HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Lista Bancilor

Top 10 Banci: BCR - Banca Comerciala Romana | BRD - Groupe Societe Generale | Raiffeisen Bank | ING Bank | HVB Tiriac Bank | Bancpost | CEC - Casa de Economii si Consemnatiuni | Banca Transilvania | Alpha Bank | ABN Amro
Banci 11-36: Citibank | Banca Romaneasca | Eximbank | UniCredit | Volksbank | Banca Italo-Romena | Finansbank | Piraeus Bank | Romexterra | Banca Comerciala Carpatica | OTP Bank | SanPaolo IMI | Anglo-Romanian Bank | GarantiBank | ProCredit | Bank Leumi (Eurom Bank) | Egnatia Bank | Libra Bank | Mindbank | Romanian International Bank RIB | Emporiki Bank (Daewoo Bank) | Bloom Bank | Banca di Roma | Raiffeisen Banca Pentru Locuinte | Porsche Bank | HVB - Banca Pentru Locuinte

 
Reply to this topicStart new topic
> MINDBANK - Mica Industrie & Libera Initiativa
Pe o Scala de la 1 la 5, ce nota acordati per general (servicii, personal, suport, reputatie) acestei banci?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 3
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
Mihai
mesaj 7 Sep 2006, 01:40 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 10. 07. 1990
Inmatriculata in registrul comertului la data: 19. 02. 1991

Istoric
QUOTE
Pana la 19.02.1996 a functionat sub denumirea Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa.

Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK SA a fost infiintata in anul 1990 ca societate bancara universala. In anul in care a fost infiintata banca exista practic un vid legislativ. Legea societatilor comerciale, legea societatilor bancare si legea bancii centrale au fost adoptate ulterior. Asa se explica de ce infiintarea bancii a fost aprobata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.679 din 11 iunie 1990. Durata societatii a fost stabilita la 99 ani.

Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK SA si-a inceput activitatea la 1 octombrie 1990 fiind prima banca cu capital privat autohton si strain infiintata in Romania dupa anul 1989.

Capitalul initial de 1,5 miliarde lei a fost varsat de Uniunea Centrala a Cooperatiei Mestesugaresti - UCECOM si de catre alte organizatii ale cooperatiei mestesugaresti in proportie de 97,60%, precum si de alte persoane fizice si juridice in proportie de 2,40%.


Actionari MINDBANK
QUOTE
Numarul total de actionari ai bancii este de 3.171.
Actionarii care detin peste 60% din totalul capitalului social varsat sunt:
Banca Agricola a Greciei - 51,82%
Uniunea Nationala a Cooperativelor Mestesugaresti - 24,22%
Bloom Bank Liban - 9,02%
Domnul Doru Cojocaru - 7,75%
Domnul Vasile Nitescu - 3,80%

Membrii Consiliului de Administratie:


Dipl. ec. Ioan Prundus (reales) - Presedintele Bancii pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK S.A. si Presedintele Consiliului de Administratie
Dipl. ing. dr. Dumitru Danga (reales) - Presedintele Asociatiei Nationale a Cooperativelor Mestesugaresti si Reprezentantul general al actionarilor
Dipl. ec. Ioan Fulga (reales) - Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Cooperativelor Mestesugaresti
Dipl. ec. Sergiu Ioan Manea (reales) - Vicepresedinte Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK S.A.
Tehnician Aurel Margineanu (reales)  - Secretarul Asociatiei Teritoriale a Cooperativelor Mestesugaresti din judetul Sibiu
Dipl. ing. dr. Stefan Margineanu (reales) - Director General S.C. Metanef S.A. Bucuresti
Dipl. ing. dr. Emil Petrescu (reales) - Administrator S.C. PRODGER EXIM SRL Bucuresti
Dipl. ing. Vasile Petrescu (reales) - Director General S.C. Sarcomex Trading And Investment S.A. Bucuresti
Dipl. ing. Paul Schiaucu (reales) - Director General S.C. Daperom Grup S.A. Pitesti
Dipl. ec. Ioan Vaida - Vicepresedinte Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK S.A.



Prezentare MINDBANK
QUOTE
Asa cum denumirea ei o arata, Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK SA este angajata in sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii si a persoanelor fizice, operatiunile de retail-banking constituind una din principalele caracteristici ale activitatii bancii.

Incepandu-si activitatea fara nici un fel de dotari proprii, banca a alocat an de an fonduri importante din profit pentru construirea unor sedii necesare centralei si sucursalelor, precum si pentru dotarea acestora, punandu-se un accent deosebit pe implementarea si dezvoltarea unui sistem informatic modern, care-i permite sa opereze in timp real atat la nivelul unitatilor sale teritoriale, intre acestea, cat si in relatiile lor cu centrala bancii.

Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK S.A. poate sa participe la orice operatiuni economice, financiare si bancare in cadrul unor acorduri, conventii si intelegeri incheiate cu autoritatile romane pe plan intern sau extern.

Bilantul si Contul de profit si pierderi la 31.12.2004
Situatia principalilor indicatori comparativ 30.06.2004 - 30.06.2005
Banci Corespondente



Oferta
QUOTE
Persoane Fizice
Persoane Juridice
Informatii Comisioane
Informatii Dobanzi
Retea Sucursale



Contact
QUOTE
Head-Office: Calea Grivitei nr.24, Bucuresti
Tel-Verde: (021) 303.07.46
SWIFT: MIND RO BU
Email Office: mindbank@mindbanksa.ro
Site: http://www.mindbanksa.ro



Informatii preluate de pe site-ul oficial.


Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti ai MIND Bank sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 7 Sep 2006, 01:44 PM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: Mindbank si-a gasit un pretendent grabit
Banca Agricola a Greciei (ATE Bank) a semnat precontractul pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Mindbank. Valoarea tranzactiei ar putea depasi 30 de milioane de euro.

QUOTE
Un grup de mici actionari, cu participatii insumate de peste 50% din capitalul social al Mindbank, au incheiat la finele saptamanii trecute un precontract de vanzare-cumparare prin care se angajeaza sa isi cedeze participatiile Bancii Agricole a Greciei (ATE). Surse apropiate tranzactiei ne-au declarat ca, la ultimele negocieri, cumparatorul a oferit un pret reprezentand de 2,5 ori valoarea contabila. “Actiunea ar putea fi platita astfel la de cinci-sase ori valoarea nominala”, afirma sursele citate. Daca tranzactia va fi perfectata, pretul de vanzare al pachetului majoritar ar putea depasi, astfel, 30 de milioane de euro. "Contractul final ar putea fi semnat in circa trei-cinci saptamani”, declara aceleasi surse.

Precontractul de vineri a fost semnat la numai doua saptamani de cand ATE Bank a venit cu prima oferta. Potrivit surselor amintite, ATE, cea de-a cincea mare banca din Grecia, cu capital majoritar de stat, a fost preferata tocmai pentru a incheia mai rapid tranzactia. Initial, se negociase si cu Egnatia Bank, insa procedurile de due-dilligence pe care aceasta dorea sa le deruleze cu o firma de consultanta ar fi durat mai mult decat isi doreau actionarii Mindbank. Spre deosebire de Egnatia, ATE a consultat doar raportul de audit realizat de KPMG pentru situatiile financiare pe 2005, care insa nu sunt conforme reglementarilor si principiilor contabile internationale. “Vor derula in perioada urmatoare un audit intern, care s-ar putea incheia in cateva saptamani. Doar daca nu le place ce gasesc, contractul final nu se mai semneaza”, afirma aceleasi surse.

Cu o cota de nici 1% din totalul activelor sistemului bancar romanesc, si cu greutati tot mai mari de a face fata concurentei de piata, actionarii Mindbank s-au straduit de mai multe luni sa gaseasca un investitor puternic care sa le preia participatiile. La finele anului 2005, cel mai mare actionar al Mindbank era UCECOM, cu 25,2% din capital, institutie lipsita de puterea financiara necesara realizarii unor investitii pentru dezvoltarea bancii. Ceilalti actionari mai importanti erau, la aceeasi data, cetateanul kuweitian A.H.Bahman (15,41%), MISR Romanian Bank (preluata recent de BLOOM Bank Liban, cu 9,02%), Dan Cojocaru (8,86%) si Grange Nominees Limited (4,09). Intre timp, participatiile s-au mai modificat, majorandu-se cea a lui Dan Cojocaru si aparand un nou actionar cu peste 2% - stefan Margineanu.

La finele anului trecut, Mindbank realiza venituri de numai 40,18 milioane RON (circa 11 milioane de euro), marcand o crestere mai mult decat modesta fata de 2004 (1,3%). Profitul brut a fost, in aceeasi perioada, de 8,56 milioane RON (2,5 milioane euro). Din fondurile totale ale bancii, mai mult de 74% nu au avut, insa, acoperire in numerar efectiv, fiind numai fonduri scriptice care nu au putut fi folosite in activitatea de creditare si plasare a disponibilitatilor banesti. In locul lor, banca a fost nevoita sa atraga depozite la dobanzi care i-au diminuat rentabilitatea curenta.

La inceputul acestei luni, pe 9 mai, un grup de sapte actionari care au primit imputerniciri si de la alti actionari, reprezentand concentrat 51,82% din capital, s-au constituit intr-un Comitet de Coordonare insarcinat cu vanzarea pachetului majoritar. Printre acestia nu s-a numarat si UCECOM.


@Capital.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 25 Sep 2006, 09:32 AM
Mesaj #3


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



ATE-Grecia vaneaza bancheri de lux pentru Mindbank
QUOTE
Anthony Van der Heijden, fost presedinte al ING Bank Romania si al Bancii Tiriac, si italianul Salvatore Candido sunt primii pe lista grecilor.

ATE Bank, noul proprietar al Mindbank - una dintre cele mai mici banci de pe piata, a inceput procesul de head - hunting (recrutare) pentru pozitia de CEO, ce va avea mandatul sa construiasca rapid o banca de nisa.
Olandezul Anthony Van der Heijden, fost presedinte al ING Bank Romania si al Bancii Tiriac, si italianul Salvatore Candido, fostul sef al reprezentantei Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare la Bucuresti, sunt in capul listei, care mai contine si numele unor bancheri din conducerea Raiffeisen, au declarat pentru ZF surse apropiate procesului.
Salvatore Candido a confirmat pentru ZF ca a fost contactat prin intermediari de oficialii ATE Bank pentru discutii.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 01:22 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman