HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info

Subiectele de discutie dedicate cartilor vor fi mutate in cadrul subforumului Universul Cartilor

 
Reply to this topicStart new topic
> Filmele Romanesti La Festivalurile Internationale
Mihai
mesaj 12 Feb 2004, 11:12 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



"Ursul de Aur" pentru un film romanesc

Filmul Un cartus de Kent si un pachet de cafea al regizorului roman Cristi Puiu a primit, marti, premiul Ursul de Aur la sectiunea scurtmetraj a Festivalului de Film de la Berlin, editia 2004. Filmul, de 13 minute, a mai primit si premiul UIP (United International Pictures) Berlin, decernat de Academia Europeana de Film, fiind recompensat cu suma de 2.000 de euro, transmitea ieri dimineata BBC. Motivatia juriului a fost: "Buget mic, impact urias, o poveste simpla, dar eficienta, cu dialoguri fantastice - acest film este o remarcabila marturie despre o societate ce trece prin profunde transformari".

Scurtmetrajul Un cartus de Kent si un pachet de cafea povesteste intalnirea dintr-un restaurant bucurestean intre doi oameni care apartin unor generatii diferite.

Cristi Puiu a debutat in filmul de lungmetraj cu "Marfa si banii" si a colaborat cu Razvan Radulescu la scrierea scenariului celui mai recent film al lui Lucian Pintilie, "Nicky Ardelean, colonel in rezerva".

Filmul sau de scurtmetraj va intra si in competitia pentru Premiul European de Film, care va fi decernat in decembrie, la Barcelona.

Ursul de Argint la categoria scurtmetraj a revenit filmului olandez "Vet!", realizat de Karin Junger si Brigit Hillenius, un film despre adolescenti. Argentinianul Fernando Solanas a primit un Urs de Aur onorific. (M.G.)

Sursa: Gardianul.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 10:04 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman