HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Ordinul Igiptia-iclizia-valahia-ecli...iive
cocosel
mesaj 21 Jun 2009, 05:14 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Se spune ca acest ordin de sorginte cu sortulet are radacini adanci pe teritoriul romanesc.Ar fi de origine pitagoreic si ar fi lasat urme in lupta fraticida dintre partidele boieresti din Muntenia si Moldova.In opozitie cu acest ordin ar fi existat atestat si de anumite fapte Ordinul Dragonului. Se pare ca exista pietre tombale, pietre de mormant ale unor voievozi, sigilii pe care gasim aceste initiale IIVE, iar acestia semnau cu patru puncte dupa semnatura, ceilalti din Dragonul, cu trei puncte dupa semnatura.Este binecunoscuta lupta dintre principele Vasile Lupu si Matei Basarab care ar fi plecat de la rivalitatea dintre aceste ordine.

Despre ordinul Dragonului s-a mai scris pe aci... asa ca nu voi aminti decat atat: acest ordin n-a incetat sa existe. jamie.gif Trei coletionari particulari au simbolurile ordinului: doua colane de aur cu simbolul dragonului si cele doua motto-uri: "O, quam mistericous es tu Deus" si "Pius et Justus" ,celebrele sabii de Damasc, care asemeni colanului de aur, si ele aveau scris pe sabie aceleasi cuvinte si celebrele pelerine, care aveau doua culori: rosu si verde...Simbolul ordinului dragonului era un balaur care-si inghite coada, veche reprezentare a sarpelui ouroburos. Pe spate, pe o frunza de argint, avea incrustrata crucea Sfantului Gheorghe. Reprezentantii ordinului purtau un medalion cu acest simbol sau un inel. Printre simbolurile ordinului mai era si o capă neagra peste o haina de culoare rosie, purtate doar vinerea pentru a aminti de patimile lui Iisus.
In 1408 printre membrii ordinului se regaseau: Regele Angliei Henric al V-lea,Printul de Aragon si Neapole,Ducele Bavariei, Ducele Lituaniei,Regele Poloniei..Despotul Serbiei..Banul Croatiei.

Cat despre acest ordin IIVE cam nimic... unsure.gif. Se pare ca odata cu Asanestii acest ordin a prins radacini si in voivodatele romane.Semnatura lui Ionita Asan II din Tarnovo din Biserica "Patruzeci de Mucenici":Io Iuanniza Nika era plina de insemne specifice...ultimul a reprezinta un echer incadrat de un ciocan si o mistrie. ohyeah.gif

Se atribuie ca de aici apar si disputele dintre cele doua mari partide boieresti Danesti si Draculestii..cat si legenda Mesterului Manole. ohyeah.gif


Harap Alb e poate la fund, dar spânul crapă, crezându-se la suprafaţă... rofl.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 1 Jul 2009, 02:22 PM
Mesaj #2


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Surse?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 12 May 2024 - 02:55 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman