HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

 
Reply to this topicStart new topic
> Imaginarul Simbolist, ..semnificatii, sens, tālc, tălmăciri.
The Dude
mesaj 14 Jul 2014, 08:16 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595...aproape tot ce ne inconjoara comunica prin simbol..

atat de multe mesaje asalteaza zilnic omul secolului nostru, incat limbajul convertit a devenit o parte mult prea insemnata a cotidianului ca sa mai poata fi neglijata, sau ignorata...In mod inconstient de cele mai multe ori, participam activ la acest proces, pe care sistemul informational codare/decodare nici nu il mai prelucreaza, emitand direct replici sau instructiuni corelate ştirilor.

dar cum functioneaza simbolul ????


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 14 Jul 2014, 08:38 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595QUOTE
Salut, iti urmaresc cronica de film si am vazut acum ceva timp "Idi i smotri" pe care l-am revazut acum cateva minute. Spuneai asa la un moment dat:

QUOTE

Ecranizarea se inchide emblematic cu imaginea lui Florian tragand intr-un portret a lui Hitler peste care sunt suprapuse proiectii ale acestuia din timpul ascensiunii la putere. La fiecare impuscatura: ba cate un discurs, ba vreo lozinca.. Simbolul e ca ar fi putut fi oprit in fiecare din aceste momente fara sa se ajunga pana la atrocitatile razboiului. Cand insa trebuie sa traga si in fotografia ce il reprezinta pe Hitler copil in bratele mamei sale...Florian nu o face...(semnificatia acestui gest va trebui sa o descoperiti singuri).Recunosc ca n-am descoperit seminificatia gestului si m-am tot gandit la ea de cand am vazut filmul prima oara; as fi curios de interpretarea pe care o dai tu, sau daca e una obiectiva m-as bucura sa mi-o spui.
Cu bine!poza femeii ce tine in brate un prunc a devenit de cateva veacuri simbolul clasic al maternitatii...faptul ca intalnim, de timpuriu, aceasta imagine intens manipulata in religia crestina (Maica Domnului/pruncul Isus), adauga subconstientului fiecaruia o anumita sacralitate maternitatii, iar eu personal, consider ca aura de miracol cu care ea e incoronata frecvent, are motive puternice si in mediatizarea asta.

pe scurt: Florian nu poate atenta la maternitate...cu ce ar fi mai bun ca Hitler ??...el ucide simbolic, cu fiecare foc de arma, tot ce inseamna alienarea unui sistem care aluneca in totalitarism, identificand cauza decaderii in devenirea fiintei ci nu in conceptie ei.

gestul mai are si semnificatia perpetuarii intacte a sperantei...orice copil este mai intai de toate o promisiune, iar copilul tinut in brate de mama, si astfel protejat de dragostea ei, e o promisiune inca si mai mare... thumb_yello.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 May 2019 - 03:05 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic