HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

7 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Visele, Semnificatia si rolul lor
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 12:59 AM
Mesaj #1


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Ce sunt visele?

Freud spunea despre vise ca ele reprezinta calea regala spre inconstient. Dar inconstientul este ca un sac fara dimensiuni precise si, in consecinta, este imposibil des spus unde conduce aceasta cale regala. Imaginile lumii viselor difera de cele ale gandirii creatoare, ale imaginatiei, reveriei, hipnozei sau drogurilor. Toate acestea din urma sunt legate, intr-un fel sau altul, de constiinta. Dar nu si visul. C. G. Yung privea visul ca pe o aventura intr-o lume primordiala arhetipala, un fel de inconstient colectiv, in care actioneaza simboluri comune tuturor religiilor si mitologiilor.

Anumiti teoreticieni considera ca activitatea constienta creeaza in creier unele toxine, pe care visele urmaresc sa le dizolve si sa le elimine. Pentru altii, visul serveste la debarasarea creierului de reziduurile depuse in timpul zilei. Stimulii interiori si exteriori formeaza un fundal pe care se tes majoritatea viselor oamenilor. O persoana care doarme si ale carei picioare iesite de sub patura sunt supuse frigului noptii, va visa poate ca se afla intr-o expeditie in Antarctica.

Freud credea ca visele protejeaza somnul si incearca sa satisfaca partial cele mai secrete dorinte ale noastre, care in starea de veghe sunt cenzurate si reprimate de mentalul constient. Dar visele mai au si alte functii. Pe de o parte, ele ajuta la dezvoltarea creativitatii, iar istoria literaturii, muzicii, artelor plastice si stiintelor abunda in exemple de moduri in care inspiratia poate veni sub forma de vis, aproape similar mesajelor divine in care credeau cei din vechime. Un rol important al viselor ar mai fi si acela ca pe perioada visarii, corpul astral al fiintei se reincarca energetic, ceea ce face din vis un instrument absolut necesar regenerarii structurilor subtile ale fiintei umane.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:00 AM
Mesaj #2


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Visul constient

Oamenii au privit mereu visele ca pe un fenomen de necontrolat. Cercetari stiintifice recente au inceput insa sa confirme faptul ca, printr-un efort sustinut, noi putem dobandi controlul deplin asupra viselor noastre.

La Universitatea Stanford (SUA) s-a format un colectiv de cercetatori care studiaza starea de vis constient, urmarind sa aprofundeze cunoasterea asupra constiintei umane si aplicatiile visului constient in domeniul sanatatii.

Cercetarea modificarilor care apar la nivelul creierului si al constiintei poate conduce la descoperiri fantastice, permitandu-ne sa intram la vointa in starea de vis constient si sa avem astfel acces la orice experienta imaginabila. Deja se stiu multe lucruri despre acea faza a somnului numita REM (Miscari Rapide ale Ochilor), starea in care intervine visarea lucida sau constienta. Gasirea unui mijloc sigur si convenabil de a intra in starea de vis constient ar putea deschide o poarta catre nenumarate aplicatii de valoare ale acestei stari.

Visarea lucida a fost in centrul atentiei din partea comunitatii metafizice si stiintifice in ultimii ani. In culturile orientale, visarea lucida a fost intotdeauna un element ezoteric al practicilor spirituale ale taoismului, budismului si hinduismului. Budistii tibetani au ridicat practica visarii lucide la o forma de arta. Budistii tibetani considera ca a visa este o cale de a stabili conexiuni mai profunde cu sufletul cuiva. Ei cred ca de fiecare data cand visam experimentam conditia sufletului nostru esential.

Luciditatea in vis este extrem de valoroasa. Cand indivizii incep sa aiba experienta visarii lucide ei incep sa fie mult mai expansivi. Limitarile personale nu mai exista si apare sentimentul de a controla mai bine destinul personal. Intuitia si imaginatia in timpul orelor de veghe sunt sporite in mod vizibil.

Astazi, visul constient a devenit o realitate, fiind explorat de mii de oameni in Occident. Cu toate ca este o experienta rara pentru majoritatea oamenilor, totusi, fiecare din noi are un vis constient cel putin o data in viata, iar 20% din oameni chiar o data pe luna. Se fac cercetari pentru a face accesibila aceasta experienta intregii umanitati, pentru ca dezvoltarea acestei capacitati necesita mai mult timp si efort decat sunt dispusi sa acorde cea mai mare parte a oamenilor. Tehnologia ne poate ajuta sa atingem aceasta stare, dar deocamdata succesul nu poate fi garantat 100%.

A visa constient inseamna sa stii ca visezi chiar in timp ce visezi. In timpul visului constient, putem gandi, rationa si actiona la vointa, ramanand in acelasi timp in stare de somn si continuand sa visam. Teoretic, fiecare are aceasta capacitate, pentru ca fiecare dintre noi viseaza noapte de noapte.

Cei mai multi dintre noi au experimentat mai multe grade de luciditate. Cand cel care viseaza realizeaza ca un anumit segment de vis este doar un vis, aceasta se numeste “visare prelucida”. Un vis intr-adevar lucid este acela in care cel care viseaza recunoaste in mod clar ca viseaza, continuandu-si astfel experientele din vis. Aceste vise tind sa para mai reale si mai vii decat realitatea normala din starea de veghe. De asemenea, simtul auzului, vederii, gustului si mirosului par a fi amplificate.

In timp ce visam, ne proiectam, de fapt, in lumi paralele, complexe, cu detalii la fel de clare, dinamice si impresionante ca si lumea fizica pe care o experimentam in starea de veghe. Capacitatea de a crea lumi este un dar al mintii umane. Acest talent uimitor este folosit din plin atunci cand visam. Lumile create de mintea noastra sunt atat de convingatoare incat si noua ne e greu sa le deosebim de lumea “reala”.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:01 AM
Mesaj #3


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Inducerea starii de vis constient

Desi visarea constienta poate fi invatata si exista numeroase tehnici de inductie a acestei stari, este nevoie de un efort sustinut pentru a obtine rezultate. In general, sunt doua modalitati prin care subiectii pot intra in starea de vis constient. Majoritatea spun ca erau in mijlocul unui vis normal cand un fapt mai neobisnuit i-a facut sa-si dea seama ca viseaza. Mai rar, subiectii spun ca s-au trezit pentru scurt timp dintr-un vis, adormind apoi din nou si reintrand direct in acelasi vis, fara intreruperea constiintei.

Iata un exemplu: “Eram intins in pat dimineata tarziu ascultand sunetul apei care curgea in baia invecinata. Mi-a aparut deodata o imagine a oceanului, la inceput mai estompata ca si cum mi-as fi imaginat-o in starea de veghe. Dar devenea rapid din ce in ce mai vie, in timp ce sunetul apei se indeparta proportional. In cateva secunde, m-am vazut stand pe tarm, intre mama mea si o fata al carei chip imi era oarecum familiar. Nu mai auzeam sunetul apei care curgea in baie, ci numai pe cel al valurilor...”

In cartile sale, Carlos Castaneda descrie tehnica pe care samanul mexican Don Juan o numea “Arta visatului”. El l-a invatat pe Castaneda sa se “trezeasca in vis”, programandu-si mintea inca din starea de veghe sa realizeze o actiune simpla, de exemplu sa-si priveasca mainile. Odata “trezit”, el putea apoi sa realizeze actiuni mai complexe la vointa si chiar sa isi deplaseze constiinta la distanta, fie in lumea reala fie in lumile subtile.

Cercetatorii moderni cauta metode de obtinere a acestei stari prin anumiti stimuli externi indusi in timpul somnului paradoxal (REM). Acesti stimuli au rolul de a aduce aminte subiectului ca viseaza. Cei mai eficienti se pare ca sunt stimulii luminosi. Se pot folosi insa si sugestii verbale inregistrate sau stimuli tactili. Combinatia dintre stimulii luminosi si exercitiile mentale de genul autosugestiei este mai eficienta decat simpla folosire a stimulilor.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Jan 2004, 01:01 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:02 AM
Mesaj #4


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Relatia minte-corp in timpul visului constient

In timpul unor studii, s-au realizat electroencefalograme ale unor subiecti care primeau stimuli luminosi in timpul somnului paradoxal. De asemenea, s-au urmarit si alti parametri fiziologici pentru a vedea care sunt efectele acestei stari asupra corpului fizic si a pune in evidenta conexiunile care exista intre minte si corp. S-a observat ca atunci cand visam ca facem anumite actiuni, efectele asupra creierului sunt aproape identice cu cele produse de aceleasi actiuni din starea de veghe.

In primele 30 de secunde de vis constient apare o scadere a undelor alfa din emisfera stanga a creierului, ceea ce corespunde unei intensificari a activitatii acestuia. Intr-adevar, emisfera stanga este asociata cu limbajul, iar subiectii intrau in starea de vis constient formuland in gand propozitia “Acesta este un vis”.

Cei care viseaza constient pot comunica, de asemenea, cu cei din lumea reala prin miscari fine ale ochilor sau ale mainii.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:03 AM
Mesaj #5


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Aplicatii de valoare ale visarii lucide

Intr-o lume cu posibilitati nelimitate cum este cea specifica visului constient, creativitatea este la ea acasa. Oamenii vor putea experimenta orice mod de viata isi doresc, isi vor putea trai fanteziile pe care nu si le pot permite in viata reala, sau vor putea face repetitii pentru succesele viitoare. Experimentarea starii de vis constient este lipsita de orice risc, astfel incat ideile noi din orice domeniu pot fi testate in aceste lumi-model din vis.

Visarea lucida poate fi privita, de asemenea, ca un proces de evolutie spirituala, un pas inainte, pentru a-ti reaminti cine esti si care este destinul tau real. Visatorul lucid are un mare avantaj in viata. In vise, personajele si obiectele sunt parti din noi insine - fiecare personaj este o fateta diferita a mintii si personalitatii noastre. Putem intreba personajele din vis si primi raspunsuri care au fost tot timpul in mintea noastra, doar ca nu am recunoscut solutiile care erau chiar in fata noastra. Intr-un vis lucid poti prelua controlul si depasi temerile si problemele. Adesea vei visa o situatie cu care te confrunti in viata reala, chiar in acel moment. Cum crezi ca iti va fi afectata atitudinea daca te-ai putea ridica si stapani situatia? Aceasta te-ar putea ajuta in fapt sa-ti invingi temerile si sa faci fata oricarei presiuni atunci cand te intorci in “lumea reala” intrucat vei fi pregatit prin repetitia din vis!

Visele recurente pot fi, de asemenea, stopate datorita luciditatii. Multe persoane au cosmaruri repetate care sunt rezultatul unei traume sau tragedii din copilarie. In timp ce ele par imposibil de oprit de catre visatorul pasiv, visatorul lucid poate controla situatia si, in final, o poate stapani.

Poti sa mergi in locuri si sa faci lucruri pe care intotdeauna ai vrut sa le faci in visele tale. Aceasta poate fi o evadare din viata cand lucrurile sunt dificile. Intr-un vis lucid ai posibilitatea de a scapa de stres, poti face grijile sa dispara ca prin farmec si poti realiza lucruri pe care ti-ar fi placut sa le faci daca ai fi avut suficient timp pentru ele in timpul zilei. Chiar daca nu se produce in lumea fizica, te vei simti mult mai fericit si mai relaxat gratie experientelor din vis. Nu subestima puterea mintii de a face sa se petreaca orice vrei – spune-ti ca meriti si lasa-ti visele sa zboare!

Se pot mari, de asemenea, capacitatile curative. Oamenii pot folosi visul constient pentru a scurta timpul recuperarii de dupa o boala sau operatie chirurgicala.

Pe langa faptul ca este un puternic instrument stiintific pentru explorarea starii de vis, visul constient ofera, de asemenea, un important potential pentru numeroase aplicatii practice, inclusiv dezvoltare personala, cresterea increderii in sine, depasirea cosmarelor, imbunatatirea starii de sanatate fizica si mentala, rezolvarea creatoare a problemelor si altele. Un alt exemplu este cel al persoanelor handicapate, care vor putea sa mearga din nou in visele lor, sa danseze, sa zboare sau chiar sa faca dragoste.

La fel cum exista simulatoare de zbor pentru a invata sa pilotezi in perfecta siguranta, visul constient poate functiona ca un adevarat “simulator de realitate”, permitand oamenilor sa invete sa traiasca in orice lume imaginabila, sa experimenteze si sa aleaga mai bine dintre diferitele viitoruri posibile.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:03 AM
Mesaj #6


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Sunt visele necesare supravietuirii?

Sunt oare visele necesare supravietuirii noastre? Unii cercetatori au ajuns la concluzia ca visele sunt cu adevarat foarte importante si ca exista la fiecare persoana un ciclu REM (un ciclu al somnului cu vise) necesar bunastarii sale fizice si sanatatii mentale. Alcoolul, drogurile si somniferele reduc aceasta perioada (REM), explicand astfel, cel putin partial, tulburarile mentale ale celor dependenti de ele. S-a constatat experimental ca daca o persoana adormita este trezita la inceputul unei faze REM, de indata ce ea va readormi, va avea tendinta sa intre direct sau mult mai rapid in faza de vis. Daca ea este trezita de fiecare data, lupta organismului pentru a intra in faza de vis va fi din ce in ce mai inversunata, dovedind faptul ca visul, si nu somnul, este adevaratul obiectiv. Intreruperea repetata a somnului va conduce la un moment dat la microvise cvasiinstantanee, si daca este prelungita prea mult, poate provoca chiar moartea.

Concluzia cercetatorilor este ca un individ care nu viseaza in timpul somnului (din diverse motive) va visa in timpul starii de veghe, avand asa-zisele "vise cu ochii deschisi".


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:04 AM
Mesaj #7


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Visele premonitorii

Fenomenul viselor premonitorii reprezinta tipul cel mai frecvent intalnit dintre toate experientele mentale inexplicabile. Prin insasi natura lor, ele sunt mai putin intelese si dificil de studiat. Taramul minunilor care este spiritul uman ascunde o multime de secrete care sfideaza cercetarea stiintifica si care vor continua sa o faca atat cat o explicatie adecvata nu va fi gasita. Se fac unele progrese, dar este vorba de o sarcina imensa si se inainteaza cu greu.

Este foarte dificil ca un om sa isi "inventarieze toate visele pe care le are pe parcursul unei vieti". Din nenumaratele vise pe care le are un om, o mare parte dintre ele par si de multe ori s-a dovedit a fi adevarat ca descriu elemente din viitor.

Sa examinam cateva cazuri interesante in care anumite persoane au avut vise premonitorii si care au fost consecintele lor.

In cursul primaverii anului 1915, eminentul conferentiar britanic I.B.S. Holburne revenea dupa un turneu de conferinte reusite, pe care le tinuse in toate cele patru colturi ale Statelor Unite. Isi rezervase un loc pe Lusitania, marele pachebot Conard, vestit pentru gratia si rapiditatea sa. Trezindu-se foarte devreme, in dimineata de 7 mai 1915, Marion, sotia profesorului, aflata in Anglia, asezata intr-un fotoliu in biblioteca lor, a adormit din nou si a inceput sa viseze. Se gasea in mod straniu la bordul unui mare transatlantic in pericol. Vasul se clatina periculos. Navigatorii se agitau sa puna barcile pe apa. Oamenii treceau in toate directiile, dar fara panica, fara agitatie. Dna. Holburne, care statea pe puntea superioara a vasului care naufragia, a cerut vesti despre sotul ei unui tanar ofiter care trecea pe acolo. Ofiterul a raspuns prompt ca profesorul parasise deja vaporul si era la bordul unei barci de salvare. Dupa aceste cuvinte, ea s-a trezit brusc in fotoliul bibliotecii, cu ochii larg deschisi si inima batand puternic. La micul dejun, in acea dimineata, ea a vorbit despre visul avut membrilor familiei, care au ras toti de ea: "Este numai un cosmar fara importanta", i s-a spus. Ei si-au schimbat insa parerea, cateva zile mai tarziu, cand a fost transmisa vestea ca marele pachebot Lusitania a fost scufundat de un submarin german in largul coastelor Irlandei si ca se deplangea moartea unui numar mare de persoane. Au aflat mai tarziu ca profesorul Holburne ajutase multa lume sa isi puna vesta de salvare si sa urce in barci, inainte de a primi ordinul sa paraseasca vasul la randul sau. Asadar, profesorul supravietuise, iar cand Marion i-a descris acestuia pe tanarul ofiter pe care il intrebase in vis, nu a avut nici o dificultate sa-l recunoasca pe cel care i-a ordonat sa se urce in barca de salvare… exact cum ofiterul ii spusese doamnei Holburne in timpul visului sau.

Numele lui Sir Henry Wilson il gasim in cartile de istorie, ca maresal al Statului Major Britanic, la inceputul primului razboi mondial. Cariera sa stralucita a fost urmata apoi de un mandat in Parlament, ca deputat de North Down, in Irlanda. Sir Henry fiind un vechi prieten al sau, lady Londonderry, personalitate celebra in inalta societate din Londra, a incercat prin toate mijloacele asa cum era de altfel si normal, sa-l invite la un dineu pe care il dadea la resedinta ei in iunie 1922. Ea reusi in cele din urma sa-l gaseasca pe Sir Henry intr-un pavilion de vanatoare din Scotia. A fost deci invitat ultimul… si al treisprezecelea la masa. Dar lady Londonderry nu s-a linistit. Nici unul nici altul nu era superstitios. Desi poate ca ar fi fost bine sa fie. In timpul serii, Sir Henry, imbracat ca de obicei in civil, era intr-o dispozitie excelenta, razand si glumind tot timpul cat a durat masa, ceea ce nu facea parte din obiceiurile lui. Dineul a fost incheiat cu succes. Era aproape doua dimineata cand gazda a putut in sfarsit sa se retraga, epuizata, dar multumita. In acea noapte lady Londonderry, care nu visa decat foarte rar, a avut un vis intens si de neuitat.

L-a vazut pe Sir Henry intrand intr-un taxi in uniforma de gala. Era singur, asezat pe locul din spate. Taxiul s-a oprit in fata resedintei lui sir Henry, pe care lady Londonderry a recunoscut-o imediat. Sir Henry a coborat din masina, a platit soferului si a inaintat spre locuinta sa. In timp ce se apleca pentru a introduce cheia in broasca, doi oameni au tasnit din spatele unei coloane si au alergat spre el, scotand de sub mantale arme de foc. Lady Londonderry a incercat sa strige pentru a-l preveni pe Sir Henry, dar nu a reusit sa articuleze nici un sunet. Sir Henry a auzit pasii celor doi atacatori, dar inainte de a avea timp sa se intoarca, unul dintre cei doi a tras din plin. O pata rosie a aparut intre omoplatii lui Sir Henry. Maresalul s-a prabusit si, agatandu-se cu mana stanga de o coloana, a scos cu mana dreapta mica sabie de parada. Deoarece s-a intors sa-si infrunte dusmanul, mai multe alte focuri de arma au rasunat in noapte; Sir Henri a cazut pe trepte si nu a mai miscat. Tragatorii au fugit in strada si lady Londonderry s-a trezit tipand, scaldata in sudoare.

Ravasita, a povestit teribilul cosmar sotului ei sosit imediat. El a incercat sa o calmeze, spunandu-i ca aceasta nu are nici o legatura cu realitatea, ca nu era decat un vis si nimic mai mult. In cele din urma, a telefonat sub un alt pretext la resedinta lui Sir Henry si a fost asigurat ca maresalul dormea dus in patul lui. Dar Lady Londonderry a ramas convinsa ca ea a asistat cu anticipatie la asasinarea maresalului. Ea le-a povestit mai multor prieteni visul ei, dar fiecare i-a sugerat sa uite toata povestea si mai ales sa nu-l plictiseasca pe Sir Henry cu o poveste deplasata. Zece zile dupa ce lady Londonderry a avut acest vis, Sir Henry , datorita obligatiilor sale militare a fost ales pentru a dezveli monumentul ridicat in memoria victimelor razboiului, in Piata Paddington. Cu acea ocazie, Sir Henry si-a imbracat din nou uniforma de gala. Dupa ceremonie s-a urcat singur intr-un taxi si s-a intors acasa. La cateva secunde dupa ce a platit soferului si a ajuns la usa, Sir Henry zacea cu fata in sus la pamant, cu o mana crispata pe manerul sabiei de ceremonie. Fusese ucis de doi tragatori care au fugit in noapte, exact ca in visul lui lady Londonderry.

Cateodata visele premonitorii au chiar consecinte fericite. Este cazul visului lui Julius Dittman, din aprilie 1956. dl. Dittman avea un magazin situat la intersectia strazilor Ontario si Huron la Cleveland, in Ohio. In acea vreme, compania Cleveland Parkamatic a construit un enorm imobil de parcare chiar alaturi de magazinul d-lui. Dittman. El a visat ca garajul s-a surpat brusc peste magazinul sau, transformandu-l in bucatele. Visul fusese atat de puternic, incat chiar a doua zi dimineata a luat legatura cu un agent de asigurare care a fot bucuros sa-i vanda o polita de asigurare de o suta douazeci de mii de dolari in caz de intrerupere a activitatii comerciale. Polita i-a fost remisa d-lui. Dittman vineri, 6 aprilie 1956, ora 15. in dimineata zilei de 7 aprilie, la orele 7, primaria a ordonat demolarea unui imobil cu multe etaje, aflat chiar in apropierea magazinului. Acest fapt a presupus de asemenea si inchiderea magazinului pe toata perioada lucrarilor. Gratie avertismentului primit in vis, Dittman avusese timp sa se protejeze impotriva acestei nenorociri. Compania de asigurari n-a avut altceva de facut decat sa-i plateasca despagubiri

Este indicat asadar sa ne urmarim cu atentie visele si sa luam in consideratie (bineinteles cu discernamant) toate semnele pe care le primim prin intermediul viselor.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 22 Jan 2004, 01:05 AM
Mesaj #8


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Ce inseamna ce visez?...

Carl Jung atrage atentia ca un dictionar de simboluri pentru vise nu poate fi universal valabil. Un acelasi vis pe care l-au avut persoane diferite poate fi interpretat altfel si semnifica altceva pentru fiecare dintre ele. Daca prietena ta se viseaza cazand pe scari, aceasta se poate datora unor probleme in casnicia ei, pe cand la tine poate fi, pur si simplu, un avertisment ca trebuie sa-ti repari balustrada.

Prin urmare, cu mentiunea ca fiecare vis pe care il avem trebuie interpretat in contextul in care el apare, in functie de situatia de viata in care ne aflam, mai jos este prezentat intelesul catorva vise care apar si chiar se repeta la majoritatea oamenilor.

Moarte: Cel mai adesea, un asemenea vis indica incheierea unui capitol in viata noastra si trecerea spre o noua etapa. Uneori poate insemna ca a sosit momentul sa renunti la anumite conceptii invechite. Poate semnifica, de asemenea, dorinta de a accede la un nivel mai profund de intelepciune. Daca visezi moartea altcuiva, poate insemna ca te eliberezi de grijile pe care ti le faceai in legatura cu acea persoana.

Examen: In filmul "Afacere riscanta", Tom Cruise are in repetate randuri un cosmar in care el ajunge prea tarziu la un examen. "Viata mea s-a sfarsit, nu voi intra niciodata la colegiu !". Si S.Freud a avut vise legate de examene. Visam fie ca intarziem foarte mult, fie ca ne dam seama brusc de faptul ca am uitat sa citim un anumit curs important sau atmosfera in care se desfasoara examenul este atat de tensionata, incat devenim incapabili sa dam raspunsurile corecte. De regula, un asemenea vis apare atunci cand suntem pe punctul de a lua o decizie majora in viata.

Caderea: Visele in care cadeti semnifica, in general, teama de a nu cadea in dizgratie, de a nu pierde controlul asupra unei anumite situatii sau teama de a patrunde in necunoscut. De asemenea, pot pune in evidenta o tulburare emotionala, sentimentul ca nu esti stapan pe situatie sau dorinta de a scapa de unele responsabilitati. De exemplu, daca cineva care detine un post de conducere se viseaza cazand pe scari intr-o perioada in care se confrunta cu anumite probleme de serviciu, acest vis reflecta teama sa de a nu-si pierde statutul. Pe de alta parte, o adolescenta educata intr-un spirit strict catolic a avut o serie de vise in care cadea, dupa ce si-a inceput viata sexuala cu prietenul sau. In acest caz, visul ei scoate la iveala sentimentul de vinovatie generat de abaterea de la un anumit standard moral.

Gasirea unor obiecte de valoare: Multi oameni se viseaza castigand la loterie sau gasind comori. In mod obisnuit, aceste vise vin ca o consolare, in timpul somnului, in perioadele marcate de greutati materiale. Uneori, insa, ele au un inteles profund. In special cand traversati o perioada de criza interioara, un vis in care gasiti obiecte pretioase poate fi calea prin care subconstientul dumneavoastra va asigura de faptul sa posedati resurse interioare pentru a trece cu bine impasul.

Pierderea obiectelor de valoare: Printr-un asemenea vis uneori subconstientul va avertizeaza, pur si simplu, ca ati pierdut ceva de valoare, dar ati fost prea preocupat pentru a observa aceasta. La un nivel mai profund, un vis in care pierdem obiecte valoroase poate semnifica, de fapt, pierderea unor valori morale. Spre exemplu, un scenarist a muncit ani de zile pana a reusit sa vanda o piesa. Aceasta a devenit un film de succes si el a fost asaltat de oferte. In acel moment a inceput sa aiba o serie de vise in care pierdea lucruri de valoare, pe care le adunase o viata intreaga: o colectie de discuri cu muzica jazz, cartile, casa. Aceste vise simbolizeaza teama sa de a nu se lasa sedus de superficialitatea specifica Hollywood-ului, abandonandu-si astfel propria scara de valori.

Goliciune: Visul clasic in care iesim pe strada si brusc realizam ca am uitat sa ne imbracam poate avea cateva interpretari diferite. El poate reflecta un conflict interior legat de viata sexuala, cum ar fi sentimentul de vinovatie sau indoiala referitoare la propria potenta. Poate indica, de asemenea, teama de a ne expune, sentimentul de a fi vulnerabil sau dorinta de a abandona conventionalismul si a ne dezvalui pe noi insine asa cum suntem. Cheia interpretarii visului o ofera contextul in care el apare. Sa zicem ca visati ca mergeti pe o strada complet gol. Nimeni nu a observat, inca, dar va simtiti stanjenit. Aici mesajul este acela ca aveti un secret, care va temeti sa nu fie dezvaluit. Daca, insa, starea din vis este aceea de anxietate sau chiar manie, este posibil sa va aflati in viata obisnuita intr-o situatie amenintatoare pentru dumneavoastra. Este posibil, de asemenea, ca visul sa dezvaluie un sentiment de inferioritate pe care il aveti (goliciunea va expune toate defectele).

Pierderea dintilor: Grecii antici credeau ca un asemenea vis prezice moartea unei persoane dragi. Interpretii contemporani sustin ca el poate semnifica pierderea puterii sau a autoritatii, teama de maturizare sau de imbatranire. De asemenea, poate simboliza transformarea, moartea si renasterea.Un vis in care suferiti extractia unui dinte poate prefata indepartarea unui obstacol din viata dumneavoastra. Daca visati ca aveti scos un dinte din fata, aceasta poate insemna ca va temeti sa nu va uratiti sau sa nu deveniti nedorit.

Bagaje: Daca va visati carand greutati sau bagaje, inseamna ca o anumita problema cu care va confruntati in viata obisnuita trebuie rezolvata sau abandonata. Poate fi vorba chiar si despre o relatie pe care o aveti cu o anumita persoana.

Zborul: Indica fie sentimentul ca toate va merg din plin, ca "va aflati la inaltime", fie lupta impotriva obstacolelor, pentru a va ridica deasupra nesansei. Pentru a interpreta acest vis trebuie sa va analizati care este starea pe care o aveti: va aflati in culmea fericirii sau, din contra, visul este marcat de pericole si anxietati.

Casele: Acordati atentie stilului arhitectonic. Daca va visati intr-o casa specifica evului mediu, poate ca subconstientul va avertizeaza asupra unor atitudini specifice acelei epoci, pe care inca le mai aveti. Camerele din casa sugereaza domenii in care visatorul are anumite probleme sau preocupari. Dormitorul poate avea legatura cu viata sexuala sau anumite probleme intime, camera de zi, cu familia sau conditiile de trai, demisolul sau mansarda, cu parti ale psihicului inconstient sau cu anumite refulari. Casa distrusa indica o criza interioara: senzatia inutilitatii intregii vieti, depresie, angoasa, senzatia de impas, de frica si ingrijorare pentru ziua de maine. Un asemenea vis este un semnal de alarma. El arata ca trebuie sa luam masuri pentru a ne transforma ca personalitate, abandonand cat mai repede ceea ce este negativ. Daca este distrusa de flacari, inseamna ca aceasta transformare trebuie realizata urgent, daca vrem sa evitam pedeapsa divina, care este iminenta.

Apa: Asemenea vise sunt, de obicei, in legatura cu viata sexuala. Este foarte important sub ce forma este apa: lac, rau, ocean, mare. Poate simboliza un sentiment profund de neliniste sau senzatia ca, intr-un anumit domeniu al vietii tale, "nu esti in elementul tau".

Pierderea trenului, a avionului etc.: Visul in care ramanem blocati in trafic in drumul spre gara, aeroport etc. simbolizeaza frustrarile din viata noastra. Rezolvarea acestei situatii in vis poate fi semnificativa. De pilda, o scriitoare a acceptat, la un moment dat, mai multe comenzi decat ar fi putut realiza. Intr-o noapte a visat ca a pierdut un zbor important si nici nu a putut lua un avion mai tarziu, deoarece avea un bilet special, cu reducere. Noaptea urmatoare a visat ca, totusi, pana la urma, a reusit sa plece cu un alt avion. Ea a interpretat acest vis prin aceea ca ea insasi - si nu editorii - si-a incarcat programul exagerat de mult. Astfel, a hotarat sa solicite amanarea unui termen, eliberandu-se de presiunea sub care ar fi fost nevoita sa lucreze.


Sursa: www.yogaesoteric.net


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 28 Jan 2004, 04:17 PM
Mesaj #9


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Foarte interesant, Tudy, felicitari !
clapping.gif

Ti-as fi recunoscator daca ai mai scrie ceva la "metode de introducere a visului constient".
Am incercat metoda lui Castaneda, dar nu am reusit...inca.
Poate mai gasesti cate ceva...mai scrie.

Ok, daca tot sunt la rubrica "Vise", poate stie cineva sa-mi interpreteze urmatorul vis pe care l-am avut:



Eram singur in dormitorul apartamentului in care locuiesc. Camera era complet goala si luminata intensin alb. Imi era frica pt ca banuiam ca e o persoana necunoscuta pe hol, si stateam ghemuit intr-un colt al dormitorului privind spre usa dela intrare, asteptand sa vad cine sau ce misca acolo. Imi era frig. Desi dormitorul era complet gol (nici macar o scama) si luminat in alb, am observat ca holul era si mai intens luminat in alb.
Mi-am facut curaj si m-am indreptat spre usa care dadea spre hol. Am vazut ca pe hol nu era nimeni si, asa cum era dormitorul, holul era si el nemobilat si luminat, de data asta intr-o lumina incredibil de intensa, un alb orbitor.
Am fugit in bucatarie si m-am ascuns dupa usa. Bucataria era intunecata si mobilata. Am ascultat pasii care mergeau pe holul din care tocmai venisem. Necunoscutul intrase in dormitor. Atunci am iesit din bucatarie si dintr-o curiozitate sora cu inconstienta m-am dus in dormitorul in care stiam ca a intrat necunoscutul.
Spre surprinderea mea, am gasit dormitorul mobilat complet si perfect normal, lumina alba disparuse. Ba mai mult, langa pat, mama ii peria parul surorii mele. M-am asezat langa ele pe pat.
Atunci am observat ceva ciudat: o hartie murdara pe care scria ceva nedeslusit atarna de candelabru. Mama, apoi sora mea, vazand hartia, au lesinat. Atunci m-a cuprins din nou frica, pt ca se auzea ceva in spatele dulapului de haine.
M-am hotarat sa urmez exemplul mamei si al surorii, asa ca m-am prefacut ca citesc hartia si am cazut ca lesinat.
Atunci am intredeschis ochii si am observat printre gene, nedeslusit, ca o silueta intunecata iesea din spatele perdelei.
Atunci m-am trezit.





--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 11 Feb 2004, 02:30 PM
Mesaj #10


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Cred ca nu am sanse sa primesc un raspuns prea curand... cry.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 11 Feb 2004, 04:45 PM
Mesaj #11


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



@3,1415926535: Îmi cer scuze pentru întârziere...

Unele dintre metodele respective de inducere a stărilor de vis conştient pot fi cu siguranţă găsite online, altele sunt pur şi simplu "unavailable", la un anumit stadiu al evoluţiei fiinţei... Există chiar şi unele cazuri când acele metode nu mai îşi au rostul, abilitatea respectivă putând fi "obţinută" aproape instantaneu...

O să încerc să revin cu amănunte, în măsura în care Timpul îmi permite... thumbs-up.gif



P.S. Am povestit cu cineva despre visul respectiv. Concluziile au fost interesante... Îţi pot da detalii pe PM.

Acest topic a fost editat de Tudy: 12 Feb 2004, 02:34 AM


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blueeyes
mesaj 23 Feb 2004, 11:18 AM
Mesaj #12


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 17 February 04
Forumist Nr.: 2.251



Intr adevar, iata un subiect f interesant si plin de mister in acelasi timp...
Cred cu convingere in aceste vise premonitorii care iti pot anticipa niste evenimente viitoare, fie rele fie bune.
Eu am avut vise premonitorii(si in general cu aspect nefast), si asta m a convins.

Va pot povesti pe scurt unul dintre ele.

Acum cativa ani, eu stateam cu bunicii mei.Intr o noapte am avut un vis in care se facea ca bunica mea era in bucatarie si gatea dar cu o singura mana!!! Cealalta era infasurata in ceva alb si imobilizata in forma de L.Vazand toate astea am avut o stare de neliniste si de nedumerire. M am trezit.

Dimineata am analizat visul si mi am dat seama ca imi aparuse bunica mea cu bratul in gips ..facand mancare...de fapt batand niste snitele!!!!

Bunica mea, aproape in fiecare dimineata pleaca la piata..asta intentiona si in acea zi..era iarna si afara polei.M am gandit la toate cele si am hotarat sa nu o las sa se duca ca poate visul a fost un avertisment.Am venit cu ideea sa ma duc eu sa iau toate cele necesare cu pretextul ca afara e polei si mai bine merg eu, ca sunt mai sprintena(desi bunica mea e ca o caprioara wink.gif )...Nu am avut cu cine discuta cu toate insistentele si rugamintile mele...si pana la urma a plecat si cu bunicul meu..astfel am fost mai linistita.

Eu nu le am spus nimic despre visul meu.Apoi chiar ma gandeam ca poate daca i as fi spus visul nu s ar mai fi
intamplat..nici eu nu stiu.

Dupa vreo ora se intorc si aflu ca bunica cazuse pe gheata si avea dureri in brat.S au dus la Urgenta.

La intoarcere, bunica mea avea avea bratul in gips deoarece era fractura, iar a doua zi am gasit o in bucatarie batand snitele cu o singura mana!!!!

Bineinteles ca le am dezvalui motivul insistentelor mele si visul premonitoriu, dar din pacate nu am putut preintampina nimic.... sad.gif


De atunci am inceput sa cred cu tarie in vise si am inceput sa analizez orice vis mai deosebit si va pot spune ca fiecare are niste simboluri de care trebuie sa tinem seama.


Vise placute mwah1.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Likurici
mesaj 24 Feb 2004, 10:01 AM
Mesaj #13


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 215
Inscris: 16 January 04
Forumist Nr.: 1.849



Se intampla sa am cosmaruri. Nu des, dar se intampla.
Indiferent de ceea ce visez, actiunea este, insa, de fiecare data plasata in acelasi loc: casa bunicii, de la tara, unde mi-am petrecut, copil fiind, multe weekenduri si o buna parte din vacante, alaturi de frati, veri (diferentele de varsta fiind mici).
Nu exista nici un eveniment care sa ma fi marcat, astfel incat sa pot spune ca pot defini un motiv real ptr acest lucru.
Ciudat este ca si unuia dintre veri i se intampla acelasi lucru.
Dupa moartea bunicii (acum 4 ani), casa este nelocuita si a fost transformata in casa de weekend. Nu am mai fost acolo insa de aproape 1 an.
Obisnuiam sa-i povestesc mamei cand se intampla sa am cosmaruri. Se mira si nu-si poate explica. Nu i-a povestit niciodata bunicii, nevrand sa o supere. Nici eu nu i-am povestit niciodata visele, nici faptul ca atunci cand eram mica imi era teama sa merg singura in camara, o camera mare, intunecoasa si rece.

La cateva saptamani dupa ce a murit bunica, am avut un cosmar. Mi-a aparut zambitoare in vis, spunandu-mi ca nu trebuie sa-mi fie teama de casa, ci numai de partea din spatele casei (o portiune lata de aproximativ 5 m, dintre casa si gardul care separa curtea de cea a vecinilor). In vis mergeam spre partea din spate a casei, trecand prin gradina. In locul vitei de vie erau garoafe suspendate, cu floarea in jos. Inainte de a ma trezi, a mai spus ca nu se va intampla nimic pana cand gutuiul din coltul casei nu se va rupe, daramand magazia.
M-am trezit si i-am povestit mamei. Mi-a spus ca de obicei: vis de noapte.
Peste cateva zile am fost in vizita la unchiul meu, fratele mamei. Varul meu nu era acasa, de obicei ne povesteam visele, nefacand insa din asta mult caz. I-am povestit unchiului meu, inclusiv reactia mamei care era mereu aceeasi. Cateva minute a tacut, si apoi a inceput sa povesteasca, spunand ca ce imi va povesti sunt lucruri pe care mama nu le-a stiut niciodata. Unchiul meu era un om echilibrat. Era prima oara cand l-am vazut schimbat la fata. A inceput sa povesteasca zicand: "e prima oara, dupa zeci de ani cand ma gandesc la asta"
Bunicii mei au cumparat casa, terenul de la niste rude. In fosta casa locuia si baiatul celor care o vindeau, bolnav grav de tuberculoza. Acel om, cand s-a pus problema vanderii casei, a blestemat pe cei care urmau sa cumpere casa, indiferent cine erau si pe urmasii lor.
Bunicul meu a fost preot, un om bun, a ridicat biserica din comuna unde se afla casa despre care vorbesc. La inceput a refuzat sa cumpere casa, apoi la rugamintea rudelor a acceptat, oamenii aveau nevoie disperata de bani si lumea se ferea de blestem.
A daramat casa si a inaltat alta, putin mai in fata fostei case. A facut slujbe, sfestanii.
Peretele din spatele casei este insa ridicat pe locul fostei case. Acest perete intra in pamant, anual, cu cativa zeci de mm. S-a plecat de la ideea ca fundatia era proasta. S-a facut tot ce se putea ca sa se indrepte acest lucru. Nu cunosc toate detaliile referitor la ce s-a facut, dar au lucrat in timp, multe echipe de muncitori. Turnau beton, s-au implantat stalpi etc.
Acel perete al casei, insa, continua sa intre efectiv in pamant si in ziua de azi.

La randul meu ma consider un om echilibrat. Insa nu pot sa-mi explic multe lucruri, printre care visul pe care l-am avut atunci. Nu aveam de unde sa stiu lucrurile acestea, nimeni nu-mi spusese nimic, parintii mei nu le stiau nici ei.


--------------------
"De cele mai multe ori ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoastem."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blueeyes
mesaj 25 Feb 2004, 10:37 AM
Mesaj #14


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 17 February 04
Forumist Nr.: 2.251



Da..interesanta si povestirea ta, draga Likurici...
Tu ai avut parte de un vis telepatic , o perceptie din astral a unei actiuni petrecute in lumea fizica...
Totusi, cred ca visul ar trebui interpretat de cineva"initiat" deoarece cred ca transmite ceva.

Si, uite mi a atras atentia o imagine:"In locul vitei de vie erau garoafe suspendate, cu floarea in jos"
Stiu ca "vita de vie"este un simbol al prosperitatii iar inlocuirea ei de aceste flori -in special garoafe- cu floare in jos nu mi se pare de bun augur. Nu vreau sa dau interpretari pesimiste si nici nu sunt in masura sa dau solutii pentru ca sunt doar o "pasionata" in domeniu , dar poate trebuie gasite niste raspunsuri...

Oricum, iti doresc sa ai vise cat mai placute de acum incolo!!!!! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 3 Mar 2004, 07:34 PM
Mesaj #15


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Am observat ca daca la culcare ma gandesc la ceva frumos ( ohyeah.gif ) ajung in asa hal incat sa ma trezesc razand pe burta ! Habar n-am ce visez, dar e al naibii de amuzant de rad asa! Mi-a spus si tata intr-o dimineata:
"Ce aveai de radeai azi-noapte, ba?" rofl.gif
Mai grav e ca am inceput sa ma trezesc IN FIECARE NOAPTE razand ! rofl.gif

E cazul sa imi fac griji?


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Likurici
mesaj 4 Mar 2004, 10:07 AM
Mesaj #16


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 215
Inscris: 16 January 04
Forumist Nr.: 1.849



QUOTE
E cazul sa imi fac griji?

Atat timp cat nu cazi din pat, cred ca nu e nici o problema. smile.gif


--------------------
"De cele mai multe ori ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoastem."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 21 Mar 2004, 01:59 PM
Mesaj #17


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Ce inseamna daca am visat un curcubeu? Nu se conformeaza deloc cu viata mea, pt ca in mod normal, curcubeul arata sfarsitul unei perioade tulburate (ploaia), si n-am nici o grija. Am visat pur si simplu mai intai ploaia, apoi curcuveul. Mentionez ca ador ploaia... iar curcubeul (pe care, in mod incredibil, nu l-am asociat cu ploaia in mod constient) mi s-a aratat ca fiind ceva mistic...

In visul meu, curcubeul era foarte aproape de mine si foarte mare si clar, iar forma lui s-a modificat: din forma conventionala de semicerc, a luat forma unei fundite.


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 7 May 2004, 03:02 PM
Mesaj #18


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



Vi s-a intimplat sa realizati ca vi se comunica ceva foarte important intr-un vis, ceva legat de viata voastra?


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 7 May 2004, 03:55 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Da. Mi s-a intamplat sa am o serie de vise legate de o anumita persoana.
In scurt timp, ce am visat s-a petrecut si in realitate.




--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fargakos
mesaj 7 May 2004, 03:58 PM
Mesaj #20


Autorul celui mai interesant Editorial din 2004
*****

Grup: Membri
Mesaje: 740
Inscris: 19 February 04
Din: in centrul salii
Forumist Nr.: 2.276



QUOTE (Paco @ 21 Mar 2004, 04:01 PM)
Ce inseamna daca am visat un curcubeu? Nu se conformeaza deloc cu viata mea, pt ca in mod normal, curcubeul arata sfarsitul unei perioade tulburate (ploaia), si n-am nici o grija. Am visat pur si simplu mai intai ploaia, apoi curcuveul. Mentionez ca ador ploaia... iar curcubeul (pe care, in mod incredibil, nu l-am asociat cu ploaia in mod constient) mi s-a aratat ca fiind ceva mistic...

In visul meu, curcubeul era foarte aproape de mine si foarte mare si clar, iar forma lui s-a modificat: din forma conventionala de semicerc, a luat forma unei fundite.

@Paco-Chiar daca ai avut visul asta mai demult, uite si interpretarea:
curcubeu- o binecuvantare, o noua speranta, triumf asupra dificultatilor...cam asta am gasit eu, tnx to google. BTW, eu uram ploaia. Acum a inceput sa-mi placa laugh.gif
@saldora- welcome.gif la han! nu, nu mi s-a intamplat asa ceva...dar pare destul de interesant. Nu ne dai ceva detalii (asta in caz ca ai avut o asemenea experienta)


--------------------
"Daruind vei dobandi!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 7 May 2004, 04:45 PM
Mesaj #21


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



mersi Farga de primire (desi am venit de ceva vreme smile.gif )
biggrin.gif pai mi s-a comunicat ceva secret.gif foarte important dar cind m-am trezit nu mi-am putut da seama decit foarte vag despre ce era vorba (pe cit de important era, pe atit de vag mi-am amintit eu laugh.gif)


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 7 May 2004, 08:48 PM
Mesaj #22


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Am visat ca ma intalneam cu o verisoara pe care nu o mai vazusem de foarte mult timp si ea imi spunea ca e insarcinata. M-am trezit cu convingerea ca in noaptea aceea a fost conceput copilul (weerd).. dupa un timp am aflat ca asa si fusese. Cam asta e tot.. Vi s-a intamplat sa va bantuie cate un vis un timp mai lung? Sa visati in fiecare noapte acelasi lucru?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
47462
mesaj 8 May 2004, 12:30 AM
Mesaj #23


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 4 January 04
Din: Drobeta Turnu Severin
Forumist Nr.: 1.689



Visele pentru mine sunt ca o zambet mare si primitor in viata mea. de fiecare data cand visez ceva, mai putin cand e vorba de cosmaruri, ma trezesc cu zambetul pe buze. Dintre putinele dati in care m-am sculat speriata de ceea ce visasem ma interesaza foarte mult sa aflu ce inseamna unul dintre ele. Am visat un razboi; am vazut soldati cum alergau su pustile in mana, am vazut tunuri, foc, oameni morti din loc in loc si o agitatie cumplita. L-am visat de mult dar nici pana acum nu a stiut nimeni sa-mi spuna ce inseamana. Poate reusiti voi.


--------------------
E trist sa ajungi sa regreti lucuri pe care ti-ai fi dorit sa le faci, dar ai fost prea comod sau nu ai avut curaj!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcus
mesaj 9 May 2004, 12:24 PM
Mesaj #24


forumistul sahist - cel mai pasionat forumist
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.308
Inscris: 26 January 04
Din: Bucuresti / Braila
Forumist Nr.: 1.995



Da, Serenity, si eu visez de cativa ani ceva frumos... detalii in jurnalul meu tongue.gif
Irina, e placut sa te trezesti cu zambetul pe buze, dar ce te faci cand te trezesti razand cu lacrimi? Sau sa nu te mai trezesti deloc, ci sa razi in somn ca un ... ca mine :rofl ?
Cand vorbesti de razboi ma apuca nostalgia... devil.gif


--------------------
* * * Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare! (Langston Hughes) * * *

Turneul de Sah HanuAncutei 2012
Go to the top of the page
 
+Quote Post
47462
mesaj 9 May 2004, 10:11 PM
Mesaj #25


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 4 January 04
Din: Drobeta Turnu Severin
Forumist Nr.: 1.689



Prefer de cele mai multe ori sa ma trezesc zambind si atat sau cu lacrimi de bucurie in ochi. de mult nu mi s-a mai intamplat sa visez urat, dar visul acela cu razboiul de cand eram mai mica imi vine mereu in minte..drept urmare nu ma uit la filme cu razboie ca ma ingrozesc...
Cat despre rasul in somn...e mult mai bun decat vorbitul in somn. Stiu ca atunci cand era sora-mea inca in liceu ma trezea de dimineatza si imi povestea cum discuta ea cu mine cand dorm cate 30 minute ohmy.gif ...Problema era ca ii raspundeam sincer la tot ceea ce ma intreba. de atunci am renuntat sa mai dorm cu ea in camera. tongue.gif


--------------------
E trist sa ajungi sa regreti lucuri pe care ti-ai fi dorit sa le faci, dar ai fost prea comod sau nu ai avut curaj!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hampu The Great
mesaj 10 May 2004, 04:40 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378



Eu am patit relativ de curand urmatorul lucru straniu...
M-am visat intr-o sala de sport in care nu am mai calcat de vreo 20 de ani...
Eram pusti, pusti pe vremea cand o frecventam.
Intram cu acordul unui paznic mituit, duminica dupa masa in acea sala de sport ce apartinea de un liceu din Giulesti.
Jucam baschet, sau cate o miuta.

Evenimentul nu a avut legatura cu nimic. Nu am discutat cu nimeni recent despre sala aia de sport, nu m-am intalnit cu nici un coleg din vremurile alea ca sa imi fie astfel trezite niscaiva amintiri...
Nimic din toate astea....Am revazut clar in vis sala aia de sport asa cum era ea pe vremurile de atunci...

Bizareria abia acuma vine...Visul a fost intr-o noapte de Luni spre Marti....iar Marti urma sa am o sedinta importanta ce ameninta sa imi ocupe intreaga zi, si de la care nu era chip sa lipsesc...
Cand am ajuns insa la serviciu seful cel mare ma anunta ca trebuie imediat sa merg sa vad o locatie care ar putea sa devina a noastra.
Zice: "te duci si vezi in ce stare e ...daca are nevoie de reparatii ample..daca poate fi folosita asa cum e..."
I-am zis de sedinta da n-am avut nici o sansa. "Mergi la Productie zice, sa trimita ei pe altcineva tu te ocupi numai de asta.."

Mi-a dat masina firmei si soferul fara sa imi spuna incotro plecam a inceput sa o tot ia pe strazi si stradute...
In cele din urma pe la orele 10 a.m. ajungem la locatie respectiva, care era nici mai mult nici mai putin decat sala aia de sport..
Culmea e ca arata ca in visul meu, si exact asa ca in urma cu 20 de ani...

M-a luat cu friguri si cred ca eram "curcubeu" la fata, pentru ca insotitorii mei m-au tot intrebat de sanatate...
Nu s-a mai intamplat nimic anormal. Asta a fost totul.
Am vizionat, am analizat, am masurat, am facut un raport ca atatea altele si cu asta basta.

E foarte limpede pentru mine ca cineva sau ceva m-a adus in acel loc cu un scop precis.
Sunt sigur ca am fost adus acolo, dar nu am inteles niciodata in ce scop..

Visele sunt premonitorii, eu nu am nici un dubiu in privinta asta....

Acest topic a fost editat de Hampu The Great: 10 May 2004, 04:42 PM


--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 10 May 2004, 06:47 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Ce o sa faceti cu sala?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
side_story
mesaj 11 May 2004, 11:39 AM
Mesaj #28


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 267
Inscris: 10 March 04
Forumist Nr.: 2.527



Am auzit cazuri (am cunoscut personal) persoane care li s-a zis in vise aspecte importante ale vietii lor, cu care s-au confruntat mai tarziu. Si erau persoane destul de credibile, nu ar fi avut nici un fel de motiv sa minta. Ceea ce povesteau insa era de-a dreptul incredibil! Era ca si cum si-ar fi vazut viata intr-un film.
Mie personal mi s-a intamplat ceva mult mai simplu (asa, ca pentru mine).
Ok, sa zicem ca la un moment dat eram indragostit de o colega... si am visat ca ma sarutam cu ea si ea vroia sa fuga.... numai bine, asta se putea intampla si in realitate (mare scofala blink.gif ), dar.... acum nu imi mai place de (respectiva) si.. ce sa vezi?? Acum vreo 2 zile am visat ca eram la o petrecere (cam vag, dar asta era ideea) si ea a venit la mine si m-a sarutat ea. Era putin ametita... si zicea ceva de genul ca altfel nu ar fi avut curaj.... acuma, eu ce sa cred din visele astea...?????


--------------------
Asculta adevarul din adancul inimii tale. Daca tu nu il poti auzi, nimeni nu ti-l va putea spune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 14 May 2004, 12:15 AM
Mesaj #29


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Mie mi s-a intamplat sa visez lucruri foarte neinsemnate care a doua zi s-au adeverit. De exemplu ca se oprea si apa calda si cea rece, sau ca nu faceam nu stiu ce ora.. Si tocmai simplitatea asta ma intriga, de ce sa visez ca se opreste apa?! laugh.gif Nu cred ca toate visele sunt premonitorii, dar o parte din ele cu siguranta..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 15 May 2004, 08:13 AM
Mesaj #30


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



QUOTE (Hampu The Great @ 10 May 2004, 05:42 PM)

E foarte limpede pentru mine ca cineva sau ceva m-a adus in acel loc cu un scop precis.
Sunt sigur ca am fost adus acolo, dar nu am inteles niciodata in ce scop..

Visele sunt premonitorii, eu nu am nici un dubiu in privinta asta....

sa nu-s fi bagat fantoma aia coada!? rofl.gif

dupa Freud noi pastram toate amintirile (asa s-ar explica si angoasele datorate unor traumatisme de pe la varsta de 2-3 ani). tot Freud zicea ca visul este strajerul somnului, iar studiile facute pe pisici tind sa-i dea dreptate: noi visam in timpul somnului paradoxal, care dureaza cam 20% din timpul fiecarui ciclu de somn lent (de aproximativ 90min). intr-un experiment o pisica era trezita (nu era BB pe acolo) de fiecare data cand intra in somn paradoxal (in timpul caruia organismul functioneaza ca si cum am fi trezi), dupa 3 zile pisica a murit. pe om nu s-au putut face studii in acest sens.

dar nu se stie daca pisica viseaza! laugh.gif


--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 15 May 2004, 11:20 AM
Mesaj #31


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Ma intreb daca se intampla si altora...
De-a lungul timpului (in ultimul timp nu prea) de cateva ori am visat texte - visul curent se intrerupea si pe un 'ecran' imi aparea un text citet, ordonat, inteligibil, un fel de 'concluzie a visului'. Din pacate nu mai tin minte decat unul dintre ele, pentru ca m-am trezit atunci brusc si l-am notat. Si e profund, dom'le... biggrin.gif
Mai visam uneori, in special spre dimineata, muzica. Nu un band care canta, nu o actiune cu fundal muzical, ci doar muzica pur si simplu, instrumentala, perfect inteligibila, chiar puteam sa fredonez pasaje cand ma trezeam.
Dar de vise in care traiati in alte spatii geografice/istorice ce spuneti ? Am avut un astfel de vis, foarte consistent, in care puteam sa urmaresc evolutia personajului (la persoana I) pe parcursul catorva zeci de ani pana la... moarte. Cu detalii extraordinare, peisagistice, vestimentare, senzoriale si chiar anumite nume de locuri. Scrisesem pe o foaie dimineata acele nume, dar nu le-am gasit in nici un atlas. Si foaia e pe undeva, dar nu mai stiu unde.... sad.gif Prin deductii logice stiu unde e zona respectiva si perioada aproximativa a actiunii, dar sunt multe amanunte pe care nu le pot incadra. Fata de acea zona am avut o atractie si inainte de a avea visul respectiv, asa ca e posibil ca visul sa fie generat de gandurile mele constiente, nu in mod obligatoriu de o 'regresie intr-o viata anterioara'. Desi iau in considerare si varianta asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 15 May 2004, 10:22 PM
Mesaj #32


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Hai, ca m-ai facut curioasa.. Nu reproduci si-aici textul acela profund? smile.gif Sau macar numele localitatilor.. Vrem (eu) detalii biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 17 May 2004, 07:41 AM
Mesaj #33


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Textul, cu mare placere dar in contextul potrivit. Aveam 14 ani cand l-am 'vazut' si cativa ani de-atunci incolo a fost foarte criptic pentru mine, pana cand i-am prins sensul, intr-un anumit context. Daca-l spun pur si simplu nu este decat "ciudat".
Numele acelea nu le mai stiu din pacate, desi hartia pe care le-am scris exista pe undeva. S-ar putea sa aiba un inteles metaforic, nu direct toponimic, asa ca nu sunt neaparat relevante. Unul din ele stiu ca inseamna ceva, pentru ca l-am cautat pe net si l-am gasit ca nume de persoana, intr-un cvasi-departat colt de lume.
Alt vis: gasisem o pestera care se numea in zona respectiva "Ocustea Borcutii" si se afla "pe valea Fizesului". N-am reusit s-o identific, probabil "a fost doar un vis", dar nu vreau sa renunt. "Fizes" e un topomim de origine maghiara si sunt (sau erau) multe rauri in Transilvania cu numele asta, asa ca poate fi cam oriunde. "Borcut" am aflat ca inseamna, in Maramures si Bistrita, "izvor mineral", dar "ocuste" ??? Ceva regionalism sau arhaism ? Sunt foarte curios sa aflu daca intr-adevar inseamna ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andromeda
mesaj 17 May 2004, 03:41 PM
Mesaj #34


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 17 May 04
Din: Prea departe
Forumist Nr.: 3.528



Eu visez aproape in fiecare noapte, mai rar sa am o noapte fara vise..Uneori sunt atat de complicate visele astea(au multa actiune:), incat dimineatza ma trezesc aproape obosita..As vrea sa am si eu nopti mai linistite dar nu prea reusesc, probabil ca am o minte destul de agitata, sau o viata pe masura:)..
Si totusi, am un vis care mi se tot repeta, poate ma ajuta cineva sa ii gasesc intelesul(banuiesc ca are unul, de tot revine) si anume visez ca incep sa levitez, fie ma invart din ce in ce mai repede pana ce trupul mi se transforma intr-o elice si apoi incep sa zbor, fie ma desprind usor de pamant si zbor..E o senzatie superba, desi uneori sunt pusa in niste situatii destul de dificile, trebe sa scap de niste urmaritori(zau ca nu ma uit la TV prea mult:)..Si atunci recurg la "trucuri" d'astea..Cineva imi spunea ca sunt calatorii ale corpului in astral..Cine stie?




--------------------
Viata e frumoasa, de ce s-o traim urat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andromeda
mesaj 17 May 2004, 03:53 PM
Mesaj #35


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 17 May 04
Din: Prea departe
Forumist Nr.: 3.528



Saptamana trecuta am avut un vis destul de interesant, mi-a aparut o femeie frumoasa care ma invata sa fac pase de energie..Faceam cu mana niste "bulgari" de energie, din ce in ce mai mari, ii modelam eu incercand sa pastrez o forma sferica..Apoi ii dirijam catre fata si corp, ca si cand m-as fi spalat..Efectul era absolut remarcabil.
Am incercat sa fac asta si cand m-am trezit, dar nu a fost nici pe departe la fel ca in vis rolleyes.gif ..Probabil pt ca nu era maestra langa mine..Chiar dimpotriva, desi cred in chestiile astea, la un moment dat m-am simtit caraghioasa biggrin.gif ..Si cred ca dinafara paream si mai caraghioasa, daca nu chiar dubioasa mwah1.gif ..Drept pt care am abandonat, desi poate ar trebui sa mai incerc..Cine stie, poate incep sa levitez?! rolleyes.gif
Parca am citit odata intr-o carte o chestie de genul asta, in Trecerea vrajitoarelor, a auzit careva de ea?


--------------------
Viata e frumoasa, de ce s-o traim urat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 02:15 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman