HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Soferi, si motociclisti
Antont
mesaj 5 Aug 2003, 09:09 PM
Mesaj #1


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Fiind sofer de 9 ani de zile, si cred eu ca destul de experimentat, si mai nou motociclist, fara mare experienta ce e drept smile.gif , m-am gindit sa pornesc o discutie. Tema discutata se aplica numai la Romania, din cite am inteles afara situatia e diferita. Cele ce vor fi expuse mai jos se bazeaza pe lucruri vazute de mine in trafic sau aflate din discutiile cu alti motociclisti.

Asadar, sa incep de la scoala moto, care in Romania este o mizerie.
Acolo te invata sa mergi prin poligon in viteza 1 si sa te dai printre jaloane. Evident se face pe niste motociclete vechi si depasite, modele pe care rar le mai vezi pe strada. In oras nu se iese. Examenul consta in chestionar, la fel ca la masina, si o proba practica in poligon, pe care o poate lua si un copil. Cei care dau examen pentru adaugare de categorie, fiind deja soferi (cazul meu), sint avantajati, caci deja cunosc ce e ala trafic stradal, soferi inconstienti,etc. Dar ce sansa are un incepator care isi ia direct categoria A (permis moto), a facut poligon pe o motocicleta ca vai de capul ei, si iese prima data in trafic de capul lui, dupa ce si-a luat permisul, fara instructor, fara experienta, calare pe un motor supersport, de exemplu?

In fine, sa zicem ca nu e asa mare tragedie, nu il obliga nimeni sa mearga ca turbatul de la inceput, experienta se aduna, dar sa nu uitam de ceilalti participanti la trafic. Las deoparte gropi, carute, si alte aberatii care pot fi intilnite la noi, iar in continuare ma voi referi doar la majoritatea soferilor, conducatori de automobile.

Am constatat ca la noi NU EXISTA RESPECT fata de motociclisti.
Motivele sint diferite:

.Incep de la scoala auto(automobile). Instructorul nu te invata sa te uiti in trafic dupa motociclete. Te atentioneaza de masini, copii, babe,indicatoare, dar atit. Se comit multe accidente, din neacordare de prioritate, lipsa asigurarii la depasiri,etc. Cind vinovat e soferul ( 95% din cazuri), motivatiile cele mai des intilnite sint urmatoarele:
"Dom'le, nu l-am vazut!"
"A aparut de nicaieri!"
"Motociclistul e de vina, ca s-a bagat!"
Evident ca politaii (nu contest ca exista si exceptii, dar sunt foarte putine), judeca la fel.
In concluzie motociclistul e de vina, ca e pe doua roti.

Alt motiv ar fi necunoasterea vehicolului partenerului de trafic, in speta motociclistul.
Soferul:
"Pina intra asta cu MOTORETA in intersectie, am timp sa ma bag!"
Evident nu conteaza ca MOTORETA poate fi , de exemplu, un Suzuki GSX-R care atinge 100 km/h in 3(trei) secunde, soferul cu jaful lui de Dacia obosita se baga, ca are timp, ca celalalt e cu MOTORETA.
Sa nu uitam totusi ca vremea Mobrelor a cam trecut, si aproape orice motocicleta sport, model de serie, bate majoritatea masinilor (manevrabilitate, distanta mica de frinare, acceleratie) .

Sa nu mai vorbesc de inca un lucru, din pacate des intilnit la noi, si anume comportamentul mirlanesc.
Soferul, un borfas sau bisnitar, tolanit in BMW-ul furat din Germania, din care urla manelele, evident cu vreo boarfa in dreapta, care necesita impresionare. E clar ca individul considera ca el e regele soselei, lucru demonstrat cu orice ocazie.
De acolo incep sicanele:
"Ce sa-l las eu pe ala cu motocicleta sa se strecoare la semafor, sint mai fraier?"
Evident ca individul cu o simpla miscare de volan stinga sau dreapta, isi poate realiza intentia, cu riscul maxim de a-si zgiria masina, dar pretul platit de motociclist pentru fapta unui dobitoc poate fi mult mai mare.
Pe sosea, la fel, sint multi care pur si simplu nu te lasa sa depasesti, din simplul motiv ca situatia respectiva nu permite efectuarea unei depasiri cu masina. In cazul asta, sa moara si capra vecinului. Daca tipu' cu masina nu poate depasi, sa nu depaseasca nici motociclistul. In cazul in care bikerul totusi se baga, soferul il forteaza cit mai spre axul drumului, macar niste emotii sa ii dea.

Domnilor soferi, nu uitati ca voi beneficiati de protectia acelei "custi de metal" , protectie pe care motociclistii nu o au. Un accident la doar 50 km/h, la care masina e putin sifonata, pentru motociclist poate fi mortal.

Deocamdata ma opresc aici, si sint curios de pareri.


P.S.

Toate cazurile expuse mai sus au fost observate personal, si nu o data.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 7 Aug 2003, 05:22 AM
Mesaj #2


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Nici un feedback? unsure.gif

Ok, poate ca bikeri nu sint pe aici, dar soferi sint sigur smile.gif . Voi nu aveti nimic de spus? Cum ii vedeti pe motociclisti pe sosea? Va deranjeaza ceva la ei, la modul lor de a pilota, si daca da, ce anume?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 7 Aug 2003, 05:31 AM
Mesaj #3


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Pe mine unu nu ma deranjeaza motociclistii.Atita timp cit respecta regulule, totul e ok.Sint chiar mai atent in preajma lor, mai ales cind au si o fata in fusta in spate.
Hombre, de ce nu ti-ai luat si tu un Harley, ca la aia te asigur eu nu poate sa spuna nimeni "dom`le, nu l-am auzit venind". biggrin.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 7 Aug 2003, 05:31 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Antont
mesaj 7 Aug 2003, 05:49 AM
Mesaj #4


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Ei, tu esti unul din cazurile fericite smile.gif . Am inteles ca tu locuiesti in S.U.A. Ai facut scoala auto acolo sau in Romania?
Si mie mi s-a povestit ca in Vest soferii se comporta super ok cu bikerii( le mai fac loc, ii lasa sa se strecoare, etc). E foarte bine ca esti atent in preajma lor. Treaba pe aici e foarte naspa, pt. ca in general bikerul tre' sa fie atent (in mare parte) si in locul soferului. Multi prefera sa lase masinile sa treaca, chiar daca ei au prioritate, numai pentru a fi siguri ca nu au parte de surprize neplacute. Cred ca toata treaba se trage din faptu' ca multi soferi considera motocicletele ca pe un fel de biciclete mai rasarite, si se comporta in consecinta sad.gif .

P.S.
Cam ai tu dreptate la faza cu Harley-ul, dar mie nu-mi plac smile.gif. Nici cum arata, nici sunetul motorului. Mie-mi plac alea supersport. Decit sa ma auda aia, prefer sa nu ma ajunga biggrin.gif .

P.P.S

QUOTE

Sint chiar mai atent in preajma lor, mai ales cind au si o fata in fusta in spate.


Asta e pentru a-ti mentine atentia treaza smile.gif

Acest topic a fost editat de Ghost: 7 Aug 2003, 05:50 AM
Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  bikergirl.jpg ( 59.52K ) Numar descarcari: 22
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 26 Aug 2003, 12:24 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



QUOTE (Ghost @ Aug 7 2003, 06:22 AM)
Nici un feedback? unsure.gif

Ok, poate ca bikeri nu sint pe aici, dar soferi sint sigur smile.gif . Voi nu aveti nimic de spus? Cum ii vedeti pe motociclisti pe sosea? Va deranjeaza ceva la ei, la modul lor de a pilota, si daca da, ce anume?

Parerea mea e ca STATISTIC, bikerii sint mai agresivi decit soferii, dar asta nu spune nimic wink.gif
Nu de alta, dar masina se cumpara de cele mei multe ori din motive pragmatice, pe cind motocicleta aproape exclusiv pentru "fun"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 27 Aug 2003, 12:02 AM
Mesaj #6


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



QUOTE
Parerea mea e ca STATISTIC, bikerii sint mai agresivi decit soferii, dar asta nu spune nimic


La ce te referi cind spui ca sint mai agresivi? Stilul de condus? Conduita in trafic? Lipsa de politete,etc? Te rog detaileaza putin.

Acum hai sa definim putin termenul de biker sau motociclist. Bikerul adevarat nu e ala care e baiat de bani gata si se roaga de tata sa-i ia motocicleta sa se dea mare in fata scolii sau la discoteca. Nici bisnitarul care isi ia moto fiindca e la moda, deci tre' sa aiba si el , ca doar are bani. Nici ala care merge pe motocicleta in trening si fara casca, ca el e "valabil" si il "tine" . Genul asta de oameni sint pericol public si in masina si pe motocicleta. Oricum, ei pe motor nu rezista mult, doar pina la prima cazatura. Ai dreptate in privinta "fun-ului" , eu i-as spune mai degraba o mare pasiune. Oricum, bikerul adevarat isi cunoaste motocicleta, cunoaste riscurile la care e expus pe doua roti, are echipament, si ce e cel mai important isi cunoaste limitele. Iar dupa cele vazute de mine, in trafic e mult mai prudent decit un sofer.
Statistic in Romania majoritatea accidentelor in care sint implicati motociclisti nu se intimpla din vina lor...

EX:
Am auzit ca simbata s-a intimplat o faza nasoala la intrunirea motociclistilor de la Snagov. O mica intrecere pe sosea, "just for fun" , dintre o masina sport si un Kawasaki Ninja. Cind soferul a vazut ca nu face fata, l-a fortat pe motociclist pe contrasens, unde venea o masina. Urmarea a fost motocicleta facuta praf, din fericire bikerul a scapat. Eu unul nu m-as fi angajat in cursa aia ( teoretic vorbind, desi ma cam tenteaza si pe mine ideea smile.gif ) , dar faptul ca s-a ajuns la un concurs de asta "amical" pe sosea nu scuza gestul soferului. E totala lipsa de fair-play, nemaivorbind de faptul ca putea omori un om.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 27 Aug 2003, 06:49 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Da, ma refer si la stilul agresiv de condus, si la lipsa de politete, la tot, evident fara sa generalizez mad.gif
Ca motocilcist convins, nici nu ma asteptam sa spui ca "ceilalti sint intotdeauna de vina" mad.gif NU ZAU biggrin.gif
Nu toti soferii au masini de sport si nu toti motociclistii isi pezrmit Ninja in RO, asa ca exemplul dat (daca e altceva decit "am auzit") mi se pare irelevant, cei care se dau in barci in felul asta pe soselele RO a caror stare o cunoastem, sint sigur "de bani gata" insensul dat de tine si sincer sa fiu, imi pare mai mult rau de eventuale "victime colaterale" ale lor decit de ei, caci si-o cauta cu mina lor wink.gif Porcarii din astea se fac pe circuit, nu in circulatie
Evident, pasiunea pentru moto e mai mult decit onorabila si laudabila (si mie mi-ar place, dar nu am timp, si am copii care au dreptul la un tata viu) dar nu in conditiile in care unii se obstineaza sa o practice... mad.gif
Si tot nu mi-ai spus, Ninja aia (250 kg x 200 km/h) nu a omorit nici un nevinovat, circulind ca imbecilul pe contrasens
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 27 Aug 2003, 12:31 PM
Mesaj #8


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Stai putin, vorba ta, sa nu generalizam. Cum am spus cind am deschis acest thread, cred ca pot privi lucrurile obiectiv. Sa nu crezi ca am ceva cu masinile sau soferii. Imi plac masinile si imi place sa conduc masina.De condus conserva ( a se citi masina biggrin.gif ) conduc de 9 ani, rastimp in care am adunat o experienta de citeva zeci de mii de kilometri, in tot felul de conditii de trafic. Iar in acest timp nici un motociclist nu mi-a creat probleme sau emotii, lucru pe care nu-l pot spune despre soferi. Cred ca ai intilnit si tu in trafic oameni pe care iti venea sa-i 53.gif . Eu nu am afirmat ca "ceilalti sint intotdeauna de vina" . Am zis "statistic" , " majoritatea cazurilor" . In ce priveste lipsa de politete, eu zic ca e oarecum scuzabila in unele momente. Tu cum ai reactiona cind ai fi pe 2 roti la 120 km/h si cineva ar trece pe linga tine ca si cum n-ai exista, la o distanta de 50 cm de tine? Sint sigur ca ai avea oarecari emotii, si eventual i-ai arata degetu' respectivului. Iar in privinta stilului agresiv de condus, din nou te contrazic. Daca motorul pe care esti iti permite sa mergi tare, mergi. Iar daca altul merge si tie nu-ti convine, esti liber sa il lasi sa treaca in fata, dar nu e un motiv sa il chinuiesti.
In privinta circuitelor, ce pot sa-ti spun? Pe tine nu te-a tentat niciodata sa vezi ce iti poate masina? Si unde sa o probezi? Arata-mi un circuit in Romania.

QUOTE
Si tot nu mi-ai spus, Ninja aia (250 kg x 200 km/h) nu a omorit nici un nevinovat, circulind ca imbecilul pe contrasens
.

Iarta-ma dar aici nu ai dreptate. Bikerul nu a circulat ca imbecilul pe contrasens. A fost impins (la propriu) acolo. Daca vrei sa lipesti eticheta de imbecil, in cazul asta eu cred ca i se cuvenea aluia care l-a impins acolo. Si nu, nu a omorit pe nimeni, si a scapat si el cu viata, cu toate ca asta poate nu te interesa.

QUOTE
nu toti motociclistii isi pezrmit Ninja in RO


Cunosc bikeri care au facut ani de zile economii pentru o motocicleta de genul asta, daca vezi pe vreunu' pe o japoneza tare nu inseamna neaparat ca tipu' e de "bani gata" . Treaba asta nu e foarte relevanta in discutia asta, dar am simtit totusi nevoia sa precizez smile.gif.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 27 Aug 2003, 04:21 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Cred ca o persoana din RO care si-a luat din "ani de economii" o motocicleta care, chiar de ocazie, e mai scumpa decit o masina, tine suficient la ea ca sa nu se inhaite cu un alt papagal, cu o masina "sport" (luata, evident, tot din strindul curelei rolleyes.gif ) astfel incit "cuplul" astfel format sa reprezinte un pericol... Ma insel sau exista 99 % sanse sa fie vorba de doi fii de benzinari/buticari, plini de ei si inconstienti mad.gif In cazul de fata cei doi "razboinici" sint la fel de vinovati, probabil ca au vazut prea multe filme cu 007 biggrin.gif
Soferii din RO, ce sa-i faci, sint "mioritici", dar in acelasi timp, si unii motociclisti sint "carpatini" biggrin.gif
"Outside, se considera ca "sansa" de a face un accident grav pe motocicleta este de cel putin 10 ori mai mare pe moto ca si in masina. Riscul trebuie asumat si, fara sa conduci ca o cirtita, anumite limite trebuie respectate. LIMITELE LEGALE (sau, ma rog, depasiri rezonabile) , nu ceea ce considera el ca e "limita personala"
Eu, care am cel putin 500 000 de km in masina (cine-i mai calculeaza...) , gindesc cam asa: "daca limita este de sa zicem 90 de km pe ora si pierd puncte din permis la 120, merg cu 115" nu e chiar corect, dar masina e buna si (relativ) bine intretinuta (ma pricep poate mai bine decit iti inchipui, e un Opel Astra 1600/100 CP). Cu care, de altfel, merg regulat cu 180 - 190 in GER, unde e voie rolleyes.gif
In schimb, cu circuitul ai dreptate, se poate face insa "pe sest" pe portiuni drepte si necirculate de sosea, amical, nu inhaitindu-te cu borfasi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 27 Aug 2003, 04:28 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Am uitat ceva !
Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  adevarata_.jpg ( 0bytes ) Numar descarcari: 0
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 27 Aug 2003, 04:30 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Si inca ceva (fara sa fiu malitios)
Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  002.jpg ( 0bytes ) Numar descarcari: 0
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 27 Aug 2003, 05:22 PM
Mesaj #12


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Stai putin smile.gif ... Chiar tu ai afirmat ca motocicleta e de fun, iar masina e necesara. Pornind de la premisa asta, e mai probabil ca un biker sa faca economii pentru o motocicleta tare, decit un automobilist ca sa-si ia un automobil de "fite" . Din simplul fapt ca pe primul nu-l intereseaza "caruta" pe care o conduce la job, piata,etc, si isi permite sa astepte sa-si bage banii in pasiunea lui. Pe cind pe al doilea "papagal" lipsa acaretului pe patru roti il poate lovi grav in imagine smile.gif . Sa-ti amintesc de mertzanele si bmw-urile din care urla maneaua?
Mai ales ca motociclistii se grupeaza in mai multe categorii: choperristii carora le place sa mearga lejer cu 80 km/h si sa admire peisajul, enduristii care se dau pe off-road si pe coclauri, vitezistii carora le place viteza, acceleratia, etc. Fiecare isi ia o motocicleta adaptata la ceea ce-si doreste el de la ea, nu pentru faptul ca scrie pe ea una sau alta. Referindu-ne la ultima categorie, din ea fac parte oameni care isi cunosc limitele, si in general nu isi asuma riscuri inutile. Nu contest insa ca neprevazutul poate aparea oricind( drum prost, sofer neatent sau idiot, etc.). Oricum, asta e o chestie generala.

QUOTE
Soferii din RO, ce sa-i faci, sint "mioritici", dar in acelasi timp, si unii motociclisti sint "carpatini"
.

Nu contest. Dar care procentaj e mai mare?

QUOTE
"Outside, se considera ca "sansa" de a face un accident grav pe motocicleta este de cel putin 10 ori mai mare pe moto ca si in masina.
.

Categoric. Aici sint perfect de acord cu tine. Si as mai adauga ca in Ro sansele cresc. Cauzele le-am explicat mai sus.

QUOTE
LIMITELE LEGALE (sau, ma rog, depasiri rezonabile) , nu ceea ce considera el ca e "limita personala"
.

Nu cunosc legislatia din Germania, dar aici limita de viteza pe sosea e de 90 sau 100. laugh.gif ...Sa fim seriosi. Asa mai bine ne intoarcem la trasuri. Iar in privinta limitei personale, un conducator cu experienta si-o cunoaste. Asa si-a facut experienta, conducind si cunoscindu-si limitele.

QUOTE
ma pricep poate mai bine decit iti inchipui, e un Opel Astra 1600/100 CP


Omule, nu am insinuat niciodata ca nu te-ai pricepe. Daca o luam pe calea asta, ajungem noi papagalii (eu merg mai repede, ba eu, ba eu smile.gif ) Si eu merg cu masina pe sosea cu medie de 140, mai mult nu-mi permite drumul, cu toate ca pentru asta aici in Ro risc sa-mi suspende permisul, nu sa-mi ia puncte. Iar in portiunile care permit, ii "dau in gura" si mai tare.

P.S.

QUOTE
Si inca ceva (fara sa fiu malitios)


Fata de mine nu esti malitios, dar singura chestie pe care nu am priceput-o e faza cu pozele alea. Te rog sa imi explici mai in detaliu. Daca era o aluzie, fii sigur ca nici eu nu merg cu un auto precum cel din prima imagine, si nu am mers niciodata cu asa ceva. Pina si dacia pe care am facut scoala arata mult mai bine. Iar in privinta "priceperii" , parafrazindu-te pe tine, ma pricep si eu cit de cit, am pus la viata mea piciorul pe citeva straineze "suparate".

P.P.S.

Revenind la discutia initiala, te-as ruga sa-mi spui cum definesti "stilul agresiv de condus" la un biker?


P.P.P.S.

Si revenind la prima poza, tocmai ai aratat imaginea unui alt gen de pericol public. Pai ala e om normal, sa-si incarce in halul ala nenorocita aia de caruta, si sa iasa cu asa ceva pe sosea? Mi-e si frica sa ma gindesc la starea tehnica a masinii respective. Din cauza unui bou de ala era sa mor odata pe sosea, ca s-a trezit desteptul sa puna o frina brusca in mijlocul drumului, si nici macar stopurile nu ii functionau. Aia sint alt gen periculos de kamikaze, care provoaca haos pe drumuri, ca vorba aia, la hirburile pe care le conduc, ce-i mai intereseaza o tamponare in plus sau in minus.

Acest topic a fost editat de Ghost: 27 Aug 2003, 05:29 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 29 Aug 2003, 06:24 AM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



(in primul rind nu e o polemica) Nu, si masina poate fi "fun" ceea ce doream eu sa spune ca in acest caz placurul si utilul sint mai usor de imbinat (iarna, ploaia...), facutul pietii fiind de fapt o corvoada care murdareste portbagajul dry.gif
Cu manelistii cu Mercedes "Cobra" din 1900 toamna, perfect de acord...
Imaginile nu au nimic polemic... prima e fun, mi-a pus-o sub nas un coleg "si ziceai ca la voi Reno' 12 se mai produce inca" (francez de la mama lui... din parinti asiatici LOL)
In GER viteza nu e limitata pe autostrada (ma rog, "nemtii" pot sa te informaza mai bine...)
Ca sa revenim la... boii nostrii... ;-) intre multi altii care-si vad de treaba exista si un procent de: soferi care conduc cu palaria pe cap, in general Dacii din perioada interbelica... ATENTIE, exista sanse mari sa-si fi luat permisul pe rachiu si brinza ;-)... manelisti cu muzica la maximum, ATENTIE, poate nici nu au carnet, ci "pile" si (sa revenim) 50-60 % din motociclistii cu motoare "de afara" (restul oricum nu conteaza) care conduc agresiv. Polemica si stilul de agresivitate nici nu conteaza de fapt, urca-te in masina si te vei convinge...
De altfel trebuie sa recunosc ca sint relativ prost plasat sa comentez, evit sa conduc in RO (atunci cind vin) altundeva decit in apropierea granitei maghiare si in zona Banatului...
"Drum bun" si... fara accident !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 29 Aug 2003, 12:14 PM
Mesaj #14


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



QUOTE
(in primul rind nu e o polemica)


Pai nu e, poate am perceput eu gresit unele chestii din mesajele tale, fapt pentru care imi cer scuze smile.gif

QUOTE
Nu, si masina poate fi "fun" ceea ce doream eu sa spune ca in acest caz placurul si utilul sint mai usor de imbinat (iarna, ploaia...)


Are farmecul ei, e de necontestat. "Cariera" pe sosele si eu mi-am inceput-o in masina, si oricum, iarna e neaparat necesara. Motocicleta e de sezon. Oricum, si mie imi plac masinile, iar daca uneori le zic "conserve" sau "carute" nu o fac din rautate smile.gif

La faza cu poza, eu nu zic, e destul de fun prima, dar acum vorbind serios, pe mine ma cam sperie sa vad in trafic asa ceva. In general aia conduc la fel de naspa pe cum le arata si masina. La fel ca si aia cu palarie. La faza aia ai mare dreptate. Sint curios cine a mai observat chestia asta. Tin perfect de bine minte ca tatal meu, cind mi-a pus volanul in mina, dupa teoriile cu prioritate, asigurare,etc, mi-a spus ca intotdeuna sa ma feresc cu mare grija de aia cu palarie la volan. Nu glumesc, e chiar pe bune faza.
Manelistii si bisnitarii sint foarte periculosi datorita agresivitatii si a faptului ca tot timpul incearca sa impresioneze cite o pitipoanca. Faza cu pilele nu o mai comentez, sper doar ca incet incet o sa se mai schimbe si pe aici lucrurile.
O sa te contrazic putin la afirmatia ta referitoare la procentajul ala de 50-60% care isi iau motoare de afara. Ca norocu' astia care o fac pentru "moda" sau alte impresii sint mult mai putini. Eu as da un maxim de 10%. Intr-adevar aia sint periculosi, dar in majoritatea cazurilor nu rezista "mult". Prima cazatura vine repede, dupa care respectivii renunta, sau oricum nu mai conteaza, ca acolo li se termina "cariera". Oricum, pe mine ma bucura intr-un fel faptul ca procentul celor care se decid sa isi ia moto pt imagine este (inca) relativ mic.

QUOTE
Polemica si stilul de agresivitate nici nu conteaza de fapt, urca-te in masina si te vei convinge


Pai tocmai asta spuneam si eu in mesajele anterioare. Din observatiile mele, fiind in masina sau pe moto, nu mi s-a intimplat sa am emotii din cauza motociclistilor. In schimb din partea multor soferi, am tras citeva sperieturi( si cind eram in masina).

QUOTE
evit sa conduc in RO (atunci cind vin) altundeva decit in apropierea granitei maghiare si in zona Banatului


Aici te inteleg. Din pacate inca ne lipseste educatia rutiera. Abia astept si eu ziua cind nu o sa avem gropi, animale, carute, etc pe soselele tarii...

QUOTE
"Drum bun" si... fara accident !


Multam' si cum spunem noi :

Asfalt uscat si bafta maxima! smile.gif


P.S.

Pacat ca nu se vad pozele, au fost ceva probs cu baza de date a forumului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 29 Aug 2003, 01:26 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Uite-o din nou biggrin.gif
Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  adevarata_.jpg ( 157.57K ) Numar descarcari: 19
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 30 Aug 2003, 01:08 PM
Mesaj #16





Guests






Vaaaaaaaiii, sa-mi f** una!! (pardon, de expresie biggrin.gif )...Cum dumnezeu a reusit ala sa se incarce in halu' asta?? Si masina aia chiar poate duce atata marfa??? Am mai vazut shocati dintr-astia, da' ala parca ii intrece pe toti!!! ohmy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 30 Aug 2003, 10:45 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



E lina sau piei, deci nu sint extraordinar de grele.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 11 Dec 2003, 04:29 AM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Cand se vede impins pe contrasens, motociclistul nu ar trebui sa-si puna mintea cu soferul masinii (si nu a cutiei de conserve) ci ar trebui sa incetineasca si sa se retraga pe sensul de mers.
Probabil ca proprietarul motocicletei a incercat pana la capat sa demonstreza ca e mai tare.

N-am permis categoria A, poate nu stiu ce zic. Daca gresesc, contraziceti-ma voi.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 11 Dec 2003, 01:33 PM
Mesaj #19


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Ma rog, poate n-am ales exemplul cel mai potrivit...
Da' oricum, ai dreptate...Cine e ala sa-si puna mintea cu regele soselelor(Bmw, manele si alte accesorii rofl.gif )? Bikerul e de vina, ar trebui sa-si cunoasca locul, fir-ar ei a dracu de motociclisti, in loc sa se bucure ca li se da voie sa circule pe minunatele noastre sosele. Io zic ca ar trebui sa fie interzisi, ca sint un pericol public, mama lor.Daca sint asa cretini sa-si ia motociclete sa fie pregatiti sa fie omoriti pe sosele, pentru ca prostia se plateste, nu-i asa?

P.S.
In final o dedicatie smile.gif spoton.gif ...

Four wheels move the body, two wheels move the soul wink.gif
Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  gixxer.jpg ( 9.27K ) Numar descarcari: 6
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
srazvi
mesaj 12 Dec 2003, 10:31 PM
Mesaj #20


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 346
Inscris: 13 November 03
Din: aici
Forumist Nr.: 1.193



huh.gif mie mi se pare demodat sa ai masina de ultima generatie si sa asculti manele rofl.gif


--------------------
Razvi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 13 Dec 2003, 03:51 AM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Sunt fan BMW, nu ascult manele si nu sunt in nici un caz impotriva motociclistilor. Chiar azi au trecut 2 pe langa mine si m-au lasat cu gura cascata. Bravo lor pt. curaj si dedicatie.

Mi se par f. periculoase aceste provocatoare de adrenalina si tot nu m-as urca pe una, dar nu inseamna ca ma deranjeaza sau ca nu-mi plac.

Pur si simplu nu ma pasioneaza in mod deosebit.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
srazvi
mesaj 13 Dec 2003, 10:36 AM
Mesaj #22


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 346
Inscris: 13 November 03
Din: aici
Forumist Nr.: 1.193



huh.gif si mie-mi plac motoarele , m-a adus o pritena cu un Suzuki de la Pitesti la Arad in mai putin de 4 ore spoton.gif


--------------------
Razvi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 13 Dec 2003, 11:21 PM
Mesaj #23


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



@Tyra:
N-am vrut ca postarea mea precedenta sa suna ca un atac(ma rog, doar un pic, dar eram turat atunci). Sincer sa-ti spun, referitor la exemplul ala pe care l-am discutat noi(despre care zic din nou ca poate nu a fost foarte bine ales), tot zic ca nu ai dreptate. Poate doar din prisma faptului ca "desteptul cedeaza", da' sa stii ca uneori nu te poti abtine. Tu cum te-ai simti sa fi intr-un Bmw pe care sa-l stii pilota cum trebuie si sa vina un cioban cu o dacia, sa zicem, (no offense), sa-ti demonstreze cit e el de bun? L-ai lasa sa te ia ca sa arati ce fata buna esti? Vad ca-ti plac masinile. Sint sigur ca ai asistat la "liniutze" si poate ti-ai dori ca odata sa incerci si tu sa vezi cum e.Asa just for fun, de dragul sportului. Si revenind la ce-ti spuneam inainte, ti-ar place ca ala cu dacia sa intre in tine intentionat?Doar pentru ca nu ar putea sa faca mai mult. Sau tu ai fi de vina ca ai participat la o intrecere de genu asta? Sint de acord ca treburile astea se fac pe circuit, dar daca pensionarii aia de 2 bani din guvern nu dau un ban sa promoveze activitatile sportive(printre care sint si automobilismul si motociclismul, nu numai nenorocirea aia de fotbal) si sa faca un circuit ca lumea macar in Bucuresti, atunci ce ai de ales? O faci pe strada cind prinzi ocazia. Ma rog, am cam deviat un pic de la subiect. Revenind la ce ziceam inainte, bitongul ala de sofer e vinovat. Din cauza prostiei lui, pentru ca a incercat sa faca mai mult decit ii permitea masina. Sint foarte putine masini de serie in lume, (si in Ro ma indoiesc sa existe) care sa faca fata unui superbike. Asta e realitatea. Putea sa-si accepte "palma" cu sportivitate, nu sa incerce sa omoare un om, ca in definitiv asta a facut. Chiar daca acele "provocatoare de adrenalina" cum le zici tu sint periculoase, sint o alegere personala, si pentru motociclistii adevarati sint periculoase in general din cauza altora, nu a lor. Nu ma refer la procentele de tembeli si "straight line heroes" care pot fi gasite si in rindul soferilor si al motociclistilor. Ca norocul ca in rindul motociclistilor procentajul e mic si nu prea tinde sa creasca, tocmai din cauza pericolului oarecum mai mare comparativ cu cel al unui automobil.
Daca ai fi mers pe motocicleta ai fi inteles ce vreau sa zic. Si poate ai fi vrut sa iei atitudine fata de mizeriile pe care motociclistii din Ro le indura tot timpul din partea unor criminali care circula liberi pe sosele. Si daca tii neaparat pot sa-ti dau exemple, da' tre sa ai stomacu' tare. Daca ai prieteni motociclisti, intreaba-i de cite ori si-au vazut moartea cu ochii din cauza ca multi considera ca dreptatea e de partea celui mai tare(sau cu mai mult fier in dotare in cazu' nostru).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 13 Dec 2003, 11:22 PM
Mesaj #24


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



QUOTE (srazvi @ Dec 13 2003, 10:46 AM)
huh.gif si mie-mi plac motoarele , m-a adus o pritena cu un Suzuki de la Pitesti la Arad in mai putin de 4 ore spoton.gif

Ce model de Suzuki era? Si era o prietena? Cool de tot spoton.gif ...Bravo ei, rar vezi pe la noi fete motocicliste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 14 Dec 2003, 12:42 AM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



In legatura cu ceea ce se intampla in Romania, sunt de acord ca nu e loc de Guvern. Pe 22 dec 2003 va avea loc un miting organizat, in fata sediului din Piata Victoriei, la care voi participa alaturi de prietenii mei pasionati de viteza pt a cere ca noaptea sa se inchida o artera unde baietii sa poata da liniute supravegheati, in voie.

Ai dreptate in ceea ce priveste dorinta de a castiga cu orice risc, tocmai de aceea nu acuz pe nimeni.

Sper ca voi avea vesti bune legat de locul de curse.

Am participat ca spectator si pasagerul din dreapta la curse deoarece experienta si masina nu mi au permis sa fiu si sofer.

In orice caz, nu ma dau de o parte atunci cand vine vorba de masini.

Acest topic a fost editat de Tyra: 14 Dec 2003, 12:43 AM


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 14 Dec 2003, 03:37 PM
Mesaj #26


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



QUOTE (Tyra @ Dec 14 2003, 12:52 AM)
Pe 22 dec 2003 va avea loc un miting organizat, in fata sediului din Piata Victoriei, la care voi participa alaturi de prietenii mei pasionati de viteza pt a cere ca noaptea sa se inchida o artera unde baietii sa poata da liniute supravegheati, in voie.

Am auzit de mitingul ala. Daca nu ma insel e organizat de cluburile "No Speed Limit" si "Legal Racing". Bravo lor pentru initiativa spoton.gif . Sper sa aiba un rezultat pozitiv. Scrie si tu aici dupa miting ce s-a rezolvat. Chiar sint curios.

Pese:
Cica e posibil sa participe si niste motociclisti la manifestarea respectiva smile.gif (da' nu stiu din surse sigure)...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
srazvi
mesaj 14 Dec 2003, 05:20 PM
Mesaj #27


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 346
Inscris: 13 November 03
Din: aici
Forumist Nr.: 1.193



huh.gif ma , nu stiu ce Suzuki era ca tipa e rockerita casatorita cu un olandez si mergea in Olanda , nu am prea vorbit cu ea


--------------------
Razvi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 17 Dec 2003, 02:36 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Probabil ca vor participa si motociclete. Sper ca da, avand in vedere ca se intampla destul de des sa vedem la curse si bolizi pe 2 roti .

Va voi informa cu siguranta.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmi
mesaj 17 Dec 2003, 03:21 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.677
Inscris: 29 March 03
Forumist Nr.: 141



Ghostule am senzatia ca poate e vb de nevasta tipului de la care iti procuri tu frumusania aia neagra. wink.gif


--------------------
Am zis!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 18 Dec 2003, 03:25 AM
Mesaj #30


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Carmi hani, iti spun sigur ca nu smile.gif...Amanunte pe priv biggrin.gif...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 19 Dec 2003, 02:52 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Mitingul s a amanat momentan. Revin cu detalii.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 09:25 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman