HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Societate Fara Cultura, Societate fara cultura
andrei69
mesaj 4 Mar 2005, 10:32 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 107
Inscris: 18 April 04
Forumist Nr.: 3.135




Societatea fara cultura

Sint nascut in miros de spalt. Stiu ce este ziaristica. Cunosc bine si elemente de stiinte juridice. Si pot sa va spun ca noi, romanii, nu avem nici ziaristi nici societate civila.

Am intrat in multe redactii. Am citit si mirosit multe publicatii. Stiu ce spun.

Din '90 incerc sa fac dreptate celor care au fost maltratati de mineri (si mie personal). Am dovezi indiscutabile ca minerii nu numai ca au fost chemati de dl. Iliescu dar a utilizat forte de politie(militie) nu numai ca sa "orienteze" minerii dar si ca sa genereze provocarile care au dus la mineriade. N-am gasit un ziarist sau un membru al societatii civile care sa doreasca sa faca dreptate. Toti au fost interesati numai de ei. Cum sa le creasca tirajul, cum sa le creasca venitul, cum sa-si vinda "faima" mai bine.

Santajul este arma lor principala a ziaristilor de la noi. Altceva nu stiu sa faca. Inainte de '89 l-au cintat pe Ceausescu. Dupa '89 politica lor a fost satajul.

Cunosc multe ziare din alte tari (citesc mai mult ca ei). Dar in nici o tara nu exista o decadere mai mare a societatii civile ca la noi in tara. Daca exista vreunul care pare profesionist, dispare dupa o luna, doua. Chipul sau semnatura lui e inlocuita - in massmedia - de culturnici. Exista o antiselectie care-ti da fiori.

In '90, am avut incredere in GDS. Au strins ei marturii ca sa le duca la comisia parlamentara care ancheta mineriadele. Nu eu m-am dus la ei, ei m-au chemat (au aflat intimplator ca aveam citeva vertebre dislocate de mineri+militieni). Am asteptat. Insa inainte de ancheta comisiei am vazut marturia mea publicata intr-o carticica GDS. Ati inteles ? Nu dreptate doreau ei ci sa se bata cu pumnul in piept "noi cerem dreptate - noi sintem cei cu dreptatea". Publicitate, asta si-au facut. Publicitate, pentru politica, pentru faima. Nu altceva.

Am asteptat. Mult..evident ca nu sub Iliescu se putea face dreptate. Evident ca nici sub Constantinescu.

Azi am citit un articol in Cotidianul de Liviu Antonesei. Isi punea intrebarea daca acest guvern nu este ca 'ceilalti". Pentru ca presedintele nu numai ca n-a schimbat capii serviciilor secrete dar i-a si decorat. Atunci mi-am amintit de problema cu minerii. Este momentul adevarului - mi-am spus. Si.. m-am dus la Cotidianul.

Sa nu credeti ce scrie pe ziarul ala "noua ne pasa". Adevarul e ca le pasa numai de ei. Numai de faima si banii lor. Iata ce mi-a spus o redactora de la "investigatii":

"Pai d-voastra vorbiti despre un politist neinsemnat.. nu e o persoana importanta; toata lumea stie ca minerii au fost adusi de iliescu. Pe noi ne intereseaza numai persoanele importante. Si ce vreti sa facem noi o ancheta ? sa-l cautam si sa-l intrebam noi ? O persoana atit de neinsemnata ? Daca ar fi acuma cineva, o persoana importanta..poate".

Evident, numai persoanele importante pot fi santajate..

Si mi-am dat seama cine este "curva curvelor" din Revelatie : "societatea civila" (cultura) romineasca.









Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 4 Mar 2005, 10:56 PM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



cry.gif ohmy.gif Ai si tu dreptate,insa ce-ai vrea sa se intample pornind ancheta de la un fir minuscul? Sa fie Iliescu pus in lanturi ? Deocamdata ...nu se doreste asta ,se pare ,dar va veni si vremea lui ,nu-ti fie teama ! O sa plateasca el pentru tot ce-a facut desi oamenii uita cam repede lucruri care parca mai ieri s-au intamplat sub ochii nostri mirati ,uimiti sau indiferenti.Dar ai dreptate multora dintre noi le lipseste coloana vertebrala , poate tocmai de aceea pe a ta au vrut s-o disloce.Si in general tendinta asta de a se ara personalitatile care ies in evidenta ,de a se uniformiza intr-un nivel colectiv de mediocritate exista pretutindeni in lume de aceea trebuie sa lupti nu ca sa intri intr-o turma ci ca sa iesi din ea-asa ca vrei dreptate ? ia-ti-o singur ! cu mainile,cu picioarele ,cu unghiile ,cum poti caci nu exista alta solutie !Cauta-l pe ala ,da-l in judecata ,pune-l sa-ti plateasca pensie si daca nu vei reusi macar stii c-ai incercat ! Altfel n-o sa vina nimeni in locul tau s-o faca !


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 06:53 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman