HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Case De Vacanta, Case De Locuit.., proiecte, rezolvari, idei
The Dude
mesaj 11 Dec 2010, 08:20 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Inca din vremea in care omul a locuit, el a dorit sa faca asta intr-un spatiu cat mai apropiat de nevoile lui de confort. Sigur, pe vremea aia, ideea de confort era vaga si confuza..Cred ca ea se reducea la niste imperative minime de genul : adapost de ploaie, caldura, un loc plan pe care sa poti sa te intinzi.

Astazi confortul este bine precizat si chiar quantificat in norme, normative si legi. Cunoaste o permanenta dezvoltare si vine de fiecare data cu promisiuni noi si cu tentatii carora cei mai multi nu le pot face fata. Un studiu recent efectuat in tarile cu tehnologie avansata (nu ni se spune care ar fi acestea) indica tendinta tot mai pronuntata a cetateanului din clasa medie de a avea doua locuinte. Una in oras, care sa il adaposteasca pe perioada saptamanii de lucru si una de locuit in afara orasului pentru familie.

Autorii studiului sustin ca aceasta tendinta alaturi de aceea de a locui mai multe spatii simultan, care s-a dezvoltat pregnant inca de prin anii '50, ar fi un rezultat al dezradacinarii si al instrainarii omului modern..Un rezultat al crizei care il face pe el sa nu isi mai gaseasca locul.

Dincolo de toate aceste speculatii si vazand nevoia celor mai multi participanti la acest forum de a construi case de locuit...ori de vacanta, dupa standarde in acord cu vremurile, am deschis acest topic pentru a creea posibilitatea unor schimburi de ideei, experiente, solutii.....

Acest topic a fost editat de The Dude: 11 Dec 2010, 01:35 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 14 Dec 2010, 08:39 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Interesant ! Aici cred ca imi gasesc si eu locul. rolleyes.gif Ma refer la casuta de vacanta la care visez.
Pana la primavara sper sa fac actele( cadastru , dezmembrare,etc) . Bine ca am lamurit o chestiune pe topicul cu cabanuta: o sa fac o fundatie clasica cu beton ciclopic... Apropo de fundatie: am lasat niste coordonate pe
celalalt topic... cam cat de adanca ar trebui sa fie o fundatie in zona aia? Tatal meu a facut acolo o casuta si nu
cred ca fundatia avea mai mult de 50-60 cm adancime... Vad ca rezista eroic de peste 10 ani. Ca sa evit problemele cu acumularile de apa in zona , o sa o inalt macar vreo 30 cm . Merci de ideea cu inaltarea terenului, dar e putin mai complicata treaba pentru mine...
Daca pe topicul cu cabanute se plecase de la o suma (modica-zic eu) de 10 mil ( 12 -actualizat) eu vin si intreb: s-ar putea face o casuta de vacanta fara etaj si cu suprafata de maxim 65m2, cu o suma de...sa zicem... 4 000 de euro ? O baie, doua dormitoare si un living in care sa incapa mult visata masa de biliard !



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Dec 2010, 02:21 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(danzel @ 14 Dec 2010, 08:39 PM) *
....cam cat de adanca ar trebui sa fie o fundatie in zona aia? Tatal meu a facut acolo o casuta si nu cred ca fundatia avea mai mult de 50-60 cm adancime... !

orice fundatie din beton trebuie sa fie turnata mai jos de cota de inghet, din cate stiu in zona Romaniei aceasta cota este undeva la peste 80 cm adancime. betonul lucraza in timp, semnele dilatarii si contractiei nu apar in 10 ani.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 15 Dec 2010, 02:21 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
danzel
mesaj 16 Dec 2010, 12:11 AM
Mesaj #4


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Chiar am o curiozitate vis-a-vis de cota asta de inghet. Am inteles ca trebuie facuta fundatia sub cota de inghet, dar daca cobor cu 10 cm sub cota aceea cu ce ajuta asta portiunea de la 80 de cm in sus care este supusa acelorasi dilatari si contractii functie de temperaturi si umiditate. Spatiul acela de 10 cm va ramane ca un fel de spatiu de siguranta , care o sa sustina toata cladirea ? Banuiesc ca solul ingheata si actioneaza puternic asupra fundatiei, in timp betonul acesteia fisurandu-se si cladirea nu-si mai poate pastra planeitatea, nu?
Practic, la ce adancime minima ar trebui facuta fundatia si ce grosime daca peretii sunt de 20 cm ? Ma intereseaza deocamdata doar pentru un calcul foaaaaaarte aproximativ al costurilor. Trebuie sa stiu la ce ma bag pentru ca am renuntat la ideea cu fundatia pe pilonia(care parea mai ieftina), am fost luat chiar la misto de cateva ori pe tema asta si am inteles o chestiune:" Baza postamentului , piciorul fundamentului !" Asa ca o sa acord mai multa atentie fundatiei, peste care pot face aproape orice fara sa-mi fac griji. O sa fac o gramada de greseli ( o fac si cei care au diploma in domeniul acesta ) , dar nu as vrea sa incep sa gresesc chiar cu fundatia....

The Dude, ma bucur ca ai deschis acest topic. Sper sa aiba macar succesul pe care l-a avut cel cu cabanuta ...
Parerea mea este ca dupa o anumita varsta oamenii se cam satura de stresul orasului si cauta sa evadeze macar cateva zile pe luna. Ai mei si-au facut o casuta tocmai in ideea asta, curios insa este ca au ajuns sa stea acolo cam 6 luni pe an !


Acest topic a fost editat de danzel: 16 Dec 2010, 12:23 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 16 Dec 2010, 01:34 AM
Mesaj #5


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



O practica des intalnita si corecta este aceea ca sapatura sa se faca mai mica cu 10 cm, acesti ultimi centimetri urmand a fi sapati imediat inainte de turnarea betonului. Se face acest lucru pentru a preveni situatia neplecuta ca, in cazul ploii inainte de terminarea sapaturii, sa se formeze pe fundul santului noroi, care amestecandu-se cu betonul sa il deterioreze.
Functie de zona geografica, se stabileste cota de inghet specifica. Aceasta cota de inghet reprezinta adancimea pana la care ingheata solul, adancime determinata statistic.
Fundatia trebuie sa depaseasca aceasta adancime cu cel putin 10% din inaltime.
Cota minima de înghet H i. Adâncimea de înghet este în functie de zona climatica si are valori cuprinse între 60….70 cm ( minime ) si 1,10…1,15 m ( maxime ); adâncimea de înghet se masoara de la cota terenului nivelat din jurul constructiei. Cota minima de fundare pentru talpa fundatiei se stabileste totdeauna cu 10…20 cm sub adâncimea minima de înghet pentru ca fundatia sa rezeme pe un strat de pamânt nedeformabil.

Cota minima constructiva de fundare H. Aceasta se ia:
- &n 434c24e bsp; &n 434c24e bsp; pentru ziduri exterioare ( sau interioare reci ) între H i si H i + 20 cm, unde H i este adâncimea de înghet si în general nu mai putin de 80…90 cm pentru constructii definitive si 60….70 cm pentru constructii provizorii;
- &n 434c24e bsp; &n 434c24e bsp; pentru ziduri interioare în spatii calde si la constructii fara subsol H = 40…50 cm; la constructii cu subsol H = 40 cm, de la nivelul placii subsolului.
Talpile fundatiilor trebuie sa patrunda cel putin 20 cm în stratul de teren bun de fundare

Acest topic a fost editat de all: 16 Dec 2010, 01:39 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 16 Dec 2010, 01:47 AM
Mesaj #6


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



Piatra (beton ciclopian)

Zidaria de piatra. Normativele in materie prevad ca marca acesteia sa fie de cel putin 100.

Grosimea fundatiilor din piatra este, in general, de 60cm pentru piatra bruta, sparta neregulat si cel putin 50cm pentru piatra bruta cu doua fete pararelele.

Liantul (mortarul) pentru zidaria din piatra se executa din var-ciment, avand cel putin marca 10.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 16 Dec 2010, 01:50 AM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



Betonul ciclopian se obtine prin inglobarea in beton in proportie de 30% a bolovanilor de rau, pietrei brute sau sparturillor din fundatii. Blocurile de piatra sau bolovani nu trebuie sa vina in contract direct, spatiile fiind umplute cu beton. Folosirea betoanelor ciclopiene conduce la reducerea consumului de ciment si a costurilui. Aceste nu se pot folosi in terenuri care prezinta tasari mari sau inrgale. Zidariile de piatra naturala bruta se folosesc in fundatii, atunci cand piatra se gaseste pe plan local si se poate procura in mod economic, precum si pentru constructii cu regim redus de inaltime, pana la P+2 etaje. Fundatiile din piatra brutaq se executa cu mortar (de ciment, ciment-var sau var hidraulic) sauf ara mortar (aneocamente).



FUNDATII DIRECTE


FUNDATIILE DIRECTE SAU DE MIVA ADANCIME POT FI :

Continue sau izolate, executate din piatra naturala, beton simplu sau beton ciclopian ;
Continue sau izolatt, executate din beton armat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 16 Dec 2010, 09:05 AM
Mesaj #8


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



QUOTE(all @ 16 Dec 2010, 01:47 AM) *
Piatra (beton ciclopian)

Vad ca te-ai corectat mai jos. Deci zidaria de piatra nu e acelasi lucru cu betonul ciclopian.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 16 Dec 2010, 09:36 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Betonul ciclopian este cel care include in el cloate, bolovani, resturi din demolari, alte elemente de agregare cu care betonul de fundatie poate face priza. Se utilizeaza in special pentru a reduce canditatea de beton necesara unei fundari, acolo unde caracteristicile solului permit acest lucru.

Sigur ca acest nou topic va avea succes, dupa interesul pentru acest gen de cladiri cred ca cel cu cabana va ramane mult in urma..

Limita de inghet este o cota dincolo de care se poate conta pe un teren neinfluentabil de ciclurile inghet/dezghet.
In legatura cu ea am de relatat o experienta trista, dar pana la ea, sa mai zic ca in Romania pentru mai bine de 75% din teritoriu ea este reglementata la 110cm.
Aceasta adancime tine cont de situatia cea mai grava posibila...care faptic e imposibila blink.gif
Nu au existat la noi temperaturi scazute care sa poata atinge o asemenea performanta pe o perioada suficient de indelungata incat sa afecteze intr-un mod semnificativ fundatiile caselor. Pe de alta parte anumite fundatii, cum ar fi cele pe piloni sau in pahare nu accepta nicio negociere a cotei impuse prin legislatie.

In zona de munte Bran-Moeciu, acolo unde se intampla destul de des si de durata temperaturi mult sub temperatura de inghet, fundatiile continue ale caselor (niciuna sub 80) nu dau semne ca ar avea influente dramatice ori chiar notabile.

Alta acum: -10 grade timp de 9 ore, inseamna 1 grad la 25 cm adancime, sau si mai elocvent: - 20 grade timp de 12 ore inseamna 1,5 grade la 30 cm...
Sigur datele astea sunt orientative intrucat intr-o evaluare de acest gen trebuie avut in vedere contextul. -10 grade nu apar din neant, inaintea lor or fi fost cateva zile de -2 grade care au favorizat transferul termic superficial al solului.

Eu recomand cu toata responsabilitatea ca adancimea de fundare sa fie ajustata in functie de caracteristicile zonei si in ignoranta recomandarii de 110cm, care se poate mentine pentru campie, zone largi si nepopulate...adica in conditii extreme.

Acest topic a fost editat de The Dude: 16 Dec 2010, 09:45 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 16 Dec 2010, 09:51 AM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Prin 90 aveam de montat o retea de stalpi de iluminat. Sapasem gropi la 1 metru adancime si acum asteptam turnarea pentru a putea fixa stalpii ce erau deja asezati pe pozitii.
A venit insa gerul, era iarna, si nu am putut turna atunci. Vremea rea s-a prelungit cateva zile apoi in a patra, o zi insorita cu 5 grade in termometre, am turnat.

In vara urmatoare toti stalpii au inceput sa se incline care incotro..

S-a intamplat ca peretii sapaturii au inghetat pana la o cota de 20-25 de centimetrii de la suprafata lor spre adancime.
In ziua calduroasa ei nu au avut timp sa se dezghete, asa ca betonul a prins in el structura modificata prin inghet.
Venirea verii cu toate ploile de primavara care i-au precedat, au favorizat modificarile din pamant si au creat acest efect..


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 16 Dec 2010, 11:33 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...si da. scopul e cel precizat de all. fundatia trebuie sa se aseze pe un teren stabil, ce este deasupra talpii nu prea conteaza intrucat nu pot exista solicitari stanga/dreapta permanente sau cu o anumita repetabilitate pe aceste directii. Iarasi la piloni si pahare lucrul asta conteaza si el, acolo in functie de incarcari, de cele mai multe ori se protejaza si peretii laterali ai fundatiei care se ingroapa sub cota de inghet.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 16 Dec 2010, 12:35 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...si, da. scopul e cel precizat de all. fundatia trebuie sa se aseze pe un teren stabil, ce este deasupra talpii nu prea conteaza intrucat nu pot exista solicitari stanga/dreapta permanente sau cu o anumita repetabilitate pe aceste directii. Iarasi la piloni si pahare lucrul asta conteaza si el, acolo in functie de incarcari, de cele mai multe ori se protejaza si peretii laterali ai fundatiei care se ingroapa sub cota de inghet.

Acest topic a fost editat de The Dude: 16 Dec 2010, 12:36 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 16 Dec 2010, 09:34 PM
Mesaj #13


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Ok, 110cm adancime pentru perimetru si 50cm pentru peretii interiori . E bine asa? Deja am depasit bugetu' frusty.gif

Despre grosimea fundatiei ceva? Peretii vor avea 20 cm(OSB, izolatie bazaltica si rigips) fara izolatia exterioara din polistiren de 10 cm.

La betonul ciclopian se mai foloseste armatura ? Casa va fi pe structura de lemn ( daca intre timp nu gasesc o solutie mai ieftina).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 16 Dec 2010, 11:43 PM
Mesaj #14


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



Alegerea tipului de fundaţie
Alegerea tipului de fundaţie se face pe baza unei analize tehnico-economice a structurii de rezistenţă în ansamblu şi se ţine seama de:

condiţii climatice (adâncimea de îngheţ, cantitatea de precipitaţii etc.);
condiţii hidrogeologice ale terenului (ape subterane şi de suprafaţă, precipitaţiile lor chimice, agresivitate, posibilitatea pătrunderii acestora în fundaţie);
gradul de importanţă al clădirii;
seismicitatea regiunii.

Fundaţiile de zidărie de piatră
Se folosesc în zonele în care piatra este material economic şi pentru construcţii cu regim de înălţime mic.

Piatra naturală
Aceasta reprezintă amestecuri naturale din minerale care formează rocile, substanţe solide, omogene fizico-chimic, cu structură cristalină sau amorfă. Este un material des folosit în construcţii şi cu tradiţie datorită calităţilor sale şi anume:

se găseşte în majoritatea zonelor din ţara noastră;
are rezistenţă mare la compresiune şi uzură;
durabilitate în timp;
aspect natural frumos;
poate fi folosit atât la execuţia elementelor de rezistenţă cât şi la decoraţiuni.

Betonul
Betonul este o piatră artificială, obţinut prin întărirea unui amestec omogen din liant, agregat şi apă. În betoane, partea activă este liantul iar partea practic inertă este amestecul de nisip şi pietriş sau piatră spartă, numit şi agregat. Betonul simplu, asemeni pietrei naturale, rezistă bine la uzură şi compresiune dar are rezistenţe mici la întindere (de 15-20 ori mai mici decât rezistenţa la compresiune). Betonul armat se obţine prin asocierea raţională a betonului simplu cu armături de oţel sub formă de bare, plase sudate sau profiluri care conlucrează cu betonul. În această asociere, armăturile au rolul de a prelua în totalitate eforturile de întindere.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 17 Dec 2010, 05:58 AM
Mesaj #15


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



QUOTE(danzel @ 16 Dec 2010, 09:34 PM) *
Deja am depasit bugetu' frusty.gif

Nu te-ai gandit sa faci constructia mai mica, sa zicem 4x8, dar cu mansarda, unde sa ai dormitoarele?
Ai face fundatia mai mica si deci mai ieftina. La fel si acoperisul. In plus ar fi o scara, pe care o poti gasi si cu 1500 de lei si un tavan (numai gipscartonul, fara structura de lemn si dusumea, pe care, in loc sa le pui la parter, le pui la mansarda)

Acest topic a fost editat de doru_constantiniu: 17 Dec 2010, 06:00 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Dec 2010, 09:34 AM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(danzel @ 16 Dec 2010, 09:34 PM) *
Ok, 110cm adancime pentru perimetru si 50cm pentru peretii interiori . E bine asa? Deja am depasit bugetu'

de ce nu o faci pe piloni armati? 9 piloni 80x80 cm, adancimea de 100 cm cu placa armata de 10 cm pe toata suprafata, eu asa am facut la cabana mea, vezi ca am pus niste foto. Parca ne-a zis The Dude ce este cu betonul ciclopian! nu stiu daca poate fi armat atata vreme cat bagi in el bolovani, pietris mare, poate doar sa-i faci o cusca la interior in care sa torni beton normal apoi sa imbraci totul cu ciclopian.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 17 Dec 2010, 06:34 PM
Mesaj #17


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Merci all. Vorbesti ca din...carte ! smile.gif E foarte util pentru tot topicul ! Era si normal sa incepem
cu fundatia, nu? Bine, o sa auzim vorbe si despre autorizatia de constructie , dar asta e alta chestie
...importanta.

Doru, nu m-am gandit la mansarda pentru ca loc este destul acolo si pentru ca mi se pare ca
e mai complicata o structura cu mansarda. Oricum podul vreau sa-l pot folosi pentru a depozita
diverse lucruri (scule de pescuit, scule de lucrat pamantul si alte...scule)
Acum ma intereseaza sa gasesc solutii care sa ma mentina in intervalul acela de bani. Daca e mai
rentabil cu mansarda (desi ma cam indoiesc) o voi face. Langa mine sunt doua vile imense...aia sigur
nu vor fi ciudosi. O sa fac niste schite. Sincer sa fiu nu sunt foarte incantat de cea de acum. Singurul
lucru bun este ca foloseste spatiul la maxim . Este practica, dar o casuta trebuie sa fie si placuta.
Eu sunt conditionat si de spatiul livingului care este musai sa fie de minim 5,4m pe 4,2m.

Stiti cum e omul: hai sa fac si eu o chestie mica acolo sa nu bata la ochi...dar daca o fac de ce
nu ar fi mai mare ? Vine sotia si zice: pai doar un dormitor ??? Vine socru' si zice: pai eu
unde-mi pun lopetile si alea-alea... Vine tata si zice: pai 10m pe 5m e enormaaaaaaaa....
Bine, ii zic , o s-o fac 7,5m pe 8,5m , asa e bine? biggrin.gif Si tot asa. E clar , la un moment dat o sa
trag linie si o sa ma hotarasc.
Pomi am plantat, copil am facut, mai ramane doar sa fac o casuta. Macar una mica din traforaj si tot o fac !

Marduk, placa armata de 10 cm pe suprafata de 65m2? Pai nu e mai scumpa decat fundatia clasica?
Nu am calculat inca, dar asa mi se pare...
Am renuntat la ideea pilonilor in primul rand pentru ca nu pot asigura protectia corespunzatoare a podelei,
aceasta fiind inaltata de la sol cu vreo 30cm. O sa fac fundatia inaltata cu 30cm si umplu spatiul cu pamant.
O sa mai citesc pe topicul celalalt atent cand o sa ma apuc de fundatie. Zicea The Dude ceva de o solutie care se baga in beton ...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
all
mesaj 17 Dec 2010, 08:20 PM
Mesaj #18


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 573
Inscris: 9 May 10
Din: ploiesti
Forumist Nr.: 16.752



QUOTE
Merci all. Vorbesti ca din...carte


asa am copiat si eu de la altii smile.gif) ce mi se pare logic si ma intereseaza, incerc sa-mi notez. smile.gif) Asa ca: asculata pe toata lumea si fa ce crezi tu ca este bine sarb.gif

Acest topic a fost editat de all: 17 Dec 2010, 08:20 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 19 Dec 2010, 01:06 PM
Mesaj #19


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990




Tot ma chinui sa descarc chieff-arhitect, de prin diverse locuri. peste tot mi se cere cartea de credit sau o inscriere laborioasa, sau este doar un trial(ma enerveaza..) sau altele. Stie cineva un link de unde se poate descarca repede si gratis, chiar daca e o varianta mai veche?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 20 Dec 2010, 11:09 AM
Mesaj #20


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



ani.gif vinemosul.gif santa1.gif sarbf.gif


FERICIRE MAXIMA

Acest topic a fost editat de kcapone: 20 Dec 2010, 11:13 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 20 Dec 2010, 08:38 PM
Mesaj #21


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



ulala.gif craciunf.gif
SANATATE !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 23 Dec 2010, 01:06 PM
Mesaj #22


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



All, da' bine le mai zici ! clapping.gif
Se pricep si la constructii...fetele? Cum? Lucreaza la ora? Ziliere, nu?
Nu-s cam scumpe la 1000 euro pe ...ora???? Si nu stiu sa faca decat...podu'?

Ma mai gandesc... 44.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 6 Jan 2011, 09:31 AM
Mesaj #23


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(The Dude @ 12 Dec 2010, 11:29 AM)
Da-mi coordonatele precise GPS ale locatiei...teoretic e posibil sa folosesti caracteristicile traveei de 6 si la 7 metrii, daca seismicitatea si structura solului o permit.
Seamana mult cu proiectul pentru kcapone. In plus tu ai deja terenul asa ca te-ai putea "lafaii' in bani.


SALUTARI!!!
pe aceleasi coordonate, oare ar fi dificil de aflat, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, facand un foraj de adancime, cam care ar fi sansele sa dau de apa prin prejurul acestui loc si eventual la ce adancime??

N 46gr16`27.4"
E 021gr39`50.1"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 9 Jan 2011, 10:42 AM
Mesaj #24


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(pelicanul @ 6 Jan 2011, 09:31 AM) *
QUOTE(The Dude @ 12 Dec 2010, 11:29 AM)
Da-mi coordonatele precise GPS ale locatiei...teoretic e posibil sa folosesti caracteristicile traveei de 6 si la 7 metrii, daca seismicitatea si structura solului o permit.
Seamana mult cu proiectul pentru kcapone. In plus tu ai deja terenul asa ca te-ai putea "lafaii' in bani.
SALUTARI!!!
pe aceleasi coordonate, oare ar fi dificil de aflat, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, facand un foraj de adancime, cam care ar fi sansele sa dau de apa prin prejurul acestui loc si eventual la ce adancime??

N 46gr16`27.4"
E 021gr39`50.1"


Maine imi vine un prieten de la Brasov, care se ocupa de foraje. Ar fi fost super daca as fi avut ceva date si de la INMH. Coroborate cu ce gaseste el in teren, ar fi dat mai multe indicatii in privinta necesitatii sau inutilitatii aducerii unui aparat din acela geodezic de detectie a panzei freatice. Deorece stiu ca nu e ieftin, as fi preferat sa ocolesc operatiunea, de asta am si cerut un ajutor aici, asta in cazul in care informatia ceruta de mine ar fi fost oarecum facil de obtinut...

Acest topic a fost editat de pelicanul: 9 Jan 2011, 05:18 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 9 Jan 2011, 12:53 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...o sa iti transmit datele unui amic care te poate ajuta...din birou. Pe PM.
Acuma plec pre casa si am un drum lung pana acolo. Muntele, ca de obicei e superb in ultima zi de vacanta..


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 9 Jan 2011, 02:09 PM
Mesaj #26


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Drum bun, The Dude ! Sper ca ai cau...ciucuri de iarna, nu? wink.gif Te asteptam !

Acest topic a fost editat de danzel: 9 Jan 2011, 02:11 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 9 Jan 2011, 05:19 PM
Mesaj #27


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(The Dude @ 9 Jan 2011, 12:53 PM) *
...o sa iti transmit datele unui amic care te poate ajuta...din birou. Pe PM.
Acuma plec pre casa si am un drum lung pana acolo. Muntele, ca de obicei e superb in ultima zi de vacanta..


Asa e, cand se apropie vremea plecarii catre casa, parca e cel mai frumos. drum bun spre casa totusi. eu voi fi pe receptie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 2 Feb 2011, 07:30 PM
Mesaj #28


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Ce se intampla? Au inghetat toate ideile ? De trei saptamani nu mai zice nimeni nimic?
Iata o schita ( chief arch....) a viitoarei mele casute de vacanta. Simpla , practica si cu costuri minimale...sau cel putin, asa sper...
Sunt curios care e parerea voastra.


[

Acest topic a fost editat de danzel: 3 Feb 2011, 09:23 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 3 Feb 2011, 10:18 AM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



1 metru e prea putin in stanga mesei de billiard, cel mai bine ar fi 1,6m (exista si tacuri mici, dar nu e acelasi lucru...). Masa de billiard o poti folosi si ca masa de chef daca ii cumperi sau ii faci tu o coperta din doua bucati ce se pune deasupra, verifica noua locatie a ei daca faci asta.
Ferestrele par cam mici... verifica inca odata amplasarea ferestrelor in functie de cum se plimba soarele (la billiard lumina poate crea probleme pe timp de zi).
Nu vad un soi de bucatarioara + camaruta...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 3 Feb 2011, 01:36 PM
Mesaj #30


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



[quote name='danzel' date='2 Feb 2011, 07:30 PM' post='700999']
Ce se intampla? Au inghetat toate ideile ? De trei saptamani nu mai zice nimeni nimic?
Iata o schita ( chief arch....) a viitoarei mele casute de vacanta. Simpla , practica si cu costuri minimale...sau cel putin, asa sper...
Sunt curios care e parerea voastra.

salut
ai descarcat de pe undeva programul de desenat?
nu poate fi trimis de ex prin transfer.ro sau spune-mi te rog exact care ar fi procedura de urmat. nu reusesc sa-l descarc nicidecum...

Acest topic a fost editat de pelicanul: 3 Feb 2011, 01:37 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 3 Feb 2011, 04:40 PM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Bucataria e stil american pe coltul din stanga sus...se vede si frigiderul.
E o alegere bizara sa sacrifici acel spatiu pentru o camera de biliard. Mai degraba livingul cel care imparte utilitatea cu bucataria americana ar trebui sa se regaseasca in aceiasi incapere...stiu, am retinut si ghiseul ala care comunica intre masa de oaspeti si bucatarie, insa raman la ideea mea.
Casa are nevoie de un spatiu pentru siesta, un spatiu de confort in care sa poti urmari acel televizor, savura o cafea, citi o carte, colporta un zvon la telefon..etc.

In rest, camaruta mica opusa baii este o camera tehnica ?? sau ce ??
Intrarea direct de afara in camera cu masa mai trebuie lucrata.
Cu incalzirea cum rezolvi, ca inteleg ca ai un calorifer in baie, dar altele nu identific...Vii prin pardoseala sau cum ??

Vorba lui Pelicanu' da si tu chief arch -ul la popor...nu fi nashpa...

Acest topic a fost editat de The Dude: 3 Feb 2011, 04:42 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Feb 2011, 04:51 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



"Iata o schita ( chief arch....) a viitoarei mele casute de vacanta."
9000x7000 nu pare a fi chiar o "casuta de vacanta". are pod pentru dormit, etaj sau mansarda?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 3 Feb 2011, 05:28 PM
Mesaj #33


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



@freeman, masa de biliard va fi mai mica. Spatiul a fost gandit pentru o masa de biliard nr8 (care are 2,4m pe 1,2 m) si peste care, la nevoie, sa pot suprapune o masa de ping-pong. Pe desen am pus dimensiunile unei mese de ping-pong. Loc este sigur pt biliard. Am mai mult de 1,3 metri in fiecare laterala. Tacul meu (de ex) are
1,4m si avand in vedere ca de langa manta nu o sa pot lovi aproape niciodata cu tacul paralel cu solul, rezulta ca
1,3-1,4 imi vor fi suficienti. Daca mai pun la socoteala si faptul ca o sa pot da oricand vina pe spatiu cand ratez vreo lovitura....m-am scos ! wink.gif
Buna ideea cu masa de chef. Voi folosi pentru asta masa de ping-pong !
Despre ferestre: pe desen la stanga am Nordul( scuze, am uitat sa-l figurez). Acolo voi avea cel mai putin soarele. Tocmai asta este motivul pt care am pus geamurile acelea mari ( sau asa mi se par mie 2080/1180) la sala de biliard, sau hai sa-i zicem living. La dormitoare ferestrele vor fi de 900/ 1200. Da, astea si mie mi se par cam mici, dar avand in vedere ca nu va fi spatiu de studiu acolo si nu ne vom retrage decat pentru somn si...alea-alea, eu zic ca sunt suficiente. Pe latura sudica( unde soarele este necrutator vara) nu am plasat nicio fereastra, preferand ca izolatia sa-si faca treaba. Sa nu uitam ca ideea este sa pot face casuta la un pret cat mai mic. Daca nu ma incadrez in buget...voi micsora si geamurile de la living, desi as lasa asta mai la urma.
Cum nu vezi bucatarioara? In coltul din stanga sus. Nu am figurat chiuveta, probabil d'aia nu se intelege. Cred ca am mai mult spatiu decat acasa in bucatarie... E si un frigider acolo (sub dimensiunea aia de 1500).
Camaruta este plasata pe holisorul acela de 1,1m.

@pelicanul, scuze, parca ti-am trimis ceva pe PM despre asta. Eu folosesc o versiune de chief architect "demo". Am apelat la el la recomandarea lui The dude. Daca vrei sa desenezi simplu si rapid si sa rotesti, vizualizezi si sa-ti faci doar o idee, eu recomand si programul gratuit : Google Schetchup ! As vrea sa vad ce recomanda cei care lucreaza zi de zi in constructii, dar asta e alta poveste... Oricum, nu facem bani din asta, dar e important sa poti vizualiza inainte sa te apuci de lucru. Eu pentru mobilierul din sufragerie am folosit SchetchUp-ul si credeti-ma rezultatul a fost mai mult decat satisfacator.
O sa revin pe pm, dupa ce mai caut, poate te pot ajuta...
@Marduk, nu inteleg. Ti se pare prea mica, sau prea mare?
Nu, nu are mansarda, acolo va fi podul pentru diverse utilitati cu acces din dreptul terasei.
Nu are etaj, dar are doua locuri de dormit cu paturi normale (se pot pune si cu latimea de 1600)
Ideea este sa poti veni cu un prieten insotit (evident) si sa nu trebuiasca sa dormi in locul unde joci biliard...pana la 4 dimineata...
Nu inteleg, chiar este mai ieftin sa faci o constructie cu etaj pe post de casuta de vacanta ieftina ???

Acest topic a fost editat de danzel: 3 Feb 2011, 05:41 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Feb 2011, 05:59 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(danzel @ 3 Feb 2011, 05:28 PM) *
@Marduk, nu inteleg. Ti se pare prea mica, sau prea mare?

Prea mare, are amprenta de 63 de mp, o "casuta de vacanta" cu suprafata asta de apartament cu 2-3 camere nu mi se pare deloc mica.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danzel
mesaj 3 Feb 2011, 07:42 PM
Mesaj #35


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 150
Inscris: 30 October 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 18.954



Scuze The Dude, In timp ce editam editarea editarii si ..."para-filtram" ultima editare....s-a intamplat sa mai apara si alte posturi, printre care si cel mai asteptat de mine: al tau.
Nu lucrez in domeniu ( desi acum mi-ar fi prins bine) si am invatat cateva chestii simple din programul ala recomandat de tine din doua motive. In primul rand vreau sa ajung la o structura rezonabila din punctul de vedere al costurilor. Pentru mine este foarte important. In al doilea rand , vreau sa stiu care sunt spatiile in care ma invart pentru ca este foarte importanta functionalitatea.
Cazul meu nu este mai special , dar eu sunt conditioant de locul in care eu cred ca m-as simti mai bine, adica un loc in care se poate juca biliard. Ca sa fiu mai clar: este motivatia mea ! Eu ma simt bine si in cei 38mp ai micutului meu apartament de 2 camere (decomandat), dar se intampla , chiar foarte des, ca acest loc sa nu-mi mai fie suficient. De ce? Casa noastra este vie ! Serios ! In astia 38 mp locuibili reusesc sa se regaseasca destul de frecvent prieteni, rude, vecini,prietenii copiilor, etc. Crede-ma, nu ne plictisim niciodata si nici chiar cand ne dorim, nu ne putem odihni...din pacate. Chiar acum cand scriu, finul meu de 7 ani ma sacaie cu intrebari diverse, dar...pleaca in Belgia(definitiv...) peste o luna , asa ca ma mai bucur si eu de el un pic.
Zicea bine kcapone Or fi plecat toti din tara? Da, din pacate o sa ramanem noi astia mai in varsta...sa va tinem tara calda. smile.gif

La un moment dat ai zis ceva vis-a-vis de holuri( in alt topic, evident). Ei bine, am folosit asta si am creat un spatiu tampon intre camerele de dormit si locul unde lumea "traieste" ...livingul, unde e zgomot. Nici macar baia nu mai "da" in living . Si e corect asa .
Cu intrarea sunt de acord: nu e in regula, dar e facuta ...tot din economie. Crede-ma ,mi-as fi dorit din suflet
un hol inaintea livingului !.Am modificat chiar schita inainte sa o postez aici ( initial intrarea era pe mijlocul incaperii), tocmai ca sa pot face un hol, un spatiu tampon intre exterior si interior. Hai sa gasim impreuna o formula PRACTICA, pentru ca fiecare dintre noi "simte" cum e mai bine in privinta asta. Eu, raman la parerea mea: vreau sa fac un loc " upgradabil" ! Este simplu de ce: daca nu ai bani pentru ceva superb, faci macar ceva sa poti "silicona" ulterior... Sa nu ma intelegeti gresit,am o sotie ...beton ! Asta ca sa fim in termeni...

Revenind la casa de vacanta : mi-am dat seama ca nu imi voi permite niciodata sa am o casa pe pamant in schimbul apartamentului asta. E criza, sau e criza pentru unii... Ce mi-am propus? Sa am macar o casuta unde sa imi pot pune o masa de biliard !

@Marduk, crede-ma, am cautat prin multe site-uri ,o schita macar, care sa se potriveasca cu ce vreau eu sa fac. Probabil, cu ajutorul celor care se pricep la constructii ( nu dau nume:D ) o sa reusesc !
Da, pentru o constructie cu etaj ar fi mare ca amprenta la sol, dar va fi doar o chestiune gen bungalow , poate cu acoperisul mai ...tuguiat.Fiecare isi adapteaza schita functie de posibilitati. Eu sunt hotarat sa nu fac rabat de la niste functionalitati ale acestei 'casute de vacanta'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 03:10 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman