Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Interna.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
![]() ![]() |
19 Nov 2008, 07:35 PM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.943 Inscris: 9 December 06 Din: Undeva in acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pentru a revigora industria auto, guvernul, avand girul presidentiei a hotarat sa suspende pentru un an taxa de mediu pentru masinile noi. Basescu a facut un pas inainte si a anuntat electoratul ca va folosii o Dacie pentru a se deplasa prin Bucuresti sau pe acolo pe unde il vor chema indatoririle functiei sale. Poate e doar o tema pentru jurnalisti, care il vor urmari pe przident peste tot sa vaza daca chiar se deplaseaza cu Dacia. Io chiar sunt curios daca Tariceanu va adopta noua moda lansata de presedinte, by cool, drive a Dacia" nu de alta dar chiar nu-l vad pe Tarigioana circuland cu o Dacie in timp ce se deplaseaza prin Rromania. Totul seamana cu propaganda comunista, suspendam taxa de mediu pentru masinile noi, ca tot noi avem bani pentru astfel de masini iar prostimea nu are decat sa-si cumpere Dacia, ca tot ei o produc. Cat de cinic trebuie sa fi sa adopti o astfel de ordonanta, care contravine flagrant legilor UE, adica daca amaratul ala care a strans 5000 de euro vrea masina SH tre sa plateasca taxa iar domnii care cumpara masini noi de 50000 euro nu tre sa plateasca taxa. E ceva care pute, un miros care face Protan sa bage capul in nisip de rusine. Da eu sunt calm si curios, astept sa-l vad pe Tarigioana & Co utilizand masina nationala Dacia. Sa auzim de bine.
-------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
VOTATI: www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees, P.N.RETEZAT, O MINUNE A LUMII NATURALE. |
|
|
|
19 Nov 2008, 07:40 PM
|
|
![]() Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 9.444 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Taxa este eliminata pentru masinile care au cel putin Euro 4. Ceea ce-i bine - asta inseamna mai putina poluare.
Uite ca Basescu si Tariceanu pot si colabora din cand in cand. -------------------- Asa ca, daca toata lumea ar fi bolnava sau nebuna, iar numai doi sau trei ar ramane sanatosi sau cu mintea intreaga, acestia din urma ar ajunge sa fie socotiti bolnavi sau nebuni, iar nu ceilalti (Aristotel)
![]() |
|
|
|
19 Nov 2008, 08:32 PM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.943 Inscris: 9 December 06 Din: Undeva in acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Taxa este eliminata pentru masinile care au cel putin Euro 4. Normele de poluare Euro 5 vor fi obligatorii din 2009 Parlamentul European a adoptat propunerea potrivit careia incepand cu data de 1 septembrie 2009 vor fi introduse noile norme de poluare pentru autovehicule Euro 5, care vor reduce emisiile de particule ale motoarelor diesel cu 80%, ale celor pe benzina cu 25% si emisiile de oxid de azot cu 20%. Parlamentarii europeni au decis, de asemenea, si data de aplicare a standardelor Euro 6, care vor intra in vigoare in 2014. Reducerea emisiilor provenite din transportul rutier sunt vazute ca un important factor de imbunatatire a calitatii aerului. Standardele Euro 5 si 6 revizuiesc actualele limite in domeniu, Euro 4, care sunt in vigoare de la 1 ianuarie 2005. (HotNews.ro, D.C., 13 dec 2006) Asta inseamna ca amaratii de romani trebuie sa schimbe masinile la 3 ani? Sa fim seriosi, ce roman de rand isi poate schimba masina la 3 ani! -------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
VOTATI: www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees, P.N.RETEZAT, O MINUNE A LUMII NATURALE. |
|
|
|
| Promo Contextual |
19 Nov 2008, 08:32 PM
|
|
ContextuALL |
|
|
|
|
19 Nov 2008, 08:43 PM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.987 Inscris: 16 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.605 |
parca esti nestiutor!!! or sa ramana in circulatie, bineinteles...dar cu timpul baga taxe suplimentare, sa te forteze sa-ti iei alta masina. asa fac peste tot.
|
|
|
|
19 Nov 2008, 09:00 PM
|
|
|
Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.446 Inscris: 26 December 05 Din: Cimişoara Forumist Nr.: 7.531 |
L-am auzit pe Tăriceanu la radio azi declarând că se suspendă temporar taxa de primă înmatriculare pentru o perioadă de cel mult 10 zile, strict la maşinile noi, iar ca motivaţie a invocat faptul că europenii abia aşteaptă să se scape de rable ca ei să-şi cumpere maşini noi şi România să devină un cimitir de maşini secănd hand...
-------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. Pentru sanatatea dumneavoastra evitaţi... lipsa de zâmbet, soare şi iubire! Fractalia |
|
|
|
19 Nov 2008, 09:09 PM
|
|
Ai incercat sa faci un calcul de taxa auto sa vezi ce masini au taxa cea mai mica? Eu am facut-o la acest site am constatat ca rablele au taxa mare masinile din 96-98 au taxa cea mai mica iar masinile cat de cat noi au taxa mare. Nu am inteles logica, in opinia mea, masinile mai noi dupa 2003 ar trebui sa fie scutite de taxe sau sa aiba taxele cele mai mici (in functie de ce norma EURO au) dar nu este asa. Sunt alte calcule care ne scapa, nu le intelegem sau sunt ascunse.
-------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
|
|
|
19 Nov 2008, 09:32 PM
|
|
|
Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.446 Inscris: 26 December 05 Din: Cimişoara Forumist Nr.: 7.531 |
da, am făcut, şi eu vreau să schimb Dacia veche cu Euro 2 pe una mai bună, dar nu îmi permit una nouă nu din cauza taxei ci din cauza dobânzilor şi comisioanelor prea mari... ai dreptate, formulele de calcul sunt zăpăcitoare şi unii dintre coeficienţi sunt la cheremul celor de la RAR, prilej de cozi şi trăgănări, spăgi, bani în plus, nervi ce să mai vorbim...
Acest topic a fost editat de Erwin: 19 Nov 2008, 10:01 PM -------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. Pentru sanatatea dumneavoastra evitaţi... lipsa de zâmbet, soare şi iubire! Fractalia |
|
|
|
20 Nov 2008, 07:30 AM
|
|
|
piticanie oPsedata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 6.669 Inscris: 7 January 04 Din: timisoara Forumist Nr.: 1.726 |
guvernul are nevoie de banii aia, e clar ca noaptea, ca doara si-au pus banii la buget ca si venituri
europa vrea sa fie mai mica taxa pe masini vechi, pt ca zic ei... deja s-au mai platit taxe la masinile alea ... normal ar fi ca taxa anuala sa fie mai mare si nu taxa de cumparare, pentru ca masina nu polueaza doar la incheierea actelor, dar asta e alta poveste iar la urma urmei... ma uit la vecinul meu, care are vreo 6 masini parcate in fata casei, si la cat de congestionat e traficul... -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
|
20 Nov 2008, 08:50 AM
|
|
... normal ar fi ca taxa anuala sa fie mai mare si nu taxa de cumparare, pentru ca masina nu polueaza doar la incheierea actelor, dar asta e alta poveste asta este o propunere cat se poate de interesanta, din cate stiu asa se procedeaza si in UE cu cat masina este mai veche cu atat platesti mai mult -------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
|
|
|
20 Nov 2008, 10:27 AM
|
|
![]() Umil servitor la Han ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 3.792 Inscris: 2 December 03 Forumist Nr.: 1.345 |
Draga Marduk,
QUOTE Pentru a revigora industria auto, guvernul, avand girul presidentiei a hotarat sa suspende pentru un an taxa de mediu pentru masinile noi. In primul rand aceasta taxa nu este de mediu, asta ca sa fim clari de la inceput... Ca ei ii spun de mediu, e doar ca sa-i dea un nume... Puteau la fel de bine sa-i spuna taxa de protectia petelor solare, ca era acelasi lucru... Oamenii aveau nevoie de bani ca venea campania si alte mijmasuri de-ale lor... Acum au scos-o nu pentru ca vor ei sa revigoreze ceva de interes national, ca putin le pasa lor de interesul national, si doar ca ei avand interese in industria auto, si vazand ca au suferit pierderi aici mai mari decat din castigul pe taxa, au gandit ca sa renunte la taxa, sperand sa obtina mai multi bani din vanzarea de masini... QUOTE Basescu a facut un pas inainte si a anuntat electoratul ca va folosii o Dacie pentru a se deplasa prin Bucuresti sau pe acolo pe unde il vor chema indatoririle functiei sale. De ce face Basescu chestia asta? Pentru ca ii pasa lui de Dacia si ca o iubeste asa de mult? Eu sunt convins de asta In primul rand, toate institutiile statului, ar trebui sa fie obligate prin lege sa achizitioneze numai masini fabricate in Romania, caci eu nu cred ca exista vreun cetatean al acestei tari care sa accepte sa dea bani pentru mercedesurile sau audiurile conducatorilor... Prin urmare este lucru normal ca toti conducatorii sa mearga cu Dacia, si nu un favor ce ni-l fac... Aceastea sunt conditiile si posibilitatile tarii noastre, si cui nu-i convin, sa nu mai devina parlamentar sau ce-o mai fi... Putini inteleg ca nu-i obliga nimeni sa devina parlamentari sau senatori, sau presedinti sau ministrii daca nu vor... Obs. Nu vorbesc de situatiile in care se impun masini mai performante si care nu se fabrica la noi, ma refer la salvare si pompieri... Pentru asta prefer sa las jumatate din parlamentari si senatori pe jos, sau sa le cumparam cate o bicicleta cu girofar daca tin mortis...Problema este ca nu prea pot sa-si mai rezolve problemele personale (piata, mersul la coafor al sotiei etc) cu bicicleta... Deci mesajul lui Basescu catre popor este pana la urma: poporule nu mai cumpara tu masini straine ci cumpara Dacia, ca iata eu la serviciu mai merg uneori cu Dacia, chit ca eu personal imi iau Range Rover, sau Audi... Asta e mesajul? Bine atunci, pe mine m-a convins... QUOTE Poate e doar o tema pentru jurnalisti, care il vor urmari pe przident peste tot sa vaza daca chiar se deplaseaza cu Dacia. Ca sa se dea in stamba va face mult mai mult, chiar o va conduce, si in fata camerelor de luat vederi va lasa geamul jos si va spune ce minunata masina e Dacia, asta printre lacrimi evident... QUOTE Io chiar sunt curios daca Tariceanu va adopta noua moda lansata de presedinte, by cool, drive a Dacia" nu de alta dar chiar nu-l vad pe Tarigioana circuland cu o Dacie in timp ce se deplaseaza prin Rromania. Personal eu nu cred ca Tariceanu va face figura cu Dacia... I se va parea demodata...El trebuie sa pluseze in fata poporului, nu-i asa... Probabil ca el va incaleca o motoreta Mobra Hoinar cu atas si girofar pe roata de rezerva ...QUOTE Totul seamana cu propaganda comunista, suspendam taxa de mediu pentru masinile noi, ca tot noi avem bani pentru astfel de masini iar prostimea nu are decat sa-si cumpere Dacia, ca tot ei o produc. Cat de cinic trebuie sa fi sa adopti o astfel de ordonanta, care contravine flagrant legilor UE, adica daca amaratul ala care a strans 5000 de euro vrea masina SH tre sa plateasca taxa iar domnii care cumpara masini noi de 50000 euro nu tre sa plateasca taxa. Nu are rost sa ne enervam cu taxa asta de mediu si ne intrebam care masini polueza mai mult, caci taxa asta nu are legatura cu poluarea, ci doar cu strangerea de bani cu japca. Eu chiar ma mir ca i-au dat un nume, putea sa-i spuna taxa ca asa vor muschii mei, sau direct: "cotizati acum cu cate 1000 de euroi fiecare"...Iar daca este cineva interesat de poluare si de mediu, lucrurile se pot rezolva simplu si corect, adica fiecare sa plateasca in functie de noxele pe care le produce masina lui, iar aceste noxe sunt bine determinate la orice inspectie tehnica si pot fi trecute intr-un talon separat, astfel incat nu mai conteaza daca o masina este noua sau veche... Se plateste efectiv pe cat poluezi... Parerea mea... |
|
|
|
20 Nov 2008, 11:00 AM
|
|
![]() From Cooca Macaii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 4.249 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Acum au scos-o nu pentru ca vor ei sa revigoreze ceva de interes national, ca putin le pasa lor de interesul national, si doar ca ei avand interese in industria auto, si vazand ca au suferit pierderi aici mai mari decat din castigul pe taxa, au gandit ca sa renunte la taxa, sperand sa obtina mai multi bani din vanzarea de masini... Sa nu uitam si afinitatea lui Tari cu Citroenul! QUOTE In primul rand, toate institutiile statului, ar trebui sa fie obligate prin lege sa achizitioneze numai masini fabricate in Romania, caci eu nu cred ca exista vreun cetatean al acestei tari care sa accepte sa dea bani pentru mercedesurile sau audiurile conducatorilor... S-ar incalca niste drepturi ale celorlalti producatori. Pana la urma de ce sa dau o caciula de bani pe niste masini foarte prost facute (da, in ciuda aparentelor, loganurile sunt masini scumpe comparativ cu restul pietei de acelasi nivel), daca pot lua la aceeasi suma niste masini bune? Doar pt a sustine o fabrica frantuzeasca ce da de lucru la cateva mii de muncitori romani? QUOTE Iar daca este cineva interesat de poluare si de mediu, lucrurile se pot rezolva simplu si corect, adica fiecare sa plateasca in functie de noxele pe care le produce masina lui, iar aceste noxe sunt bine determinate la orice inspectie tehnica si pot fi trecute intr-un talon separat, astfel incat nu mai conteaza daca o masina este noua sau veche... Se plateste efectiv pe cat poluezi... Eu sunt de parere ca cel mai echitabil ar fi ca taxele de poluare sa fie incorporate in carburant. Cu cat arzi mai mult carburant cu CO mai mica, cu atat dai mai multi bani la mediu. Ca si taxa de drum, de altfel. Sunt unii care dau 200 de ron si merg 60000 de km/an si unii care dau tot atat si merg 3000 de km/an. E echitabil? Calculele spun ca nu! -------------------- Dragii mei politicieni : V-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara!/ Sa ne mintiti doar din priviri, pentru ultima oara/ Iubiti-ne, cum iubiti parfumurile tari/ Cand va numim tarfe politice, calai si mercenari.
Sa ajutam invatamantul din Romania Donez computer putin folosit Moartea Domnului Trandafir |
|
|
|
20 Nov 2008, 11:50 AM
|
|
![]() Umil servitor la Han ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 3.792 Inscris: 2 December 03 Forumist Nr.: 1.345 |
Draga CucuMucu,
QUOTE S-ar incalca niste drepturi ale celorlalti producatori. Pana la urma de ce sa dau o caciula de bani pe niste masini foarte prost facute (da, in ciuda aparentelor, loganurile sunt masini scumpe comparativ cu restul pietei de acelasi nivel), daca pot lua la aceeasi suma niste masini bune? Doar pt a sustine o fabrica frantuzeasca ce da de lucru la cateva mii de muncitori romani? Ai dreptate, nu zic nu... Totusi a da de lucru la cateva mii de muncitori romani nu e de ici de colo... In mod normal, cred eu, daca o Dacie ar costa cat un Citroen, tot as lua Dacia pentru institutiile statului, chit ca e mai proasta decat Citroenul, si iti spun si de ce... - ca dau de lucru la cateva mii de oameni, ceea ce este mai bine decat sa dau banii pe protectie sociala - ca 3 sau 4 revizii la o Dacie costa cat una la Citroen... Asta e cum ma gandesc eu, ca nu am nici Dacie si nici Citroen ca sa stiu exact cat sunt reviziile... Acum e adevarat ca daca o Dacie costa 70.000€, cum am auzit ca au luat unii cu banii statului, atunci e mai rentabil sa-ti iei un Audi cu 60.000€, desi daca patram proportiile, cand e vorba sa iei Audi cu banii statului ar putea ajunge la 400.000€. QUOTE Eu sunt de parere ca cel mai echitabil ar fi ca taxele de poluare sa fie incorporate in carburant. Cu cat arzi mai mult carburant cu CO mai mica, cu atat dai mai multi bani la mediu. Ca si taxa de drum, de altfel. Sunt unii care dau 200 de ron si merg 60000 de km/an si unii care dau tot atat si merg 3000 de km/an. E echitabil? Calculele spun ca nu! Si aici ai dreptate evident... Exista si exceptii, privind taxa de drum, ca sunt masini care daca merg 1000km pot strica drumul mai mult decat una care merge 100000km, si asta poate sa nu se vada din consumul de combustibil... De asemenea si cu taxa de poluare, putem gasi exceptii, caci o masina prost facuta, sau prost intretinuta, poate polua mai mult decat alta masina in stare tehnica buna, la aceeasi cantiate de combustibil consumata... Dar ca principiu, orice varianta de calcul a acestor taxe, care tine cont efectiv de starea masinii in cauza si nu daca e noua sau veche, este mai corecta... De asemenea nu toti combustibilii polueaza la fel, si daca ai pune o taxa mai mare la motorina decat la benzina, iar vor fi discutii... Din nou, parerea mea... |
|
|
|
21 Nov 2008, 09:46 AM
|
|
![]() From Cooca Macaii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 4.249 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Acum e adevarat ca daca o Dacie costa 70.000€, cum am auzit ca au luat unii cu banii statului, atunci e mai rentabil sa-ti iei un Audi cu 60.000€, desi daca patram proportiile, cand e vorba sa iei Audi cu banii statului ar putea ajunge la 400.000€. QUOTE De asemenea si cu taxa de poluare, putem gasi exceptii, caci o masina prost facuta, sau prost intretinuta, poate polua mai mult decat alta masina in stare tehnica buna, la aceeasi cantiate de combustibil consumata... Neah, o masina prost facuta/intretinuta consuma mai mult carburant. Noxe mai putine inseamna ardere mai buna => randament mai bun => consum mai mic. QUOTE - ca 3 sau 4 revizii la o Dacie costa cat una la Citroen... Asa pare! O revizie costa cat una la Skoda/Toyota/Seat/Citroen. -------------------- Dragii mei politicieni : V-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara!/ Sa ne mintiti doar din priviri, pentru ultima oara/ Iubiti-ne, cum iubiti parfumurile tari/ Cand va numim tarfe politice, calai si mercenari.
Sa ajutam invatamantul din Romania Donez computer putin folosit Moartea Domnului Trandafir |
|
|
|
21 Nov 2008, 03:48 PM
|
|
|
aici e şpilul, o maşină prost făcută, deşi preţul de cumpărare este relativ mic, te costă mai mult pentru că bagi banii în întreţinere... e de preferat atunci o maşină străină second hand, bine făcută şi la care, dacă eşti un pic norocos, nu bagi nimic altceva decât combustibil, ulei, filtre şi alte componente de uzură normală. Sunt convins că taxa de inmatriculare nu se duce la mediu în întregime. Ce face ministerul de resort cu aceşti bani? Cine verifică?
-------------------- pantha rhei
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 January 2009 - 03:15 PM |