HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Televiziunea Din Autobus
nefertiti-old
mesaj 13 Jun 2005, 02:10 PM
Mesaj #1


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Postul TV Jurnalul on-line va emite in autobuzele si troleele din Capitala

Pe 30 ianuarie 2005, „Evenimentul zilei" publica un articol despre Liviu Iane, un roman de numai 31 de ani care afirma ca va revolutiona televiziunea prin lansarea unui nou post, Jurnalul on-line, un post care nu va face concurenta celorlalte, ci, din contra, le va ajuta.

Patronul companiei MLM Network anunta ca afacerea a fost estimata de experti evaluatori internationali la peste 400 de milioane de euro si ca in curind oamenii de afaceri straini vor fi invidiosi pe aceasta inventie suta la suta romaneasca. Secretomania patronului, cit si modul in care inventia a fost protejata au stirnit numeroase comentarii.

Iata insa ca noua televiziune, Jurnalul on-line, va incepe sa emita pe 22 iunie, dupa o lansare la Teatrul National unde si-au anuntat participarea nu doar personalitati autohtone, dar si posturi importante din lume. In exclusivitate pentru EZD, Liviu Iane a acceptat sa-si dezvaluie secretele si sa explice cum va functiona noua televiziune Jurnalul on-line.

„Noua televiziune va functiona pe mijloacele de transport in comun. In fapt este vorba despre un sistem propriu, o inventie exclusiv romaneasca, pe care noi am denumit-o MLM 01. „Cutia neagra" care va fi montata pe fiecare autobuz, troleibuz si are incorporat alaturi de citeva microcomputere un sistem GPS, cu o marja foarte mica de eroare.

Este practic un sistem ultraperformant GPS, pentru ca de regula marja de eroare a acestora ajunge la citiva zeci de metri. Aparatul este autonom si prelucreaza singur datele pe care le primeste prin satelit si Internet din doua in doua ore. Deci nu am avut nevoie de licenta de la CNA pentru ca nu lucram pe o frecventa clasica.

Calatorul RATB va putea urmari pe un ecran amplasat deasupra cabinei soferului stiri, informatii utilitare, meteo, horoscopul, cursul valutar. Fiecare statie va fi anuntata, iar pe parcursul calatoriei cetateanul va afla, prin filme, pe linga ce statuie, monument trece, unde este amplasata administratia financiara, cu ce acte trebuie sa se prezinte, informatii despre legea pe intelesul tuturor.

Refuzam sa dam informatii despre crime, violuri, terorism. In afara de acest lucru, cetateanul in slujba caruia vom fi nu va fi implicat absolut deloc financiar.
Ce este spectaculos este ca fiecare linie de autobuz, troleibuz va prezenta altceva, practic fiecare devine o alta televiziune, astfel incit, daca te urci simultan in 10 masini, vei vedea altceva. Automat, prin sistemul GSP, fiecare autobuz stie unde se afla si deruleaza propriul sau listing. Noi i-am spus „o televiziune in miscare", „o televiziune din mers", spune Iane.

Jurnale multimedia pe trasee bucurestene

Aparatul-minune construit de cei de la MLM Network si botezat MLM 01 a fost testat de catre ICPE si omologat de catre RATB. Concluzia a fost ca acesta, denumit stiintific „mesaj multimedia alocat coordonatelor GPS", rezista la temperaturi intre -25 si +45 grade Celsius, la cele mai teribile socuri.

Aparatele au fost testate luni intregi pe troilebuze-scoala Ikarus in cele mai grele conditii de traseu si au dat rezultate foarte bune. Pe 22 iunie, televiziunea Jurnalul on-line va incepe sa emita pe linia troleibuzului 71, va continua cu linia 69 si asa mai departe.

In primele zile vor fi montate circa 70 de aparate, pentru ca, treptat, toate autobuzele, troleibuzele sa fie conectate la Jurnalul on-line. Pretul instalatiei montate pe fiecare masina este estimat la circa 5.000 de euro si este suportat de catre firma.
„Oportunitatile sint nelimitate, pentru ca acest tip de aparat poate fi montat pe microbuze, pe autocarele care fac curse nu numai in tara, dar si strainatate", spune patronul. Conform specialistilor RATB, zilnic in Bucuresti circula cu mijloacele de transport in comun aproape 3,3 milioane de oameni. La aceasta cifra, noul post de televiziune ar avea un rating impresionant!

Publicitate IMM

Lovitura mare va veni insa din partea pietei de publicitate. Daca un magazin, o cofetarie sau o frizerie nu isi pot face reclama la marile televiziuni, sumele fiind extrem de mari, o vor putea face in schimb la noua televiziune de RATB.

„Vom face reclama strict pe fiecare linie de transport, iar la cerere calatorii vor putea afla ca au trecut pe linga magazinul X, ca la prima statie li se ofera piine calda sau mai stiu eu ce. Conform calculelor noastre, vom cere cam 100.000 de lei pentru 40 de spoturi pe zi pentru un mijloc de transport, deci o suma modica.
Din calculele noastre, investitia va fi repede amortizata si avem deja cereri de publicitate la diverse companii. Nu vom sufoca insa calatorii, pentru ca nu vrem sa le bagam pe cit reclama masiv, ci in primul rind informatie", mai spune Iane, care de trei ani lucreaza la acest proiect, pe care a refuzat sa-l vinda chiar daca a primit o suma in sapte cifre in dolari.
„Sint un incapatinat si nu am pe nimeni in spate. M-am ferit de politica si vreau sa reusesc cu aceasta inventie suta la suta romaneasca. Nu fac nimanui concurenta, pentru ca si ziarele si televiziunile clasice vor dori sa le fac reclama. Sint nisa care lipsea in aceasta piata", afirma Liviu Iane care crede ca este inca la inceput de drum.

„Ginditi-va ca prin franciza acest sistem va intra in tara in alte orase si nu doar in Romania. Exista zeci de posturi de televiziune locale care, cu ajutorul nostru, vor putea sa emita pentru tot ce inseamna transport in comun in zona. Repet, posibilitatile sint nelimitate si, fara a parea lipsit de modestie, cind le-am povestit unor oameni de televiziune si patroni, au ramas cu gura cascata.

Eu ma bucur ca este suta la suta un proiect romanesc si nu ma voi opri aici. Mai am inca trei asi in mineca", spune cel care spera ca va revolutiona mass-media nu doar in Romania, ci si in lume.
(Evenimentul zilei)


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
black ice
mesaj 13 Jun 2005, 03:21 PM
Mesaj #2


blue-eyed dreamer
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.367
Inscris: 14 April 03
Din: Cluj / Bucuresti
Forumist Nr.: 192



Nice. Am citit acum cateva luni, tot pe EZ, un articol despre chestia asta si chiar eram curios care va fi acea mareata inventie.
Interesanta treaba.


--------------------
"Mai bine o noapte eternă decât o zi fadă, mai bine obscuritatea decât o lumină ştearsă" (E. Cioran)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Jun 2005, 03:42 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Pare interesant, dar sa-l vedem cand s-o lansa, peste noua zile. Ar putea fi afacerea anului, cine stie...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 13 Jun 2005, 03:42 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Jun 2005, 05:08 PM
Mesaj #4


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Eu chiar sunt curioasa daca va functiona intr-adevar. Cel putin pana se gaseste vreun romanas curios din fire, ca sa strice oarece.
Mi-aduc aminte o faza din Gara de Nord. Aparuse faimoasa sageata albastra si unul nerabdator sa deschida o usa ce se lasa mai greu convinsa, a tras niste pumni la un buton, sa se invete minte laugh.gif . Deh, greu cu tehnologia la romani.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 13 Jun 2005, 09:48 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (nefertiti @ 13 Jun 2005, 04:10 PM)
in curind oamenii de afaceri straini vor fi invidiosi pe aceasta inventie suta la suta romaneasca.

Sa moara dusmanii de ciuda cool.gif


QUOTE
Ce este spectaculos este ca fiecare linie de autobuz, troleibuz va prezenta altceva, practic fiecare devine o alta televiziune, astfel incit, daca te urci simultan in 10 masini, vei vedea altceva.

Iti dai seama ce tragedie ar fi sa te urci in 10 masini deodata si sa vezi acelasi lucru? wink.gif Ai muri de plictiseala spoton.gif



Articolul este scris neprofesional.
Ideea e interesanta, dar am mari dubii cu realizarea. Nu pare a fi televiziune cu imagini filmate, ci mecanism de difuzare a mesajelor text, care ar scadea infinit in impactul pe care l-ar avea. Parerea mea este bazata pe doua lucruri:
1. nu este nicaieri scris ceva care ar contrazice afirmatia (se prezinta stiri, informatii utilitare, meteo, horoscopul, cursul valutar, statia care urmeaza, date despre cladirile si monumentele din zona, reclame)
2. infrastructura de comunicatie nu ar permite trimiterea in timp real a informatiei video. Nici catre toate simultan, dar cu atat mai putin pentru fiecare troleibuz/autobuz in parte.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 13 Jun 2005, 09:53 PM
Mesaj #6


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE
Articolul este scris neprofesional.


La asta nu pot sa raspund decat cu deja clasicul 'bine ca esti tu destept!' rofl.gif



--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 13 Jun 2005, 10:07 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Ah, cat imi place cand sunt citat. sorry.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 13 Jun 2005, 10:16 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Este posibil ca informatia video sa fie stocata wink.gif
Si eventual "reimprospatata" la capat de linie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 13 Jun 2005, 10:47 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Posibil. Dar nu probabil. Pentru ca ai nevoie de infrastructura adecvata la fiecare autobaza sau cum se numesc ele, si in plus ar cere probabil si destul de multi angajati (numai daca ar fi 100% wireless, nu ar necesita efort manual pentru actualizarea informatiilor).


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 13 Jun 2005, 11:08 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Dar nu exista deja o infrastructura pentru initializarea chestiilor alora, care iti spun statiile? Ca eu n-am vazut nicaieri o tastatura in autobuz...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 14 Jun 2005, 04:16 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Alimentarea prin tastatura? Sa fim seriosi...
Alimentarea video in timp real cere o latime de banda extrem de mare, tinand cont de cate autobuze sunt in Bucuresti, asa ca este exclusa.
Alimentarea video offline se poate face la autobaze, dar dupa cum spuneam, nu e un lucru trivial - iar cere latime de banda destul de mare, si trebuie sa ai infrastructura corespunzatoare. In plus, din punct de vedere stiri, nu e atat de interesant sa vezi ce a fost ieri la televizor.
Alimentare cu text poate fi facuta eficient in timp real, de exemplu prin Zapp.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 14 Jun 2005, 07:07 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



exista un "site" ce se cheama "bangbus" huh.gif
am crezut ca despre ala era vorba cind am citit titlul. hh.gif


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Superunknown
mesaj 15 Jun 2005, 11:21 AM
Mesaj #13


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 911
Inscris: 15 February 04
Forumist Nr.: 2.236



Eu am sentimentul ca Iane asta e un escroc si toata povestea asta cu televiziunea din autobuz e fabricata ca sa atraga firmele credule care vor sa-si faca publicitate. Pun pariu ca, daca suna cineva la RATB, astia habar n-au de planurile lui Iane.


--------------------
"Screw you guys, I'm going home" (E. Cartman)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 12:13 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman