HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cursuri Online
mihaelapred
mesaj 13 May 2009, 02:59 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 23 April 09
Forumist Nr.: 13.797In ziua de azi toata lumea se lauda ca stie o limba straine la perfectie... bineinteles limba engleza este cea mai des aflata in discutie. Aceasta afirmatie este din punctual meu putin deplasata; multi dintre noi nu stiu nici macar limba romana la perfectie, dar engleza??? De cate ori nu am auzit oameni care spun “decat” in loc de “doar” (“am invatat decat 4 lectii”), sau e vreo persoana care stie extreme de multe cuvinte din vocabularul limbii romane? Cati dintre noi stiu ce este acela un coparseu ?
Prin urmare afirmatia ca stii o limba straina la perfectie este din punctual meu de vedere total eronata. Desi nu ne dam seama, suntem inconjurati de pronuntii gresite, de greseli gramaticale, dar suntem prea ocupati ca sa observam acest lucru. Un bun exemplu este reclama de la acel spray pentru camera care se numeste oust…. toti il pronunta asa cum se scrie, insa varianta adevarata este “aust”, deoarece vine de la verbul “to oust” care inseamna a da afara. Insa nimeni nu ar intelege ceea ce doresti, daca ai pronunta corect.
Este important sa stii o limba straina, dar este si mai important sa o stii cat de cat bine. Iar pentru asta exista posibilitatea de a face anumite cursuri, pentru a imbunatati atat vocabularul cat si cunostintele de gramatica. Dar nu este neaparat nevoie sa platesti aceste cursuri , deoarece exista si site-uri care te ajuta sa inveti o limba straina. Eu prefer site-urile, deoarece nici nu trebuie sa dai bani, si in acelasi timp daca nu ai mult timp la dispozitie, este mult mai usor sa hotarasti cand vrei sa faci exercitiile. Un astfel de site se numeste www.invata-limbi.ro si vi-l recomand cu toata increderea.
Ceea ce lipseste pentru a fi un adevarat success este dorinta. Daca aveti prejudecati, si credeti ca astfel de site-uri nu va pot ajuta, eu zic sa incercati…. Dupa cum se zice : niciodata sa nu zici niciodata .
Spor la invatat!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 13 May 2009, 03:32 PM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.060
Inscris: 26 December 05
Din: Cimişoara
Forumist Nr.: 7.531han.gif mihaelapred!

QUOTE
Aceasta afirmatie este din punctual meu putin deplasata; multi dintre noi nu stiu nici macar limba romana la perfectie, dar engleza???


Din punctul meu de vedere, un curs de gramatică a limbii române nu ţi-ar strica nici ţie! smile.gif

QUOTE
Eu prefer site-urile, deoarece nici nu trebuie sa dai bani, si in acelasi timp daca nu ai mult timp la dispozitie, este mult mai usor sa hotarasti cand vrei sa faci exercitiile.


Cât plăteşti, atât primeşti. rofl.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Vot deBlam, gazetă de opinie necerută, dar oportună!
Fractalia
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 April 2019 - 12:42 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic