HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Fiul Valului 2, Ce nu avea Iasul asta...?
ben_gal
mesaj 4 Jan 2008, 06:33 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 320
Inscris: 25 November 06
Forumist Nr.: 8.994Ce nu avea Iasul asta...?


Avea cam de toate, dar...


de Ben_Gal

2007-08-10 | |

Ce nu avea Iasul asta...? Avea cam de toate, dar... Dar era mereu al doilea si nime abroad nu stia unde vine. Faima nu era buna. Nu ca ar fi fost rea, nici ca ar fi fost buna... Nu era si pace. Faima adeca si mindria iesanului in al carui piept de arama bate vijelios o inima de otel, sau invers - niciodata nu m-am descurcat cu anatomia - suferea mult pe cestia asta. Si ma cheama la el acasa pretenul mieu pe care-l durea in cot cestia de faima, caci nu avea ce minca si-mi zice:
"Mai Ben, hai la pascarit. Io am platit intrarea la lac pe un an si daca nu unditesc cinci chlle saptaminal, nu-mi scot parleala si nici nu am ce minca. Cestia e ca ma plictisesc singur si am mesterit o undita si pentru tine. Io ca membru cu plata oi intra pe poarta, dar tie ti-oi arata unde e rupt gardul si ce pescuiesti al tau este".
Zis si facut. Incalec io pe bitziclu meu al de era facut la germanica si pretenul sare pe bitziclul lui de cursa scurta de arata de parca cineva aruncase cu mare scirba cestia asta din acceleratul de Bucuresti, tocmai in baltoaca Cacainei. Si coborim noi ashia Dealul Tzicaului, la Bojdeuca o luam la driapta pe linga Liceul de Fete Mari si Mice si valea la Stefanel cel Maricel, cum numeam noi in gluma strada Stefan cel Mare, care acum se mai cheama si sfint. P-atunci nu fusese inca declarat sfint si pustii se delectau cu niste povesti nostime desptre tineretea navalnica a viitorului sfint. Trecem noi in mare viteza prin Ulita Strimba si ii strig mamei sa nu ma astepte cu masa caci plec la mincarea de crapi. Infine, ajunsi in Anastasie Panu o luam la driapta ca sa nu ne spargem capul de zidul Casi Dosoftei sau de ashela al Bisericii Sf. Nicolai, la alegere si ajungem in fata Palatului. Aici o luaram pe la driapta Palatului in vale si o mai facuram iar la driapta sa-l luam pe Costel, alt preten care de pescuit nu-i placea si nici peste nu minca, decind cit pe ce se inecase in Balta Ciricului, dar deodata...

Aici treba sa spun ceva ca introducere la cele ce vin mai gios: Costel asta locuia pe malul Bahluiulu si linga el Primaria planuise sa construiasca un zgarie nori inalt de 20 de metri (!), destinat muncitorilor stahanovisti si progresisti de nu mai stiu unde. Pe chestia asta si la povata unui inginer, se incepuse forari de verificare a solului. In chiar dimineata shea din unul din puturi izbucnise petrol si primarul dadu stirea la Guvern pe cestie de faima. Numa ca analizele descoperira ca era namol.
"Tot bine", spuse primaru'. "Om fashe o climaterica. Ingineri, la lucru. Comandati tevi, pompe, cazi, etc.". Cestia era ca nu mai stiu ce Comisie den Capitala intrase in vacanta si defileul de linga Costel incepuse sa se umple cu noroi, pardon, cu namol si damele Iasului venira in tromba la namolit. Alea mai tinerele aveau pe ele chilotzei si sutienashe, dar celelalte erau la c...l gol. Astea ultime, mai grasute asa, deh, virsta, erau mai multe si de fapt vazui doar una tinerica si aia urita. Ca la comanda io si pretenul apasaram pe frine. A mea opri, dar al pretenului isi continua drumul se se opri in pardonul unei dameze de fro 120 de chile si amindoi cazutara in noroiu ashela. Dama se ridica prima si cind se ridica si pretenul, primi un strasnic pumn in nas. Si altul si altul. Aruncai bitziclu si apucai mineca pretenului departindu-l de madama dezlantuita si fuga acasa la mamele noastre.

De atunci nu am mai avut bitziclu. Namolul n-a mai tasnit si gospodinele curatara totul spre casa lor cu caldaruse multe si pacea si uitarea cobiritara pe pasnicul Tirg al Iezilor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 16 June 2019 - 01:00 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic