HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Cuvinte Cheie

Politica Interna, Politica Externa, Uniunea Europeana ...

 
Closed TopicStart new topic
> [Arhiva] Mititei Euro-atlantici
Eclectic
mesaj 11 May 2004, 10:22 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



"Anul acesta este unul bun pentru români. Mici şi bere moca, concerte în aer liber, vedete care zâmbesc ademenitor... Din păcate, nu tot ce e moca e şi gratis. Ce se dă în schimb? Românul trebuie să suporte discursurile candidaţilor, căci doar ei sunt aceia care organizează asemenea paranghelii.
Una dintre cele mai dezbătute teme va fi cea a integrării euro-atlantice. Avem o integrare. Cum procedăm? Ne arogăm meritele, căci ele sunt ale noastre. Ceilalţi? Nu au făcut decât să ne încurce. Cel puţin, asta trebuie să-i facem pe oameni să creadă.
“Unii spuneau (...) că nu o să intrăm niciodată în NATO. Astăzi suntem în NATO şi am contribuit şi eu la această schimbare. Unii spuneau că nu o să ajungem niciodată înapoi în Uniunea Europeană, acolo unde ne este locul. Şi eu şi voi am contribuit la această schimbare.” Aceste cuvinte fac parte din discursul prin care Mircea Geoană şi-a lansat candidatura la Primăria Bucureştiului.
Trecând peste uimirea iniţială, la momentul aflării veştii că România a mai fost prin Uniunea Europeană, ne-am întrebat de ce este prezentată amânarea integrării ca un mare succes al actualei guvernări. Încercarea noastră de a vedea în ce măsură se va folosi PSD-ul, în cadrul campaniei electorale, de tema integrării euro-atlantice a fost ucisă din faşă de opacitatea funcţionarului de la biroul de presă al partidului. Acesta a ţinut să sublinieze că PSD-ul nu este o instituţie publică, drept pentru care Legea 544/2001 nu îl obligă să ne ofere vreun răspuns, deşi noi nu am invocat respectivul act normativ. În acelaşi context, el a menţionat că “suntem în campanie electorală, dacă nu ştiaţi”.
Spre deosebire de partenerul său la guvernare, UDMR s-a arătat mult mai deschis. Referentul de presă, A. Marton, ne-a declarat că UDMR susţine integrarea României în forurile internaţionale şi că va folosi acest subiect în discursul electoral.
Partidele ce au făcut parte din fosta guvernare adoptă o altă viziune. Ele percep această tematică drept una secundară. In acest sens, vicepreşedintele PD, Liviu Negoiţă, ne-a precizat: “N-are rost să le spui oamenilor că nu vor mai avea nevoie de vize, câtă vreme nu oferi răspunsuri problemelor legate de traiul zilnic. O politică internă bună este baza unei politici externe bune.” Totuşi, opoziţia nu uită să taxeze inconsistenţele actualei guvernări în ceea ce priveşte efortul de integrare europeană. Într-un text publicat pe site-ul oficial al PNL-ului, vicepreşedintele partidului, Teodor Meleşcanu, subliniază: “PNL reaminteşte partidului de guvernământ, preşedintelui Ion Iliescu şi membrilor executivului că finalizarea negocierilor în anul 2004 a fost un obiectiv pe care şi l-au asumat de bună voie. Dacă această dată nu va fi respectată, atunci vina va aparţine exclusiv actualei puteri, care va trebui să îşi asume răspunderea pentru acest eşec, să recunoască faptul că a înşelat din nou poporul român şi să suporte consecinţele unei alte promisiuni neonorate.”
În ceea ce priveşte poziţia PRM-ului, aceasta este una confuză. În programul de politică externă al partidului lui Vadim Tudor, există două capitole distincte, unul privind integrarea în Uniunea Europeană şi altul referitor la integrarea euro-atlantică.
Aşadar, intrarea României în NATO şi în UE se va amesteca din plin cu mirosul îmbietorilor mititei şi cu manelele electorale. Probabil este lipsit de sens să ne întrebăm ce îi va interesa mai mult pe români."

Am trimis acest eseu la un concurs de jurnalism si am dorit sa vad cum va fi comentat si de cei de la han. smile.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
caesar
mesaj 13 May 2004, 11:34 AM
Mesaj #2


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 292
Inscris: 10 May 04
Din: Galati
Forumist Nr.: 3.442




La 1 februarie 1993, Romania a semnat Acordul de Asociere la Uniunea Europeana (Acordul European), care a intrat in vigoare la 1 februarie 1995 si care urmareste pregatirea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Tot in anul 1995 s-a inregistrat si cererea oficiala de aderare a Romaniei la UE (la data de 22 iunie 1995), iar in conformitate cu prevederile Acordului European, s-au desfasurat reuniuni anuale ale Consiliului de Asociere Romania - UE, precum si reuniuni de Asociere si a Subcomitetelor de Asociere sectoriale

Petre Roman, ministru de stat, ministrul afacerilor externe:
"Va multumesc pentru prezenta dumneavoastra, care este legata de faptul foarte imbucurator ca am reusit sa incheiem procesul de negocieri privitor la cele 5 capitole pe care le-am deschis pana in prezent in negocierea cu UE. Incheierea negocierilor asupra celor 5 capitole inseamna ca Romania este pregatita sa poata aplica integral, pana la data aderarii la UE, tot acquis-ul comunitar prevazut in cele 5 capitole."

In februarie 2000, s-a constituit un Comitet mixt economic si social Romania - UE, cu rol consultativ pentru Consiliul de Asociere Romania - UE
La 13 noiembrie 2001, Comisia Europeana a prezentat in fata Parlamentului European un nou Raport Anual referitor la stadiul procesului de extindere al UE


Pentru a putea satisface conditiilor impuse, in Romania a luat fiinta Ministerul Integrarii Europene, care asigura fundamentarea si coordonarea procesului de pregatire a aderarii României la Uniunea Europeana, precum si conducerea negocierilor de aderare. In ianuarie 2003 s-a constituit Comitetul Executiv pentru Integrare Europeana. Presedintele acestui Comitet este Primul-ministru al Romaniei. Din acest comitet fac parte ministrul integrarii europene, negociatorul sef al Romaniei cu UE, ministrul afacerilor externe, ministrul finantelor publice si ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

La Consiliul European de la Copenhaga (decembrie 2002), statele membre UE au menţionat obiectivul de a primi România ca membru UE în 2007, ca parte a aceluiaşi proces de extindere inclusiv şi ireversibil ca şi cele 10 state care vor adera la UE la 1 mai 2004. Consiliul European de la Salonic a declarat susţinerea pentru ca România să încheie negocierile în anul 2004, astfel încât să se poată alătura Uniunii la 1 ianuarie 2007. Aceste obiective au fost confirmate şi întărite cu prilejul Consiliului European de la Bruxelles din decembrie 2003, care a afirmat că aderarea României la Uniunea Europeană reprezintă obiectivul comun al Uniunii celor 25 şi a trasat etapele acestui proces: încheierea negocierilor de aderare în 2004, semnarea Tratatului de aderare cât mai c*rând posibil în 2005 şi aderarea propriu-zisă în ianuarie 2007.


În prezent, România a închis provizoriu negocierile la 22 capitole din 30, obiectivul Guvernului României fiind încheierea negocierilor la toate capitolele în 2004.
Capitolele de negociere încă deschise sunt: cap 03- Libera circulaţie a serviciilor, cap 06-Politica în domeniul concurenţei, cap 07-Agricultura, cap.14-Energie, cap. 21-Politica regională şi coordonarea instrumentelor structurale, cap.22-Protecţia mediului înconjurător, cap.24-Justiţie şi Afaceri Interne, cap.29- Prevederi financiare şi bugetare.


Dupa ce cititi aceste date putem discuta care din partide a pus umarul la treaba cand a fost vb. de aderare, cu ata mai mult cu cat se stie ca opzitia in aceasta perioada mai degraba a pus bete in roata decat sa ajute.
Cam la fel s-a desfasurat si procesul de intrare in NATO.
Si inca o chestie: si eu sunt nemultumit de evolutia inceata a reformei si de coruptie, salarii mici, mizerie..., dar nu-mi place sa denigrez pe unii care au mai facut cate ceva si sa ridic in slavi pe "cei 15 mii de specialisti" cu reforme lor de c....
Ori ii punem pe toti in aceeasi oala, si parerea mea este ca toti indiferent de culoarea politica urmaresc in principal propriul interes, ori ne mintim si spunem ca unii au baroni si altii nu, ca unii au ajuns la guvernare si au dat lapte si miere si altii nu. Daca psd ar fi facut treaba in 96 nu ar fi castigat alianta, iar daca alianta ar fi facut treaba buna in 2000 nu ar si castigat psd-ul.
smile.gif smile.gif smile.gif




--------------------
Nu dormiti prea mult ca ramaneti in urma cu viata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 14 May 2004, 01:24 AM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



QUOTE
Pentru a putea satisface conditiilor impuse, in Romania a luat fiinta Ministerul Integrarii Europene, care asigura fundamentarea si coordonarea procesului de pregatire a aderarii României la Uniunea Europeana, precum si conducerea negocierilor de aderare. In ianuarie 2003 s-a constituit Comitetul Executiv pentru Integrare Europeana. Presedintele acestui Comitet este Primul-ministru al Romaniei. Din acest comitet fac parte ministrul integrarii europene, negociatorul sef al Romaniei cu UE, ministrul afacerilor externe, ministrul finantelor publice si ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului


bre caesarule astea erau posturi noi (adica lefe de la buget' statului) care nu au servit la nimic.

bre caesarule vad ca spui multe despre guvernarea psd, da' de ce nu spui dom'le si cum a rezolvat-o Constantinscu cu FMI-ul, cand a platit datoriile pdsr-ului facand economii pe la sanatate, educatie si alte ministere cu nevoi stringente; daca nu platea ne gaseam acum la un nivel economic comparabil cu fratii nostri moldoveni. daca nu era poilitica de rigoare din '96- '00 nu-si permitea psd-ul inflorirea asta. stii ce? propaganda asta psd ma face sa vomit!

vorbeste dom'le si de mineriadele alea care au decredibilizat RO, punand-o pe acelasi loc cu "republicile bananiere"!
vorbeste dom'le si de sula'n coaste a lu' nea nelu ( n-a fost sa-l doara)!
cum se explica neica caesarule ca pana si bulgarii sunt inaintea noastra?

QUOTE
Daca psd ar fi facut treaba in 96 nu ar fi castigat alianta, iar daca alianta ar fi facut treaba buna in 2000 nu ar si castigat psd-ul.

iar logica asta e demna de bobaita!





--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 14 May 2004, 01:24 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Achernar
mesaj 14 May 2004, 08:56 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.907
Inscris: 11 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.553



QUOTE
cum se explica neica caesarule ca pana si bulgarii sunt inaintea noastra?


Constat cu surprindere faptul ca afirmatia 'bulgarii sunt inaintea noastra' este repetata la infinit, desi este in mod clar eronata. Sau, mai bine zis, bulgarii stau mai bine decat noi la un singur capitol : cel politic. Oricine va face o calatorie in Bulgaria poate compara ceea ce a vazut acolo cu ceea ce poate fi vazut in Romania. Rezultatul va fi favorabil Bulgariei numai la un singur capitol : e 'cu o idee' mai curat. Atat. In rest ... catastrofa ! Pai in Transilvania e occident curat in comparatie cu ce-i la bulgari !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 14 May 2004, 08:17 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



QUOTE
Daca psd ar fi facut treaba in 96 nu ar fi castigat alianta, iar daca alianta ar fi facut treaba buna in 2000 nu ar si castigat psd-ul.


Mie nu mi se pare ca romanii au cultura politica necesara pentru a vota un program politic (pe care nu sunt capabili sa-l evalueze) sau niste rezultate(care, oricum, suntr cam putine).
Ei voteaza promisiuni, mititei si concerte.



--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 14 May 2004, 09:32 PM
Mesaj #6


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



@eclectic:
mie mi se pare articolul trimis de tine destul de bun thumb_yello.gif doar ca, dupa cum vezi semnatura mea, as fi preferat o mai mare virulenta vis-a-vis de psd-isti.


--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 14 May 2004, 11:01 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Unul dintre criteriile de apreciere a articolelor era obiectivitatea, asa ca nu imi puteam permite sa fiu prea virulent.
Oricum, nu cred ca, in momentul actual, pe scena politica romaneasca, ar exista o grupare cu adevarat viabila.
Trebuie sa alegem raul cel mai mic.
Cum spuneam pe un alt thread, daca in turul doi am de ales intre Nastase si Vadim, nu ma voi prezenta la vot,
ci, in duminica alegerilor, voi sta in fata Ambasadei Albaniei, pentru a obtine viza.


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Achernar
mesaj 21 May 2004, 11:32 AM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.907
Inscris: 11 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.553



Incearca la turci, ca pentru intrarea in Albania nu-i nevoie de viza. O idee ar fi sa ceri permis de munca in Albania, dar ideea e de evitat, ca aia s-ar putea s-o ia chiar in serios. Probabil ai fi primul strain care cere asa ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 May 2004, 02:41 PM
Mesaj #9


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (stupidpeople @ 14 May 2004, 09:58 AM)
bulgarii stau mai bine decat noi la un singur capitol : cel politic

Exact! Bulgarii au sanse mai mari decat noi sa adere la UE nu pentru ca economia lor este comparabila cu a Germaniei, ci pentru ca stau mai bine dpdv politic. Adica, exact in acel domeniu in care este cel mai usor sa obtii succes!
Ce inseamna, practic, ca bulgarii stau mai bine decat noi la capitolul politic? Inseamna ca la ei guvernantii vor sa faca reformele necesare nu doar pentru integrare, ci si pentru viata de zi cu zi a fiecarui cetatean. La noi nu exista aceasta vointa.
Spunea caesar:
QUOTE
Capitolele de negociere încă deschise sunt: cap 03- Libera circulaţie a serviciilor, cap 06-Politica în domeniul concurenţei, cap 07-Agricultura, cap.14-Energie, cap. 21-Politica regională şi coordonarea instrumentelor structurale, cap.22-Protecţia mediului înconjurător, cap.24-Justiţie şi Afaceri Interne, cap.29- Prevederi financiare şi bugetare

Pai din toata lista asta cele mai dificile sunt cap. 7, 14 si 22. In rest este suficient ca guvernul sa vrea, si poate adopta masurile necesare pentru inchiderea respectivelor capitole. Mai ales cap. 24 poate fi inchis foarte usor, daca PSD-ul se hotaraste sa nu se mai amestece in treburile justitiei. Este doar o chestiune de vointa, numai ca un partid construit pe baza hotiei si a dispretului fata de lege nu va renunta la controlul politic al justitiei, cu nici un pret.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Achernar
mesaj 24 May 2004, 12:51 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.907
Inscris: 11 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.553



Chestia cu 'viata de zi cu zi a cetateanului bulgar' e chiar tare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 April 2024 - 01:41 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman