HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Closed TopicStart new topic
> Noi Directii In Sah La Hanuancutei
Marcus
mesaj 16 Apr 2006, 10:56 PM
Mesaj #1


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.306
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995Bine v-am gasit in sezonul competitional de sah 2006! smile.gif

Va propun un nou concept de sah, mult mai flexibil si complex de aceasta data, o restructurare din temelii a vechilor concepte de competitii desfasurate in cadrul Hanului Ancutei pana in prezent.

Incepand din acest moment, voi fonda doua structuri interdependente de sah: Liga de Sah H.A., respectiv Uniunea Alb-Negru, a caror calitate se deosebeste in principiu in felul urmator: Uniunea Alb-Negru va cuprinde toti forumistii pasionati de sah, iar aceia dintre ei care se remarca mai ales in partide, obtinand rezultate satisfacatoare si indeplinind un anumit barem, vor promova in Liga de Sah. Membrii Uniunii pot juca impotriva membrilor Ligii daca doresc.

Atentie: principala structura de sah si cea mai importanta nu este Liga, ci Uniunea!
In calitate de membru fondator al Uniunii de Sah, voi organiza concursuri cu intrebari din sah, concursuri de creatie artistica in sah, concursuri in cadrul topicului “Gasiti cea mai buna mutare”, si bineinteles, turnee variate de blitz si sah rapid (sau alte concursuri). Singura conditie pentru a putea participa la aceste competitii este sa fiti membri ai Uniunii de Sah, de aceea este atat de importanta apartenenta dumneavoastra la Uniune.
Observatie: calitatea de membru al Uniunii NU presupune participarea activa in cadrul nici unui concurs, ci doar conditia necesara participarii, si este totodata registrul dumneavoastra ca sunteti cunoscator si pasionat al sportului mintii.


Uniunea Alb-Negru – descriere

Este principala organizatie de sah a Hanului Ancutei. Membrii "Uniunii de Sah Alb-Negru" au acces la o intreaga paleta de concursuri cu intrebari, probleme si competitii organizate in Han din domeniul sportului mintii.
Actualmente, eu sunt singurul membru al Uniunii.
Pentru a deveni si voi membri ai Uniunii, este necesar sa cereti acest lucru fie public in cadrul acestui topic, fie contactandu-ma privat pe mine, si sa primiti acceptul meu. smile.gif (Nu va fi asta o problema)
Atentie: cei care devin membri ai Uniunii (respectiv Ligii!) dar nu participa la nici macar o actiune din cadrul acesteia (drept actiune poate fi considerat un simplu raspuns la o intrebare sau o singura partida de sah jucata, etc), vor fi exclusi din Uniune dupa 6 luni de zile din momentul inscrierii, avand dreptul de reinscriere.
De asemenea, cei care nu participa la nici o actiune din cadrul Uniunii timp de 12 luni de zile incepand de la ultima actiune (presupunand ca au macar o actiune), vor fi de asemenea exclusi si punctajul lor se reseteaza, avand drept de reinscriere. Mi-am insusit calitatea de a fi singurul membru “pe viata” al Uniunii, indiferent de numarul de actiuni proprii. Nu exagerati cu abuzurile de orice gen, e posibil sa nu mai fiti acceptati in cadrul Uniunii!
Daca motivele sunt obiective, un membru poate fi exclus din Uniune inainte de termen!

In cadrul Uniunii, se vor organiza concursuri din sah dintre cele mai variate, in cadrul carora cei care doresc sa participe vor primi pentru reusite un punctaj propriu fiecarui concurs in parte, care se va adauga la punctajul general al respectivului membru.
Doar eu pot organiza concursuri, pot propune probleme si intrebari pentru Uniune – asta inseamna ca daca doriti sa lansati astfel de propuneri pentru Uniune trebuie sa mi le comunicati privat. Evident ca nu puteti raspunde intrebarilor lansate de dumneavastra.
Aveti dreptul sa lansati propuneri si intrebari gen “Gasiti cea mai buna mutare”, etc. IN AFARA Uniunii.


Liga de Sah H.A. – descriere

Este o organizatie de sah care cuprinde cei mai puternici si cei mai interesati jucatori de sah ai Hanului. Daca sunteti membru al Ligii, sunteti automat si membru al Uniunii. Nu si invers!
Pentru a deveni membru al Ligii, este necesar:
- sa acumulati minim 50 de puncte in cadrul Uniunii de Sah, dintre care cel putin 30 sa fie obtinute in partide jucate impotriva a cel putin 3 adversari distincti;
- sa faceti o cerere in acest sens, fie publica in cadrul acestui topic, fie contactandu-ma privat.

Avantajul de a fi membru al Ligii, pe langa satisfactia spirituala, este ca punctajul pe care-l obtineti in cadrul oricarui concurs se dubleaza (de exemplu, asa cum se va vedea ulterior, pentru victorie intr-o partida de sah rapid primiti, in loc de 2 puncte, 4).

Odata deveniti membru al Ligii, nu va considerati membri “pe viata”. smile.gif Pentru a pastra calitatea de membru al Ligii trebuie sa indepliniti baremul minim de obtinere a 17 puncte (doar din partide jucate) la fiecare 90 zile, precum si 15 puncte (din celelalte concursuri) la fiecare 60 zile.
Observatie: Daca Liga cuprinde cel mult doi membri, acestia nu sunt obligati sa indeplineasca baremul pentru a ramane membri, decat din momentul in care Liga va avea 3 membri!

Actualmente, Liga de Sah nu dispune de nici un membru. Conditia ca voi sa deveniti membri ai Ligii este mentionata mai sus, iar conditia ca eu sa devin membru al Ligii este sa acumulez minim 30 de puncte (nu 50!), toate din partide jucate! Am recurs la acest lucru pentru ca eu, propunand probleme si concursuri cu intrebari, nu am dreptul sa raspund la intrebarile lansate tot de mine. laugh.gif (dar am dreptul sa raspund la intrebarile propuse de ceilalti)

Partide de sah
In cadrul Uniunii se vor juca partide de sah rapid (de la 10 la 30 minute per jucator), respectiv blitz (de la 5 la 9 minute).
Forumistii pot juca sah oricand doresc si in orice circumstante (chiar si pe Yahoo Messenger). Se recomanda asistenta unui supraveghetor la partide. Este obligatorie notarea partidelor pe forum, in cadrul topicului “Partidele forumistilor in 2006” (de la anul, “Partidele forumistilor in 2007”, si tot asa).


Punctajul membrilor pentru fiecare concurs in parte, se adauga punctajului general al respectivului membru. Membrii Ligii vor obtine punctaj dublu pentru fiecare din cele de mai jos:

Pentru victorie intr-o partida de sah rapid (de la 10 la 30 minute) primiti 2 puncte (membrii Ligii primesc 4)! Pentru remiza la sah rapid, primiti 1 punct!
Pentru victorie intr-o partida de sah blitz (de la 5 la 9 minute) primiti 1 punct! Pentru remiza la blitz, primiti 0,5 puncte!

Pentru raspuns corect si argumentat corect in cadrul concursului “Gasiti cea mai buna mutare” primiti 0,5 puncte!

Toate celelalte concursuri care vor fi lansate pe viitor, vor dispune de un punctaj propriu afisat de regula la inceputul concursului.


BONUS-uri si PREMII
La fiecare 15 partide se va premia cea mai frumoasa partida. Voturile se vor face public. Numai membrii Uniunii care au desfasurat cel putin o actiune au drept de vot. Combatantii unei partide nu au drept de vot pentru partida proprie. Pentru a fi premiata, o partida are nevoie de minim 5 voturi distincte, exprimate public. Cei doi “artisti” ai partidei premiate vor primi fiecare un bonus de 5 puncte care se va adauga la punctajul lor general. Punctajul BONUS nu se dubleaza pentru membrii Ligii.

Primul forumist care va obtine 100 de puncte va fi premiat cu cartea “Partide decisive in Campionatele Mondiale de Sah” (autor C-tin Stefaniu, editura Sport-Turism, Bucuresti, 1989).

Pe parcurs vor fi puse in joc si alte premii.

Important:
Din diverse motive, exista si posibilitatea ca eu sa nu pot efectua nici o actiune timp de 30 de zile consecutive, caz in care pentru a nu-i dezavantaja pe ceilalti, forumistul cu punctajul cel mai bun, fie ca este membru al Uniunii, fie al Ligii, are dreptul daca doreste, sa preia atributiile mele pana la intoarcerea mea, in masura in care le poate indeplini din motive tehnice (editarea, stergerea mesajelor). Daca el nu doreste, atunci urmatorul ca puntaj poate face acest lucru, si tot asa.

Daca aveti alte intrebari, nelamuriri sau sugestii, va invit in sala Uniunii Alb-Negre sa dezbatem. smile.gif

Acest topic a fost editat de Marcus: 19 Apr 2006, 11:08 PM


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 June 2019 - 10:38 PM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic