HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Finaluri Jucate, Analize, propuneri, sugestii
Clopotel
mesaj 27 Feb 2006, 03:08 PM
Mesaj #1


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Well, dupa topicul Deschideri jucate, la care vad ca nu se prea inghesuie lumea, deschid topicul acesta cu Finaluri jucate, ca poate cine stie - daca luam lucrurile de la coada la cap, avem dialog smile.gif

Poate ca am dezamagit lumea cu deschiderile de doi lei jucate, de aceea ma gandesc ca acum e momentul sa ma laud cu un final castigat...
Iata pozitia:
user posted image

Desi pare o pozitie nevinovata, ghiciti ce am mutat astfel incat dupa 3 mutari, adversarul meu a cedat fiind in pozitia de mat imparabil... He he he...

Edit:...errr.... am uitat esentialul...eu eram cu alb...smile.gif

Acest topic a fost editat de Clopotel: 27 Feb 2006, 03:09 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 28 Feb 2006, 11:08 PM
Mesaj #2


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.306
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Eu nu vad o pozitie de mat decat daca adversarul ar gresi mai departe... unsure.gif

Mutarea Txg6 aduce in mod cert castig un pion pentru alb, dar pozitia de mat inca e neclara. Dupa aceasta mutare, negrul ar trebui sa prefere schimbul de turnuri si sa-si baricadeze regele cu pioni la g si h6, pentru a pastra sanse de rezistenta.

Txg6; ...fxg6
Txf8; ...De7

...si albul pierde avantajul pozitional prin retragerea turnului, dar pastreaza avantaj material 2 pioni care se pot dovedi decisivi in contextul partidei.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 1 Mar 2006, 04:11 PM
Mesaj #3


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Marcus,
QUOTE
Eu nu vad o pozitie de mat decat daca adversarul ar gresi mai departe...

Nu este o pozitie de mat... este o pozitie "nevinovata" dupa mine, dar fiindca eram intr-o criza de timp , m-am gandit sa joc "interesant", dar controlat.... Si am jucat asta:
user posted image
Partida a continuat astfel:
20. Cc6 Cxc6
21. Txf7+ Txf7
22. Txf7+ Rh8
23. Dxg6 si negrul a cedat urmand mat imparabil...

Mi s-a parut interesant acest final, atat tot... Nu sustin ca nu erau si variante in care negrul iesea bine, dar atunci - dupa mine aceasta a fost cea mai buna...smile.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 1 Mar 2006, 04:11 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
bishop
mesaj 2 Mar 2006, 05:07 PM
Mesaj #4


Cronicar
****

Grup: Moderator
Mesaje: 460
Inscris: 28 November 04
Forumist Nr.: 5.003



Txg6 pare cea mai buna si cea mai sigura (daca fxg6 Txf8 De7 cum spunea Marcus, nu retrag turnul ci joc Df3 cu amenintarea Cc6! si nu merge Cxc6 din cauza de Tf7+ sau Txa8; iar daca nu bate in g6 raman cu 2 pioni+ si atac in continuare);
la Cc6 are De8 si apara si la f7 si la f8 si nu mai vad cum poti continua atacul (evident dupa Cxd8 Txd8 ramai cu pion in plus si presiune).

Acest topic a fost editat de bishop: 2 Mar 2006, 05:14 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
greyhound
mesaj 10 Oct 2006, 09:03 PM
Mesaj #5


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 44
Inscris: 31 May 03
Forumist Nr.: 354



Va prezint si eu finalul unei partide jucate de curand:

user posted image

Dupa cum se vede, eu (piese albe) am avantajul calitatii, insa am o problema: nebunul de alb este inchis si deci inutilizabil. Asa ca am decis sa returnez calitatea in schimbul unui pion si al activarii nebunului:
27. Rxe6 fxe6
28. Rxe6 Kd7
29.Rb6 si s-a ajuns la situatia urmatoare:

user posted image

acum lucrurile stau mai bine, si sunt pe cale sa mai castig si pionul negru de pe coloana b, intrand intr-un final cu 2 pioni avantaj pe care l-am castigat (dupa inca 20 de mutari).
Cred ca am luat decizia corecta sacrificand turnul. Ceea ce mi se pare ciudat este ca Fritz nu considera mutarea 27. Rxe6 prea buna (nu apare intre primele 3 preferinte), insa evaluarea sa trece de la (+/-) +1.09 inainte de mutarea 27 la (+-) 2.09 dupa mutarea 29.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 October 2017 - 10:48 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic