HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

 
Reply to this topicStart new topic
> Aura Energetica, Chakras, Energi Subtile & Stuff, Discutii si lamuriri pe aceste teme
thunder
mesaj 3 Apr 2004, 04:34 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



Deschid acest topic pt. a lamuri anumite intrebari ale unora dintre useri si alte "detalii" ceva mai oculte si duse "dincolo de ratiunea" omului profan. Personal voi urmari in acest topic sa explic lucrurile si adevarurile (legile) divine cit mai pe intelesul omului caruia i-au lipsit aceste cunostinte ezoterice, dar si celui care are cit de cit o anume initiare si cunoastere in cele ezoterice, oculte, spirituale. Am sa incep cu un mesaj cu intrebari al lui RZA.

QUOTE
In plus fata de cele 3 intrebari ale lui Figaro, mai am si eu cateva intrebari pentru thunder, nu de alta dar pana la urma hai sa vedem si cat de multe "stie"... cu adevarat:


- ok, tu ai vrut-o ... tu ai ridicat mingea la fileu. spoton.gif

QUOTE
1. Stii ca cele 7 chakre se rotesc?


- ideea de rotire a chakrelor este o INEPTIE. Iata de ce:

- structura subtila a fiintei este compusa din mai multe "corpuri" subtile, sau structuri subtile as putea spune. Ele, in filozofia si terminologia orientala au anumite denumiri specifice, dar nu intru in astfel de detalii si nu urmaresc sa "imbirlig" mintea celui neobisnuit cu terminologia sanscrita sau orientala.

- Corpul subtil care se ocupa de functia energetica a fiintei este asa numitul "corp astral" (care e diferit de corpul eteric, care vehiculeaza alt tip de energii).
- In cadrul acestui corp astral avem o retea de asa numite nadisuri, sau meridiane (de acupunctura). Aceste nadisuri sint niste canale energetice f. subtile, prin care circula energia subtila, si sint asezate ca intr-o retea cu multe legaturi si ramificatii intre ele.
- Principalele puncte de ramificatie, de intilnire a principalelor nadisuri sint asa numitele "chakras", sau "centri de forta", care sint adevarate vortexuri energetice care au ca principal rol (functie) acela ce a recepta si de a emite energie subtila. Aceste nadisuri sint in numar de citeva milioane, dar citeva mai principale. Aceste sui generis vortexuri de forta (energie) sint la fel si ele cu sutele de mii, dar principale sint 7 la numar.
- Aceste 7 chakras au functii diferite in fiinta si in general functioneaza in mod "automat" la oamenii profani, iar in cazul fiintelor intitiate in tainele oculte spirituale aceasta receptare (asimilare) si emitere (emisie) a acestor energii subtile este facuta si automat dar si constient, la vointa ... prin aplicarea unor metode si tehnici spirituale precise, prin intermediul carora sint atrase si emise EXACT energiile pe care le doreste acel initiat. Aceste chakras sint asezate CLAR si FIX intr-o anumita ordine si nu pot fi in alt loc decit acolo unde au fost PREVAZUTE de Dumnezeu, stiindu-se ca omul a fost conceput dupa chipul si asemanatea lui Dumnezeu.
- Astfel, cele 7 chakras principale sint asezate pe verticala, in ordine, de jos in sus, la o anumita distanta unul de altul, avind ca si corespondenta zonele corespondente de la nivelul corpului fizic, incepind de la baza coloanei, pina in crestetul capului. Poate voi gasi si o imagine sugestiva in acest sens si sa o expun in acest mesaj.

user posted image

user posted image

user posted image

- in cadrul fiecarei chakras avem un anume numar (FIX si ACELASI la toate fiintele) de nadisuri principale care se intretaia la nivelul acestor vortexuri energetice. In acest fel, la nivelul primului centru de forta, numai si Muladhara Chakras, avem 4 nadisuri principale. Aceste nadisuri mai sint numite si "petale", sau petalele acelui centru de forta. Aceste petale sint FIXE, si fiecare dintre ele urmeaza anumite trasee fixe si incadrate in matricea acestui corp energetic astral, ca intr-o harta. La celelalte chakras avem, respectiv Swadistana 6, Manipura 8, Anahata 12, Vishuda 16, Ajna 2 si ... Sahasrara "o mie de petale" .

- A fost necesara prezentarea sumara a acestor realitati subtile pt. a arata -DEMONSTRA - INEPTIA afirmatiei ca cele 7 chakre se rotesc. Aceste petale, sau nadisuri NU AU CUM SA SE ROTEASCA, ele fiind fixe. Daca s-ar reusit prin cine stie ce metode "rotirea" lor, ele pur si simplu s-ar rupe ... o alta "calitate" a acestor nadisuri. Ele pot fi mai "elastice" sau mai "rigide", mai purificate sau mai impurificate, samd. Daca aceste nadisuri s-ar rupe, functia specifica acelor zone ar fi deteriorata, zona nu ar mai fi alimentata cu energie subtila, iar ca efect fizic apare asa zisa paralizie sau proasta sau nefunctionarea unui organ sau altul, sau a unei functii sau alta. In cazurile grave de ruptura a unor nadisuri principale survine moartea.

QUOTE
2. Care este sensul de rotatie natural, normal si benefic al chakrelor?


- Ceea ce este sau pare a fi rotatia centrilor de forta este de fapt iluzia pe care o percepe un clarvazator asupra acelor vortexuri de energie. In functie de modul in care se face un anume transfer de eneregie de la o petala energetica la alta alaturata este creata senzatia unei rotiri, dar nu a nadisurilor, cum ABERANT afirma RZA si in mod SIGUR si scoala "spirituala" din care face parte, ci a acestei miscari a energiei. In functie de sensul de rotatie a acestor energii se obtine anumite efecte sau altele, si nu intimplator avem uin sens de rotatie YANG (invers acelor de ceasornic) si un sens YIN (sensul acelor de ceasornic) ... ceea ce face ca predominanta subtila la nivelul acelui centru de forta sa fie una specific de RECEPTIE (rotatia in sens YIN) si specific de EMISIE (rotatia YANG). Un initiat in tainele invataturilor spirituale autentice stie si poate sa faca aceasta inversare la VOINTA. Modul in care foloseste el aceste efecte tine de nivelul sau spiritual si de orientarea sa launtrica, benefica, divina ... sau malefica, demoniaca.

- a spune ca rotatia intr-un sens e malefica si una e benefica dovedeste o CRASA IGNORANTA

[...]

QUOTE
3. Stii ca exista tehnici satanice de inversare a sensului de rotatie al celor 3 chakre superioare (Vishudda, Ajna si Sahasrara)?


- in domeniu ezoteric, asta e o aberatie buna de pus in rama. [...]

- se pot inversa asa zisele sensuri de rotatie a energiei, REPET, a energiei, nu a nadisurilor la nivelul tututor centrilor de forta, nu numai la cei superiori. Motivul pt. care se face aceasta rotire intr-un sens sau altul este lesne de inteles, functie de nevoi. Vom "roti" energia intr-un sens (YIN) care favorizeaza receptia energiilor, si viceversa (YANG) cind vom dori emisia energiilor.

QUOTE
4. Stii ca la MISA se aplica aceste tehnici, cu ocazia "initierilor"?


- [...] ma indoiesc profund ca tu stii ce si cum se fac initierile la MISA, si ca nu ai vazut cu "ochii" tai o astfel de inversare, ci repeti papagalizeste ce ai auzit la alti ignoranti.

QUOTE
5. Stii ca si in masonerie se aplica aceste tehnici satanice?


- astept cu interes exemple de actiuni initiatice pe carele fac cei de la MISA si din masonerie ... sa le comparam.

QUOTE
5. Stii ca aceste 3 chakre sunt, printre altele, raspunzatoare de acuitatea perceptiilor noastre rationale si spirituale?


- [...] Sa aduc "dovezi" tehnico-practice in favoarea demontarii aberatiilor pe care le sustii tu.

- fiecare chakras are ca responsabilitate anumite functii in fiinta. Tu spui primele trei, adica Sahasrara, Ajna si Vishuda. Eu a pune si Anahata la centri superiori, deci 4. Pe scurt, explic cu ce se ocupa fiecare.

- Anahata este centrul de forta al energilor iubirii. Fiecarei petale in parte ii corespunde un anume tip de iubire, ca de ex. iubirea de mama (parinte), iubirea de frate, iubirea de sot (sotie, iubit iubita), mila, compasiunea etc. Impartirea lor este mult mai vasta, dar nu intru in detalii. Fiecare dintre aceste tipuri de iubire, sint specifice unui anume nadis si energiei care circula prin acel nadis. Ca si in cadrul crentrului de forta, la nivel general, si la nivel specific unui nadis avem doua parti componente active, aceea ce receptia si aceea de emisie.
- Astfel, trezind si dinamizind acel nadis si acel focar de forta secundar unde se afla nadisul, se amplifica energia in acel loc si calitatea specifica acelei zone, de ex. acelui tip de iubire. Din acest motiv, unii oameni manifesta in mod preponderent un anume tip de iubire, iar altii alte tipuri ... functie de predominanta energetica de la nivelul acestor petale ale centrilor de forta.
- Anahata are si alte functii pe carele asigura bunei functionari a fiintei, dar nu intru in detalii. Nu voi intra in detalii nici la ceilati centri pe care ii voi analiza mai jos ... ci doar in mare, ce este mai reprezentativ.
- Una dintre functiile l(perceptiile) ui Anahata este EMPATIA, sau capacitatea de a simti si empatiza cu alte persoane sau locuri fizice sau subtile. Cu ajutorul EMPATIEI, deci a lui Anahata corespunzator trezite, un om initiat poate simti f. usor pe altul, chiar daca cel "analizat" manifesta exterior anumite atitudini exterioare de un anume fel, iar launtric altceva .. adica poarta o fata falsa ... cind de fapt gindeste altceva.

- Vishudha este centrul puritatii si al intuitiei, responsabil cu un anume tip de hranire a fiintei, atit subtil energetic, cit si fizic. Functie de trezirea si dinamizarea acestui centru fiinta prezinta anumite calitati mai mult sau mai putin accentuate precum intuitia, clar auzul, posibilitatea sa te hranesti NUMAI cu energie, fara a mai fi nevoie sa mai maninci hrana fizica etc. Perceptia noastra cind Vishuda este trezita si dinamizata corespunzator este o buna intuitie si chiar o anume forma de clarviziune si acces la asa numitele dosare akashice, memoria cosmica universala.

- Ajna este centru de comanda si control, pe scurt, centrul mental. El coordoneaza functile mintii si alte aspecte pe "tematica". Perceptia noastra cind Ajna este trezita si dinamizata corespunzator, prin intermediul ei este de natura unei inteligente ascutite, al unei memorii bune, al geniului. Deasemenea, in forma avansate de trezire Ajna confera un anume tip de clarviziune, accestul in diferite lumi paralele, citirea si transmiterea gindurilor, samd.

- Sahasrara este centru de legatura al fiintei cu divininatea, iar el este "usa" de acces catre Dumnezeu, catre starea de indumnezeire. Perceptia nostra la acest nivel cind centru este trezit si dinamizat este manifestat printr-o stare de discernamint deosebit si capacitate de acces la nivele superioare ale Adevarului Ultima si al legilor divine Universal valabile, cosmice.

QUOTE
6. Stii ca inversarea sensului de rotatie al acestor 3 chakre are ca efecte:
a. afectarea grava a liberului arbitru al fiintei umane
b. crearea conditiilor necesare de intrare in rezonanta cu entitati malefice, cu sanse crescute de posedare intr-un interval de pana la 1,5 ani de la aplicarea procedurii?


- acestea sint aberatii, iar argumentele le-am expus mai sus.

- liberul arbitru este afectat cind centri de forta superiori nu sint activati. Manifestarea cu adevarat a liberului arbitru este atunci cind nivelul de constiinta predominant este deasupra nivelului lui Manipura.

- Odata cu trezirea si dinamizarea centrilor superiori si liberul arbitru este mult mai lesne de utilizat ... mai ales in bine.

- rezonanta cu entitatile demoniace se face prin intermediul centrilor inferiori, in special la nivelul 2 al fiintei, si in f. rare cazuri prin anumite stari de dizarmonie la nivelul unor centri superiori. Initierile in tainele unor mantre secrete divine nu are cum sa trezeasca in fiinta focare energetice malefice. Asa cum la un post de radio cind fixezi un anume post de radio selecta, o anumita lungime de unda si frecventa de vibrati e.. si pe acela il asculti NU PE ALTUL ... la fel si cu "localizarea" prin intermediul unei MANTRE divine a realitatii cosmice corespunzatoare acelei mantre. In nici un caz rostind o mantra a lui Shiva nu iti va raspunde un demon.

- Mantra are printre altele efectul de acumulare , atragerea energiilor specifice acelei realitati divine ... si odata ce acea receptie a energilor divine ... demonii in cel mai bun caz vor "fugi mincind norii", sau vor duce o "lupta" pt. a ramine alaturi de cel posedat pina in acele momente. "cine are urechi de auzit sa auda"

QUOTE
7. Stii ca discipolii cei mai puternici dpdv spiritual, care nu vor accepta imixtiunea acelor demoni (ca sa spunem lucrurilor pe nume) cu care i-a garnisit dl. Bivolaru cand i-a "initiat", vor deveni schizofrenici?


- acestea sint aberatii, iar argumentele le-am expus mai sus.

QUOTE
Te-as ruga sa raspunzi cu da sau nu. Da' cred ca nu reusesti... 


- imi pare rau ca te dezamagesc ... dar cunosc mai multe decit DA si NU. rolleyes.gif

PS. Voi continua cu alte detalii si raspunsuri la alt mesaj al altui user al forumului.


Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de Tudy: 4 Apr 2004, 06:31 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 3 Apr 2004, 08:26 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



rofl.gif
Draga Thunder, ai inceput prin a afirma ca chakrele NU se rotesc...
QUOTE (thunder)
ideea de rotire a chakrelor este o INEPTIE.

... si ai continuat prin a admite ca ele, totusi, SE ROTESC:
QUOTE (thunder)
In functie de sensul de rotatie a acestor energii se obtine anumite efecte sau altele, si nu intimplator avem uin sens de rotatie YANG (invers acelor de ceasornic) si un sens YIN (sensul acelor de ceasornic) ...

Deci, debitezi INEPTII.
QUOTE
Aceste petale, sau nadisuri NU AU CUM SA SE ROTEASCA, ele fiind fixe

Unde am afirmat eu rotirea nadisurilor? [...] Vorbeam de chakre, remember?...
QUOTE
Eu a pune si Anahata la centri superiori, deci 4.

rofl.gif Anahata N-ARE NICI O TREABA cu ratiunea si sufletul (se pare ca uiti repede... despre asta vorbeam: acuitatea perceptiilor rationale si sufletesti), in schimb are treaba cu trupul, la fel ca si cele 3 chakre inferioare. Faptul ca tu "ai pune" de la tine Anahata unde-ti "tuna" mintea ma lasa rece... si nici nu constituie un argument! Decat ca habar n-ai de functiile acestei chakre. ohyeah.gif
QUOTE
Vishudha este centrul puritatii si al intuitiei, responsabil cu un anume tip de hranire a fiintei, atit subtil energetic, cit si fizic. Functie de trezirea si dinamizarea acestui centru fiinta prezinta anumite calitati mai mult sau mai putin accentuate precum intuitia, clar auzul, posibilitatea sa te hranesti NUMAI cu energie, fara a mai fi nevoie sa mai maninci hrana fizica etc. Perceptia noastra cind Vishuda este trezita si dinamizata corespunzator este o buna intuitie si chiar o anume forma de clarviziune si acces la asa numitele dosare akashice, memoria cosmica unoversala.

Wrong again. Vishudda are legatura cu tot ce emiti. [...]
QUOTE
Ajna este centru de comanda si control, pe scurt, centrul mental. El coordoneaza functile mintii si alte aspecte pe "tematica". Perceptia noastra cind Ajna este trezita si dinamizata corespunzator, prin intermediul ei este de natura unei inteligente ascutite, al unei memorii bune, al geniului. Deasemenea, in forma avansate de trezire Ajna confera un anume tip de clarviziune, accestul in diferite lumi paralele, citirea si transmiterea gindurilor, samd.

Din nou pe langa! Ajna este "receptia", dupa cum Vishudda este "emisia" (vezi mai sus). Tu afirmi ca Ajna se ocupa si cu citirea si cu emiterea gandurilor, ori asta ar insemna ca aceeasi chakra sa indeplineasca doua functii complementare. Imposibil, draga thunder! Fii atent, de cei se mai spune Ajnei si "cel de-al treilea ochi"? Pentru ca receptioneaza! Vishudda (in dreptul tiroidei, partea de sus a gatului) este cea care emite! Sau tu emiti cu ochii si primesti informatii cand vorbesti/emiti? In rest, ai mare dreptate cand vorbesti de accesul in lumi paralele. [...]
QUOTE
rezonanta cu entitatile demoniace se face prin intermediul centrilor inferiori, in special la nivelul 2 al fiintei, si in f. rare cazuri prin anumite stari de dizarmonie la nivelul unor centri superiori.

Te-au invatat prost (cu intentie). Centrii inferiori (inclusiv Anahata, tine minte ca sa nu mai gresesti data viitoare, ca rad de tine si... yoghinii ohyeah.gif ) asigura buna functionare a trupului. Se stie de toata lumea (mai putin de catre tine) ca demonii te ispitesc la nivel subtil adica prin intermediul sufletului si al ratiunii. Ca apoi tu cazi in ispita si gresesti cu partea fizica, asta-i (cu totul) alta mancare de peste! Pofta buna. drool.gif



Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de gypsyhart: 30 Mar 2005, 03:40 PM


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 3 Apr 2004, 10:04 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 3 Apr 2004, 09:26 PM)
Draga Thunder, ai inceput prin a afirma ca chakrele NU se rotesc...

- o sa raspund pe rind la ineptiile tale cu iz de spiritualitate, pt. ca as lungi inutil un mesaj ... asa ca ... pe rind fetelor, pe rind spoton.gif

- este o vorba: "cind Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva, mai intii ii ia mintile" ... eu as suplimenta si cu ideea: "cind Dumnezeu vrea sa demaste pe cineva, mai inti ii ia mintile si il pune sa se afirme in vazul lumii" . hai sda vedme in ce masura sint eu sau tu in ipostaza asta.

QUOTE
QUOTE (thunder)
ideea de rotire a chakrelor este o INEPTIE.

... si ai continuat prin a admite ca ele, totusi, SE ROTESC:
QUOTE (thunder)
In functie de sensul de rotatie a acestor energii se obtine anumite efecte sau altele, si nu intimplator avem uin sens de rotatie YANG (invers acelor de ceasornic) si un sens YIN (sensul acelor de ceasornic) ...

Deci, debitezi INEPTII.
QUOTE
Aceste petale, sau nadisuri NU AU CUM SA SE ROTEASCA, ele fiind fixe

Unde am afirmat eu rotirea nadisurilor? Esti dus... Vorbeam de chakre, remember?...


- este evident faptul ca nu ai elementare cunostinte despre chakre, chiar daca eu am prezentat pe scurt aceasta realitate subtila. O chakras este compusa din acel "vortex" energetic unde se intilnesc petalele (nadisurile), inclusiv acele nadisuri. Analogic vorbind aceste chakras sint ca niste flori cu mai multe petale, iar aceste petale sint FIXE si fac parte din acel chakras. Am spus ca ele nu au cum sa se roteasca, ci un anume tip de miscare a unei energii la acel nivel, nu chakrasul in sine. Citeste mai bine mai sus ...

[...]

Dar hai sa stabilim ceva mai concret. Ai spus ca faci parte dintr-o scoala spirituala. Probabil ca aceste informatii le ai de acolo. Am vazut ca ai si o anumita "boala" pe cei de la MISA. Eu personal nu cunosc decit o singura asa zisa scoala ai caror membri au "boala" pe MISA si ceea ce se preda acolo.

Eu prezint ceea ce este integrata in traditia straveche milenara yoga si nu numai. Care e sursa informatiilor tale ?


Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de Tudy: 4 Apr 2004, 06:23 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Apr 2004, 10:04 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
thunder
mesaj 3 Apr 2004, 10:43 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 3 Apr 2004, 09:26 PM)
QUOTE
Eu a pune si Anahata la centri superiori, deci 4.

Anahata N-ARE NICI O TREABA cu ratiunea si sufletul (se pare ca uiti repede... despre asta vorbeam: acuitatea perceptiilor rationale si sufletesti),

- nu vreau sa dau detalii complete asupra functiilor pe care le are Anahata, asa cum sint ele cuprinse in traditia milenara, dar voi da citeva detalii.

- sufletul se regaseste la nivelul lui Anahata si este in strinsa legatura cu ea. Avem astfel Spiritul, sau Sinele sau Atman, si Sufletul sau Jivatman. Traditia milenara oculta ne spune ca "locuinta" sufletului este in acel asa nimit loc "HRIDAYA", localizat undeva la nivelul inimii, al lui Anahata. Jivatman este "reflexia" lui Atman, motiv pt. care multe cai spirituale pornesc in cautarea Sinelui printr-o cautare primara a reflexiei lui, Jivatma, adica Sufletul. Aceste este si motivul pt. care unele cai spirituale indica meditatia si atentia fiintei asupra "inimii", inclusiv asa numita "rugaciune a inimii" practicata de unii (sfinti) crestini. Prin aceasta focalizare si meditatia (rugaciune) efectuata in acea zona sufletul este trezit, pas cu pas ... iar dupa aceea, intr-o stare de trezire cit mai plenara, el iti ofera accesul la Sinele Nemuritor din fiinta ta, "Imparatia cerurilor din noi", cel care este "usa" catre starea de indumnezeire, catre Dumnezeu.

- daca perceptiile "rationale" apartin lui Ajna, perceptiile simturilor si sufletului apartin in parte lui Anahata. Empatia este o putere paranormala care se dezvolta si amplifica prin trezirea si amplificarea lui Anahata. Cu ajutorul ei simti pe cei din jurul tau, diferitele tipuri de energii subtile ... samd.

- din afirmatiile pe care le faci, se vade ca iti lipsesc cunostinte teoretice temeinice si traditionale, milenare, dar si practrica necesara trezirii acestor capacitati launtrice.

- dupa cum nu vezi, toate afirmatile mele in domeniul ezoteric au o logica, o insiruire, o argumentare logica, rationala si "tehnicista", "stiintifica" chiar. Tu nu ai argumentat in nici un fel afirmatiile tale, nu ai dat sursa lor ... ci doar te hlizesti precum copii de gradinta.

- se mai spune urmatorul lucru: "inima are ratiunile ei pe care ratinea nu le intelege". Intelege fiecare ce poate din aceasta afirmatie

QUOTE
in schimb are treaba cu trupul, la fel ca si cele 3 chakre inferioare.


- TOATE chakrele au "treaba" cu trupul. Fiecare chakras are in subordine si control anumite organe si functii corespunzatoare locului unde se afla centrul de forta (chakras). Astfel, lui Muladhara ii corespunde functia locomotoare, func de excretie, vitalitatea, picioarele etc si are ca element subtil corespondent PAMINTUL, sau PRITIVI. Lui Swadistana ii corespunde functia sexuala, functionarea aparatului urinar si a celorlalte secretii ale organelor din zona, integrarea fiintei in planul social etc si are ca element subtil corespondent APA, sau APAS. Lui Manipura ii corespunde functia de digestie, arderile din zona, ficatul, stomacul, pancreasul etc. si are ca element subtil corespondent FOCUL, sau TEJAS sau AGNI. Lui Anahata ii corespunde aparatul respirator, inima si aparatul de "ventilatie" a singelui, plaminii, etc ... si are ca element subtil corespondent AERUL, sau VAIU. Si tot asa, fiecare centru de forta in parte, care au celelalte functii si organe in "custodie": glanda pituitara, limba, vorbirea, auzul, etc.

- cele 7 chakras se impart in "superioare" si "inferioare" datorita locatiilor si corespondentelor lor, dar cu toate sint importante in viata fizica si subtila a fiintei. Cea de a 4-a se afla la jumatea distantei intre cele 3 de jos si cele 3 de sus, ea fiind un soi de "trecere" de la starea de fiinta "interioara", netrezita sufleteste, spiritual. Din acest motiv ea este atit de importanta ... functional vorbind si ca locatie a starilor conexe cu ea. Nu intimplator sint atitea cai spirituale care se acceseaza pe iubire si amplificarea ei, adica pe EXACT specifiul lui Anahata. Anahata este daca vreti cheia de bolta in trezirea spirituala .. este locul unde profanul se intilneste cu spiritualul, este locul unde se regaseste sufletul si o prima forma de manifestare a lui Dumenzeu, acea reflexia a Lui in fiinta, Jivatma.

QUOTE
Faptul ca tu "ai pune" de la tine Anahata unde-ti "tuna" mintea ma lasa rece... si nici nu constituie un argument! Decat ca habar n-ai de functiile acestei chakre.


- pe mine ma lasa rece aberatiile tale pe care, sincer, nu stiu de unde le-ai preluat, dar as fi curios sa aflu.
- argumentele si informatile mele sint prezente in traditiile milenare, ale tale de unde sint scornite ?
- se vede deja cine are si cine nu habar ... dar inca nu ai vazut si auzit nimic ...
- ai si tu rolul tau in toata acesta mascarada ... sa-mi ridici mingea la fileu ! rofl.gif
woot_jump.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 3 Apr 2004, 10:58 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 3 Apr 2004, 09:26 PM)
QUOTE
Vishudha este centrul puritatii si al intuitiei, responsabil cu un anume tip de hranire a fiintei, atit subtil energetic, cit si fizic.
Functie de trezirea si dinamizarea acestui centru fiinta prezinta anumite calitati mai mult sau mai putin accentuate precum intuitia, clar auzul, posibilitatea sa te hranesti NUMAI cu energie, fara a mai fi nevoie sa mai maninci hrana fizica etc. Perceptia noastra cind Vishuda este trezita si dinamizata corespunzator este o buna intuitie si chiar o anume forma de clarviziune si acces la asa numitele dosare akashice, memoria cosmica unoversala.


Wrong again. Vishudda are legatura cu tot ce emiti. Dar cum tu emiti numai tampenii, se pare ca esti in suferinta la capitolul asta.

- atacurile tale la persoana nu fac decit sa-ti arate neputinta mai ales ca nu dai detalii, argumente si sursa afirmatiilor tale.

[...]

- ORICE centru de forta are cele doua "sisteme", cel de receptie si cel de emisie. Energiile subtile specifice fiecarui centru de forta sint receptionate si emisie prin aceste "sisteme duale" de emisie-receptie. Nu vei receptiona energii afective cu Manipura, si nici nu vei emite energii ale vointei cu Muladhara samd. Cred ca suficient de logic aceasta. Centri de forta sint sui generis porti de legatura cu realitatile subtile paralele ale altor lumi si realitati ale Manifestarii. Analogic vorbind, este ca si in cazul aparatului de radio. Pt. fiecare lungime de unda avem un modul de receptie (emisie) prin care ne "cuplam" la acea realitate specifica DOAR acelor posturi care emit pe acele lungimi de una. Daca vrem sa accesam alte posturi de radio aflate pe alte lungimi de unda avem nevoie de un alt modul de receptie (emisie).

Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de Tudy: 4 Apr 2004, 06:21 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 3 Apr 2004, 11:09 PM
Mesaj #6


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



In primul rand v-as ruga sa pastram un ton civilizat si placut, respectand opiniile celorlalti. Nu de alta, dar un astfel de dialog nu denota o trezire spirituala extraordinara in cazul niciunuia dintre participanti... No offence.

Sa lamurim un aspect: chakrele nu se rotesc. Ele doar par sa se roteasca, in cazul in care sunt activate fie aspecte predominant YIN, fie YANG. Ideea e ca, in momentul in care predomina unele dintre aceste aspecte, o perceptie a unui clarvazator asupra chakrelor ar putea indica un sens de rotatie. Dar vorbim aici de perceptie, si nu de experienta directa. Acest aparent efect de rotatie este doar un efect. Nu se roteste chakra in sine, ci este perceput doar un aspect, YIN sau YANG, al acelei chakre, care da senzatia de rotatie... Deci thunder are dreptate.

Mergand mai departe, Anahata nu face parte nici din centrii superiori, nici din centrii inferiori. Anahata e un fel de "legatura" intre cele doua "grupe" de centri energetici. Anahata nu e o chakra "inferioara", ci mai degraba ar trebui inclusa in categoria celor "superioare", dupa urmatoarea "impartire" a chakrelor:

1. Muladhara, Swadhistana, Manipura (chakre "inferioare")
2. Anahata, Vishuddha, Ajna (chakre "superioare")
3. Sahashrara (care e putin "mai speciala", deoarece nu se manifesta "diferentiat" pe dualitatea YIN-YANG de care vorbeam mai devreme, si deci nu ar putea fi inclusa in aceeasi categorie cu Vishuddha si Ajna)

Atributele Anahata-ei ar fi afectivitatea, altruismul, iubirea si armonia. Tot aici se manifesta legatura cu Jiva Atman (sufletul individual al fiintei, Sinele Divin in manifestare). Gestul crucii, in crestinism, are ca punct focar tocmai acest centru de forta. Acel gest (de fapt o mudra) activeaza si energizeaza Anahata chakra. Pe langa asta, Iisus a propovaduit Iubirea, care are ca punct focar de manifestare in fiinta Anahata, dupa cum spuneam. Din aceste motive, si din multe altele, consider ca importanta acestui centru de forta pentru fiinta este mult mai mare...

Apoi, cateva lamuriri legate de Vishuddha chakra si Ajna chakra: ambele au atat aspecte emisive (YANG), cat si receptive (YIN)... Totul depinde de cum sunt activate si energizate. Atributele specifice pe Vishuddha chakra sunt rafinamentul, intuitia, elevarea, trairile sublime, revelatiile estetice, inspiratia, iar pe Ajna genialitatea, puterea mentala extraordinara, clarviziunea si intuitia superioara. Ajna poarta numele de "alt treilea ochi" datorita atributului de clarviziune.

Ideea (in Yoga) e ca "activarea" centrilor de forta sa nu se faca exclusiv YIN sau exclusiv YANG. E vorba de atingerea unui "echilibru". Asta nu inseamna ca manifestarea nu e nici YIN nici YANG, ci dimpotriva, in cazul unor centri dinamizati eficient, manifestarea se face atat YIN cat si YANG in acelasi timp. De aceea, nu putem vorbi de o chakra "emisiva" si chakra "receptiva", decat daca, dupa cum am precizat, Vishuddha e dinamizata YANG, iar Ajna e dinamizata YIN (asta ar fi situatia despre care vorbeste RZA) - ceea ce inseamna ca respectivii centri de forta nu sunt "activati" in totalitate.

spoton.gif

Acest topic a fost editat de Tudy: 3 Apr 2004, 11:12 PM


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 3 Apr 2004, 11:49 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 3 Apr 2004, 09:26 PM)
QUOTE
Ajna este centru de comanda si control, pe scurt, centrul mental. El coordoneaza functile mintii si alte aspecte pe "tematica". Perceptia noastra cind Ajna este trezita si dinamizata corespunzator, prin intermediul ei este de natura unei inteligente ascutite, al unei memorii bune, al geniului. Deasemenea, in forma avansate de trezire Ajna confera un anume tip de clarviziune, accestul in diferite lumi paralele, citirea si transmiterea gindurilor, samd.

Din nou pe langa! Ajna este "receptia", dupa cum Vishudda este "emisia" (vezi mai sus). Tu afirmi ca Ajna se ocupa si cu citirea si cu emiterea gandurilor, ori asta ar insemna ca aceeasi chakra sa indeplineasca doua functii complementare. Imposibil, draga thunder!

- nu stiu ce sa fac mai intii, sa pling sau sa rid ? ohyeah.gif

- gindurile au o energie specifica, o lungime de unda, o frevcenta de vibratie precisa, aflata intr-un anume spectru CLAR DEFINIT si global prezentate ca "energii mentale". Cine a inteles analogia cu aparatul de radio de mai sus ... a inteles de ce e nevoie de un anume modul de receptie pt. a recepta un anume tip de energii. RZA ne spune ca receptam cu un centru de forta, si emitem cu altul. Hazliu ! Inca mai asteptam sursa informatiilor lui "ezoterice" si care e scoala spirituala din care face parte. rolleyes.gif

- pt. ceilalati forumisti le sugerez o analiza logica si de bun simt ... si mai apoi sa se aplece si asupra detaliilor si argumentelor de natura ezoterica. Nu vrea sa fac circ su aceste informatii sau acest "dialog" ... dar se pare ca in parte el este necesar, pt. a scoate la suprafata anumite adevaruri oculte. Am sa ma straduiesc sa fiu cit mai putin "acid" si cit mai obiectiv si pur informativ ... cit reusesc si eu .. cit nu .. imi cer scuze de pe acum. rolleyes.gif mwah1.gif

QUOTE
Fii atent, de cei se mai spune Ajnei si "cel de-al treilea ochi"? Pentru ca receptioneaza! Vishudda (in dreptul tiroidei, partea de sus a gatului) este cea care emite! Sau tu emiti cu ochii si primesti informatii cand vorbesti/emiti?  In rest, ai mare dreptate cand vorbesti de accesul in lumi paralele. Pentru ca esti paralel cu treburile astea "ezoterice"... Serios acum, draga thunder, tara are nevoie de tractoristi si tu te tii de yoga...  rofl.gif


- [...] Care e sursa informatilor tale ?

- lui Ajna i se spune al Treilea Ochi pt. ca cu ajutorul lui poti accesa diferite realitati subtile si are ca si calitate si pe aceea de a "vedea" in acele lumi. Prin intermediul lui, se spune ca Shiva, caci nu intimplator i se mai spune si "Ochiul lui Shiva", intretine Manifestarea. Povestea (una dintre ele) spune ca El comtempla Manifestarea cu ajutorul privirii sale. La un moment dat, iubita sa Parvati, jucausa, a venit pe la spatele Lui in acel timp si i-a pus miinile la ochi. In acel moment, Manifestarea a incetat sa existe pt. citeva clipe, moment in care Shiva si-a deschis cel de al 3-lea Ochi, si astfel El a putut sa contemple in continuare Manifestarea, si sa o intretina .. deci ... sa EMITA acea sustinere ! Mai citeste draga RZA si ce scrie traditia milenara ...

QUOTE
QUOTE
rezonanta cu entitatile demoniace se face prin intermediul centrilor inferiori, in special la nivelul 2 al fiintei, si in f. rare cazuri prin anumite stari de dizarmonie la nivelul unor centri superiori.

Te-au invatat prost (cu intentie). Centrii inferiori (inclusiv Anahata, tine minte ca sa nu mai gresesti data viitoare, ca rad de tine si... yoghinii ) asigura buna functionare a trupului. Se stie de toata lumea (mai putin de catre tine) ca demonii te ispitesc la nivel subtil adica prin intermediul sufletului si al ratiunii. Ca apoi tu cazi in ispita si gresesti cu partea fizica, asta-i (cu totul) alta mancare de peste! Pofta buna.


[...]

- despre ispita, starea demoniaca samd ... va invit sa cititi Bagavat Gita, capitolul "yoga starii demoniace".


Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de gypsyhart: 30 Mar 2005, 03:47 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 4 Apr 2004, 04:10 AM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE (tudy)
Nu se roteste chakra in sine, ci este perceput doar un aspect, YIN sau YANG, al acelei chakre, care da senzatia de rotatie... Deci thunder are dreptate.

[...] Repet, pana si thunder a admis ca "vortexul", "palnia", "energiile" chakrei, zi-i cum vrei, SE ROTESC. N-a fost vorba nici un moment de petale sau nadisuri. Deci am dreptate - si thunder a recunoscut implicit asta. Daca tu spui ca thunder are dreptate, inseamna ca recunosti ca EU am dreptate. OK?

QUOTE (thunder)
TOATE chakrele au "treaba" cu trupul.

Aiurea-n tramvai. Primele 4 au legatura cu trupul, Vishudda si Ajna cu ratiunea, Ajna si Sahasrara cu sufletul. Deci, AJNA este chakra de legatura, nu Anahata, asa cum gresit sustii tu. Repet, nu-ti servesc decat concluziile, nu si alte informatii pe care nu le meriti si la inaltimea carora nu dovedesti ca te-ai ridicat. Si da, poti sa ma intrebi pana la anu' care-i sursa informatiilor mele, ca tot nu-ti spun. Oricum, nu vorbesc "din carti milenare" ca tine, ci cu Cunoastere. Una care celor de teapa ta le este si le va ramane interzisa. [...]


Cred ca de cel putin 10 ori in ultimele tale 3 postari m-ai intrebat care este sursa informatiilor mele, avand grija bineinteles sa-mi aduci aminte ca tu ai cunoasterea unei scoli spirituale traditionale milenare multiseculare vechi antice si de demult. Te cam roade, nu-i asa? ohmy.gif
Fii atent aici, daca vrei sa-ti raspund trebuie sa dovedesti ca meriti, asa ca te voi supune unui pop-quiz care o sa-ti prinda tare bine. Deci:
1. Te-as ruga sa precizezi care sunt cele 3 (deja ai un indiciu) chakre care raman active dupa moartea trupului.
2. Daca tot spui ca Anahata face si drege, fii bun si dezvolta legatura dintre Anahata si Sfanta Cruce.
3. Daca tot ai demonstrat ca esti pe dinafara cu "initierile" din MISA si masonerie, precizeaza o metoda malefica de interventie asupra chakrelor cu ajutorul luminii.
Si nu-mi mai cere informatii, ca nu le meriti. Daca raspunzi corect la cele de mai sus, mai vedem. Consider ca pana si unul ca tine are dreptul sa se trezeasca odata si odata, iar daca va fi ca trezirea ta sa se faca prin mine, sunt dispus sa-ti ofer o scuturatura zdrava. Dar pe privat. yeahrite.gif

QUOTE
despre ispita, starea demoniaca samd ... va invit sa cititi Bagavat Gita, capitolul "yoga starii demoniace".

I-auzi... thunder va invita sa cititi Baghavat Gita drool.gif (parerea mea)... Inca doua-trei "lucrari de specialitate" d'astea si vom fi toti niste mari initiati, asa ca tine... ce te faci, pe cine mai iluminezi? Ceva literatura crestina nu recomanzi, sau te temi ca romanii vor prefera notiunea de Sfanta Treime celei de Shiva?


QUOTE (tudy)
Ideea (in Yoga) e ca "activarea" centrilor de forta sa nu se faca exclusiv YIN sau exclusiv YANG. E vorba de atingerea unui "echilibru". Asta nu inseamna ca manifestarea nu e nici YIN nici YANG, ci dimpotriva, in cazul unor centri dinamizati eficient, manifestarea se face atat YIN cat si YANG in acelasi timp.

Parca thunder (ala de-i dadeai tu dreptate) recunostea ca...
QUOTE
In functie de sensul de rotatie a acestor energii se obtine anumite efecte sau altele, si nu intimplator avem uin sens de rotatie YANG (invers acelor de ceasornic) si un sens YIN (sensul acelor de ceasornic) ...

... deci, dragii mosului, cum se roteste o chakra in acelasi timp(vezi tudy) in ambele sensuri?!(vezi thunder) [...] mai cititi-va si voi notitele alea ca sa avem o discutie coerenta...

Hai PAx!


Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de gypsyhart: 30 Mar 2005, 03:54 PM


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 4 Apr 2004, 05:10 AM
Mesaj #9


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



RZA, thunder, va rog sa incetati cu atacurile la persoana. Aici se dezbat idei, concepte, opinii, pareri. Nu cred ca e nimeni aici in masura sa-i judece pe ceilalti...

@RZA: Aspectele polare ale chakrelor par sa se roteasca, in functie de dinamizarea chakrei respective. Cazul despre care vorbeam eu, cu dinamizarea chakra-elor, se refera la stadiul "final", in care fiinta atinge starea de "echilibru". In rest, tendintele sunt fie YIN, fie YANG, in functie de cum e dinamizata chakra respectiva.

Aceste aspecte despre chakre de care vorbesc au fost mentionate pentru prima data in Vede, textele sacre hinduse. Printre textele care ofera informatii despre chakre se numara Shri Jabala Darshana Upanishad, Cudamini Upanishad, Yoga-Shikka Upanishad si Shandilya Upanishad. Toate aceste scrieri dateaza din urma cu mii de ani. Nu le-a inventat MISA, si nu sunt valabile doar in cadrul MISA, pentru a se justifica faptul ca eu ii dau dreptate lui thunder... E incredibil cum ai putut sa ajungi la concluzii de genul asta... blink.gif

Te invit la o lectura riguroasa a acelor texte, ca sa vezi ce inseamna chakra-ele... E inutil sa continuam o discutie in care baza de pornire nu e aceeasi. Eventual ai putea citi si ce scrie aici despre fiecare chakra in parte.


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 4 Apr 2004, 12:06 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



@tudy
Intr-adevar baza de pornire nu este aceeasi. Pentru ca eu nu sunt destul de "initiat" ca sa inghit la nesfarsit anumite moduri de adresare. Daca am raspuns cu aceeasi moneda, a fost ca un anumit user al forumului sa vada pe propria piele efectele unui "dialog" pe care l-a inceput de pe o pozitie abundand de badaranisme si dovezi de proasta-crestere, si nu pentru ca m-as fi lasat angrenat fara voia mea intr-un joc al nervilor, asa cum gresit presupui.

Cat despre chakre, te asigur din proprie experienta si nu din carti ca am constatat, la fel ca multi altii, ca au acelasi sens de rotatie, de fiecare data cand am avut de-a face cu o persoana echilibrata, sanatoasa, benefica si armonioasa, si alt sens de rotatie de fiecare data cand am avut de-a face cu persoane dezechilibrate, bolnave, agresate psihic, practicanti de yoga sau magie.

Mai departe, consider ca a continua sa postez pe acest topic este atat o pierdere de timp cat si un efort inutil de a arata adevarul unui om indoctrinat si habotnic, care nu vrea sa vada altceva decat ceea ce crede el ca este adevarul. De altfel, incepand din acest moment personajul in cauza va fi ignora(n)t cu desavarsire in orice tentativa de a mi se adresa pe viitor. Pentru ce a fost pana acum, daca presupusul flame a scandalizat pe cineva, imi cer iertare si il iert la randul meu pe cel care intelege sa ma abordeze in termenii in care a facut-o.

QUOTE (tudy)
Te invit la o lectura riguroasa a acelor texte, ca sa vezi ce inseamna chakra-ele...

Te invit sa mai scoti putin nasul din "textele sacre" si sa vezi practic (daca esti in stare) ce inseamna chakrele. Pana una-alta, amandoi ati admis ca ele se rotesc totusi, fie ca asta se petrece intr-un sens Yin, fie in unul Yang, nu?
Deci, meciul se termina cu 1-0 pentru mine. spoton.gif Daca modul in care am fost interpelat ar fi fost unul in limitele bunei cuviinte (vezi primul post), as fi raspuns la fel iar la finalul discutiei cu toti am fi stiut mai multe, iar voi, ca practicanti de yoga in cadrul MISA, ati fi inteles poate prin ce tip de "initiere" ati trecut. Cum insa in loc de schimburi de idei vad ca cineva prefera schimburile de invective, consider ca e dreptul meu sa ma retrag.
Sa va ajute Dumnezeu!


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 4 Apr 2004, 12:22 PM
Mesaj #11


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Mda. Deci se pare ca totul se reduce la "1-0 pentru mine"... blink.gif Desi nu ma mir, deoarece din punct de vedere al Ego-ului, totul e o competitie.

Cat despre practica si experientele pe care le-am trait eu, la fel ca si despre conceptele si perceptiile mele, nu esti tu in masura sa faci afirmatii... Eu nu vorbesc decat din experienta proprie. Nu din carti, din cursuri sau "din auzite". Atitudinea ta de superioritate, evidentiata inca o data, nu lasa sa se intrevada decat efectul unei manifestari egotice, si nimic mai mult, ceea ce pune la indoiala "invataturile spurituale" pe care tu sustii ca le detii si vrei sa le transmiti. O persoana cu adevarat evoluata spiritual nu s-ar manifesta asa...



--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 4 Apr 2004, 02:49 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 4 Apr 2004, 01:06 PM)
@tudy
Intr-adevar baza de pornire nu este aceeasi. Pentru ca eu nu sunt destul de "initiat" ca sa inghit la nesfarsit anumite moduri de adresare. Daca am raspuns cu aceeasi moneda, a fost ca un anumit user al forumului sa vada pe propria piele efectele unui "dialog" pe care l-a inceput de pe o pozitie abundand de badaranisme si dovezi de proasta-crestere, si nu pentru ca m-as fi lasat angrenat fara voia mea intr-un joc al nervilor, asa cum gresit presupui.

- m-am uitat din nou la mesajul scris de mine. Asa zisele "badaranisme" care mi le atribuie RZA sint "gingasii" pe linga manifestarile lui. Fiecare din afirmatiile mele sint justificate si argumentate si argumentabile si vin in contextul mesajelor lui anterioare pe temele date. Cit despre proasta crestere ... ca sa mai vorbim ... se vede cu ochiul liber. Cum spune si legea karmei, fiecare vom primi ceea ce meritam si am facut ...

- si sa intram in on topic ...

QUOTE
Cat despre chakre, te asigur din proprie experienta si nu din carti ca am constatat, la fel ca multi altii, ca au acelasi sens de rotatie, de fiecare data cand am avut de-a face cu o persoana echilibrata, sanatoasa, benefica si armonioasa, si alt sens de rotatie de fiecare data cand am avut de-a face cu persoane dezechilibrate, bolnave, agresate psihic, practicanti de yoga sau magie.


- o persoana dezechilibrata este acea persoana care nu are o buna functionare fizica si subtila. La nivel energetic, de chakre ... este dezechilibrata acea persoana care nu are un control asupra centrilor de forta, si care nu are o trezire armonioasa a unor centri de forta (chakras) sau altii. In momentul in care o persoana poate controla la VOINTA emisia si receptia la nivelul chakrasurilor este EVIDENT si LOGIC ca nu mai avem de a face cu o persoana dezechilibrata, ci una cu un nivel de intelegere si aplioxcare practica mult suprerioara omului profan, care nu stie si nu poate opera in mod constient asupra structurilor subtile ale fiintei sale.

- din afirmatia de mai sus se deduce ca RZA nu face parte dintr-o scoala de yoga, are "boala" pe sistemul yoga si pe practicantii ei, dar ne da de inteles ca are o experienta practica si o modalitate de control a acestor energii, alta decit clarviziunea. Nu putem deduce decit ca este un asa zis practicant al unei "scoli de radiestezie", care detine multe "margaritare" pe care nu le ofera publicului ... nici el/ei nu stiu de ce nu fac asta. O fi si scoala lor o grupare DISCRETA, cine stie ...

- de ce e important de stiut aceasta informatie ? Pt. ca in felul asta sa vedem de unde iti extrage asa sizas invatatura spirituala si care sint relatiile acelei "scoli" cu altele si in felul asta sa obvervam procentul de obiectivitate din afirmatiile lui/lor.

- cine poate sa controleze (in propria sa fiinta) practic acesta receptie-emisie a energiei si deasemenea si structurile subtile lantrice care se ocupa cu asa ceva, o poate face si la nivelul altor fiinte. Radiestezia, de felul ei, este o "stiinta" empirica de tipul "receptiei", nu si al emisiei, al controlului samd. Adica radiestezistul, cu ansa lui poate "deduce" (aproxima) mai mult sau mai putin real o anume energie si tipologie de energie, ca de ex. o asa zisa "rotatie" a ei ... dar nu o poate controla ... cel putin nu prin mijloace radiestezice. Radiestezia este precum un aparat de radio ... cu care receptionezi. Yoga de ex,. este deja un aparat de receptie si emisie in acelasi timp ... deci cu mult mai performant. Iata ca in felul asta este straniu sa spui ca yoga ar fi ceva rau, sau ca prin yoga se obtine ceva rau ... sau ca yoga ar fi inferioara radiesteziei sau altor cai spirituale.

QUOTE
Mai departe, consider ca a continua sa postez pe acest topic este atat o pierdere de timp cat si un efort inutil de a arata adevarul unui om indoctrinat si habotnic, care nu vrea sa vada altceva decat ceea ce crede el ca este adevarul.


- si eu si altii scriu aici nu numai pt. ei, ci si pt. ceilalti participanti la forum. A fi "indoctrinat" cu mai multe informatii provenite din mai multe cai spirituale decit cel care ma acuza de asta mi se pare o ipocrizie. Daca eu sau altcineva face afirmatii gresite in acest domeniu, cei care au alte surse, dovezi si argumente sint liberi sa le expuna, sa le contra-argumenteze sau sa TACA ... de teama de a nu da "margaritare" la altii.

QUOTE
QUOTE (tudy)
Te invit la o lectura riguroasa a acelor texte, ca sa vezi ce inseamna chakra-ele...

Te invit sa mai scoti putin nasul din "textele sacre" si sa vezi practic (daca esti in stare) ce inseamna chakrele.


- texte sacre sint scrise de finte spirituale deosebite care le-au expus in urma verificarii practice a acelor realitati de natura subtila. Punerea intre ghilimele a termenului "textele sacre" arata o atitudine zeflemitoare si o bataie de joc la adresa acelor texte si a autorilor lor si o "superioritate" a adresantului (RZA) asupra acelor texte si autori .. la fel si cu atitudinea zeflemitoare a lui fata de Tudy cu acel "daca esti in stare". Raspund eu in locul lui Tudy: "da, eu, thunder sint in stare!"

QUOTE
Pana una-alta, amandoi ati admis ca ele se rotesc totusi, fie ca asta se petrece intr-un sens Yin, fie in unul Yang, nu?


- energia se roteste, nu chakras. Ce o fi asa de greu de inteles ? Se pare ca RZA face grave confuzii. Confunda "reactorul nuclear cu energia atomica", analogie la chakras si energia specifica ei.

QUOTE
Deci, meciul se termina cu 1-0 pentru mine.


- din nou se confunda spiritualitatea si dialogul pe tema asta un un meci de fotbal.

QUOTE
la finalul discutiei cu toti am fi stiut mai multe, iar voi, ca practicanti de yoga in cadrul MISA, ati fi inteles poate prin ce tip de "initiere" ati trecut.


- asteptam cu interes sa aflam ce tip de initiere a primit RZA .. caci NUMAI despre aceasta se poate pronuta, ce a primit el . nu altii .. cu toate ca eu sint convins ca nici despre de a primit el nu ne poate spune nimic pt. ca nici el nu stie.

QUOTE
Cum insa in loc de schimburi de idei vad ca cineva prefera schimburile de invective, consider ca e dreptul meu sa ma retrag.
Sa va ajute Dumnezeu!


- invectivele le-ai pornit tu RZA (a se vedea mesajele scrise de tine in topicul "Cazul Bivolaru", de unde am si extras o parte din pasajele la care am raspuns in primul mesaj din acest topic .. mesaje din care reiese o atitudine zeflemitoare si batjocoritoare la adresa mea personala, la adresa MISA, sistemului yoga si a participantilor scolii de yoga MISA si nu numai catre ei) ... si chiar daca ele au fost intr-un fel sau altul prezente in mesajele mele sau ale altora, cel putin mesajele mele contin detalii si informatii ON TOPIC .. nu OFF TOPICe, ca in mesajele tale.
- fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa .. cu toate acestea, sint de acord cu aceasta idee a parasirii locului unde esti "neascultat" si huiduit. RZA, pe tine nu te-a huiduit nimeni, ci doar s-a aratat unde faci greseli, iar de ascultat nu avea ce sa asculte la tine, caci nu ai spus (mai) nimic dpdv spiritual.
- asa sa-ti ajute si tie Dumnezeu cum este atitudinea ta fata de cei carora le doresti sa fie ajutati de El.


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 4 Apr 2004, 03:07 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Am citit si eu ineptiile astea cu chakrele ce se rotesc si nu stiam daca sa rad sau sa plang laugh.gif

Chakrele nu se rotesc si ca sa inteleaga chiar si o baba despre ce e vorba, o sa recurg la o analogie.

In loc de chakre sa ne imaginam multe cratite pe un aragaz cu multe arzatoare. Cratitele respective nu se rotesc dar continutul lor da, se roteste.
Asa e si cu chakrele, se roteste energia din ele.
Omul isi extrage energia din mancare, din lumin soarelui, prin actul respiratiei si energia asta e preponderent Yin sau Yang, depinde de mancare, de nara pe care inspira o cantitate mai mare de aer decat pe cealalta etc
Asa si energia cakrelor, cand e preponderent Yin, cand e preponderent Yang... se schimba dupa anumite ciclicitati. La toti oamenii e la fel, fie ca fac sau nu yoga sau alte discipline orientale.
Aceste ciclicitati sunt prezente permanet in universul inconjurator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 4 Apr 2004, 04:40 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 4 Apr 2004, 05:10 AM)
QUOTE (tudy)
Nu se roteste chakra in sine, ci este perceput doar un aspect, YIN sau YANG, al acelei chakre, care da senzatia de rotatie... Deci thunder are dreptate.

[...] Repet, pana si thunder a admis ca "vortexul", "palnia", "energiile" chakrei, zi-i cum vrei, SE ROTESC. N-a fost vorba nici un moment de petale sau nadisuri. Deci am dreptate - si thunder a recunoscut implicit asta. Daca tu spui ca thunder are dreptate, inseamna ca recunosti ca EU am dreptate. OK?

- repet, se rotesc energiile, nu chakrasul. La RZA, se confunda centrala atomica cu energia atomica.

- dar pt. a ajunge la un consens, sa redefinim mai clar ce e chakrasul si ce e rotatia aia. Chakra este ca si o floare. Rotatia este doar o impresie vizuala pe care o are un clarvazator care priveste o chakras. RZA confunda aceasta manifestare a energiei (in cazul de fata al rotatiei ei, dar e bine sa se stie ca mai sint si alte forme de manifestare si miscare a energiei subtile, nu numai rotatia), cu centrul de forta in sine.

QUOTE
QUOTE (thunder)
TOATE chakrele au "treaba" cu trupul.

Aiurea-n tramvai. Primele 4 au legatura cu trupul, Vishudda si Ajna cu ratiunea, Ajna si Sahasrara cu sufletul. Deci, AJNA este chakra de legatura, nu Anahata, asa cum gresit sustii tu. Repet, nu-ti servesc decat concluziile, nu si alte informatii pe care nu le meriti si la inaltimea carora nu dovedesti ca te-ai ridicat. Si da, poti sa ma intrebi pana la anu' care-i sursa informatiilor mele, ca tot nu-ti spun. Oricum, nu vorbesc "din carti milenare" ca tine, ci cu Cunoastere. Una care celor de teapa ta le este si le va ramane interzisa. [...]


- conform caror invataturi sint facute aceste afirmatii ? Ele contrazic textele intelepciunii.

[...]


QUOTE
QUOTE
mare initiat nu sint, dar cunosc destule aspecte teoretice si practice in domeniul ezoteric ... si nu inventii ale unor neaveniti, ci extrase din cai spirituale traditionale, milenare.

Vad ca-i tot dai inainte cu "caile traditionale, milenare" bla-bla-bla... Pai daca urmezi traditia milenara yoga, ce cauta numele Mantuitorului in argumentele tale? Chiar n-ai nici un pic de rusine? Ceea ce aberezi tu este un talmes-balmes hinduso-crestin, impanat cu citate din Baghavat Gita deopotriva cu citate din Biblie, mai mare rasul... Si daca recunosti ca nu esti initiat, de ce te arunci in discutii care te depasesc si deschizi topicuri de genul asta, ai? Mai studiaza, thunder, mai studiaza...


- orice adevar este bine venit, inclusiv cele expuse de Iisus. Este insa straniu ca vorbesti de o asa zisa "greseala" a mea ca vorbesc si de orientalisme si de Iisus ... spunindu-i numele atit de pompos: "Mantuitorului" ... ca un adevarat crestin ... cind tu vorbesti si propovaduiesti informatii ce nu au nici o legatura cu crestinismul (de altfel nu are nici o legatura cu nici o cale spirituala autentica rofl.gif ) .. si pe care un crestin habotnic ti le-ar renega ... si pe tine si pe ele.
- adevarul e cuprins si in biblie si in Bagavat Gita ... numai orbii nu il vad, sau vad doar asa zise diferente
- deschid topicuri unde am o anumita cunoastere teoretica si practica ... de [...] celelalte ii las pe altii sa se ocupe

QUOTE
QUOTE
si tu si altii vorbiti de asa zise jigniri ale mele ... dar nu va uitati in ograda voastra. Stiu insa cine si ce te anima ... si cine doreste devierea acestui topic.

Cine, dragule? Conspiratia mondiala a francmasonilor?... Sa fie un inceput de paranoia sau chiar crezi ca-si pierde cineva timpul cu un amarat ca tine? [...]


- cei care ii anima si pe ei .. si pe tine ...

QUOTE
Cred ca de cel putin 10 ori in ultimele tale 3 postari m-ai intrebat care este sursa informatiilor mele, avand grija bineinteles sa-mi aduci aminte ca tu ai cunoasterea unei scoli spirituale traditionale milenare multiseculare vechi antice si de demult. Te cam roade, nu-i asa?  ohmy.gif


- nu ma roade, dar in felul asta arat si celorlalti care ne citesc mesajele ca nu exista argumente si texte ezoterice care sa sustina afirmatiile tale.

QUOTE
Fii atent aici, daca vrei sa-ti raspund trebuie sa dovedesti ca meriti, asa ca te voi supune unui pop-quiz care o sa-ti prinda tare bine. Deci:


- ma supui ? Eu ma supun DOAR lui Dumenzeu. biggrin.gif

QUOTE
1. Te-as ruga sa precizezi care sunt cele 3 (deja ai un indiciu) chakre care raman active dupa moartea trupului.


- o astfel de intrebare dovedeste o ignoranta crasa in domeniul ezoteric. Recomand celor interesati sa (re)citeasca textul acesta.

- odata cu moartea fizica, structurile subtile parasesc impreuna cu spiritul si sufletul corpul fizic. Corpul astral, cel care "detine" si structura astrala a acesotr centri de forta, nu se "divide", ci ramine acelasi, neschimbat, deci cu toti centri de forta. A se vedea si textul din linkul de mai sus .. e mai sugestiv decit pot spune eu sau altcineva acum. Vine deja din partea unui sfint si eliberat ... nu a unui "forumist" mai mult sau mai putin cunoscator teoretic si practic.

QUOTE
2. Daca tot spui ca Anahata face si drege, fii bun si dezvolta legatura dintre Anahata si Sfanta Cruce.


- exista o multie de legaturi, pe unde le stiu si altii, pe altele nu le stiu multi.
- "sfinta cruce" este ceea ce in Orient se numeste MUDRA. Mudrele poti fi statice, sau in miscare. A face semnul crucii este o manifestare a unei "mudra in miscare".
- una dintre semnificatiile gestului (mudrei) crucii este aceea a "unirii" planului receptiv cu acela al planului emisiv al fiintei si acela al planului inferior, omenesc ... cu cel superior, divin ... si are ca "tinta" armonizarea si echilibrarea acestor energii, YIN si YANG, feminine si masculine, receptive si emisive ... si al energiilor de jos cu cele de sus ...
- in aceasta stare de armonie si echilibru a energiilor, dispar dezechilibrele si odata cu ele influentele malefice, perturbatoare, motiv pt. care semnul crucii este folosit si pt. alungarea unor astfel de stari perturbatoare si a anumitor entitati demoniace.

QUOTE
3. Daca tot ai demonstrat ca esti pe dinafara cu "initierile" din MISA si masonerie, precizeaza o metoda malefica de interventie asupra chakrelor cu ajutorul luminii.


- asta ti s-a "demonstrat" tie, eu am intrebat de unde stii tu de ele ... ca sa arat si altora ca vorbesti fara sa cunosti informati concrete.
- lumina, fie ea si cea fizica, nu aduce o perturbare sau rezonanta malefica, ci una divina. Nu intimplator de spune: "lumina divina".

[...]

QUOTE
Consider ca pana si unul ca tine are dreptul sa se trezeasca odata si odata, iar daca va fi ca trezirea ta sa se faca prin mine, sunt dispus sa-ti ofer o scuturatura zdrava.


- hahahahaha !!! scuturatura zdravana spui ? ok [...]


QUOTE
QUOTE
despre ispita, starea demoniaca samd ... va invit sa cititi Bagavat Gita, capitolul "yoga starii demoniace".

I-auzi... thunder va invita sa cititi Baghavat Gita drool.gif (parerea mea)... Inca doua-trei "lucrari de specialitate" d'astea si vom fi toti niste mari initiati, asa ca tine... ce te faci, pe cine mai iluminezi? Ceva literatura crestina nu recomanzi, sau te temi ca romanii vor prefera notiunea de Sfanta Treime celei de Shiva?


- tu recomanda ce stii si ai studiat ... eu voi face la fel ... iar fiecare e liber sa asculte ce vrea.



Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest topic a fost editat de Tudy: 4 Apr 2004, 06:11 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 4 Apr 2004, 09:58 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE
Acest mesaj a fost editat deoarece continea afirmatii sau remarci care contravin regulamentului acestui forum. Daca intentionati sa transmiteti ceva doar unei anumite persoane, va rugam folositi PM.

Acest mesaj a fost editat de Tudy pe 4 Apr 2004, 07:11 PM


- aceasta cenzura mi se pare neavenita si o privare a drepturilor si libertatii de exprimare personala. Din acest moment voi raspunde la mesaje trimindu-le pe o lista de discutii, separat de acest forum ... iar mesajele mele vor fi de acum inainte NUMAI linkuri ... atit cit voi mai participa la "viata" fizica si subtila a acestui forum. Recurg la aceasta varianta caci am sesizat ca fiecare poate sa ofere te miri ce linkuri, cu tot felul de continuturi ... incepind ce la prostii, pina la calomnii si revelatii, asa ca ... in felul asta mi s-a dat aceasta idee ... si in acelasi timp ma gindesc si la munca, energia si la timpul meu pierdut sa editez aceste mesaje.

Bafta la toti !


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 4 Apr 2004, 10:10 PM
Mesaj #16


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Citez din regulamentul Hanului:
  • Aceasta comunitate se bazeaza pe intelegere si respect reciproc. Asadar, sunt interzise cu desavarsire injuriile, afirmatiile vulgare, rasiste, antisemite sau xenofobe. Este interzisa ironia de prost gust, fara sens si orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum. Punctele de vedere sunt cele care trebuie discutate, nicidecum persoana care isi exprima acel punct de vedere.
  • Moderatorul este persoana care asigura bunul mers al discutiilor, intervenind doar in cazuri speciale (mai exact, incalcarea regulamentului ). Moderatorul nu are obligatia sa dea detalii asupra actiunilor sale (mai ales in momentul in care scopul acestora este evident...).

E o diferenta uriasa intre libertatea de exprimare a ideilor, si exprimarea unor ironii sau afirmatii deranjante la adresa altor persoane. Daca am intervenit, am facut-o strict respectand aceste aspecte. Nu e vorba aici de simpatii sau antipatii, ci doar de asigurarea bunului mers al discutiilor, in incercarea de a se evita atacurile personale. Am avut doar grija sa se respecte Arta de a conversa!.



Acest topic a fost editat de Tudy: 5 Apr 2004, 10:54 AM


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 9 Jan 2006, 07:36 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Poate găsiţi şi aici nişte răspunsuri.. click aici

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 9 Jan 2006, 07:37 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:42 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman