HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Despre Civilizatie
jet li
mesaj 4 Feb 2013, 02:46 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045In trecut exista multe necunoscute. Cred in teoria unei civilizatii anterioare, distrusa de o catastrofa globala (potopul).
Aceasta civilizatie anterioara, era inevitabila, sau a fost initiata? Sunt foarte multe intrebari in trecut, nu sunt multumit cu istoria oficiala.

Supravietuitorii potopului

Dar, indiferent la ce s-a intamplat in trecut, sa zicem ca civilizatia e inevitabila. Triburile s-au organizat in uniuni de triburi, a aparut agricultura, acumularea, puterea, sclavia. Sa zicem ca era inevitabil.

Ce ne-a adus bun civilizatia? Gandirea globala, faptul ca nu mai suntem rasisti, sau fanatici in religia noastra? Sau ca nu mai consideram femeile ca fiind fiinte inferioare?

Triburile de indieni din America de Nord - primeau intre ei sclavi negri fugiti de pe plantatii, deci nu erau rasisti. Religia organizata si ura fata de religia altora - vine doar impreuna cu civilizatia. Confederatia Iroquois era condusa de femei.

Deci nu am castigat aceste lucruri fata de triburi. Civilizatia a creat rasismul, religia, misoginismul, etc, si - "noi" in lumea civilizata cu acces la informatii, am reusit sa scapam abia de curand de ele. Poate am castigat atunci "gandirea globala" ? Nu sunt asa sigur. Oamenii care nu sunt rasisti, care nu ii urasc pe ceilalti oameni imediat cum ii vad, care nu vor sa "ii salveze pentru ca sunt rataciti", sunt - mult mai avansati chiar decat noi, acum, cei "foarte informati". Sa zicem insa ca - civilizatia era inevitabila. Raul a castigat, s-a raspandit, si am ajuns in situatia de azi. Un lucru bun tot ne-a adus civilizatia, cu un pret foarte ridicat - comunicarea rapida pe intreaga planeta.

Comunicarea rapida e foarte importanta de fapt - pentru a vedea ce a facut civilizatia. E ca si cum ne-am fi urcat in masina civilizatiei si am fi condus cu ochii inchisi. Sau - o analogie mai buna - am fost urcati (si suntem in continuare urcati, de mici) in trenul civilizatiei, care e un tren de marfa similar celor folosite de Hitler, din care nu vedeam nimic. Abia acum datorita internetului putem vedea afara, comunica intre noi, cat de cat liber. De asta stapanii trenului urasc internetul. In ultima vreme ne baga si ei informatii in trenul nostru fara ferestre, desigur - numai ce vor ei sa stim

Numai prin comunicare si informare - oamenii scapa de rasism sau fanaticism religios (create de civilizatie). Afla despre ce se intampla in lume. Este un lucru bun.

Viata la sfarsitul imperiului

Acest topic a fost editat de jet li: 4 Feb 2013, 05:34 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Feb 2013, 01:32 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(jet li @ 4 Feb 2013, 02:46 PM) *
QUOTE
...Cred in teoria unei civilizatii anterioare, distrusa de o catastrofa globala ....

YMMD, ai deschis un topic interesant, ne-ar trebui 2-3 vieti sa discutam despre istoria umanitatii si poate n-am intelege pe deplin ce s-a intamplat cu aceasta civilizatie. Cat despre potop!? eu cred ca nu a fost un singur potop, au fost mai multe, dar cel cu care ne-am obisnuit, cel descris de Biblie, pare ca a fost unul local. Orice caz exista potopuri descrise in mai toate culturile, civilizatiile umane, asta nu inseamna ca acel potop descris de Biblie este unul universal.
QUOTE
....nu sunt multumit cu istoria oficiala.

Bine ai venit in club. Exista o alta istorie, paralela cu cea oficiala, exista scriitori care s-au remarcat in abordarea acestei istorii complet diferita de cea oficiala, Erik Von Daniken este un exemplu. Oameni care au avut curajul, sa priveasca, sa puna altfel de intrebari "enigmelor" dn istoria oficiala.

QUOTE
Ce ne-a adus bun civilizatia?

Moncher actuala civilizatie ne-a adus in 2000 de ani, atata tehnologie cat n-au fost umanii in stare sa faca in 100.000 de ani. E clar ca vineva sau ceva ne vrea tehnologizati, poate fi o dezvoltare fireasca a creierului uman, dar poate fi si o influenta exterioara. Un lucru este cert, in curand umanii vor fi depasiti de propriile lor "jucarii" iar d.p.d.v. antropologic creierul umanilor, a ajuns la capacitate maxima.
QUOTE
...faptul ca nu mai suntem rasisti, sau fanatici in religia noastra? Sau ca nu mai consideram femeile ca fiind fiinte inferioare?

Dap, asta poate fi un semn al civilizatiei, dar care nu este nou, India darvidiana, sumerienii, egiptenii, chinezii, grecii, romanii erau la fel de dezvoltati spiritual, le lipsea doar tehnologia pentru a fi ceea ce suntem noi azi, sau pentru a se autodistruge.

QUOTE
Deci nu am castigat aceste lucruri fata de triburi. Civilizatia a creat rasismul, religia, misoginismul, etc, si - "noi" in lumea civilizata cu acces la informatii, am reusit sa scapam abia de curand de ele.

Ok, ai o problema cu triburile, am remarcat asta. Eu am o admiratie fata de triburi, fata de modul firesc in care acestia s-au integrat in natura, fata de modul in care s-au folosit de selectia naturala, de resurse etc. totusi trebuie sa recunosti ca triburile sunt vulnerabile in fata multor elemente potrivnice dezvoltarii unei civilizatii care azi tinde catre cucerirea sistemului solar. Acestui "trib mondial" i-a luat mai putin de 300 de ani sa treaca de la exploatarea fortei aburului la bomba atomica.
QUOTE
... E ca si cum ne-am fi urcat in masina civilizatiei si am fi condus cu ochii inchisi. Sau - o analogie mai buna - am fost urcati (si suntem in continuare urcati, de mici) in trenul civilizatiei...

Eu ca istoric amator si stupar nu pot decat sati spun ca indiferent cum am ajuns aici, ca ne-am urcat singuri in acest tren sau am fost urcati, important este cine controleaza frana. In aceasta civilizatie ultratehnologizata, ultrainformatizata au mai ramas insule in care triburile isi duc viata asa cum o fac de sute de mii de ani, poate ca aceste insule sunt niste backup-uri, in caz ca noi, cei civilizati, esuam in dezvoltarea noastra, ce conteaza nu este INDIVIDUL ci SPECIA, cu alte cuvinte nu conteaza cati murim sau cati scapam, important este daca SUPRAVIETUIM. Cam asa se intampla si in stup, acolo albinele se sacrivica pentru binele comun al stupului, fara a se gandi ca sacrificiul lor de fapt poate salva specia.
QUOTE
Numai prin comunicare si informare - oamenii scapa de rasism sau fanaticism religios (create de civilizatie).

As mai adauga si ATITUDINE, reactie. Degeaba ai comunicare, informare daca la nivel individual nu exista reactie, atitudine. Constiinta colectiva se creaza greu la umani, nu este ca la albine unde feromonii au un rol important. Poti sa comunici sa informezi daca perceptia sau scopul sunt denaturate nu o sa ai nicio reactie. Eu as putea sa fac miere cu gust de c...t daca cineva ar fi interesat de o astfel de miere, este de ajuns sa le dau albinelor un sirop din apa si zahar in care pun "substanta" respectiva, asta cel putin in teorie, pentru ca si albina are limitele ei la fel ca si umanii. Dar sa revenim la civilizatie, caci despre ea vorbim, civilizatia umana se afla intr-o starea de echilibru, ne aflam pe un varf de munte si conform vechilor filozofii, tot ce ajunge sus in munte trebuie sa coboare. Singura sansa pe care eu o vad este sa nu ne mai gandim cum sa coboram muntele ci cum sa zburam de pe munte. Daca consideram muntele ca fiind planeta pe care locuim, cred ca nu mai este nevoie de alte explicatii.


Acest topic a fost editat de Marduk: 5 Feb 2013, 01:39 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 5 Feb 2013, 02:31 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652Eu personal nu am deschis nici un topic pe aceasta tema, motiv pentru care ma limitez a le sugera celor care emit ipoteze sa prezinte probele pe care isi sustin afirmatiile.

Acest topic a fost editat de andra_v: 5 Feb 2013, 05:35 PM


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 5 Feb 2013, 02:31 PM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
Marduk
mesaj 5 Feb 2013, 02:54 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(andra_v @ 5 Feb 2013, 02:31 PM) *
....Cu alte cuvinte, in spiritul Hanului de alta data.

Te depaseste? poti sa aduci dovezi arheologice, istorice pertinente, dar te avertizez ca este mult de munca. Poti insa pune intrebari. Am sa incep eu cu o intrebare cat se poate de pertinenta: Cum au reusit civilizatiile precolumbiene sa taie blocuri de granit de zeci de tone, in unghiuri perfecte, cu muchii ascutite, dintr-un munte de granit, lasand in urma amprenta blocurilor extrase?

Acest topic a fost editat de Marduk: 5 Feb 2013, 03:50 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 5 Feb 2013, 05:32 PM
Mesaj #5


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652In cercetarea istoriei civilizatiilor, singurele care prezinta valoare sunt dovezile.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Feb 2013, 07:36 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062De acord, dar in America de Sud exista dovezi, palpabile.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jet li
mesaj 22 Feb 2013, 12:06 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045QUOTE(Marduk @ 5 Feb 2013, 09:36 PM) *
De acord, dar in America de Sud exista dovezi, palpabile.

Exact.
http://www.richardcassaro.com/suppressed-b...-of-the-pacific

Despre piramidele din Asia si America. De ce sunt elefanti pe piramidele din America, desi elefantii nu traiesc acolo? Au fost construite intr-o perioada cand erau elefanti? Dar nu s-au descoperit schelete de elefanti, doar de mamuti, mai la nord. Atunci - mayasii s-au plimbat ei din Asia pana in Yucatan, foarte rapid, si au construit ceva ca la ei in Asia? .... Sau, aveau alte moduri de a calatori inainte de potop, si erau "zeii" cei barbosi cu navele lor, care au trecut si prin insula Pastelui, dar nu s-au mai intors, oricate statui le-au ridicat nativii.

Istoria oficiala explica toate ciudateniile astea foarte chinuit si separat. Sunt mai multe. Nici nu se gandeste sa le unifice, sunt cariere de aparat. "Nu stiinta n-ar face niciodata asa ceva". Cum sa nu. Cand ceva nu se potriveste teoriei - si nu e nimic de castigat, numai reputatie de pierdut - pierdut bani, pierdut pozitie de profesor, stiinta se comporta 90% din timp ca religia, se face ca nu vede.

De ce nu exista hieroglife in piramidele din Egipt, desi egiptenilor le placea sa le puna peste tot si sa descrie orice? Avem numele cailor lui Ramses dar nimic despre constructia piramidelor, si nimic, nici un text in piramide. Exista hieroglife in alte piramide, "in trepte", care nu sunt piramidele initiale, prin care au invatat si au progresat, eu spun ca sunt incercari de a copia perfectiunea celor de la Gizah.

Acest topic a fost editat de jet li: 22 Feb 2013, 12:13 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 22 Feb 2013, 12:27 AM
Mesaj #8


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.950
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415QUOTE(Marduk @ 5 Feb 2013, 01:54 PM) *
Poti insa pune intrebari. Am sa incep eu cu o intrebare cat se poate de pertinenta: Cum au reusit civilizatiile precolumbiene sa taie blocuri de granit de zeci de tone, in unghiuri perfecte, cu muchii ascutite, dintr-un munte de granit, lasand in urma amprenta blocurilor extrase?

Du-te la Insula De Pasti si afli.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cānd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jet li
mesaj 22 Feb 2013, 01:28 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045QUOTE(Cla @ 22 Feb 2013, 02:27 AM) *
Du-te la Insula De Pasti si afli.

Nu acolo, la Sacsahuaman poate:
http://www.world-mysteries.com/mpl_9_perfe...ting_stones.htm
QUOTE
How were such titanic blocks of stone brought to the top of the mountain from the quarries many miles away? How were they cut and fitted? How were they raised and put in place? Now one knows, no one can even guess. There are archaeologists, scientists, who would have us believe that the dense, hard andesite rock was cut, surfaced and faced by means of stone or bronze tools. Such an explanation is so utterly preposterous that it is not even worthy of serious consideration. No one ever has found anywhere any stone tool or implement that would cut or chip the andesite, and no bronze ever made will make any impression upon it.Acest topic a fost editat de jet li: 22 Feb 2013, 01:28 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Feb 2013, 10:30 AM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(Cla @ 22 Feb 2013, 12:27 AM) *
Du-te la Insula De Pasti si afli.

Se poate discuta pe tema asta, piatra ponce este o roca moale. Enigmele cele mai mari sunt in America de Sud, unde civilizatiile precolumbiene au construit cetati din blocuri de granit fasonat, azi stim ca acest tip de roca se poate taia cu ajutorul uneltelor de diamant. Or precolumbienii nu aveau nic macar unelte de bronz, nu cunosteau roata, calul, in scimb calendarul lor este aproape perfect. Astfel de constructii exista in, India, Cambodgia, Laos, Thailanda dar si alte zone unele din ele acoperite de apa. Sunt multe enigme pe care nu le putem explica oricat ne-am stradui, nu le putem explica atat stiintific cat si logic. Clar ca suntem depasiti sau prea inchistati de educatia primita in scoala, unde societatea are interes sa creeze indivizi apti de munca, sa indeplineasca sarcini, nu ganditori liberi, care sa incerce sa rezolve aceste enigme diferit de istoria oficiala.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Feb 2013, 10:56 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(jet li @ 22 Feb 2013, 12:06 AM) *
... De ce sunt elefanti pe piramidele din America, .... mayasii s-au plimbat ei din Asia pana in Yucatan.... Sau, aveau alte moduri de a calatori inainte de potop, si erau "zeii" cei barbosi cu navele lor.....

Eu cred ca fie inaintea acestei civilizatii a existat o alta aproape la fel de dezvoltata ca cea in care traim azi si care din motive care ne scapa, cataclisme, boli, razboaie etc. au disparut. Lasand in urma niste "triburi" primitive ce traiau in padurile din jurul oraselor dezvoltate care nu au fost afectate de cataclisme, earu imuni la bolile celor dezvoltati, erau primitivi si nu au contat intr-un conflict mondial din acele vremuri care putea duce la disparitia sepeciei dezvoltate. Sunt multe ipoteze dar nu avem dovezi, ar putea fi vorba si de o legatura intre extraterestrii si pamanteni, poate ca au vrut sa ne ajute in dezvoltarea nostra sau sa ne foloseasca cu un scop anume, care ne scapa. Azi avem cunostinte astronomice dezvoltate, stim ce presupune o calatorie de la o planeta la alta, de la un sistem solar la altul, de la o galaxie la alta, distantele sunt atat de mari incat daca ar fi sa dam crezare teoriei vizitei, interferentei, unor extraterestrii in dezvoltarea umanilor, atunci trebuie sa acceptam ca acestia pot fi numiti realmente ZEI. E nevoie de hiper tehnologie sa te plimbi de la planeta la planeta, o plimbare de la o galaxie la alta ar presupune ca poti controla timpul si spatiul sau sa deti tehnologii care sa poata face acest lucru si intr-un caz si in altul. Pentru umilul antropoid care ar fi avut sansa sa-i vada pe acesti extraterestrii, sau chiar pamanteni dezvoltati, precum descrierile din Mahabharata, Ramayana sau Ghilgamesh, cu siguranta i-a considerat ZEI. Ceva s-a intamplat cu acesti ZEI, inca nu stim ce sau cine a dus la disparitia sau "supararea" lor, iar umanii se simt oarecum tradati, incercand sa-si rezolve frustrarile cu ajutorul religiei.

Acest topic a fost editat de Marduk: 22 Feb 2013, 11:00 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Feb 2013, 11:41 AM
Mesaj #12


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507QUOTE(Marduk @ 22 Feb 2013, 10:56 AM) *
Eu cred ca fie inaintea acestei civilizatii a existat o alta aproape la fel de dezvoltata ca cea in care traim azi si care din motive care ne scapa, cataclisme, boli, razboaie etc. au disparut.

Bineinteles, doar am citit despre vestigiile arheologice care confirma acest lucru: zgarie-nori, cai ferate, aeroporturi... smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Feb 2013, 12:55 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062Daca actuala civilizatie se bazeaza pe beton, otel, siliciu si petrol asta nu inseamna ca nu pot exista alte civilizatii, la fel de dezvoltate spiritual, social, care sa se bazeze pe bronz, piatra sau alte materiale precum caramida din lut, lemnul etc. Tu crezi ca pentru a fi civilizat trebuie sa ai telefon mobil, televizor, autoturism, avion etc.?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Feb 2013, 03:00 PM
Mesaj #14


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507Ai spus ca inaintea acestei civilizatii a existat o alta aproape la fel de dezvoltata ca cea in care traim azi. De ce nu esti mai explicit? Ce fel de civilizatie? Cum adica aproape la fel de dezvoltata? Si pe ce urme arheologice ale acestei civilizatii de bazezi?

Civilizatia inseamna si beton, si otel, si siliciu; si tiparul, si opera, si internetul; si navetele spatiale, si microscopul electronic, si robotii autonomi; chiar si sportul, la urma urmei... Tot ceea ce inseamna experienta si cunostinta umana este civilizatie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Feb 2013, 03:49 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(abis @ 22 Feb 2013, 03:00 PM) *
QUOTE
... Ce fel de civilizatie? Cum adica aproape la fel de dezvoltata? Si pe ce urme arheologice ale acestei civilizatii de bazezi?

Moncher daca stiam sa raspund la intrebarile astea luam premiul Nobel. Dovezi arheologice exista far sunt pur si simplu enigme, nimeni nu poate sa vina sa spuna: "uite asa s-a facut zidul asta, piramida asta, picturile astea inseamna asta etc." plus ca acea civilizatie trebuie sa fie mult mai veche de 100.000 de ani, iar in acele vremuri, conform istoriei oficiale, homo sapiens traia in pesteri, era culegator si vanator.
QUOTE
... Tot ceea ce inseamna experienta si cunostinta umana este civilizatie.

Cu asta sunt de acord, dar o civilizatie nu trebuie obligatoriu sa aiba ca baza a dezvoltarii sale tehnologia de care dispunem noi azi. Tocmai de aceea istoria mentioneaza mai multe stari ale civilizatiei umane cunoscute si studiate, a pietrei, a bronzului, a fierului etc. Un popor, o societate poate sa se dezvolte spiritual, cultural, sa evolueze, in oricare dintre aceste stari ale civilizatiei, ca nu rezista in fata altei civilizatii "mai dezvoltate", deja asta este alta discutie.--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 21 May 2019 - 09:31 PM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic