HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info

Subiectele de discutie dedicate cartilor vor fi mutate in cadrul subforumului Universul Cartilor

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Discuții Pe Marginea Filmelor Recenzate
rogvaiv
mesaj 19 Apr 2015, 07:40 PM
Mesaj #1


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Am deschis topicul ăsta pentru că vreau să pornesc niște discuții cu amatorii de filme; tot aici vreau să primesc și feed-back dacă se consideră că acesta e necesar pentru că topicul Recviem pentru un film vreau să-l păstrez curat fără vreo intervenție din partea userilor, care și așa sunt exagerat de puțini. sad.gif
Așadar, dacă vrei să-mi dai un feed-back, unul simplu, te rog să o faci aici. Asta mă va motiva să fac sau nu asta în continuare. thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 19 Apr 2015, 07:44 PM
Mesaj #2


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Încep eu, despre primul film - The Wolf of Wall Street

The real Wof of wall Street by VICE
Se spune că Martin Scorsese ar fi terminat filmul The Wolf of Wall Street înaintea datei lansării lui, cam în timpul în care a izbugnit Criza Financiară dar a fost împiedicat să-l lanseze pt. că ar fi creeat un mare scandal. Mai târziu, Barack Obama a recunoscut că actuala criză se datorează lăcomiei celor de pe Wall Street. Verifică informația dacă nu mă crezi!

Ajuns în vârful piramidei, Jordan Belfort e pus să predea tehnici de marketing unor novici (vânzarea banalului stilou). Când ai ajuns în vârful piramidei și crezi că deții controlul suprem, viața îți demonstrează că abia atunci ești vrednic să o iei de la capăt și să speli picioarele celorlalți.
Acest topic a fost editat de rogvaiv: 19 Apr 2015, 07:45 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 20 Apr 2015, 10:24 AM
Mesaj #3


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.719
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214Ziua bună, rogvaiv! hiya.gif
Citesc cu plăcere topicul tău Recviem pentru un film şi abia aştept să văd ce alte filme vor fi recenzate.
Îţi urez mult spor şi multă inspiraţie în acest demers!

În 'The Wolf of Wall Street' am văzut o radiografie a seducţiei, unde seducţia este făcută 50% din ceea ce ai şi 50% din ceea ce cred ceilalţi că ai avea.
Când omul s-a trezit din uppercutul pe care i-l aplicase realitatea, şi-a pierdut şarmul fiindcă ceea ce îi rămăsese era mai puţin de jumătate din necesar.
Mi-a plăcut mesajul filmului pentru îndemnul de a merge mai departe şi pe altă linie, fiindcă omul din tine e întotdeauna mai mult decât meseria pe care o face, mai mult decât succesul şi eşecul pe care le adună. Viaţa complexă, dar fără disperare ... asta îmi pare că propune acest film.

Nu am văzut încă 'Good bye, Lenin', deci nu pot comenta. Dar am ascultat coloana sonoră de multe ori, de dragul compoziţiilor lui Yann Tiersen.
--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 20 Apr 2015, 10:24 AM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
rogvaiv
mesaj 21 Apr 2015, 09:04 PM
Mesaj #4


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Discuție pe parginea filmelor recenzate.
Discuție pe mariginea ecranizării Zbor deasupra unui cuib de cuci. Discuție pe marginea acestei recenzii

Du-te si vezi! Zbor deasupra unui cuib de cuci

Posibil un monolog. Următorul meu demers nu se vrea o ofensă (atac) adusă la adresa unui user, NU.
Observația mea nu se vrea fi o lecție sau o punere în evidență a unor eventuale calități stilistice sau de viziune deși la o privire superficială asta pare! Simțeam neapărat nevoie să fac această observație și îmi cer scuze dacă e nelalocul ei.

QUOTE(The Dude @ 10 Jul 2013, 08:58 AM) *
Zbor Deasupra Unui Cuib de Cuci
Milos Forman - One Flew over The Cuckoo's Nest (1975)

"Unul zboara’n stanga, altul zboara’n dreapta lui,
Altul zboara peste cuibul cucului.."Despre asta e vorba..si povestea confruntarii ne e relatata (pe muteste) de un urias indian tacut, Seful Bromden, retard numai atat cat trebuie, ce are multe in comun cu McMurphy: spiritul liber al rasei sale, inadapatbilitatea la o realitate care ii pare sufocanta si opresiva, dorinta de a isi pastra nealterate atat ordinea interioara cat si valorile ei.

Pe bune, despre asta e vorba? smile.gif


Momentul cheie al filmului il constituie pariul din sala de baie. McMurphy ii provoaca pe ceilalti pacienti sa liciteze pentru el, asigurandu-i ca este in stare sa smulga din amplasament un...

Distragerea atenției pacienților de către McMurphy de la plictisitoarele și ineficientele ședințe de grup cu un pachet de cărți porno reprezintă momentul cheie. Ăsta e momentul cheie! smile.gif


Acest moment (plin cat intregul film) nu se inchide aici, ci abia in ultimele cadre, atunci cand indianul urias si tacut repeta incercarea...cu succes de aceasta data (unul lipsit de glorie)


Plin cât întregul film…

Du-te sa vezi acest film marturie, cu cadre indraznete si travelinguri de mare efect ; cu un montaj flexibil, o poveste frumoasa si cu un joc actoricesc fara de repros pe toate palierele, pana la nivelul figuratiei.

Dar mai ales du-te sa o vezi pe Sora Ratched (Louise Fletcher) interpretand natural, dezimplicat si nepasional, raul...o femeie aflata in largul ei...


Păcat de studiile și cultura ta cinematografică, la modul cel mai serios, nu o spun cu răutate, ți-am citit recenziile și unele sunt foarte bune, dar asta…serios


@The Dude…puteai mai mult!Acest topic a fost editat de rogvaiv: 21 Apr 2015, 09:08 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 23 Apr 2015, 07:38 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.956
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763Un film bun e o opera de arta si, asemenea oricarei opere de arta, poate fi interpretata in mod diferit de fiecare privitor. De aceea si recenziile sunt diferite iar cu trecerea anilor unele detalii sau secvente ale filmului castiga mult in greutate (artistica ... evident smile.gif ).

Ma bucur ca te-ai decis sa prezinti in viziune proprie capodopere ale cinematografiei. Nu stiu daca ai in plan sa scrii si despre Veronika decides to die ... daca da, sa stii ca astept cu interes recenzia.

Acest topic a fost editat de exergy33: 23 Apr 2015, 08:48 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 24 Apr 2015, 09:23 AM
Mesaj #6


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE(exergy33 @ 23 Apr 2015, 08:38 PM) *
Un film bun e o opera de arta si, asemenea oricarei opere de arta, poate fi interpretata in mod diferit de fiecare privitor. De aceea si recenziile sunt diferite iar cu trecerea anilor unele detalii sau secvente ale filmului castiga mult in greutate (artistica ... evident smile.gif ).

Salutări în primul rand exergy33! hiya.gif

Da, e o operă de artă dar filmul Zbor deasupra unui cuib de cuci nu lasă loc de interpretări și nu poate fi văzut decât în maniera în care el se arată. Scopul declarat al filmului (neatins) a fost să facă cunoscut sistemul „medical” psihiatric. Psihiatria, în cele din urmă ar trebui scoasă în afara legii și condamnată în mod public asemeni nazismului. (S-au început deja mișcări timide în acest sens în țări avansate precum Elveția, Canada, SUA).
Gândește-te puțin, acțiunea se petrece într-un institut de boli mintale prin care se arată practicile neștiute de public ale acestuia. Sunt prezentate acele tehnici de brain fucking și felul cum se raportează cadrele “medicale” la pacienți prin inefeciente ședințe de grup, ELECTRO-“terapie” ș.a.. Nu-mi spune te rog, că filmul vrea să arate răutatea femeii, că nu-s chiar așa rele femeile smile.gif

QUOTE
Ma bucur ca te-ai decis sa prezinti in viziune proprie capodopere ale cinematografiei. Nu stiu daca ai in plan sa scrii si despre Veronika decides to die ... daca da, sa stii ca astept cu interes recenzia.

Sunt în plan foarte multe recenzii pe care vreau să le scriu, nu știu dacă o să fiu sănătos până să ajung la toate, care sunt foarte multe și ele sunt doar spuma cinematografiei. smile.gif

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 24 Apr 2015, 09:37 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 24 Apr 2015, 10:09 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.956
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763Salut rogvaiv smile.gif

QUOTE(rogvaiv @ 24 Apr 2015, 10:23 AM) *
Nu-mi spune te rog, că filmul vrea să arate răutatea femeii, că nu-s chiar așa rele femeile

Nici nu am afirmat asa ceva wub.gif

Filmul l-am vazut cu foarte mult timp in urma si nu-mi reamintesc cu mare exactitate toate detaliile insa mesajul lui mi-a fost clar de la primele minute vizionate.
Nici eu nu am o parere buna despre institutiile mai sus pomenite si cred ca aceasta parere negativa se datoreaza in mare parte lecturii unor romane politiste sau thrilere in care au fost zugravite cu lux de amanunte conditiile si practicile asa zis medicale experimentate pe pacientii (mai bine zis detinutii) inchisi acolo.

Dar totusi trebuie sa existe centre in care cei cu probleme psihice sa fie tratati in vreun fel, sa li se amelioreze starea depresiva si, de ce nu, sa fie recuperati.
Unde crezi ca ar trebui sa caute sprijin si ajutor acesti oameni sau familiile lor?

Inteleg ca tu cunosti din interior asemenea institutii (asteptam sa continui sa scrii la topicul Despre Sistemul Psihiatric si Practicile Lui ) si de aceea cred ca poti vedea acest tip de filme in adancul lor.

Cineva spunea ca prima conditie sa te simti sanatos este sa nu te gandesti la boala sau bolile pe care le ai.
Oricum, astept in continuare recenziile si sper sa le publici ritmic.

Spor la treaba wink.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 24 Apr 2015, 12:10 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062Zbor deasupra unui cuib de cuci. Un film bun, mi-a placut. Nu stiu daca regizorul Milos Forman chiar a vrut sa scoata la suprafata doar situatia din sistemul psihiatric nordamerican, nu trebuie uitat ca Forman a trait in Cehia pana prin '68, o tara aflata dupa cortina de fier in care aveai sanse sa ajungi mai repede la balamuc pentru ofense cat de mici impotriva regimului. Dar poate ca sa fie vandabil, Milos Forman a preferat o adaptare a scenariului perfect valabil in orice tara in care regimul cauta sa-i anihileze pe razvratiti, fie trimitandu-i la inchisoare fie la balamuc. Rolul asistentei exprima cel mai bine asemanarea intre inchisoare si balamuc, un gardian disciplinat, lipsit de sentimente, o rotita care se invarte, munceste, pentru ca sistemul, angrenajul din care face parte sa functioneze indiferent de actiunile celor nemultumiti sau pur si simplu bolnavi.

Acest topic a fost editat de Marduk: 24 Apr 2015, 01:10 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 24 Apr 2015, 12:49 PM
Mesaj #9


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE(exergy33 @ 24 Apr 2015, 11:09 AM) *
Salut rogvaiv smile.gif

Nici nu am afirmat asa ceva wub.gif


N-ai spus tu că tratează subiectul răutății femeilor, ci The Dude a spus-o, iar tu i-ai validat recenzia spunând că fiecare operă de artă poate fi interpretată în mod diferit. Zbor... nu poate și nu trebuie interpretată în mod diferit smile.gif

QUOTE
Dar totusi trebuie sa existe centre in care cei cu probleme psihice sa fie tratati in vreun fel, sa li se amelioreze starea depresiva si, de ce nu, sa fie recuperati.
Unde crezi ca ar trebui sa caute sprijin si ajutor acesti oameni sau familiile lor?


exergy33: nu poți vindeca o durere sufletească cu medicamente sintetice, aia ce ți se spune că medicamentele conțin nu știu ce substanțe care interacționează la nivel cerebral inhibând anumiți centri ai durerii e doar gargară, crede-mă. Sau nu mă crede, verifică tu. Sau că poți vindeca o durere sufletească prin cazarea într-o clădire pe un anumit interval de timp indiferent de cât de bune ar fi condițiile de acolo e complet fals și orice om cu un minim de bun-simț ar trebui să simtă asta.

QUOTE
Inteleg ca tu cunosti din interior asemenea institutii (asteptam sa continui sa scrii la topicul Despre Sistemul Psihiatric si Practicile Lui ) si de aceea cred ca poti vedea acest tip de filme in adancul lor.


Despre subiectul Sistemul Psihiatric și Practicile Lui - frică, forță și fraudă o să mă abțin pe moment cel puțin în a face publice niște documente video pt. că ele trebuie să ajungă întâi pe mâna procurorilor, a Colegiului Medicilor și a Ministrului Sănătății.

QUOTE
Cineva spunea ca prima conditie sa te simti sanatos este sa nu te gandesti la boala sau bolile pe care le ai.
Oricum, astept in continuare recenziile si sper sa le publici ritmic.


Revenim la subiect. O să încerc să fiu cât mai consecvent în publicarea de recenzii, cam una la 2-3 zile, în funcție de cum îmi permite timpul.
Să auzim de bine!

QUOTE
Spor la treaba wink.gif


Mersi smile.gif


Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 24 Apr 2015, 02:50 PM
Mesaj #10


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741editat

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 24 Apr 2015, 03:11 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 24 Apr 2015, 04:01 PM
Mesaj #11


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Marduk, salutări!

Gândește-te dacă regizorul a vrut să arate partea psihiatrică a spitalelor din Statele Unite, un loc din care ni se dă clasă la capitolul civilizație, sistem sanitar ș.a. Gândește-te cum funcționează aceste sisteme în țările care au făcut parte din blocul sovietic (printre care și România sau Cehia).

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 24 Apr 2015, 04:02 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 24 Apr 2015, 04:49 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.956
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763QUOTE(rogvaiv @ 24 Apr 2015, 01:49 PM) *
N-ai spus tu că tratează subiectul răutății femeilor, ci The Dude a spus-o, iar tu i-ai validat recenzia spunând că fiecare operă de artă poate fi interpretată în mod diferit. Zbor... nu poate și nu trebuie interpretată în mod diferit smile.gif

Nu i-am validat recenzia lui The Dude dar nu inteleg de ce atata inflexibilitate din partea ta asupra acestui film, in special a acestui film unsure.gif
Suna ca o sentinta definitiva : "Zbor... nu poate și nu trebuie interpretată în mod diferit"
Nu poti opri spectatorul sa interpreteze in maniera lui proprie o pelicula. Interpretarea tine de multi factori : sensibilitate, experienta de viata, cultura, cultura cinematografica, dispozitia din momentul vizionarii, punctele de legatura cu alte filme sau carti de gen, ... etc.
QUOTE
exergy33: nu poți vindeca o durere sufletească cu medicamente sintetice, aia ce ți se spune că medicamentele conțin nu știu ce substanțe care interacționează la nivel cerebral inhibând anumiți centri ai durerii e doar gargară, crede-mă. Sau nu mă crede, verifică tu. Sau că poți vindeca o durere sufletească prin cazarea într-o clădire pe un anumit interval de timp indiferent de cât de bune ar fi condițiile de acolo e complet fals și orice om cu un minim de bun-simț ar trebui să simtă asta.

Sper sa nu ajung sa verific asa ceva smile.gif
Ai dreptate ca un produs chimic de sinteza sau chiar unul natural nu poate vindeca o durere sufleteasca dar cred ca e adevarat ca inhiba centri ai durerii, sau altceva, transformand individul aproape intr-o leguma.
Am avut colegi de facultate si de serviciu care au experimentat "beneficiile" acestor tratamente.
Nu vreau sa fiu off-topic dar observ ca ai ocolit elegant intrebarea.
Cei care au in familie pe cineva schizofrenic, maniac, marcat de anxietate sau suferind de vreun sindrom ciudat cui ar trebui sa se adreseze ?

QUOTE
Despre subiectul Sistemul Psihiatric și Practicile Lui - frică, forță și fraudă o să mă abțin pe moment cel puțin în a face publice niște documente video pt. că ele trebuie să ajungă întâi pe mâna procurorilor, a Colegiului Medicilor și a Ministrului Sănătății.

Sper ca intr-o zi sa le faci publice la Han.

QUOTE
Revenim la subiect. O să încerc să fiu cât mai consecvent în publicarea de recenzii, cam una la 2-3 zile, în funcție de cum îmi permite timpul.
Să auzim de bine!

Voi fi consecventa in citirea textelor.

Acum in final, daca imi permiti, voi adauga o parere proprie in legatura cu pelicula lui Forman.
Sunt de acord cu ideea pe care o sustii in recenzie insa cred ca regizorul a dorit sa scoata in evidenta aspecte multiple ale sistemului psihiatric american (si nu numai), iar unul din aceste aspecte, dupa parerea mea, este acela al faptului ca multi din cei ce alcatuiesc personalul medical si de ingrijire, cu trecerea timpului, ajung sa sufere ei insisi de grave tulburari de comportament, uneori la limita sadismului.

Gata. Nu voi mai posta nimic off-topic smile.gif

Acest topic a fost editat de exergy33: 24 Apr 2015, 04:53 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 24 Apr 2015, 09:14 PM
Mesaj #13


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE
Suna ca o sentinta definitiva : "Zbor... nu poate și nu trebuie interpretată în mod diferit"

Nu te obligă nimeni să-l interpretezi în mod diferit, zău așa, dar e mare păcat să fie interpretat incorect o operă de artă al cărei scop declarat a fost chiar ăsta, una din puținele reacții venite la adresa acestui sistem criminal conceput de mintea umană care are parte de resurse financiare nebănuite.

QUOTE
Nu vreau sa fiu off-topic dar observ ca ai ocolit elegant intrebarea.
Cei care au in familie pe cineva schizofrenic, maniac, marcat de anxietate sau suferind de vreun sindrom ciudat cui ar trebui sa se adreseze ?

Spune-mi te rog ce-i aia schizofrenic și ce înseamnă un astfel de comportament. Încearcă să nu dai definiții din manualele de psihiatrie ci gândește-te și singur/ă la un astfel de comportament și încercă să-l analizezi cât mai obiectiv. Ce înseamnă maniac? Adică să-ți placă ceva și să-ți consumi resursele în acea direcție te face bolnav mintal? Ce înseamnă marcat de anxietate? Ce e cu acest termen pretențios? De când frica e considerat ceva nesănătos, când mai degrabă absența acesteia ar indica unele probleme în zona asta, noi ca specie n-am fi ajuns aici dacă n-am fi avut această frică. Plus că mare parte din simptome sunt absolut firești și umane. Uite spre exemplu psihiatria spune așa: Să te consideri normal e o revoltă interioară împotriva controlului psihiatric și a metodelor lui de diagnosticare conform DSM-5 (manual pe care am avut ocazia să-l studiez azi). Superb sau ce?


http://www.cchrint.org/psychiatric-disorde...ientific-tests/

Ajunge cu subiectul ăsta, schimbăm registrul. Nu vreau să creadă lumea că doar subiectul ăsta îl cunosc (și chiar îl cunosc!) și-l rumeg pe aici până la plictiseală. În intervalul de timp foarte apropiat urmează o recenzie pentru alt film cu altă temă cel puțin la fel de interesantă.

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 24 Apr 2015, 09:16 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Apr 2015, 10:16 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(rogvaiv @ 24 Apr 2015, 05:01 PM) *
Gândește-te dacă regizorul a vrut să arate partea psihiatrică a spitalelor din Statele Unite, un loc din care ni se dă clasă la capitolul civilizație, sistem sanitar ș.a.

La asta m-am gandit, la vremea aia da, ne dadeau clasa, sigur ne dau clasa si azi, dar nici ei nu stateau prea bine la acest capitol atunci, de unde si filmul care prezinta situatia existenta la acea data.
QUOTE
...Gândește-te cum funcționează aceste sisteme în țările care au făcut parte din blocul sovietic (printre care și România sau Cehia).

Da, nu stiu cum functioneaza azi aceste sisteme, in alte tari foste comuniste, iar la noi doar ce-am citit prin ziare. La vremea respectiva e clar ca atat USA cat si alte state aveau probleme la acest capitol, mai exact modul in care tratatau pacientii cat si scopul tratamentului. Parca au mai fost cateva filme pe tema asta, relatia sistem sanitar-pacient, unul cu Robert De Niro, de exemplu.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 26 Apr 2015, 05:59 PM
Mesaj #15


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Ideea era în felul următor, că am fost înțeles greșit:


QUOTE
Gândește-te dacă regizorul a vrut să arate partea psihiatrică a spitalelor din Statele Unite (un loc din care ni se dă clasă la capitolul civilizație, sistem sanitar ș.a.), gândește-te cum funcționează aceste sisteme în țările care au făcut parte din blocul sovietic (printre care și România sau Cehia).

Dacă la case mai mari e cum e, gândește-te cum e la noi.

Hai să vorbim un pic și depre Trainspotting - din viață scapă cine poate

off topic: Ce s-a întâmplat ieri cu hanuancutei.com ?
Nu a putut fi accesat pt. că ar fi expirat domeniul. Ați primit și voi așa ceva?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 Apr 2015, 09:11 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(rogvaiv @ 26 Apr 2015, 06:59 PM) *
...Dacă la case mai mari e cum e, gândește-te cum e la noi.

Nu pot sa ma gandesc, n-am mai fost la balamuc de vreo 40 de ani. Atunci pot sa spun ca era foarte rau, oamenii erau sedati tinuti dupa garduri ca la zoo, altii legati de paturi etc.
QUOTE
Hai să vorbim un pic și depre Trainspotting - din viață scapă cine poate

N-am vazut filmul, am citit una sau doua recenzii, dar nu pot fi de acord cu dorinta unora de a taia frunze la caine toata viata pe seama societatii care trebuie sa aiba grija de ei.
QUOTE
Nu a putut fi accesat pt. că ar fi expirat domeniul. Ați primit și voi așa ceva?

Dap, o fi fost virusat. Sunt unii care incearca sa cumpere hanul, nici nu costa mult domeniul respectiv, parca 9,99 $ rofl.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 27 Apr 2015, 12:01 PM
Mesaj #17


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.971
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415Daa, am vrut si eu sa intru ieri pe han, cica nu s-a platit licenta pe nu stiu câti ani, mi-a zis ca a expirat. smile.gif

Dar apropos de Trainspotting, îmi aduc aminte de ceva, era un Junkie cu capul în buda biggrin.gif

Si sâmbata ma bucur de Hangover, se relueaza spoton.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de când au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brazen
mesaj 29 Apr 2015, 12:13 PM
Mesaj #18


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 17 April 15
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 75.120Parafrazand topicul "teatru ' mai cinefililor "spun si eu " cartea mai cinefililor" si ma refer aici si la Zbor ... si la Trainspotting . Stiu ca discutam aici despre cronicile de film ale lui Rogvaiv dar nu putem face asta daca nu am citit cartile astea . Mai jos voi discuta un pic despre cel de- al doilea film Am simtit nevoia sa intervin dupa ce am citit comentariul acela care spune ca nu poate fi de acord cu dorinta unora de a taia frunza la caini asa ca nu a vazut filmul - asta dupa ce a citit niste cpmentarii pe undeva . Eroarea nu e grava dar e... Cartea/ filmul nu trebuiesc ratate . Filmul nu a facut decat sa faca cunoscuta cartea . Motivele pentru care spun ca trebuie citita cartea sunt multe -principalul motiv : in timp ce citesti cartea razi indiferent unde te afli si cu cine in timp ce filmul cam pierde la capitolul asta . Cartea este despre droguri si este suficient de convingatoare ca sa te faca sa intelegi ca odata intrat in hora cam greu sa iesi. Daca mama/ tata/ preotul/ mentorul / societatea merge pe clisee ei bine cartea explica cu subiect si predicat ca nu e cazul sa o pornesti pe drumul asta in care alergi zilnic dupa doza aia, in care exista si posibiltatea sa- ti moara copilul in timp ce tu esti " pe droguri" , cum este sa traiesti intr- o lume normala in aparenta , cum e toata faza asta cu prietenia si cu iubirea. Si fac un apel la inteligenta tuturor : haideti sa vedem intai filmul si apoi sa comentam despre el ! Spuneam ca avantajul major al cartii este ca te face sa razi si concluzionez si spun asta dupa ce am citit comentariile de aici: daca esti genul pudibond daca esti genul care spune eee am mai vazut eu de astea ma doare in cot de toti drogatii si de toti alcolicii nu citi cartea si nu viziona filmul. Filmul se concentreaza mai mult pe fenomenul dependentei de drog (psihopatologia) si asta ii face pe multi sa strambe din nas . Este un film de top 100 adica de vazut intr- o viata - nu o spun eu o spun multi .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 29 Apr 2015, 07:42 PM
Mesaj #19


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE
N-am vazut filmul, am citit una sau doua recenzii, dar nu pot fi de acord cu dorinta unora de a taia frunze la caine toata viata pe seama societatii care trebuie sa aiba grija de ei.

Nici eu nu sunt de-acord cu această abordare superficială și atotsuficientă și astfel de feed-back-uri mă face să mă gândesc serios dacă să mai continui cu aceste recenzii... sad.gif

Pe lângă faptul că e un film de colecție, de pus în ramă (și nu o spun doar eu, o spun criticii) consider că s-a trecut mult prea ușor peste el. Adică e un film film despre niște junkie retardați, ce ar putea fi interesant acolo?

Și pentru că nu ai văzut filmul, te arunci în afirmații absolut nefondate (și te rog să mă scuzi, nu vreau să te arăt cu degetul sau să te atac în vreun fel), afirmații prin care îți exprimi dezacordul cu dorința unora de a tăia frunze la câine toată viața pe seama societății care trebuie sa aibă grija de ei.. Total fals! Gagiul ăsta, Mark Renton, la un moment dat e nevoit să se integreze și să-și un job în domeniul imobiliarelor, dar NU pentru că și-a schimbat brusc viziunea expusă monumental în intro sau în epilog, ci pentru că e obligat de autorități să integreze ca să nu intre la pârnaie. Și ghici ce? Îi place atât de mult cum sună acești termeni de marketing și chiar se dovedește a fi un profesionist în domeniu.

QUOTE
Si fac un apel la inteligenta tuturor : haideti sa vedem intai filmul si apoi sa comentam despre el !

thumb_yello.gif
Total de-acord. Am luat foc mai mult că deșteptul de frate-meu care se consideră un atotcunoscător în ale filmului a avut aceeași reacție, superficială. Zicea că a văzut până la un sfert, după care i-a dat eject, că a zis că e un film despre drogați și nu poate să se uite la așa ceva, că e sub el! (Poate pentru că la un moment-dat s-a intersectat cu fenomenul și îi e frică să se uite în oglindă...). Apoi i-am mai spus una-alta și am încercat să-l conving să-i mai dea o a doua șansă, după care a procedat la fel, moment în care îmi venea să-i fut o scândură peste ceafă din atotsuficiența lui de mare cinefil.

Consider că s-a trecut prea ușor peste această minunăție cinematografică și nici nu am vrut să trec la următoarea recenzie până nu va fi fost făcută o părere mai mult sau mai puțin relevantă sau aducătoare de ceva în plus ca de exemplu opinia userului brazen referitoare la
Filmul nu a facut decat sa faca cunoscuta cartea . Motivele pentru care spun ca trebuie citita cartea sunt multe -principalul motiv : in timp ce citesti cartea razi indiferent unde te afli si cu cine in timp ce filmul cam pierde la capitolul asta . Cartea este despre droguri si este suficient de convingatoare ca sa te faca sa intelegi ca odata intrat in hora cam greu sa iesi. Daca mama/ tata/ preotul/ mentorul / societatea merge pe clisee ei bine cartea explica cu subiect si predicat ca nu e cazul sa o pornesti pe drumul asta in care alergi zilnic dupa doza aia, in care exista si posibiltatea sa- ti moara copilul in timp ce tu esti " pe droguri" , cum este sa traiesti intr- o lume normala in aparenta , cum e toata faza asta cu prietenia si cu iubirea.

thumb_yello.gif

Haideți să vedem filmul, după care vă invit la o discuție pe tema asta (care e deosebit de interesantă, nu fii ipocrit!)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brazen
mesaj 30 Apr 2015, 12:28 AM
Mesaj #20


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 17 April 15
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 75.120Rogvaiv eu te rog sa postezi in continuare si nu- ti inteleg indignarea. Cred cu tarie ca este loc sub soare pentru toata lumea. In democratie smile.gif)))) fiecare spune ce vrea cand vrea. Tocmai ce a plecat unul de pe aici care nu accepta un punct de vedere diferit de al lui. Uite eu citesc cu placere cronica acestui personaj celebru chiar daca nu sunt de acord cu tot ce scrie acolo smile.gif))). Pot sa inteleg ca un om nu rezoneaza cu un film cu o muzica cu o carte care pentru mine inseamna ceva
Nu pot sa inteleg de ce te deranjeaza ca fratele tau nu a avut chef sa vada filmul. As aprecia daca in comentariile tale viitoare ai evita comentarii de genul " sa- i fut o scandura" nu pentru ca sunt ipocrita si pentru ca nu cred ca aici isi au rostul astfel de expresii eApreciez ca folosesti diacriticele si apreciez cum ai conceput cronica ta . De asemenea am si eu dorintele mele pentru pestisorul de aur: cronica pentru fiecare din filmele lui Bob Fosse. Am uitat : stiu ca tie nu- ti spune nimeni ce sa faci asa ca te rog inca odata continua cronica ... Intrebare ai mai postat pe acest forum cu un alt nick?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 30 Apr 2015, 02:34 AM
Mesaj #21


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Nu m-a deranjat faptul că nu a vrut să vadă filmul ci faptul că face aprecieri despre personaje deși nu a vrut să vadă filmul. Apreciere care s-a dovedit a fi falsă, nu din alte motive ci pt. simplul motiv că nu a vrut să vadă filmul.
Marduk:
QUOTE
N-am vazut filmul, am citit una sau doua recenzii, dar nu pot fi de acord cu dorinta unora de a taia frunze la caine toata viata pe seama societatii care trebuie sa aiba grija de ei.

rogvaiv:
QUOTE
Total fals! Gagiul ăsta, Mark Renton, la un moment dat e nevoit să se integreze și să-și un job în domeniul imobiliarelor, dar NU pentru că și-a schimbat brusc viziunea expusă monumental în intro sau în epilog, ci pentru că e obligat de autorități să integreze ca să nu intre la pârnaie. Și ghici ce? Îi place atât de mult cum sună acești termeni de marketing și chiar se dovedește a fi un profesionist în domeniu.


QUOTE
Tocmai ce a plecat unul de pe aici care nu accepta un punct de vedere diferit de al lui.

The Dude?
QUOTE
As aprecia daca in comentariile tale viitoare ai evita comentarii de genul " sa- i fut o scandura peste ceafă"

O să țin cont de sugestie, dar te rog, lasă-mă pe mine să decid dacă astfel de expresii își au locul sau nu aici, expresii care, până la urmă sunt tot un fel de exprimare. thumb_yello.gif
Nu am avut ocazia să văd filmele lui Bob Fosse. Din câte știu eu, a făcut ceva filme legate de muzică sau vorbesc bălării, nu știu. Nu sunt omul care le știe pe toate din păcate (sau din fericire)

QUOTE
Intrebare ai mai postat pe acest forum cu un alt nick?

Cum ai ajuns la această concluzie?

Acest topic a fost editat de rogvaiv: 30 Apr 2015, 02:42 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brazen
mesaj 30 Apr 2015, 07:09 AM
Mesaj #22


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 17 April 15
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 75.120E bine de stiut ca nu esti omul care le stie pe toate . Bob Fosse este un coregraf celebru - american care s- a apucat sa regizeze filme prin 1969. Filme care au ceva de spus. Mi- e greau sa cred ca nu ai vizionat Sweet Charity,Cabaret, Lenny, Tot acest jazz. Cabaret nu a luat decat opt premii Oscar, All that jazz este o metafora si eu cred ca este un film despre viata lui a regizorului . A murit la doar 60 de ani si sunt sigura ca nu a spus totul. Un regizor genial cu care eu rezonez. Lenny este un film din topul meu personal pe care l-am vazut odata demult cand trebuia si cu cine trebuia. Film cam la fel de incomod ca mai sus pomenitul Trainspotting. Observ ca ai raspuns la intrebarea mea cu o intrebare. Asta poate sa insemne DA sau NU ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Apr 2015, 12:38 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(rogvaiv @ 29 Apr 2015, 08:42 PM) *
...mă gândesc serios dacă să mai continui cu aceste recenzii...

Moncher recenziile astea saunt scrise tocmai pentru cei care n-au timp sau nu vor sa vada filmul respectiv. Eu de exemplu prefer sa citesc recenzii despre un film inainte de al vedea.

QUOTE(rogvaiv @ 30 Apr 2015, 03:34 AM) *
Nu m-a deranjat faptul că nu a vrut să vadă filmul ci faptul că face aprecieri despre personaje...

N-am timp si n-am nici unde sa vad filmul, apropo poate scri si unde putem vedea filmele a caror recenzie o scri pe han.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brazen
mesaj 30 Apr 2015, 02:03 PM
Mesaj #24


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 17 April 15
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 75.120Marduk filmele se pot vedea online cred ca e suficient sa scrii titlul unui film cu mentiunea tradus in romana -daca vrei asta. Ceva gen filmeOnline incearca si moviem Eu am vazut cati ani ai si cu o mica marja ai putea sa fii parinte pentru multi de aici. Este posibil sa nu- ti placa filmul. Fara generalizari nici tatalui meu nu ii place acest film . Probabil este vorba despre educatie , despre prejudecati si multi alti factori. Chiar sunt curioasa daca il vezi ce o sa scrii despre el.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 30 Apr 2015, 07:07 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(brazen @ 30 Apr 2015, 03:03 PM) *
...Eu am vazut cati ani ai si cu o mica marja ai putea sa fii parinte pentru multi de aici. Este posibil sa nu- ti placa filmul... Chiar sunt curioasa daca il vezi ce o sa scrii despre el.

O sa incerc sa-l vad si mai discutam.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 30 Apr 2015, 09:14 PM
Mesaj #26


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507Marduk:

http://filmehd.net/trainspotting-din-viata...lme-online.html

E plin netul cu site-uri (nu stiu cat de legale) cu filme online. Si mai exista si alternativa torentelor, de unde le poti lua la calitate mai buna. Si daca ai probleme cu limba, cauti subtitraj pe un site de genul http://subtitrari.regielive.ro/filme


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 2 May 2015, 01:25 PM
Mesaj #27


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE(brazen @ 30 Apr 2015, 08:09 AM) *
E bine de stiut ca nu esti omul care le stie pe toate . Bob Fosse este un coregraf celebru - american care s- a apucat sa regizeze filme prin 1969. Filme care au ceva de spus. Mi- e greau sa cred ca nu ai vizionat Sweet Charity,Cabaret, Lenny, Tot acest jazz. Cabaret nu a luat decat opt premii Oscar, All that jazz este o metafora si eu cred ca este un film despre viata lui a regizorului . A murit la doar 60 de ani si sunt sigura ca nu a spus totul. Un regizor genial cu care eu rezonez. Lenny este un film din topul meu personal pe care l-am vazut odata demult cand trebuia si cu cine trebuia. Film cam la fel de incomod ca mai sus pomenitul Trainspotting.


Dacă vrei recenzie bună la un film care ți-a plăcut ție, răsplătește-mi timpul. Timpul plătit pentru o zi de muncă în România ca manipulant de marfă într-un depozit agroalimentar + 2 litri de bere ca să fac treabă de calitate, pentru că dacă nu am văzut filmul și nu mi-a rămas în minte astfel încât să-l asociez unor experiențe din viața mea = șanse mari să-l recenzez la nivel calitativ necorespunzător. Capitalism și economie de piață. Vrei? Cumperi. Nu? Mergi în altă parte. Ce peștișor? Nu m-ai prins și înot (încă) liber. Iar când nu o să mai înot atunci o să am pretenții mult mai mici astfel încât, te rog, să vii la mine în vizită la PSIH cu un pachet de țigări, că acolo nu ne lasă să bem.
Ține aproape! thumb_yello.gif

QUOTE
Observ ca ai raspuns la intrebarea mea cu o intrebare. Asta poate sa insemne DA sau NU ?

Asta poate să însemne da sau nu, NU?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
brazen
mesaj 2 May 2015, 05:13 PM
Mesaj #28


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 17 April 15
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 75.120ok vrei sa te joci.... sa vedem cine / cata suflare are pentru jocul asta !


"- crezi ca replica asta merge? Sau lasa-ma sa ca ghicesc n-ai mai incercat-o . De fapt , tu in mod normal nu agati fete . Asa e ? Adevarul e ca esti tipul linistit , sensibil.....dar daca sunt pregatita sa-ti dau o sansa as avea ocazia sa cunosc partea ta ascunsa : inteligent..... bla bla.....un pic nebun , putin rau. Dar nu e asta exact ce vream noi , fetele ?"
stii ce urmeaza ......

Ei da .... aproape ca mi-a curs o lacrima cand am citit ca acolo nu o sa te lase sa bei !!!! esti baiat inteligent gasesti tu o solutie . Pentru ca e nasol cand esti in sevraj devii nesuferit !
Nu te-am prins, nici nu intentionez . Ai o obsesie cu prinsul asta .....
Nu cumpar nimic de la tine .


esti pe cale sa-ti pierzi din farmec devenind previzibil . Succes -zic!

https://youtu.be/B3exsvURSeU
https://youtu.be/b_QI94xu36s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 2 May 2015, 05:35 PM
Mesaj #29


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE
"- crezi ca replica asta merge? Sau lasa-ma sa ca ghicesc n-ai mai incercat-o . De fapt , tu in mod normal nu agati fete . Asa e ? Adevarul e ca esti tipul linistit , sensibil.....dar daca sunt pregatita sa-ti dau o sansa as avea ocazia sa cunosc partea ta ascunsa : inteligent..... bla bla.....un pic nebun , putin rau. Dar nu e asta exact ce vream noi , fetele ?"

Sunt convins că știi care a fost deznodământul pentru Mark Renton în urma unei astfel de abordări cu o astfel de gagică...nu că tu ai putea fi așa...
...Se îndreaptă către poartă....și...marcheazăăă!!!

rofl.gifAcest topic a fost editat de rogvaiv: 2 May 2015, 05:38 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 May 2015, 07:38 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.956
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763Tacerea Mieilor ... un film pe care il am pe telefon caci l-am descarcat in concediul din vara trecuta din RO. De atunci l-am revazut de mai multe ori, mai ales scena mea preferata. E vorba de secventele cu pixul ... mai bine zis de inexplicabila (pentru mine) tehnica de subtilizare a pixului de pe masa tinand cont ca Dr.Lecter era complet imobilizat pe dispozitivul acela mecanic ... rolleyes.gif
QUOTE
(Aș fi vrut să mai dau câteva detalii pe care le-am observat singur (dincolo de cele două subsoluri de la început și sfârșit = subconștientul ei, pe care le-a sesizat toată lumea), dar m-am răzgândit.

Ce-ar fi sa te razgandesti din razgandire ?


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 2 May 2015, 07:46 PM
Mesaj #31


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Te salut exergy33! hug.gif
NU!
Pentru că dacă le dezvălui, mă leagă ăștia. Nu e paranoia, m-au legat de 11 (unsprezece) ori până acuma.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 May 2015, 07:50 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.956
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763Buna seara smile.gif
Doream sa verific daca au sesizat si altii, dar mai ales daca au sesizat in acelasi fel devil.gif , niste chestiuni/elemente/simboluri pe care nu le-am gasit cuprinse in dezbaterile de pe net.


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 2 May 2015, 08:34 PM
Mesaj #33


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741Și le-au sesizat?
Să știi că eu nu fur și Nu copiez, ăsta e cel mai josnic lucru pentru mine, încerc să fiu original în decența și modestia mea.
Asta e ca și cum un câine mascul alfa s-ar pișa pe un copac să-și marcheze teritoriul după care ar veni o jăvruță mică și s-ar spârcâi și el pe copacul ăla crezând că păcălește pe cineva că e copacul lui. Dacă ai vreo urmă de îndoială în ceea ce privește originalitatea textelor, te rog să-mi spui în față că după aia îți trimit și copie după buletin și formulare să faci o plângere sau altceva, ce știu eu? Serios! laugh.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rogvaiv
mesaj 2 May 2015, 08:37 PM
Mesaj #34


Cronicar
****

Grup: Membri
Mesaje: 393
Inscris: 21 February 14
Forumist Nr.: 62.741QUOTE
E vorba de secventele cu pixul ... mai bine zis de inexplicabila (pentru mine) tehnica de subtilizare a pixului de pe masa tinand cont ca Dr.Lecter era complet imobilizat pe dispozitivul acela mecanic ...


Dacă ai puțină răbdare, vine și parte a doua cu comentariile de rigoare și concluziile atât de firești și necesare smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 May 2015, 09:20 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.956
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763QUOTE(rogvaiv @ 2 May 2015, 09:34 PM) *
Și le-au sesizat?
Să știi că eu nu fur și Nu copiez, ăsta e cel mai josnic lucru pentru mine, încerc să fiu original în decența și modestia mea.
Asta e ca și cum un câine mascul alfa s-ar pișa pe un copac să-și marcheze teritoriul după care ar veni o jăvruță mică și s-ar spârcâi și el pe copacul ăla crezând că păcălește pe cineva că e copacul lui. Dacă ai vreo urmă de îndoială în ceea ce privește originalitatea textelor, te rog să-mi spui în față că după aia îți trimit și copie după buletin și formulare să faci o plângere sau altceva, ce știu eu? Serios! laugh.gif .

Am impresia ori ca intelegi pe dos ... ori ca esti extrem de suspicios.

Cand spuneam "Doream sa verific daca au sesizat si altii, dar mai ales daca au sesizat in acelasi fel , niste chestiuni/elemente/simboluri pe care nu le-am gasit cuprinse in dezbaterile de pe net" cuvantul altii se referea la tine sau oricine altcineva care ar dori sa participe la discutie iar expresia in acelasi fel se referea la mine.

Dar sa desfac pe bucati ideea ca sa nu mai las loc la interpretari din astea explozive.
Vazusem in film anumite elemente, simboluri daca vrei, si eram curioasa sa vad daca le-ai sesizat si tu, sau oricine altcineva, si daca da, felul in care le-ai interpretat.

QUOTE
Să știi că eu nu fur și Nu copiez, ăsta e cel mai josnic lucru pentru mine, încerc să fiu original în decența și modestia mea.

In nici un caz nu te-am acuzat de asa ceva si mi-e imposibil sa inteleg felul in care ai interpretat si rastalmacit comentariul meu.
QUOTE
Dacă ai vreo urmă de îndoială în ceea ce privește originalitatea textelor, te rog să-mi spui în față că după aia îți trimit și copie după buletin și formulare să faci o plângere sau altceva, ce știu eu? Serios! .


Din moment ce spui asemenea absurditati cred ca e mai bine sa ma retrag din discutie si sa-mi vad de ale mele cratite si oale ...


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 February 2020 - 06:46 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic