HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Primul An La Han - Tentativa De Bilant
Mihai
mesaj 1 Mar 2004, 09:15 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Iata-ne ajunsi, in armonia binecuvantata a unei zi senine de primavara, la inceputul unui nou an de Han! yay.gif
Unui al doilea an de Han. Iar cum doi ii urmeaza lui unu, iar unu determina inceputul, este asadar cazul unui prim bilant. Unui bilant ce nu se doreste a fi 'pompos' sau ipocrit. Unui bilant obiectiv al primului an de existenta a acestei comunitati.

Multi dintre dumneavoastra se intreaba probabil cum a aparut ideea de Han. Ei bine, comunitatea in sanul careia va aflati in momentul de fata, s-a nascut din dorinta existentei unui loc unde sa poti discuta; sa poti discuta decent, sa poti discuta inteligent, alaturi de persoane ce promoveaza arta de a conversa; alaturi de alti forumisti. Alaturi de prieteni virtuali.
Ideea unui nou forum a aparut la inceputul anului trecut; ideea de Han, de comunitate ce promoveaza arta de a conversa a fost mai bine conturata la mijlocul lui Februarie, nu din coincidenta numit si Faurar.
Ulterior au urmat detaliile tehnice: am cautat un hosting (culmea! - Hanul trebuia gazduit la randul lui... smile.gif); am selectat un soft si am inceput sa modelez Hanul, in asteptarea primilor musterii.
Pentru inceput, Hanul nu avea o identitate online din punct de vedere al domeniului web, putand fi accesat la adresa unui subdomeniu. In aprilie insa, pe parcurs ce Hanul se dezvolta, ne-am mutat la adresa din prezent, www.HanuAncutei.com

Comunitatea s-a dezvoltat timid, asemenea unui copil ce-si asigura cu grija pasii spre o viata frumoasa. Ca o statistica, in prima luna s-au inregistrat 119 forumisti, fiind trimise 2630 de mesaje. Comparativ, luna ce tocmai s-a incheiat s-au inregistrat 336 forumisti si au fost trimise 16.730 de mesaje. smile.gif La nivelul vizitatorilor, prima luna de existenta a acestei comunitati a reunit la Han 3.641 de persoane. Numarul vizitatorilor a crescut treptat: am atins numarul de 10.000 de vizitatori in iunie, 20.000 in septembrie, 30.000 in noiembrie, 40.000 in ianuarie si 50.000 de vizitatori in februarie (in graficul urmator puteti observa evolutia numarului de vizitatori, potrivit unui serviciu public de contorizare - Statistici.ro, cu galben fiind marcata evolutia pentru anul precedent)

user posted image

In privinta numarului de afisari, in martie anul trecut s-a inregistrat un numar de 44.434 de vizualizari ale paginilor. Am atins 100.000 de vizualizari in iulie, 200.000 in septembrie, 300.000 in ianuarie si 400.000 de vizualizari in februarie (in graficul urmator puteti observa evolutia numarului de afisari ale paginilor, potrivit unui serviciu public de contorizare - Statistici.ro, cu galben fiind marcata evolutia pentru anul precedent).

user posted image

Din acest punct de vedere se poate spune asadar ca am evoluat. smile.gif

Hanul a pornit in 2003 cu un administrator ce experimentase in trecut statutul de moderator si administrator al altor forumuri.
Daca as fi stiut insa de la bun inceput problemele (de la cele de ordin tehnic pana la cele de ordin administrativ) pe care le va intalni Hanul in drumul sau, probabil ca m-as fi gandit de zece ori inainte de a pune bazele acestei comunitati. Soarta a hotarat insa ca acest forum trebuie sa existe. Iar o data ce el exista, sunt aici pentru a ma asigura ca se va si dezvolta. thumb_yello.gif

Inainte de a merge mai departe cu acest bilant, iata o imagine, cu Hanul la prima sa mie de mesaje scrise. Se intampla pe 12 martie, cu ajutorul celor 61 de forumisti inscrisi la acea data.

user posted image
O poza pentru albumul Hanului, nu? rolleyes.gif

Chiar daca ideea Hanului, de a promova arta de a conversa s-a pastrat in timp (si va ramane ca baza a acestei comunitati), subforumurile s-au schimbat pe parcurs. Unele au disparut, altele au fost redenumite, iar noi subforumuri au aparut. Iata o alta imagine din 'arhiva Hanului', prezentandu-l pe acesta in data de 7 aprilie:

user posted image

Totodata, sigla HanuAncutei.com - ARTA de a conversa a cunoscut la randul ei modificari pe parcurs:

user posted image
Prima sigla.

user posted image
A doua sigla.

user posted image
Sigla Speciala de Craciun.

user posted image
Sigla Din Prezent smile.gif


Un punct de sustinere foarte important in cadrul acestei comunitati il constituie moderatorii. Le multumesc tuturor, celor ce au fost si celor ce sunt in prezent, pentru efortul depus in sustinerea Hanului. Mi-am promis inca de la inceput ca voi fi obiectiv in actiunile mele ca moderator, respectiv administrator. Sunt constient insa ca, din moment obiectivitatea este determinata de mai multe subiectivitati, au fost cazuri in care deciziile luate au fost afectate de anumiti factori. Imi cer scuze, in numele meu si al moderatorilor, celor pe care i-am nedreptatit pe parcursul sederii lor la Han. Nu pot promite nici pe viitor o obiectivitate absoluta, insa imi promit mie sa fiu pe cat posibil obiectiv in decizii.
Adaug insa ca, desi, in gluma sau in serios, sunt considerat a fi o persoana dura, rigida in actiunile mele, desi sunt logate 5000 de actiuni ale mele ca moderator si 1500 ca adminstrator, in momentul de fata nu exista nici o persoana care sa aiba dreptul de a trimite mesaje suspendat. Iar perioada maxima pentru care a fost banata o persoana la Han a fost de 2 saptamani. Sper ca si pe viitor eventuala incalcare a regulamentului sa nu depaseasca stadiul critic astfel incat sa fie necesare masuri radicale.

Voi incerca in continuare sa raspund la randul meu intrebarilor pe care le-am trimis in cadrul topicului Primul An la Han.

Mi-a placut la Han ca majoritatea forumistilor au inteles ca doresc nu o comunitate rigida, nu o 'inchisoare', ci un loc unde sa ne respectam unii pe altii. Sunt sigur ca, daca in locul regulamentului as mentiona simplu: Respect, 90% dintre forumisti s-ar comporta exact ca si pana acum. Hanul este un loc unde oricine este binevenit, atat timp cat este bine-intentionat. Atat timp cat doreste sa participe la discutii ca oricare alt forumist, atat timp cat nu doreste sa iasa in evidenta in mod negativ. Mi-a placut la Han ca, in general, nu se pun probleme de genul 'tu esti prea tanar pentru a discuta cu tine' sau 'esti prea batran pentru a intelege asta'. La Han nu conteaza varsta, conteaza comunicarea. Sa incercam cu totii sa dezvoltam, pe cat posibil, o comunicare ideala!
Va multumesc voua, celor ce participati la Han, lasand departe si deoparte ipocrizia si vulgaritatea!

Nu mi-a placut la Han faptul ca au fost si exista multe orgolii. Orgolii ce, nu de putine ori, au dat nastere unor conflicte. Sunt constient ca exista personalitati diferite, chiar extreme: de la cel foarte calm, la cel ce da cu pumnul in masa cand nu este multumit de ceva. Va invit sa fim cat mai moderati in activitatea noastra aici, sa nu uitam ca intram la Han pentru a intalni si a reintalni prieteni virtuali. Daca exista persoane ce viziteaza acest forum doar pentru a intretine certuri, pentru a crea conflicte, le invit sa plece. Arta de a conversa presupune, mai presus de toate, o mare prietenie, o intelegere fata de alti forumisti. Nu pot obliga pe cineva sa fie prieten unei persoane pe care o displace. Il rog insa doar sa nu urasca. Pentru ca ura ne coboara si in nici un caz nu ne face mai buni!

Referitor la propuneri, sper ca ce mi-am propus, planurile mele legate de Han, sa se concretizeze pe parcurs. Propunerile le astept de la dumneavoastra, baza acestei comunitati!

Criticile se pot identifica usor cu 'ceea ce nu-mi place'. Totodata, o autocritica: nu de putine ori am fost foarte indulgent cu anumiti forumisti; iar alte dati am fost poate prea aspru. Voi incerca sa fiu la randu-mi cat mai moderat. smile.gif

Da, consider ca Hanul a evoluat. A evoluat de la o stare de nou-nascut la una de copil ce a invatat sa merga. Sper sa fiti alaturi de el cand va fi un mosneag simpatic. smile.gif

Hanul ideal este o comunitate matura, ce a reusit sa imprime bine ideea de arta de a conversa, o comunitate unde, desi parerile sunt diferite, reusim sa le dezbatem intr-o ambianta perfecta. Hanul este o comunitate de persoane respectabile, de persoane ce se fac respectate avand ca unica arma cuvantul, conversatia. Va mai trece timp pana atingem acest stadiu, important este insa sa fim cu totii constienti ca Hanul trebuie sa fie o comunitate civilizata, plina de respect.

Dupa cum spuneam, Hanul a mai schiopat, de la nivel tehnic, la nivel administrativ; motiv pentru care nota pe care o acord acestui prim an se situeaza intre 7 si 8. Pentru ca un 7 meritat conteaza mult mai mult decat un 10 primit doar ca forma.

Ne apropiem de finalul primului bilant. smile.gif

Pe viitor sper sa va dezvalui surprize cat mai placute. Urmeaza sa fie prezentata o noua schema de moderatori, sa fie inaugurate noi subforumuri, sa activez optiunea 'Fast Reply'... Sper totodata ca luna aceasta sa inaugurez si subforumul 'Invitatii Hanului' cu o personalitate de marca.

Am fost intrebat cum vad eu aceasta comunitate... Hanul il consider ca un loc unde fiecare forumist are o camaruta. Atat timp cat cel putin una dintre camarute nu este curata, nu putem afirma ca Hanul este un loc curat. Iar cand iesim cu totii din camarute si ne intalnim in sala mare trebuie sa avem grija de locul nostru, sa incercam sa fim fiecare responsabili de curatenia acestei sali.

Va multumesc pentru lecturarea acestui bilant. Unii poate il vor considera interesant, altii neimportant, altii vor considera ca dau dovada de grandomanie, altii ca sunt modest.
Insa, atat timp cat vorbesc de un loc, fie el virtual, in care am pus pasiune, care mi-a dat satisfactii si mi-a creat probleme, imi place sa cred ca nu pot fi considerat penibil.

Le multumesc in final celor ce participa la discutiile de aici. Le multumesc moderatorilor, le multumesc tuturor celor ce m-au sustinut moral pe parcursul acestui an. Le multumesc atat celor ce au adus cuvinte de lauda Hanului, cat si celor ce l-au criticat. Va multumesc voua, tuturor, pentru ca participati si respectati discutiile de la Han!

Va urez o primavara de senzatie, cum imi place sa spun, plina de lumina spirituala, de sanatate si fericire!

Fie ca soarta sa ne rezerve cat mai multe surprize placute si sa ne recitim cu totii, plini de bucurie si sanatate si in martie 2005, la un nou bilant! clapping.gif

Astept comentarii si critici referitoare la acest prim bilant in cadrul topicului Primul An la Han (click).

Va multumesc! thumb_yello.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 06:11 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman