HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Terapia Prin Dans Poate Vindeca Multe Afectiuni, Miscarea pe muzica, folosita de secole
Mihai
mesaj 16 Feb 2004, 12:50 AM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Printre terapiile complementare, a inceput sa castige tot mai mult teren dansul, considerat o metoda foarte buna de mentinere a starii de sanatate a celor care-l practica, dar si o tehnica de tratare sau ameliorare a unor afectiuni. De-a lungul anilor, numeroase popoare au folosit, conform culturii proprii, dansul - ca mijloc de exprimare a unor emotii, de povestire a unor evenimente importante din viata comunitatii si de tratare a unor boli.

Cei care vor sa apeleze la aceasta terapie prin dans nu trebuie decat sa foloseasca miscari coregrafice sau improvizate ca modalitate de tratare a problemelor de natura sociala, emotionala, cognitiva si fizica.

Acest mod de abordare a problemelor de sanatate sau sociale a fost folosit pentru prima data in anii '30, cand Marian Chase, initiatoarea acestei terapii, a organizat lectii de dans si a observat ca prin miscarile pe muzica apar posibilitati de autoexprimare, comunicare si interactiune in grup. Ca urmare, psihiatrii din Washington au inceput sa-si trimita pacientii la ea.

Terapia cu ajutorul dansului se bazeaza pe premisa ca trupul si mintea interactioneaza permanent. Terapeutii din acest domeniu sunt de parere ca problemele mentale si emotionale sunt adesea retinute in organism sub forma unei tensiuni musculare si a unor stiluri de miscare fortata, stari ce pot afecta atitudinea si sentimentele persoanelor.

Ritmuri si efecte diferite

Miscarea in grup ii scoate pe oameni din starea de izolare, creeaza legaturi sociale puternice si emotionale si genereaza sentimente pozitive ce iau nastere din convietuirea cu alti indivizi. Miscarea in ritm alert diminueaza rigiditatea musculara, reduce gradul de anxietate si mareste energia organismului.

Miscarea in mod spontan ajuta oamenii sa invete sa-si recunoasca propriile impulsuri, sa aiba incredere si sa tina seama de ele sau sa si le stapaneasca. Miscarea intr-o maniera creativa incurajeaza autoexprimarea si deschide noi perspective de gandire si actiune.

Miscarea pe muzica alunga stresul

Pentru a diminua starea de stres a unui pacient, terapeutul trebuie sa identifice reactia organismului persoanei in cauza la stres, apoi va folosi tehnici de miscare specifice pentru a accelera circulatia, a impune o respiratie mai profunda si a reduce tensiunea musculara.

In cadrul sedintelor, terapeutul va incerca sa ajute pacientul sa-si asocieze miscarile cu gandurile, sentimentele si amintirile.

Contra depresiei, durerilor si maniei

Terapia cu ajutorul dansului are o gama larga de efecte benefice asupra sanatatii: imbunatateste starea de confort general, coordonarea si tonusul muscular. La nivel emotional, ii ajuta pe oameni sa se simta mai plini de viata si increzatori in fortele proprii si sa abordeze anumite probleme, precum mania, frustrarea, impasul.

La nivel mental, terapia prin dans cauta sa intensifice capacitatile cognitive, motivatia si memoria. Poate reduce stresul, angoasele si anxietatea, sentimentul de izolare, tensiunea musculara, durerile cronice si depresia, stimuland functionarea sistemului circulator si a celui respirator.

Sursa: Gardianul.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 16 Feb 2004, 01:01 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Foarte interesant, insa cei cu disfunctii locomotorii ar putea destul de greu sa fie ajutati cu o astfel de terapie. Cred ca nu le-ar iesi decat stilurile break dance si trash.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 12 Mar 2004, 02:21 PM
Mesaj #3


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Am sa povestesc din experientele mele legate de dans.
Primele lectii le'am luat cand eram la gradinita:). Imi aduc aminte ca dansam brasoveanca cu o fata. Asta se intampla undeva la tara, la bunici. Vremurile de aur ale copilariei:)
APoi am venit la Bucuresti. SI pana acum vreo 3 ani nu am mai incercat sa dansez undeva intr un cadru organizat.
Cred ca motivul principal a fost acela ca nu am avut starea, dispozitia necesara.
Apoi am vazut undeva un anunt despre dansuri traditionale, printre care enumerau si flamenco. M'am inscris.
Imi aduc aminte ca dupa prima sedinta nu am putut sa dorm toata noaptea. Ma chinuiam sa imi amintesc miscarile pe care le invatasem...A fost destul de dificil, pentru ca, cursul nu dura decat o luna si nu am putut aprofunda cine stie ce...
Acum ca facusem primul pas:), stiam ca nu o sa ma opresc aici.
AM mai urmat apoi niste cursuri de dans standard, de latino.....unde chiar am simtit ca dansez. Adica erau momente in care nu ma mai gandeam la miscari, ci lasam muzica sa lucreze....In general dupa ce mergeam la dansuri ma simteam relaxat, si imi venea sa dansez si pe strada:D.
Eu am mers la dansuri nu pentru ca ma simteam prost ci pentru ca ma simteam bine. Punctul de pornire a fost o dispozitie generala pozitiva. Dansul a fost la un moment dat din viata mea inevitabil.
Am vazut multi oameni care veneau la dansuri insa parca o faceau asa din obligatie. Probabil se gandeau "ce, eu sa nu stiu sa dansez??". Mi se pare esential sa fii sincer cu tine insuti. Si eu am momente in care nu pot dansa. SUnt prea greu, prea lenes, prea trist ca sa initiez o miscare a corpului. Insa sunt si clipe in care ma simt usor ca fulgul....

CA sa raspund la eventuala intrebare a topicului (poate dansul sa vindece anumite afectiuni?) o sa spun ca dansul in sine e un semn de sanatate. Daca ai resurse sa dansezi din toata inima esti un om sanatos.




Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 7 May 2024 - 08:48 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman