HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Psihologie

Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.

 
Reply to this topicStart new topic
> Studiu, studiu asupra mecanismelor de coping
danadrian
mesaj 17 Oct 2006, 08:55 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 15 October 06
Forumist Nr.: 8.804



Efectuez un studiu asupra mecanismelor de coping din perspectiva psiho-sociala. Principala metoda de cercetare este cea a interviului, utilizandu-se un set de intrebari cu raspuns deschis. Fiecare persoana care doreste sa parcurga chestionarul e rugata sa completeze intrebarile cu raspunsurile pe care le crede de cuviinta dar, cu singura conditie ca, raspunsul sa fie in legatura cu continutul intrebarii. Marimea sau diversitatea raspunsurilor nu este limitata in nici un fel fiecare persoana putand sa exprime atat cat crede ca este suficient pentru a i se intelege expunerea sau punctul de vedere.
La intrebarile la care se considera ca nu ar fi nimic de mentionat rugamintea ar fi sa se completeze cu formularea „Nu este cazul” (sau orice alt fel de formulare sau simbol), pentru a face diferenta intre intrebarile la care raspunsul s-a omis din greseala si la cele la care omisiunea este intentionata.

Conditiile minime cerute sunt urmatoarele:
- persoana sa fi trait un eveniment negativ marcant in urma caruia elemente importante ale modului de viata au fost modificate
- persoana sa aiba o varsta de peste 18-20 ani. Limita de varsta nu este foarte stricta dar este mentionata deoarece completarea chestionarului cere un anumit efort de introspectie.

Chestionarul nu cuprinde nici un fel de intrebari asupra datelor de identitate si rugamintea este ca astfel de date sa nici nu fie adaugate deoarece se doreste ca fiecare chestionar sa ramana anonim.

Chestionarul poate fi obtinut prin trimiterea unei solicitari catre adresa de email: context.social@yahoo.com

Pentru alte intrebari de asemenea puteti trimite un mesaj pe aceeasi adresa de email sau pe PM-ul de la HanuAncutei. In cazul in care aveti doar adresa de email personala si nu doriti sa o folositi deoarece da indicii asupra numelui dumneavoastra puteti trimite mesajul de pe un cont de mail nou creat. In cazul in care aveti dificultati in a va crea un nou cont de email trimiteti-mi un mesaj pe PM la HanuAncutei si va voi crea un cont de email pe yahoo pe care il voi expedia catre dumneavoastra tot prin PM.

Durata minima aproximativa a completarii chestionarului este 30-45 minute. Durata maxima depinde de dispozitia dumneavoastra neexistand nici o alta indicatie in acest sens.

Chestionarul este in format .doc, iar completarea intrebarilor se face prin crearea unui spatiu suplimentar dupa fiecare intrebare (apasarea tastei Enter).

In urma completarii chestionarului din pacate nu se va asigura nici un fel de compensatie baneasca sau materiala dar pentru cei care au intrebari legate de tematica in discutie se va incerca oferirea unor raspunsuri cat mai pertinente.

Va multumesc pentru atentia acordata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 17 Oct 2006, 09:13 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



QUOTE (danadrian @ 17 Oct 2006, 10:55 PM)
In urma completarii chestionarului din pacate nu se va asigura nici un fel de compensatie baneasca sau materiala dar pentru cei care au intrebari legate de tematica in discutie se va incerca oferirea unor raspunsuri cat mai pertinente.

Oricum , nu ai voie sa oferi compensatie baneasca subiectilor unui studiu.
Dar daca vrei sa faci un studiu serios , trebuie sa intervievezi personal subiectii , altfel studiul nu prea are semnificatie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danadrian
mesaj 17 Oct 2006, 10:35 PM
Mesaj #3


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 15 October 06
Forumist Nr.: 8.804



Cateva extrase din
CODUL DEONTOLOGIC AL PROFESIEI DE PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERĂ PRACTICĂ

Obţinerea consimţământului
Art. XIV.3. În obţinerea consimţământului informat psihologii vor aduce la cunoştinţa participanţilor scopurile cercetării, durata, procedurile utilizate, riscurile, beneficiile inclusiv compensaţiile financiare, limitele confidenţialităţii, dreptul oricui de a se retrage din cercetare şi în general toate datele pe care participanţii le solicită şi de care au nevoie pentru a-şi da consimţământul. În cazul în care există posibilitatea producerii unor daune şi suferinţă, psihologii au obligaţia să o minimizeze pe cât posibil.

Manipularea prin creşterea compensaţiilor
Art. XIV.9. Psihologii vor evita să propună şi să acorde participanţilor la cercetare compensaţii financiare excesive sau alte forme de stimulente pentru participarea la cercetare şi care pot favoriza obţinerea consimţământului, cu atât mai mult atunci când sunt evidenţe clare că există riscul producerii de suferinţă şi daune în timpul cercetării.

8. Hărţuirea sexuală include una sau ambele situaţii: (i) Utilizarea puterii ori autorităţii în încercarea de a forţa o persoană să se angajeze sau să tolereze activităţi sexuale. Aici intră intimidarea sau forţarea pentru noncomplianţă ori promisiunea unor compensaţii sau recompense pentru complianţă. (ii) Angajarea în mod deliberat şi repetat în comentarii sexuale nesolicitate, anecdote, gesturi sau atingeri dacă aceste comportamente sunt: ofensatorii şi nu sunt bine primite, creează un mediu de lucru ostil ori intimidant ori se aşteaptă să fie dăunător pentru client.


Din cele prezentate mai sus cred ca se poate sesiza ca beneficiile (respectiv compensatiile financiare) se pot acorda participantilor unui studiu. Mai mult chiar, daca ele exista, cel care efectueaza studiul are obligatia sa le comunice.

Singurele restrictii referitoare la acordarea compensatiilor se refera la situatiile cand se ofera/promit compensatii financiare (sau de alta natura) excesive in vederea manipularii participantilor.



De acord ca un interviu ideal ar trebui purtat fata in fata. Este indeosebi cazul interviurilor clinice care au in vedere o abordare specifica studiilor de caz.
Acest studiu nu are in vedere nici studii de caz si nici obiective clinice. Este un studiu psiho-sociologic iar in aceasta ramura a psihologiei (ca si cea a psihologiei sanatatii/health psychology) nu sunt o raritate interviurile si chestionarele transmise participantilor si primite de la acestia prin intermediul postei sau a altor mijloace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 17 Oct 2006, 10:35 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 18 Oct 2006, 12:14 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Nu m-am indoit de faptul ca respecti codul deontologic , dar codul deontologic nu e acelasi lucru cu codul care trebuie respectat atunci cand facu un studiu clinic, daca vrei sa fie valid bineinteles . Am inteles insa ca acesta nu este un studiu clinic , este un sondaj , iar un sondaj se poate face si pe internet .
Intr-un studiu clinic toti subiectii trebuie sa fie voluntari si nu au voie sa primeasca recompensa baneasca , exceptie face daca platesti cheluielile subiectilor asociate cu studiul: de exmplu le platesti parcarea sau transportul, etc . Dar asta trebuie sa fie documentat in protocol , ca sa fie un studiu valid.
Te rog sa nu intelegi ca vreau sa "pun contre" , doar imi dau cu parerea avand in vedere ca am considerat subiectul interesant . smile.gif

Acest topic a fost editat de toxic: 18 Oct 2006, 12:15 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danadrian
mesaj 18 Oct 2006, 11:04 AM
Mesaj #5


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 15 October 06
Forumist Nr.: 8.804



Ma bucur ca subiectul pare interesant si sper sa fie suficient de interesant incat sa existe si voluntari.

Intre diversele forme de interviuri si diversele forme de sondaje pot exista multe asemanari deoarece la nivelul unei scheme foarte generale au aproape aceleasi elemente. Totusi, in cazul de fata cred ca e util pentru cei interesati sa stie ca studiul la care ne referim are mai putin de a face cu metoda sondajului utilizata in sociologie (si in special a sondajului de opinie, care e cea mai cunoscuta de publicul larg) si este mult mai aproape de interviul psihologic.

Acest topic a fost editat de danadrian: 18 Oct 2006, 11:05 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 18 Oct 2006, 03:47 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Important e ca nu e studiu clinic . Sondajele pot fi oricum le doreste autorul.
Sper sa iti gasesti cati subiecti ai nevoie . Bafta !


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 April 2024 - 09:03 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman