HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Google Testeaza Noul Motor De Cautare
Diana-Maria
mesaj 28 Apr 2005, 11:21 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654




Google doreste sa fie mai mult decat un motor de cautare de pagini Web, compania declara: Vrea sa devina o extensie de memorie online a calculatorului utilizatorului.
Pentru a atinge acest scop, Google a lansat Miercuri un motor de cautare Web personalizat care inmagazineaza cautarile efectuate, construieste cautarile de date individuale in rezultate Web si sugereaza si alte cautari asemenatoare. Denumit My Search History, serviciul care este momentan inca in procesul de testare beta, este valabil prin Google Labs, site-ul companiei pentru serviciile prototip. Odata cu lansarea acestui motor de cautare, Google intra in competitie directa cu Ask Jeeves Inc., Amazon.com cu serviciul sau A9.com si Yahoo Inc.
Cautarile efectuate sunt memorate o data ce utilizatorul creaza si se logheaza intr-un cont Google, ce poate fi salvat de pe orice computer.
In cadrul interfetei motorului de cautare, utilizatorii pot sa sa uite la cautari si rezutate ale cautarilor anterioare si pot vizualiza textul integral al paginilor vizitate, spune Marissa Mayer, directorul departamentului de Servicii Web al centrului Google din Mountain View, California.
„Aceasta ar trebui sa fie o functionalitate de baza a oricarui motor de cautare”, a spus Mayer. „Permite utilizatorilor sa isi extinda cautarile si ii ajuta sa isi aduca aminte de lucruri care le-au gasit pe Web.”
Mayer a mai spus ca se asteapta ca My Search History sa faca parte integral din Google si sa atraga interesul unei mari varietati de utilizatori. In interfata motorului de cautare, utilizatorii pot sa isi administreze cautarile anterioare prin stergerea atat a rezultatelor cat si cautarilor in sine. Li se permite deasemenea, ca pe o perioada scurta de timp sa limiteze colectia de cautari memorate.
Insa conceptia companiei Google despre acest motor de cautare personalizat se extinde mult peste doar a crea un alt site. Acesta prevede un proces de memorare integrat al rezultatelor de pe site-ul principal Google.com Utilizatorii acestui serviciu vor primi o selectie de rezultate deja aflate in memoria motorului de cautare. In rezultatele ce apar dupa cautare se gasesc si informatii despre cand a fost accesat ultima data un link si numarul persoanelor care l-au vizitat.
Pentru utilizatori, aceste informatii sunt importante in a-i ajuta sa isi dea seama despre utilitatea unui motor de cautare bazandu-se pe comportamentul lor anterior, a spus Mayer.
Noul motor de cautare de la Google poate sa dea si sugestii prin afisarea link-urilor corespunzatoare cautarilor facute. Deasemenea, serviciul dispune de o afisare calendaristica a cautarilor ce permite utilizatorilor sa vada activitatea din anumite zile.
Acest serviciu suporta majoritatea browser-elor de Internet, intre care se includ Internet Explorer, Netscape, Safari su Firefox de la Mozila precum si alte browsere mai putin cunoscute. Necesita ca si programul JavaScript sa fie activat.

sursa



--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazac
mesaj 28 Apr 2005, 06:01 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 196
Inscris: 10 September 03
Forumist Nr.: 746



Sincer sa fiu nu prea vad utilitatea lui My Search History.

Iar Chris Sherman e aiurea cand zice:

“Say goodbye to bookmarks: Google has rolled out a seriously cool search history feature that automatically keeps track of all of your web searches and every page that you view from search results”

http://searchenginewatch.com/searchday/article.php/3499046

He, he, nu renunt eu usor la cele +20,000 de bookmarks achizitionate in cei 10 ani de cand surf-ez Internetul.

Tare ma tem ca My Search Histor e inca un gizmo d’alui Google. La fel ca si calculatorul, harti, shoppings, etc.






--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazac
mesaj 29 Apr 2005, 07:37 PM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 196
Inscris: 10 September 03
Forumist Nr.: 746



La fel cum nu vad utilitatea lui

Google Suggest
http://www.google.com/webhp?complete=1



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 29 Apr 2005, 07:37 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
bazac
mesaj 3 May 2005, 10:13 PM
Mesaj #4


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 196
Inscris: 10 September 03
Forumist Nr.: 746



Comparing Search History Features (Search Engine Watch Blog)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 12:24 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman