HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Rugaminte

Toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]

Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)

5 Pagini V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Ecclesia: Biserica Romano-Catolica
andra_v
mesaj 20 Mar 2013, 09:14 AM
Mesaj #141


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Primul papă din Lumea Nouă a făcut apel marţi, în timpul mesei de inaugurare a pontificatului său, la protejarea "oricărei creaturi a lui Dumnezeu" şi la "tandreţe", mai ales faţă de săraci, într-o predică inspirată din Francisc din Assisi.

În faţa a 150.000-200.000 de credincioşi, potrivit Vaticanului, reuniţi sub un soare frumos, Papa Francisc şi-a calificat "rolul umil şi concret", îndemnând la luptă împotriva "semnelor distrugerii" şi pentru "respectarea creaturii şi mediului".

"Adevărata putere" a unui papă este "serviciul. El trebuie să privească spre serviciul umil, concret", a spus Suveranul Pontif argentinian, în contextul în care Guvernul Bisericii, Curia romană, implicată în diverse scandaluri, a fost foarte criticată în timpul Conclavului.

În timpul predicii, pe un ton grav, considerat foarte franciscană, Papa a declarat, trezind aplauzele mulţimii, că "astăzi există atâtea urme gri pe cer! Păstrarea creaţiei, orice bărbat şi orice femeie, înseamnă deschiderea orizontului speranţei, un petic de lumină în mijlocul atâtor nori."

În acest discurs, în care au fost trasate direcţiile noului pontificat, al 266-lea papă din istorie a insistat asupra apropierii de săraci, de cei mai vulnerabili, de persoanele în vârstă, de cei "care sunt adeseori la periferia inimii noastre".

Fostul arhiepiscop de Buenos Aires, Jorge Bergoglio, a ales numele de Francisc, în memoria lui "Poverello" din Assisi, Sfântul Francisc, care, în secolul al XIII-lea, a vrut să reconstruiască Biserica, divizată, atunci dar şi în prezent, şi a luptat pentru pace, în epoca Cruciadelor, şi pentru respectarea naturii.

Cu puţin timp înainte de celebrarea mesei de întronizare, Francisc s-a adresat printr-o legătură telefonică credincioşilor argentinieni reuniţi în Piaţa Mai şi în Catedrala de la Buenos Aires. El le-a cerut să "protejeze viaţa, familia şi natura".

În Piaţa Sfântul Petru, ceremonia a fost solemnă şi simplă. Ţinuta Papei a fost mai degrabă austeră. În timpul procesiunii la mormântul Sfântului Petru, amplasat în centrul Bazilicii, până la parvis, el purta peste sutana albă o casulă bej şi o cruce neagră aurită, contrastând cu ţinuta a zeci de patriarhi din Bisericile din Est care îl însoţeau. Cu scopul de a aminti originile Bisericii Catolice şi componentele sale orientale şi occidentale, Evanghelia a fost cântată în greacă.

Papa a îngenunchiat în criptă, în faţa mormântului Sfântului Petru, apoi a ieşit pentru mesă, precedat de 180 de cardinali, patriarhi şi arhiepiscopi.

Apoi Papa a primit palliumul şi inelul papal, însemnele pontificale. Angelo Soldano, decanul Colegiului Cardinalilor, este cel care i-a pus pe deget inelul papal, făcut din argint aurit şi nu din aur, de dragul smereniei.

Anterior, primul papă originar din Americi, în vârstă de 76 de ani, ales în mod surprinzător miercuri, în timp ce nu figura printre favoriţi, a efectuat un tur prin maiestuoasa Piaţă Sfântul Petru într-un jeep decapotabil de culoare albă, în sunetul trompetelor.

Zâmbitor şi stând în picioare în vehicul, Papa a salutat mulţimea care îl aclama, agitând drapele din toate ţările. El a coborât din vehicul pentru a mângâia faţa unei persoane cu handicap.

"Este un eveniment care deschide viziunea Bisericii, cu Papa Francisc vom avea o Biserică mai aproape de popor şi de lumea modernă", a comentat pentru AFP, cu optimism, Rodrigo Grajales, un preot columbian în vârstă de 31 de ani.

Aceeaşi ardoare şi din partea surorii Rosa, de naţionalitate italiană. Ea a spus că aşteaptă "un alt Sfânt Francisc care să se coboare pe pământ cu iubire, bunătate, sărăcie şi smerenie".

"Francisc, mergi înainte, voi fi cu tine oriunde vei merge", proclama o banderolă a surorilor braziliene, în timp ce un grup de argentinieni flutura o imensă pancartă cu "San Lorenzo", o echipă de fotbal din Argentina preferată de Papa Francisc.

Pe o altă banderolă, mai neobişnuită, scria "Shalom", pace în ebraică.

Încă de dimineaţă, de la ora 5.00 GMT (07.00 ora României), sute de voluntari se aflau deja în piaţă pentru a canaliza mulţimea.

Aproximativ 132 de delegaţii străine au fost prezente în primele rânduri, între care 31 de şefi de stat.

Generali superiori iezuiţi şi franciscani figurau printre cei 180 de oficianţi. Fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio este primul papă iezuit.

Centrul Romei şi împrejurimile Vaticanului pe o rază de aproximativ un kilometri păreau în stare de asediu. Peste 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine (poliţişti, carabinieri, poliţişti municipali), dintre care mulţi sunt în civil, au fost mobilizaţi pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

Francisc, succesorul lui Benedict la XVI-lea, care a demisionat la 28 februarie, în apropierea vârstei de 86 de ani, din cauza "slăbirii forţelor", s-a arătat accesibil încă de la începutul pontificatului său.

Însă Biserica trebuie să înfrunte o serie de probleme. Declinul vocaţiei religioase, solicitarea unor reforme în privinţa moravurilor (căsătoria preoţilor şi între persoanele de acelaşi sex), opacitatea şi intrigile din interiorul Curiei romane sunt câteva dintre ele.

Mai multe pe http://www.mediafax.ro/externe/papa-franci...assisi-10677637


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 31 Aug 2013, 02:21 PM
Mesaj #142


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Monseniorul Vladimir Ghica beatificat la Bucuresti.


Monseniorul Vladimir Ghika (1873 - 1954), preot romano-catolic şi principe român, a fost beatificat, fiind declarat Fericit, sâmbătă, la Bucureşti, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne prezidată de trimisul Papei Francisc, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.







Potrivit ritualului de beatificare, după ce arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti a adresat trimisului Suveranului Pontif cererea de a-l înscrie printre Fericiţi pe Venerabilul Slujitor al lui Dumnezeu Vladimir Ghika şi prezentarea biografiei acestuia, cardinalul Angelo Amato a dat citire, în limba latină, Scrisorii Apostolice a Sfântului Părinte.

Scrisoarea a fost citită apoi în limba română: "Împlinind rugămintea Fratelui Meu Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, precum şi a multor alţi fraţi în Episcopat şi a numeroşi credincioşi, ascultând părerea Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, noi, Autoritatea Noastră Apostolică, îngăduim ca Venerabilul Slujitor al lui Dumnezeu, Vladimir Ghika, preot Diecezan şi martir, păstor râvnic şi martor stăruitor al iubirii Dumnezeieşti, apărător neînfricat al credinţei catolice, precum şi al Comuniunii cu Biserica Romană, să fie chemat de acum înainte cu numele de Fericit, iar sărbătoarea lui să poată fi celebrată, în fiecare an, în locurile şi modalităţile stabilite de Dreptul Canonic, în ziua a 16-a a lunii mai, zi în care el s-a născut pentru cer. În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin!
Dată la Roma, la Sfântul Petru, în ziua a 15-a a lunii august, Anul Domnului 2013, cel dintâi al Pontificatului nostru".

Scrisoarea este semnată Papa Francisc

Potrivit cutumelor ceremoniei de beatificare, a urmat dezvelirea imaginii Fericitului Vladimir Ghika, preot martir, şi adusă în procesiune relicva sa la altar.

Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor a tămâiat şi a venerat relicva.

Martiriul pentru credinţă al lui Vladimir Ghika a fost recunoscut de Papa Francisc la 27 martie. AGERPRES

La randul sau, trimisul Papei Francisc la ceremonia de beatificare a Monseniorului Vladimir Ghika, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, a calificat, sâmbătă, evenimentul de la Bucureşti drept "un semn profetic de reconciliere şi pace".

http://www.agerpres.ro/media/index.php/cul...re-si-pace.html

Acest topic a fost editat de andra_v: 31 Aug 2013, 02:25 PM


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 5 Jan 2014, 07:26 PM
Mesaj #143


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Vizita istorica a Suveranului Pontif pe Pamantul Sfant. Papa Francisc a anuntat ca va face un pelerinaj la Betleem si Ierusalim in perioada 24-26 mai 2014.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/int...a-2426-mai.html


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 5 Jan 2014, 07:26 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 01:53 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman