HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

8 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Societati Secrete Si Discrete?, o viziune romantica asupra lumii
cociuba
mesaj 6 Dec 2004, 01:20 PM
Mesaj #1


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251ducem o viata anosta, dar daca privim inspre trecut vedem tot felul de ordine secrete, conspiratii, etc........erau vremuri palpitante...........mit si legenda biggrin.gif
de la miscarea rugul aprins, pana la masonerie rolleyes.gif , de la merovingieni
pana la da VINCI, de la zohar si pana la misterele Bibliei.........., sa nu uitam alchimia........ biggrin.gif
toate asteapta sa fie descoperite wink.gif , sau poate nu ...............


SA incepem de la alchimie..............MAREA OPERA............
OARE care este materia prima de la care se porneste............?

ce reprezinta Ordinul Dragonului din care facea parte VLAD DRACUL (tatal lui VLAD TEPES) ?--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 6 Dec 2004, 05:15 PM
Mesaj #2


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171este un ordin din cate imi amintesc cu puternice infiltratii in est, vest si orient, cu scop de spionaj mai mult ? Gresesc?
Doresc sa stiu mai multe.


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 6 Dec 2004, 10:52 PM
Mesaj #3


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251nici eu nu cunosc prea multe despre vlad dracul? tocmai de aceea am si intrebat wink.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 6 Dec 2004, 10:52 PM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
bdl
mesaj 10 Dec 2004, 01:28 AM
Mesaj #4


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86În 1431 Sfântul Împărat Roman Sigismund de Luxemburg îl investeşte pe tatăl lui Dracula, Vlad II, cu ordinul Dragonului. Ordinul Dragonului era un ordin cavaleresc dedicat luptelor impotriva turcilor. Emblema ordinului era un dragon, simbol al diavolului. De la aceasta realitate, consemnata de istorie, pana la legenda nu mai era decat un pas. Acest transfer a fost facilitat de nevoia epocii de fictiune, mistic, spirit exotic, concretizat in productiile literare ale culturii europene, mai ales occidentale.
cool.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 6 Mar 2005, 03:11 AM
Mesaj #5


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800Cred ca romanii sufera de complexul sinarhic. Societatile discrete el le vede cel putin secrete. Romanul normal se uita zilnic la tv si se va intoxica atat de tare cu Dracula incat nu va intelege ca imaginea aceea a fost indusa de regele Ungariei, care a trebuit sa justifice faptul ca a cheltuit banii papei pentru a-si construi un palat, in loc sa il ajute pe Vlad in lupta antiotomana.
Dezinformarea, un principiu care face cariera de mii de ani. Asa ca regele nostru a dat vina pe Vlad, distragand atentia de la justificarea cheltuielilor banilor papei.
Un Houdini al vremurilor sale.

Q:cine este autorul tablei de smarald ?


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Endgegner
mesaj 6 Mar 2005, 10:31 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.352
Inscris: 16 January 05
Din: Saint Augustine /FLA
Forumist Nr.: 5.455QUOTE (bdl @ 10 Dec 2004, 01:28 AM)
În 1431 Sfântul Împărat Roman Sigismund de Luxemburg îl investeşte pe tatăl lui Dracula, Vlad II, cu ordinul Dragonului.

Aste se intampla la Nürnberg in 1431 cu ocazia Reichstagului unde Vlad a fost "introdus" in "Societas Draconis".
Kornad Kreuder, un istorc german presupune ca Vlad Tepes s-ar fi nascut la Nürnberg in 1431 (Vlad Draculea fiind cu nevasta insarcinata la Reichstagul din Nürnberg) dunno.gif


--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted image

Die for your government
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 7 Mar 2005, 12:01 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683QUOTE (bdl @ 10 Dec 2004, 12:28 AM)
Ordinul Dragonului era un ordin cavaleresc dedicat luptelor impotriva turcilor. Emblema ordinului era un dragon, simbol al diavolului. De la aceasta realitate, consemnata de istorie, pana la legenda nu mai era decat un pas.

Bineanteles domnule BDl, iar norii gri cu nuaunte de negru cand tind sa se deplaseze catre un oras insorit declama apocalipsa.
Chestiunea e ca ar trebui sa se scrie doar daca informatiile ca atare au fost filtrate de cel putin trei surse nu doar credibile ori plauzibile, ci viabile, certe. Societatea Dragonului nu avea drept blazon un simbol satanic, numai o minte intunecata ori ignoranta ar putea concluziona o asemenea chestiune. Este oarecum trist sa observ cu cata fermitate se scrie "Emblema ordinului era un dragon, simbol al diavolului." De unde siguranta asta incredibila, de unde imboldul de a scrie o aberatie? Un raspuns ar putea creiona lipsa de informare, superficialitatea.
Am considerat ca trebuie sa spun unele lucruri in aceeasi masura cum si dvs. sunteti liber sa va aparati domeniile din care faceti parte ori cu care lucrati. Nu mi-o luati in nume de rau, insa se pot naste conotatii nedorite fata de vechi caste, societati, organizatii care pe langa bariera timpului au trebuit sa infrunte si ignoranta si rautatea celor care condamnau ceea ce nu intelegeau.
Numai bine.

ps: ceea ce considerati dvs. a fi realitate consemnata de istorie este in fapt realitatea dvs. ori cea in care vreti sa credeti, sau poate un segment din istoria alternativa a vremii...


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 7 Mar 2005, 12:39 AM
Mesaj #8


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86De ce "Dracul"? Să fi fost el poreclit astfel, de rău ce a fost, după numele popular al Diavolului, al Necuratului? Nicidecum. Iată povestea, chiar extraordinară, a acestei porecle pe care o va purta şi fiul lui Vlad Dracul, preavestitul Vlad Tepeş.
Aşa că, să vedeţi lucru nemaiauzit până atunci la noi, în catedrala marelui oraş german Nürnberg, regele Sigismund îl proclamă pe Vlad voievod al Ţării Româneşti - el, care n-a apucat încă domnia - şi-l numeşte şi Cavaler al Ordinului Dragonului. Era o cinste mare să faci parte din acel Ordin. De aceea, când va ajunge efectiv domn al Ţării Româneşti în 1437, Vlad, mândru de apartenenţa la Ordinul Dragonului, va pune să se bată monedă cu emblema Ordinului: un dragon şi o cruce. Si, întrucât în latineşte dragonului i se spune draco, i-a ieşit lui Vlad vodă porecla "Dracul" sau "Drăculea". Iar cum apartenenţa la Ordinul Dragonului se şi moştenea, la fel vor fi chemaţi, ba în ţară, ba de străini, şi fiii lui Vlad Dracul, Vlad Ţepeş şi Radu cel Frumos. Aşa a ajuns, mai târziu, să fie cunoscut Vlad Ţepeş în toată Europa cu numele de Dracula Voievod. Nu-i aşa că e ciudată povestea?
http://www.stilus.ro/librarie/product_info...roducts_id/1593

Legenda lui Dracula Legenda lui Dracula, devenita mit in secolele XIX - XX s-a nascut în strânsa legatura cu figura istorica a principelui român Vlad Tepes, a carui domnie a avut loc între 1456 - 1462.
Mai mult decât orice, personajul mitic Dracula, este cunoscut pentru cruzimea sa nemasurata . Trasul în teapa , unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri, a fost metoda de tortura si executie preferata a lui Dracula, de aici si numele sau, Vlad Tepes. Cruzimea pedepselor sale pentru lipsa de loialitate si onestitate coincide cu numele sau. În limba româna el înseamna "dracul". În 1431 Sfântul Împarat Roman Sigismund . de Luxemburg îl investeste pe tatal lui Dracula, Vlad II, cu ordinul Dragonului, un ordin cavaleresc dedicat luptelor impotriva turcilor. Emblema ordinului era un dragon, simbol al diavolului. De la aceasta realitate, consemnata de istorie, pana la legenda nu mai era decat un pas. Acest transfer a fost facilitat de nevoia epocii de fictiune, mistic, spirit exotic, concretizat in productiile literare ale culturii europene, mai ales occidentale.
Legenda si adevarata istorie a lui Dracula se intretaie si sunt mentinute vii de catre destinatiile turisicecum ar fi Manastirea Snagov, in apropiere de Bucuresti, sau Castelul Bran de langa Brasov.
http://www.travelworld.ro/romania/brasov/brasov.php

http://users.pandora.be/WIK/ass%2043/ro_ro.htm

Si oricum e cam demult raspunsul meu...chiar atita ti-a luat sa formulezi un raspuns?

Nu mi-o luati in nume de rau, insa se pot naste conotatii nedorite fata de vechi caste, societati, organizatii care pe langa bariera timpului au trebuit sa infrunte si ignoranta si rautatea celor care condamnau ceea ce nu intelegeau.
Iar referitor la asta.... masonii au descoperit mersul pe jos si gaura la macaroana...si dupa ultimele investigatii, tot ei au pus coada la pruna si bulele in sifon....hai scuteste-ma cu refrenurile astea...


Acest topic a fost editat de bdl: 7 Mar 2005, 12:43 AM


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 7 Mar 2005, 02:49 PM
Mesaj #9


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251Dualist
QUOTE
Q:cine este autorul tablei de smarald ?

Hermes cel de 3 ori mare smile.gif

legenda lui Vlad Dracul e buna de folosit pentru atragerea turistilor, iar daca romanii aveau cap inregistrau Vlad Dracul la OSIM wink.gif

Care e materia prima?De unde incepe Marea Opera?


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 7 Mar 2005, 06:35 PM
Mesaj #10


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800Cociuba, inca nu stiu raspunsul. Cred ca stiu destule despre societati secrete si/sau discrete, insa la Alchimie sunt || (paralel).


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 8 Mar 2005, 05:07 PM
Mesaj #11


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251nu prea cred ca cineva stie cu adevarat raspunsul, poate fi pb, sau sufletul , daca cineva afla raspunsul e deja pe Cale rolleyes.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 8 Mar 2005, 06:29 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899Masonii nu sunt homo sapiens, sunt ceva mai avansati. Ii putem numi homo masonicius hilaris.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 8 Mar 2005, 08:01 PM
Mesaj #13


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86Daca nu sapiens, macar homo.... rolleyes.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 8 Mar 2005, 08:14 PM
Mesaj #14


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800QUOTE (cociuba @ 7 Mar 2005, 02:49 PM)
Cociuba

Care e materia prima?De unde incepe Marea Opera?

QUOTE
Nu ne mai intrebam: "Ce este Marea Opera?", ci vedem ca este vorba "de a implini printr-un efort concertat indatorirea impusa celor care poseda Lumina, de a o raspandi in lume si de a deveni cu adevarat colaboratori ai Marelui Arhitect al Universului".


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 11 Apr 2005, 05:22 PM
Mesaj #15


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251am gasit un site destul de cuprinzator referitor la alchimie...
in limita timpului si a puterii mele de intelegere va invit sa calatorim prin aceasta lume mitica thumb_yello.gif
click aici

Tabla de smarald(in diferite versiuni)
QUOTE
The Emerald Tablet of HermesHistory of the Tablet
History of the Tablet (largely summarised from Needham 1980, & Holmyard 1957)

The Tablet probably first appeared in the West in editions of the psuedo-Aristotlean Secretum Secretorum which was actually a translation of the Kitab Sirr al-Asrar, a book of advice to kings which was translated into latin by Johannes Hispalensis c. 1140 and by Philip of Tripoli c.1243. Other translations of the Tablet may have been made during the same period by Plato of Tivoli and Hugh of Santalla, perhaps from different sources.
The date of the Kitab Sirr al-Asrar is uncertain, though c.800 has been suggested and it is not clear when the tablet became part of this work.
Holmyard was the first to find another early arabic version (Ruska found a 12th centruy recension claiming to have been dictated by Sergius of Nablus) in the Kitab Ustuqus al-Uss al-Thani (Second Book of the Elements of Foundation) attributed to Jabir. Shortly after Ruska found another version appended to the Kitab Sirr al-Khaliqa wa San`at al-Tabi`a (Book of the Secret of Creation and the Art of Nature), which is also known as the Kitab Balaniyus al-Hakim fi'l-`Ilal (book of Balinas the wise on the Causes). It has been proposed that this book was written may have been written as early as 650, and was definitely finished by the Caliphate of al-Ma'mun (813-33).
Scholars have seen similarities between this book and the Syriac Book of Treasures written by Job of Odessa (9th century) and more interestingly the Greek writings of the bishop Nemesius of Emesa in Syria from the mid fourth century. However though this suggests a possible Syriac source, non of these writings contain the tablet.
Balinas is usually identified with Apollonius of Tyna, but there is little evidence to connect him with the Kitab Balabiyus, and even if there was,the story implies that Balinas found the tablet rather than wrote it, and the recent discoveries of the dead sea scrolls and the nag hamamdi texts suggest that hiding texts in caves is not impossible, even if we did not have the pyramids before us.
Ruska has suggested an origin further east, and Needham has proposed an origin in China.
Holmyard, Davis and Anon all consider that this Tablet may be one of the earliest of all alchemical works we have that survives.
It should be remarked that apparantly the Greeks and Egyptians used the termtranslated as `emerald' for emeralds, green granites, "and perhaps green jasper". In medieval times the emerald table of the Gothic kings of Spain, and the Sacro catino- a dish said to have belonged to the Queen of Sheba, to have been used at the last supper, and to be made of emerald, were made of green glass [Steele and Singer: 488].
Translations

From Jabir ibn Hayyan.


0) Balinas mentions the engraving on the table in the hand of Hermes, which says:
1) Truth! Certainty! That in which there is no doubt!
2) That which is above is from that which is below, and that which is below is from that which is above, working the miracles of one.
3) As all things were from one.
4) Its father is the Sun and its mother the Moon.
5) The Earth carried it in her belly, and the Wind nourished it in her belly,
7) as Earth which shall become Fire.
7a) Feed the Earth from that which is subtle, with the greatest power.
8) It ascends from the earth to the heaven and becomes ruler over that which is above and that which is below.
14) And I have already explained the meaning of the whole of this in two of these books of mine.
[Holmyard 1923: 562.]Another Arabic Version (from the German of Ruska, translated by ‘Anonymous').0) Here is that which the priest Sagijus of Nabulus has dictated concerning the entrance of Balinas into the hidden chamber... After my entrance into the chamber, where the talisman was set up, I came up to an old man sitting on a golden throne, who was holding an emerald table in one hand. And behold the following - in Syriac, the primordial language- was written thereon:
1) Here (is) a true explanation, concerning which there can be no doubt.
2) It attests: The above from the below, and the below from the above -the work of the miracle of the One.
3) And things have been from this primal substance through a single act. How wonderful is this work! It is the main (principle) of the world and is its maintainer.
4) Its father is the sun and its mother the moon; the
5) wind has borne it in its body, and the earth has nourished it.
6) the father of talismen and the protector of miracles
6a) whose powers are perfect, and whose lights are confirmed (?),
7) a fire that becomes earth.
7a) Separate the earth from the fire, so you will attain the subtle as more inherent than the gross, with care and sagacity.
8) It rises from earth to heaven, so as to draw the lights of the heights to itself, and descends to the earth; thus within it are the forces of the above and the below;
9) because the light of lights within it, thus does the darkness flee before it.
10) The force of forces, which overcomes every subtle thing and penetrates into everything gross.
11) The structure of the microcosm is in accordance with the structure of the macrocosm.
12) And accordingly proceed the knowledgeable.
13) And to this aspired Hermes, who was threefold graced with wisdom.
14) And this is his last book, which he concealed in the chamber.
[Anon 1985: 24-5]Twelfth Century Latin0) When I entered into the cave, I received the tablet zaradi, which was inscribed, from between the hands of Hermes, in which I discovered these words:
1) True, without falsehood, certain, most certain.
2) What is above is like what is below, and what is below is like that which is above. To make the miracle of the one thing.
3) And as all things were made from contemplation of one, so all things were born from one adaptation.
4) Its father is the Sun, its mother is the Moon.
5) The wind carried it in its womb, the earth breast fed it.
6) It is the father of all ‘works of wonder' (Telesmi) in the world.
6a) Its power is complete (integra).
7) If cast to (turned towards- versa fuerit) earth,
7a) it will separate earth from fire, the subtile from the gross.
8) With great capacity it ascends from earth to heaven. Again it descends to earth, and takes back the power of the above and the below.
9) Thus you will receive the glory of the distinctiveness of the world. All obscurity will flee from you.
10) This is the whole most strong strength of all strength, for it overcomes all subtle things, and penetrates all solid things.
11a) Thus was the world created.
12) From this comes marvelous adaptions of which this is the proceedure.
13) Therefore I am called Hermes, because I have three parts of the wisdom of the whole world.
14) And complete is what I had to say about the work of the Sun, from the book of Galieni Alfachimi.
[From Latin in Steele and Singer 1928: 492.]Translation from Aurelium Occultae Philosophorum..Georgio Beato1) This is true and remote from all cover of falsehood
2) Whatever is below is similar to that which is above. Through this the marvels of the work of one thing are procured and perfected.
3) Also, as all things are made from one, by the condsideration of one, so all things were made from this one, by conjunction.
4) The father of it is the sun, the mother the moon.
5) The wind bore it in the womb. Its nurse is the earth, the mother of all perfection.
6a)Its power is perfected.
7) If it is turned into earth,
7a) separate the earth from the fire, the subtle and thin from the crude and course, prudently, with modesty and wisdom.
8) This ascends from the earth into the sky and again descends from the sky to the earth, and receives the power and efficacy of things above and of things below.
9) By this means you will acquire the glory of the whole world, and so you will drive away all shadows and blindness.
10) For this by its fortitude snatches the palm from all other fortitude and power. For it is able to penetrate and subdue everything subtle and everything crude and hard.
11a) By this means the world was founded
12) and hence the marvelous cojunctions of it and admirable effects, since this is the way by which these marvels may be brought about.
13) And because of this they have called me Hermes Tristmegistus since I have the three parts of the wisdom and Philsosphy of the whole universe.
14) My speech is finished which i have spoken concerning the solar work
[Davis 1926: 874.]
Translation of Issac Newton c. 1680.1) Tis true without lying, certain & most true.
2) That wch is below is like that wch is above & that wch is above is like yt wch is below to do ye miracles of one only thing.
3) And as all things have been & arose from one by ye mediation of one: so all things have their birth from this one thing by adaptation.
4) The Sun is its father, the moon its mother,
5) the wind hath carried it in its belly, the earth its nourse.
6) The father of all perfection in ye whole world is here.
7) Its force or power is entire if it be converted into earth.
7a) Seperate thou ye earth from ye fire, ye subtile from the gross sweetly wth great indoustry.
8) It ascends from ye earth to ye heaven & again it desends to ye earth and receives ye force of things superior & inferior.
9) By this means you shall have ye glory of ye whole world & thereby all obscurity shall fly from you.
10) Its force is above all force. ffor it vanquishes every subtile thing & penetrates every solid thing.
11a) So was ye world created.
12) From this are & do come admirable adaptaions whereof ye means (Or process) is here in this.
13) Hence I am called Hermes Trismegist, having the three parts of ye philosophy of ye whole world.
14) That wch I have said of ye operation of ye Sun is accomplished & ended.
[Dobbs 1988: 183-4.]

sursa:aici

Titlul: Regele soarelui si regina lunii se intalnesc rolleyes.gif
click aici

va invit sa vizitati siteul si sa va expuneti parerile... thumb_yello.gif

ps:vin cu o completare, tabla de smarald e opera lui hermes trismegistrus (cel de 3 ori mare) deoarece stapanea cele trei lumi... unsure.gif

Acest topic a fost editat de cociuba: 11 Apr 2005, 05:24 PM


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 11 Apr 2005, 05:31 PM
Mesaj #16


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251ceva animatie:
click aici


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 30 Jul 2005, 02:55 AM
Mesaj #17


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800cociuba,

ce legatura are Dracula cu Alchimia ?

[SIZE=1] dunno.gif


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 30 Jul 2005, 02:59 AM
Mesaj #18


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800QUOTE (cociuba @ 8 Mar 2005, 06:07 PM)
nu prea cred ca cineva stie cu adevarat raspunsul, poate fi pb, sau sufletul , daca cineva afla raspunsul e deja pe Cale rolleyes.gif

Intreaba-l pe Mercurius wink.gif


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dorin_ccdj
mesaj 30 Jul 2005, 06:43 PM
Mesaj #19


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 March 05
Din: Romania
Forumist Nr.: 5.929QUOTE (cociuba @ 7 Mar 2005, 03:49 PM)
Care e materia prima?De unde incepe Marea Opera?

Aurul se poate obtine prin transmutare, nu este o operatiune fantastica, cum ati putea crede, ci una ce tine de utilizarea cunostintelor avansate de chimie. Tema de casa domnule cociuba: Cum se poate obtine aur din plumb? Ce proprietati are mercurul si cu ce ne-ar putea ajuta la modificarea structurii compozitionale? Cum vedeti aurul si plumbul, ca metale puse fata in fata? Asemanari, deosebiri. Edificati-va pana aici si voi interveni mai tarziu. Daca va intereseaza astept un pm.
Salutarile mele.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ignorant
mesaj 3 Aug 2005, 04:18 PM
Mesaj #20


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 1 February 05
Forumist Nr.: 5.617Transformarea plumbului in aur nu tine de domeniul chimiei ci mai degraba de fizica nucleara.
Destul de greu si cu cheltuieli energetice enorme se poate face acest lucru. Nu este alchimie si nici chimie


--------------------
Fara mine nu se poate, dovada ca sunt.
Fara mine nu s-a putut; dovada e ca m-am tras din mine însumi adica din acel mine care-a fost.
...
Eu nu sunt nici bun nici rau ci sunt, pur si simplu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 3 Aug 2005, 09:18 PM
Mesaj #21


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800QUOTE (ignorant @ 3 Aug 2005, 05:18 PM)
Transformarea plumbului in aur nu tine de domeniul chimiei ci mai degraba de fizica nucleara.
Destul de greu si cu cheltuieli energetice enorme se poate face acest lucru. Nu este alchimie si nici chimie

ti se potriveste de minune pseudonimul hh.gif


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 4 Aug 2005, 01:33 AM
Mesaj #22


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86Dualist,
Crezi ca e gresit ce spune ignorant?
Daca da, adu niste argumente contra.....nici eu nu sint lamurit in problema asta da am cautat pe net si am gasit asta...
http://chemistry.about.com/cs/generalchemi...a/aa050601a.htm

While it may never be commonplace to transmute lead into gold, it is practical to obtain gold from lead ores. The minerals galena (lead sulfide, PbS), cerussite (lead carbonate, PbCO3), and anglesite (lead sulfate, PbSO4) often contain zinc, gold, silver, and other metals. Once the ore has been pulverized, chemical techniques are sufficient to separate the gold from the lead. The result is almost alchemy...almost.
wink.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ignorant
mesaj 4 Aug 2005, 11:45 AM
Mesaj #23


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 1 February 05
Forumist Nr.: 5.617Nu poti transmuta plumbul in aur prin intermediul reactiilor chimice, adica prin interactiuni la nivelul norilor electronici dintre mai multi atomi.
Se stie ca Pb si Au au numerele atomice 82 respectiv 79. Pentru a transforma o masa de Pb intr-o masa de Au, trebuie ca printr-o interactiune nucleara toti atomii constituenti ai masei de plumb sa expulzeze fix 3 protoni fiecare. Mai mult decit atit, nucleul trebuie sa fie stabil si ca atare trebuie sa expulzeze si nutroni.
Este greu de controlat o asemenea ciocnire nucleara, echivalenta unei operatii chirurgicale pe creier. Stabilitatea nucleara a plumbului este foarte mare, el este folosit ca scut nuclear, si ca atare energia necesara transmutarii in aur depaseste costul masei de aur obtinute astfel.
Imi place sa cred ca sunt ignorant ... O iau ca pe un compliment

Abia acum vad ca articolul de mai sus spune cam acelasi lucru. Este mai simplu sa adaugi protoni la nuclee mai usoare decit sa scoti un numar prestabilit din nuclee mai grele.

Acest topic a fost editat de ignorant: 4 Aug 2005, 11:49 AM


--------------------
Fara mine nu se poate, dovada ca sunt.
Fara mine nu s-a putut; dovada e ca m-am tras din mine însumi adica din acel mine care-a fost.
...
Eu nu sunt nici bun nici rau ci sunt, pur si simplu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 4 Aug 2005, 04:33 PM
Mesaj #24


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800Lord_Kain asteapta validarea contului la Han.

Pun aici mesajul lui:

QUOTE
In trecut se vehicula idea unei "substante" imperceptibile, unui foc natural care era peste tot si care anima toata natura. Daca acest foc era facut sa se manifeste in planul fizic era subt forma unei pietre rosii care era numita piatra filozofala. Cea mai mare cautare era gasirea materiei prima care sa serveasca ca un magnet care sa atrag acest Anima Mundi. In principiu piatra se poate face din orice material. Mai usor si mai greu. Pasul primar il reprezinta putrezirea primei materii, si renasterea ei la o noua forma. Este stiut ca substantele organice putrezesc cel mai usor. Dar si asa pot aparea probleme, deoarece anticii afirmau ca numai ditnr-o singura materie se poate atrage cu adevarat o cantitate imensa din acest Anima Mundi. Idea de transmutatie nu cred ca este imposibila. Alchimia nu cred ca este o farsa. Unii dintre cei mai mari oameni ai vremii medievale, Masoni ca Basil Valentin si ca Teophrastus Bombastus, Rozcrucieni ca Sigismund Bacstrom au sustinut idea de transmutatie. Intregi carti au fost scrise pe aceste subiecte. De ce sa nu admitem ca poate exista intr-adevar ceva ce anticii stiau iar noi deabia incepem sa descoperim prin metode stintifice? Ei considerau piatra carnea cristului iar elexirul sangele lui, pentru ei era scopul absolut in viata. Pentru noi poate sa fie o simpla formula chimica scrisa pe hartie. Dar idea este ca ei ne-au lasat ceva in trecut, o mostenire importanta, pe care nimeni nu pare sa o bage in seama.


In ceea ce ma priveste, cred ca unele din societatile mai mult sau mai putin discrete incearca/incercau transformarea omului, din piatra bruta in piatra slefuita.


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 4 Aug 2005, 06:15 PM
Mesaj #25


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251aurul si plumbul alchimic nu trebuie confundate cu aurul chimic... wink.gif alchimia se ocupa mai degraba de transformarea persoanelor decat imbogatire...ps:nici eu nu am auzit de un experiment valid care sa ateste transmutatia... wink.gif , dar cercetand metaforic alchimie poti afla multe...


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 5 Aug 2005, 03:46 AM
Mesaj #26


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86Dualist,
Eu cred ca prietenul tau bate cimpii cu aiureli de 2 lei (vechi).....
Cind el o sa reusaeasca transformarrea plumbului in aur cu metode "alchimice" sa ne anunte si pe noi....
Pina atunci, transmite-i toate cele bune si minte multa.... spoton.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 5 Aug 2005, 03:59 AM
Mesaj #27


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.955
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415Au incercat multi sa faca aur din plumb.
Habar n-ai ce muschi as face daca ar fi posibil rofl.gif rofl.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de când au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 5 Aug 2005, 06:21 AM
Mesaj #28


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800QUOTE
Da, corect, Aurul si Plumbul filozofic nu trebuie sa fie confundate cu Aurul si Plumbul vulgar. Dar daca citesti, vei vedea ca Alchimistii se refera la Aur si Plumb Filozofic ca Ultima (Aur) si Prima (Plumb) Etapa a Procesului. Este o alegorie care a dat nastere la interpretarea strict filozofica si nu practica a alchimiei, desii acesteau original mergeau mana in mana. Problema este asta, ei au ascuns asa de bine piatra in sute de alegorii si simboluri ca la un moment dat te pierzi.
Revenind la Plumb si Aur filozofic, ei considerau aceste "substante" niste etape in facerea pietrei, si anume inceputul si sfarsitul. Aurul Filozofal era pentru ei Piatra Filozofala terminata. Plumbul Filozofal era pentru ei piatra in stadiul ei de inceput de prelucrare. De ce ii spuneau plumb? Pentru ca prima materie a putrezit, era neagra, aparea moarta si fara speranta, dar odata ce cresteai caldura, substanta devenea din ce in ce mai alba pana cand se solidifica intr-o piatra alba, care era Urim, sau Medincina Secundara care poate sa transforme metalul in argint. Faptul ca au mentionat Plumb, Argint, Aur, Cupru, asta nu inseamna ca se refereau strict la alchimia spirituala, si o mare greseala, asta nu inseamna ca piatra se face din acele metale. Piatra in sine nu este metalica, este un compus organic, altfel nu vad cum ar putea avea calitate de panaceu. Iar din moment ce au venit doi maestrii, Fulcanelli si Adiramled, ambii din secolul trecut si au anuntat ca piatra nu este facuta din materie metalica, desii se poate face cu mari greutati din aur vulgar, este un lucru de luat in seama. Totul in alchimie este legat de principii. Daca ai inteles aceste principii, atunci reteta pietrei vine de la sine, si e logica. Desigur exista niste "landmakuri", cum ar fii culorile. Totdeauna trebuie sa le respecti, dar cam la asta se rezuma totul.
Iar daca vrei dovada cu poze la un experiment valid al unei pietre metalice, citeste cartea lui Roger Caro. Insa daca vrei ceva si recent si concret citeste Frater Albertus, care in fata unei mari audiente a transmutat Mercur in Argint. El lucra cu metale, si a ramas undeva blocat parca, nu putea sa exalta piatra alba in piatra rosie, dar este demn de luat in seama ce a facut.


There is Life in Death, and Death in Life


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 5 Aug 2005, 12:39 PM
Mesaj #29


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251@dualist -postarile sunt ale lui mercurius?
-te rog posteaza legaturile spre siteurile de care ziceai, as vrea sa vad respectivele incercari
Fulcanelli-parca am o carte in biblioteca scrisa de el, da imi amintesc e Misterul Catedralelor-am incercat sa o citesc dar e ermetica... wink.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 5 Aug 2005, 08:27 PM
Mesaj #30


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800QUOTE
bdl, ca de obicei faci afirmatii de care habar nu ai. Nu o sa ma chinui sa-ti explic pentru ca nu are rost. Ti-am urmarit activitatea ta pe acest forum si nu prea imi inspiri incredere, mai ales dupa cum te-ai purtat cu Hampu The Great. Asa ca o sa te rog frumos sa ai un minim de bun simt cand vine vorba de a discuta pe un forum mai ales public.

Cat pentru Cociuba, Dualist o sa iti dea ceva. Cartea "Misterul Catedralelor" este ermetica, el se concentreaza acolo mai mult pe calea metalica a pietrei, care este mai greu de facut si este mai slaba decat cea organica. Calea organica este descrisa foarte bine in cartea "Dwellings of the Philosophers" tot de Fulcanelli. Iti spune de la culori pana la prima materie, daca stii sa citesti printre randuri bineinteles.


There is Life in Death, and Death in Life


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 5 Aug 2005, 08:28 PM
Mesaj #31


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800post-urile sunt ale lui Mercurius, inregistrat la han sub Lord_Kain ... cont nevalidat mad.gif


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 5 Aug 2005, 09:57 PM
Mesaj #32


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251QUOTE
Cat pentru Cociuba, Dualist o sa iti dea ceva

astept... rolleyes.gif ,poti sa-mi trimiti si pe mail...


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lord_Kain
mesaj 5 Aug 2005, 10:35 PM
Mesaj #33


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 28
Inscris: 19 July 05
Forumist Nr.: 6.643Test
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 6 Aug 2005, 02:07 AM
Mesaj #34


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86Lord Kain.... rofl.gif
Mi se rupe in paispe de parerea dumitale si de faptul ca mi-ai "urmarit activitatea".....
Cu Hampu m-am purtat cum m-am purtat pe marginea unor anumite subiecte....asta nu inseamna ca daca o sa dau ochii cu el o sa-i dau in cap....
Iar pe un forum asta e riscul pt astia ca voi, partasi la anumite "societati" care mai de care mai secrete si discrete...sa dati peste unu ca mine care nu prea va ia in serios....
Referitor la subiectul de discutie.....se poate transforma plumbul in aur? Ma refer la metalul plumb si la metalul aur....Raspunde prin da sau ba....
Daca te referi metaforic, atunci spune clar....ok?
In felul asta ne lamurim termenii discutiei... wink.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 6 Aug 2005, 06:23 AM
Mesaj #35


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800QUOTE (cociuba @ 5 Aug 2005, 10:57 PM)
QUOTE
Cat pentru Cociuba, Dualist o sa iti dea ceva

astept... rolleyes.gif ,poti sa-mi trimiti si pe mail...

done


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 July 2019 - 05:47 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic