HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

 
Reply to this topicStart new topic
> Creationism Versus Nuclearism
Catalin
mesaj 2 Oct 2005, 12:59 PM
Mesaj #1


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



De multi ani incoace, oamenii de stiinta au studiat Soarele. Au dezvoltat o teorie numita nuclearism conform careia in interiorul Soarelui au loc reactii nucleare masive si acele reactii sunt responsabile pentru lumina, caldura si vanturile solare. Totusi, acesti oameni de stiinta se cam impotmolesc cand vine vorba de dovezile stiintifice pe care le au la dispozitie. In realitate, acestea lipsesc cu desavarsire. Nu exista nici un experiment care sa confirme sau sa infime existenta reactiilor nucleare masive in Soare. Sigur, teoria e frumoasa, protonii se dau cap in cap si se unesc intr-un nucleu de heliu... dar care e probabilitatea producerii unui asemenea eveniment din intamplare, fara sa existe o inteligenta ce ghideaza intreg procesul? un proton are un diametru de ordinul a 10^-15 m. Asta inseamna un volum de ordinul 10^-45 m. Soarele are, cel putin conform nuclearistilor, un diametru de ordinul 10^9 m. Deci un volum de ordinul 10^27 m. Deci probabilitatea ca la un moment oarecare de timp doi protoni sa ocupe exact aceeasi portiune infima din volumul Soarelui care sa permita fuziunea este de 10^-72. La asemenea probabilitate, este evident ca multitudinea reactiilor nucleare nu poate sa apara din intamplare. Este logic sa postulam existenta unei divinitati in spatele procesului.

Oamenii de stiinta spun ca au reusit sa provoace reactii nucleare chiar aici pe pamant iar asta, chipurile, ar trebui sa ne convinga ca si in Soare se petrece acelasi lucru. Totusi, este evident ca ceea ce oamenii de stiinta au reusit este doar micronuclearism. Nimeni nu neaga ca micronuclearismul este un fapt stiintific. Dar de aici si pana la macronuclearismul care se presupune ca s-ar desfasura in interiorul Soarelui e cale lunga.

Teoria nuclearista are si multe alte gauri. Cele mai importante sunt:
  • Atmosfera Soarelui are o temperatura mult mai mare decat corona insasi. Acest fapt este in contradictie flagranta cu modelul nuclearist care ar trebui sa prezica o scadere a temperaturii pe masura ce ne departam de locul unde au loc reactiile nucleare.
  • Numarul de particule neutrino prezis de modelul pseudostiintific nuclearis este departe de numarul de neutrino care sunt observati in realitate. In loc sa accepte esecul materialismului, oamenii de stiinta incapatinati au dezvoltat o teorie fabulanta numita neutrino oscillation. In mod evident, dovezile experimentale pentru aceasta ipoteza lipsesc cu desavarsire.
  • Modelul nuclearist implica faptul ca acum 3 miliarde de ani Soarele stralucea doar la 75% din capacitatea de azi. Dar o stea atit de slaba nu ar putea sustine viata care noi stim ca s-a dezvoltat cam la momentul respectiv. Din nou, o falsifiere evidenta a modelului standard.
Aceasta lista ar fi arhisuficienta pentru ca o ipoteza normala sa fie aruncata direct la cos. Dar nu, oamenii de stiinta tin mortis ca materialismul sa fie impus cu forta, in ciuda (lipsei) dovezilor. Este de datoria noastra, a celor care stim ca atit lumina cat si caldura din sufletele noastre provin de la Dumnezeu sa atragem atentia asupra acestui abuz al celor care sunt orbi si vor sa-i conduca si pe ceilalti spre prapastie.

Va las cu niste imagini care ar trebui sa fie adevarate icoane pentru noi: http://images.google.com/images?q=Aurora+Borealis
Priviti si judecati si singuri: intamplare sau inteligenta creatoare?

Acest topic a fost editat de Catalin: 2 Oct 2005, 01:04 PM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 2 Oct 2005, 01:04 PM
Mesaj #2


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



nu pot sa zic decat:lol de tot... rofl.gif rofl.gif rofl.gif spoton.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amenhotep
mesaj 2 Oct 2005, 02:14 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.132
Inscris: 16 June 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.862



Aşa e Cătăline! Da-da! Că bine le zici!

Nici eu nu accept ca adevărat un proces lipsit de evidenţe (macronuclearismul solar) ce presupune un întâmplărism universal anomic la originea domeniului la care se referă acest proces (nucle) e clar că acesta din urmă, nu merită nici cea mai mică atenţie. Nici măcar nu se pune problema de adevărat sau fals. Pur şi simplu e ignorabil în virtutea insuficienţei sale incipiente. E mort din concepţie.

O teorie ştiinţifică trebuie să aibă la bază un concept universal care s-o circumscrie coerent. Nucle-întâmplărismul anomic n-are nici o predicţie confirmată de realitate. El trebuie să explice (chiar dacă nu direct) originea întregului lanţ de elemente: Univers, Calea Lactee, Sistemul Solar, Soare. Care-i originea tuturor acestor lucruri? Dacă-mi spune cineva că asta nu-i treaba nucle-întâmplărismului eu voi răspunde că de-aia nu-i suficient. Pentru că ai o casă fără temelie.

Nu mă interesează nici o teorie ştiinţifică fără un background conceptual inteligent. Nucle-întâmplărismul postulează şansa unor fenomene a căror origine n-o poate explica iar creaţionismul siguranţa unei Cauze deasupra oricărui fenomen. Puneţi ceva mai sus de asta!... rolleyes.gif

Vă daţi seama ce bazaconii se pot construi pe teoria nucle-întâmplătoristă? Există măcar un singur exemplu de aşa ceva iar după aceea sa fim în stare să explicăm originea întregului material implicat şi a tuturor trăsăturilor (calităţilor) lui? A observat cineva vreodată cum se naşte un Soare? Putem noi să facem acum un Soare aici în laborator? (Evident, nu mă refer la un micro-Soare, ci la un Soare adevărat.) Şi chiar dacă mi-ar arăta cineva cum reuşeşete să facă un Soare adevărat, ce dovadă mai bună aţi vrea pentru faptul că e nevoie de o fiinţă inteligentă şi foarte potentă pentru a crea un Soare?

a


--------------------
Trebuie să facem ceea ce credem că e bine, dar nu trebuie să credem că ceea ce facem e bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 2 Oct 2005, 02:14 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
cociuba
mesaj 2 Oct 2005, 02:25 PM
Mesaj #4


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



o sa ajunga oamenii sa creada ca vorbiti serios... rofl.gif spoton.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 2 Oct 2005, 02:45 PM
Mesaj #5


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Cum adica? sigur ca vorbim serios! trebuie sa inlocuim imediat toata pseudo-stiinta dezvoltata pe seama Soarelui in adevarata stiinta creationista!


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 2 Oct 2005, 02:50 PM
Mesaj #6


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



acuma eu ma tot gandesc,oare pamantul chiar se roteste? iar daca se roteste acuma, asta nu inseamna ca pana in sec 15 nu a fost de fapt plat...? voi ce ziceti? hmm.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 2 Oct 2005, 02:59 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



laugh.gif @amenhotep, cu drepturile de autor cum ramane ? Asta-i plagiat omule. laugh.gif


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 Oct 2005, 03:37 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Catalin

Ce m-am distrat cu topicul asta ! rofl.gif ohmy.gif

QUOTE
Cum adica? sigur ca vorbim serios!


QUOTE
Atmosfera Soarelui are o temperatura mult mai mare decat corona insasi. Acest fapt este in contradictie flagranta cu modelul nuclearist care ar trebui sa prezica o scadere a temperaturii pe masura ce ne departam de locul unde au loc reactiile nucleare.


Vezi raspunsul de mai jos:
QUOTE


A thermometer at the at the sun's surface (called the photosphere) would register a sizzling 6000 degrees C -- a bit too warm for comfort. Unlike the family fireplace, however, moving away from the photosphere doesn't lower the temperature. In the 3000 km zone between the photosphere and the corona, the temperature jumps from 6000 C to over one million degrees. In apparent defiance of common sense, the further away you go from the Sun's surface into the solar atmosphere, the warmer the gas becomes!


Acelasi efect se observa si la flama unei luminari.
Poti "tine" intre degete flama luminarii fara sa simti o caldura prea mare.
Daca departezi degetele la vreo 3-4 cm ai sa vezi ca te arzi.
Poti face acest experiment de cite ori doresti. devil.gif rofl.gif

QUOTE

Another way to heat the corona involves magnetic waves called Alfvén waves. The solar atmosphere is permeated with magnetic fields that are especially intense around sunspot groups. The sun is a rumbling, boiling, dynamic place, so the magnetic field lines are constantly shaking back and forth. These oscillations send waves of magnetized plasma (ionized gas) propagating outward into the corona.


QUOTE

There is no shortage of ideas about what may heat the corona. Microflares, magnetic and acoustic waves, and electrical dissipation are all good candidates, but the observed energy flux into the corona from each of these mechanisms is about an order of magnitude too low to account for coronal heating. More and better data are needed to finally reveal the culprit.


Mai multe puteti citi la :
http://www.spacescience.com
Acest site este sponsorizat de NASA.



--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 2 Oct 2005, 04:00 PM
Mesaj #9


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Catalin

Ce m-am distrat cu topicul asta !


Sunt convins...

QUOTE

Acelasi efect se observa si la flama unei luminari.
Poti "tine" intre degete flama luminarii fara sa simti o caldura prea mare.
Daca departezi degetele la vreo 3-4 cm ai sa vezi ca te arzi.
Poti face acest experiment de cite ori doresti.


E, na, serios? ai incercat tu? zi sincer! ai aprins o lumanare si ai tinut mana pe flacara?

(hint: daca tii mana in lateral n-o sa te arzi prea tare - indiferent ca o tii la 3 cm sau la 0 cm. Cand o tii deasupra te arzi si la 3cm dar si la 0 cm mai rau chiar. Asta pentru ca gazul incalzit tinde sa urce, fiind mai greu ca gazul rece dimprejur - principiul lui Arhimede)

QUOTE

Another way to heat the corona involves magnetic waves called Alfvén waves. The solar atmosphere is permeated with magnetic fields that are especially intense around sunspot groups. The sun is a rumbling, boiling, dynamic place, so the magnetic field lines are constantly shaking back and forth. These oscillations send waves of magnetized plasma (ionized gas) propagating outward into the corona.


Asa, si? cum de corona e mai calda ca plasma?

QUOTE

There is no shortage of ideas about what may heat the corona.


Of course there isn't. Problema e ca ideile astea sunt toate ipoteze. Nimic nu este verificat in mod stiintific. Asa ca tot nuclearismul ramane o simpla speculatie pseudo-stiintifica.

Btw, exergy, eu am postat 3 obiectii mari la adresa nuclearismului. In mod evident, ca sa ai credibilitate, ar trebui sa dai raspunsuri credibile fiecarei obiectii in parte.

QUOTE

Acest site este sponsorizat de NASA.


Niste mincinosi si niste materialisti propagandisti.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Artanis
mesaj 2 Oct 2005, 04:15 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.774
Inscris: 28 March 05
Forumist Nr.: 6.013



[EDIT calificări] o simplificare a fenomenului (vezi "calculul" probabilitatilor care nu tin cont de fenomenele atomice, densitatea de atomi/protoni). Iar in teoria numerelor mari lucrurile stau altfel, sunt sigur ca ai invatat pe undeva...smile.gif

Acest topic a fost editat de Amenhotep: 3 Oct 2005, 09:25 AM


--------------------
"The great danger for the most of us is not that our aim is too high and we miss it, but is too low and we reach it." Michelangelo Buonarroti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 2 Oct 2005, 04:41 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



@ Catalin
Ai utat ca acesti nucleoni care interactioneaza sunt si ei inteligenti, au senzatii, emotii, simturi, sentimente (am mers prea departe?) poate chiar simtire la distanta. Altfel cum am explica faptul ca oamenii alcatuiti din astfel de nucleoni si electroni au toate aceste calitati? Sau poate dobindesc aceste calitati pe masura ce se integreza rind pe rind, in diverse structuri? Si daca noi, asa mici suntem asa inteligenti, oare nu cumva sau integrat cumva si acolo in Soare de aceea, printre altele, pot si stiu sa emita atita energie? Dar oare Soarele nu o fi cumva si el inteligent si sensibil?

@ Cociuba
Gindeste-te, dar nu in termeni temporali. Vezi fizic, data fiind raza Pamintului, pina la ce distanta este valabila aproximatia Pamintului plat. Multe lucruri sunt adevarate sau false in functie de limitele de aproximare acceptate. Pt. ca de fapt Pamintul nici nu este o sfera, decit cu aproximatii.

Acest topic a fost editat de IoanV: 2 Oct 2005, 04:51 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 3 May 2024 - 07:53 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman