HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Viitorul Omenirii, viitorul nu mai apartine "spatiului", nici macar acestei reali
cyber-sapiens
mesaj 13 Jun 2013, 08:10 AM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 602
Inscris: 8 January 08
Forumist Nr.: 11.104



Salut tuturor si bun venit pe topic!

Am deschis acest topic pentru a discuta problema singularitatii tehnologice (Ray Kurtzweill), deoarece consider ca umanitatea este foarte aproape de o schimbare radicala care pe deasupra parte de neconceput, inacceptabila si sapa insasi realitatea materiala a acestei lumi.

Singularitatea tehnologica nu "sterge" doar evolutia biologica a omului de cca. 4-7 milioane de ani, ea "sterge" si evolutia vietii pe Pamant de cca. 3 miliarde de ani, ea merge mai departe si "sterge" chiar bazele realitatii, adica existenta universului de la Big-bang.

In trecut se spera la un viitor agricol-medieval sau chiar preistoric al umanitatii, apoi prin sec. 19-20 s-a realizat viziunea unui viitor al umanitatii in spatiu, concretizat teoretic prin filme de anticipatie gen Star Wars si Star Trek.

Apoi ultima paradigma declara un viitor de tipul "Star Trek cuminte", adica o evolutie lenta a sec. 20 peste milenii cu tehnologii ecologice sustenabile, s.a.m.d

Odata cu Ray Kurtzweill, nici viitorul nu va mai fi la fel, nici sfarsitul lumii nu va mai fi la fel!

"Singularitatea Tehnologica" postuleaza o neglijare aproape totala a intregii realitati in favoarea realitatilor surogat, iata cateva directii:

1.) Traiul uman intr-o cyber-realitate prin ochelarii virtuali (acestia au fost scosi pe piata in Japonia anului 2008, astazi exista si pe piata rom^neasca la preturi mai mici decat displayurile TV-LED /OLED).

2.) Candva pana prin 2025-2050 se asteapta imbunatatirea si comercializarea in masa a unor interfete neurale-PC sub-dermale la nivelul degetelor (o vreme se va folosi in paralel interfata ochi-PC si neuro-PC, pana ce prima va fi eliminata gradual).

3.) Creierul uman va functiona in tandem cu unitati computationale fotonico-electronice (cuantice) achizitionandu-si parti neuro-electronice plastice propriei mase neurale vii.
Deoarece partea neurala-elecrtronica va fi mult mai performanta, creierul viu se va atrofia mutandu-se pe suportul sintetic-surogat pana la disparitia sa.
Lucrurile aceste nu privesc operatii pe creier, nici protezare ci doar o legatura wirelles cu unitatile sintetice la nivel unui cip subdermic la nivelul degetelor si a unei bratari-statie intermediara de amplificare.

4.) Singurul lucru pe care il vom utiliza din exterior vor fi imaginile /filmele prin care realitatea exterioara va fi duplicata in interiorul realitatii virtuale.


CONCLUZIA:

Foametea, moartea, viata, bolile, suprapopularea, resursele limitate, s.a.m.d, nu vor fi rezolvate, pur si simplu aceste probleme nu isi vor mai fi gasit logica existentiala in acest context, ... cat despre colonizarea spatiului si aceasta va ramane o parte romantica a unui trecut indepartat.
Nu spun ca nu vor fi lansate sonde in univers, dar acestea vor scana mediile ET pentru a trimite imagini spre casa pt. simularea altor realitati virtuale, ... oricum acest lucru nu va fi prioritar, realitatile simulate fiind 99% din ce se poate genera.


--------------------
Iti suna cunoscut?! (... si da ai dreptate nu este nici macar aromana nici dalmata sau vegliota, nici istroromana) : Sta-sira vaiu ô tiatru = Asta seara voiu la tiatru! ; Du-mani ti scrivu = De maine 'ti scriu !; Bin-vinutu = Bine venit!; Comu si senti? Comu ti chiami? Di unni veni = De unde veni ? Nni videmu = Ne vedem !!! / Salutamu; Lassami in paci! Aiutu! Focu!; Bon Natali e filici annu novu;
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Jun 2013, 01:36 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Nu stiam ca asa ii zice "singularitate tehnologica" dar daca asa vrea sa o numeasca acest domn, Ray Kurtzweill, probabil ca asa se va numi. Umanii sunt in stare sa manipuleze realitatea, sa creeze o alta realitate, atuul cel mai important al acestor creatori ai realitatii este usurinta cu care creierul uman, individul poate fi manipulat, transformat, convins ca ceea ce vede, aude, executa etc. sunt elementele pe care se bazeaza viata lui, existenta sa, in acest timp si spatiu. Totusi nu cred ca acest proces, evolutie, "singularitatea tehnologica" va duce la disparitia vietii asa cum o cunoastem, in nici un caz in decursul vietii noastre. Exista multe forte potrivnice schimbarii, chiar spirituale sau tehnologice, multi oameni refuza sa utilizeze tehnologia datorita credintei, biserica se opune unei apropieri fata de stiinta iar ca sa cedeze din monopolul sau asupra umanilor nici nu cred ca se pune problema. Categoric unele civilizatii, natiuni, popoare vor face aceasta trecere catre dominatia totala a tehnologiei si schimbarea completa a sistemului de valori cunoscut pana in prezent. Viata in holospatiu, replicatoarele, teleportoarele, calatoriile warp etc. vor ramane inca mult timp de domeniul SF-ului, omenirea, civilizatia umanilor va fi nevoita sa treaca printr-o noua revolutie spirituala, finalul acestei revolutii nu-l poate anticipa nimeni, omenirea va regresa, va evolua sau va dispare, o cale spre realitatea din holosapatiu nu exista, cata vreme nasterea, viata si moartea fizica inca exista, aceasta neputand fi inlocuita de "singularitatea tehnologica"


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyber-sapiens
mesaj 14 Jun 2013, 07:43 AM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 602
Inscris: 8 January 08
Forumist Nr.: 11.104



Tocmai ca "singularitatea tehnologica" este o prelungire a lumii informationale de astazi, e ceva firesc.

Astazi toata lumea traieste destul de mult timp in retea si foarte curand realitatea augmentata va deveni adevaratul mod de viata.
Realitatea augmentata sub forma unui hand's free cu video proiectie retiniana reprezinta o vizualizare a retelei peste realitatea naturala, ceea ce inseamna ca vom fi conectati non-stop la retea.

Tendinta va fi data de catre economia mondiala, o altfel de economie decat ceea ce va fi fost pana atunci, de exemplu noile supermateriale vor permite oamenilor sa duca o existenta individuala, autonoma si independenta fata de restul societatii, societate care va exista si pe mai departe in virtual.

Noile calculatoare cuantice sau altfel vor rupe economia mondiala impreuna cu imprimantele 3D, astfel ca tot sistemul de productie-consum se va dizolva intr-o masa amorfa, unde marii bogati ai lumii vor dispune exclusiv de roboti-"inteligenti" si cativa programatori umani si toate acestea vor conduce la prabusirea factorului uman si ca mijloc de productie si ca piata de consum.

99,99% din populatia umana va deveni somera, de fapt 99,99% autonoma social si economic.

Se pune fireasca intrebare: -Atunci pentru cine vor produce automatele?!

Probabil automatele se vor limita la a construi domenile utopice pentru stapanii lor bogati, ceva schimburi comerciale sporadice intre continente si cam atat, probabil vor fi implicate in tot felul de activitati de cercetare stiintifica.

In acest context oamenii vor "plonja" in mediul virtual.


-Dar cum va functiona lumea de zi cu zi pentru cei de rand?!
Probabil vom fi proprii nostrii "bos-i"cat si propria noastra forta de munca, vom achizitiona si modifica-comercializa programe din retea, tot felul de programe pentru sistemele de operare, vestimentare, alimentare, de constructie-design, piese de schimb pentru imprimantele noastre 3D, s.a.m.d

Ideea de baza sta in faptul ca tot ce se va produce va fi aproape indestructibil:

-haine din nano-fibre priintate (din sticla, carbon sau plasticuri);
-case-cort din folie gonflabila indestructibila;
-alimente brute (amidon si zaharuri din lemn, iarba, frunze sau prin sinteza directa din CO2 atmosferic si apa)
-alimente complexe din legume si fructe cultivate in serele gonflabile super-izolante (folia fiind construita din aerogel de siliciu sau alt tip de aerogel flexibil, astfel in interiorul acestora intr-o zi de iarna temperaturile vor fi inalte chiar daca la exterior vor fi si -20C.


-medicamentele vor fi sintetizate tot prin acele imprimante 3D cuplate la alte sintetizatoare.

Oamenii vor trai aproape mereu in virtual, ceea ce va grabi pasul urmator.


--------------------
Iti suna cunoscut?! (... si da ai dreptate nu este nici macar aromana nici dalmata sau vegliota, nici istroromana) : Sta-sira vaiu ô tiatru = Asta seara voiu la tiatru! ; Du-mani ti scrivu = De maine 'ti scriu !; Bin-vinutu = Bine venit!; Comu si senti? Comu ti chiami? Di unni veni = De unde veni ? Nni videmu = Ne vedem !!! / Salutamu; Lassami in paci! Aiutu! Focu!; Bon Natali e filici annu novu;
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 14 Jun 2013, 07:43 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
exergy33
mesaj 15 Jun 2013, 06:47 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(cyber-sapiens @ 14 Jun 2013, 08:43 AM) *
-medicamentele vor fi sintetizate tot prin acele imprimante 3D cuplate la alte sintetizatoare.

In ce fel ? Daca poti, te rog sa detaliezi, sau insereaza macar niste linkuri cu informatii suplimentare

Acest topic a fost editat de exergy33: 15 Jun 2013, 01:02 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyber-sapiens
mesaj 15 Jun 2013, 10:08 PM
Mesaj #5


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 602
Inscris: 8 January 08
Forumist Nr.: 11.104



QUOTE(exergy33 @ 15 Jun 2013, 07:47 AM) *
In ce fel ? Daca poti, te rog sa detaliezi, sau insereaza macar niste linkuri cu informatii suplimentare


Totul tine de puterea de calcul, astfel computerele viitorului vor putea testa intr-o singura zi mai multe substante din natura decat toate substantele testate vreodata in trecut pentru obtinerea tuturor medicamentelor, in plus le vor valida in cateva ore /zile.


--------------------
Iti suna cunoscut?! (... si da ai dreptate nu este nici macar aromana nici dalmata sau vegliota, nici istroromana) : Sta-sira vaiu ô tiatru = Asta seara voiu la tiatru! ; Du-mani ti scrivu = De maine 'ti scriu !; Bin-vinutu = Bine venit!; Comu si senti? Comu ti chiami? Di unni veni = De unde veni ? Nni videmu = Ne vedem !!! / Salutamu; Lassami in paci! Aiutu! Focu!; Bon Natali e filici annu novu;
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyber-sapiens
mesaj 17 Jun 2013, 05:48 PM
Mesaj #6


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 602
Inscris: 8 January 08
Forumist Nr.: 11.104



Am gasit cateva articole ce privesc traiul in viitorul apropiat (pana in 2030) si in mare toate marile companii informatice conduc spre aceeasi concluzie, adica cam tot ce am aratat si eu, doar ca pana la interfata neurala directa pentru care nu se exprima probabil decat pentru perioada de dupa 2030 / 2045?!


--------------------
Iti suna cunoscut?! (... si da ai dreptate nu este nici macar aromana nici dalmata sau vegliota, nici istroromana) : Sta-sira vaiu ô tiatru = Asta seara voiu la tiatru! ; Du-mani ti scrivu = De maine 'ti scriu !; Bin-vinutu = Bine venit!; Comu si senti? Comu ti chiami? Di unni veni = De unde veni ? Nni videmu = Ne vedem !!! / Salutamu; Lassami in paci! Aiutu! Focu!; Bon Natali e filici annu novu;
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Jun 2013, 06:21 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Moncher ai auzit de Jules Verne? Umanii au evoluat foarte mult de la "viziunile" lui Jules Verne, totusi daca stai sa analizezi "predictiile" lui Jules Verne ai sa observi ca nu toate aceste "predictii" s-au finalizat. Am in minte aparatele de zbor, azi umanii sunt tributari autoastrazilor, pentru a patrunde in zone inaccesibile, se pot folosii elicopterele, avioanele dar nu oricine poate pilota aceste vehicule. Pentru ca umanii sa nu mai fie dependenti de autostrazi, pentru care se investesc sume imense, ar trebui sa apara, sa fie acceptate vehicule simple cu care umanii sa se deplaseze dintr-un punct in altul, fara a fi nevoie de autostrazi. Viitorul omenirii, in opinia mea poate devenii realitate doar daca umanii renunta la rezolvarea conflictelor, de orice fel, prin mijloace militare, daca se dezvolta si se mentin comunicatiile existente, daca se dezvolta un sistem educational bazat pe internet, daca se dezvolta un sistem medical evoluat deservit de roboti care sa actioneze in cele mai inaccesibile zone, daca se renunta la actualul sistem de transport auto, care presupune investitii mult prea mari si nu in ultimul rand renuntarea la energia obtinuta din hidrocarburi. Viitorul omenirii consta in revolutia spirituala, materialul trebuie directionat catre toate domeniile pe care le-am pomenit mai sus.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Nov 2013, 11:29 AM
Mesaj #8


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



So it begins...




Robotii umanoizi vor fi din ce in ce mai perfectionati iar peste un timp nu vor mai putea fi deosebiti de oameni?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyber-sapiens
mesaj 22 Nov 2013, 10:02 PM
Mesaj #9


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 602
Inscris: 8 January 08
Forumist Nr.: 11.104



QUOTE(abis @ 21 Nov 2013, 12:29 PM) *
So it begins... Robotii umanoizi vor fi din ce in ce mai perfectionati iar peste un timp nu vor mai putea fi deosebiti de oameni?


Daca ati vazut filmul Cherry 2ooo ... rolleyes.gif


--------------------
Iti suna cunoscut?! (... si da ai dreptate nu este nici macar aromana nici dalmata sau vegliota, nici istroromana) : Sta-sira vaiu ô tiatru = Asta seara voiu la tiatru! ; Du-mani ti scrivu = De maine 'ti scriu !; Bin-vinutu = Bine venit!; Comu si senti? Comu ti chiami? Di unni veni = De unde veni ? Nni videmu = Ne vedem !!! / Salutamu; Lassami in paci! Aiutu! Focu!; Bon Natali e filici annu novu;
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 12:54 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman