HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Interna. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

Reply to this topicStart new topic
> Manierele, Politetea, Bunul Simt, De Ce Sunt Aceste Atitudini Perimate
marduk
mesaj 19 Nov 2008, 06:11 PM
Mesaj #1

Domnitor

Grup: Membri
Inscris: 9 December 06
Din: Undeva in acest univers.
Forumist Nr.: 9.062

Sunt un tip care cred despre sine ca este manierat si de bun simt. Dimineata cand ma duc sa-mi iau ziarul salut fiecare vecina cu sarutmana, la magazin si in orice imprejurare folosesc de cate ori am prilejul cuvantul multumesc. Totusi de multe ori oamenii ma privesc suspiciosi, daca as avea manusi albe, baston si joben toti ar crede ca sunt din alt secol, cei tineri m-ar cataloga imediat ca fiind homo, femeile ar zice ca sunt un batranel simpatic, marlanii mi-ar targe suturi si m-ar scuipa cu o mare placere. La o nunta daca as cere sa se cante un vals m-ar fluiera asistenta, desi damesele nu s-ar da in laturi sa danseze cu mine. De ce se intampla toate acestea in Romania, cat de afectati am fost de comunism, propaganda de politruci si pana la urma ce este rau sa fi manierat cu bun simt, de unde vine aceasta scursoare postdecembrista care vrea cu tot din adinsul sa acopere si banalul "buna ziua". Am la mine la bloc o vecina care merge cu capul in pamant, de alt fel o fata draguta, este gardian la inchisoare, de cate ori ma intalnesc cu ea ii zic buna ziua, sarutmana cum mi sa nazare, dar niciodata nu ridica ochii sa-mi raspunda ceva inteligibil, mormaie in mozaic ceva si trece mai departe. Ce ne costa sa fim atenti unii cu alti, macar ca un buna ziua nu-l dai ca sa-l primesti ci doar asa sa simti ca inca mai traiesti pe langa oameni. La tara, prin satele romanesti inca se mai poarta salutul la rangul stiut, dar si acolo babele te privesc chioras ca nu stiu cine esti, al cui esti, dar totusi iti raspund si sunt multumite ca esti bine crescut, ca poate cine stie esti chiar din satul lor. La oras daca oferi un scaun unei doamne in masina, sare altul si-l ocupa, daca incerci sa ajuti pe cineva in aglomeratie iti auzi critici ca incurci pe altii. Suntem chiar atat de nemernici, de ticalosi ? sau totul este rezultatul amestecului facut de comunism intre proletari si burghezi, o adunatura care nu mai stie de regulile bunei cuvinte si incearca sa salveze aparentele inventand un cod al manierelor de care s-ar rusina si coana Chirita.

P.S. Am decis sa deschid acest topic dupa ce am citit acest articol din ziar. Cred ca merita sa comentam, mai ales ca si pe forum mai sunt unii care pur si simplu nu cunosc bunele maniere si minimul respect.

Acest topic a fost editat de marduk: 19 Nov 2008, 06:30 PM

--------------------
Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.

VOTATI: www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees, P.N.RETEZAT, O MINUNE A LUMII NATURALE.
Go to the top of the page

+Quote Post
coconut
mesaj 19 Nov 2008, 06:26 PM
Mesaj #2

Dregator

Inscris: 18 August 05
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 6.802

Super fain titlul, adevărat conţinutul.
Nu cred că e comunismul de vină cu ceva... N-aş vrea să amestecăm politicul şi aici...
E vorba de o libertate prost īnţeleasă.

--------------------
Felix qui, quod amat, defendere fortiter audet - Ovidiu, Amores

+Quote Post
SORIN
mesaj 19 Nov 2008, 08:10 PM
Mesaj #3

Domnitor

Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41

Super Topic ohyeah.gif

Ca unul dintre cei mai ne-manierati si nesimtiti forumisti ai Hanului, cred ca am sa ma descur bine pe aici thumb_yello.gif

Maniera nu inseamna a deschide portiera unei femei, ci a sa-ri s-o scapi din mainile barbatului bea pe strada, cand toti se fac ca ploua si parca momentan si-au pierdut toate simturile!!

Maniera nu inseamna sa "lingi" mana unei babe, ci sa opresti si s-o intrebi si s-o ajuti cu plasele din mana!

Maniera e sa-l faci pe ala care a sarit pe locul liber sa il cedeze din nou......la cuvinte sunt o multime de "viteji" pe aici!!

Respectul se acorda si in acelasi timp se si impune.....cam greu de descifrat, dar sunt baieti destepti pe aici ce sunt sigur sa inteleaga!!

A fi atent cu cineva nu inseamna o stupida Buna Ziua scoasa din gat cu forta, ci un mic bine facut zilnic pt. cineva strain.....un zambet scos de la un copil sau batran, o mana intinsa, un ban dat, un gest de incurajare si nu un stupid SaruMana scos automat ca asa ne-au invatat pe timpuri!!!

Cod al manierelor ???

Eu cunosc doar Codul Omeniei si regula Junglei......asta e Marduk thumb_yello.gif thumb_yello.gif

Sorin.

--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Nov 2008, 08:10 PM
Mesaj #

ContextuALL

Quote Post
marduk
mesaj 19 Nov 2008, 08:22 PM
Mesaj #4

Domnitor

Sorine, cred ca o sa te descurci de minune pe noul topic, daca respecti ceea ce ai afirmat.

--------------------
Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.

VOTATI: www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees, P.N.RETEZAT, O MINUNE A LUMII NATURALE.

+Quote Post
simonsays
mesaj 19 Nov 2008, 08:27 PM
Mesaj #5

Batranel oPsedat

Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836

madruk, DOMNULE (mhm ohyeah.gif ) ! Exista si "bune maniere si minim respect." Desigur, asta e ceva ce te depaseste. Ma refer la un minim respect. Fata de tine.. A face parada de sentimente, politete si bun simt, se numeste ipocrizie. Tii minte vorba lu' Cocosila ? Aplica-ti-o... spoton.gif

--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --

+Quote Post
marduk
mesaj 19 Nov 2008, 08:36 PM
Mesaj #6

Domnitor

Da-i bataie Batranel oPsedat, asa calca totul in picioare, poate iese ceva care sa te satisfaca, sa te multumeasca devil.gif . Ei bine nu m-ai nimerit eu chiar ma port asa cum am zis. Sper ca exista si altii care sa fie de acord cu mine.

Acest topic a fost editat de marduk: 19 Nov 2008, 08:37 PM

--------------------

+Quote Post
simonsays
mesaj 19 Nov 2008, 08:40 PM
Mesaj #7

Batranel oPsedat

Desigur, tinere fatalau; la ce populatie numeroasa exista, sigur o sa fie insi in ..aia.. asentimentul tau.
Apropo, esti pe langa; nu calc totul in picioare. Am, de cateva zile, o durere de glezna... off... sorry.gif
Apropo 2: esti atat de fatalau, incat iti editezi singur postarile, in genul Vornicului. Vai de steaua ta...

--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --

+Quote Post
SORIN
mesaj 19 Nov 2008, 08:47 PM
Mesaj #8

Domnitor

QUOTE(marduk @ 19 Nov 2008, 08:22 PM) *
Sorine, cred ca o sa te descurci de minune pe noul topic, daca respecti ceea ce ai afirmat.

In general ma descurc de minune si mai si fac minuni....tu ce respecti?? Arafati?? blink.gif jamie.gif

Sorin.

--------------------

+Quote Post
freeman
mesaj 19 Nov 2008, 08:49 PM
Mesaj #9

Domnitor

Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605

QUOTE(SORIN @ 19 Nov 2008, 08:10 PM) *
Eu cunosc doar Codul Omeniei si regula Junglei.....

Care's alea?

+Quote Post
marduk
mesaj 19 Nov 2008, 08:59 PM
Mesaj #10

Domnitor

QUOTE(simonsays @ 19 Nov 2008, 08:40 PM) *
Apropo, esti pe langa; nu calc totul in picioare. Am, de cateva zile, o durere de glezna... off... sorry.gif

La cat de obsedat esti te-a pedepsit Dumnezeu, vai de mama ta si de durerile tale ca tare pacatos mai esti. ohyeah.gif

--------------------

+Quote Post
coconut
mesaj 19 Nov 2008, 09:10 PM
Mesaj #11

Dregator

Inscris: 18 August 05
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 6.802

Hei, ce topic elegant şi ce postări ca nuca īn perete... mad.gif

--------------------
Felix qui, quod amat, defendere fortiter audet - Ovidiu, Amores

+Quote Post
SORIN
mesaj 19 Nov 2008, 09:35 PM
Mesaj #12

Domnitor

Dinte pt dinte si ochi pt. ochi, iar legea Junglei ai s-o vezi in semnatura mea!

Sorin.

btw...Cine e milos cu cei cruzi, in sfarsit o sa fie crud cu cei milosi jamie.gif

--------------------

+Quote Post
simonsays
mesaj 19 Nov 2008, 09:35 PM
Mesaj #13

Batranel oPsedat

Da, ... finutzo... ce topic elegant... ehhh... wub.gif

--------------------

+Quote Post
Anca_M.
mesaj 20 Nov 2008, 02:34 PM
Mesaj #14

Vornic

Inscris: 8 November 07
Din: Iasi
Forumist Nr.: 10.832

Si manierele astea au o limita, adica trebuie sa ai si cu cine sa le aplici, ca vine unu la tine si iti vorbeste in toate felurile, tu ce faci il rogi frumos sa inceteze? rofl.gif Te uiti la el si ii spui: Stimate domn, eu nu permit! rofl.gif Cred ca respectivul o sa faca mai rau.

Sigur, asta nu inseamna ca trebuie sa adopti stilul lui....

Acest topic a fost editat de Anca_M.: 20 Nov 2008, 02:34 PM

--------------------
http://doggerman.6forum.info/

Frumusetsea fizica e trecatoare, dar frumusetsea mintii, bogatia spiritului si caldura acestuia nu se pierd niciodata ci cresc cu anii. (Temessey)

+Quote Post
simonsays
mesaj 20 Nov 2008, 04:53 PM
Mesaj #15

Batranel oPsedat

Anca.. acusi iti vor demonstra oamenii cat de mult de inseli, cum trebuie sa saluti toate babele nevrozate din bloc, cum trebuie sa fii atent si delicat cu pirandele si puradeii.. ce sa mai, lista e lunga. De fapt unii incearca sa aplice sintagma "prefa-te ca te respecti, si poate vei fi respectat" spoton.gif

--------------------

+Quote Post
Anca_M.
mesaj 20 Nov 2008, 05:31 PM
Mesaj #16

Vornic

Inscris: 8 November 07
Din: Iasi
Forumist Nr.: 10.832

Da, da, mai ales cu babele nevrozate am o problema, si cu mosii care nu asteapta sa te ridici de pe scaun in autobuz, te ridica ei si se mai si enerveaza daca le spui ca in spate e un baiat tanar care ar putea sa se ridice rofl.gif

--------------------
http://doggerman.6forum.info/

Frumusetsea fizica e trecatoare, dar frumusetsea mintii, bogatia spiritului si caldura acestuia nu se pierd niciodata ci cresc cu anii. (Temessey)

+Quote Post
simonsays
mesaj 20 Nov 2008, 06:36 PM
Mesaj #17

Batranel oPsedat

ASOCIALOOO !! roflmao.gif

--------------------

+Quote Post
SORIN
mesaj 20 Nov 2008, 07:14 PM
Mesaj #18

Domnitor

QUOTE(Anca_M. @ 20 Nov 2008, 05:31 PM) *
Da, da, mai ales cu babele nevrozate am o problema, si cu mosii care nu asteapta sa te ridici de pe scaun in autobuz, te ridica ei si se mai si enerveaza daca le spui ca in spate e un baiat tanar care ar putea sa se ridice rofl.gif

Nesimtita si lipsita de educatie mai esti Anca rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Sorin.

--------------------

+Quote Post
mutulica
mesaj 21 Nov 2008, 06:49 AM
Mesaj #19

piticanie oPsedata

Inscris: 7 January 04
Din: timisoara
Forumist Nr.: 1.726

mie imi place aia cu blonda beton care urca in tramvai, tramvaiul plin, asta cu bratele pline de pachete, se ridica unul de pe locul gravidelor si ii cedeaza scaunul
o ajuta sa se instaleze, tipa toata cioburi "vai ce dragut din partea dvs, ce gest, ce maniere" la care ala "sunt un domn, ce p**a mea"

si mai scutiti-ma cu manierele voastre, faceam cu nervii in adolescenta sa tot aud cotoroante comentand de tinerii din ziua de azi. ok, eu nu aveam maniere, dar babataile alea ce exemplu imi dadeau? ele de ce nu aveau maniere? si ma refer strict la ziua in care am plecat de la scoala cu entorsa, si cu febra, abia ma tineam pe picioare si o baba cloanta de asta m-a facut de tot rahatul in autobuz, ca vroia sa stea pe scaun sa se rujeze. o cauta moartea acasa si ea dadea spectacol in autobuz

manierele sunt o problema de respect reciproc, si asa ar trebui tratate

--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.

+Quote Post
Afrodita
mesaj 22 Nov 2008, 01:29 AM
Mesaj #20

Cea Mai Activa Forumista