HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Sfanta Cuvioasa Parascheva, cinstirea ei nu este ca inchinarea catre Dumnezeu
papy
mesaj 13 Oct 2008, 09:14 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Suntem mintiti cu nerusinare ca in unele biserici nu se inchina oamenii la alti oameni (morti fiind), ci ca doar "se cinstesc" acei oameni morti. rofl.gif

Nu stiu daca ati vazut la televizor, ca aceeasi inchinare catre Dumnezeu, cu ingenuncheri si altele asemanatoare, se practica si catre (nu sunt sigur ce se afla in acea racla: deget, mana, picior, oricum, ceva mort) racla lui Paraschiva.

Confruntand aceste fapte cu Scriptura, constat ca aceasta condamna inchinarea la alti oameni. Sa nu mai spunem ca mana sau piciorul lu' Paraschiva, saraca, e mort demult.

Cum vi se par aceste chestii?



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 14 Oct 2008, 05:51 AM
Mesaj #2


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Suntem mintiti cu nerusinare ca in unele biserici nu se inchina oamenii la alti oameni (morti fiind), ci ca doar "se cinstesc" acei oameni morti.

Nope, tu te smintesti singur cu nerusinare, si apoi incepi sa strigi ca te-au smintit alti...
In fapt este vorba doar de cinstire, si nici vorba de inchinare ca la Dumnezeu...
In Biserica Ortodoxa este interzis cu desavarsire, si considerata idolatrie faptul de a te inchina unui om ca la Dumnezeu.

QUOTE
Nu stiu daca ati vazut la televizor, ca aceeasi inchinare catre Dumnezeu, cu ingenuncheri si altele asemanatoare, se practica si catre (nu sunt sigur ce se afla in acea racla: deget, mana, picior, oricum, ceva mort) racla lui Paraschiva.

Da, pentru ca tu te uiti si nu pricepi, auzi si nu intelegi, asa cum spune si Scriptura despre cei ca tine... Daca un om ingenuncheaza, sau sta in picioare, cand se roaga nu inseamna ca face idolatrie, caci nu se roaga si nu se inchina niciunui om ca lui Dumnezeu asa cum minti tu.
Am spus, daca pe acolo exista vreun nefericit care face asta, este strict problema lui personala si nu are a face cu Ortodoxia...

Am editat titlul topicului, atragand si prin aceasta atentia, ca cinstirea ei nu este ca inchinarea catre Dumnezeu. Prin cinstirea ei, noi dam slava lui Dumnezeu, caci slavim pe Dumnezeu si prin sfintii Sai, in care El a pus Duhul Sau.

Acest topic a fost editat de Clopotel: 14 Oct 2008, 06:23 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 14 Oct 2008, 05:53 AM
Mesaj #3


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA DE LA IASI

In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. In chip deosebit ea este cinstita in Moldova, intrucat de 350 de ani moastele ei se gasesc la Iasi. Este cunoscuta in popor si sub numele de “Sfanta Vineri” sau “Vinerea Mare”. Se cuvine, asadar, ca noi, credinciosii romani, mai ales cei din Moldova, sa-i cunoastem viata si nevointele duhovnicesti, precum si imprejurarile in care cinstitele ei moaste au fost aduse in Moldova.

Din putinele stiri privitoare la viata ei, aflam ca aceasta cuvioasa Parascheva a trait in prima jumatate a veacului al XI-lea. S-a nascut in Epivat (azi Boiados) in Tracia, pe tarmul Marii Marmara, in apropiere de Constantinopol (azi Istanbul), pe atunci capitala Imperiului bizantin. Parintii ei erau oameni de neam bun si credinciosi, ravnitori spre cele sfinte. Un frate al ei, dupa ce a invatat carte, s-a calugarit sub numele de Eftimie; apreciat de carmuitorii de atunci ai Bisericii dar si de credinciosi, a fost ales la vremea cuvenita episcop in localitatea Madite.

Parascheva si-a petrecut anii copilariei in casa parintilor sub ocrotirea acestora. Se spune ca pe cand avea zece ani a auzit citindu-se intr-o biserica cuvintele Mantuitorului: Oricine voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie (Marcu 8, 34). Aceste cuvinte au impresionat-o atat de mult, incat si-a impartit toate hainele saracilor. Acelasi lucru l-a facut si in alte imprejurari, fara sa tina seama de mustrarile parintilor ei.

Dupa trecerea catorva ani, si-a parasit parintii si “frumusetea acestei lumi”, retragandu-se “in adancul pustiei”. S-a oprit mai intai la Constantinopol, unde a ascultat cuvinte de invatatura de la calugari si calugarite cu aleasa viata duhovniceasca. Urmand sfaturile acestora, a parasit capitala, indreptandu-se spre tinutul Pontului, oprindu-se la manastirea Maicii Domnului din Heracleea, unde a ramas vreme de cinci ani. De aici a plecat spre Tara Sfanta, in dorinta de a-si petrece restul vietii in locurile pe care le-a strabatut si Mantuitorul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli. Dupa ce a vazut Ierusalimul, s-a asezat intr-o manastire de calugarite in pustiul Iordanului, unde s-a nevoit cu postul si cu rugaciunea, intocmai ca Sfantul Ioan Botezatorul, ca Maria Egipteanca sau ca atatia alti ostenitori spre cele duhovnicesti. Mitropolitul Varlaam al Moldovei in Cazania sa, tiparita la Iasi in 1643, spune ca acum nu mai avea grija “nici de vesminte si de asternuturi, nici de mancari si de mese, nici de casa sau slujnice, ci numai de curatia sufletului si de raspuns judetului (judectii, n.n) ce va sa fie”. Ea “pururea suspina si neparasit tanjea cumu-si va infrumuseta sufletul, cum se va logodi pe sine Mirelui ceresc, lui Iisus Hristos, cum se va indulci la vederea Mirelui sau, de slava si de lumina si de bucuria cea fericita. De aceasta … ochii de lacrimi ii erau intunecati pururea”.

Intr-o noapte, insa, pe cand avea ca la 25 de ani, un inger i-a spus, in vis, sa se reintoarca in locurile parintesti: “Sa lasi pustia si la mosia ta sa te intorci, ca acolo ti se cade sa lasi trupul pamantului si sa treci din aceasta lume catre Dumnezeu, pe Care L-ai iubit”. Si continua mitropolitul Varlaam in Cazania sa ca ea “fara de voie lasa pustia si se intoarse in lume si la Tarigrad (Constantinopol, n.n.) veni. Si mereu in biserica Precistei ce este in Vlaherna si catre icoana Sfintiei Sale cazu si cu lacrimi se ruga asa si zicea: N-am alta nadejde, n-am alt acoperamant. Tu-mi fii indreptatoare, tu-mi fii folositoare… Ca pana am umblat in pustie pe tine te-am avut ajutor, iar acum, daca m-am intors in lume, indrepteaza-ma pana la sfarsitul vietii mele, ca alta nadejde nu am”.

Din Constantinopol s-a indreptat spre Epivat, localitatea in care vazuse lumina zilei, fara sa spuna cuiva cine este si de unde vine. “Acolo-continua mitropolitul Varlaam-truda catre truda si durere catre durere adauga, cu post si cu nedormire pe sine se infrumuseta…, cu lacrimi pamantul uda si asa se ruga: Doamne Iisuse Hristoase, cauta din locasul Tau cel sfant; am lasat toate si dupa Tine am calatorit in toata viata mea. Si acum, indura-te Doamne, spune ingerului bland sa ia cu pace sufletul meu”. Impacata cu sine, cu oamenii si cu Dumnezeu, si-a dat astfel sufletul.

A fost ingropata ca o straina, nimeni nestiind cine era. Dar Dumnezeu, voind sa o proslaveasca, a descoperit in chip minunat cine era acea straina. Se spune ca un marinar a murit pe o corabie, iar trupul i-a fost aruncat in mare. Valurile l-au aruncat la tarm, iar un sihastru care traia acolo, a rugat pe niste crestini sa-l ingroape dupa randuiala crestineasca. Sapand deci o groapa, “aflara trupul Prea Cuvioasei Parascheva neputred si plin de mireasma”. Cu toate acestea, au pus alaturi de ea si trupul corabierului. Dar in noaptea urmatoare, unuia din crestinii care sapasera groapa, cu numele Gheorghe, i s-a aratat in vis o imparateasa, sezand pe un scaun luminat si inconjurata de ingeri, iar unul dintre acestia il mustra pentru ca n-a scos din groapa trupul Cuvioasei Parascheva. Iar imparateasa pe care o vazuse in vis – si care nu era alta decat Cuvioasa Parascheva – i-a poruncit sa ia degraba trupul ei si sa-l aseze undeva la loc de cinste. In acelasi noapte, o credincioasa pe numele Eftimia a avut aceeasi vedenie.

Credinciosii de acolo, auzind de visul celor doi, au inteles ca este un semn dumnezeiesc, drept care au luat trupul Cuvioasei din mormant si l-au asezat in biserica Sfintii Apostoli din Epivat. Indata au avut loc vindecari minunate in urma rugaciunilor care se faceau langa cinstitele sale moaste. Se spune ca dreptcredinciosii crestini din Epivat au zidit o biserica chiar pe locul in care au trait parintii ei si unde vazuse ea insasi lumina zilei.

Nu stim cand anume Patriarhia din Constantinopol va fi procedat la canonizarea ei, adica la trecerea ei in randul sfintilor.

Curand dupa moarte s-au alcatuit unele lucrari despre viata si istoria moastelor ei. Una din ele a fost scrisa de diaconul Vasilisc, la cererea patriarhului ecumenic Nicolae IV (1145-1151), pe la mijlocul veacului al XII-lea. Alta alcatuit marele patriarh Eftimie al Tarnovei, in a doua jumatate a veacului al XIV-lea. Acesta a fost folosita de mitropolitul Matei al Mirelor, care a trait in manastirea Dealu, de langa Targoviste, care a alcatuit – in greceste – o noua “viata”, precum si slujba Cuvioasei Parascheva, prin anul 1605. Cativa ani mai tarziu, viata ei a fost inclusa de mitropolitul Varlaam al Moldovei, in Cazania lui, tiparita la Iasi in 1643, fara indoiala folosind manuscrise grecesti si slavonesti, prelucrate dupa lucrarea patriarhului Eftimie. Nevointele ei au fost infatisate pe scurt si de marele mitropolit Dosoftei al Moldovei in lucrarea sa Viata si petrecerea sfintilor (4 vol. Iasi, 1682-1686), precum si in alte Vieti de sfinti si in editiile Mineielor tiparite la noi in tara. Dintre strainii care i-au mai cercetat viata consemnam pe cunoscutul aghiograf grec Nicodim Aghioritul (1749-109). Spre sfarsitul secolului trecut invatatul episcop Melchisedec Stefanescu al Romanului (1823-1892), a tiparit o lucrare speciala intitulata Viata si minunile Cuvioasei noastre Parascheva cea noua si istoricul sfintelor ei moaste (Bucuresti, 1889). Cativa teologi romani din veacul nostru de asemenea s-au ocupat cu viata si sfintele ei nevointe.

Ce s-a intamplat cu cinstitele ei moaste, dupa ce au fost descoperite prin aratare dumnezeiasca? Au stat in biserica Sfintii Apostoli din Epivat vreo doua sute de ani, savarsindu-se multe semne si minuni in jurul lor. Vestea despre acestea s-a raspandit in toata Peninsula Balcanica si in Asia Mica, incat multi credinciosi greci, bulgari si valahi din aceste locuri se indreptau spre Epivat ca sa se inchine la cinstitele ei moaste si sa-i ceara sa mijloceasca in fata tronului ceresc pentru ei.

Evenimentele politice care au avut loc in secolele urmatoare au facut ca moastele ei sa fie stramutate in mai multe locuri. Se stie ca in anii 1185-1186 bulgarii si valahii din sudul Dunarii – care de aproape doua secole se gaseau sub dominatia Imperiului bizantin – s-au rasculat impotriva asupritorilor, sub conducerea fratilor Petru si Asan, romani de neam, intemeind un stat nou, cunoscut sub numele de imperiul vlaho-bulgar, avand capitalta la Tarnovo. Peste cativa ani, in 1204, cavalerii apuseni porniti in Cruciada a patra au ocupat Constantinopolul, intemeind aici un “imperiu latin de Constantinopol”, care a dainuit pana in anul 1261, condus de imparatii catolici, veniti din Apusul Europei. In astfel de imprejurari, bizantinii au creat doua mici imperii, unul in Asia Mica, cu capitala la Niceea, nu departe de Constantinopol, altul in Tesalia, cu capitala la Tesalonic. Datorita relatiilor prietenesti dintre imparatul Ioan Asan II din Tarnovo (1218-1241) si imparatul de atunci din Constantinopol, in anul 1235 sau curand dupa aceea, moastele Cuvioasei Parascheva au fost stramutate de la Epivat la Tarnovo, capitala imperiului romano-bulgar care devenise, intre timp, resedinta patriarhala. Mutarea lor s-a facut intr-o impresionanta procesiune, condusa de mitropolitul Marcu din Preslav, insotit de numerosi clerici, fiind intampinate pretutindeni cu flori, lumanari si slujbe de catre dreptcredinciosii romani si bulgari din sudul Dunarii. La Tarnovo au iesit intru intampinarea lor imparatul Ioan Asan II, mama si sotia sa, precum si patriarhul de aici. Au fost asezate in biserica Maica Domnului.

La Tarnovo moastele Cuvioasei Parascheva au ramas timp de 160 de ani. Probabil acum s-a alcatuit slujba ei, care a intrat in Mineiul pe luna octombrie. Iar in a doua jumatate a veacului al XVI-lea, patriarhul Eftimie al Tarnovei – se pare un valah – i-a scris din nou viata, asa cum am aratat mai sus.

Dar tot pe atunci turcii au patruns in Europa. Rand pe rand au cucerit parti insemnate din Peninsula Balcanica. In 1393 au cucerit partea rasariteana a imperiului valaho-bulgar, impreuna cu capitala Tarnovo, iar peste trei ani si partea apuseana, incat acest stat si-a incetat existenta.

In astfel de imprejurari dramatice pentru crestini, moastele Cuvioasei Parascheva au fost mutate la Belgrad. Acolo au stat pana in anul 1521, cand turcii au cucerit si acest oras, iar Serbia a fost transformata in pasalac. Acum moastele au fost solicitate de patriarhul ecumenic Ieremia I sultanului, care a acceptat sa i le dea in schimbul unor daruri. Patriarhul a hotarat ca ele se fie aduse in Constantinopol, fosta capitala a imperiului bizantin (cucerit de turci in 1453, care i-a dat numele Istanbul). In drum spre marele oras intemeiat de imparatul Constantin cel Mare, cinstitele moaste ale Cuvioasei Parascheva au fost expuse din loc in loc pentru a fi vazute si sarutate de credinciosii ortodocsi din Peninsula Balcanica – aflati acum sub stapanire truceasca. Pentru inceput, au fost asezate in biserica Sfanta Maria Panmacaristos, pe atunci catedrala patriarhala. Dupa transformarea acesteia in geamie, au fost mutate in alte biserici: Vlahserai (1586), Sfantul Dumitru (1597) si Sfantul Gheorghe din Cartierul Fanar (1601).

Dupa 120 de ani ele au cunscut ultima stramutare, de data aceasta spre pamantul romanesc. In anul 1641, dupa ce binecredinciosul domn Vasile Lupu al Moldovei a platit toate datoriile Patriarhiei ecumenice din Constantinopol, carmuitorul ei de atunci, patriarhul partenie I zis cel Batran (1639-1644), impreuna cu membrii Sinodului sau, au hotarat sa-i ofere, drept recunostinta, moastele Cuvioasei Parascheva. Racla cu cinstitele moaste a fost transportata cu o corabie pe Marea Neagra, fiind insotita de trei mitropoliti greci (Ioanichie al Heracleei, Partenie al Adrianopului si Teofan al Paleopatrei). Ajungand la Galati, apoi la Iasi, au fost intampinate de Vasile Voda Lupu, de mitropolitul Varlaam si de episcopii de Roman si Husi, de cler si credinciosi. In ziua de 13 iunie 1641, cinstitele moaste au fost asezate in minunata biserica a manastirii “Sfintii Trei Ierarhi”, ctitoria domnitorului. Cinstitele moaste au ramas aici pana in anul 1884, cand au inceput lucrarile de restaurare a sfantului lacas, fiind mutate in paraclisul manastirii. Dar in seara zilei de 26 decembrie 1888, dupa slujba Vecerniei, din neatentie a ramas aprinsa o lumanare din sfesnicul de langa racla din lemn in care erau asezate cinstitele moaste; peste noapte sfesnicul a ars, iar focul s-a extins la catafalcul pe care era asezata racla, arzand mocnit toata noaptea, fiind prefacut totul intr-un morman de jar. A doua zi dimineata, autoritatile de stat si bisericesti, preotii si credinciosii au constatat ca cinstitele moaste au ramas neatinse, inca o minune savarsita prin puterea lui Dumnezeu.

Ridicate din mormanul de jar, moastele Cuvioasei au fos adapostite provizoriu in altarul paraclisului de la manastirea Sfintii Trei Ierarhi si in curand stramutate in noua catedrala mitropolitana din Iasi, care fusese sfintita cu putin timp mai inainte, la 23 aprilie 1887. Aici se gasesc si astazi, fiind cinstite de obstea dreptcredinciosilor moldoveni, care ii cer sa mijloceasca pentru ei inaintea tronului ceresc, fiind socotita ca o adevarata ocrotitoare a Moldovei.

In sedinta sa din 28 februarie 1950, Sfantul Sinod al Bisericii noastre a hotarat canonizarea unor sfinti romani, precum si generalizarea cultului unor sfinti ale caror moaste se gasesc in tara noastra. Hotararea respectiva a fost transpusa in fapta in cadrul unor mari festivitati bisericesti in cursul lunii octombrie 1955. In cazul Cuvioasei Parascheva, generalizarea cultului ei s-a facut in catedrala mitropolitana din Iasi, la 14 octombrie 1955, in prezenta a numerosi ierarhi romani, precum si a unor reprezentanti ai Bisericilor ortodoxe Rusa si Bulgara.

De astfel, Cuvioasa Parascheva a fost cinstita in Biserica noastra veacuri de-a randul. Inca de la sfarsitul veacului al XIV-lea exista o biserica cu hramul Prea Cuvioasa Parascheva in Rasinari, langa Sibiu, iar in anul 1408 aflam de existenta unei biserici cu hramul Sfanta Vineri in “Targul Romanului”. Multe alte biserici din Moldova sau din alte parti ale pamantului romanesc au acelasi hram. Chipul ei sau scene din viata ei sunt zugravite in diferite biserici romanesti. Dreptcredinciosii crestini de pretutindeni o venereaza atat prin participarea lor la slujbele din 14 octombrie a fiecarui an, iar cei din Iasi si imprejurimi prin inchinarea in fata cinstitelor ei moaste, cerandu-i ocrotire si ajutor.

Drept aceea, sa o cinstim si noi si sa ne rugam asa:

“Spre tine pururea nadajduind, de multe boli si primejdii s-a izbavit tara aceasta, alinand si prefacand mania cea cu dreptate pornita asupra noastra de la Dumnezeu, in buna si milostiva indurare, prin ale tale rugaciuni; dar si acum ingrozindu-ne marile nenorociri, la tine nazuim cu lacrimi, sa ne ajuti ca sa scapam din primejdie si sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia.” (Din Acatistul Cuvioasei, Condacul 3).


Pr. Prof. Dr. Mircea Pacurariu

Text preluat de aici...

Acest topic a fost editat de Clopotel: 14 Oct 2008, 06:27 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 14 Oct 2008, 05:53 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Rovaniemi
mesaj 14 Oct 2008, 07:38 AM
Mesaj #4


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(Clopotel @ 14 Oct 2008, 06:51 AM) *
Da, pentru ca tu te uiti si nu pricepi, auzi si nu intelegi, asa cum spune si Scriptura despre cei ca tine... Daca un om ingenuncheaza, sau sta in picioare, cand se roaga nu inseamna ca face idolatrie, caci nu se roaga si nu se inchina niciunui om ca lui Dumnezeu asa cum minti tu.
Am spus, daca pe acolo exista vreun nefericit care face asta, este strict problema lui personala si nu are a face cu Ortodoxia...


Şi dacă sînt zeci de mii de nefericiţi care fac asta, nu cumva e o problemă globală?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 14 Oct 2008, 08:03 AM
Mesaj #5


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Rovaniemi,
QUOTE
Şi dacă sînt zeci de mii de nefericiţi care fac asta, nu cumva e o problemă globală?


Nu, este strict problema lor personala, iar noi suntem datori sa le atragem atentia ca sunt pe "aratura"...

Dar una este sa constati ca exista acesti nefericiti, (eu nu cred ca sunt atati de multi precum spui), si alta este sa acuzi Biserica sau Invatatura Ortodoxa ca i-ar invata asa ceva...
E ca si cum ai acuza invatatura numita matematica pentru ca sunt cateva mii de oameni, poate milioane, care nu stiu integralele si diferentialele si le fac gresit...

Eu acest lucru am dorit sa-l punctez... Cinstirea cuvioasei Parascheva, ca si a altor sfinti ai lui Dumnezeu, nu inlocuieste inchinarea catre Dumnezeu, si nici nu este la fel, caci este doar cinstire, ba din contra, intareste inchinarea si slava ce o dam lui Dumnezeu, caci chiar Dumnezeu se preamareste intru sfintii Sai, si atunci cine sunt aceia ce se pun contra lui Dumnezeu, de ne critica, ba chiar mint cu nerusinare, ca ne inchinam la sfintii lui Dumnezeu ca lui Dumnezeu? Niciunde Invatatura Ortodoxa nu invata asa ceva, ba din contra, spune foarte clar ca acest lucru este cu desavarsire interzis.

Daca nu este clar acest lucru, eu pot sa si repet, ca doar nu ma dor tastele...

Acest topic a fost editat de Clopotel: 14 Oct 2008, 08:04 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 14 Oct 2008, 12:26 PM
Mesaj #6


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(Rovaniemi @ 14 Oct 2008, 08:38 AM) *
Şi dacă sînt zeci de mii de nefericiţi care fac asta, nu cumva e o problemă globală?

Bineinteles ca este o problema. Insa, uite ce se intampla cand numai ei au puterea: mi se editeaza titlul topicului rofl.gif rofl.gif


Normal ca in Biblie nu scrie nicaieri sa te inchini la morti, insa se incearca sa se ascunda si sa se ignore prin orice mijloace, inclusiv prin editarea abuziva a unui titlu care contrazice doctrina oficiala a bisericii.

Orice dictatura face acest lucru in momentul in care ai alta parere decat cea "oficiala"

Eu am postat un titlu, egal ca este corect biblic sau nu, era la latiduninea celor care citesc sa posteze probe pro sau contra.

Asa ceva arata adevarata fata a "crestinismului" rofl.gif unora. Sunt atatea topice care contrazic Scriptura, insa numai cele care contrazic doctrina ortodoxa nu convin. rofl.gif rofl.gif

Tactica "crestinismului cu pumnul in gura" aplicata si de biserica-sora care trimitea oamenii pe rug pt ca au contrazis preotii care interpretau ei Scriptura si sustineau ca Pamantul este patrat. rofl.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 14 Oct 2008, 01:28 PM
Mesaj #7


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



De unde vine citatul "Laudat este Domnul intru Sfintii Lui". Da-mi repede, capitolul, versetul!



--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 14 Oct 2008, 01:45 PM
Mesaj #8


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(andra_v @ 14 Oct 2008, 02:28 PM) *
De unde vine citatul "Laudat este Domnul intru Sfintii Lui". Da-mi repede, capitolul, versetul!

Asta nu da voie nimanui sa se inchine unei maini moarte.
Popii si oamenii aia pupa si se inchina (ca voi considerati facutul crucii ca o inchinare) in fata unei racle cu ramasitele unei femei despre care "se zice ca" a fost sfanta.
O femeie care a avut vise cu ingeri DUPA ce a fost completat canonul, la fel ca mohamed si coana mare adventista. rofl.gif rofl.gif
Si aia sunt sfinti, conform unor ..... anumite persoane. rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 14 Oct 2008, 02:43 PM
Mesaj #9


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Asta nu da voie nimanui sa se inchine unei maini moarte.

E greu ca atunci cand ai cazut in sminteala, sa mai vezi realitatea... hh.gif Dar si atunci cand ti se spune clar ca nimeni nu se inchina la o "mana moarta" persisti in minciuna?

Iar in ceea ce priveste sfintii, da, si dupa moartea lor trupeasca, Dumnezeu face minuni prin moastele lor, tocmai ca sa se arate slava Lui...
Evident ca avem si in Scriptura pomenit un astfel de episod, dar daca nesocotesti Biblia eu ce sa-ti fac:
20 Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi.
21 Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale.
(4 Regi 13)
De aceea si Iisus zice celor ca tine: Iisus le-a zis: Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
Ca nu prea cunosti Scriptura, mai poate fi inteles, ca nimeni nu poate sa spuna ca stie totul, dar sa te mai si indoiesti de puterea lui Dumnezeu, aici mi se pare suspect la unul care cica mai e si salvat... Dar ma rog, fiecare cu parerile sale...
QUOTE
Popii si oamenii aia pupa si se inchina (ca voi considerati facutul crucii ca o inchinare)

De altfel si Iisus spunea celor ce vad si nu inteleg: văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg.
Inchinarea, facutul crucii este pentru Dumnezeu. Nu inseamna ca daca-ti faci cruce in fata blocului, sau pe strada, sau chiar in fata Bisericii, faci cruce pentru bloc, sau masinilor sau Bisericii. Crucea este un semn, o inchinare numai pentru Dumnezeu. E mai bine ca daca nu intelegi sa intrebi intai, nu crezi? Sau de fapt, pe tine nici tu te intereseaza sa intelegi, doar hulesti Biserica lui Hristos... Dar sper ca ai inteles ca asta inseamna ca-L hulesti chiar pe Iisus Hristos, caci nici Saul nu-l hulea "direct" pe Iisus, ci doar pe crestini ii prigonea, dar Iisus i-a zis:
4 Şi, căzând la pământ, a auzit un glas, zicându-i: Saule, Saule, de ce Mă prigoneşti?
5 Iar el a zis: Cine eşti, Doamne? Şi Domnul a zis: Eu sunt Iisus, pe Care tu Îl prigoneşti. Greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă.

QUOTE
in fata unei racle cu ramasitele unei femei despre care "se zice ca" a fost sfanta.

Pai daca tu, sau vreunul din secta ta, autointitulata crestina, desi a aparut peste noapte de nicaieri, puteti face minunile pe care le-a facut si le face cuvioasa Parascheva prin Harul lui Dumnezeu, atunci mai stam de vorba, pana atunci insa, zici si tu ca vulpea ca strugurii sunt acri...
QUOTE
O femeie care a avut vise cu ingeri DUPA ce a fost completat canonul, la fel ca mohamed si coana mare adventista.

Ce a facut cu canonul?!

PS:
QUOTE
Eu am postat un titlu, egal ca este corect biblic sau nu, era la latiduninea celor care citesc sa posteze probe pro sau contra.

Nu, tu ai postat un titlu mincinos, dar legat insa de un sfant al lui Dumnezeu. Prin urmare eu nu am facut decat sa indrept minciuna ta. Asta te necajeste cel mai mult?!
Apropo, tu de ce ai deschis acest topic despre cuvioasa Parascheva? Nu ca sa afle lumea despre faptele ei bune si cat Har a primit de la Dumnezeu?


Acest topic a fost editat de Clopotel: 14 Oct 2008, 03:31 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 14 Oct 2008, 03:03 PM
Mesaj #10


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Te rog sa-mi raspunzi la obiect, nu prin devieri de la subiect. Nu schimba vorba cand nu-ti convine. Deci,
QUOTE(andra_v @ 14 Oct 2008, 02:28 PM) *
De unde vine citatul "Laudat este Domnul intru Sfintii Lui". Da-mi repede, capitolul, versetul!



--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 14 Oct 2008, 04:30 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Urmaresc in aceste zile sarbatoarea ortodoxa a Sfintei Parascheva. Multimea ce se inghesuie sa pupe moastele precuvioasei, observ oamenii care au in sufletul lor CREDINTA si nu pot sa nu ma intreb, ce forta actioneaza la crearea cadrului respectiv. CREDINTA, realitatea, prezentarea faptelor unei femei simple, aspiratia credinciosilor, sau regia semnata de BOR? Secole de-a randul biserica ne-a tot prezentat faptele sfintilor ca pe niste actiuni sprijinite, inlesnite, patronate de catre divinitate. In acest secol XXI cred ca putem afirma ca Dumnezeu, ne-a lasat CREDINTA, doar pentru a ne amintii forta ce zace latent in interiorul nostru. Fiecare individ are puterea sa decida asupra acestei forte, fie ca decide sa se alature unei religii oarecare, fie ramane ateu, omul, este dependent de CREDINTA. Umanii trebuie sa creada in ceva pentru a supravietui, chiar daca nu cred in nimic. In decursul istoriei au crezut in animalele pe care le vanau, in foc, in apa, etc. CREDINTA ramane pentru mine un mister asa cum fenomenul placebo ramane un mister pentru medicina. Nu stiu ce, sau cine genereaza aceasta stare, dar pot considera CREDINTA, ca fiind cea mai puternica arma de care umanii dispun.

Acest topic a fost editat de marduk: 14 Oct 2008, 05:46 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 15 Oct 2008, 01:23 AM
Mesaj #12


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(marduk @ 14 Oct 2008, 05:30 PM) *
Urmaresc in aceste zile sarbatoarea ortodoxa a Sfintei Parascheva. Multimea ce se inghesuie sa pupe moastele precuvioasei, observ oamenii care au in sufletul lor CREDINTA si nu pot sa nu ma intreb, ce forta actioneaza la crearea cadrului respectiv. CREDINTA, realitatea, prezentarea faptelor unei femei simple, aspiratia credinciosilor, sau regia semnata de BOR? Secole de-a randul biserica ne-a tot prezentat faptele sfintilor ca pe niste actiuni sprijinite, inlesnite, patronate de catre divinitate. In acest secol XXI cred ca putem afirma ca Dumnezeu, ne-a lasat CREDINTA, doar pentru a ne amintii forta ce zace latent in interiorul nostru. Fiecare individ are puterea sa decida asupra acestei forte, fie ca decide sa se alature unei religii oarecare, fie ramane ateu, omul, este dependent de CREDINTA. Umanii trebuie sa creada in ceva pentru a supravietui, chiar daca nu cred in nimic. In decursul istoriei au crezut in animalele pe care le vanau, in foc, in apa, etc. CREDINTA ramane pentru mine un mister asa cum fenomenul placebo ramane un mister pentru medicina. Nu stiu ce, sau cine genereaza aceasta stare, dar pot considera CREDINTA, ca fiind cea mai puternica arma de care umanii dispun.

Marduk, ce treaba sa aiba CREDINTA cu inchinatul la o femeie moarta? Nicaieri in Biblie nu este permis asa ceva. Iar, poate sa ne spuna ei pana maine ca nu se inchina ei, insa mint, i-am vazut cu ochii mei!
Auzi rofl.gif cica daca-ti faci cruce in fata blocului nu te inchini blocului!!!!! Poate, poate.... Dar daca PUPI BLOCUL rofl.gif si te tarasti in jurul lui in genunchi si i te rogi pt sanatate rofl.gif , aia cum se numeste? rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 15 Oct 2008, 05:51 AM
Mesaj #13


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Marduk, ce treaba sa aiba CREDINTA cu inchinatul la o femeie moarta? Nicaieri in Biblie nu este permis asa ceva.

Pai hai sa vedem inca odata ce spune Biblia despre "morti"...
20 Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi.
21 Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale.
(4 Regi 13)
Crezi ca moastele lui Elisei, care invioau mortii, meritau sa fie cinstite sau nu?
Pai tu care zici ca esti "viu", ba inca si gata salvat la pachet, nu reusesti performanta "unor oase", dar... cum iti spuneam: vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri...
QUOTE
Iar, poate sa ne spuna ei pana maine ca nu se inchina ei, insa mint, i-am vazut cu ochii mei!

Pai da, ai vazut, dar despre cei ca tine Iisus zicea: văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg
Iar despre intelesurile cuvantului inchinare, care in cazul oamenilor inseamna cinstire si nu inchinare ca la Dumenzeu, am spus aici
QUOTE
Auzi cica daca-ti faci cruce in fata blocului nu te inchini blocului!!!!!

Asa este, nu te inchini blocului ci doar lui Dumnezeu... Uneori pari ca intelegi... thumb_yello.gif
QUOTE
Dar daca PUPI BLOCUL si te tarasti in jurul lui in genunchi si i te rogi pt sanatate , aia cum se numeste?

Eu niciunde in Invatatura Ortodoxa nu am gasit ca trebuie sa faci asa, anume sa pupi blocul, sau sa te tarasti in genunghi in jurul lui... Daca tu ai gasit ceva te rog sa-mi arati... Prin urmare tu despre cine vorbesti acolo?
In schimb, daca moastele cuiva, avand Har de la Dumnezeu, pot sa te invieze dupa ce ai murit, sau sa te insanatoaseasca dupa ce te-ai imbolnavit, eu voi alerga la ele sa le sarut, caci nu oasele le sarut ci Harul lui Dumnezeu care lucreaza prin ele...
Dar despre Harul lui Dumnezeu numai crestinii adevarati pot intelege... Restul se uita doar, si ... raman cu uitatu...

Apropo: cum comentezi acest citat:
11 Şi Dumnezeu făcea, prin mâinile lui Pavel, minuni nemaiîntâlnite.
12 Încât şi peste cei ce erau bolnavi se puneau ştergare sau şorţuri purtate de Pavel, şi bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieşeau din ei.

Unde scrie ca trebuie sa pui stegare sau sorturi purtate peste bolnavi ca sa se faca sanatosi?
Dar, cu toate acestea, se pare ca cele purtate de Pavel, chiar erau mai "speciale", si chiar ii faceau sanatosi pe acei oameni..
Sau:
15 Încât scoteau pe cei bolnavi în uliţe şi-i puneau pe paturi şi pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei.
16 Şi se aduna şi mulţimea din cetăţile dimprejurul Ierusalimului, aducând bolnavi şi bântuiţi de duhuri necurate, şi toţi se vindecau.

Unde scria ca trebuie sa pui bolnavul sub umbra altui om si acela sa se vindece? Niciunde... Aici e vorba de altceva... Degeaba te uiti trupeste, ca de aceea nu vezi nimic, ba te mai si smintesti... Credinta face minuni... Ca daca baba aceea, nu stie ea multa teologie, dar are credinta in Dumnezeu, si se arunca la pamant, si poate sa mearga in genunchi in jurul manastirii pana ii sangereaza, dar e fericita, caci credinta ei a mantuit-o, adica a vindecat-o... Si culmea, o sa te miri, dar chiar se intampla asta... Atat de mare este puterea si mila lui Dumnezeu.

La fel s-a intamplat si cu sfintii, si inclusiv cu sfanta Parascheva, care, prine ea si prin moastele ei, si prin hainele purtate de ea, Dumnezeu a vindecat atatia oameni.
Nu te uita la tine, in ograda religiei tale, ca nu o sa gasesti asa ceva, de aceea nici nu crezi ca Dumnezeu poate face asta posibil la crestini.

PS... dar vad ca nu prea te intereseaza sa vorbesti despre cuvioasa Parascheva... Atunci de ce ai mai deschis acest topic?

Acest topic a fost editat de Clopotel: 15 Oct 2008, 06:38 AM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 15 Oct 2008, 01:47 PM
Mesaj #14


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE
Crezi ca moastele lui Elisei, care invioau mortii, meritau sa fie cinstite sau nu?

Nu, este ceva diavolesc sa te inchini unor oase. Nicaieri in Biblie nu spune de cineva care a cinstit niste oase de mort. Nu poti folosi un vers ca sa te tarasti in genunchi in fata unei maini putrezite. rofl.gif Sau, sa pupi blocul rofl.gif rofl.gif

QUOTE
In schimb, daca moastele cuiva, avand Har de la Dumnezeu, pot sa te invieze dupa ce ai murit, sau sa te insanatoaseasca dupa ce te-ai imbolnavit, eu voi alerga la ele sa le sarut, caci nu oasele le sarut ci Harul lui Dumnezeu care lucreaza prin ele...

Iti doresc succes la pupat......ce oi pupa tu, insa, asta e! Vrei sa pupi tu degetele moarte...... succes! rofl.gif Insa Scriptura nu este despre sanatate trupeasca, pe care o cauta cei pierduti care nu inteleg pericolul iadului si a pedepsei eterne, ci despre mantuire si plata pacatelor.

Stiu ca nu te invata d-astea pe unde mergi tu, ca pe voi va mantuieste popa cu apa rofl.gif , deci deja sunteti mantuiti de la 8 zile rofl.gif

QUOTE
Apropo: cum comentezi acest citat:
11 Şi Dumnezeu făcea, prin mâinile lui Pavel, minuni nemaiîntâlnite.
12 Încât şi peste cei ce erau bolnavi se puneau ştergare sau şorţuri purtate de Pavel, şi bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieşeau din ei.

Scrie de Paul si nu de paraschiva, despre care numai tu sustii, fara sa poti dovedi, ca a fost nu stiu ce mahar pe vremea ei. rofl.gif

Iar, daca tu chiar crezi in Hristos, scrie ca si tu vei putea face aceste vindecari. Daca versul nu este o parabola si vindecarea nu este spirituala, atunci toti care cred pot face minuni.

Marcu 16


17Iată semnele cari vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;

18vor lua în mînă şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu -i va vătăma; îşi vor pune mînile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa.``

Deci, conform bisericii tale, daca tu bei niste soricioaica rofl.gif nu vei muri!!!! Ca asa scrie! Direct, fara sa o mai poti da la intors.

Si scrie ca toti care vor crede isi vor pune mainile peste bolnavi si se vor insanatosi. N-am vazut niciun ortodox sa dea lumea afara din spitale sanatoasa. Sau, asta inseamna ca ortodocsii nu cred in Hristos? rofl.gif

Poate vei realiza ca Scriptura este o metafora, chiar daca nu te anunta special la fiecare vers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 15 Oct 2008, 03:10 PM
Mesaj #15


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Nu, este ceva diavolesc sa te inchini unor oase.

Pai si cine se inchina la oase, ca eu cu siguranta nu fac acest lucru?! De fapt, eu nu am vazut nici un ortodox adevarat ca ar face asa ceva, pentru ca Invatatura Ortodoxa interzice cu desavarsire acest lucru... Inchinarea este numai la Dumnezeu.
QUOTE
Nicaieri in Biblie nu spune de cineva care a cinstit niste oase de mort. Nu poti folosi un vers ca sa te tarasti in genunchi in fata unei maini putrezite

Dar Biblia spune cum niste oase poate invia un mort?
Pai daca ai vedea ca prin oasele acelea putrezite Dumnezeu face minuni, tu ce ai face cu acele oase?
QUOTE
Insa Scriptura nu este despre sanatate trupeasca, pe care o cauta cei pierduti care nu inteleg pericolul iadului si a pedepsei eterne, ci despre mantuire si plata pacatelor.

Nici nu am spus ca Scriptura ar fi despre sanatatea trupeasca, insa in general, Iisus dupa ce le ierta pacatele unor bolnavi, chiar ii vindeca trupeste, si pe orbi, si pe paralizati etc. Mai citeste si intelege...
QUOTE
Stiu ca nu te invata d-astea pe unde mergi tu, ca pe voi va mantuieste popa cu apa , deci deja sunteti mantuiti de la 8 zile

Nope, aici din nou este minciuna ta... Nici un popa nu are pretentia ca ar mantui pe cineva. Numai Dumnezeu poate mantui...
Dar parca tu esti deja gata mantuit, la cate zile de la nastere ai avut revelatia ca esti mantuit?
QUOTE
Scrie de Paul si nu de Paraschiva, despre care numai tu sustii, fara sa poti dovedi, ca a fost nu stiu ce mahar pe vremea ei.

Scrie si de Parascheva insa tu nu ai cum sa vezi pentru ca esti tinut...
Cate despre sustineri, mai multi sunt martorii directi care marturisesc despre minunile facute de cuvioasa Parascheva, decat despre Pavel.
Tu de Pavel ai citit in carte, nu ai alta dovada (apropo eu am si alta dovada thumb_yello.gif ), pe cand de cuvioasa Parascheva iti pot da marturie, ca Dumnezeu a facut minuni prin ea, sute de oameni...
QUOTE
Iar, daca tu chiar crezi in Hristos, scrie ca si tu vei putea face aceste vindecari.
Asa este... Cu siguranta as putea sa le fac si eu si orice crestin, numai cu Harul lui Dumnezeu, daca nu as mai fi asa de pacatos...
QUOTE
Daca versul nu este o parabola si vindecarea nu este spirituala, atunci toti care cred pot face minuni.

Este fals ceea ce spui... Versul acela nu este o parabola, iar vindecarea este si spirituala si fara ca versul sa fie parabola. Este vorba de vindecarea omului, iar omul este trup si suflet... Iisus intai i-a vindecat sufleteste si apoi trupeste.
QUOTE
Deci, conform bisericii tale, daca tu bei niste soricioaica nu vei muri!!!! Ca asa scrie! Direct, fara sa o mai poti da la intors.

Asa si este... insa tu pui la indoiala puterea lui Dumnezeu?! Adica Dumnezeu inviaza chiar mortii, si acum te poticnesti ca nu ar putea pazi omul de otrava? hh.gif
QUOTE
Si scrie ca toti care vor crede isi vor pune mainile peste bolnavi si se vor insanatosi. N-am vazut niciun ortodox sa dea lumea afara din spitale sanatoasa. Sau, asta inseamna ca ortodocsii nu cred in Hristos?

Nu, asta inseamna ca tu nu crezi in Hristos si in puterea lui Dumnezeu... Tu daca zici ca esti gata mantuit, ar trebui ca daca dupa ce iesi dintr-un spital sa nu mai ramana nici un bolnav in urma ta. Ori n-am auzit nimic de genul asta ca ai facut... De ce oare?!
Iar ca ortodox, eu desi cred in Hristos, totusi eu sunt putin credincios, de aceea nu indraznesc sa pun mainile peste vreun bolnav, in schimb, ma rog la Dumnezeu pentru acela, chiar si pentru sanatatea lui, si atunci, daca Dumnezeu va voi, il va vindeca negresit, lucru de care sunt incredintat ca l-a si facut, si cu siguranta il va mai face...
QUOTE
Poate vei realiza ca Scriptura este o metafora, chiar daca nu te anunta special la fiecare vers.

Nu, daca Scriptura este o metafora, atunci si Dumnezeu este o metafora si toate despre cate spune acolo...
De aceea si mantuirea ta va fi tot metaforica... Asta vrei sa spui?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 15 Oct 2008, 03:28 PM
Mesaj #16


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Clopotel @ 15 Oct 2008, 04:10 PM) *
QUOTE
Deci, conform bisericii tale, daca tu bei niste soricioaica nu vei muri!!!! Ca asa scrie! Direct, fara sa o mai poti da la intors.


Asa si este... insa tu pui la indoiala puterea lui Dumnezeu?! Adica Dumnezeu inviaza chiar mortii, si acum te poticnesti ca nu ar putea pazi omul de otrava?

Tare as fi curios care dintre voi s-ar incumeta, pe baza textului asta, la o degustare. Pun pariu ca niciunul. smile.gif

PS: A nu se intelege ca mi-as dori sa conving pe cineva sa bea soricioaica...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 15 Oct 2008, 03:46 PM
Mesaj #17


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Abis,
QUOTE
Tare as fi curios care dintre voi s-ar incumeta, pe baza textului asta, la o degustare. Pun pariu ca niciunul.

Sunt putin nedumerit de raspunsul tau la ce am zis eu... hh.gif De la Papy ma asteptam sa spuna asta, dar de la tine, desi declarat ateu, sincer nu ma asteptam, pentru ca tu totusi, intelegi mai bine Biblia decat el...
Dar, daca tot ai afirmat acestea, o sa-ti raspund...
Nici un crestin, oricat de sfant ar fi el, nu ar iesi in fata si sa spuna: "dati-mi sa beau otrava ca nu voi muri", caci acest lucru inseamna cea mai crunta dovada mandrie, si in acest caz, posibil, ca si daca ii dai sa bea apa chioara sa moara atunci pe loc...

Iar daca cineva ar veni la un crestin sa-i spuna:"ia si bea otrava asta caci Dumnezeul tau te va salva ca asa a spus in Biblie", atunci acela este ispititor, si se aseamana cu satana, care la fel l-a ispitit si pe Iisus:
5 Atunci diavolul L-a dus pe aripa în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
6 Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău".
7 Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău".
(Matei 4)

Acest topic a fost editat de Clopotel: 15 Oct 2008, 03:47 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 15 Oct 2008, 04:24 PM
Mesaj #18


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Inseamna ca povestea asta cu otrava e asa, o vorba in vant, daca tot nu o bea nimeni si dupa aceea sa supravietuiasca. Sau functioneaza numai daca de ex. ti-as da eu otrava fara ca tu sa stii?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 15 Oct 2008, 05:10 PM
Mesaj #19


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE
ar daca cineva ar veni la un crestin sa-i spuna:"ia si bea otrava asta caci Dumnezeul tau te va salva ca asa a spus in Biblie", atunci acela este ispititor, si se aseamana cu satana, care la fel l-a ispitit si pe Iisus:
5 Atunci diavolul L-a dus pe aripa în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
6 Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău".
7 Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău". (Matei 4)


Clopotel, relax, tu nu esti Dumnezeul meu ca sa te ispitesc! rofl.gif

QUOTE
Tare as fi curios care dintre voi s-ar incumeta, pe baza textului asta, la o degustare. Pun pariu ca niciunul.

Versul acela este proba ca Scriptura este o parabola nu numai cand declara "uite o parabola". Bisericosii nu vor sa recunoasca acest lucru, de aceea ii invit, ca tot se dau cu toata lumea credinciosi, sa probeze ceea ce scrie.
Scrie ca vor pune mana pe bolnavi si-i vor vindeca? Scrie. Atunci, hai la spital la Pantelimon sa vedem daca Scriptura e parabola sau nu. Daca ei nu pot vindeca niciunul, atunci sa-si revizuiasca doctrina si sa recunoasca public ca au gresit.

Sunt invitati toti ortodocsii. Ca ei se dau credinciosi. Si miracolele din Biblie nu sunt vindecarea gripei sau tusei rofl.gif , ci chestii extraordinare, cum ar fi refacerea unei maini uscate.
Sa aduca ei toate mainile si degetele de morti rofl.gif , impreuna cu lemnele "facatoare de minuni" rofl.gif si cu toata apa "sfintita" si sa vindece tot Pantelimonul, daca nu sunt mincinosi care abuzeaza de lipsa de educatie a enoriasilor.
Hai la proba! Daca nu e doar o minciuna, probati!!!!

Acest topic a fost editat de papy: 15 Oct 2008, 06:31 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 15 Oct 2008, 05:44 PM
Mesaj #20


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Papy, te-am mai intrebat: ce inseamna "Laudat este Domnul intru sfintii Lui"? Capitolul, versetul si semnificatia, te rog.
Ti s-a spus: a te cinsti nu inseamna a te inchina. Tu nu-ti cintstesti parintii?
Ce semnificatie are pentru tine invierea mortului care s fost atins de trupul profetului Elisei?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coconut
mesaj 15 Oct 2008, 06:22 PM
Mesaj #21


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 922
Inscris: 18 August 05
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 6.802



Învierea mortului?! Doamne fer', mai crede cineva în aşa ceva?! ohmy.gif


--------------------
Felix qui, quod amat, defendere fortiter audet - Ovidiu, Amores


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 15 Oct 2008, 06:43 PM
Mesaj #22


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Abis,
QUOTE
Inseamna ca povestea asta cu otrava e asa, o vorba in vant, daca tot nu o bea nimeni si dupa aceea sa supravietuiasca. Sau functioneaza numai daca de ex. ti-as da eu otrava fara ca tu sa stii?

Viata si moartea fiecaruia dintre noi este numai in mana lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu nu doreste, poti tu sa-mi dai si o tona de otrava, ca tot nu voi muri, iar daca Dumnezeu doreste, poti sa-mi dai si un pahar cu apa plata si voi muri pe loc...
Dar in ceea ce intrebai tu este vorba de altceva: este vorba de ispitire. Ori pentru crestini diavolul ispiteste, caci de aceea mai este numit si ispititorul:
3 Şi apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini. (Matei 4)De aceea toti cei care ispitesc sunt unelete ale diavolului, caci diavolul lucreaza prin ei...
Ideea este nu ca nu se poate, ci doar ca nu trebuie sa dai curs ispitei. Daca ai dat curs ispitei inseamna ca te-ai lasat ispitit, iar pe cei ispititi desigur Dumnezeu nu-i ajuta oricat s-ar ruga ei. Daca urmaresti putin chiar si acel fragment de la Matei 4, sau de la Luca, vei vedea ca tocmai asta face si Iisus acolo, si asa ne invata si pe noi sa facem, zice foarte clar: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău". (Matei 4:7)
Adica daca eu spun: hai ispiteste-ma ca eu il roga pe Dumenzeu sa ma salveze, inseamna ca eu incerc sa-l ispitesc pe Dumnezeu asa cum a facut si diavolul, adica incec sa ma folosesc de El, pentru satisfacerea orgoliului meu zgandarit de diavol... Numai ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit astfel...
Caci cum incepe diavolul ispitirea: "Daca tu esti Fiul lui Dumnezeu..."...Pai diavolul nu stia ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu?!, sigur ca stia prea bine... Dar el tot intreaba asa provocator, ca doar va trezi orgoliul si mandria...
Asa intreaba si unii oameni inselati de diavol: "daca tu esti crestin... atunci fa cutare si cutare. Hai sa vad proba ca Dumnezeu te asculta sau poate sa faca cutare lucru" Dar ce eu sunt stapanul lui Dumnezeu sa faca ce-i spun eu? Eu doar Il rog, in general pentru altii, pentru mine nu cer decat credinta.
Dar de ce sa fac eu cutare si cutare ce zice diavolul? Pai eu ascult de diavol ca sa fac ce zice el? Pai ce Iisus a ascultat? Daca ascult de diavol automat il ispitesc pe Dumnezeu.
De aceea si Iisus incheie: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti".
As vrea sa faci si o corelare, ca stiu ca tu poti, intre cum incearca diavolul sa-l ispiteasca pe Iisus, si cum a incercat sa-i ispiteasca si pe Adam si Eva. Adica diavolul incearca si sa te faca sa crezi ca Dumnezeu te minte si te inseala prin darurile ce ti le da, si ca Dumnezeu una iti spune si alta face...Evei i-a zis:
4 Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
5 Dar Dumnezeu ştie...
, adica vezi tu, Dumnezeu ti-a spus sa faci ceva, dar ti-a spus cu gand ascuns, ca El stie altceva...
Asa a fost inca de la inceput...
Lui Iisus ai vazut ce amagire incearca sa-i dea, ba inca cica documentata pe Scriptura: aruncă-Te jos, că scris este: (Matei 4:6), iar acum mai nou cica este doar metafora ce ne spune Scriptura... Adica nu e ce spune, e ce ne putem noi inchipui ca spune, adica e ce nu spune...

Cred ca ai inteles acum..


Draga Papy,
Cu tine e mai complicat ca tu nu prea ai legatura cu Scriptura, deci nu ma astept sa intelegi ceva din ce spun, dar voi insista ca poate cine stie, mai face Domnul vreo minune...
QUOTE
Clopotel, relax, tu nu esti Dumnezeul meu ca sa te ispitesc! rofl.gif

Eu te-am mai intrebat odata daca stii cine rade de ce nu intelege si nu ai stiut sa-mi spui... Poate aflii pana la urma...
NU, ai inteles exact pe dos ce zice Iisus acolo... Iisus zice: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău". (Matei 4:7), nu pentru ca diavolul il ispitea pe Iisus si Iisus era Dumnezeu, ci ca daca Iisus asculta de diavol, El Iisus il ispitea pe Dumnezeu...
Ai si cel putin doua indicii ca este cum spun eu si nicidecum cum zici tu:
- diavolul i se adreseaza: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău".Diavolul face distinctie aici intre Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu, caci si de aceea in a doua parte zice ca Dumnezeu va porunci ingerilor Sai pentru Fiul Sau ca sa-L ridice...
- al doilea indiciu este si mai clar, dar doar pentru cei ce au citit macar Scriptura... Ce spune Iisus? Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău". (Matei 4:7)
Unde este scris? Evident in Scriptura? Unde in Scriptura?
Iata unde: 16 Să nu ispitiţi pe Domnul Dumnezeul vostru, cum L-aţi ispitit la Masa. (Deuteron 6)
Ce s-a intamplat la Masa? Iata ce:
2 Şi poporul căuta ceartă lui Moise, zicând: "Dă-ne apă să bem!" Iar Moise le-a zis: "De ce mă bănuiţi şi de ce ispitiţi pe Domnul?" Poporul stia ca Moise vorbeste cu Domnul--------------
7 De aceea s-a pus locului aceluia numele: Masa şi Meriba, pentru că acolo cârtiseră fiii lui Israel şi pentru că ispitiseră pe Domnul, zicând: "Este, oare, Domnul în mijlocul nostru sau nu?"
(Iesirea 17)
Stiu ca tot nu ai inteles, dar concluzia este ca, daca tu ma ispitesti pe mine ca sa beau otrava ca Domnul ma v-a apara, si eu ma las ispitit de tine, inseamna ca eu il ispitesc pe Dumnezeu caci ma indoiesc de puterea Lui si as vrea sa o dovedesc... Cui sa o dovedesc? Diavolului sau tie daca ma ispitesti astfel?
Dar sunt eu dator sa ascult de diavol si sa-i dovedesc lui sau tie ceva? Oare diavolul nu stie ca Dumnezeu poate sa faca orice doreste?
QUOTE
Versul acela este proba ca Scriptura este o parabola nu numai cand declara "uite o parabola".

Versul acela din contra, dovedeste ca nu este nici o parabola la mijloc, ci ca este exact cum a spus Dumnezeu, si acest lucru a fost confirmat practic de multe ori, dar nu ca urmare a ispitirilor, ci ca urmare a smereniei, ascultarii si credintei... Diavolul vrea sa ne faca sa credem ca este o parabola, si ca vorbele lui Dumnezeu sunt vorbe goale... Nu tot diavolul a zis: ""Nu, nu veţi muri!", cand Dumnezeu a zis: "în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!"... Este aceeasi situatie...
QUOTE
Sunt invitati toti ortodocsii. Ca ei se dau credinciosi.

Suntem invitati sa ce? Sa dam ascultare ispitirii diavolului?!
QUOTE
Si miracolele din Biblie nu sunt vindecarea gripei sau tusei , ci chestii extraordinare, cum ar fi refacerea unei maini uscate.
rofl.gif Ei nu mai spune! Refacerea unei maini uscate este chestie extraordinara, dar vindecarea de gripa nu este... Asta din ce roman foileton ai scos-o? Eu am auzit ca au murit oameni de gripa, desi nu este chestie extraordinara, dar de mana uscata, nu am auzit, desi zici tu este chestie extraordinara... hh.gif
QUOTE
Hai la proba! Daca nu e doar o minciuna, probati!!!!

De ce te-as asculta eu pe tine sau pe cine te-a pus sa ma ispitesti astfel? Ca nu crezi tu in puterea lui Dumnezeu? Nu zice foarte clar Iisus:
Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti". si ca "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 15 Oct 2008, 06:45 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(andra_v @ 15 Oct 2008, 06:44 PM) *
Papy, te-am mai intrebat: ce inseamna "Laudat este Domnul intru sfintii Lui"? Capitolul, versetul si semnificatia, te rog.
Ti s-a spus: a te cinsti nu inseamna a te inchina. Tu nu-ti cintstesti parintii?
Ce semnificatie are pentru tine invierea mortului care s fost atins de trupul profetului Elisei?

Facem CE SCRIE sau nu? Dovada ca mainile alea de mort nu fac nimic o putem avea imediat, megand la spital.
Mai mult, ca lumea se inchina la oameni morti si maini moarte exact ca lui Dumnezeu se vede clar.

Daca eu imi cinstesc parintii, nu o fac tarandu-ma in genunchi rofl.gif si cerand sanatate, dormind la usa lor in iarba, iar ei si pozele lor nu au treaba cu religia. Nu merge diversiunea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 15 Oct 2008, 07:39 PM
Mesaj #24


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Facem CE SCRIE sau nu?
Pai pana acum ziceai ca sunt metafore... Vrei sa faci metafore?
QUOTE
Dovada ca mainile alea de mort nu fac nimic o putem avea imediat, megand la spital.
Dovada ca moastele acelea chiar fac ceva este data de marturiile catorva sute de oameni credincioasi care au fost ajutai de cuvioasa Parascheva.
Adevarul acesta nu are cum sa fie acoperit de minciunile tale...
QUOTE
Mai mult, ca lumea se inchina la oameni morti si maini moarte exact ca lui Dumnezeu se vede clar.
Unde se vede? Ai intrebat tu pe cineva daca se inchina cuvioasei Parascheva ca lui Dumnezeu si acela a zis ca da? Si atunci de ce minti cu nerusinare?
Si chiar daca, prin absurd ar fi asa, cine este de vina altcineva decat acea persoana? E ca si cum as intreba cine este de vina pentru ca tu minti in halul asta?
QUOTE
Daca eu imi cinstesc parintii, nu o fac tarandu-ma in genunchi si cerand sanatate, dormind la usa lor in iarba, iar ei si pozele lor nu au treaba cu religia. Nu merge diversiunea.
Pai diversiune este ce faci tu, caci parintii tai nu au nici o legatura cu discutia de fata. Daca vreunul dintre ei ar fi urmat lui Hristos, cum a facut-o cuvioasa Parascheva, si alti sfinti, si ar fi facut minunile ce s-au facut prin ea, atunci cu siguranta erau cinstiti si de alti oameni, nu doar de tine, sau nici macar tu nu-i cinstesti ca zici ca faci idolatrie?

Acest topic a fost editat de Clopotel: 15 Oct 2008, 09:15 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 16 Oct 2008, 12:06 AM
Mesaj #25


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Scrie ca cine crede va vindeca bolnavi. Daca biserica ta are dreptate si textul este literal si nu o metafora, adu la spitalul Pantelimon pe oricine zici tu ca (,) crede sa vedem daca este metafora sau nu.
Poti sa vii si cu mainile blege rofl.gif care le vrei tu, sa le punem la proba.

Iti spun de pe acum: sunt numai niste minciuni fabricate, nu exista niciun miracol facut de acele maini putrezite.

Inchinarea este catre acele maini moarte, pt ca le pupa. Nu poti prosti lumea la nesfarsit. Nu te inchini lui Dumnezeu pupand o mana moarta.

Acest topic a fost editat de papy: 16 Oct 2008, 12:07 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 16 Oct 2008, 05:50 AM
Mesaj #26


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Scrie ca cine crede va vindeca bolnavi.

Asa si este, de aceea sfanta cuvioasa Parascheva a vindecat atata lume.
QUOTE
Daca biserica ta are dreptate si textul este literal si nu o metafora

Evident ca Biserica are dreptate pentru ca spune ce spune si Iisus, si evident ca vindecarea trupeasca si sufleteasca nu este o metafora, ci este chiar reala.
Biblia nu este o carte fantastica, roman foileton cum crezi tu, ca sa fie metafora, fara implicare in realitatea noastra. Daca tu crezi ca este filosofie, atunci mergi la topicul de filosofie...
QUOTE
, adu la spitalul Pantelimon pe oricine zici tu ca (,) crede sa vedem daca este metafora sau nu.

Stai linistit ca am facut asta si fara sa-mi spui tu, si intr-adevar am vazut ca nu e metafora. Eu am vazut ca nu e metafora chiar pe propriul meu corp, de ceea eu stiu ca minti. Altii care nu stiu, ar putea sa te creada, dar pe mine nu ma poti minti pentru ca eu am trait pe pielea mea puterea lui Dumnezeu care lucreza prin diversi oameni.
QUOTE
Poti sa vii si cu mainile blege care le vrei tu, sa le punem la proba.

Chestia cu proba, cu pariulrile si alte ispitiri este indeletnicirea satanei, asa ca zic si eu ca Iisus:Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi eşti; că nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor. (Matei 16:23)
QUOTE
Iti spun de pe acum: sunt numai niste minciuni fabricate, nu exista niciun miracol facut de acele maini putrezite.

Asta pentru ca nu esti crestin si nu cunosti puterea lui Dumnezeu...
QUOTE
Inchinarea este catre acele maini moarte, pt ca le pupa.

Nu, evident ca e fals ce spui: inchinarea catre Dumnezeu este un lucru, iar sarutatul unor moaste sau icoane este cinstire. Diferenta este enorma, si in mod firesc, un om normal ar fi inteles demult.
QUOTE
Nu poti prosti lumea la nesfarsit.
rofl.gif Te gandesti ca tu poti nu-i asa? Tu nu poti nimic, caci minciuna are picioare scurte.
Ce spun eu insa, poate verifica oricine care are inima curata. Pur si simplu merge si intreaba pe un om care saruta o icoana sau niste moaste, cui i se inchina: lui Dumnezeu sau acelui sfant...
QUOTE
Nu te inchini lui Dumnezeu pupand o mana moarta.

Ba sigur ca da, si nu orice mana moarta, ci doar pe acelea, prin care Duhul Sfant lucreaza... In acest aspect, acea "mana moarta" pentru ca este unealta Duhului Sfant, este mai vie decat tine... Think about it!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 16 Oct 2008, 11:36 AM
Mesaj #27


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Foarte tare!
Bunicii mei, ortodocsi care numai in biserica stateau si numai icoane aveau si mergeau la toate moastele din tara, erau bolnavi si au si murit. N-au fost vindecati niciodata de nimic.
Un coleg cu o mana uscata merge la biserica si la moaste lu' peste de 30 de ani......... Guess what? Nimic nu s-a intamplat, mana aia tot scurta i-a ramas.
In schimb, daca mai sunt miracole azi, i s-ar face macar unia in toata aceasta lume mana intreaga.

Iar, versul este foarte clar: toti care vor crede vor face aceste minuni. Daca tu nu faci, inseamna ca ori nu crezi in Hristos, ori versul este o metafora. Sau...
jamie.gif rofl.gif tu faci miracole si vindecari?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 16 Oct 2008, 01:16 PM
Mesaj #28


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Bunicii mei, ortodocsi care numai in biserica stateau si numai icoane aveau si mergeau la toate moastele din tara, erau bolnavi si au si murit.

Evident ca au murit... Toata lumea o sa moara, nimeni nu a spus ca vom fi nemuritori cu acest trup "material"...
Cat despre boala, ne este data in mai multe scopuri... Nu boala trupeasca in sine este problema, ci boala sufleteasca...
In momentul in care omul are o credinta mare, atunci se poate spune ca este vindecat sufleteste, si atunci este posibil sa plece si boala de la trup, dar nu neaparat. Au fost sfinti cu boli trupesti foarte grave... De ex. parintele Porfirie era foarte bolnav, si cu toate acestea el niciodata nu s-a rugat la Dumnezeu sa-i ia boala, in schimb, prin el, Dumnezeu a vindecat sute daca nu mii de oameni. De altfel, in cam toate vindecarile pe care le-a facut chiar Iisus, a precizat ca va face fiecaruia dupa credinta lui...
Iata un ex.: 28 Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti. Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela. (Matei 15)Probabil o sa filosofezi iar si o sa spui ca tamaduirea era metaforica, insa nu este deloc asa, fiica acelei femei era bolnava efectiv trupeste si s-a vindecat...
Sau, in cazul orbului:
41 Ce voieşti să-ţi fac? Iar el a zis: Doamne, să văd!
42 Şi Iisus i-a zis: Vezi! Credinţa ta te-a mântuit.
43 Şi îndată a văzut şi mergea după El, slăvind pe Dumnezeu.
(Luca 18) SI pe orb tot trupeste l-a vindecat, dar atentie, ca in cazul acestui orb mai este ceva... Orbul a cerut "sa vada"... Ce vrea sa insemne asta?
Dar mai important este la alt orb din nastere, pe care l-a vindecat efectiv, adca l-a facut sa si vada cu ochii, si despre care iudeii nu credeau, ca si tine de altfel.. Insist pe acest episod ca este deosebit de important (ma rog, nu neaparat pentru Papy)
24 Deci au chemat a doua oară pe omul care fusese orb şi i-au zis: Dă slavă lui Dumnezeu. Noi ştim că Omul Acesta e păcătos.
25 A răspuns deci acela: Dacă este păcătos, nu ştiu. Un lucru ştiu: că fiind orb, acum văd.
26 Deci i-au zis: Ce ţi-a făcut? Cum ţi-a deschis ochii?
27 Le-a răspuns: V-am spus acum şi n-aţi auzit? De ce voiţi să auziţi iarăşi? Nu cumva voiţi şi voi să vă faceţi ucenici ai Lui?
28 Şi l-au ocărât şi i-au zis: Tu eşti ucenic al Aceluia, iar noi suntem ucenici ai lui Moise.
29 Noi ştim că Dumnezeu a vorbit lui Moise, iar pe Acesta nu-L ştim de unde este.
30 A răspuns omul şi le-a zis: Tocmai în aceasta stă minunea: că voi nu ştiţi de unde este şi El mi-a deschis ochii.
31 Şi noi ştim că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoşi; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acesta îl ascultă.
32 Din veac nu s-a auzit să fi deschis cineva ochii unui orb din naştere.
33 De n-ar fi Acesta de la Dumnezeu n-ar putea să facă nimic.
34 Au răspuns şi i-au zis: În păcate te-ai născut tot, şi tu ne înveţi pe noi? Şi l-au dat afară.
35 Şi a auzit Iisus că l-au dat afară. Şi, găsindu-l, i-a zis: Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?
36 El a răspuns şi a zis: Dar cine este, Doamne, ca să cred în El?
37 Şi a zis Iisus: L-ai şi văzut! Şi Cel ce vorbeşte cu tine Acela este.
38 Iar el a zis: Cred, Doamne. Şi s-a închinat Lui.
39 Şi a zis: Spre judecată am venit în lumea aceasta, ca cei care nu văd să vadă, iar cei care văd să fie orbi.
(Ioan 9)
QUOTE
Un coleg cu o mana uscata merge la biserica si la moaste lu' peste de 30 de ani......... Guess what? Nimic nu s-a intamplat, mana aia tot scurta i-a ramas
Si le mergea de 30 de ani pe acolo cu unicul scop de a i se vindeca mana?! hh.gif O Doamne! Si te miri si tu ca el cum de nu i se vindeca?
Pai mirativa in continuare amandoi. Intelegi tu oare ceva din vorbele lui Iisus?: Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa Ce crezi ca vrea sa spuna Iisus aici? Hai sa vedem...
QUOTE
In schimb, daca mai sunt miracole azi, i s-ar face macar unia in toata aceasta lume mana intreaga.

In fiecare zi Dumnezeu face miracole prin sfintii Sai, problema este ca nu tuturor le este dat sa vada... "Sa vada" cu sensul sa le si inteleaga, caci ei vad, dar nu inteleg...
QUOTE
Iar, versul este foarte clar: toti care vor crede vor face aceste minuni.

Asa si este si asa s-a si intamplat. Dumnezeu nu ne-a mintit deloc. Stiu ca doar satana incearca sa ne convinga ca Dumnezeu ne-a pacalit, si ca nu e ce a zis, ci cu totul altceva, dar cine asculta de satana sa creada ce zice el?!
QUOTE
Daca tu nu faci, inseamna ca ori nu crezi in Hristos, ori versul este o metafora. Sau... tu faci miracole si vindecari?

Sau ... credinta mea este mica...Asta da, recunosc... sad.gif Dar eu nici nu mi-am propus sa fac vreo minune. Ba chiar ma rog la Dumnezeu sa ma fereasca de acest lucru, ca sigur eu nu voi putea duce aceasta sarcina... Dar sunt atatia oameni sfinti prin care Dumnezeu face minuni. Slava Domnului!
Eu nadajduiesc sincer ca Domnul sa faca o minune si cu tine, si asta ar insemna sa te intoarca la credinta adevarata in El, nu metaforica, nu filosofica etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 16 Oct 2008, 04:50 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Pacat, mare pacat ceea ce s-a intamplat la Iasi. Unde este smerenia, unde este respectul, unde sunt tote acele principii pe care se sprijina ortodoxia. Ceea ce am vazut la Iasi reprezinta Romania "rupta in doua" doaua lumi diferite care imart acelasi teriroriu, aceiasi credinta. O parte a reprezentantilor acestei lumi se infatisaza cu smerenie si respect asteptandu-si randul la praznicul cel sfant. Ceilalti reprezentanti dand dovada de mandrie, fatarnicie isi iau randul pe dinainte, urat, distructiv, gestul acestor potentati care aduce aminte de acei privilegiati de la cozile din regimul comunist, care apareau de niciunde, oricand, dar intodeauna in fata celor multi.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 16 Oct 2008, 11:05 PM
Mesaj #30


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(marduk @ 16 Oct 2008, 05:50 PM) *
Pacat, mare pacat ceea ce s-a intamplat la Iasi. Unde este smerenia, unde este respectul, unde sunt tote acele principii pe care se sprijina ortodoxia. Ceea ce am vazut la Iasi reprezinta Romania "rupta in doua" doaua lumi diferite care imart acelasi teriroriu, aceiasi credinta. O parte a reprezentantilor acestei lumi se infatisaza cu smerenie si respect asteptandu-si randul la praznicul cel sfant. Ceilalti reprezentanti dand dovada de mandrie, fatarnicie isi iau randul pe dinainte, urat, distructiv, gestul acestor potentati care aduce aminte de acei privilegiati de la cozile din regimul comunist, care apareau de niciunde, oricand, dar intodeauna in fata celor multi.

Marduk,

Privirea "pioasa" nu este dovada credintei. Dovada credintei si dragostei este pazirea poruncilor scrise in Biblie.

Ioan 14

15Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.

Cum sa sustii ca esti credincios si ca iubesti pe Dumnezeu si sa te doara-n pix de ce scrie in Scriptura? Nu merge!!!!

Scriptura e clara:

Apocalipsa 19

10Şi m'am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi -a zis: ,,Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sînt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, cari păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! (Căci mărturia lui Isus este duhul proorociei.``)

Deci, acuma nu suntem luati de prosti cand ni se spune ca ei nu se inchina oamenilor, ci ii "cinstesc"..........????? E batjocura pe fata!!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 17 Oct 2008, 12:27 AM
Mesaj #31


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



Numai Dumnezeu (= Iisus) e sfant. Asta scrie in Biblie.
Ceea ce inca nu scrie in Biblie este ca si oameni desemnati de alti oameni ar putea fi considerati ca sfanti.

"Sfanta Paraschiva", chiar daca a ajuns sau nu deja la Iisus probabil ca se rusineaza de rugaciunule gresite ale oamenilor inca orbi in spirit care se roaga in mod gresita la e si nu la CINE ar trebui.

G.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 17 Oct 2008, 06:39 AM
Mesaj #32


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Cum sa sustii ca esti credincios si ca iubesti pe Dumnezeu si sa te doara-n pix de ce scrie in Scriptura? Nu merge!!!!

Pai asta iti spuneam si eu tie, ca nu poti face filosofie pe Scriptura.
Ti-am mai spus ca desi vezi cu ochii nu intelegi ce spune Scriptura, iar citatele ce le dai ca sa-ti argumentezi ideile gresite, de fiecare data chiar ele te-au contrazis, inclusiv acesta:

10 Şi am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei.
De ce a cazut la picioarele lui? Ca sa i se inchine...
Ori nimeni nu sta in genunchi langa moastele vreunui sfant ca sa i se inchine sfantului ci doar lui Dumnezeu. Sfantului i se da doar cinstire, iar cinstire este unul din intelesurile cuvantului inchinare, asa cum am specificat, si doar cei cu putinta de intelegere isi dau seama de aceasta, tinand cont de context si de persoana careia i se da inchinarea sau cinstirea...
Stiu ca te chinuie adanc acest adevar, caci lupti impotriva lui, dar doar tu esti de vina ca nu vrei sa-l primesti...

Si ca sa afli si tu lucruri noi, iti spun ca in Scriptura, sunt locuri in care sfintii sau ingerii lui Dumnezeu au acceptat inchinarea in sens de cinstire, chiar daca se facea in genunchi, dar doar cat timp a ramas la nivel de cinstire si nu de inchinare ca la Dumnezeu...
Sa-ti dau si cateva exemple ca sa nu pleci de aici asa cum ai venit:
13 Şi a mai trimis regele a treia oară o căpetenie cu cincizeci. Dar a treia căpetenie, venind şi căzând în genunchi înaintea lui Ilie, l-a rugat, zicând: "Omul lui Dumnezeu, să nu fie trecut cu vederea de ochii tăi sufletul meu şi sufletul acestor cincizeci de robi ai tăi!
Ilie nu a sarit sa-l ridice pe acela care ii cazuse in genunchi inainte, pentru ca stia ca nu i se inchina lui ca lui Dumnezeu, ci doar ca il cinsteste.
15 Iar fiii proorocilor cei din Ierihon, văzându-l de departe, au zis: "Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei! Şi au ieşit înaintea lui şi i s-au plecat până la pământ, zicându-i:
16 "Iată, la noi, robii tăi, se află cincizeci de oameni voinici; să se ducă să caute pe stăpânul tău, poate l-a dus Duhul Domnului şi l-a aruncat pe vreun munte sau într-o vale". Iar el a zis: "Să nu-i trimiteţi!"
(4 Regi 2:15)
Sau:
46 Atunci împăratul Nabucodonosor a căzut cu faţa la pământ şi s-a închinat înaintea lui Daniel şi a dat poruncă să-i aducă jertfe şi tămâieri.Si Daniel nu l-a oprit pentru ca nu i se inchina lui ca lui Dumnezeu.
Mai mult, chiar ingerului Domnului i s-au inchinat astfel:
31 Atunci a deschis Domnul ochii lui Valaam şi acesta a văzut pe îngerul Domnului, care stătea în mijlocul drumului cu sabia ridicată în mână, şi s-a închinat şi a căzut cu faţa la pământ. (Numerii 22:31)
Si ingerul Domnului evident ca nu l-a oprit, caci Valaam ii dadea doar cinstire nu inchinare ca lui Dumnezeu asa cum gresit intelegi tu.
De asemenea:
14 Iar acela a răspuns: "Eu sunt căpetenia oştirii Domnului şi am venit acum!" Atunci Iosua a căzut cu fata la pământ, s-a închinat şi a zis către acela: "Stăpâne, ce porunceşti slugii tale?" (Iosua 5)
Iata cum Iosua i s-a inchinat ingerului, a cazut inaintea lui in genunchi si l-a numit chiar "Stapane"... Si cu toate acestea ingerul nu l-a oprit, caci Iosua ii dadea cinstire, nu inchinare ca lui Dumnezeu asa cum, din nou, gresit intelegi tu.
Si mai sunt multe altele, dar ma indoiesc ca vei tine cont de Cuvantul Scripturii si vei recunoaste adevarul...
QUOTE
Deci, acuma nu suntem luati de prosti cand ni se spune ca ei nu se inchina oamenilor, ci ii "cinstesc"..........????? E batjocura pe fata!!!!!!

Prin urmare, te iei singur de prost si te batjocoresti singur, caci nici macar nu tii cont de ce este scris in Scriptura...

Acest topic a fost editat de Clopotel: 17 Oct 2008, 08:23 AM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 18 Oct 2008, 12:58 PM
Mesaj #33


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Mie versul mi se pare clar:
10 Şi am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei.

Deci....... ca si in cazul imaginilor asemanatoare a ceea ce este in cer, scrie clar: Vezi să nu faci aceasta
Iar, oamenii care s-au inchinat lui Ilie si Daniel erau pacatosi, ca ceilalti si care se inchina omului, in Isaia 14 regele este comparat cu satan, deci, clar poti sa te iei dupa el...... rofl.gif rofl.gif

QUOTE
1 Atunci a deschis Domnul ochii lui Valaam şi acesta a văzut pe îngerul Domnului, care stătea în mijlocul drumului cu sabia ridicată în mână, şi s-a închinat şi a căzut cu faţa la pământ. (Numerii 22:31)
Si ingerul Domnului evident ca nu l-a oprit....

Ingerul este in ebraica MALAK - Strong's # 4397 si inseamna MESAGER. Iar, chiar Dumnezeu Insus se numeste pe El mesager. Daca nu l-a impiedicat, inseamna ca era chiar Dumnezeu Insus acel mesager. Arat si proba biblica, neinterpretabila.

Maleahi 3

1Iată, voi trimete pe solul Meu; el va pregăti calea înaintea Mea. Şi deodată va intra în Templul Său Domnul pe care -L căutaţi: Solul legămîntului, pe care -L doriţi; iată că vine, -zice Domnul oştirilor. -

In varianta originala se observa si mai bine:

מלאכי 3:1

1 הִנְנִ֤י שֹׁלֵחַ֙ מַלְאָכִ֔י וּפִנָּה־דֶ֖רֶךְ לְפָנָ֑י וּפִתְאֹם֩ יָבֹ֨וא אֶל־הֵיכָלֹ֜ו הָאָדֹ֣ון ׀ אֲשֶׁר־אַתֶּ֣ם מְבַקְשִׁ֗ים וּמַלְאַ֨ךְ הַבְּרִ֜ית אֲשֶׁר־אַתֶּ֤ם חֲפֵצִים֙ הִנֵּה־בָ֔א אָמַ֖ר יְהוָ֥ה צְבָאֹֽות׃

QUOTE
Numai Dumnezeu (= Iisus) e sfant. Asta scrie in Biblie.
Ceea ce inca nu scrie in Biblie este ca si oameni desemnati de alti oameni ar putea fi considerati ca sfanti.

"Sfanta Paraschiva", chiar daca a ajuns sau nu deja la Iisus probabil ca se rusineaza de rugaciunule gresite ale oamenilor inca orbi in spirit care se roaga in mod gresita la e si nu la CINE ar trebui.

G.


Matei 19:12
Fiindcă sînt fameni, cari s'au născut aşa din pîntecele maicii lor; sînt fameni, cari au fost făcuţi fameni de oameni; şi sînt fameni, cari singuri s'au făcut fameni pentru Împărăţia cerurilor. Cine poate să primească lucrul acesta, să -l primească.``

Se fac ei sfinti unii pe altii, cum incercau sa-l declare pe unul care a murit de curand, pt ca cineva a vazut ca i s-au facut mainile roz in timpul unei slujbe!!!! rofl.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 18 Oct 2008, 10:17 PM
Mesaj #34


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Deci....... ca si in cazul imaginilor asemanatoare a ceea ce este in cer, scrie clar: Vezi să nu faci aceasta

Ca in cazul imaginilor asemnatoare cu ceea ce este in cer si pe pamant, si tu ti-ai facut chip cioplit si il porti dupa tine non stop aproape...Dar p etine nu te vezi ca faci idolatrie, nu-i asa?
Iar ceea ce spune acolo:"Vezi să nu faci aceasta" se refera strict la inchinare ca lui Dumnezeu, nu si la cinstire...
QUOTE
Iar, oamenii care s-au inchinat lui Ilie si Daniel erau pacatosi, ca ceilalti si care se inchina omului, in Isaia 14 regele este comparat cu satan, deci, clar poti sa te iei dupa el......

Eu ti-am dat mai multe citate, iar Valaam tu crezi ca este comparat cu satan?
Apoi nici Daniel si nici Ilie nu i-au oprit pe aceia sa se inchine lor...
Nu prea mai ai cum sa le mai intorci...
QUOTE
Ingerul este in ebraica MALAK - Strong's # 4397 si inseamna MESAGER. Iar, chiar Dumnezeu Insus se numeste pe El mesager. Daca nu l-a impiedicat, inseamna ca era chiar Dumnezeu Insus acel mesager. Arat si proba biblica, neinterpretabila.

rofl.gif Asta este Biblia talmacita dupa ureche... Adica dupa tine toti ingerii Domnului care transmit meaje sunt mesageri...
Pai si arhanghelul Gavriil este tot mesager si tu crezi ca e Iisus? Mai sunt unii ca tine care sustin ca Iisus este arhanghelul Mihail de data asta...
QUOTE
In varianta originala se observa si mai bine:

Daca eu iti dau un text in ebraica tu stii sa mi-l traduci?


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boudicca
mesaj 18 Oct 2008, 11:08 PM
Mesaj #35


ex-nOtHiNg_SwEeT
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.170
Inscris: 14 February 08
Din: lumea mea
Forumist Nr.: 11.273



QUOTE(papy @ 15 Oct 2008, 06:10 PM) *
Bisericosii nu vor sa recunoasca acest lucru, de aceea ii invit, ca tot se dau cu toata lumea credinciosi, sa probeze ceea ce scrie.
Sunt invitati toti ortodocsii. Ca ei se dau credinciosi.


Off-topic: Papy, nu vreau sa te supar sau sa te jignesc, dar nu-mi zi ca te-ai gasit tu cel mai credincios dintre toti de pe forum-ul asta? Toti ratacesc, iar tu esti cel pe calea dreapta. blink.gif ... Pare a fi de vina supraaprecierea.


--------------------

" Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait, ni le mal
Tout ça m'est bien égal... "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 02:45 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman