HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Rugaminte

Toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]

Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)

 
Reply to this topicStart new topic
> Poate Un Om, Fie El Si Pastor, Sa Te Impiedice Sa Iei Cina, Luati si gustati ce bun este Domnul
Sanja Cristea Ti...
mesaj 4 Jan 2008, 09:46 AM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



Va intreb acest lucru pentru ca am intalnit nu unul ci mai multe cazuri care mi se par de-a dreptul surprinzatoare: Cum poate cineva sa-ti interzica sa te impartasesti cu trupul Domnului pe considerentul ca el crede ca nu esti vrednic ? M-am dus in Corinteni, m-am dus la Cina de taina pe care a luat-o Domnul Isus impreuna cu ucenicii dar niciunde nu am gasit sa i se fi refuzat cuiva dreptul acesta. Nici macar lui Iuda nu i s-a refuzat acest drept, ba din cate imi amintesc Isus a zis ca acela care va intinde mana in blid si va manca la fel ca si ceilalti este vanzatorul.
Faptul ca un pastor te-a exclus dintr-o biserica, pe considerente cel putin dubioase,( dar chiar si sa nu fie asa-pacatul-daca eset pacat- marturisit este iertat) nu cred ca te poate impiedica sa iei cina in alta si cu alti frati sau chiar acasa la tine cand se aduna mai multi la rugaciune. Am inteles ca tu trebuie sa te cercetezi -Fiecare sa se cerceteze deci pe sine insusi-si asa sa ia Cina. Am auzit ca se poate lega gura unui prooroc dovedit mincinos dar nu am auzit sa ti se poate refuza dreptul la viata. Pentru ca Viata inseamna partasia cu trupul Domnului . Si in momentul in care tu, ca pastor , vii sa interzici acest drept pe motiv ca tie ti se pare ca acea persoana nu ar avea un cuget curat, fara sa stii starea de fapt a asa numitului pacatos, te faci vinovat de crima. Il condamni la moarte. Cine poate supravietui fara Domnul nu trei ani, nu un an , nici macar o luna?poate un trup care nu se hraneste o luna sa mai supravietiuasca? Sau nu cumva se intelege gresit dreptul de a lega si dezlega pe care l-a dat Isus celor ce vor pastori biserica Lui?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 11 Jan 2008, 09:54 PM
Mesaj #2


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



5.gif

Raspund eu aici, asa cum pricep şi cum mă pricep.

In legatura cu ce transmite Scriptura, ba chiar cu ce scrie in ea legat de iscariotean, ce spui e deplasat sa sti, adică e nepotrivit a utiliza ca argument in acest mod respectiva insăilare de evenimente; iata de ce: de fapt Iuda iscarioteanul n-a luat parte la instituirea Cinei Domnului, el nu a luat niciodată Cina hotărâtă de EL-Hristosul pentru ai Săi, Iuda acela deja era iesit in noapte pe uşă la momentul rostirii de către EL a acelor :"Să faceţi aceasta spre pomenirea MEA oridecâte ori... vestind moartea Domnului, până va veni EL.; asadar "tehnic" vorbind, la prima data cand impartasirea in forma actuala a avut loc, singura ocazie originală la care si acel Iuda putea sa fi participat, 'purtatorul de pungă' avea ceva treaba p'in oraş si n-a fost prezent, sa fie limpede! = practic vorbind, concret, faptul ca a umblat şi acel om in grupul ucenicilor LUI si mancau desigur laolalta cu EL toţi, inclusiv Iuda, zi de zi şi la fiecare masă cât călătoreau laolaltă, iar asta se poate considera ca un echivalent de Impartasire cu EL, păi asta aşa este, desigur că aşa e şi pe bună dreptate, insa si aici se poate constata uşor privind la cronologia faptelor, ca Iuda a luat parte sa manance cu EL, chiar din acelaş vas cu EL! doar pana la momentul culminant !! , doar pana ce inca nu trecuse definitiv si irevocabil in domeniul umbrei, până ce deşi era deja infectat, totusi nu devenise încă contagios! până ce încă nu trecuse de acel punct/prag de la care nu mai există întoarcere, dar după aia, după ce a comis vanzarea LUI pe bani, el ca "trântit" de la credinţă, acel ...om NU A AVUT PARTE_ÎMPĂRTĂSIRE CU EL NICI-DE-CUM, nu a mai mancat cu EL nici bucatica de paine si nici n-a mai baut cu EL paharul cu vin! clar !
...iar daca avansam asa mental cazul, ca exercitiu de gandire, judecand inchipuit cam cum s-ar fi petrecut lucrurile in eventualitatea unei continuari in locul epilogului acelui iscariotean, acelui apostol din numarul celor 12, daca sa zicem ca-n loc sa-si fi manifestat el exterior renuntarea sa la viatza(si VIATA) prin lepadarea de banii obtinuti(ştim cum) si prin streang, daca ne-am inchipui ca nu se spânzura, ci mulţumit totsuşi îşi făcea de banii ăia o vilă... îşi trăgea "o maşină" a vremurilor respective...îşi punea poate o mică afacere pe roate...dacă să zicem că exista încă pe pământ acel Iuda, iar după 6 luni sau un an sau orice alt timp s-ar fi dus el la "fraţii" lui să dea mâna cu ei, să se îmbrăţişeze cu ei, să "frângă pâinea" împreună cu ei ca odinioară, să se sărute cu ei chiar (!), să depene amintiri cu ei şi să predice împreună cu ei şi să pună mărturia lui alături de ei, înaintea noilor convertiţi, despre CEL pe Care prea-bine ÎL cunoscuse... păi tââââmpiţi ar fi fost ăia să se uite la el sau să vorbească cu el? ce să mai zicem de ipoteza că să îl primească la masa împărtăşaniei lor... dă-ţi seama că aşa ceva ar fi fost im-po-si-bil!
Rezultă că este aşa cum a afirmat-o EL, că lumina nu are împărtăşire cu întunericul, nici întunericul nu are împărtăşire cu lumina şi n-au ce căuta laolaltă în aceiaşi înălţare oamenii credincioşi cu cei necredincioşi ! Aşa e corect şi aşa trebuie să fie!
Poate Iuda ar fi vrut (ipotetic), dacă avea timp de gândire-răzgândire, să ajungă să-i pară rău, poate ar fi vrut să caute a se alipi iar de comunitatea alor LUI, însă tu crezi că ăla mai se putea căii-pocăi după aşa ceva ce făcuse? NU. nimeni n-ar mai putea să se redrredeze după aşa o prăbuşire, e imposibil la fel cum un măr care s-a stricat nu mai se poate face sănătos indiferent cât ar vrea măru(sau grădinarul) sau cât încerca sau cu ce tratament s-ar trata...iar mai departe... se ştie ce se petrece în lada cu mere când unul e bolnav şi se borşeşte, cum zeama care curge din celulele lui sparte picând pe alt măr, pe cel mai sănătos măr din grămadă, îl îmbolnăveşte şi pe acela iremediabil, ca pe toate cu care vine în contact; iar merele nu se pot apăra de alte mere, nici nu pot fugi, aşa că singur omul-responsabil de ladă poate să le verifice şi să de-a de-o parte pe mărul ce a început doar să se strice!, chiar şi dacă numai i se pare lui că ceva nu-i în regulă, mai bine e să-l dea de-o parte pe mărul suspect, decât să-l lase cu toate şi să se trezească la următoarea verificare că rămâne o grămadă de lături din frumseţea lui de ladă cu mere !
La fel trebuie să fie şi cu "păstorul oilor" de pe "păşunea" asta, că şi el are datoria să izoleze oaia bolnavă, ca nu cumva să îi piară turma toată, dacă e ceva infecţios-contagios la oaia respectivă ! E clar că e o prerogativă şi o îndatorire, e limpede că şi partea asta intră în "fişa postului"!
Natural privind lucrurile se vede că e aşa, însă chiar în Scriptură apostolul Pavel lămureşte principial problema asta, la un caz concret de imoralitate, unde explică paşii de urmat în izolarea "elementului nociv", ba zice destul de clar un "sa nu aveti nimic de a face cu unul ca acesta, nici sa nu stati la masa cu unul ca ei"! , chiar accentueaza: "sa va fie voua ca un strain si venetic" !
Ce nu e clar în textul Scripurii? sau cui nu-i e clar ce scrie in Biblie? că trebuie făcut in legatura cu aceste lucrări ale păcatelor...

Acum dar, trecând de la principiul instituit clar pentru creştini, la aplicaţia sa concretă, adică a aprecia corect cum stau lucrurile în cazul concret care-l ai tu în vedere... asta e altceva! Poate fi cum spui, poate e cum tu nu spui, nu ştiu, dar ştiu ceva cert: linia de demarcaţie între uz şi abuz nu e trasată pe pământul ăsta din exterior, e una nedefinită, aşa că fiecare de fapt şi-o pune acolo unde-i convine, iar unii au chiar obicei "să mute hotarul"!
Poate că să fie un uz sau poate chiar să fie un abuz în cazul ăla concret ce-l ai tu în faţă şi de la care ai întrebat aici, însă principiul să şti că este acelaş de la Dumnezeu dintotdeauna şi nu s-a schimbat niciodată şi nu se schimbă şi este aşa cum stă scris, dacă citeşti şi înţelegi corect!
Adica recunosc că e minunat de frumoasă iluzia universal răspândită, cum că Acest Dumnezeu ar fi accesibil oricui, oricând şi oricum, dar iţi zic şi vă zic că NU e deloc aşa! dimpotrivă chiar, în adevăr este aşa de dificil şi anevoie şi rar(spre unic!!) a izbuti o reală împărtăşire cu EL... încât nu mai zic ce puţine suflete izbutesc să merite/răzbească până la EL Acolo...că aşa aparent şi Iuda mânca cu EL laolaltă zi de zi, dar de fapt avut-a acela cu adevărat măcar o singură dată o deplină-întreagă împrtăşire cu EL?(eu socot că nu, că altfel n-ar mai fi făcut ce-a făcut, n-ar mai fi ajuns unde s-a dus, n-ar mai fi ales pământul în locul Vieţii, socot că o_omu ăla a avut mereu păstrată o rezervă pentru sine ce n-a împărtăţit cu EL niciodată, nici de EL nu s-a împărtăşit niciodată complet-adevărat şi aia l-a costat viaţa-i!)

Iată, am scris aici atât de mult şi de multe în mesajul ăsta... + aşa de mare e afluneţa de răspunsuri!!! încât socot din punctul meu de vedere ca incheiată contribuţia-mi să şti!

Sănătate şi La Mulţi Ani !
santa1.gif


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 13 Jan 2008, 01:19 PM
Mesaj #3


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Sanja
In primul rand trebuie sa cercetezi daca acel pastor face parte intr-adevar din Biserica cea lasata de Hristos si Apostolii Sai, ca asa, de-a lungul timpului, mai ales in ultimii 500 ani, multi s-au facut pe sine preoti sau pastori, si si-au facut biserici si si-au luat singuri aceasta cinste...
QUOTE
Va intreb acest lucru pentru ca am intalnit nu unul ci mai multe cazuri care mi se par de-a dreptul surprinzatoare: Cum poate cineva sa-ti interzica sa te impartasesti cu trupul Domnului pe considerentul ca el crede ca nu esti vrednic ? M-am dus in Corinteni, m-am dus la Cina de taina pe care a luat-o Domnul Isus impreuna cu ucenicii dar niciunde nu am gasit sa i se fi refuzat cuiva dreptul acesta. Nici macar lui Iuda nu i s-a refuzat acest drept, ba din cate imi amintesc Isus a zis ca acela care va intinde mana in blid si va manca la fel ca si ceilalti este vanzatorul.

Eu acum o sa spun din ce stiu din Invatatura Ortodoxa...
Intr-adevar la Corinteni zice: 26 Căci de câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni.
27 Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat faţă de trupul şi sângele Domnului.
28 Să se cerceteze însă omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar.
29 Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.
30 De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit.
(1 Corinteni 11)
Iar in alta parte, Apostolul Pavel zice: 4 Căci este cu neputinţă pentru cei ce s-au luminat odată şi au gustat darul cel ceresc şi părtaşi s-au făcut Duhului Sfânt,
5 Şi au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor,
6 Cu neputinţă este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăşi spre pocăinţă, fiindcă ei răstignesc loruşi, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L fac de batjocură.
(Evrei 6)
Acestea pe de o parte...
Pe de alta parte, care este rolul preotului lasat de Iisus si de Sfintii Apostoli?! Desigur de a pastori si a avea grija de turma Domnului...
Iar Domnul le-a dat lor putere zicand: 21 Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
22 Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
23 Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.

Deci, preotul adevarat, cel din Biserica Apostolica, nu cel facut pe sine preot, are intr-adevar aceasta putere de a ierta pacatele pe pamant, dar nu cu puterea lui, ci cu puterea lui Dumnezeu data lui prin hirotonie... Prin urmare preotul - duhovnic, este si un doctor al sufletelor, caci omul cand vine la spovedanie, spune toate ale sale, cu smerenie si pocainta, iar daca preotul, constata ca omul respectiv nu este pregatit a lua Sfanta Impartasanie, atunci il opreste, spre binele acelui om, caci daca nu face acest lucru, cu responsabilitate si cutremur, atunci pe langa faptul ca ii aduce osanda acelui om, isi aduce si mai mare osanda si lui, caci si el, prin iresponsabilitatea lui, a nesocotit astfel Trupul si Sangele Domnului...
Deci nu e dupa cum vrem noi, ci dupa cum este bine, caci si la doctor cand mergem, bolnavi fiind, doctorul ne poate opri de la ceva, dandu-ne in schimb alt tratament, care noua poate nu ne convine, dar este spre vindecarea noastra...

Tu ai sesizat bine ca Iuda s-a Impartasit si el, insa pentru ca a facut aceasta cu nevrednicie, fara pocainta, cu gand viclean, si-a luat mare osanda caci a intrat satana in el... Deci nu ar trebui sa te inversuneze faptul ca pana si Iuda s-a Impartasit, ci din contra, sa luam toti aminte si sa vedem, ca daca ne Impartasim cu nevrednicie, osanda ca a lui Iuda ne luam, caci Iuda s-a impartasit cu nevrednicie...Sa nu fie... Doamne fereste!
QUOTE
Faptul ca un pastor te-a exclus dintr-o biserica, pe considerente cel putin dubioase,( dar chiar si sa nu fie asa-pacatul-daca eset pacat- marturisit este iertat) nu cred ca te poate impiedica sa iei cina in alta si cu alti frati sau chiar acasa la tine cand se aduna mai multi la rugaciune.

Cum sa iei Sfanta Impartasanie acasa? Numai la cei neputinciosi grav vine preotul acasa la ei si ii Impartaseste... Dar noi, in putere fiind, trebuie sa mergem la Sfanta Biserica sa ne Impartasim, caci acolo se aduna crestinii... Cu preasfant Trupul si Sangele Domnului nu ne jucam... Nu putem sa-l luam oriunde si oricum... Chiar Apostul Pavel atrage atentia: Iar dacă îi este cuiva foame, să mănânce acasă, ca să nu vă adunaţi spre osândă
QUOTE
Am inteles ca tu trebuie sa te cercetezi -Fiecare sa se cerceteze deci pe sine insusi-si asa sa ia Cina.

Este foarte adevarat ca fiecare trebuie sa cerceteze intai pe sine, iar daca este smerit si judecator corect siesi, atunci cere el insusi canon de pocainta de la duhovnic, asa cum, ducandu-te la doctor cu bolile tale, ii ceri sa-ti dea tratament, si nu zici: doctore pentru boala mea grea, da-mi un tratament usor, caci daca doctorul ar face asta, boala ta ti se va agrava mai rau, dar si doctorul se face vinovat, caci el este indreptatit sa-ti dea tratamentul adecvat, nu ce vrei tu, ca te-ai dus acolo sa te vindeci urmand sfatul lui, nu ce crezi tu. De aceea, un bolnav constient de boala sa, ii va zice doctorului: doctore, da-mi tratamentul potrivit bolii mele, si eu il voi lua fara cartire, caci doresc sa ma vindec. Si atunci, doctorul vazand hotararea ta sincera in a te vindeca, iti va da cele necesare cu adevarat tie, ca sa te vindeci desavarsit...
QUOTE
Am auzit ca se poate lega gura unui prooroc dovedit mincinos dar nu am auzit sa ti se poate refuza dreptul la viata. Pentru ca Viata inseamna partasia cu trupul Domnului .
Dupa cum ai vazut, draga mea, inseamna si osanda si moarte, cand este luat cu nevrednicie...
QUOTE
Si in momentul in care tu, ca pastor , vii sa interzici acest drept pe motiv ca tie ti se pare ca acea persoana nu ar avea un cuget curat, fara sa stii starea de fapt a asa numitului pacatos, te faci vinovat de crima. Il condamni la moarte.
Cum nu o stie devreme ce este duhovnicul tau (doctorul tau personal) si iti cunoaste toate cele ale tale, pe unele chiar mai bine decat tine, pentru ca preotul lucreaza cu Duhul Sfant care cunoaste toate cele ascunse ale omului...
Tocmai, ca s-ar face vinovat de crima, daca vazand omul nevrednic de Sfanta Impartasanie ii da binecuvantare pentru a se impartasi... Atunci amandoi se fac vinovati de crima, dar mai mult preotul...
QUOTE
Cine poate supravietui fara Domnul nu trei ani, nu un an , nici macar o luna?poate un trup care nu se hraneste o luna sa mai supravietiuasca?

Pentru cei opriti de la Sfanta Impartasanie exista tratamente duhovnicesti corespunzatoare starii lor... Astfel, mergand la Sfanta Biserica poate primi anafora si aghiasma, poate fi miruit, poate merge la Sfantul Maslu. Totusi Aghiasma Mare se ia tot cu binecuvantarea preotului duhovnic, dar nici celelalte nu se pot lua oricum, cu nepasare, caci sunt daruri sfinte, ci se iau cu pregatire sufleteasca si trupeasca...
Deci, eu sustin, pe langa acestea, ca cel ce se impartaseste cu nevrednicie, este asemeni nuntasului care nu avea haina de nunta, si care a fost scos de la nunta si aruncat in foc...
La sfarsit o sa dau un citat din Sfantul Ioan Gura de Aur:" Si voi, preotilor, care dati Preacuratele Taine, nu mica munca zace asupra voastra, daca stiti pe cineva nevrednic, de-l veti impartasi cu aceste Preainfricosatoare si Preasfinte si Dumnezeiesti Taine.
Si daca te temi tu, o preotule, ca cel ce vine la tine este sachelar, adica general, sau ipat, adica prefect, sau voievod sau cel ce este cu coroana pe cap, adica imparat, si te temi ca se va supara ca nu-i dai Impartasania, daca te temi tu, adu-l la mine! Tot trupul meu il voi da sa-l arda, mai inainte de a da Trupul cel Preasfant si Preacurat celui nevrednic. Tot sangele meu il voi varsa mai inainte de a da Sangele, atat de infricosat si Preasfant la cel ce nu-i vrednic".

Dar acum, ma gandesc, ca dupa ce am spus toate acestea, vei zice ca atunci mai bine este sa nu ma impartasesc deloc. Este mare pacat daca cineva ar gandi astfel, caci strictetea acestor canoane nu este pentru oprirea de la Impartasanie ci pentru a nu se apropia cineva nepregatit de Sfintele Taine, si pentru a face pocainta. Caci celui ce se pocaieste sincer, duhovnicul ii scurteaza timpul, si-l aropie mai devreme de Sfintele Taine, tot asa cum, un doctor, care vazand ca pacientul sau, straduindu-se sa ia tratamentul prescris, evolueza bine, si este aproape vindecat, ii scurteaza timpul de tratament...

Draga Geria3e
Si eu sustin in mare ce le-ai zis, ca le-ai zis bine... Totusi, sunt unele lucruri cu care nu pot fi de acord, de ex. acesta:
QUOTE
In legatura cu ce transmite Scriptura, ba chiar cu ce scrie in ea legat de iscariotean, ce spui e deplasat sa sti, adică e nepotrivit a utiliza ca argument in acest mod respectiva insăilare de evenimente; iata de ce: de fapt Iuda iscarioteanul n-a luat parte la instituirea Cinei Domnului, el nu a luat niciodată Cina hotărâtă de EL-Hristosul pentru ai Săi, Iuda acela deja era iesit in noapte pe uşă la momentul rostirii de către EL a acelor :"Să faceţi aceasta spre pomenirea MEA oridecâte ori... vestind moartea Domnului, până va veni EL.; asadar "tehnic" vorbind, la prima data cand impartasirea in forma actuala a avut loc, singura ocazie originală la care si acel Iuda putea sa fi participat, 'purtatorul de pungă' avea ceva treaba p'in oraş si n-a fost prezent, sa fie limpede!

La mine in Sfanta Scriptura zice asa:
13 Iar, ei, ducându-se, au aflat precum le spusese şi au pregătit Paştile.
14 Şi când a fost ceasul, S-a aşezat la masă, şi apostolii împreună cu El.
15 Şi a zis către ei: Cu dor am dorit să mănânc cu voi acest Paşti, mai înainte de patima Mea,
16 Căci zic vouă că de acum nu-l voi mai mânca, până când nu va fi desăvârşit în împărăţia lui Dumnezeu.
17 Şi luând paharul, mulţumind, a zis: Luaţi acesta şi împărţiţi-l între voi;
18 Că zic vouă: Nu voi mai bea de acum din rodul viţei, până ce nu va veni împărăţia lui Dumnezeu.
19 Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
20 Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi.
21 Dar iată, mâna celui ce Mă vinde este cu Mine la masă.
22 Şi Fiul Omului merge precum a fost orânduit, dar vai omului aceluia prin care este vândut!
23 Iar ei au început să se întrebe, unul pe altul, cine dintre ei ar fi acela, care avea să facă aceasta?
(Luca 22)
Deci cu siguranta si Iuda s-a impartasit cu Preasfant Trupul si Sangele lui Hristos, si dupa aceea a plecat sa-L vanda. Acum, de ce a lasat Domnul sa se intample asta, cunoscand ce era in inima lui Iuda, este alta discutie...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 13 Jan 2008, 01:19 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 29 Jan 2008, 02:53 PM
Mesaj #4


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059



Va rog sa-mi iertati intarzierea, am fost plecata din localitate o vreme si in zona in care am fost eu nu aveam posibilitati de comunicare prin internet.
Iti scriu tie, gerri, primul ; citind Cuvantul lui Dumnezeu am remarcat ca nici Matei, nci Marcu nu precizeaza locul in care se afla Iuda dar in schimb Luca in capitoul 22 versetele 19-21 se da de inteles ca si Iuda ar fi participat si chiar ar fi fost martor la cuvintele pe care tu sustii ca nu le-ar fi auzit. Dar sa stii ca pentru mine chiar ca nu avea vreo importanta pentru ca in mintea mea aceasta Cina am considerat-o ca o prefigurare a Cinei viitoare , a celei care se ia astazi in bisericile Domnului-ce curios, stiam ca Domnul are o singura biserica, dar asta este un alt subiect-.Si nici la asta nu m-am oprit ci la dreptul cuiva-fie el si pastor sa opreasca un frate sau sora sa se hraneasca cu trupul si sangele lui Cristos pe motriv ca lui i se pare, sau crede, subliniez LUI i se pare, ca persoana nu s-a pocait destul de greseala pe care a comis-o .Si iar vin sa va spun ca nu ma refer la o perioada scurta de timp ci vorbesc de timp in ani. Am stat de vorba cu asemenea persoane -si de aici am si pornit discutia- si plangeau si spuneau ca au fost legate de catre acest pastor -desi nici macar nu mai faceau parte din biserica respectiva fiind excluse .Ca sa ai autoritatea aceasta eu cred ca trebuie sa fii tu primul care sa dai dovada de sfintenie in viata ta si chiar in aceste circumstante nu poti sa opresti ci doar sa-l atentionezi asupra unui lucru care ti se pare incorect in viata lui si care l-ar face pasibil de osanda, deci din dragoste fata de el nu-i intrezici ci il atentionezi si de comun acord -o formula care imi aduce in minte alte vremuri - ca sa zicem asa, i se lasa un timp de crecetare si de indreptare.Este datoria ta sa te cercetezi pe tine insuti si sa-ti ceri iertare-si abia apoi vine -daca este intemeiata-oprirea de la a lua aceasta Cina in chip nevrednic. Dar daca persoana in cauza s-a cait de greseala, s-a marturisit si pastorul refuza in continuare, abuzand de autoritatea data si de multe ori luata, persoana aceea, cred eu, poate sa se duca in alta biserica sa ia Cina si de ce nu? chiar si acasa. Fratii se intalneau nu numai in biserica ci si acasa si oridecate ori se intlneau frangeau painea impreuna, nu-i asa, Clopotel?
M-a framantat puternic aceasta intrebare deoarece am vazut oamenii insetati dupa trupul si sangele lui Isus si neindraznind sa se atinga de El din tocmai cauza pe care v-am adus-o la cunostinta
Nu cunosc eu acum prea bine regulile dupa care functioneaza ficare biserica in parte dar cred ca ar trebui sa fie o singura regula valabila pentru toti.Cum niciunul nu suntem fara pacat nu ar trebui sa luam niciunul Cina, presupun ca la asta te-ai referit, gerri, dar Isus tocmai pentru aceasta a venit, ca sa ne faca vrednici chiar pacatosi find sa ne impartasim din El. Nu mai tine de fapta ci da Har.
Si va mai intreb ceva ce mi se arata chiar acum: Credeti ca Pavel care marturisea el insusi ca pacatul sta lipit de el si ca desi vrea sa faca binele nu-l face ci face raul pe care nu vrea sa-l faca , nu a luat din aceasta cauza Cina cu ceilalti frati? Citiiti si voi cat de minunate cuvinte gasim in Romani 8, tot capitolul.
numai dragoste
Sanja-Adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 11:37 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman