Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
![]() ![]() |
17 Jul 2008, 07:46 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 3.713 Inscris: 16 May 04 Din: Bucuresti, the belly of heck Forumist Nr.: 3.508 |
Ma uitam pe antena 3 la Stirea Zilei, unde se discuta despre amprentarea tiganilor. Vranceanu il intepa pe Basescu, iar intrebarea nu era daca e ok ca se amprenteaza tiganii, ci daca a gresit Basescu acceptand asa ceva (desi eu nu imi amintesc ca el sa fi acceptat asa ceva). Acuma, lasandu-l la o parte pe Basescu, e bine sau e rau ca sunt amprentati?
Dupa parerea mea e bine, avand in vedere ca italienii au de-a face cu o masa mare de oameni fara documente, fara acte, din care majoriatatea e compusa din infractori. Acest topic a fost editat de Blakut: 17 Jul 2008, 07:47 PM -------------------- |
|
|
|
17 Jul 2008, 08:58 PM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.943 Inscris: 9 December 06 Din: Undeva in acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
A impune unui stat suveran o lege, o hotarare care este in contradictie cu interesele statului respectiv, reprezinta o incalcare a suveranitatii poporului respectiv . Cel mai mult mi-a placut ideea ca toti italienii sa fie amprentati, pentru a contracara legislatia UE si a se inlatura conotatia rasista. Tiganii care au invadat Italia sunt in marea lor majoritate cetateni romani, comportamentul lor il cunoastem foarte bine, as putea spune ca ne-am obisnuit cu atitudinea tiganilor si tocmai de aceea ni se pare o reactie prea dura din partea italienilor. Sunt de acord cu amprentarea tiganilor si pentru a elimina orice conotatie rasista sunt de acord sa fie amprentati toti romanii, nu am numic de ascuns, asa ca amprentarea nu ma afecteaza si nici nu-mi strica buna dispozitie. Ca sa fiu sincer as accepta si o amprentare genetica, pentru a elimina orice conotatie rom, rrom, roman, etc. Mult mai bine ma simt cand ma recomand ca fiind vlah sau valah si chiar le recomand celor care nu au incredere in aceasta denumire sa studieze cronicile turce care definesc clar notiune de vlah, valah, fata de cea de tigan. Tiganii trebuie sa-si asume numele care il poarta, etnia din care fac parte, asta deoarece in randurile acestei etnii exista oamenii deosebiti, educati, cu care realmente poti sa stai de vorba si care merita tot respectul. O alta problema a tiganilor este educatia, scoala, renuntarea la cutumele starmosesti in ceea ce priveste rolul femeii in familia tiganeasca, trebuie sa-si asume responsabilitati sociale care tin de societatea in care traiesc, altfel vor fi mereu marginalizati, indiferent de nivelul democratic al tarii in care traiesc.
Acest topic a fost editat de marduk: 17 Jul 2008, 09:04 PM -------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
VOTATI: www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees, P.N.RETEZAT, O MINUNE A LUMII NATURALE. |
|
|
|
17 Jul 2008, 09:36 PM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 4.039 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
E mai simplu sa le injectezi un cip electronic sub piele!!!
Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
|
|
|
|
| Promo Contextual |
17 Jul 2008, 09:36 PM
|
|
ContextuALL |
|
|
|
|
17 Jul 2008, 10:19 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 2.656 Inscris: 6 March 03 Forumist Nr.: 21 |
Filosofia nationalista a liderilor tigani e una fascista. Ca sa fie recunoscut ca tigan adevarat, tiganul nu trebuie sa fie corcit, si nu are voie sa se casatoreasca decat cu cineva din aceiasi etnie. Asta e secretul casatoriilor minorilor. Ii forteaza sa se casatoreasca de mici intre ei ca sa nu se incurce mai tarziu ca gagii. Gagiu/gagica este termenul pentru netigan/netiganca.
Practica de a promite ca dai in casatorie sau si doar in concubinaj o fiinta umana este prevazut ca act de practica a robiei in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, astfel ca tiagnii practica robia chiar si mileniul III. Daca autoritatile romane nu au reusit sa oblige tiganii sa-si faca acte de identitate ii obliga italienii. Acest topic a fost editat de gio19ro: 17 Jul 2008, 10:21 PM |
|
|
|
18 Jul 2008, 11:46 AM
|
|
![]() Vataf ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 117 Inscris: 7 February 04 Forumist Nr.: 2.131 |
Am vazut si eu aseara Sinteza zilei, iar moderatorul s-a aratat foarte indignat de masura luata de ministrul de interne si de aprobarea populatiei romane, aducand urmatorul argument: Atata timp cat pe pasaport nu scrie etnia, ci doar nationalitatea, toti romanii din Italia ar fi putut fi considerati tigani. In cazul in care dumneavoastra v-ati afla in Italia, v-ar fi convenit sa fiti luat de pe strada si sa fiti amprentati pentru ca sunteti tigan?
Argumentul nu mi s-a parut convingator intrucat ceilalti romani au culoarea pielii alba. Si inca un detaliu: In Romania nu exista niciun act normativ care sa permita autoritatilor sa amprenteze. Sunt foarte putini cei care stiu acest lucru. Sa fie oare asa si in Italia? |
|
|
|
18 Jul 2008, 12:24 PM
|
|
![]() Vornic ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 403 Inscris: 8 July 07 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 10.056 |
Dupa parerea mea e bine, avand in vedere ca italienii au de-a face cu o masa mare de oameni fara documente, fara acte, din care majoriatatea e compusa din infractori. Subscriu! V -------------------- Dubito, ergo sum....
|
|
|
|
18 Jul 2008, 12:53 PM
|
|
![]() Dregator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 911 Inscris: 15 February 04 Forumist Nr.: 2.236 |
Din cite stiu eu, se recurge la amprentare doar daca omul respectiv n-are nici un alt act care sa-i ateste identitatea. Amprentarea cetatenilor e fara indoiala o practica totalitara (normal e sa fii amprentat doar daca ai fost condamnat pentru vreo infractiune, altfel toti cei amprentati risca sa devina suspecti din oficiu pentru orice alta infractiune). Totusi, in cazul tiganilor din Italia, amprentarea e unica solutie viabila, dat fiind ca cei mai multi nu-si pot dovedi identitatea si nu pot fi trasi la raspundere pentru faptele pe care le comit.
-------------------- "Screw you guys, I'm going home" (E. Cartman)
|
|
|
|
18 Jul 2008, 07:57 PM
|
|
![]() Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 9.444 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Acuma, lasandu-l la o parte pe Basescu, e bine sau e rau ca sunt amprentati? Daca sunt amprentati tiganii, este rau. Daca sunt amprentati cei care nu au acte, asta este alta discutie. -------------------- Asa ca, daca toata lumea ar fi bolnava sau nebuna, iar numai doi sau trei ar ramane sanatosi sau cu mintea intreaga, acestia din urma ar ajunge sa fie socotiti bolnavi sau nebuni, iar nu ceilalti (Aristotel)
![]() |
|
|
|
18 Jul 2008, 08:29 PM
|
|
|
Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 1.776 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Subscriu. Trebuie amprentati toti comunitarii si extracomunitarii care nu au acte. Dar fara referire la rasa si tara de provenienta.
Nu sunt de acord cu menajarea delincventilor, unde intra si cersetorii. Inclusiv copiii. In acelasi timp, nu mi se pare corect ca Guvernul Berlusconi sa bage cetatenii romani in aceeasi oala (fie romani, fie tigani). Demagogul traieste si se hraneste din campanie xenofoba. De fapt, individul primeste voturi de pe urma lui Mailat si a altora. A primit un vot emotional dupa crima pe care este foarte probabil ca barbatul Giulianei ori alta persoana s-o fi infaptuit, iar tiganul sa fie Acarul Paun. Abate atentia de la dosarele sale penale spre probleme mai mult sau mai putin reale. Bun, sunt de acord, italienii au destui infractori, nu sunt obligati sa-i inghita si pe ai nostri. Dar Guvernul Romaniei avea urmatoarea obligatie: sa treaca imediat la amprentarea italienilor, care fac mult mai multe infractiuni pe teritoriul Romaniei si nu-i sanctuoneaza nimeni. Nu sa stea cu capul plecat in campanie electorala! |
|
|
|
18 Jul 2008, 09:36 PM
|
|
![]() ex - Clarence ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 7.518 Inscris: 7 May 04 Din: Absurdistan Forumist Nr.: 3.415 |
nu mi se pare corect ca Guvernul Berlusconi sa bage cetatenii romani in aceeasi oala (fie romani, fie tigani). Nici mie. Dar... "In Italia la popolazione zingara è stata quantificata al 2007 in circa 200.000 persone di etnia rom e sinti" Daca vezi un italian mai inchis la culoare, ii zici tigan italian sau "latin lover"? Ca doar nu-i sta scris in cartea de identitate "zingaro"... Eu cred ca italienii isi aprind cu asta paie in cap. -------------------- |
|
|
|
19 Jul 2008, 09:24 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.943 Inscris: 9 December 06 Din: Undeva in acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
QUOTE In acelasi timp, nu mi se pare corect ca Guvernul Berlusconi sa bage cetatenii romani in aceeasi oala (fie romani, fie tigani). "Oala" este cetatenia acestora si nu apartenenta etnica sau genetica. Daca s-ar face amprentarea doar a tiganilor atunci chiar putem vorbi de rasism, fascism, etc. QUOTE Bun, sunt de acord, italienii au destui infractori, nu sunt obligati sa-i inghita si pe ai nostri. Dar Guvernul Romaniei avea urmatoarea obligatie: sa treaca imediat la amprentarea italienilor, care fac mult mai multe infractiuni pe teritoriul Romaniei si nu-i sanctuoneaza nimeni. Nu am vazut in Romania italieni care sa desfasoare aceleasi activitati aducatoare de "profit" precum tiganii din peninsula. Cat despre sanctionarea italienilor prinsi in Romania la furat sau cersit cred ca s-a facut destul, i-am facut pachet si i-am trimis acasa in Italy, deoarece erau deja condamnati acolo, poate ca asa ar trebui sa faca si italienii cu tiganii nostri, dar chiar ne dorim acest lucru? -------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
VOTATI: www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees, P.N.RETEZAT, O MINUNE A LUMII NATURALE. |
|
|
|
19 Jul 2008, 11:56 AM
|
|
|
Vataf ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 172 Inscris: 5 May 08 Forumist Nr.: 11.565 |
Daca vezi un italian mai inchis la culoare, ii zici tigan italian sau "latin lover"? Ca doar nu-i sta scris in cartea de identitate "zingaro"... Eu cred ca italienii isi aprind cu asta paie in cap. cam asa o sa se termine campania asta, dpdv al meu |
|
|
|
19 Jul 2008, 12:07 PM
|
|
![]() Dregator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 911 Inscris: 15 February 04 Forumist Nr.: 2.236 |
Ultima data cind am verificat, napoletanii si sicilienii - desi bruneti si galagiosi - nu traiau in satre, aveau buletine sau pasapoarte, iar daca unii din ei mai si furau sau cerseau, o faceau cu masura si discret. Asa ca riscul unei confuzii e redus, mai ales ca autoritatile italiene dau dovada - nadajduiesc - de mai mult discernamint si mai putina superficialitate decit noi, forumistii.
-------------------- "Screw you guys, I'm going home" (E. Cartman)
|
|
|
|
19 Jul 2008, 12:34 PM
|
|
|
Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 1.776 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Furturi, evaziune fiscala, batai, certuri. La o aberatie trebuia raspuns cu o alta aberatie.
Ideea era ca nu pleci capul intr-o asemenea situatie, "Saru' mana domn Berlusconi". Oricum, problema de fond este cu totul alta: educarea acestor cetateni europeni, tiganii. Problema a intregii UE, nu doar a Romaniei. Amprentarea nu este decat o circaraie scarboasa, nu o solutie. Aduce pe moment voturi infractorului, dar lasa treaba nerezolvata. |
|
|
|
19 Jul 2008, 01:22 PM
|
|
Oricum, problema de fond este cu totul alta: educarea acestor cetateni europeni, tiganii. Problema a intregii UE, nu doar a Romaniei. Amprentarea nu este decat o circaraie scarboasa, nu o solutie. Aduce pe moment voturi infractorului, dar lasa treaba nerezolvata. Cum sa educi niste oameni care nu vor sa fie educati, care inteleg ca a fi educat inseamna integrare, pierderea identitatii etnice, etc. Pana la integrarea Romaniei, Ungariei, Slovaciei (cei mai multi tigani raportati la populatia majoritara) UE nu avea astfel de probleme. Primii tigani pe care i-am intalnit in U.E. au fost in '89 in Berlin-West, am fost socat sa-i vad si sa-i aud vorbind amestecat romaneste-tiganeste. Nu mi-am imaginat ca se va ajunge la migrarea lor in masa, dar poate este mai bine asa, daca este sa impartim totul cu UE de ce nu i-am imparti si pe tigani. Acest topic a fost editat de marduk: 19 Jul 2008, 05:58 PM -------------------- Cunoasterea omului, este inceputul perfectiunii. Cunoasterea Divina, este implinirea perfectiunii.
|
|
|
19 Jul 2008, 02:58 PM
|
|
|
Vataf ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 172 Inscris: 5 May 08 Forumist Nr.: 11.565 |
Ultima data cind am verificat, napoletanii si sicilienii - desi bruneti si galagiosi - nu traiau in satre, aveau buletine sau pasapoarte, iar daca unii din ei mai si furau sau cerseau, o faceau cu masura si discret. Asa ca riscul unei confuzii e redus, mai ales ca autoritatile italiene dau dovada - nadajduiesc - de mai mult discernamint si mai putina superficialitate decit noi, forumistii. inseamna ca n-ai priceput nimic/ odata deschisa cutia Pandorei, nu o sa mai conteze ce si cine esti, ci doar interesul guvernului (italian). daca boul de Berlusconi o sa considere ca are ceva de impartit cu italienii mai negriciosi, o sa ii ia si pe ei la amprentat. nici o grija dupa cum se vede draga superunknown, esti intr-adevar superficial, cum bine te-ai autocaracterizat in postul tau, chiar fara sa vrei |
|
|
|
19 Jul 2008, 08:19 PM
|
|
|
Depinde ce intelege fiecare prin "educatie", respectiv "identitate".
Nu cred ca tiganii educarea tiganilor (cu buletin, disciplina, alfabetizati, invatati cu munca cinstita) inseamna cu necesitate pierderea identitatii culturale. Sub nici o forma "specificul national" al vreunei natii nu il constituie delincventa, cersetoria, furturile. Educatia nu are semnificatia uniformizarii culturale. Moldoveanul educar ramane moldovean, la fel aromanul, albanezul, turcul, scotianul, irlandezul, pakistanezul, iranianul. |
|
|
|
19 Jul 2008, 08:48 PM
|
|
![]() ex - Clarence ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 7.518 Inscris: 7 May 04 Din: Absurdistan Forumist Nr.: 3.415 |
Andra, l-ai inteles gresit pe marduk, doar a scris
Cum sa educi niste oameni care nu vor sa fie educati, care inteleg ca a fi educat inseamna integrare, pierderea identitatii etnice, etc. QUOTE(andra_v) Moldoveanul educar ramane moldovean, la fel aromanul, albanezul, turcul, scotianul, irlandezul, pakistanezul, iranianul. Clar. Nici in buletinul meu nu sta scris "posesorul acestui act de identitate este educat" -------------------- |
|
|
|
20 Jul 2008, 08:20 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 2.835 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
Depinde ce intelege fiecare prin "educatie", respectiv "identitate". [...] Educatia nu are semnificatia uniformizarii culturale. Eu cred ca de foarte multe ori il are. Atunci cum poti sa-ti explici disparitia atitor limbi si dialecte, inclusiv pe continent european? Stii cite alte dialecte sunt sortite extinctiei? Pentru grupurile etnice ce nu poseda o cultura scrisa, educatia facuta dupa standardele poporului in mijlocul caruia traiesc reprezinta in primul rind uniformizare si pierderea identitatii de limba si de neam. Cred ca s-a denaturat informatia in legatura cu 'amprentarea' |