HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Razboiul Din Gaza Pus In Perspectiva
Andrei75
mesaj 9 Jan 2009, 07:55 PM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 52
Inscris: 11 August 06
Din: Israel
Forumist Nr.: 8.533



Deoarece acest forum pare foatre preocupat cu situatia actuala din zona noastra si se publica atit de multe posturi ca drept sa va zic n-am timp sa raspund la toate, am hotarit sa deschid un not topic si sa pun toata beleala asta intr-o perspectiva cu care ve-ti fi poate ceva mai putin obisnuiti.

In primul rand haideti sa ne intrebam la modul general de ce sunt Natiunile Unite asa de interesate tocmai cu starea din zona noastra. Priviti va rog o lista de razboaie de-a lungul istoriei, o mare parte din ele din jumatatea a doua a secolului 20, pina in zilele noatre:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wars#List_of_wars_by_death_toll

Dupa faptul ca forurile mondiale tind sa se ocupe aproape numai cu ce se intimpla pe aici v-ati astepta sa aflati ca toata planeta sa afla intr-o epoca de pace si prietenie (sau pretenie cum zicea cineva pe vremuri...) si numai noi evreii (jidanii?) va stricam bucuria. Dar uite surpriza: In 80 de ani de conflict intre Israel si arabi, adica incluzind aproape 20 de ani dinaintea intemeierii Israelului, au murit in acest conflict in jur de 100 de mii de oameni, in total si de ambele parti. Oare este aceasta situatie asa de deosebiita? Cum sa nu... Pai hai sa vedem ce mai avem pe acolo ca exemplu:

Darfur (care ne furnizeaza aici o cantitate interminabila de refugiati nenorocici care ajung la noi prin granita cu Egiptul) - 300 de mii de morti din 2003 pina in prezent. Discutii si condamnari la ONU? Comparatii ale presedintelui Iranului si alte genii ca el cu Holocaustul? De unde si pana unde...

Mai departe la intimplare. Razboaie civile in Africa, de exemplu Sierra Leone si Algeria, fiecare cite 200 de mii de morti.

Razboiul civil din Liban (arabii intre ei, asta e permis la ONU) - 150 de mii de morti. Si daca tot vorbim de Liban, priviti ce a facut armata libaneza (acelasi Liban care nu uita sa ne condamne pe noi evident) acum mai putin de 2 ani:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nahr_el-Bared#2007_conflict

Adica au atacat niste teroristi in plina tabara de refugiati si au tras din plin cum noi nu indraznim in Gaza, ca nici propriile noastre tribunale (stiti, tara democrata, nu ca la vecini...) nu ne-ar permite. Dar arabi intre arabi e voie, numai jidanii sa nu omoare din greseala vreun terorist.

Acum haideti sa vorbim despre razboiul curent. De 8 ani zona Sderot si alte citeva localitati din sudul tarii sunt bombardate continuu cu rachete de catre teroristi. Faptul ca in majoritatea acestei perioade rachetele au fost destul de primitive si au produs relativ putini morti (nu ca rachetele chinezesti care le trag baietii acum) nu are nici o importanta. Sunt sigur ca nimeni din voi n-ar vrea sa traiasca nici o singura zi intr-o asemenea situatie. Ultima oara cand s-au auzit alarme aeriene in orase romanesti a fost acum mai mult de 60 de ani - puteti macar sa va inchipuiti o asemenea situatie inainte sa condamnati o tara democrata care actionaza in deplina aparare a propriilor cetateni?

Mai departe. Israelul a iesit din Gaza acum 3 ani jumate. Aproape imediat s-a reinoit bombardamentul cu rachete, si evident ca s-a intarit dupa putchul Hamasului de acum aproape 2 ani. Pretexte nu le lipsesc. De exemplul armata israeliana descopera ca baietii ne pregatesc o surprisa linga gardul de granita (cum a fost rapirea neprovocata a soldatului Gilad Shalit acum 2 ani jumate) si intra citeva sute de metri inauntru ca sa le incurce planurile - de obicei mine sau tunele pe sub gard. Evident ca ei se jura razbunare, ca asa-i obiceiul la ei (si intre ei evident) si pe urma incep rachete, atentate etc. Statele arabesti si o mare parte din restul lumii nu uita sa ne condamne pe noi, dar nu sunt prea ingrijorati cind numai noi suntem bombardati. Dupa ce se trag rachete noi inchidem granita pe o zi doua (totusi oameni buni, ne aprovizionam dusmanul acolo, cine a mai auzit asa ceva?) si atunci ei zic ca noi suntem vivovati fiindca tot timpul tinem granita inchisa si ii infometam. Apropo, azi in timpul aprovizionarii s-au tras mortare exact spre granita prin care treceau camioane cu aprovizionare pentru populatia Gazei, si nu-i nici pe departe prima oara cand ei fac asa ceva - las ca nu-i condamna nimeni...

Continuam. De unde are Hamasul atita armament? In primul rind de la prietenii lor iranieni, care vor neaparat sa ne rada pe noi de pe fata pamintului, dorinta exprimata frecvent in mod deschis si care in mod inexplicabil nu le produce expulzarea inechivoca de la ONU, drept singura natiune care tine in mod deschis la lichidarea altei natiuni membra a ONU. Iranienii sunt unul din factorii principali ai terorizmului musulman mondial - apropo, hai sa vedem cite atentate in lume au fost produse in ultimii ani de musulmani si daca va puteti gandi la macar unul executat de evrei?

Si cum ajung armele la Hamas? Doar sunt asediati, nu? Pai nu chiar... Au granita comuna cu Egiptul, care insista sa-i tina inchisi acolo bine dind vina numai pe noi care le furnizam apa si mancare, electricitate (cu una din centralele noastre electrice fiind tot timpul sub bombardamentul lor) si asa mai departe. Evident, granita oficiala (la Rafah) e inchisa, da cu aia subterana e cu totul alta poveste. Sute de tunele subterane prin care baietii baga tot ce au chef, de la contrabanda comerciala sa-i zicem legitima si pina la acele rachete chinezesti care ajung deja la 40 de km.

Aici e problema principale, acele tunele (din care sapatorii fac bani frumosi, totul e business acolo). Avem on vecin numit Egipt care de 8 ani se face ca ploua (desi nu prea ploua mult din pacate in zona noastra) si nu prea are de gand sa actioneze serios din partea lui a granitei contra acelor tunele. Si in prezent Egiptul inca se opune unei solutii serioase. Daca oprim focul prematur inainte sa se obtina o solutie serioasa, in cateva luni o luam de la inceput numai ca pana atunci o sa ne bombardeze si Tel Avivul de acum.

Si acum la conducerea razboiului. Imi pare rau sa va sochez dar razboaie sunt o afacere neplacuta. In razboaie mor oameni inclusiz civili mai mult sau mai puti neamestecati, si in special cand se conduc in regiuni dens populate. Ne confruntam cu un inamic care ne e inferior militar si stie asta, si de aceia strategia lui e sa se lupte amestecat cu populatia si sa produca inevitabil victime civile care pe urma pot fi defilate pe ecranele mondiale, fortand-une prin opinia publica moniala (adica de exemplu voi) sa ne oprim focul prematur si astfel creand deja urmatorul razboi. Voi defapt sunteti arma principala cu care ne ataca pe noi teroristii, voi ca si propria lor populatie de care nu le pasa ca e mare onoare la ei sa fii Shahid (martir).

Sper ca v-am dat un pic de gandit fata de propaganda cu care ati fost obisnuiti. Ganditi-va bine fiindca acest razboi e de fapt numai o mica exprimare a unui conflict mondial care incepe deja sa faca victime si pe continentul vostru - intrebati-i de exemplu pe francezi cine le-a ars vreo mie de masini la Paris de revelionul asta, si nu pentru prima data.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 9 Jan 2009, 08:09 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Coane Andrei......tot ce ai ai scris mai sus poate fi rezumat in: Organizatia terrorista Hammas, in loc sa-si apere cetatenii, se ascunde in spatele lor!! Si pe aici sunt unii ce se mira de ce mai mor si nevinovati din randurile populatiei lor!!

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 9 Jan 2009, 08:15 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Andrei75 @ 9 Jan 2009, 07:55 PM) *
Sper ca v-am dat un pic de gandit fata de propaganda cu care ati fost obisnuiti. Ganditi-va bine fiindca acest razboi e de fapt numai o mica exprimare a unui conflict mondial care incepe deja sa faca victime si pe continentul vostru - intrebati-i de exemplu pe francezi cine le-a ars vreo mie de masini la Paris de revelionul asta, si nu pentru prima data.

Este greu pentru multi sa discearna intre cine este victima si cine este agresor. Totusi nu toti ne lasam purtati de propaganda din orice parte ar veni aceasta. Cat despre Paris, undeva trebuie sa se sparga buboiul asta, indiferent unde, atunci multi vor ramane inmarmuriti de greselile pe care le-au facut.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Jan 2009, 08:15 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 9 Jan 2009, 09:34 PM
Mesaj #4


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



Sa distingi intre victima si agresor in conflictul asta e tare greu.
In definitiv, palestinienii din Gaza sunt niste oameni goniti de pe pamanturilor lor. Nu stiu cati palestinieni si-au vandut in anii '40 pamanturile evreilor, dar sunt sigur ca cei mai multi au fugit din Palestina de teama. Un stat nu se intemeiaza pe contracte de vanzare-cumparare si statul Israel e rezultatul multor razboaie si, trebuie sa fim sinceri, a unei politici de epurare etnica. Nu compar Israelul cu fosta Iugoslavie sau Ruwanda. Au existat masacre (de ambele parti), dar nu a existat o politica de exterminare a palestinienilor de catre evrei. Dar inca o data spun sa fim sinceri si sa recunoastem ca evreii au stiut ca nu isi pot intemeia un stat, fara sa-i alunge pe palestinieni si au actionat in consecinta. Dar asta e deja istorie si nu ne putem intoarce asupra ei, decat daca dorim sa prelungim conflictul.
Exista insa un numar important de palestineni care traiesc azi in Israel, sunt cetateni israelieni, au aceleasi drepturi ca evreii si sunt reprezentati in Knesset. Pe de alta parte, palestinienii vor ramane cu siguranta, multa vreme de acum incolo, cetateni de mana a doua in Israel.
Gaza s-ar putea sa fie un teritoriu cam mic pentru a sustine o asemenea populatie si poate ca Israelul ar trebui sa le mai faca un pic de loc. La fel cum Israelul, consider eu, are datoria morala de a-i ajuta economic pe palestinieni, iar faptul ca multi palestinieni isi castiga painea in Israel e o forma de ajutor economic reciproc. Dar pana sa se ajunga la toate astea, este necesar ca Hamasul sa piarda controlul asupra fasiei Gaza. Acesta e motivul pentru care sustin (LOL!, ce pretentios suna!) interventia armatei israeliene in Gaza. Nu poate fi vorba de pace si de inceputul unei imbunatatiri a situatiei palestinienilor din Gaza, pana cand Hamasul nu pierde controlul si asta, in primul rand, pentru ca ei nu au niciun interes sa fie pace si prosperitate. Si-ar pierde scopul de a fi.
Iar alta modalitate de a elimina Hamasul, nu cred ca exista.


--------------------
Las cabezas frķas de la flor estįn lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ”En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dorinteodor
mesaj 14 Jan 2009, 10:49 PM
Mesaj #5


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 237
Inscris: 25 March 06
Forumist Nr.: 8.030



problema problemelor nu e hamasul. problema problemelor nu este "paminturile furate" (daca s-ar aplica principiile hamasului toata europa ar fi un imens teatru de razboi pentru "paminturi furate")...problema problemelor este incapacitatea palestinienilor de a se integra in lumea civilizata, de a munci si de a cistiga bani cu care, prin impozite, sa finanteze un stat.... in general, cam toti musulmanii au probleme de integrare in lumea civilizata. far petrol, arabia saudita ar deveni o noua gaza dar palestinienii par pierduti forever....egiptenii au si ei ceva probleme cu integrarea in lumea civilizata dar au fost suficient de inteligenti sa mizeze pe turism. din cauza asta tin ferecata granita cu gaza. daca hamasi ar intra in egipt ar face atentate care ar distruge industria turismului iar egiptul ar intra in faliment si s-ar gaza-ifica si el....intrucit palestinienii nu par a fi in stare sa se integreze in lumea civilizata, problema asta va persista si in viitoarea suta de ani.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Aug 2009, 06:54 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Probabil ca evreii sunt in stare de soc dupa ce o organizatie islamista din Gaza a declarat ca hamas sunt prea liberali. Va inchipuiti ce s-ar fi intamplat daca aceasta organizatie prelua conducerea in Gaza, dar poate inca nu-i timpul trecut ori poate evreii, egiptenii si occidentalii or fi ajuns la concluzia ca vechea zicala romaneasca "rau cu rau, dar mai rau e fara rau" e cat se poate de actuala si necesara in Gaza.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 03:04 PM
Mesaj #7


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Gaza e cea mai mare īnchisoare existenta. Punct.
Nu stiu de ce sa fie evreii in stare de soc. Palestinienii o sunt de ani de zile.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Aug 2009, 05:14 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Pai daca hamas sunt liberali, cum crezi ca ar fi cei pe care hamas i-a anihilat?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 05:19 PM
Mesaj #9


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Nu conteaza, fiecare popor se apara cum poate.
Ce o fi mai tārziu, stiu probabil zeii, dar nu noi.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Aug 2009, 05:44 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Zeii??!!?? king.gif unsure.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 06:27 PM
Mesaj #11


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Da, zeii... Sau Gott; D-zeu, Allah, egal.
Sau niste zei imaginari, la fel ca D-zeu, Allah, Vesta, Poseidon, egal.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Aug 2009, 06:47 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



As fi optat mai degraba pentru Odin, Walhala & Co. pls.gif

Acest topic a fost editat de marduk: 15 Aug 2009, 06:48 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 07:34 PM
Mesaj #13


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



*edit: dublu.

Acest topic a fost editat de Cla: 15 Aug 2009, 07:48 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 07:37 PM
Mesaj #14


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(Cla @ 15 Aug 2009, 07:34 PM) *
Marduk, Walhalla nu e un zeu, e ceva de "dincolo", un fel de rai dupa moarte.
Mai ales pt. razboinicii wikingi.

Dar Odin e seful, da. Cu fiu-sau Wotan, ala cu barosul laugh.gif
Uite, vezi cum wikingii se misca spre Walhalla biggrin.gif
Erik


Acest topic a fost editat de Cla: 15 Aug 2009, 07:43 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Aug 2009, 08:05 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Cla @ 15 Aug 2009, 08:37 PM) *
QUOTE
Marduk, Walhalla nu e un zeu, e ceva de "dincolo", un fel de rai dupa moarte.

Unde am zis eu ca Walhala este zeu?
QUOTE
Dar Odin e seful, da. Cu fiu-sau Wotan, ala cu barosu

Odin, sa te aiba in paza, wiking ratacit, cred ca din cauza miedului auzi in timpanele tale ciocanul lui Wotan drunk.gif .



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 08:31 PM
Mesaj #16


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Pai n-ai zis tu insuti, cum vorbeam eu de zei, cānd īi aveam pe cei greci sau romani īn cap, despre Walhalla? blink.gif
QUOTE(marduk)
"As fi optat mai degraba pentru Odin, Walhala & Co"

Cred ca ar trebui sa te hotarasti ce e zeu, ce e rai, etc.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 15 Aug 2009, 08:40 PM
Mesaj #17


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(Cla @ 15 Aug 2009, 08:37 PM) *
Dar Odin e seful, da. Cu fiu-sau Wotan, ala cu barosul laugh.gif


Imposibil, omu cu barosu era Thor

sau poate era o tradiție īn familie la pirații ăștoa nordici, au, n-au treabă, la dooșpce trecute fix umblă cu ciocănelu ...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 15 Aug 2009, 09:06 PM
Mesaj #18


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(Rovaniemi @ 15 Aug 2009, 08:40 PM) *
Imposibil, omu cu barosu era Thor
sau poate era o tradiție īn familie la pirații ăștoa nordici, au, n-au treabă, la dooșpce trecute fix umblă cu ciocănelu ...

Da' chiar, Thor era nebunu' ala, rofl.gif Wotan cred ca era cel cu fulgere, tunete, chestii.
Nu ma pun sa caut la Wiki, o iau din minte smile.gif Cred ca e egal cu Odin, dar nu sunt sigur.

Acest topic a fost editat de Cla: 15 Aug 2009, 09:15 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 16 Aug 2009, 10:25 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Cla @ 15 Aug 2009, 09:31 PM) *
Pai n-ai zis tu insuti, cum vorbeam eu de zei, cānd īi aveam pe cei greci sau romani īn cap, despre Walhalla? blink.gif

Avand in vedere ca esti neamt, ma gandeam ca vrei sa te referi la zeii germanici. Se pare ca m-am inselat. Oricum era vorba de palestinieni si conflictul interpalestinian din Gaza care nu are nicio legatura cu nemtii.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 16 Aug 2009, 02:37 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Conducerea hammas, momentan nu are interes de o repriza noua cu evreii. Din ianuarie nu au tras si nu au facut nici un atentat.....isi ling ranile, se inarmeaza si organizeaza din nou.

Iar cand cineva ii deranjeaza sau incearca sa le strice planurile, pateste exact ce au patit aia in moscheea din Rafah...peste 30 de morti si aproape 200 de raniti.

Evreii nu sunt in shock.....nu mai exista pe lumea asta ceva ce-i poate shocka! Atata timp cat se omoara arabii intre ei scorul e in favoarea lor!

In mare, faza cu liberalismul e o soparla rasuflata......mai extremisti decat hammas si fratii musulmani, nu exista.

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 16 Aug 2009, 04:23 PM
Mesaj #21


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(marduk @ 16 Aug 2009, 10:25 AM) *
Avand in vedere ca esti neamt, ma gandeam ca vrei sa te referi la zeii germanici.

Marduk, nici eu nu ma refer, cānd stau de vb cu tine, la un zeu din Babylon/Sumeria/Mesopotamia biggrin.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 16 Aug 2009, 09:54 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(marduk @ 15 Aug 2009, 07:54 AM) *
Probabil ca evreii sunt in stare de soc dupa ce o organizatie islamista din Gaza a declarat ca hamas sunt prea liberali.

Nu stiu cum sunt evreii dar personal as incadra stirea la categoria stirile orei 5 : fanel hamas a infipt toporu in semiluna creierasului lui abdullah.

mareata "civilizatie" gazana ( care este , in stirile de mai sus) de atat e capabila: daca nu pac-pac cu ovreii , pac-pac intre ei. cutitari.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 16 Aug 2009, 10:14 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Sa se pac pac intre ei pana la ultimul.....problema e ca au multi simpatizanti si sustinatori chiar la noi la Romania! Dupa ce termina cu pac pac la Gaza, trec in alte parti si atunci belea!!

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Aug 2009, 06:09 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Mai baieti dar de ovreiul asta din conducerea fatah ce -mi mai ziceti. E de-al vostru sau........?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 17 Aug 2009, 06:16 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(marduk @ 17 Aug 2009, 06:09 PM) *
E de-al vostru sau........?

Pare a fi un fel de Nati Meir, unde e un os de ros hop si el rofl.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Uri_Davis

A member of Fatah since 1984, he was elected to the Revolutionary Council for the Palestinian party in 2009
In 2009, Davis was successful in his bid for a seat on Fatah's Revolutionary Council, placing 31st from among more than 600 candidates running for position in the 128-member body. While other Jews have held membership and important position within Fatah, such as Ambassador Ilan Halevi, Davis the first Jew to be elected to such a high-ranking position.[6],

Davis met Miyassar Abu Ali, a Palestinian, in Ramallah in 2006. They signed their Certificate of Marriage ('Aqd al-Zawaj) there in 2008, after Davis converted to Islam.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Aug 2009, 06:28 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(turbo trabant @ 17 Aug 2009, 07:16 PM) *
Davis met Miyassar Abu Ali, a Palestinian, in Ramallah in 2006. They signed their Certificate of Marriage ('Aqd al-Zawaj) there in 2008, after Davis converted to Islam.

Norocul lui ca este evreu, altfel trebuia sa-si lase preputul la moscheie. rofl.gif



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 17 Aug 2009, 09:32 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE(marduk @ 17 Aug 2009, 07:09 PM) *
Mai baieti dar de ovreiul asta din conducerea fatah ce -mi mai ziceti. E de-al vostru sau........?


La cine te adresezi??

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Aug 2009, 09:45 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Celor de nationalitate israeliana, daca sunt?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Aug 2009, 10:03 AM
Mesaj #29


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Cetatenia este israeliana, nu nationalitatea.

De ce intrebi, nu esti sigur cui te adresezi? smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Aug 2009, 10:15 AM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 18 Aug 2009, 11:03 AM) *
Cetatenia este israeliana, nu nationalitatea.
De ce intrebi, nu esti sigur cui te adresezi? smile.gif

Nu, am zis bine, nationalitate, cetatenia poate fi obtinuta si de alti indivizi care nu sunt nascuti pe teritoriul respectiv. Nu stiu daca pe exista forumisti israelieni, sau cel putin nu-mi aduc aminte sa fi declarat acest lucru, oricum nu ma deranjeaza.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Aug 2009, 10:44 AM
Mesaj #31


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Daca te referi la nationalitate trebuia sa spui "evrei" nu "israelieni". Nu exista nationalitate israeliana. Israelieni sunt si evreii, si arabii care au cetatenia statului Israel.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Aug 2009, 12:54 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



ma gandeam ca multi dintre ei se vor simti jigniti de cuvantul "evrei". Cum mai sunt unii si pe la noi care se simt jigniti cand vine vorba sa le spui pe numele pe care l-au dobandit de-a lungul timpului.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 18 Aug 2009, 01:46 PM
Mesaj #33


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Evreu nu este o jignire, jidan e "jude", si nici asta nu-i o jignire, e o religie. Si doar sunt din Iudeiia, sau asa vor sa fie.
Oare evreu nu vine de la ebraici?
Au ceva probleme cu identitatea lor?
Daca le-ai zice semiti iar i-ai avea pe cap, ca si arabii sunt semiti.

Acest topic a fost editat de Cla: 18 Aug 2009, 01:56 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodoric
mesaj 19 Aug 2009, 01:40 PM
Mesaj #34


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 53
Inscris: 17 August 09
Din: RFG, HH
Forumist Nr.: 14.625



Fiind nou in zona trebuie sa mentionez ca nu-s evreu si nici nu traiesc in Israel, prin urmare impartasesc pareri detasate fata de conflictul in cauza.

Pentru acest conflict nu exista o solutie. Daca ea ar fi existat fiti siguri, mai ales cei afectati direct, ca ea ar fi fost adoptata pana acum. Exista obsesii de ambele parti, fiecare da vina pe celalalt, se baga si vecinii unde nu le fierbe oala mai mult pentru a pune gaz pe foc decat pentru reconciliere.

Cei care trebuie sa caute o rezolvare si sa accepte prin negocieri mai putin decat viseaza sunt palestinienii. Sa fim seriosi, evreii nu pleaca din Israel. Si nici nu renunta la ce au ocupat. Pentru fiecare evreu care moare din varii motive (ca soldat sau civil inocent) presupun ca mor alti 5-10 palestinieni, de regula tineri. Cu asa un raport al victimelor Israelul poate sta linistit.
Lumea s-a cam saturat sa auda de conflictul asta. Fata de mediatizarea de acum 5-6 ani astazi de-abia se mai pomeneste ceva. Palestinienii au nevoie de un guvern realist, care isi da seama ca momentul bun a fost ratat trecut si numai incercand sa o ia incet de la capat fara terorism are vreo sansa de a deveni respectabil.


--------------------
"Gandalf, my old friend, this will be a night to remember. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Aug 2009, 02:39 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Bun venit la han Theodoric. han.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 April 2024 - 12:20 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman