HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Calatorie In Italia, Solicit informatii pretioase
skysurfer
mesaj 20 Sep 2004, 09:42 AM
Mesaj #1


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Sunt convins ca sunt o gramada de persoane care ar dori sa plece in excursie cu masina personala. Eu unul vreau sa merg pana in Italia. Si sa trec prin Austria. Mai exista persoane care au facut acest drum cu masina? Daca da sper sa ma ajute sa fac un plan cat de cat. Ma intereseaza traseul pe care sa il urmez, trips&tricks si sfaturi de profestionisti. Ar fi utile si sfaturi pentru Ungaria si Austria. Hai sa vedem ce soferi avem pe han.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simona_ciubancan
mesaj 16 Oct 2004, 10:23 AM
Mesaj #2


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 12 October 04
Forumist Nr.: 4.651



Am fost intr-o calatorie de 8 zile in Ungaria, Italia, Austria. A fost o experienta de neuitat.
Ne-am inceput calatoria in dimineata zilei de 14.03. Am plecat in jurul orei pranzului din Brasov. Seara ne-am cazat la Arad, pentru a pleca din tara cat se poate de devreme, dimineata urmatoare.
In 15.09. la ora 8 am trecut granita pe la la Nadlac. Am avut o surpriza in Ungaria: in haine de sarbatoare si cu panglici tricolore (rosu-alb-verde), ungurii sarbatoreau un eveniment special. Am vazut fanfare, oameni imbracati in port popular.
Pe la ora 12 am ajuns in Budapesta, oras superb, pe malul Dunarii. Am urcat la vechea cetate-actualmente muzeu. De acolo se vede o superba panorama a orasului. Era plin de lume, toti erau destinsi, cu zambetul pe buze... Aceasta a fos prima remarca odata cu trecerea granitei.
Despre Budapesta: zeci de statui din bronz coclit, palate fastuoase, multa verdeata.
La palatul fostului Imperiu Austro-Ungar s-a organizat o manifestare in aer liber, s-au recitat poezii de Petofi Sandor, s-a baut bere si s-au mancat frigarui. Din pacate, nestiind limba si necunoscand prea multe despre istoria Ungariei, nu am reusit sa deslusesc ce se sarbatorea.
Pentru cei care vor sa calatoreasca cu masina: in Ungaria trebuie platita o taxa de autostrada valabila in intreaga tara, in valoare de 4 Euro-dus.
Am plecat Pe la ora 17-ora Ungariei, inspre Szentgotthard, un orasel la granita cu Austria. Biletele de cazare ni le procuraseram din timp de pe Internet.
In drum, am zabovit pe malul lacului Balaton, marea lor mica. "Litoralul" lor este presarat cu hoteluri si moteluri, restaurante. Insa pentru a ajunge la timp la hotel a trebuit sa ne privam de acest peisaj si sa ne continuam drumul pe autostrada. Este cam deprimanta atmosfera pe autostrada. Nu vezi decat masini si panouri de izolatie fonica...
Cazarea la Szentgotthard ne-a costat in jur de 10Euro de persoana, fara mic dejun.
In dimineata de 16.03 ne-am luat micul dejun si ne-am baut cafeaua. Apoi am trecut granita in Austria.


--------------------
Nimic nu-i usor pe Pamant
Chiar roua este sudoarea privighetorilor
Ce-au ostenit toata noaptea cantand...
L. Blaga
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skysurfer
mesaj 19 Oct 2004, 02:56 PM
Mesaj #3


Vesnicul indragostit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.055
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.102



Hai sa va spun eu cam ce trebuie sa faceti. Oricum multumesc simona_ciubancan.

Am plecat din Constanta sambata la ora 9. La ora 19 eram in Arad, am innoptat la Hotel President destul de bun hotelul si camerele mari. A doua zi am plecat la 8 din Arad, insa abia la 9 am fost in Vama ca erau filtre si radare. Pe la 10 jumatate trecusem abia de vama de la Nagylak. Am mers prin Viena pt ca e numai autostrada spre destinatia finala Venezia, unde de fapt am stat in Mestre pt ca Venezia era foarte scumpa. Am mers 16 ore in continuu, ceea ce e un record pt mine pt ca acum cred ca sunt pregatit pt cursa de 24 de ore de la LeMans. tongue.gif Am cautat 2 ore hotelul din Mestre pt ca orasul asta are vreo 8 intrari si nu aveam harta orasului ci doar Indicatiile de GPS scoase pe hartie. Am gasit un italian de treaba care avea GPS la masina si m-a ajutat sa ajung pana in fata hotelului. Altfel il cautam pana dimineata. Daca vrea cineva sa mearga in Venezia cu masina sa ma intrebe ca e durere de cap. Aaa, ca sa nu uit, am platit 2000 de forinti vigneta pt autostrada la unguri adica m-au pacalit ca trebuia sa platesc decat 950 dar nu m-am putut intelege cu ei deloc vorbesc doar maghiara. La austrieci am platit 7.5 euro vigneta, iar la italieni am platit in total vreo 60 de euro autostrada. Te usuca Italia. Sunt cele mai bune autostrazi din Europa dupa parerea mea dar e exagerat de mult. Am stat apoi 2 nopti in Milano unde am fost la cumparaturi mai mult. Intre Venezia si Milano sunt vreo 250 de km pt care culmea am platit vreo 20 de euro. Asta e cea mai scumpa autostrada ca e una din cele private. E adevarat ca in mai putin de 2 ore eram deja la hotel pt ca viteza de 130 era doar orientativa pt ca mai jos de 160 nu cred ca am mers. De acolo am plecat spre Austria unde am innoptat la Salzburg unde am ajuns in 5 ore desi erau vreo 700 de km, cu tot cu limitarile lor de viteza. Drumul in Austria e pitoresc dar are si ceva curbe care te incetinesc pe vreme ploioasa. Una peste alta atat italienii cat si Austriecii sunt baieti finuti pt ca puneau anunt Atentie Radar si era radar doar acolo. Am innoptat la Salzburg un orasel superb care e feeric noaptea si am pornit apoi spre Viena unde am dormit o noapte. A fost excelent si in mod sigur voi mai merge odata cu masina ca prea a fost frumos.
Pozele le voi posta saptamana viitoare.


--------------------
I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Oct 2004, 02:56 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
sorin666
mesaj 19 Oct 2004, 03:10 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



"Cazarea la Szentgotthard ne-a costat in jur de 10Euro de persoana, fara mic dejun."

Poti da ceva detalii, te rog? poate fi util si altor "trecatori" wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 06:41 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman