HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Interna. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Guvernul Ciolos
abis
mesaj 16 Nov 2015, 11:10 AM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Cum investirea guvernului Ciolos este aproape o formalitate, putem incepe sa vorbim despre el aici.


Pentru mine, Ciolos incepe cu stangul prin cooptarea in guvern a lui Dancu si Toba. Primul este propagandistul sef din guvernul lui Nastase, al doilea este omul lui Oprea.

Voi ce parere aveti?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Nov 2015, 11:14 AM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



O numire ciudata la Justitie: Cristina Guseth, absolventa de Politehnica. Primul ministru al Justitiei care nu are studii de Drept. O fi ok asa?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Nov 2015, 11:29 AM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



O idee tampita in programul lui Ciolos:

Realizarea unui proiect de comasare a alegerilor prin uniformizarea tuturor mandatelor la cinci ani și alinierea datelor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale īn scopul minimizării impactului negativ al proceselor electorale asupra vieții economice și sociale a țării

Este absurd sa pui in aceeasi zi toate alegerile, practic, ai suprapuse campaniile electorale pentru presedinte, parlament, primar, consilii locale si parlament european?! Nu se mai intelege nimic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Nov 2015, 11:29 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Marduk
mesaj 16 Nov 2015, 11:51 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Asa cum am afiramat si pe topicul destinat discutiilor despre guvernul Ponta, propun sa-i lasam si lui Ciolos cateva luni de gratie sa vedem ce schimbari vrea sa faca si mai ales daca va fi lasat sa faca schimbarile respective. Nu pot sa spun nimic nici despre oamenii alesi sa faca parte din echipa sa, daca politehnista de la justitie, putea sa fie si agronoama, incepe sa faca "chestii" interesante in ministerul sau atunci vom discuta. Dancu, Toba etc. pentru mine chiar nu conteaza niste nume, conteaza cum vor actiona acestia in noul guvern. Ma intereseaza simplificare a la maxim a STUFOSENIEI existente in administratie, de la formularele din administartiile fiscale pana la dosarele pentru obtinerea fondurilor europene. Vreau sa dispara toate aceste firme care castiga de pe urma prelucrarii dosarelor accesarii fondurilor europene, care sunt infiintate si gestionate de functionarii publici. Vreau transparenta in toata zona guvernamentala, vreau sa dispara aroganta de pe fetele functionarilor de la parlamentari la casierul din primarie, platiti din banii nostri, pentru a servi intereselor noastre, nu pe ale lor. Vreau multe, de 25 de ani tot astept ca Dorel de la CFR sa nu mai puna vagonul nr.1 la coada trenului ci langa locomotiva, asa cum este normal in toata lumea, nu in aceasta normalitate anormala instituita de toti Doreii acestei tari. Vreau ca in orice gara din Romania sa existe toalete decente, iare cele care s-au renovat sa fie deschise, operationale nu sa tina seful de gara cheia in sertar iar calatorii sa se p..e pe pereti ..... vreau, vreau, vreau in primul rand sa ma uit la ceea ce gresec eu si sa caut sa indrept rapid toate aceste greseli sa dau ceea ce este mai bun din mine, din activitatea mea, acestei tari care merita mai mult decat orice presedinte, parlamentar, guvern, functionar, cetatean, Dorei etc. pentru ca doar asa vom simti cat de frumoasa si bogata este tara in care se intampla sa traim vremelnic si pe care trebuie sa o predam mai frumoasa si mai bogata generatiilor viitoare de romani. Daca mai sunteti si altii care vreti aceleasi lucruri, nu uitati in fiecare zi sa va intrebati daca ceea ce faceti este bine pentru tara in care traiti si munciti. Asta pentru ca trebuie sa fim constienti ca oricat de multi prim ministri bine intentionati, ministri, functionari buni ar exista, in aceasta tara sunt de trei patru ori mai multi "Dorei" idioti, care acolo la nivelul lor din nepasare, prostie, rea intentie etc. fac lucrurile gresit indiferent de ce prevede legea, iar din aceste "greseli" suferim toti.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Nov 2015, 12:22 PM
Mesaj #5


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Nu are timp pentru perioada de gratie. Trebuie criticat cand face ori spune o prostie si sustinut cand are o initiativa buna. Daca vrea sa comaseze alegerile, este o prostie. Daca merge cu Dancu si Toba, este jenant si chiar periculos. Daca o numeste pe Guseth, este ciudat.

Daca nu-i spui omului ca greseste atunci cand greseste, risti sa il lasi sa creada ca face bine desi nu face.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Nov 2015, 12:25 PM
Mesaj #6


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



De ce este o prostie:

"Curtea constată, totodată, că această reglementare este de natură să determine dificultăţi īn exercitarea dreptului de vot, dificultăţi care pot avea ca efect, īn cele din urmă, restrāngerea exerciţiului acestui drept. Astfel, prin organizarea concomitentă a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi a celor pentru autorităţile administraţiei publice locale cetăţenii vor avea de realizat o sarcină mult mai complexă - exprimarea opţiunii pe 6 buletine de vot -, ceea ce va presupune creşterea exponenţială a timpului necesar votării pentru fiecare cetăţean, luānd īn calcul īn acest sens distribuirea buletinelor, timpul de vot īn cabine, introducerea buletinelor de vot īn cele 3 urne. Complexitatea operaţiunilor de vot poate avea ca efect excluderea de la vot a alegătorilor care, independent de voinţa lor, nu vor reuşi să voteze īn perioada de timp afectată exercitării votului, pānă la īnchiderea urnelor.
Acestea sunt şi raţiunile practice care fundamentează o altă regulă prevăzută de Codul bunelor practici īn materie electorală, şi anume aceea ca procedura de votare să rămānă cāt mai simplă, pentru a lăsa deplină libertate alegătorilor de a-şi exprima voinţa şi a asigura astfel efectivitatea dreptului la vot şi la alegeri libere.
[...]
Cu adresa īnregistrată la Curtea Constituţională cu nr.611 din 24 ianuarie 2012, Guvernul a transmis costurile publice pentru organizarea celor două categorii de alegeri la
date diferite (cca. 348,5 milioane lei), respectiv la aceeaşi dată (cca. 191,7 milioane lei), precum şi suma astfel economisită (cca. 156,8 milioane lei). Aceste date nu au adus elemente concludente, īn raport cu expunerea de motive a legii, care să justifice organizarea alegerilor parlamentare şi locale la aceeaşi dată.
Curtea mai reţine că organizarea la aceeaşi dată a celor două categorii de alegeri determină īncălcarea dreptului de a fi ales, prevăzut de art.37 din Constituţie. Aceasta īntrucāt există situaţii īn care un candidat care nu a cāştigat un mandat de ales local (primar sau preşedinte de consiliu judeţean) să īşi exprime dorinţa de a participa la alegerile naţionale pentru un mandat de parlamentar (deputat sau senator), lucru perfect posibil, dar numai īn cazul unor alegeri care se desfăşoară la date diferite. Or, legea criticată prevede că, īn cazul organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Parlament la aceeaşi dată cu alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, o persoană nu poate candida īn acelaşi timp pentru funcţia de primar şi pentru un mandat de deputat sau de senator şi nici pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean şi pentru un mandat de deputat sau de senator."


(CCR, Decizia nr. 51/2012 https://www.ccr.ro/files/products/D0051_12.pdf)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 16 Nov 2015, 01:08 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Pot caracteriza guvenul Ciolos printr-un singur cuvant : patchwork


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Nov 2015, 01:48 PM
Mesaj #8


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Alt dubios: Marius Bostan

Tehnocratul Marius Bostan este vicepreședinte la Fundația care finanțează/a finanțat site-ul Īn Linie Dreaptă.

Marius Bostan este vicepreședinte al Fundației Ioan Bărbuș, zice Īn Linie Dreaptă: http://inliniedreapta.net/fostul-presedint...lupta-continua/

Īn Linie Dreaptă este născută și din resursele fundației Ioan Bărbuș: http://inliniedreapta.net/despre-noi/

"Şi atunci, Emil a avut ideea: să punem la un loc resursele patrupezilor şi ale fundaţiei Ioan Bărbuș (dreapta.net fusese gāndit iniţial a fi doar un simplu site, o expresie pe internet a acestei fundaţii) şi să realizăm o platformă pro-libertate din perspectivă conservatoare."

Acum trebuie sa explic de ce nu īmi place ILD. Ca să fac asta a trebuit să mă īntorc pe site. Din fericire, secțiunea "Despre noi" ilustrează destul de bine paranoia platformei. Rezum ideile, după care avem citate: stanga este o chestie unitară, Islamul este o chestie unitară, stānga și Islamul vor și īncearcă activ să distrugă Tradiția și, deci, pe noi; trebuie să ne apărăm cumva.

http://inliniedreapta.net/despre-noi/

"
Īn procesul de eliminare a Tradiţiei din spaţiul public, Stānga a uzat de metode dintre cele mai diverse, īn funcţie de contextul politic şi social īn care acţionat. Cānd a putut, şi-a aservit aparatul de stat, īncercānd să distrugă prin forţă orice opoziţie la programele sale de inginerie socială, după cum s-a īntāmplat īn vremea Revoluţiei Franceze ori a celei bolşevice. Cānd nu a avut cum să angajeze de partea ei cumplita maşinărie a statului, a īnlocuit armele de luptă cu arta şi cultura. Acest război de uzură declanşat de elite īmpotriva „prejudecăţilor” şi „superstiţiilor” s-a dovedit a fi chiar mai eficient decāt campaniile militare şi teroarea politică.
[...]
Īn acest timp, Occidentul şi-a pregătit propriul sfārşit. Elita liberală şi socialistă a simpatizat mereu cu cauza comunismului sovietic, dar nu şi-a putut aplica decāt parţial planurile transformiste. Vestul urma să ajungă progresist pe o altă cale, una lăturalnică. Īn acest sens, stāngiştii occidentali au dezvoltat o nouă filosofie de guvernare, iar statul asistenţial astfel creat şi-a aservit īntregi categorii de cetăţeni prin constisitoarele programe sociale puse īn aplicare.
[...]
Din vremea īn care bizantinii au respins pretenţiile arogante ale lui Mahomed (care le cerea, sub ameninţarea războiului, convertirea la mahomedanism), Islamul se află īn conflict deschis cu Europa creştină. Oprit de Charles Martel īn bătălia de la Poitiers-Tours şi de Jan Sobieţki īn faţa porţilor Vienei, islamismul aşteaptă doar momentul prielnic pentru a-şi īncheia, odată pentru totdeauna, socotelile cu civilizaţia creştină a Europei. Iar vremea aceea se apropie.
[...]
„Şi de asta ne apărăm.”


Acest topic a fost editat de abis: 16 Nov 2015, 01:48 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 16 Nov 2015, 02:20 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Sunt multi dubiosi, eu sunt dubios, tu, exergy33 e si ea dubioasa, cla, march etc. nu cred ca exista in tara asta un roman care sa nu poarte o tinichea, cat de mica, legata de piciorul sau. Sa-i lasam sa vorbeasca sa dea primele declaratii, sa vedem cum vor sa "revolutioneze" ministerele peste care au fost pusi. Nu cred ca stim ceva concret despre oamenii astia, or fi parveniti din familii de fosti nomenclaturisti, emanati, "eroi revolutionari" etc. or fi bine intentionati sa vedem primele reactii. Pana si lui Dan Mihalache i-am dat o sansa, pe care n-a folosit-o, dar nici presedintele n-a fost deranjat prea mult asa ca asta este, o croiala din petice, pentru ca nu exista material bun, calitativ de unde sa alegi sau paote ca este dar o sta depozitat pe alte rafturi la care n-ajunge Ciolos sau nu vrea sa ajunga.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 16 Nov 2015, 05:07 PM
Mesaj #10


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



QUOTE(abis @ 16 Nov 2015, 11:14 AM) *
O numire ciudata la Justitie: Cristina Guseth, absolventa de Politehnica. Primul ministru al Justitiei care nu are studii de Drept. O fi ok asa?


Ar fi OK dacă planul pentru justiție ar fi să funcționeze totuși logic.
Uite un exemplu relaxant: Mick Jagger a făcut foarte mulți bani din muzică, este artist fără studii de profil.
Defapt, stai așa, a făcut o școală de economie. Se pricepe la bani deci.

Ca să răspund și īntrebării de inițiere a topicului: acest guver īmi pare o nastratinizare, un cuptor pe roți așa.
Nu va mulțumi pe nimeni, deși se vrea a fi o manta de vreme rea.


--------------------
TărĆ¢mul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Nov 2015, 06:14 PM
Mesaj #11


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Si Tapalaga are semne de intrebare

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2059720...le-iohannis.htm


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Nov 2015, 09:06 AM
Mesaj #12


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Dupa prestatia lamentabila de la audieri, Guseth a fost retrasa. Si inlocuita cu unul si mai dubios: fost sef de cabinet al Rodicai Stanoiu. Jalnic inceput de mandat pentru Ciolos. sad.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Nov 2015, 09:33 AM
Mesaj #13


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Ministrul propus al Agriculturii, Achim Irimescu, vrea sa inregistreze kurtoskalacs drept produs traditional romanesc.

Mai aveti, fratilor, tehnocrati din astia?! unsure.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 17 Nov 2015, 10:00 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(abis @ 16 Nov 2015, 12:14 PM) *
O numire ciudata la Justitie: Cristina Guseth, absolventa de Politehnica. Primul ministru al Justitiei care nu are studii de Drept. O fi ok asa?

Dupa cum vezi, s-a dovedit o numire dezastruoasa.
Intrebarea fireasca ar fi fost asta : cum poti sa reformezi si sa manageriezi ceva ce nu cunosti ? devil.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Nov 2015, 10:08 AM
Mesaj #15


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Pai... nu ai cum. Mi se pare ciudata prestatia jalnica de ieri a Cristinei Guseth; ea, de multa vreme, este implicata in domeniul justitiei, din pozitia societatii civile, bineinteles. Daca se stia nepregatita pentru un post ministerial ar fi trebuit sa refuze de la inceput propunerea. Doar era clar ca audierile din parlament, spre deosebire de alte domenii (*), la Justitie vor fi teribil de dificile.



(*) Toti ceilalti ministri au trecut ca prin branza prin comisii; inclusiv Guseth a primit aviz favorabil, dupa ce s-a facut de ras... Iar audierile lui Toba s-au facut dupa ce presa a fost data afara.... Toba, alta mare vulnerabilitate a noului guvern.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 17 Nov 2015, 10:15 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Acum Ciolos va fi pus pur si simplu la zid ... si asta dupa ce intr-o prima faza mai multe televiziuni si surse de informare mass-media s-au 'strufocat' sa-l prezinte ca pe o persoana care nu ar sluji interesele Romaniei. La fel s-a spus si despre Iohannis.

Dar iata ce a declarat Ciolos la un interviu :

In 2014, pe cand era comisar european pentru Agricultura, a fost intrebat daca nu cumva are vreun complex, fiind roman, fata de ceilalti membri ai Comisiei Europene. Iata ce a raspuns:
„Nu numai ca nu am niciun complex, dar mandria mea, de bun simt, ca sunt roman, este cea care-mi da forta sa-mi exprim punctul de vedere in Comisia Europeana. Pentru ca ceea ce am si ceea ce reprezint acum acolo vine din radacinile pe care le-am capatat, nascut, crescut, aici in Romania si pe care le alimentez ca sa nu pierd aceasta seva".


Acest topic a fost editat de exergy33: 17 Nov 2015, 10:16 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut Ʈn Geometria Uitării
CăutĆ¢nd Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Nov 2015, 10:20 AM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Ciolos a modificat programul de guvernare, acum nu mai sustine revenirea la alegerea din doua tururi a primarilor. Alt pas inapoi. sad.gif

Despre propunerea de ministru al Justitiei (baiatul asta nou, nu Guseth):

http://www.b365.ro/numele-lui-selegean-pro...brd_241000.html


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Nov 2015, 10:38 AM
Mesaj #18


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Raluca Pruna, expert pe Justitie la Comisia Europeana, este ultima propunere pentru Justitie.

A cam bajbait, dar pe final se pare ca a facut o alegere buna.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Nov 2015, 11:19 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



rofl.gif Prin targ isi dau cu presupusul, despre acest guvern, fel de fel de țuțări. Fiecare isi spune parerea, deslusind cu gravitatea cuvenita, viitorul ministrilor, al guvernului, a lui Ciolos. Partinici sau nu, jurnalisti, filozofi, istorici, fosti bancheri si brokeri faliti etc. Toti cauta sa "influenteze" viitorul acestui guvern, profetind tot felul de evenimente, doar s-o potrivi ceva la final, sa poata zice miticeste: "ai vazut? ti-am zis eu ca asa o sa se intample". Eu cred ca Dacian Ciolos, urmeaza calea batatorita a politicienilor romani, intr-o tara in care datorita serviciilor, nimeni nu mai are incredere in nimeni. Intr-un loc in care suspiciunea a devenit politica de stat, cand pentru o fotografie in chiloti, esti considerat nedem pentru o functie, trebuie sa fie extrem de greu sa gasesti un om care sa fie pe placul tuturor acestor bisericute, politice, stradale, virtuale etc. Eu sper ca Dacian Ciolos sa nu alunece ca toti ceilalti, catre aroganta, o stare normala de altfel in randul politicienilor romani, dupa ce vede cat de greu este sa-i mobilizezi pe romani catre un tel comun, care din nefericire nu se regaseste in constiinta fiecaruia. Dacian Ciolos vede cel mai bine in aceste momente cum functioneaza proverbul "sa moara si capra vecinului", sigur s-a lovit de situatii, oameni, care au venit sa-i ceara sa nu-l puna pe cutare ca este asa si pe dicolo, ca are nu stiu ce bube-n dosar, c-a fluierat in biserica sau ca nu este de-al nostru. In opinia mea, Ciolos trebuie sa devina surd si mut in aceste zile, sa se ghideze doar pe sfanta meritocratie care ar trebui sa fie "legalizata" si in Romania, macar acum la 26 de ani de la mareata "revolutie" care doar a restaurat cuscocratia, nepotocratia si cooperativa comunista. Romania trebuie sa scape de indivizii transformati peste noapte de "facultatile muncitoresti", in detinatori de diplome cu studii inalte si oculte, interesati doar de binele unei comunitati din care doar ei fac parte. Eu inca am rabdare, sa vad cine va ramane pe liste, dupa ce vor fi trecuti toti pe la comisiile parlamentare, aceste furci caudine ale politicii postdecembriste, in capul carora s-au istalat cei care conduc de fapt azi Romania.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Nov 2015, 12:27 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Ministri si ministerele din guvernul Dacian Ciolos:

Vasile Dancu - vicepremier, ministru al Dezvoltarii si Administratiei.
Costin Grigore Borc - vicepremier, ministru al Economiei
Lazar Comanescu - Ministerul pentru Afaceri Externe
Mihnea Motoc - la Ministerul Apararii
Petre Toba - Ministerul de Interne
Anca Dana Dragu Paliu - Ministerul Finantelor Publice
Raluca Pruna - Ministerul de JUstitie
Marian Costescu - Ministerul Transporturilor
Adrian Curaj - Ministerul Educatiei
Patriciu Achimas-Cadariu - Ministerul Sanatatii
Achim Irimescu - Ministerul Agriculturii
Victor Vlad Grigorescu - Ministerul Energiei
Aura Carmen Raducu - Ministerul Fondurilor Europene
Claudia Ana Moarcas - Ministerul Muncii
Cristiana Pasca Palmer - Ministerul Mediului
Marius Raul Bostan - Ministerul Comunicatiilor
Elisabeta Lipa - Ministerul Tineretului si Sportului
Vlad Alexandrescu - Ministerul Culturii
Violeta Alexandru - Ministru delegat pentru consultare publica si dialog social
Dan Stoenescu - Ministru delegat la departamentul pentru relatii cu romanii de pretutindeni
Cristian Ciprian Bucur - Ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul
Ioan Dragos Tudorache - seful cancelariei premierului Ciolos

Acum ca am aflat care-i echipa lui Ciolos, sa vedem ce masuri va lua fiecare desi au la dispozitie, teoretic, doar un an. Tot e bine ca au sanse sa organizeze alegerile, desi mie nu mi se pare a fi un guvern de tehnocrati, o sa-i las pe cei care vor sa creada asta sa ma contrazica. Eu cred ca acest guvern seamna cu un guvern de uniune nationala, decat unul de tehnocrati, dar poate ca li s-a parut ca "uniune nationala" nu da bine la popor. De altfel cred ca nici n-ar fi fost nevoie sa-l numeasca "guvern tehnocrat" cata vreme in aceasta tara stanga se confunda cu dreapta, iar salvgardarea intereselor de grup se traduce prin "guvern tehnocrat". Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu parea cel mai nemultumit politician, de actualul guvern. De ce i-o fi frica, doar pozitia domniei sale e una democratica, or ie frica ca tehnocratia n-o sa tina cont de intelegerile politice ale democratiei pastorita de persoana domniei sale. Fostul presedinte Traian Basescu pare ca are incredere in noul guvern Ciolos, mie insa mi se pare ca are incredere in Dacian Ciolos. In rest parlamentarii parca si-au dorit, prin mandatarea acestui guvern, sa scape de o jena politica, de acuzatiile "pulimii" la adersa actelor democratice iesite de sub cupola Casei Poporului. O plecare, lipsita de atentia cuvenita, mi se pare a fi cea a lui Aurescu. De ce nu l-a mentinut Ciolos pe Aurescu la externe? Despre cei doi vicepremieri nu vreau sa comentez, deocamdata. Dar sa vedem primele miscari ale acestui guvern si mai vorbim.

Acest topic a fost editat de Marduk: 18 Nov 2015, 12:38 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Nov 2015, 12:34 PM
Mesaj #21


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



O observatie: Deși a pronunțat „Așa să-mi ajute Dumnezeu”, Cioloș nu a jurat cu māna pe Biblie și nu și-a făcut cruce. La fel, ministrul Finanțelor, Anca Dragu și ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, au jurat pe Constituție și nu s-au īnchinat. Un aspect poate minor, sa vedem mai departe...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Nov 2015, 04:08 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



O prima decizie a premierului Ciolos care mi-a atras atentia.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Nov 2015, 01:43 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062





Unde este coana Joitica moncher, ca n-o vaz?! Vorbeste lumea prin targ c-o sa apara o noua daguerrotipie aprobata de "iluminati".

L.E.
Am observat mai tarziu, in aceasta fotografie, o scara a "magarului" dar n-am deslusit magarul!

Acest topic a fost editat de Marduk: 22 Nov 2015, 03:12 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Nov 2015, 03:11 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Azi din plictiseala mi-am propus sa verific ce zice net-ul despre personajele care apar in poza de mai sus. M-am oprit asupra unui ministru care mie mi se pare foarte important, ministrul de externe, Lazar Comanescu. Am cautat pe net ca orice alt ingrat mitic, sa vaz ce stie net-ul despre Lazar Comanescu.
"După absolvirea facultății, a fost angajat ca diplomat la Departamentul Organizații Economice Internaționale din Ministerul Afacerilor Externe (1972-1982). Odată cu obținerea doctoratului, va lucra ca lector universitar la Catedra de relații economice internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București (1982-1990). După Revoluția din decembrie 1989, Lazăr Comănescu revine īn cadrul Ministerului Afacerilor Externe īndeplinind funcțiile de consilier și din 1993 ministru-consilier la Misiunea Romāniei pe lāngă Uniunea Europeană - Bruxelles (1990-1994), director al Direcției Uniunea Europeană (1994-1995), Director general, consilier al ministrului afacerilor externe, director de cabinet (1995)."
Am constatat ceva interesant, dar s-ar putea sa gresesc, foarte multi politicieni romani nu au in CV-rile lor referinte pentru activitatea desfasurata inainte de 1989! Spre exemplu CV-ul lui Zgonea, e cam ca CV-ul lui Isus, nu ne spune nimic despre viata sa anterioara anului 1984. Ministrul de externe al guvernului Ciolos, Lazar Comanescu are si el o "perioada histrica" in CV-ul sau, iar exemplele nu se opresc aici. As vrea sa gasesc in aceste CV-ri mentiuni de genul din anul... pna in anul ... am fost mulgator la CAP, tractorist, strungar, maistru, tehnician silvic, presedinte de CAP_IAS, secretar de partid, ziarist la cotidianul X, mambru al ... etc. iar dupa "revolutie a asolvit cutare facultate, universitate etc.
In multe CV-uri timpul se intrerupe brusc, ca o frica seculara urmata de o liniste milenara. Eu daca as fi moderator la tembeliziuni nu i-as ierta pe interlocutorii mei de aceasta intrebare: unde erati inainte de "revolutia" din '89? Ce ma deranjaza este ambiguitatea acestor informatii, voita sau nu. Eu ca cetatean vreau sa stiu exact ce-a facut inainte de '89 fiecare politician care inca desfasoara astfel de activitati in zilelor noastre. Vreau sa stiu daca a fost pionier, UTC-ist, PCR-ist, anticomunist, cetatean apartinic in vremea comunismului (e important asta pentru ca putini era cei care ajungeau in pozitii de conducere fara sa fie verificati) etc. Pentru a schimba ceva in Romania viitoare e nevoie sa ne "dezbracam" de hainele trecutului, sa ramanem goi, spre a fi judecati de opinia publica, de "pulime" care trebuie sa cunoasca adevarul pentru a-si crea constient viitorul, rau sau bun.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 26 Nov 2015, 10:54 AM
Mesaj #25


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Ciolos trebuie sa dea urgent afara doi oameni: Toba (plagiat) si Arafat (problemele de la ISU).

Acum sa il vedem cat este de puternic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Dec 2015, 12:07 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Dacian Ciolos sa umplut de penibil, cand a revenit asupra deciziei de a opri "darile" catre BOR. Guvernul Ciolos s-a trezit probabil din frenezia reformista, cand presiunile venite din partea partidelor l-au obligat sa nu se lege de cel mai important agent elctoral, BOR, intr-un an cu alegeri. BOR merita acesti bani, clerul isi face datoria fata de tara angrenand si stimuland alegatorii in lupta pentru putere dintre partide. Cine face danii mai mari BOR, are toate sansele sa puna mana pe putere, care putere trebuie impartita cu BOR, pentru ca altfel nu se poate intr-o tara ca Romania. Vazand toate astea te intrebi: ce naiba s-a schimbat la "revolutia" din '89? daca BOR continua sa activeze ca departament al statului roman.

Acest topic a fost editat de Marduk: 8 Dec 2015, 11:49 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 10 Dec 2015, 10:13 AM
Mesaj #27


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 7 Dec 2015, 12:07 PM) *
Dacian Ciolos sa umplut de penibil, cand a revenit asupra deciziei de a opri "darile" catre BOR. Guvernul

Eu cred ca de penibil s-au umplut cei care au comentat aiurea pe acest subiect. biggrin.gif

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20655...aselor-cult.htm

Avem alocari pentru culte si cheltuielile cu salariile in urma deciziilor care au fost luate de Parlament, au un impact si pe partea de culte. Pe de alta parte, faptul ca nu avem alocari bugetare nu inseamna ca investitiile care se fac in lacase de cult nu sunt importante, dar cred, pe de o parte, ca aici e importanta implicarea enoriasilor, a credinciosilor si a autoritatilor locale. Autoritatile locale pot sa decida cel mai bine in ce fel anumite investitii sunt prioritare sau nu pentru comunitatile respective. (...) Cel putin in momentul de fata, asa cum sta bugetul, nu ne-am putut permite aceste alocari


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Dec 2015, 10:24 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 10 Dec 2015, 10:13 AM) *
Eu cred ca de penibil s-au umplut cei care au comentat...

Penibili sunt cei care cauta nod in papura cu orice pret.

Acest topic a fost editat de Marduk: 10 Dec 2015, 10:49 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 10 Dec 2015, 10:33 AM
Mesaj #29


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Si mai ales cei care nu pot intelege ce scrie intr-un text de cateva randuri. rofl.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Dec 2015, 10:52 AM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



"Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe pe Partintele Patriarh că Guvernul Romāniei va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare īn funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate īn construcţie"


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 10 Dec 2015, 11:21 AM
Mesaj #31


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Agramat am vazut ca esti, mincinos - ai recunoscut singur pe topicul cu religia, credul - imediat "pui botul" la orice tampenie de prin ziare, incapabil sa intelegi ce scrie intr-un text de 3-4 randuri iarasi vad, ce surprize imi mai pregatesti? rofl.gif

Ciolos spune clar ca in proiectul de buget asigura, conform deciziilor anterioare ale parlamentului, fondurile pentru salariile clericilor, insa nu are prevazute sume pentru constructia de biserici. Ce comenteaza ziaristii este treaba lor.

Ca sa nu mai pici de papagal, ce-ar fi sa comentezi dupa ce vezi proiectul de buget si mai ales dupa ce il aproba Parlamentul? Ca in Parlament se poate decide altceva decat vrea Ciolos.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Dec 2015, 01:15 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 10 Dec 2015, 11:21 AM) *
Agramat...mincinos...credul...incapabil...ce surprize imi mai pregatesti?

A mai ramas ceva?
QUOTE
...Ce comenteaza ziaristii este treaba lor.

Daca eu comentez aici ce afirma ziaristii, merit sa fiu facut in toate felurile de onorabilul abis. N-am sa ma cobor in mocirla abisala, din care-ti strigi invectivele, am sa-i las pe altii sa constate cat de meschin poti sa fi, doar pentru a capata putin respect, atunci cand te privesti in oglinda.

Acest topic a fost editat de Marduk: 10 Dec 2015, 04:04 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 10 Dec 2015, 04:20 PM
Mesaj #33


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 10 Dec 2015, 01:15 PM) *
Daca eu comentez aici ce afirma ziaristii, merit sa fiu facut in toate felurile de onorabilul abis.

Eu? Tu ai spus ca esti mincinos, pe topicul cu istoria. Greseli gramaticale faci cu duiumul. Eu spun una intr-un text, tu intelegi taman pe dos...

Daca tu iei de bun tot ce citesti in ziare ca opinii ale ziaristilor fara sa verifici macar minimal daca aia scriu corect ori daca au inteles bine despre ce scriu, ce as putea zice? Sa iti alegi mai bine ziaristii....

Uite unul pe care merita sa il urmaresti, nu vei da cu bata in balta daca te informezi de la el

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2065713...iserici-noi.htm

Guvernul Ciolos a luat decizia corecta in relatia cu Biserica Ortodoxa, chiar daca pare drastica. Nu a prevazut bani in bugetul 2016 pentru constructii de biserici si, in ciuda nemultumirii evidente a Patriarhului, si-a mentinut pozitia.

Patriarhul Daniel are doua optiuni. Sa continue lupta pentru bani in Parlament si la primari, sau sa inceapa reformarea Bisericii.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Dec 2015, 05:00 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 10 Dec 2015, 04:20 PM) *
...Sa iti alegi mai bine ziaristii...
.
Nu vrei sa-mi faci tu o lista? te rog, chiar sunt curios.
QUOTE
Uite unul pe care merita sa il urmaresti...

Poate n-o sa ma crezi dar l-am citit inainte de recomandarea ta. Nu sunt de acord cu ceea ce zice jurnalistul acesta, in acest comentariu.
"Guvernul Ciolos a luat decizia corecta in relatia cu Biserica Ortodoxa, chiar daca pare drastica. Nu a prevazut bani in bugetul 2016 pentru constructii de biserici si, in ciuda nemultumirii evidente a Patriarhului, si-a mentinut pozitia."
Decizie corecta o fi fost, dar a fost o decizie asumata, Cilos stie ca si tine si Pantazi, ca acest refuz arunca mingea in terenul parlamentarilor. Dupa cum ai explicat pe aici de nenumarate ori, spre a intelege Marduk, orice parlamentar poate sa preia aceasta "minge" propunand fonduri pentru BOR, ceea ce banuiesc ca se va intampla, dar sa nu anticipam pana nu vom asista la dezbaterile din comisii si parlament pe tema asta. Dacian Ciolos joaca bine, cunoaste politica, daca ar fi propus el fonduri pentru BOR, l-ar fi acuzat multi romani, tineri, revoltati de atitudinea bisericii, asa a lasat totul pe seama parlamentului, a parlamentarilor care oricum nu sunt bine vazuti de o parte a "pulimii" si au de pierdut la viitoarele alegeri daca aloca fonduri BOR. Daca eu as spune aici ca modul in care a actionat Ciolos, reprezinta doar niste aranjamente politice, mi-ai zice ca habar nu am, ca Ciolos e asa si pe dincolo, ca vrea sa faca etc. Ciolos nu are timp sa faca, rolul sau este sa ajute "dascalimea" sa denigreze, discrediteze cat de mult poate opozitia PSD-ista, PUNR-ista, pentru ca la viitoarele alegeri "dascalimea" sa preia realmente puterea, pe care azi n-o are. Fara PUTERE, nici Johannis, nici Cilos si nici "dascalimea" n-au sanse sa-si puna in practica programul politic.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 10 Dec 2015, 05:06 PM
Mesaj #35


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 10 Dec 2015, 05:00 PM) *
Dupa cum ai explicat pe aici de nenumarate ori, spre a intelege Marduk, orice parlamentar poate sa preia aceasta "minge" propunand fonduri pentru BOR, ceea ce banuiesc ca se va intampla

Uff, in fine, ai inteles ca decizia este la parlament, nu la guvern. Tot e un pas inainte. smile.gif
Guvernul propune, dar parlamentul dispune.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 07:45 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman