HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Eroul Civilizator ..., ... şi mentalitatea de hingher
ypsilonalpha
mesaj 11 May 2006, 01:42 PM
Mesaj #1


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Iată ce scrie (īntr-un blog) un tip care lucrează īn IT-ul romānesc:

"Multă lume consideră programatorul un răsfăţat al sorţii, şi uneori chiarsi rudele apropiate īn prezenţa lui afişează nenumărate nuanţe de verde īn obraji, şi susură un delicat "păi la salariul tău... īţi permiţi". Ce nu īnţelege lumea, şi acum am de gānd să le explic, este că noi suntem defapt nişte adevăraţi eroi.
[...]
Programatorul este de asemenea eroul civilizator de care Romānia arenevoie. Este cel care, datorită contactului cu firmele occidentale, a adus aici o etică a muncii. Vă e ciudă că programatorul cāştigă mult? Dar cāt stă un programator la serviciu, cu ochii īn monitor, căutānd greşelile şi īncercānd să facă codul ăla să meargă, īn timp ce īntotdeauna se găseşte un inevitabil idiot care să ţină neonul aprins, adăugānd o nouă binecuvāntare asupra ochilor lui? Cāţi oameni care muncesc īntre 10 şi 12 ore pe zi cunoaşteţi care să fie muritori de foame? Poate vreţi să obiectaţi, să spuneţi că noi ne pierdem mult timp navigānd pe Internet, şi că de aia stăm mult la serviciu, dar dacă vă trece chestia asta prin cap īnseamnă că aţi ratat o minunată carieră de preşedinte de CAP. Ce contează cāt stăm pe 'net, atāta timp cāt treaba este făcută la timp şi clientul e mulţumit? Din păcate, există mulţi patroni cu o mentalitate de hingher, care monitorizează şi restricţionează accesul la internet al angajaţilor, sau care interzic ascultarea muzicii la serviciu. Nu e de mirare că astfel de oameni au ajuns īn industria IT, deoarece Gestapo, SS sau KGB nu mai angajează de mult personal, şi trebuie să aibă săracii din ce să trăiască."

Sursa ;i textul complet: http://bogdanv.blogspot.com/

M-am gīndit mult pīnă să postez acest text ... ideea e că aici există măcar două teme de dezbatere interesante:
- Programatorul romān, erou civilizator al societăţii romāneşti
- Patronul romān, un profitor şi-un hingher

Oare aşa să fie?!?


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 11 May 2006, 01:58 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE
Cāţi oameni care muncesc īntre 10 şi 12 ore pe zi cunoaşteţi care să fie muritori de foame? Poate vreţi să obiectaţi, să spuneţi că noi ne pierdem mult timp navigānd pe Internet, şi că de aia stăm mult la serviciu, .... Ce contează cāt stăm pe 'net, atāta timp cāt treaba este făcută la timp şi clientul e mulţumit?

Pai exista inadvertente in text, ori munceste 10-12 h/zi sau o mare parte din timp il navigheaza pe net. Chiar textul spune "Ce contează cāt stăm pe 'net, atāta timp cāt treaba este făcută la timp şi clientul e mulţumit?"
Deci a sta la locul de munca 10-12 h/zi si a munci nu e acelasi lucru. Cine munceste 10-12h/zi in 2-3 ani se ridica din saracie si ajunge in clasa de mijloc dus pur si simplu de valul de energie ce-l degaja activitatea sa. Io zic ca multi romani nu stiu inca cum se lucreaza prin vest sau USA.
Pai eu nu aveam clipa de ragaz cand lucram afara, si la WC cand mergeam eram attent sa ma intorc cat mai repede pentru ca la sfarsitul zilei sa fi gata cu tot, nu ramanea nimic de pe o zi pe alta.
La un moment dat s-a initiat un program prin care studenti romani mergeau pe perioada vacantei in USA la munca. Brusc si-au adus aminte de mine tot felul de papitzoaice ce-mi scriau povesti ce aveau ca mesaj: "fratele meu e in USA cu viza de student si ii este foarte greu, munca e grea, castiga putin si conditiile sunt foarte nasoale, atat cazarea cat si restul. in afara de munca nu prea mai are timp de altceva. Nu-l poti ajutain a-si gasi un alt loc de munca la tine in Chicago?"
M-am simtit f satisfacut sa le raspund "Nu!". Asa au vazut si fratiorii lor diferenta dintre munca serioasa si atitudinea romaneasca de "lasa-ma sa te las".

Acest topic a fost editat de gio19ro: 11 May 2006, 01:59 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 11 May 2006, 02:10 PM
Mesaj #3


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE (gio19ro @ 11 May 2006, 02:58 PM)
M-am simtit f satisfacut sa le raspund "Nu!".  Asa au vazut si fratiorii lor diferenta dintre munca serioasa si atitudinea romaneasca de "lasa-ma sa te las".

thumb_yello.gif

Omu' cu blogul e putin frustrat saracu' . Cum adica ce conteaza daca iti faci treaba in 4 ore sau 12 ore?! Pai inseamna costuri suplimentare. "Costuri suplimenatre adaugate unui proiect" se traduce printr-o slaba productivitate a muncii. Vrei sa stai pe net? Munceste nene 4 ore si restul le stai ACASA in fotoliu si umbli pe net cat vrei, asta daca esti chiar asa de bun. Considera ca i se cuvine sa stea pe net. Ei bine, daca nu e stipulat in contractul de munca, nu are dreptul asta. Daca sta pe net este un favor pe care i-l face patronul.

Cat depre eroii romanilor, sunt satul pana in gat, de mic copil numai de eroi civilizatori aud - destepti, saraci si frumosi.

Iar despre patronul profitor si hingher mai persista mentalitatea asta comunista ca aia care au bani fura, exploateaza clasa muncitoare harnica si cinstita, "e chiaburi". Daca este chiar atat de bun sa isi deschida el firma sa vada ce inseamna sa fii patron in Romania.

Acest topic a fost editat de mariusc2: 11 May 2006, 02:12 PM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 11 May 2006, 02:10 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gio19ro
mesaj 11 May 2006, 02:34 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Eu cat timp am lucrat afara i-am invidiat pe toti membrii Hanului ce postau de la servici. Intr-o zi vine prefacutul de Figaro plin de lacrimi si anunta ca nu mai poate intra pe net din cauzua ca va trebui sa plece de la locul de munca. mad.gif Pai el facea pe moderatorul, dadea lectii tuturor ce nu imbratisau dogmele ortodoxe, stergea aiurea mesaje, ne trimitea la 'saftrui orotodoxe' a se citi "sfaturi criminale", toate aste in timpul serviciului si apoi se plangea ca nu castiga, ca se fac restructurari.
Baga-mi-as picioarele.... Doresc tuturor plangaciosilor sa munciti o luna afara, si apoi sa mai comentati ca nu aveti timp sa navigati pe net de la munca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 11 May 2006, 02:42 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (gio19ro @ 11 May 2006, 03:34 PM)
Baga-mi-as picioarele.... Doresc tuturor plangaciosilor sa munciti o luna afara, si apoi sa mai comentati ca nu aveti timp sa navigati pe net de la munca.

Las-o ca macane. wink.gif

Sincer sa fiu cred ca in domeniul IT se freaca cel mai mult mentosanu' pe Net - si asta indiferent de paralela geografica unde lucreaza cineva. Fireste, nu in fiecare zi, dar daca intr-o luna nu ai citeva zile mai "relaxate" in care stai jumate din ele pe Net sau sorbi cafeaua si te uiti pe geam inseamna ca pe undeva ceva e neregula in fluxul de productie al companiei cu pricina ( reversul este, bineinteles, ca periodic prinzi si zile cind pleci la lucru ... a doua zi evental ... sorry.gif ).

Nu mi se pare deloc ca programatorii ar fi "eroii civilizatori" ( din mai multe motive - unul din ele fiind si un grad ridicat de sociopatie in bransa care face ca impactul lor ca indivizi/modele sa fie semnificativ redus ), dar patronii romani/din Romania ... sunt cam hingheri si, mai grav, exploatatori la modul prostesc/dezavantajos inclusiv pentru ei pe termen lung. sad.gif Desi, din pacate, din alte motive - mult mai serioase decit chestiile alea puerile cu "ascultatul muzicii" sau mai stiu eu ce. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 11 May 2006, 11:00 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (MIA @ 11 May 2006, 03:42 PM)
QUOTE (gio19ro @ 11 May 2006, 03:34 PM)
Baga-mi-as picioarele....  Doresc tuturor plangaciosilor sa munciti o luna afara, si apoi sa mai comentati ca nu aveti timp sa navigati pe net de la munca.

Las-o ca macane. wink.gif

Sincer sa fiu cred ca in domeniul IT se freaca cel mai mult mentosanu' pe Net -

In domeniul IT da, se freaca mult menta pe net dar eu nu discut doar despre domeniul IT, de altfel sunt afon de IT, ci despre nemultumirea unora carora li se pare ca la job e un loc in care trebuie sa muncesti in medie 3 h/zi si in rest se lejeresc, ba la o tigara, ba la pauza de masa care sa fie cat mai lunga, la toaleta, la o barfa, la belit ochii aiurea, la miscat intr-un ritm slow, lejer, ce atata graba....

Acest topic a fost editat de gio19ro: 12 May 2006, 08:06 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 12 May 2006, 08:25 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



QUOTE (ypsilonalpha @ 11 May 2006, 03:42 PM)
Iată ce scrie (īntr-un blog) un tip care lucrează īn IT-ul romānesc:

"Multă lume consideră programatorul un răsfăţat al sorţii, şi uneori chiarsi rudele apropiate īn prezenţa lui afişează nenumărate nuanţe de verde īn obraji, şi susură un delicat "păi la salariul tău... īţi permiţi". Ce nu īnţelege lumea, şi acum am de gānd să le explic, este că noi suntem defapt nişte adevăraţi eroi.
[...]
Programatorul este de asemenea eroul civilizator de care Romānia arenevoie. Este cel care, datorită contactului cu firmele occidentale, a adus aici o etică a muncii. Vă e ciudă că programatorul cāştigă mult? Dar cāt stă un programator la serviciu, cu ochii īn monitor, căutānd greşelile şi īncercānd să facă codul ăla să meargă, īn timp ce īntotdeauna se găseşte un inevitabil idiot care să ţină neonul aprins, adăugānd o nouă binecuvāntare asupra ochilor lui? Cāţi oameni care muncesc īntre 10 şi 12 ore pe zi cunoaşteţi care să fie muritori de foame? Poate vreţi să obiectaţi, să spuneţi că noi ne pierdem mult timp navigānd pe Internet, şi că de aia stăm mult la serviciu, dar dacă vă trece chestia asta prin cap īnseamnă că aţi ratat o minunată carieră de preşedinte de CAP. Ce contează cāt stăm pe 'net, atāta timp cāt treaba este făcută la timp şi clientul e mulţumit? Din păcate, există mulţi patroni cu o mentalitate de hingher, care monitorizează şi restricţionează accesul la internet al angajaţilor, sau care interzic ascultarea muzicii la serviciu. Nu e de mirare că astfel de oameni au ajuns īn industria IT, deoarece Gestapo, SS sau KGB nu mai angajează de mult personal, şi trebuie să aibă săracii din ce să trăiască."

Sursa ;i textul complet: http://bogdanv.blogspot.com/

M-am gīndit mult pīnă să postez acest text ... ideea e că aici există măcar două teme de dezbatere interesante:
- Programatorul romān, erou civilizator al societăţii romāneşti
- Patronul romān, un profitor şi-un hingher

Oare aşa să fie?!?

Excelent topic! In calitatea mea autentica de PATRON declar in mod public_ca iubesc si respect PROGRAMATORII! Noi suntem eroii, noi toti. Destinul Programatorului e legat de 2010! Incredibil, dar acest atat de inspirat topic raspunde intrebarii mele legate de 2010!
thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 12 May 2006, 09:02 AM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE
- Programatorul romān, erou civilizator al societăţii romāneşti

Desi exprimarea e cam pompoasa, cred totusi ca IT-ul are un rol civilizator, deoarece este o bransa in care un mare procent dintre angajati fac scolarizare pe dincolo si au astfel sansa sa vada care e stilul de viata si de munca de acolo, stil care i-a adus pe vestici unde sunt ei acum. De fapt au sansa nu numai sa vada ci si sa exerseze acest stil de munca.

QUOTE
- Patronul romān, un profitor şi-un hingher

Mai e si din astia, dar cred ca majoritatea este doar in mintea unora dintre noi care inca nu ne-am putut debarasa de vechea gandire comunista.
Parerea mea e ca o persoana inteligenta va pleca rapid de la o firma condusa de un astfel de patron si nu-si va bate prea mult capul cu genul asta de "frustrari".


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 15 May 2006, 09:48 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



de cind s-o terminat era dot-com io nu mai lucrez decit 8 ore pe zi (rareori 10, dar cind sunt platite).
puii mei, daca nu-ti termini treaba in 8 ore ai o problema de management a timpului sau "baetii" din PM au invatat sa trateze orele suplimentare ca o resursa gratis si planul proiectului arata pe masura.

IT-ul in RO a fost poate prima bransa care a profitat masiv de "globalizare", dar d-acolo pina la rol civilizator mai este.

QUOTE

Doresc tuturor plangaciosilor sa munciti o luna afara, si apoi sa mai comentati ca nu aveti timp sa navigati pe net de la munca.

pina amu io tot am gasit posibilitati sa postez (si) de la lucru. ce nu-i interzis in mod explicit, e permis, iar daca se iau masuri impotriva, adminul afla primul biggrin.gif
choose your employer wiseley. laugh.gif


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 5 May 2024 - 06:53 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman