HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Arta De A Scrie - Materiale Utile
Mihai
mesaj 4 Nov 2006, 02:22 AM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Topic dedicat materialelor, lecturilor utile pentru a ne perfectiona arta de a scrie:

Help For Writer’s Block
QUOTE
he good news is that, according to studies I’ve read, the better a writer you are, the more likely you are to get writer’s block. The more you know about your subject, the tougher the time you’ll have on average.

Think about it… because you’re a good writer, you have high standards for your work. It takes an astonishing level of quality until you’re satisfied with your work. Not only that, but there’s also a ton of external pressure to produce high quality. If you’re writing a dissertation for a PhD, your graduate committee will constantly make complex demands that cause you to second-guess yourself. If you’re an author, you’re under massive pressure to produce perfection. And so on.

What I’m getting at is that writer’s block is caused by being focused on the outcome while you’re writing.[...]

With that in mind, hang onto your seat because here is the cure for writer’s block:

1. Stop Fooling Yourself Into Thinking You’re Writing When You’re Really Not.
2. Figure Out What Your Interruptors Are and Quarantine Them.
3. Stop Calling It “Writer’s Block”
4. Use A Model.
QUOTE
Different writers face different advantages and drawbacks in forming good writing habits. The circumstances of your personal life may make it easy or hard to find writing time, but time itself is not the real issue--it's habit. Writing must be something you do regularly, like brushing your teeth. The writer who waits for inspiration will wait even longer for a complete, published novel.

Writing habits flourish best in routine, but the efficient writer also exploits opportunity.

Routine: Set aside some time every day when you can work undisturbed for an hour or two--first thing in the morning, during lunch, after dinner, whenever you can set aside other demands. Ideally, it's the same time of day. Your family and friends will soon build their routines around yours. With luck, they will resent your unscheduled appearances during your writing time, and will send you packing back to your desk.

Keep your writing equipment (paper, pens, software manuals, etc.) in your writing place, close at hand. Minimize distractions like interesting new magazines and books. Try to find a writing time when few people phone or visit. If a cup of coffee and some background music make you feel less lonely, by all means enjoy them.
[...]


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 21 Nov 2006, 11:54 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



Pledoarie pentru o altfel de literatură
de Silviu Szekely

Să mizezi pe inteligenţa celuilalt, a celui ce te vede, a celui ce te citeşte. Să-i oferi, prin ceea ce scrii, câteva aluzii presărate în textura scriiturii, mici indicii, supape pe care să le deschidă el însuşi. Să-i oferi un conglomerat de elemente din care să extragă ceea ce vrea el să înţeleagă sau să simtă. Să nu le dai totul de-a gata, de la cap la coadă. Să-i laşi să creadă că pot face orice cu prezenţa sau absenţa punctelor semnificante de pe suprafaţa textului. Pentru că literatura trebuie impregnată cu gândire, adică trebuie să dea de gândit, trebuie să-l incite pe cititor să construiască el însuşi alte şi alte configuraţii ale textului. Pentru că literatura nu este decât atmosfera rarefiată, spaţiul vid, substanţa amorfă din care trebuie să izbucnească vuietul gândirii.
Căci ea nu ne propune decât cel mai simplu lucru cu putinţă: să ne gândim pe noi înşine. De aceea, într-un fel, ea suferă de handicapul incoerenţei, al fragmentării, reiterării şi falsificării. Căci meditaţia autentică asupra omului nu aparţine literaturii, ci omului însuşi, omului concret, celui care, pentru a (se) gândi, are nevoie de timp, de tumult, de oprelişti. De aceea elitismul care i se poate imputa acestui gen de literatură este total nefondat, dacă acceptăm ideea că necesitatea de a gândi aparţine tuturor, e ceva care ne traversează pe toţi cu intermitenţe şi cu intensităţi diferite. O scriitură de tip hieratic, profund lipsită de acţiune, de mişcare, de tensiuni şi conflicte. Mai puţin mişcarea gândului, mişcare care o traversează dintr-un capăt în celălalt precum un fir luminiscent ce leagă un sfârşit de un alt sfârşit.
Cuvântul este mai aproape de gând decât de lucru. Întrepătrunderea lucrurilor cu lucrurile şi a lucrurilor cu fiinţele este ceea ce s-ar putea numi acţiune, tumult mişcător, fir narativ, vuiet al străzii. Dacă ne ferim să cădem în capcana pe care lucrurile şi fiinţele o ţes în jurul gândirii, atunci putem porni cu încredere pe drumul deschis de problematizarea gândirii în raport cu cuvântul înţeles ca esenţă a fenomenului căruia îi corespunde. Aceasta este exigenţa primă. Fundamentul pornind de la care se poate configura un înţeles al literaturii. Asta nu înseamnă că s-ar reduce drastic însemnătatea acţiunii, a ciocnirii lucrurilor între ele şi a fiinţelor cu lucrurile. Dacă un om se mişcă, vorbeşte, interacţionează cu alt om, pune mâna pe un obiect care declanşează în el un val de emoţii, amintiri sau regrete, putem spune că avem de-a face cu o povestire desăvârşită, că cel care ne spune această poveste e un individ deosebit, înzestrat cu un uimitor talent scriitoricesc.
Dar, pe de altă parte, dacă ne menţinem doar la nivelul înlănţuirii cauzale sau accidentale de fapte, dacă parcurgem naraţiunea cu urechea încântată la auzul vocii povestitorului, atunci din noi înşine nu mai rămâne decât un zid de care sunetele se sparg, o oglindă care reflectă spusele altcuiva fără a ne mai lăsa să intensificăm necesitatea de a ne gândi pe noi înşine (şi nu doar aceea de a ne regăsi în viaţa fictivă imaginată de un narator, nu doar aceea de a ne identifica cu un personaj sau altul).
Literatura, în ziua de azi, are nevoie de această intensificare a necesităţii de a gândi.
Am face bine, aşadar, să nu mai scriem doar pentru că astfel ne putem amplifica ego-ul; să nu mai scriem doar pentru a ne pune sufletul pe tavă şi a-l lăsa să fie devorat de gurile avide ale necrofagilor; să nu mai scriem doar pentru faimă şi pentru a avea succes la femei. Ci să încercăm să realizăm pe deplin obligaţia de a scrie, şi, mai mult, de a gândi scriind. Să încercăm să ne repliem asupra noastră înşine, precum o armată învinsă şi decimată şi să conştientizăm pe deplin necesitatea absolută a punerii gândului în literă. Nu va fi uşor. Vom avea multe obstacole de trecut. Aventura abia începe.

_____________

Sursa: EgoPHobia #12


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 22 Nov 2006, 05:44 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Daca nu s-ar mai scrie pt. ego, pt. faima n-ar mai fi literatura. Raiul pe pamant. drunk.gif


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Nov 2006, 05:44 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
secunda
mesaj 25 Apr 2007, 09:16 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.034
Inscris: 22 September 03
Din: brasov
Forumist Nr.: 824



Pentru BRASOV

“Pentru cã nu e om sã nu fi scris o poezie, mãcar o datã, doar o datã-n viața sa”, realizarea unui atelier de creație literarã pentru tinerii dornici de a explora, la un nivel non-conformist și profesional, universul cãrților, s-a dovedit a fi o necesitate.


Alianța Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din România- AONGTR- lanseazã din luna mai 2007, pentru prima data la Brașov, un atelier de creație literarã, pentru tineri între 15 și 25 de ani, numit “Lumina de avarie”.

Obiectivele acestuia vor cuprinde:

- training- teorie literarã în genere

- sã învãțãm cum sã citim și sã interpretãm un text literar

- citire de poezii – creații contemporane

- jocuri tematice

- creație de poezii, prozã, scenariu

- prezentare creații proprii

- feed-back-> comentarii la textele tale și ale altora

- informare și implicare în evenimentele culturale ale Brașovului

- participare la o operã colectivã

- invitați speciali

- recitaluri în pub-uri

- tabãrã de creație literarã

- publicare a unui volum colectiv

Coordonatorul științific al proiectului este prof. drd. Daniel Puia-Dumitrescu care de la bun început mi-a mãrturist cã el crede în tinerii de azi, fapt pentru care acest atelier de creație literarã se va dovedi a fi unul extraordinar din toate punctele de vedere.

Dacã ți-am stârnit interesul, atunci alãturã-te participanților! Trimite o scurtã motivație la luminadeavarie@yahoo.com menționând daca ai sau nu posibilitatea de a te implica într-un proiect pe o perioada de cel puțin un an de zile.

Inscrierea se poate face până la data de 30 aprilie a.c., la adresa de email menționată, respectiv, luminadeavarie@yahoo.com . Se vor accepta 40 de cereri. Apoi, în decursul lunilor mai-iunie, se vor selecta dintre participanți 20 de tineri ce au dovedit interes și capacitatea de a se implica în atelierul de creație. Nu se percepe taxă de participare.

Vă așteptăm pe toți cei care iubiți arta literară!

“Iubirea nu se poate suporta ci numai suferi”- E. Cioran.



--------------------
iubeste timpul si mie lasa-mi dorul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Demiurgul
mesaj 3 Apr 2008, 10:28 PM
Mesaj #5


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 16
Inscris: 31 May 06
Forumist Nr.: 8.315



Eu cred...ca nu se poate invata ...cine are talent ....are cine nu ...evident daca nu iti slefuiesti talentul ..nu vei fi niciodata scriitor ....sunt anumiti factori ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 12:38 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman