HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

 
Reply to this topicStart new topic
> Sacrul
shapeshifter
mesaj 2 Apr 2009, 03:57 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.984
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211Este sacru ce este īn primul rānd ataşat de ordinul transcendent, īn al doilea rānd, ce posedă caracterul certitudinii absolute şi, īn al treilea rānd, eludează īnţelegerea şi controlul minţii umane obişnuite. Imaginaţi-vă un copac ale cărui frunze, neavānd nici un fel de cunoaştere directă a rădăcinii, ţin o discuţie despre faptul dacă există sau nu rădăcina şi care este forma sa, dacă o voce vine apoi din rădăcină spunāndu-le că rădăcina există şi spunāndu-le care este forma sa, acel mesaj ar fi sacru. Sacrul este prezenţa centrului īn periferie, a imutabilului īn mişcare; demnitatea este īn mod esenţial o expresie a sa, deoarece de asemenea īn demnitate centrul se manifestă īn exterior; inima este revelată īn gesturi. Sacrul introduce o calitate a absolutului īn relativitate şi conferă lucrurilor perisabile o textură a eternităţii.
Ce este atunci sacru īn relaţie cu lumea? Este interferenţa necreatului īn creat, a eternului īn timp, a infinitului īn spaţiu, a supraformalului īn forme; este introducerea misterioasă īntr-un tărām al existenţei a prezenţei care īn realitate conţine şi transcende acel tărām.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 April 2019 - 12:06 PM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic