HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Interna. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

 
Reply to this topicStart new topic
> Sa Simplificam Sistemul
AdiM
mesaj 30 Mar 2010, 11:48 PM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 69
Inscris: 17 December 09
Forumist Nr.: 15.545



Oameni buni, ne sufoca pe toti un sistem care a ajuns atat de complicat incat se pierde timp si se pierd bani numai pentru a-i descalci itele, cu birocratia si nevoia de servicii specializate pentru a se valorifica optim legile si complicatiile sistemului.
Ca sa tii corect o contabilitate, trebuie sa apelezi la un contabil, ca sa nu gresesti undeva in regulile fiscale si de contabilitate.
Ca sa apelezi la lege, trebuie sa apelezi la un jurist, dar si juristilor le e tot mai greu sa se descurce cu legile incurcate care s-au dat si ras-dat.
Ca sa faci ceva practic, ai nevoie de o sumedenie de autorizatii si trebuie sa stai la cozi la ghisee, si te trimit de la un ghiseu la altul.

Birocratia ucide economia, iar guvernantilor nu le pasa, ca ei au consilieri platiti din bani tot de la buget sa faca pentru ei lumina in incalceala creata de legislativ si de administratie. Dar pe majoritatea ii seaca de bani si de timp birocratia si incalceala legislativa.

Ne pretindem o natie inteligenta, cand vorbim de potentialul nostru, dar realitatea arata ca suntem condusi de oameni care nu dau doi bani din buzunar pe masuri inteligente, fiindca le convine mai mult sa dea milioane de la buget pentru afaceri proprii.

Daca lucrurile nu merg spre mai bine, vina e a celor care conduc, si atunci nu e justificat un nou 1989?! Ca azi mult mai multi oameni sunt mai disperati ca in 1989.

Simplificarea sistemului juridic, fiscal, administrativ, cred ca se impune la maximum.


(aceasta e ciorna articolului complet, de la http://adim.astrele.ro/content/view/141/1/ )

Acest topic a fost editat de AdiM: 31 Mar 2010, 12:29 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AdiM
mesaj 31 Mar 2010, 04:39 PM
Mesaj #2


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 69
Inscris: 17 December 09
Forumist Nr.: 15.545



Ca exemplu de ineficienta si birocratie, va dau chiar experienta mea de azi.

Am mers la Casa de Pensii, unde figurez ca asigurat din cauza ca am PFA si trebuie sa platesc lunar contributia CAS.
Cand am devenit PFA, in 2004, am dus la ei cartea mea de munca, si ei m-au inregistrat in baza lor de date cu adresa din cartea de munca, intocmita pe vremea cand locuiam la parinti. Nimeni nu mi-a cerut atunci buletinul ca sa verifice daca mai era actuala acea adresa din cartea de munca, dar eu deja locuiam la alta adresa. De aceea, toata corespondenta trimisa spre mine de Casa de Pensii ajungea acasa la mama mea, si nu la mine.

De aceea, azi am cerut actualizarea adresei. A trebuit sa merg la 4 ghisee.
La primul ghiseu, Evidenta asiguratilor, am aratat buletinul si am spus ca doresc sa primesc corespondenta de la Casa de Pensii pe adresa mea actuala. M-a trimis sa fac o copie dupa buletin, cu care sa merg apoi la registratura.
M-am dus la al doilea ghiseu, la xerox, si am facut o copie xerox dupa buletin, a costat 20 de bani.
Apoi am mers la al treilea ghiseu, Registratura, unde mi s-a spus ca trebuie sa scriu o cerere in care sa spun ca solicit sa fiu inregistrat cu adresa mea din buletin si nu cu cea din cartea de munca. Am scris cererea. De aici am fost trimis la ghiseul de adeverinte pentru o viza necesara pe cerere.
La ghiseul de adeverinte am aflat ca nu era nevoie de viza decat daca eram pensionar, dar eu eram doar "asigurat"...
Asa ca m-am intors la ghiseul Registratura unde am primit un mic bon cu numar de inregistrare, si mi s-a spus ca se va opera modificarea.

Totul a durat doar 20 de minute, dintre care primele 10 minute au trecut doar asteptand sa apara de undeva doamna de la primul ghiseu, care era plecata cu treburi... Ma intreb cat ar fi durat daca prindeam si cozi?!

Si ma mai intreb: de ce la primul ghiseu, Evidenta asiguratilor, nu a fost suficient sa imi vada buletinul si sa actualizeze baza de date pe loc, pe baza cererii mele verbale si pe baza buletinului?! Eventual eu dand doar o semnatura care sa certifice cererea mea verbala?!
De ce era nevoie de aceasta preumblare de la un ghiseu la altul?!
Cui ii foloseste atata birocratie?!

Iar problema mea a fost una foarte simpla. Dar oare cat au de umblat altii pe la ghisee cu probleme mai grave?!...

Acest topic a fost editat de AdiM: 31 Mar 2010, 04:42 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 31 Mar 2010, 09:26 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Au mult de umblat şi de aşteptat, mai ales la Casa de Sănătate, unde este cea mai mare bulibăşeală posibilă. Oameni bolnavi sau aparţinătorii lor pierd uneori şi o zi întreagă de stat la coadă ca să obţină o banală adeverinţă sau act necesar pentru cabinetul medical sau spital. Este din ce în ce mai greu de obţinut orice fleac de document de la administraţie şi feluritele Case. Fiecare are regulile interne proprii, uneori sunt cu totul altele decât se înţelege în mod normal din legislaţie. Legislaţia este ambiguă şi încâlcită, cu o sumedenie de modificări, astfel că normele de aplicare uneori sunt cu totul altceva decât este logic şi normal să fie.

Ce măsuri putem lua, noi contribuabilii? Atâta timp cât nu depinde de noi nici numirea funcţiilor din administraţie - unde ajung politicieni complet nepregătiţi, incompetenţi şi indolenţi? Cei care elaborează legile şi le modifică zi de zi sunt principalii vinovaţi de starea de fapt actuală. Kumarbi a descris cum merge la ei în sector. Una pregătesc funcţionarii şi alta discută şefii şi dau spre aprobare în guvern/parlament. Persoane care n-au nici în clin nici în mânecă cu domeniul respectiv sunt numiţi şefi şi iau decizii după cum îi taie capul. Cum facem ca în aceste funcţii extrem de importante pentru bunul mers al economiei şi societăţii să ajungă oameni competenţi şi de bună credinţă? unsure.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 31 Mar 2010, 09:26 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 31 Mar 2010, 09:56 PM
Mesaj #4


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Erwin @ 31 Mar 2010, 10:26 PM) *
Au mult de umblat şi de aşteptat, mai ales la Casa de Sănătate


Pe mine ma paseaza nesimtitii de la Casa de sanatate din Buzau de vreo 3 luni, am de recuperat de la ei vreo 8000 de lei bani din concedii medicale platite de mine angajatilor, si ma tot invart, ba ca lipseste o virgula, ba un punct, ba o foaie are coltul indoit, de au innebunit-o pe contabila, saraca. Ultima data cand am vb cu madama aia de la conta lor care are misiunea de a nu da banii inapoi firmelor i-am spus ca de luna viitoare nu mai platesc niciun medical, si le trimit oamenii pe cap, sa le plateasca ei. Sa vedem daca imi dau banii!


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AdiM
mesaj 1 Apr 2010, 07:38 PM
Mesaj #5


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 69
Inscris: 17 December 09
Forumist Nr.: 15.545



QUOTE(Erwin @ 31 Mar 2010, 10:26 PM) *
Ce măsuri putem lua, noi contribuabilii?


Nu sunt sigur daca e valabil, dar poate asta ar fi o solutie: cand ma duc la Casa de Sanatate sau undeva unde stiu ca am de stat mult la cozi, imi fac delegatie. O vizez la ei la sosire si la plecare, si in functie de numarul de ore, imi dau singur diurna, pe care apoi o deduc din impozit. Sa plateasca statul pentru birocratie, nu eu.
Nu sunt prea versat in trucuri de acest gen, poate cineva care stie mai bine imi spune daca e valabil.

Acest topic a fost editat de AdiM: 1 Apr 2010, 07:39 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 1 Apr 2010, 08:26 PM
Mesaj #6


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



rofl.gif Norocul tau ca esti PFA si nu prea ai controale! Diurna se acorda pentru detasare/deplasare in interes de serviciu pe o durata de minim 12 ore. La urmatorul control or sa iti calculeze impozit la diurnele alea, majorari si penalitati, vorbeste cu un contabil sa iti rezolve problema acum.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 2 Apr 2010, 06:16 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(AdiM @ 31 Mar 2010, 12:48 AM) *
Simplificarea sistemului juridic, fiscal, administrativ, cred ca se impune la maximum.

Sistemul pe care ne propui sa-l schimbam si chiar ar trebui schimbat, este format din oameni or oamenii se schimba cel mai greu si intr-o perioada de timp ce poate dura 2-3 generatii. Am sa-ti dau doar un exemplu, cum sa-l schimbi peste noapte pe functionarul care o viata intreaga a ciupit sau a primit spagute, cum sa-i feresti pe cei tineri care intra la randul lor in sistem si vad ce fac batranii, cum? Ar trebui sa-i dai pe toti afara, dar risti sa blochezi sistemul, apoi sa faci iara angajari, dar ai sa angajezi niste ageamii sau ai sa-i angajezi tot pe cei care i-ai dat afara, ca doar ei cunosc sistemul. Mai sunt si cei care dau spagi, plecand de la o inofensiva ciocolata pana la plicul cu bani, asa au fost crescuti, educati, asa cred ca este normal or normalitatea lor este adanc infipta in mentalitatea fiecarui individ. Ar fi o posibilitate sa simplifici totul preluand un sistem performant din UE, dar cu cine il aplici? Daca te vei apuca sa faci un sistem nou, original, vei avea surpriza sa constati ca "specialistii" au lasat portite ce pot fi ocolite si de cei care primesc spaga cat si de cei care dau spaga. Cu alte cuvinte daca este cerere exista si oferta.

Acest topic a fost editat de Marduk: 3 Apr 2010, 09:46 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 2 Apr 2010, 06:39 PM
Mesaj #8


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



ce fac functionarii la un ghişeu probabil va fi înlocuit, peste tot unde se poate, cu automate, hot-line-uri şi alte chestii care separă fizic funcţionarul de clientul ghişeului. N-ai cum să dai şpagă unui robot, computer sau prin telefon. Undeva pe un topic discutam despre desfiinţarea instituţiilor politice şi înlocuirea politicienilor aleşi cu un sistem cibernetic care să ţină seama de necesităţile oamenilor şi să se adapteze din mers, care să înlocuiască sistemul greoi şi anacronic al emiterii de legi, ordonanţe şi hotărâri care de regulă privilegiază pe unii şi lovesc în alţii. Pe termen lung asta, că acum e doar SF. smile.gif Putem începe cu Agora Virtuală despre care vorbeam acolo, astfel ca oamenii obişnuiţi şi cei care se şi pricep, să contribuie la sistemul legislativ ca pe Wikipedia.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 6 Apr 2010, 08:20 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Sunt in .de acuma la studii. Ma sperii. Aici orice plati admin le faci online sau de la automatele de la banca. Bilete de autobuz si tren cumperi de la automate... nu am avut de-a face decat cu o singura casierie de cand am ajuns...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 6 Apr 2010, 08:38 PM
Mesaj #10


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Exact ce spuneam eu dupa ce am venit din .de - ei se enerveaza daca se blocheaza automatul de bilete din gara, in timp ce noi ne intrebam de ce nu e bine ca mulgem vaca manual. Cam asta e distanta...


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Apr 2010, 09:23 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Automatele nu rezolva chiar totul, mai ales ca nivelul de cunoastere si acceptare al tehnologiei este redus in Romania. In plus ce s-ar face toti functionarii, unii dintre ei sotii de judecatori, procurori, avocati, politisti, etc. care acum ne zambesc sau se uita urat la noi din spatele ghiseului, este un sistem sustinut de unii dintre noi tocmai din acest motiv. Vorba unui forumist "In viata nu exista pilot automat".


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 7 Apr 2010, 11:53 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(Blakut @ 6 Apr 2010, 08:20 PM) *
Bilete de autobuz si tren cumperi de la automate... nu am avut de-a face decat cu o singura casierie de cand am ajuns...

in varianta mioritica : s-ar lua niste spagi babane pentru cumpararea automatelor care apoi nu ar functiona (lipsa hartie, cerneala, curent).



--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Apr 2010, 11:59 AM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



iar cei care nu si-ar fi platit darile la timp din aceasta cauza ar fi platit si penalitati. frusty.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 7 Apr 2010, 12:01 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



    mai nasol: omul si-ar plati darile la timp , automatul ar scuipa la "centru" o lista pe hartie cu platile pe care apoi o functionara le-ar introduce de mana in programul de dari. bineinteles functionara mai si greseste, mai uita etc etc.

    iBirocratie smile.gif

    Acest topic a fost editat de turbo trabant: 7 Apr 2010, 12:03 PM


    --------------------
    Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

    Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
    Go to the top of the page
     
    +Quote Post

    Reply to this topicStart new topic

     



    RSS Versiune Text-Only Data este acum: 16 May 2024 - 02:01 PM
    Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman