HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

 
Reply to this topicStart new topic
> Meserii In Slujba Domnului
ioana1
mesaj 16 Feb 2007, 10:25 AM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Ce meserie credeti ca ar trebui sa ne alegem in viata , ca sa fim in slujba Domnului mai mult, si implicit a omului ?

Care meserii nu indeplinesc aceasta conditie ?

Eu vreau o schimbare .Nu am o arie larga de actiune, si m-am gandit ca ar trebui sa schimb ceva, daca asa stau pe loc.

Preotii, nu mai intra in discutie.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 16 Feb 2007, 11:07 AM
Mesaj #2


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Ioana,
QUOTE
Ce meserie credeti ca ar trebui sa ne alegem in viata , ca sa fim in slujba Domnului mai mult, si implicit a omului ?

Toate munca ce o face omul trebuie sa fie spre slava lui Dumnezeu, caci:
17 Toată darea cea bună şi tot darul desăvārşit de sus este, pogorāndu-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare. (Iacov 1)
Daca ce lucram, nu este spre slava lui Dumnezeu, ba din contra, atunci este fara indoiala de la satana...
Parintele Cleopa zicea:
- Fratilor, sa muncim cu dragoste; sa lucram, dar sa avem pe Dumnezeu in minte. Nimeni nu poate sa stea degeaba. Sa lucram, sa mergem la munca, sa asudam, ca asa avem porunca noi de la inceput, caci zice: " Cu sudoarea fruntii iti vei castiga painea ta" (Facerea3:19)
Sa avem pe Hristos, si cu Dansul pe toate le putem. Auzi ce spune Apostolul Pavel: Toate le pot in Hristos, Cel ce ma intareste! Iar fara de El, nimic nu putem face!
- Cand plecam la treaba, sa avem pe Hristos in minte; si cand venim de la treaba iar, si cand ne odihnim iar. Si cand ne sculam din somn, prima simtire, primul cuvant acesta sa fie: "Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!"
"Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului" ... Si celelalte...
- Pururea sa fie legea Lui in mintea noastra, ziua si noaptea; pururea sa avem gandirea si rugaciunea spre Dumnezeu, si atunci si darul lui Dumnezeu va intari bratele noastre si mintea noastra si corpurile noastre, si vom fi sanatosi si vom putea izbuti, cu darul lui Dumnezeu, la munca, la osteneala, si la toate cele.
- Auzi ce spune Gheorghe Sinaitul? Este un drac inainte-mergator care are o ceata nenumarata pe fata pamantului. Merg acesti draci de dimineata si-i invata pe oameni, cand s-au sculat din somn, mai intai sa puna mana pe treaba:"Lasa rugaciunea mai la amiaza! Mananca bine, bea bine, si hai la treaba!"
- Are obiceiul satana, o, monahule, si tu, crestine, sa-ti dea latime si lungime, ca sa scoata mintea din gandirea de Dumnezeu si sa te duca la pierzare!

(Spicuiri din lucrarea: Indrumari duhovnicesti pentru vremelnicie si vesnicie - Parintele Cleopa)
QUOTE
Care meserii nu indeplinesc aceasta conditie ?

Nu e vorba doar de meserie, ci chiar de toata munca ce nu este pe placul si dupa voia lui Dumnezeu...
Probabil e o lista lunga, nu am stat sa ma gandesc, dar cu siguranta cei ce se ocupa cu producerea de obscenitati, care strica sufletul si trupul celorlalti, de asemenea cei ce produc si vand droguri, cei cu prostitutia si criminalitatea...
Cei ce dau bani cu camata sau cei ce cer dobanda la banii imprumutati etc etc... Parerea mea...
In schimb cele mai folositoare indeletniciri intru Domnul, sunt de departe cele ce invata pe oameni cuvantul lui Dumnezeu si medicii, caci acestia lucreaza direct cu "materialul" Domnului...
Am cunoscut odata o doctorita de copii, si care am vazut cum traia si se ingrijea cu multa dragoste pentru fiecare pacient al ei, si care, cand opera, se transforma cu totul, atunci am vazut ca e ingerul Domnului lucrand la Creatia Lui...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 16 Feb 2007, 11:18 AM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Bun ce spui tu, si demn de luat in seama, DAR nu la asta ma refer. Ceva mai "ferit ", ceva care sa fie in deplina curatie, nu si o spaga mica, pe-acolo. Sa nu pui mana pe nimic, sa nu iei nimic de la nimeni, si asta nu ca tine de individ, ci sa fie chiar si meseria pe care o alegi de-asa natura.

Medicii, asa la modul general?!Poate ca medicul de care vorbesti tu e chiar exceptia care confirma regula. Sa nu ia nici o rasplata pentru ceea ce face,chiar daca i se cuvine, sa fie ca Domnul- medic fara de arginti, sa faca din dragoste pentru oameni, pentru ca multi isi incredinteaza viata in mainile lor...sau aici se poate spune:"blestemat cel ce se increde in om, si binecuvantat cel ce se increde in Dumnezeu"?

Stiu ca sari acum si spui ca Dumnezeu lucreaza prin poameni, dar nu prin TOTI.



--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Feb 2007, 11:18 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Clopotel
mesaj 16 Feb 2007, 11:47 AM
Mesaj #4


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Ioana,
Dar Dumnezeu vrea sa lucreze prin toti oamenii, numai ca unii oameni nu vor sa lucreze pentru Dumnezeu...
QUOTE
Ceva mai "ferit ", ceva care sa fie in deplina curatie, nu si o spaga mica, pe-acolo. Sa nu pui mana pe nimic, sa nu iei nimic de la nimeni, si asta nu ca tine de individ, ci sa fie chiar si meseria pe care o alegi de-asa natura.

Dupa mine, dpdv crestin, munca trebuie sa aibe doua scopuri finale principale:
- sa-ti castigi painea (corect si cinstit)
- munca ta sa fie spre binele si sa ajute aproapele
Aceste doua conditii, pot fi indeplinite, daca faci totul spre slava lui Dumnezeu... Daca faci totul dupa voia lui Dumnezeu si nu dupa voia ta, atunci nu te mai gandesti sa faci ceva pentru spaga, sau mita, sau sa furi din ce nu-i al tau, sau sa iei chiar ceva ce ai gasit pe strada, caci poate omul ce l-a pierdut se intoarce si nu mai gaseste lucrul lui...
Pe de alta parte, orice munca trebuie sa aibe si o rasplata, caci si tu trebuie sa traiesti si mai ai si familie de hranit, de aceea si Biblia zice:
18 Pentru că Scriptura zice: "Să nu legi gura boului care treieră", şi: "Vrednic este lucrătorul de plata sa".
(1 Timotei 5)
QUOTE
Medicii, asa la modul general?!
Toti medicii ar trebui sa constientizeze ca lucreaza cu "materialul" Domnului, ca lucreaza la Creatia Lui... Daca fac asa, de la cine mai vor ei spaga sau mita? De la Dumnezeu? Dar ei sunt robii si fiii lui Dumnezeu, ori robii si fiii nu au plata(salariu - nu sunt tocmiti)) ci au doar rasplata (adica e de datorie)...
Daca s-a facut doctor doar ca sa jegmaneasca oamenii in suferinta, atunci acela este indemnat de satana...
QUOTE
Poate ca medicul de care vorbesti tu e chiar exceptia care confirma regula.

Eu nu cred ca este o exceptie... Sunt multi astfel de medici... Am cunoscut chiar un medic chinez, foarte batran, care nu era crestin, dar care isi iubea mult pacientii, si tocmai de aceea ii si facea bine...Sunt convins ca Dumnezeu lucra si prin acela...
QUOTE
Sa nu ia nici o rasplata pentru ceea ce face,chiar daca i se cuvine, sa fie ca Domnul- medic fara de arginti, sa faca din dragoste pentru oameni, pentru ca multi isi incredinteaza viata in mainile lor...sau aici se poate spune:"blestemat cel ce se increde in om, si binecuvantat cel ce se increde in Dumnezeu"?

Nu nu... stai sa nu confundam niste lucruri...
deci:
-" blestemat cel ce se increde in om, si binecuvantat cel ce se increde in Dumnezeu" - se refera la cel ce, de ex., in cazul ce-l discutam, se gandeste ca medicul poate sa-l "repare" prin stiinta si priceperea lui.. Adica se increde in om, in medic in priceperea lui... Cand o atitudine corecta si normala ar fi ca pacientul sa se increada in Dumnezeu si in mila Lui, si ca Dumnezeu va indruma mana medicului sa taie bine si corect si sa-i redea viata... Si medicul si pacientul, trebuie sa se increada in Dumnezeu, nu intr-o pricepere lumeasca, pentru ca doctorul nu este mecanic auto, caci un auto e facut integral de om, in schimb ceea ce "repara" doctorul, nu este opera lui...
- nu am spus ca nu trebuie sa nu fie rasplata, ba din contra, am dat chiar citatul prin care spune ca vrednic este lucratorul de rasplata sa...
- "medic fara de arginti" nu inseamna ca trebuie sa moara de foame, ci inseamna ca nu trebuie sa ia mai mult decat ii este necesar, ori daca ia doar cat ii este necesar, el nu are surplus, deci nu are "arginti"... Si asta se refera in special la preoti, la iconomii tainelor lui Dumnezeu... Acestia nu trebuie sa ia mai mult decat le este necesar, altfel sunt furi ca Iuda... Parerea mea...
7 Şi mergānd, propovăduiţi, zicānd: S-a apropiat īmpărăţia cerurilor.
8 Tămăduiţi pe cei neputincioşi, īnviaţi pe cei morţi, curăţiţi pe cei leproşi, pe demoni scoateţi-i; īn dar aţi luat, īn dar să daţi.
9 Să nu aveţi nici aur, nici arginţi, nici bani īn cingătorile voastre;
10 Nici traistă pe drum, nici două haine, nici īncălţăminte, nici toiag; că vrednic este lucrătorul de hrana sa.
(Matei 10)


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 16 Feb 2007, 11:49 AM
Mesaj #5


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Adica pe scurt, orice meserie sau lucru ce este facut pentru Dumnezeu si dupa voia lui Dumnezeu este in slujba Domnului... smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 16 Feb 2007, 11:59 AM
Mesaj #6


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Merci, hug.gif


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 8 May 2024 - 05:11 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman