HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sistemul Bancar Roman?
Fausta
mesaj 19 May 2004, 08:00 AM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 688
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.544



Circuitul banilor in natura: cand nu ai lichiditati iti dai cu pumnu-n gura

Ti-ai lichidat portofoliul de actiuni, au trecut cele 3 zile pentru decontare si astepti ca banii sa-ti fie virati in cont. Ti-ai deschis din timp un cont curent pentru asta la una dintre cele mai mari banci (sa spunem BCR).

Te duci dupa o zi, pregatit sa ridici o parte din bani si ai surpriza sa afli ca sunt pe drum si fac 3 zile (ati auzit bine!), din momentul in care ordinul de plata a fost completat pana cand iti vor intra efectiv in cont.

Cu alte cuvinte, in era internet-bankingului sau a ordinelor date prin telefon (mobile-banking), banii tai, trimisi din BRD spre BCR ( e vorba de sucursale din Bucuresti), fac la fel de mult ca si cum ar fi trimisi cu postalionul de la Medgidia la Simleul Silvaniei.


Si inca un of al micului deponent. Indiferent de tipul de cont, majoritatea bancilor te taxeaza cu un comision de 0,2-0,5% (cel mai frecvent) la retragerea de numerar.

Ai deschis un cont la termen sau doar la vedere si maine vrei sa ridici o parte din bani, platesti 0,5% din suma retrasa. Ce justifica asemenea tarif? Cele mai multe banci nu te tenteaza cu pachete de produse (ai reduceri la achizitionarea de la anumiti comercianti, credite in conditii mai avantajoase, etc), plata utilitatilor prin card functioneaza doar in cateva cazuri (BCR, Banc Post, Raiffeisen).

huh.gif huh.gif huh.gif


--------------------
' Murim cāte putin īn fiecare zi, trebuie sa ne obisnuim cu asta. '

Emile Zola
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 19 May 2004, 01:07 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



e normal. adica nu e normal dar asa se face. si in lumea capitalista, viratul baniilor dintr-un cont in altul poate tine pina la 1 sapt. nu in cadrul aceleiasi banci (acolo tine cam 1 zi).
timpul in care cica banii sunt "pe drum" banca ia dobinda pe ei. chiar daca nu-i mult pt. suma in cauza, calculat la rulajul bancii e o sursa additionala de venit pentru banci.

chestia nu tine de lipsa tehnologiilor adecvate, ci e intentionata. mad.gif


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 19 May 2004, 02:07 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Faptul ca BCR este cotata drept o banca mare nu echivaleaza cu servicii pe masura. Si eu am avut cateva patanii cu ei si am o parere tare proasta despre felul in care lucreaza. Este cunoscut faptul ca transferul bancar, daca este si BCR-ul implicat, dureaza 3 zile. Si nu este normal. In principiu ar trebui sa dureze 2 zile. O zi trec pe la BNR, intra in compensare si in ziua urmatoare ajung la banca destinatara. Si mai dureaza cateva ore si ajung si la tine in cont. La majoritatea bancilor. Intarzierea se datoreaza felului in care se proceseaza ordinele de plata. Adica INCET! Sper sa nu mai ai ocazia sa lucrezi cu ei. smile.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 15 May 2024 - 07:18 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman