HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

20 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cum Va Poate Vorbi Dumnezeu, Stiu ca Dumnezeu imi vorbeste,voi stiti?
Sanja Cristea Ti...
mesaj 7 Oct 2005, 10:30 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059Dumnezeu oricum ar fi este prezent in tot ce se intampla in lumea asta si nimic nu se intampla fara voia Lui.Este un adevar .Cati dintre voi L-ati auzit vorbindu-va si cati ati ascultat Cuvantul Lui'Cati ati fost morti si cati ati inviat pentru ca El ,care ziceti(unii)ca nu va asculta,sau ca este ocupat cu alte probleme mai grave,S-a atins de voi ?
Dupa ce imi veti raspunde, putem vorbi si despre ce este El sau cum este sau Cine este...
astept
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 8 Oct 2005, 12:40 PM
Mesaj #2


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401han.gif Sanja Cristea Tiberian bine ai venit !

Fie să-ţi priască popasul aici şi să rezişti cu bine inevitabilelor nemulţumiri ce-ţi vor fi cauzate !

Hai să vorbim despre ce ai propus !

Spun eu:
Dumnezeu vorbeşte personal aceleia/aceluia care este ... 'aleasă/ales'(să zicem,da poate alte cuvinte ar fi mai nimerite).
O face în inima şi mintea omului prin îndemnuri, o face prin alte persoane care primesc de asemeni îndemnuri să spună sau să facă ceva pentru cine trebuie, o face prin vise şi vedenii, o mai face-o şi în alte modalităţi probabil-sigur, dar nu o face într-o manieră asemenea comunicării omeneşti cotidiene, ci ocazional, pornind de la o nevoie, in cadrul unei situaţii şi cu un anume rost .
După mine, rostul este unul dintre cele mai frecvent eronat înţelese puncte în această chestiune.

Cam asta ar fi ... e rândul tău şi-al vostru care aveţi ceva de zis...de preferat ar fi ceva care nu este numa contra! rolleyes.gif


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 9 Oct 2005, 10:02 PM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059inainte de toate :Multumesc pentru primire!
Apoi vin sa fac o precizare in legatura cu ceea ce ai afirmat cand ai spus ca Dumnezeu vorbeste celui sau celei alese.Da ,Dumnezeu vorbeste celor alesi,dar inainte de toate,Dumnezeu vorbeste celor care-L iubesc si se incred in El.Daca nu crezi cu toata fiinta ta nu are rost sa astepti...in adevar Dumnezeu vorbeste prin vise,vorbeste prin vedenii,vorbeste prin Cuvantul Lui care este Biblia si care iti poate spune multe daca ti-e sufletul deschis,Dumnezeu se poate cobori din inalturi ca sa te atinga si sa-Ti vorbeasac gura la gura cum i-a vorbit lui Moise.Nu depinde decat de Tine ca sa-L cunosti,si dupa ce-L vei cunoaste nu vei mai dori sa stii daca este persoana,forta sau orice altceva.Dumnezeu este Cel ce este si Cel ca va fi,Cel ce a fost de la inceput.Este greu sa-ti imaginezi acest inceput,este greu sa patrunzi dincolo de bariera mintii omenesti,si totusi sa stiti ca acolo unde mintea sfarseste este inceputul si de acolo incepe Dumnezeu si adevarata cunoastere.
Dumnezeu sa fie cu noi toti cei care-L iubim pentru ca numai prin dragoste Il vom putea cunoaste, pentru ca Dragostea este Dumnezeu si ea nu are ratiuni sau motive de a fi,nu are chip ,este doar DRAGOSTE

sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Oct 2005, 10:02 PM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
Bolt
mesaj 10 Oct 2005, 07:34 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455Referitor la titlul topicului - direct si indirect. rolleyes.gif


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 10 Oct 2005, 07:29 PM
Mesaj #5


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401Bine Sanja Cristea Tiberian, e valabil ce ai scris, e foarte frumos chiar, nu am niiimic împotrivă, doar ca tot rândul tău mi se pare mie că este încă, tot n-ai spus destul pentru mine, adică încă nu văd "vorbirea" sau discuţia la care ai invitat:n-am cu ce să continui.

Am generalizat, foarte bine, acum ar fi cazul să trecem la concret aş zice, la exemple reale, practice, personale sau ale altor persoane (din auzite adică ohmy.gif ) despre Cum Va Poate Vorbi DUMNEZEU !

Uite, de pildă am deja un "amendament": particula corectă din titlu nu este "vă", pentru că vorbirea Lui nu-I colectivă, să se adeseze la grupuri sau mase cu acelaş mesaj (excepţii există,dar foarte puţine că de aia le zice excepţii wub.gif ), ci corect ar fi pronumele la singular - "îţi" - că vorbirea Lui mai ales personală este, adică adresată anume unei persoane, celei "care-L iubeşte şi se încrede în El" - cum ai spus tu, o vorbire specială, potrivită respectivei făpturi !--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Thelma
mesaj 11 Oct 2005, 09:05 PM
Mesaj #6


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 328
Inscris: 21 April 05
Forumist Nr.: 6.171Bine ai venit, Sanja.

Stiu ca Dumnezeu exista si stiu ca Dumnezeu ne vorbeste. Cred ca ne iubeste pe toti in mod egal, dar noi suntem cei care recepteaza aceasta iubire diferentiat; unii mai mult, altii mai putin si cred ca, cu adevarat fericit se poate numi doar acela care Il iubeste si nu lasa ca aceasta iubire sa se stinga.

Cum ne vorbeste Dumnezeu?
In primul rand, cel care Il aude Il si iubeste. Cu cat iubim mai mult o persoana, cu atat o ascultam si o intelegem mai usor; e ca si cum ai spune ca ochii vad doar ceea ce stiu.

Rare sunt in istoria umanitatii, cred, cazurile in care Dumnezeu comunica direct cu oamenii- Moise a fost unul din ele. Din scrierile patristice aflam ca divinitatea foloseste intermediari- ingerii Sai- si in primul rand ingerul pazitor. De multe ori, un gand bun si nobil care ne vine este un rezultat al influentei lor.

De fapt, cred ca Dumnezeu ne poate vorbi prin aproape orice, numai de noi depinde sa ascultam. Ne vorbeste nu numai prin scrierile sfinte, ci si prin frumusetea naturii, prin tot ceea ce este bun si frumos, prin vise, prin intuitii sau coincidente, dar si prin necazuri, incercari sau lectii de viata.

Si mai cred ca ne vorbeste mai ales prin semenii nostri, cei pe care, de multe ori, preferam sa-i ignoram din propria ignoranta, oboseala si fuga.


--------------------
Hesychia (gr.)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 11 Oct 2005, 10:42 PM
Mesaj #7


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059inainte de toate iti raspund tie,geriA3E.Dumnezeu a vorbit si tuturor oamenilor,nu numai unuia singur-adu-ti aminte de Exodul 20-19 cand poporul inspaimantat de vocea Lui i-a cerut lui Moise sa le vorbeasca el mai bine decat sa mai asculte cum vorbeste Dumnezeu de frica sa nu moara.Apoi -si cel mai important-Dumnezeu ne-a vorbit tuturor cand L-a trimis in lume pe Isus Cristos.Acela a fost cel mai minunat cuvant pe care L-a putut spune vreodata omenirii.Cititi In Matei 17-5 sau Matei 3-17(botezul lui Isus):"Aceste este Fiul meu prea iubit,in El imi gsesc placerea·,de asemenea Marcu 1-11 su Luca 3-22.Acum ,atunci cand am pus acea particula "VA"-pronume personal ,pers.II plural-am pus-o intentionat pentru ca sa va invit pe fiecare sa spuneti cum v-a vorbit sau va vorbeste Dumnezeu,pentru ca nu cred ca este vreunul care sa nu-L iubeasca .Daca vrei sa va dau un exemplu pe care il cunosc personal ,atunci ma dau pe mine care de cinci ani traiesc numai pentru ca asa a vrut Dumnezeu.Cand oamenii au spus-gata-Dumnezeu a spus NU.Si nu numai ca mi-a vorbit direct,m-a atins si mi-a dat cantece si poezii pe care altcum nu puteam sa le scriu si nici sa compun.Eu nu stiu sa compun dar aud aceste cantari cu texte cu tot,cu ritm cu tot si le inregistrez pe un reportofon,noptea de cele mai multe ori, iar a doua zi le cant acompaniata de fiul meu la orga.In felul aceste am adunat 140 de cantece.Ce sa vorbesc despre poezii...Este greu de crezut,daca nu as fi eu insami in cauza as zice: Du-te,domnule de aici ca aiurezi,sau ai luat-o pe aratura ,ma rog ceva de genul asta.Dar sunt eu in cauza si stiu ce am fost si ce sunt acum,si mai stiu ca nu as fi fost dar totusi sunt.Mi s-a infatisat la pat,mi-a vorbit cu o voce pe care niciodata nu am sa o pot uita si m-a vindecat.Apoi mi-a spus sa ma ridic si sa ma duc la vreo 25 de metri.In mod normal nu avem cum sa o fac,eram in moarte,nu aveam nici o putere,nu ma putusera misca trei barbati.Dar cand mi-a spus Du-te...m-am ridicat si m-am dus.Erau sa moara asistentele in locul meu sa faca infarct.Uite asa mi-a vorbit Dumnezeu si de atunci imi vorbeste mereu.Mi-ar fi placut sa cunosc si altii asemenea mie carora le-a vorbit Dumnezeu si de asemenea am vrut sa va spun ca El este cu adevarat Cel ce este si va fi si a fost.Nu vreau sa stiu mai mult,imi este de ajuns ce stiu si ce am trait si traiesc.Dumnezeu va vorbeste la toti ,nu se poate altfel,dar trebuie sa luati aminte.
sanja-adraina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milimetru
mesaj 12 Oct 2005, 10:09 AM
Mesaj #8


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261Sanja, dacă aiurezi nu eşti chiar un caz rarisim... Dar dacă nu aiurezi atunci chiar eşti un caz rarisim, asemănător celor consemnate în cărţi... Ce povesteşti tu mai sus e ceva mai mult decît o vorbă a lui Dumnezeu... Ceva mai mult...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mărăcine
mesaj 12 Oct 2005, 10:59 AM
Mesaj #9


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 433
Inscris: 19 September 04
Din: campul ars de soare
Forumist Nr.: 4.510Cred ca trairile despre care povestesti poarta numele de inspiratii (in sensul mai adanc al cuvantului, nu cel uzual-cotidian). Adica "auzi" o voce care nu vorbeste in cuvinte, ci intr-un mod pe care iti vine foarte greu sa-l descrii altcuiva, dar care este in acelasi timp mai vie decat orice glas auzit de la oameni. Nu poti spune exact de unde vine vocea, care e totodata si melodie; pare ca vine din departari nemasurabile, si totusi ti-e foarte aproape... insa esti mai sigura ca orice de realitatea ei... Iar cantecele pe care le scrii poarta mai mult "printre randuri" ceea ce "auzi". (Si in ce priveste ceea ce ai "vazut" in spital, era inca si altceva acolo decat ceea ce "auzi" pe timpul noptii.) Gresesc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cinderella
mesaj 12 Oct 2005, 12:53 PM
Mesaj #10


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 81
Inscris: 26 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.757Sanja, bine ai venit !! han.gif
Foarte interesant ce ne-ai povestit ! pot sa te intreb si eu ceva : inainte de vindecarea ta miraculoasa erai credincioasa ?
Si inca o intrebare-rugaminte, ai putea sa ne scrii si noua o poezie aici ? sorry.gif


--------------------
"Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara."
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 12 Oct 2005, 03:21 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.022
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413"La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu...Si Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal" (Ioan 1:1, 14)

Sanja sint convinsa ca e adevarat tot ce ai afirmat, DUMNEZEU ne vorbeste permanent si tuturor fara exceptie dar noi nu-L ascultam, asta e problema!
Si cite sacrificii a facut El din dragoste pentru noi! Ca un scafandru a plonjat din inaltimea Lui in adincul apei mocirloase in care ne aflam. A intrat in temnita trupului omenesc penru a scoate din mocirla sufletele noastre ca pe niste perle stralucitoare de mare valoare...A venit si ne-a aratat calea, ne-a spus cum este bine pentru noi sa traim, pentru ca in trupul nostru sa creasca intradevar sufletul ca o perla de mare pret. Dar citi sint in stare sa-l asculte? Citi dintre noi vrem sa-l ascultam? Si de ce ni se pare asa de grea calea pe care ne-a aratat-o? El ne vorbeste tot timpul pentru ca ne iubeste, ne avertizeaza, ne invata ce trebuie sa facem! Important e sa auzim...Cred ca tu ai auzit, asa ca asteptam sa ne spui si noua cite ceva!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 12 Oct 2005, 07:23 PM
Mesaj #12


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401Sanja Cristea Tiberian, multumesc pentru răspuns !

Cu încrederea că tot ce ai mărturisit este real, nu pot decât să-mi scot pălăria în faţa ta, în primul rând pentru partea concretă a scrierii tale, parte de care cei mai mulţi trebuie să se ferească şi să se refugieze in generalităţi sau în discuţii principiale, dogmatice... chiar că apari a fi un "caz rarisim"!

Ce spui tu cu inspiraţia la cântece am "păţit" chiar şi eu într-o noapte...oarecum...la nivel minuscul şi imperfect faţă de tine; am visat un colectiv din care una din persoane era un coleg, se cânta un cântec care era cel mai frumos care l-am auzit (sau aşa mi se părea atunci), iar din text, care iarăşi mi-a părut minunat alcătuit, am reţinut înadins o strofă...dar când m-am trezit dimineaţă resetasem tot, nu mai ştiam nici linia melodică şi nici cuvintele, doar cu amintirea de ansamblu şi impresiile puternice rămăsesem ... wub.gif

Mă alătur Cinderellei sorry.gif ...adică solicitării ei mă solidarizez şi te invit să postezi ce ţi se pare ţie mai semnificativ dintre poeziile sau textele cântecelor tale, dar nu numai una/unul, ci mai multe, tot în spiritul de exemplificare concretă şi ca să putem înţelege mai desluşit cu ce ai tu de-a face. Te rog nu ne lăsa în ceaţă dacă tot ai început să ne scri lucruri frumoase cum nu prea mereu se petrec pe aici!

Te înţeleg bine cu ce spui că nu mai ai nevoie de nimic peste ce cunoşti tu practic, că nu mai are nimeni ce să-ţi adauge sau ce să-ţi ia din trăirile(convingerile) tale care inevitabuil s-au constituit, totuşi îndrăznesc o întrebare: "De cât timp...?"
... apoi îţi comunic înţelegerea mea asupra "fenomenului" pe care-l trăieşti: Probabil că boala ta mult foarte te-a tulburat, probabil că partea fizică a bolii ai depăşit-o, dar ceva din traumă tot a rămas grea în tine, iar lucrurile acestea sunt MÂNGÂIERE pentru tine, sunt pentru deplina ta vindecare, pe care ţi-o urez!

tnx.gif


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 12 Oct 2005, 10:02 PM
Mesaj #13


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059sunt fericita de tot pentru raspunsurile voastre.Va postez cateva din poezii asa cum mi-ati cerut

Eu scriu

eu scriu acuma despre ceruri
si despre lume deoptriva
sunt multe care-mi stau alaturi
si multe care-s impotriva

eu scriu acuma despre suflet
si de va fi sa-l iei la Tine
si scriu apoi despre iertare
si scriu in urma despre bine

cand ma topesc si-Ti curg in palme
cum se topeste lumanarea
eu scriu despre iubirea sfanta
si cum sa nu-mi abat cararea

si scriu si scriu si stau in mine
cuvintele-adunate stiva
si daca Tu imi esti alaturi
degeaba-s altii impotriva...

Asa sunt venita

Cu ochii de ceata si maini de furtuna
cu buze de apa si plete de vant
cu fruntea de stele si gene de luna
asa sunt venita din nou pe pamant

cu trup de-nserare vestind dimineata
cu suflet de flutur rotund si usor
asa ma dezmiarda si-mi tremura viata
firava ascunsa in umbra de nor

cu brate de veghe si minte sihastra
cu lacrimi de pasari suite la cer
asa mi se face faptura maiastra
asa sunt in lume venita sa cer

cu ochii de arbori si pasi de furtuna
cu buze de mare si plete de vant
asa mi se face faptura din luna
asa sunt venita din nou pe pamant....

Sunt omul lacrimii

Sunt omul lacrimii si-al cetii
in mana mea adun inele
si plang cu ochiul diminetii
mestecenii cazuti din stele

sunt om de lacrimi si de ploaie
strang pasii tuturor in mine
strang crengile care se-ndoaie
si strang semintele straine

imi port pe umeri luna noua
si inca-o luna de secure
si stau cu lunile-amandoua
pe culmi de dealuri si-n padure

va fi un arbor sa mai creasca
va mai ramane-n cer o pata
va fi o floare sa-nfloreasca
si va mai fi un plans de fata

Atata e ce se mai poate-
purtandu-si linstea stelara
in pasii mei se-aduna toate
cuvintele ce-au plans afara

sunt omul lacrimii si-al cetii
cu mana mea adun furtuna
si plang in ochiul diminetii
mestecenii cazuti si luna

Ajuta-ma,Doamne...

O raza molatica dulce de soare
mi-aprinde-o suvita in parul carunt
se lasa in iarba si frunze racoare
si canta un greier cu glasul marunt

isi scutura cerul petalele rosii
pe palmele mele,pe crestetul meu
se-aud in departe cum canta cocosii
cand eu dintre arbori Te strig,Dumnezeu

Un clopot se sparge si bate-ntr-o dunga
farame de noapte se-aduna-n livezi
cu maini impletite in ruga mai lunga
Te strig Sfinte Doamne si-astept sa ma vezi

Se-aprinde o candela-n cer pentru mine
purtand peste frunze miresme de frig
cu pleoapele-nchise si fata spre Tine
eu stau printre arbori si tot Te mai strig

Ajuta-ma,Doamne,iubeste-ma iara-
atat sunt de mica si-atat mi-e de greu...
cand noaptea se-ngana cu ziua de-afara
Te-astept din lumina sa-mi vii,Dumnezeu..

si sunt multe,multe,toate acestea sant cantece si poezii.Daca imi veti da o adresa vi le voi trimte prin posta sau prin email tuturor celor care doriti sa le ascultati.
apoi sa va spun mai departe.;nu am fost credincioasa inainte de a-L cunoaste pe Dumnezeu cum Il cunosc acuma.Cand m-au dus la spital nici nu stiam ce se intampla cu mine,habar nu aveam ca-mi perforase stomacul,eram obisnuita cu durerea,si nu m-am alertat nici o clipa chiar daca era infioratoare.Am mai fumat si doua tigari,am baut si o cafea,i-am pregatit fetei mancarea pentru servici.M-au dus pe sus cand nu am mai putut respira.Stomacul imi perforase la doua din noapte si eu inca la 10 eram acasa.Dupa 12 ore am ajuns direct pe masa de operatie (sincer nu prea imi pasa de ce se intampla cu mine)Nu mi s-a mai dat nici o sansa.cu toate antibioticele din lume era mult prea tarziu pentru mine.(Cazusem in adanc/murisem pentru cer/n-aveam ce sa mananc /si nu voiam sa cer.)asteptau cu totii sa mor,stiam ca mor si eu dar nu prea ma interesa,ca sa nu zic ca nu ma interesa deloc.Asteptau cu totii dimineata ca sa semneze certificatul de deces.Atunci,tot la doua din noapte s-a desprins o umbra din perete si s-a apropiat de mine.Eram cum nu se poate mai lucida,cele doua persoane care rau cu mine la reanimare sforaiau usor sau gemeau.Nu ma gandeam la nimic si nimic nu era in mintea mea.Nu-mi parea rau de nimic.Ei bine,umbra s-a apropiat de mine si mi-a spus ca a venit sa-mi dea putere.Eram cat se poate de linistita,si cum de felul meu eram o cinica incurabila i-am spus sa faca ce vrea daca tot a venit pana la mine.L-am auzit clar,si i-am vazut cu claritate silueta,doar fata a ramas ascunsa in penumbra.S-a apropiat,mi-a desenat cinci dreptunghiuri pe trup si apoi s-a dus la capul meu.Mi-a spus sa stau linistita si sa nu ma misc.Eu eram foarte linistita,nu stiu de ce mi se parea foarte firesc ce se intampla.Apoi din degetele Lui au tasnit izvoare de lumina in acele casute desenate pe trupul meu.Dupa un timp a revenit si mi-a spus:Acuma ia-ti perfuziile pe brat,-eram impanata cu perfuzii-si du-te ...Nu am ezitat nici o clipa,m-am ridicat si am pornit-o.Daca mi-ar fi spus sa ma sui pe pereti as fi facut-o fara ezitare.Puteam sa fac orice mi-ar fi cerut.PUTEAM.Nici un gand nu-mi zvacnea in minte.Doar mergeam acolo unde m-a trimis.Atunci au sarit asistentele innnebunite de spaima .Au crezut ca fantoma mea se plimba pe -acolo.Eu am zambit-ma vad si acum- si le-am spus ca nu mai este nici o problema cu mine.Am fost vindecata chiar in acel moment,nici urma de septicemie,nimic decat sange curat,sanatos si eu razand in varful patului.Asta a fost.Apoi am sa va spun cum a fost luat altcineva in locul meu in timp ce recita opoezie si cum vocea mi-a spus:Eram dator cu o moarte,ce a inceput el fa tu mai departe.Apoi am primit poeziile si cantarile.Traiesc prin poezii si cantece,stiu ca nu sunt ale mele si le daruiesc tuturor,Nimic nu mai este important cu adevarat pentru mine decat sa stiu ca sunt asa cum vrea El sa fiu.Cand m-am ridicat de pe pat am uitat pana si amintirea gestului prin care imi aprindeam tigara,am uitat totul,cine am fost ,ce am facut.Nu eram eu,cea pe care am stiut-o de atat vreme,era altcineva in locul meu,cea care fusesem inainte si de care uitasem in lumea asta in care traim si ne zbatem fara rost de atatea ori,fara sa intelegem ce trebuie sa facem cu adevarat-Sa ne iubim unul pe altul.ATAT,SA NE IUBIM.
va multumesc.
sanja-adriana

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cinderella
mesaj 12 Oct 2005, 11:58 PM
Mesaj #14


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 81
Inscris: 26 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.757Draga Sanja, esti un om binecuvantat !!!!! iti multumesc flowers.gif ca ti-ai deschis sufletul in fatza noastra si iti spun sincer ca m-au trecut toti fiorii citind mesajul tau !!!
Eram in perioada asta prea prinsa in "mundismele" mele, iar marturia ta atit de frumoasa despre cat de mult iubeste Dumnezeu pe copiii Lui mi-a facut tare, tare bine si mi-a reamintit care ar trebui sa-mi fie de fapt prioritatile.....

tnx.gif


--------------------
"Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara."
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 13 Oct 2005, 02:39 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.022
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413Sanja ceea ce ti s-a intimplat e minunat, intr-adevar nu moartea fizica ar trebui sa ne inspaiminte! Si stiu din proprie experienta, ca atunci cind sintem foarte aproape de ea nu ne mai pasa! Dar cel care hotaraste cind si cum putem sa plecam de aici, este numai Dumnezeu! El ne iubeste pe toti, dar ne-a trimis aici si ne-a dat liberul arbitru de a-L alege pe El si a-I urma calea, sau nu, de aceea face tot posibilul sa ne mai dea o sansa cand considera El ca o meritam! Dupa cum spui si tu, ar trebui sa ne iubim, asa cum ne iubeste pe noi DUMNEZEU...Dar din pacate nu intelegem asta si apoi ne intrebam de unde toate greutatile pe care le avem? Uitam ca nu sintem trimisi aici la pik-nik ci sintem trimisi pentru a alege, pentru ca El are cu fiecare din noi planul Lui!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 13 Oct 2005, 03:18 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.022
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413Daca-mi permiteti, postez si eu o poezie despre Dumnezeu!
De fapt e un vis!


Mergeam pe o plaja, iar Dumnezeu pasea alaturi de mine,
Pasii ni se imprimau pe nisip, lasand o urma dubla:
Una era a mea, cealalta a Lui.
Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri
Reprezentau o zi din viata mea...
M-am oprit ca sa privesc in urma
Si am revazut toti pasii care se pierdeau in departare.
Dar am observat ca in unele locuri, in loc de doua urme,
Nu mai era decat una singura...
Am revazut filmul vietii mele...
Ce surpriza!
Locurile in care nu se vedea decat o singura urma
Corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele:
Zile de neliniste si de rea-vointa,
Zile de egoism sau de proasta dispozitie,
Zile de incercari si de indoiala,
Zile de nesuportat,
Zile in care eu fusesem de nesuportat...
Si atunci, intorcandu-ma spre Domnul, am indraznit sa-i reprosez:
"Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele!
De ce nu ti-ai tinut promisiunea?
De ce m-ai lasat singur in cele mai grele momente din viata,
In zilele cand aveam cea mai mare nevoie de Tine?..."
Iar Domnul mi-a raspuns:
"Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut
Decat o singura urma de pasi pe nisip
sunt zilele in care te-am purtat pe brate..."


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milimetru
mesaj 14 Oct 2005, 01:41 PM
Mesaj #17


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261flowers.gif flori şi sanja smile.gif

sunt fericita de tot pentru raspunsurile voastre - zici tu, sanja. Păi nu! Fericiţi cred că trebuie să fim noi, cei care avem privilegiul ca să te citim, să te cunoaştem aşa, pe această cale...

Cam demultişor nu am mai avut o asemenea plăcere citind postări la han... nici nu am cuvinte... şi chiar dacă aş avea, ce să fac cu ele?...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 14 Oct 2005, 07:58 PM
Mesaj #18


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401Sanja Cristea Tiberian welcome.gif

Am citit ce-ai postat şi am înţeles (atât cât e posibil) şi te fericesc pentru lucrările tale poetice ! Îmi par cu parfum de trăire, sincere, nu artificiale(profesioniste) şi personal apreciez nespus mai mult frumuseţea naturală, decât pe cea "lucrată estetic" cu vopseluri, în manieră 'cosmetică'!
Mi-au plăcut şi din partea mea ai putea să mai postezi câte poţi tu transcrie...mi-ar place şi să audiez cântecele-ţi, dar la viteza mea de descărcare...poate cu altă ocazie!
Prin ce tu ai trecut nu-i de dorit nimănui să mai treacă, însă iată că spre deosebire de atâta lume care totuşi ajunge în asemenea stadii terminale, tu ai ieşit de acolo întreagă, ba încă n-ai ieşit cu mâna goală, L-ai luat pe EL cu tine şi din moarte chiar te-ai ridicat înspre Viaţă, iar asta-i chiar ca o minune, că este o biruinţă ce puţine persoane o ajung ! Păstrează-L ! Apropie-te şi mai mult !

Vreau să-ţi spun un cuvinţel şi nădăjduiesc să nu mi-o iei în nume de rău; presupun că nici n-o să-ţi sune potrivit azi, dar poate vreodată ai să apreciezi de vorbesc "din burtă" au ba.
Iată: pe cât de frumoase şi calde sunt cuvintele alcătuite de tine-n poezi, pe cât sunt de inspirate şi simţite, chiar dacă tu le adresezi lumii şi le dăruieşti deschis oricui şi tuturor, chiar dacă sunt atât de plăcute şi mângâietoare, să şti că cea mai înaltă şi completă trăire ele în tine, în cea care le scrie o produc; aduc ele un nivel de emoţie şi căldură în sufletele multora din cei care-or citi, dar în nimeni ca în tine însăţi şi nimănui nu-i vor fi atât de complet folositoare cât ţie!
Repet: nu-ţi spun asta ca înspre minimizare a valorii muncii şi bucuriei tale, ci ca pe adevăratul rost, după cum îmi pare mie. Este minunat să-i slujeşti pe alţii ca să se apropie de EL, dar dacă mai întâi te slujeşti pe tine şi te apropii tu de EL, chiar prin asta implicit le slujeşti şi altora... cumva un anume tip de efort spiritual unifică rezultate altfel distincte !

Dacă vrei şi mai ai vreme, mai pune şi altele drool.gif


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 15 Oct 2005, 10:40 PM
Mesaj #19


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059geri3a,iti multumesc pentru ce-mi scrii,ma bucur ori de cate ori pot vorbi despre Cuvantul lui Dumnezeu,despre ce este el in viata mea.Ce vreau eu sa-ti spun in plus este ca eu nu pot sa lucrez,sa ma slujesc pe mine,eu incerc sa-i slujesc lui Dumnezeu .si de fapt eu nici nu fac mare lucru-nu fac decat sa scriu ce imi da El sa scriu si sa cant ce imi da El sa cant.De aceea am spus ca nu stiu sa compun,pentru ca mai mult decat gama do major nu o stiu .Eu aud efectiv cantecele ,le aud ,intelege-ma ,insotite de texte-asta este si in cazul celor mai multe dintre poezii.Ce fac eu este prea putin,eventual mai retusez o rima,dar cam atat.Nici eu nu inteleg inca bine totul,dar stiu ca Dumnezeu mi-a spus ca va face din mine o faclie si voi lumina cu lumina Lui multe vieti.Tot ce se intampla se intampla independent de mine,Dumnezeu imi deschide calea spre toti asa cum mi-a deschis calea spre voi.Stii ,desigur, ca nu intamplator am ajuns la voi-daca m-ai intreba ,nu stiu cum,mi-a aparut un mesaj pe cand postam un text la cafeneaua.com.Asa v-am gasit,si iar nu este o intamplare.Dumnezeu stie ce face si eu nu fac decat sa intru in ce mi-a pregatit tot El.Aceasta este datoria mea,si o implinesc cu bucurie mare.
sanja-adriana
si chiar de nu stiu cine sunt
eu stiu ca nu-s din lume
si chiar de-s astazi din pamant
in ceruri am un nume
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Thelma
mesaj 16 Oct 2005, 01:12 PM
Mesaj #20


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 328
Inscris: 21 April 05
Forumist Nr.: 6.171Sanja, citind relatarea ta...da, e un miracol. wub.gif

Ma gandesc ca noi toti am avea cate ceva de povestit, momente in care ne-am simtit mai aproape de Dumnezeu, si pe El mai aproape de noi, dar poate nu ca ale tale. Miracolele "vizibile" sunt rare.
Cunosc si eu un caz- o femeie- care si-a pierdut familia in mod tragic. Mi-a spus ca in acele momente, inainte de a intra in soc din cauza suferintei- a cunoscut cateva momente de claritate deplina a mintii in care era perfect constienta ca asa trebuia si ca nu are de ce sa se supere, nici sa se revolte, ca totul izvora de fapt dintr-o iubire si o intelepciune necuprinsa in cuvinte, care venea de la Dumnezeu. E o atitudine impresionanta, dar ma gandesc la faptul ca ar putea fi usor blamata sau luata in deradere, daca nu ar exista credinta in cei care aud povestea ei.

Astfel de cazuri speciale- cum este si al tau, Sanja- cred ca ar trebui povestite si altora, oamenii sunt cei mai buni mesageri. Doar ca unii pot vorbi mai mult, iar altii mai putin, dupa felul in care i-au marcat experientele.


--------------------
Hesychia (gr.)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 16 Oct 2005, 10:11 PM
Mesaj #21


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059Acum ca am vorbit despre cum a lucrat si lucreaza Dumnezeu in viata mea va invit pe toti sa povestiti cum lucreaza in -viata voastra,pentru ca sunt sigura ca, daca va cercetati cu atentie, fiecare veti avea ceve de spus.Poate ca de multe ori nici nu ati dat importanta,poate ca nu v-ati dat seama.Eu cred ca este bine sa aprofundam ceea ce ni se intampla sau ni s-a intamplat de-a lungul acestei vieti si sunt sigura ca veti gasi lucruri minunate pe care sa le interpretati in adevarata lor lumina.Si veti vedea ca nu sunt singura aleasa cum ati spus unii ci toti suntem chemati sa fim copiii Lui ,sa fim sfintii Lui,(si sa stiti ca si suntem)

suntem copacii Tai din munti si vai
si din campii suntem copacii Tai
aprinsa-n crengi Lucrarea Ta de foc
ne mistuie si-n lume n-avem loc...

sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 20 Oct 2005, 10:28 PM
Mesaj #22


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059poate ca tot eu trebuie sa mai scriu

Eu vreau sa stiu de ce

Eu vreau sa stiu de ce,Isuse,
eu vreau sa stiu de ce ma doare
si vreau sa stiu la cine-s duse
atatea lacrimi si splendoare

Eu vreau sa stiu de ce sunt sfintii
ingenuncheati in catedarle
si pana unde ochii mintii
se vor impovara de jale

de ce Acela care canta
si care vine si aduna
in prag de moarte si de nunta
se-ascunde dincolo de luna

Te rog sa-mi spui aceste toate
neintelesuri,sau mai bine
de-n lumea asta nu se poate
sa vii si sa ma duci la Tine

ma tine Tu in zborul lung
cand vreau la Tine sa ajung
sa nu mai cad, sa nu mai mor
sa nu ma mistuiesc in zbor
si miilor de pui de cuci
lumini de stele sa le-aduci
la toti,Isuse,sa ne dai
putere sa zburam spre rai...

sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 25 Oct 2005, 08:52 PM
Mesaj #23


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131Sanja,

mie nu mi se pare nimic ciudat in ce spui tu si nici un miracol,
pentru ca eu stiu catva oameni care il aud zilnic pe Isus = Dumnezeu.
In zona inimii, ca un gand clar sau ca o voce clara, depinde
de nivelul dragostei lor. Pentru asta omul are nevoie de o inima
plina de iubire, de credinta vie in Isus si de catva timp de liniste...

Se poate intimpla numai din vointa proprie si nu ca abuz din afara asa cum
este cazul la channeling. Este o diferenta mare intre channeling de la spirite joase, fara lumina
si cunostinta si vocea launtrica primita de la Isus.

Catva din ei chiar publica, intr-un cerc mic, ceea ce le este pus in inima,
care est , pentru cineva care si-l inchipuie pe Isus doar la modul "trecut", incredibil.

Cui i se pare ciudat ca cineva sa auda vocea launtrica, sa se convinga singur
citind ceva de la Jakob Lorber care a scris 25 de ani, despre tot ceea ce avem nevoie de
a cunoaste, caci e clar, ca biblia nu este totul in cunostere, desi deajuns pentru
a atinge scopul vietii, caci cunoasterea si credinta nu conteaza, ci numai dragostea si faptele
dragostei catre aproape.
Link Lorber: http://www.religie.go.ro/apocrife/index_apocrife.htm
(eu posed inca 4 lucrari care nu sunt acolo, cine vrea sa ma pm)

Fiecare dintre noi il poate auzii pe Dumnezeu in inima, in inima este Duhul lui Dumnzeu,
si aceasta chiar este dorit de El, pentru ca Isus nu va mai venii in trup asa cum
cred cei mai multi si are nevoie de cati mai multi copii pe pamant., pe care sa ii
instruiasca direct, ca ucenici.

Venirea pe pamant a lui Isus in a trup, s-a intimplat numai o singura data, cu un anumit scop, care este
descris foarte bine in biblie.
Isus v-a venii candva visibil ca duh pentru toti, insa abia dupa ce omenirea se va schimba in bine, si
aceasta va mai dura. In trup daca ar venii cat timp ar trebuii sa fie omorat ?
Trup de carne El nu mai are...

Insa in tot timpul transformarii in care traim, caci traim deja de mult apocalipsa,
decadenta spirituala, Isus va lucra prin cei care sunt pregatiti pentru a-L primii in inima.
Acestia vor contribuii la schimbarea lumii, prin puterea Lui, caci noi suntem neputinciosi.
Multi sunt chemati, putini alesi. Putin sunt alesi din cauza vietii prea lumesti in care au cazut.

Pentru cei ce se simt chemati la aceasta, am tradus indrumarea amanuntita scrisa de El, cum
se poate intra in contact cu El, printr-o forma simpla de meditatie, si auzi gandul lui in inima,
asa cum au facut-o sii apostolii lui dupa inviere. Cine reuseste este de invidiat.

Daca cineva o doreste, rog sa sa-mi scrie un pm.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 26 Oct 2005, 07:49 AM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455@grabillion :
QUOTE
Isus v-a venii candva visibil ca duh pentru toti,

Daca a inviat cu trup de ce ar veni in duh doar ?
QUOTE
abia dupa ce omenirea se va schimba in bine

Asta nu se va intampla niciodata. Isus va reveni TOCMAI pt. ca omenirea-i neputincioasa la acest capitol. El nu va astepta faptele noastre marete-n acest sens. Daca ele ar fi fost posibile, nici nu mai era nevoie de El.
QUOTE
In trup daca ar venii cat timp ar trebuii sa fie omorat ?

A doua oara vine ca suveran universal nu ca om asa cum a facut-o prima oara, deci n-ar mai putea fi omorat deoarece vine in alta calitate.
QUOTE
Trup de carne El nu mai are...

Isus a inviat cu trup.
QUOTE
am tradus indrumarea amanuntita scrisa de El

Adica a scris Isus ceva cu mana lui si eu nu stiu ? ohmy.gif
QUOTE
cum se poate intra in contact cu El, printr-o forma simpla de meditatie,

Pt. a "intra-n contact cu El" simpla cunostinta a Bibliei (chiar si o imagine de ansamblu), a increderii in cele scrise si a unei adresari directe sunt suficiente. Alt drum nu exista.
QUOTE
auzi gandul lui in inima

Da-n minte ce are ?
QUOTE
asa cum au facut-o sii apostolii lui dupa inviere

Dupa inviere apostolii s-au intalnit cu El. N-au auzit nimic prin nu stiu ce anume. El li s-a aratat si gata. Atat.
QUOTE
Cine reuseste este de invidiat.

Asta-i religia sport. N-are nimic a face cu crestinismul.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 26 Oct 2005, 02:37 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835QUOTE (Grabillion @ 25 Oct 2005, 10:52 PM)

Pentru cei ce se simt chemati la aceasta, am tradus indrumarea amanuntita scrisa de El, cum
se poate intra in contact cu El, printr-o forma simpla de meditatie, si auzi gandul lui in inima,
asa cum au facut-o sii apostolii lui dupa inviere. Cine reuseste este de invidiat.

Daca cineva o doreste, rog sa sa-mi scrie un pm.

meditatie zen + crestinism = new ages sau satanism.

Daca esti crestin , trebuie sa stii ca Cel Viu se descopera pe sine cu de la sine vointa, si nu este chemat de bunul nostru plac. Tu nu il poti decat ruga si poti avea nadejde ca El te va lumina, insa nimic, niciodata nu Il poate obliga cu ceva.
Unde este modestia , daca esti dintre cei mari si ti se descopera Dumnezeu oricand? Este stiut decand este lumea ca Dumnezeu s-a arat doar sfiintilor din orice veac, implinind cuvantul Liturghiei, "Sfintiilor care din veac au bineplacut tie"

Noua, pacatosilor, s-a arat ca sa nu cadem de tot.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 26 Oct 2005, 06:43 PM
Mesaj #26


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131Draga abureala,

A fii crestin inseamna in adevaratul sens, neintels de multi,
a traii ca si Hristos, cu dragoste pentru Dumnezeu si frati si aratata prin fapte,
si nu prin credinta goala. Restul este abureala....

QUOTE

meditatie zen + crestinism = new ages sau satanism.


Depinde, sunt constient de new age si de toate metodele
fortelor intunericului. Nu sunt aici sa propag asa ceva, dimpotriva.
As putea chiar sa-ti enumar cateva lucruri "satanice" de care inca nici nu ai auzit.

Oare stii ce inseamna cuvantul meditatie ?
Meditatia inseamna in general retragerea in liniste si
gandirea la nimic sau la ceva anume, ca de exemplu la Isus.
Ce poate fii rau la asta ? Ca postul meu nu il pot intelege cei multi
mi-era clar, dar nici nu este pentru cei multi, ci pentru cei putini.

De aceea am pus si linkul cu Lorber, pentru ca sa se poata verifica de cine doreste
daca este vorba de crestinism adevarat sau nu.

QUOTE

Unde este modestia , daca esti dintre cei mari si ti se descopera Dumnezeu oricand? Este stiut decand este lumea ca Dumnezeu s-a arat doar sfiintilor din orice veac, implinind cuvantul Liturghiei, "Sfintiilor care din veac au bineplacut tie"Nu am afirmat receptia cuvantuli de mine insumi.

Ce este sfant ? Inseamna sfant fara pacat ? Au fost oare Petru si Pavel fara pacat ?
A fost Ioan fara pacat, doar ca a fost ucenicul lui Isus ?
Doar unul a fost fara pacat, si acela a fost Isus.
Scrie doar in Biblie ca nu exista sfinti in afara de Dumnezeu,
si nici ca un om este mai "sfant" ca altul in ochii Lui.

Ce te face sfant este dragostea din inima si de aceea mai
exista si astazi oameni care il pot auzi pe Isus in inima.
In cate inimi ai putut fii pana acum, sa asculti ca sa poti zice ca nu este posibil asta ?
Oare este limitata puterea lui Dumnezeu de imaginatia gresita a
oamenilor ? Limitearea si-o impune omul singur.

De ce nu cititi Copilaria lui Isus scrisa de Isus prin Jakob Lorber
sa vedeti daca am dreptate sau nu ? Linkul e mai sus .

Nu e mai usor sa verifici decat sa zici de la inceput ca asa ceva e imposibil ?
Cum vrei sa stii ce gust are o fructa daca nici nu vrei sa o gusti ?
Nu a zis Isus "Cercetati si pastrati ce este bun ?"

Nu se refera oare la alte surse posibile unde se afla detalii
suplimentare fata de biblie ?

Daca cunosti biblia si te consideri "crestin", oare nu ai putea
sa verifici daca cartea aia este impotriva bibliei sau daca mai degraba o intareste
si iti da o lumina pe care nici 1000 de studiu al bibliei nu ti-o vor da si
ca poate eu am dreptate ?
Poti doar sa o lasi deoparte, daca o gasesti necrestina, la fel ca
pe orice alta carte.

Sau crezi ca Isus trebuie sa vina el Insusi sa ia hartie si creion
si sa scrie el insusi o carte ? Sau ca nu mai are rost sa ne invete ca deja
stim tot ?

Uite aici e problema cea mai mare, omul in loc sa cerceteze, prin asteptarile
eronate se blocheaza singur de la cunoastere. La fel ca si fariseii de pe vremea lui Isus.

In loc sa invatam unii de la altii, ne acuzam unii pe altii.
In loc sa citim rabdatori si sa chibzuim, despicam cuvantul in patru
si numai vedem padurea de copacii literelor.
Oare ce parare are Isus de modul asta "crestin" de discutii ?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 26 Oct 2005, 07:08 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455@abureala :
QUOTE
Este stiut decand este lumea ca Dumnezeu s-a arat doar sfiintilor

Eh, aici intervin. Incep comentariul plecand de la acceptiunea populara a cuvantului sfant si nu cea biblica.
Balaam era sfant de i-a vorbit D-zeu prin magarita si nu numai ?
Gafele lui Avraam si a nevestesi-i Sara ii recomandau ca sfinti ?
Moise, frate-su Aaron si sor-sa Maria n-au gafat deloc ?
Ce parere ai de alesul Samson ?
Nabucodonosor a fost vreun sfant ca a primit ditamai viziunea profetica ?
David a fost mare "bunaciune" spirituala de la apreciat D-zeu si l-a ales ?
Dar pescarii grosolani si agresivii fii ai lui Zebedei erau sfinti cand i-a chemat Isus ?
Cand i-a mustrat Isus ca se "bateau" pt. "tron" in viitoarea imparatie erau sfinti, desi umblau cu Isus de-atata timp ?
Ti-i minte cand le-a zis Isus ca nu-i mai poate suporta de antipatici si ridicoli ce erau ?
Saul, ulterior Pavel nu facea prapad pana sa fi avut viziunea spre Damasc ?
Vamesul spagar de Matei a fost si el sfant de la chemat Isus ?
"Preafericitul" de Iuda a fost sfant de la chemat Isus ?
Asta asa, foarte pe scurt ...
QUOTE
Noua, pacatosilor, s-a arat ca sa nu cadem de tot.

Adica unora mai mult pt. ca "merita" mai mult ? Iar religia sport ?
Atentie la neatentie !

Acest topic a fost editat de Bolt: 26 Oct 2005, 07:11 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 27 Oct 2005, 09:11 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835QUOTE

A fii crestin inseamna in adevaratul sens, neintels de multi,
a traii ca si Hristos, cu dragoste pentru Dumnezeu si frati si aratata prin fapte,
si nu prin credinta goala.  Restul este abureala....


Aici adevarul ai spus . "Caci nu va foloseste la nimic dreapta credinta, daca aveti o viata pacatoasa" , cum spune Sfantul Vasile cel Mare. Nu orice credinta, nici CHIAR DREAPTA CREDINTA.

QUOTE


Oare stii ce inseamna cuvantul meditatie ?
Meditatia inseamna in general retragerea in liniste si
gandirea la nimic sau la ceva anume, ca de exemplu la Isus.
Ce poate fii rau la asta ? Ca postul meu nu il pot intelege cei multi
mi-era clar, dar nici nu este pentru cei multi, ci pentru cei putini.Nu stiu ce inseamna meditatie, caci nu sunt un "crestin avansat" . Din tot ce am citit in vietile sfiintilor, eu nu am auzit decat un singur cuvant . RUGACIUNE. meditatii fac si buddinsti, si poate multi alti. Eu cand ma duc in biserica , nu meditez. MA ROG. Sau incerc sa ma rog, dar asta e o alta discutie. Si daca ma intrebi sincer, nu am vazut nici pe Patriarhie, nici in alta biserica sau manastire pe nimeni meditand. Doar rugandu-se. Daca nu ma crezi, poti verifica oricand. Si nu am gasit nici in viata sfintilor, ca ei au meditat. Sau nu imi aduc aminte.QUOTE

Ce este sfant ? Inseamna sfant fara pacat ? Au fost oare Petru si Pavel fara pacat ?
A fost Ioan fara pacat, doar ca a fost  ucenicul lui Isus ?
Doar unul a fost fara pacat, si acela a fost Isus.
Scrie doar  in Biblie ca nu exista sfinti in afara de Dumnezeu,
si nici ca un om este mai "sfant" ca altul in ochii Lui.


Daca ar fi adevarat ce ai spune tu, inseamna ca nu exista sfinti, deci raiul e gol si e populat doar de ingeri si Dumenzeu. Deci nu exista mantuire, adica Hristos a venit degeaba. Si iarasi nu pot sa te cred.

QUOTE

Ce te face sfant este dragostea din inima si de aceea mai
exista  si astazi oameni care il pot auzi pe Isus in inima.
In cate inimi ai putut fii pana acum, sa asculti ca sa poti zice ca nu este posibil asta ?
Oare este limitata puterea lui Dumnezeu de imaginatia gresita a
oamenilor ? Limitearea si-o impune omul singur.


Nu stiu ce te face sfant, caci nu sunt sfant. Insa eu cred ca Dumnezeu te face sfant. Tu trebuie sa incerci. Nu cred ca s-a facut cineva singur cu de la sine putere sfant. fara ajutorul Lui Dumnezeu, sfant.

QUOTE

De ce nu cititi Copilaria lui Isus scrisa de Isus prin Jakob Lorber
sa vedeti daca am dreptate sau nu ? Linkul e mai sus .


Am citit de curiozitate. Nu am gasit nimic bun. Textele sunt departe de inaltimea Scripturii si a altor carti sfinte. Nu am gasit nimic folositr pentru suflet.

QUOTE

Daca cunosti biblia si te consideri "crestin", oare nu ai putea
sa verifici daca cartea aia este impotriva bibliei sau daca mai degraba o intareste
si iti da o lumina pe care nici 1000 de studiu al bibliei nu ti-o vor da  si
ca poate eu am dreptate ?
Poti doar sa o lasi deoparte, daca o gasesti necrestina, la fel ca
pe orice alta carte.


Ma indoiesc ca studiind viata intreaga Scriptura voi gasi toata lumina din ea. De 2000 de ani tot gasesc intelepciune noua sfintii, deci este imposibil sa o inteleg complet.


QUOTE

In loc sa invatam unii de la altii, ne acuzam unii pe altii.
In loc sa citim rabdatori si sa chibzuim, despicam cuvantul in patru
si numai vedem padurea de copacii literelor.
Oare ce parare are Isus de modul asta "crestin" de discutii ?


Eu am incercat sa iti fac un bine , fiind mai vehement. Decizia de crede in ceea ce consideri e doar a ta. Fiecare e raspunzator pentru faptele sale.--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 27 Oct 2005, 09:20 AM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835
QUOTE

Eh, aici intervin. Incep comentariul plecand de la acceptiunea populara a cuvantului sfant si nu cea biblica.
Balaam era sfant de i-a vorbit D-zeu prin magarita si nu numai ?
Gafele lui Avraam si a nevestesi-i Sara ii recomandau ca sfinti ?
Moise, frate-su Aaron si sor-sa Maria n-au gafat deloc ?
Ce parere ai de alesul Samson ?
Nabucodonosor a fost vreun sfant ca a primit ditamai viziunea profetica ?
David a fost mare "bunaciune" spirituala de la apreciat D-zeu si l-a ales ?
Dar pescarii grosolani si agresivii fii ai lui Zebedei erau sfinti cand i-a chemat Isus ?
Cand i-a mustrat Isus ca se "bateau" pt. "tron" in viitoarea imparatie erau sfinti, desi umblau cu Isus de-atata timp ?
Ti-i minte cand le-a zis Isus ca nu-i mai poate suporta de antipatici si ridicoli ce erau ?
Saul, ulterior Pavel nu facea prapad pana sa fi avut viziunea spre Damasc ?
Vamesul spagar de Matei a fost si el sfant de la chemat Isus ?
"Preafericitul" de Iuda a fost sfant de la chemat Isus ?
Asta asa, foarte pe scurt ...


Nici nu poti comenta asemenea afirmatii. Daca pentru tine, Biblie nu este sfanta, ce pot sa mai spun?
Daca iti inchipui o clipa ca estei mai mare decat oricare dintre cei de acolo, ce te mai poate invata Biblia?
Bineinteles ca nimic.
David este un nimic pentru tine, insa psalmii lui David se canta in biserica.
Sfantul Pavel despre care Petre Tutea spunea: "Asta nu e om. E toata Mediterana".
Daca esti pocait si nu esti ortodx ai o scuza. La ei nu exista sfinti.
E parerea lor, insa daca nu exista sfinti, asa cum am spus si mai devreme, raiul este gol. Si asta sigur e o minciuna.

QUOTE

QUOTE
Noua, pacatosilor, s-a arat ca sa nu cadem de tot.

Adica unora mai mult pt. ca "merita" mai mult ? Iar religia sport ?
Atentie la neatentie !


Despre religia sport pot sa iti spun despre cineva care "Era mai calugar decat calugarii" . Si l-au gasit ceilalti calugari intr-o dimineata plin de sange prin niste stanci, ratacind. Cred ca ma spus destul. Tu esti mai mare decat calugarii?


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 27 Oct 2005, 10:56 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455@abureala :
QUOTE
Nici nu poti comenta asemenea afirmatii.

Dragul meu, tu ai scris asa :
QUOTE
Este stiut decand este lumea ca Dumnezeu s-a arat doar sfiintilor din orice veac,

Adica D-zeu s-a arata DOAR sfintilor nu si nesfintilor. Dupa care eu ti-am scris ca Biblia spune cu totul si cu totul altceva. Acum eu te inteleg. Ce sa mai comentezi cand afirmatia al carei autor ai fost s-a dovedit a fi neconforma raportului biblic. Raport care arata ca nu erau tocmai sfinti ce-i care au avut parte de "aratari" divine. Mai mult decat atat, acestia erau si destul de numerosi. smile.gif
QUOTE
Daca pentru tine, Biblia nu este sfanta, ce pot sa mai spun?

Eu am spus asa ceva ? Te rog sa-mi arati de unde reiese una ca asta.
QUOTE
Daca iti inchipui o clipa ca estei mai mare decat oricare dintre cei de acolo, ce te mai poate invata Biblia?

Omule, sigur esti OK ? Ceea ce spui e cu totul neadevarat. ohmy.gif
QUOTE
David este un nimic pentru tine, insa psalmii lui David se canta in biserica.

Eu il consider asa pe David ? N-ar fi fost mai bine sa ma intrebi inainte ce parere am despre el ? De ce tu omiti greselile facute de el ? Ai uitat ce i-a facut lui Urie si Batshebei ? Eu doar am vrut sa pulvertizez gresita acceptiune a cuvantului sfant pe care o folosim noi azi. Si anume ca omul sfant nu e tocmai sfant asa cum crede majoritatea dintre noi. El nu mai e un om care nu mai are nevoie de D-zeu pt. ca-i atat de bun de mama-mama.
QUOTE
Sfantul Pavel despre care Petre Tutea spunea: "Asta nu e om. E toata Mediterana".

Lasa-l pe Tutea, tu vezi ce zicea Pavel despre el insusi si mai vorbim. Observatia lui nea Petre n-are nici o legatura cu caracterul de sfant-nesfant.
QUOTE
Daca esti pocait si nu esti ortodx ai o scuza. La ei nu exista sfinti.

Daca eu sunt pocait tu nu esti nimic (d.p.d.v. crestin), deoarece usa crestinismul, indiferent de soiul lui e pocainta. Ar fi trebuit sa stii acest lucru, asta daca nu cumva crezi ca daca-ti spune cineva de doua ori pe an ca esti crestin de doua mii de ani si ca te-ai nascut asa. Ai facut o observatie care - din pacate - te descalifica a mai face referiri crestine din perspectiva experientei personale pt. ca acesta din urma nu exista. NU EXISTA CRESTIN NEPOCAIT. Eu unul sunt, stiu ce-nseamna si sunt gata sa ma explic. Poti face si tu la fel ? smile.gif
Bonus :
Eh, pt. cultura ta confesionala afla ca si la "pocaiti" exista sfinti dar ei sunt in acelasi timp si oameni pacatosi buni de intrat in service-ul lui D-zeu. Si sfintii "pocaitilor" mor si au nevoie de salvare ca si ceilalti.
QUOTE
daca nu exista sfinti, asa cum am spus si mai devreme, raiul este gol.

Eu nu am spus ca nu exista sfinti ci doar ca intelegerea termenului azi, nu-i conforma Bibliei. Acceptiunea de azi pune un astfel de om pe un piedestal nemeritat. Atat. smile.gif Solidele tale cunostinte biblice ar fi trebuit sa aiba in vedere cum numea Pavel membrii bisericii din Corint, in contextul in care era in buna masura si o adunatura de lichele (care-i dadeau bietului om numai batai de cap si-l faceau de rusine), formata din prostituate, betivi, curvari si practicanti de incest. Acum cam ce parere mai ai ? Cu toate astea Pavel ii numea sfinti. Ai inteles acum ce intelegea Pavel prin sfant ? Nu ai inteles pt. ca trebuie sa discutam mai mult.
QUOTE
Tu esti mai mare decat calugarii?

Desi metafora mea cu religia sport n-ai inteles-o, am sa-ti raspund totusi la intrebare. Nu stiu daca-s "mai mare decat calugarii" dar sigur sunt mai igienic, mai alfabetizat si mai bine crescut decat foarte multi dintre dumnealor. Nu stiu daca-s "mai mare decat ei" dar sigur fac mai multe pt. semenii mei si pt. Cristos traind printre cei care-L cauta pe D-zeu si raspunzandu-le atunci cand au nevoie. Nu stiu daca-s "mai mare decat ei" dar sigur muncesc pt. existenta mea si nu cersesc de la nimeni. Si mai stiu ceva - ca e foarte posibil sa stiu mai multa Biblie decat foarte multi dintre ei. smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 27 Oct 2005, 11:04 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 28 Oct 2005, 08:50 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835QUOTE

@abureala :
QUOTE
Nici nu poti comenta asemenea afirmatii.

Dragul meu, tu ai scris asa :
QUOTE
Este stiut decand este lumea ca Dumnezeu s-a arat doar sfiintilor din orice veac,

Adica D-zeu s-a arata DOAR sfintilor nu si nesfintilor. Dupa care eu ti-am scris ca Biblia spune cu totul si cu totul altceva. Acum eu te inteleg. Ce sa mai comentezi cand afirmatia al carei autor ai fost s-a dovedit a fi neconforma raportului biblic. Raport care arata ca nu erau tocmai sfinti ce-i care au avut parte de "aratari" divine. Mai mult decat atat, acestia erau si destul de numerosi. smile.gif


Tot eu spuneam in acelasi mesaj ca "noua pacatosilor ni s-a arat ca sa nu cadem de tot". Deci ar fi trebuit sa ma contrazic . Asta insemna ca m-as fi face singur tampit. E adevarat ca sunt unii moderatori, care cu bucurie ar jubila si ar eticheta asemenea afirmatii, insa mai exista , din pacate pentru ei, si o alta variata, ca am vrut sa spun ceva printr-o contradicite logica. Dar asta e alta discutie.

QUOTE

QUOTE
Daca pentru tine, Biblia nu este sfanta, ce pot sa mai spun?

Eu am spus asa ceva ? Te rog sa-mi arati de unde reiese una ca asta.


Chiar tu ai spus :
QUOTE

Incep comentariul plecand de la acceptiunea populara a cuvantului sfant si nu cea biblica


Dar cred ca incep sa inteleg. Prostimea , adica boborul, din care tu nu faci parte, nu poate intelege Biblia cum o intelegi tu. De aceea esti si mai mare decat calugarii aia "nespalati" , pardon "mai putin curati", si etc. Din pacate pentru tine, acelasi bobor, l-a recunoscut pe Iisus ca Mesia, nu fariseii, adica "cei intelepti" , (ca tine oare?) . Si tot din pacate, pentru tine, tot niste oameni din popor , au fost multi sfinti.

Poate o sa te surprinda, dar mai degrab am sa te las pe tine decat pe Petre Tutea. "Prietenii stiu de ce" . Sau nu stiu?:-)
Sa le spun ? Le spun ca de aceea imi sunt prieteni. Deoarece Petre Tutea a avut modestia de nu se considera teolog, desi a vorbit magistral despre Hristos, in conditii mai mult decat inimaginabile. Dar asta e o alta discutie. Imi aduci aminte , fara s avreau de niste versuria ale lui Eminescu :

Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
Nu slăvindu-te pe tine... lustruindu-se pe el
Sub a numelui tău umbră. Iată tot ce te aşteaptă.
Ba să vezi... posteritatea este încă şi mai dreaptă.

Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
Ei vor aplauda desigur biografia subţire
Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
C-ai fost om cum sunt şi dânşii... Măgulit e fiecare
Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
Şi le umflă orişicine în savante adunări
Când de tine se vorbeşte. S-a-nţeles de mai nainte
C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege...
Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale -
Astea toate te apropie de dânşii... Nu lumina
Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
Toate micile mizerii unui suflet chinuit
Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit."

Considera acest mesaj, ca ultim al meu, nu de altceva , dar pierdem timpul amnadoi. niu vom ajunge la nici o concluzie comuna. Si ne facem doar pacate.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 28 Oct 2005, 09:04 PM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455@abureala :
QUOTE
Tot eu spuneam in acelasi mesaj ca "noua pacatosilor ni s-a arat ca sa nu cadem de tot"

Adica unora cu toptanul iar altora cu tsaraita, nu ? Cum adica "noua pacatosilor" ? Sunt alti oameni nascuti vreodata in aceasta lume nepacatosi ? ohmy.gif
Eu cred ca tu, involuntar, ai impartit lumea-n doua clase : unii monumentali, nepacatosi, imaculati carora D-zeu le-a dat cu varf si indesat (pt. ca meritau) iar altii de joasa speta, pacatosi, mizerabili (nemerituosi) carora D-zeu le-a dat doar ce-a mai ramas de la "masa" alorlalti. Daca eu am inteles corect, ma intreb care or fi criteriile segregatiei si daca D-zeu le aproba ? Daca eu am inteles gresit, sugerez folosirea unor termeni potriviti si neechivoci.
QUOTE
Asta insemna ca m-as fi face singur tampit.

Nu-i adevarat, e omeneste sa comitem anumite imprudente atunci cand ne grabim. Poate c-ar fi bine ca o explicatie aditionala sa fie data si gata. smile.gif
QUOTE
Chiar tu ai spus :

Omule, eu ti-am expus niste situatii biblice din care reiesea portretul unui om sfant. Dupa ce am facut-o, tu ai tras concluzia ca eu n-as considera Biblia a carte sacra. Nimic mai neadevarat. Apoi te-am intrebat de unde reiese acest lucru din afirmatiile mele iar tu ai postat asta :
QUOTE
Incep comentariul plecand de la acceptiunea populara a cuvantului sfant si nu cea biblica

Ori aceasta introducere n-are nici pe de parte rolul de a expune parerea mea despre sacralitatea sau nesacralitatea Bibliei ci doar faptrul ca exista 2 acceptiuni ale cuvantului sfant astazi : una biblica si una populara. Atat.
QUOTE
Dar cred ca incep sa inteleg. Prostimea , adica boborul, din care tu nu faci parte, nu poate intelege Biblia cum o intelegi tu.

Omule (folosesc acest apelativ pt. ca nick-ul tau mi se pare nepronuntabil intr-o discutie serioasa) smile.gif, nu te grabi sa-ntelegi ceea ce n-am spus eu. Eu fac parte tot din "prostime" dar din aceea care nu-si accepta acest statut si s-a hotarat sa puna mana pe carte. Te invit si pe tine sa faci la fel. Intelegerea mea nu-i numai a mea. Intreaba un alt pasionat de domeniu si vei primi raspunsuri destul de similare.
QUOTE
Din pacate pentru tine, acelasi bobor, l-a recunoscut pe Iisus ca Mesia, nu fariseii, adica "cei intelepti" , (ca tine oare?).

Nu uita ca Isus a fost recunoscut ca Mesia si de mari oameni din Sanhedrin si nu numai. "Boborul" Sau era foarte pestrit chiar daca elitele nu constituiau o majoritate. Chiar si cei care erau stateau un penumbra. De ce ? Pt. ca-n vremuri grele cei mai lipsiti de griji sunt cei de jos nu cei de sus. Cand un sclav analfabet isi marturiseste crezul ce mare grozavie poate avea loc ? Ia sa vezi implicatii atunci cand ar face-o un general de legiune, un senator, un rabin sau mare preot evreu.
Dar exista un deliciu pervers in ziua de azi sa consideri ca-L "vezi" pe Mesia cu atat mai bine cu cat esti mai ignorant si mai infantil, cu cat esti mai lipsit de raspundere si mai putin implicat intelectual, de parca D-zeu e numai al prostilor, si nu al inteligentilor. Frumos, domnul meu, foarte frumos. "Crestini" de soiul asta aduc ocara numelui divin. De unde satisfactia asta in a expune ca reprezentanti ai lui D-zeu numai ignoranti nescoliti, nu pot sa-mi imaginez. Pe semne c-ai uitat ca alaturi de o mana de preoti in piata judecatii la procesul lui Isus, era o ditamai gloata de bobor "credincios" si extrem de "benevolent" (abia-i tineau in frau soldatii romani de mult ce-L "recunosteau" pe Isus) care atat de bine ce "L-au recunoscut pe Mesia" ca pana nu L-au batjocorit si ucis nu s-au lasat. Halal recunoastere colega.
QUOTE
Si tot din pacate, pentru tine, tot niste oameni din popor , au fost multi sfinti.

Eh, nu-i din pacate ci din fericire, pt. ca eu n-am afirmat contrariul. Am spus doar ca cei considerati de unii azi sfinti, n-au fost tocmai asa cum si-i imagineaza ei. Atat.
QUOTE
Deoarece Petre Tutea a avut modestia de nu se considera teolog, desi a vorbit magistral despre Hristos, in conditii mai mult decat inimaginabile.

Aha, deci daca m-as considera teolog (departe de mine acest calificativ pt. ca nu intrunesc conditiile) n-as fi modest, nu ? Frumos rationament. A fi si a te considera un om calificat echivaleaza c-o lipsa de modestie. Mda. Ia sa-ntrebam si pe altii, ce zici ? smile.gif Omule, eu nu-i imput nimic lui nea Petre. Discutia mea nu are loc cu el si nici opiniile lui nu le dezbat eu acum. Eu doar ti-am atras atentia ca observatia domniei sale n-are nimic a face cu sfintenia sau nesfintenia lui Pavel. Si chiar daca ar fi avut a face cumva, nu opinia dumnealui e hotaratoare ci cea biblica. Nu ti se pare plauzibil ? De ce ?
QUOTE
Considera acest mesaj, ca ultim al meu, nu de altceva , dar pierdem timpul amnadoi. niu vom ajunge la nici o concluzie comuna.

Nu inteleg de ce ma percepi ca pe un dusman cand de fapt eu vin in sprijinul tau si-ti ofer o mana de ajutor. Tu nu te bucuri cand inveti ceva nou ? Nu te bucuri ca ai ocazia sa-ti expui crezul si sa-ti testezi cunostintele ? Eu mi-as da o mana si un picior sa am parte zilnic de asa ceva da' nu prea ma pot lauda cu asta. De ce pleci de la premisa ca nu mai ai nimic de invatat si ca esti o lucrare incheiata ? Iar daca ai , ai orice numai Biblie nu ? Ai obiceiul sa discuti doar cu cei care te aplauda si nu primesti altceva nimic de la ei ? Eu consider ca suntem din aceeasi tabara numai ca vedem anumite lucruri usor diferit. Am intervenit in idea de a fi complementar. Maine s-ar putea sa ai in fata un dusman religios si s-ar putea sa-ti para rau ca n-ai schimbat niste pareri cu unul de-al tau pt. a fi mai bine "antrenat". Eu daca aud ca unul ma provoaca, nu plec de la premisa ca-i mai putin pregatit ca mine ci din contra, s-ar putea ca "tupeul" lui sa fie bazat pe ceva foarte solid si devin prudent. Daca tot imi ofera ocazia sa-nvat ceva bun si gratis, de ce sa n-o fructific ? Orgoliul e contraproductiv. Eu de exemplu eu as fi intrebat, "bun dom'le pe ce te bazezi" ? Astfel, prin intrebari si raspunsuri ma exersez si-nvat ceva nou. Repet - orgoliul si fuga de raspundere sunt contraproductive. E de preferat sa pierzi cateva "batalii" minore dar sa ramai c-o bogata experienta pt. un mare razboi viitor. thumb_yello.gif
QUOTE
Si ne facem doar pacate.

Daca fugi de Biblie nu-i pacat ? smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 28 Oct 2005, 09:11 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sanja Cristea Ti...
mesaj 29 Oct 2005, 02:37 PM
Mesaj #33


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 243
Inscris: 4 October 05
Din: comuna Catina nr.107, judet Cluj,Romania
Forumist Nr.: 7.059V-am citit cu atentie cuvintele si ma minunez.Nimeni nu este sa nu greseasca,nici eu,nici nimenea,dar suntem cu totii sfintii lui Dumnezeu pentru ca insusi Isus ne-a numit fratii Lui. Apoi ,sa nu credeti ca prin meditatie Il cunosti mai bine pe Dumnezeu.Dumnezeu Este in tot si ti se ararta ori de cate ori crede El de cuviinta,dar si daca tu Il rogi sa-ti vorbeasca .Noi suntem sfinti prin Isus Cristos,sa se inteleaga asta bine,sigur ca gresim ,dar pacatul nostru a fost sters o data pentru totdeauna prin cruce si prin moarte.Isus Si-a incheiat lucrarea incredintata de Tatal .In continuare a ramas cu noi Duhul Sfant,care va si ramane de altfel cu noi in veci,cum spune de altfel chiar Isus.Dar Isus mijjloceste in continuare la dreapta Tatalui dar nu mijloceste pentru iertare pentru ca noi am fost iertati ci pentru ca Tatal sa ne asculte ,sa ne auda ,sa ne implineasca cererile noastre de oameni neputinciosi.Si Duhul Sfant de asemenea mijloceste pentru noi cu suspine negraite.El ne cunoaste nazuintele si slabiciunile asa cum tot El Il cunoaste si pe Dumnezeu si cunoaste gandul Lui.
Acum daca ne ducem in Apcalipsa vom vedea ca Isus va veni pe nori insotit de ingerii Sai.Si va domni o mie de ani pe pamant si cel rau va fi legat.Dar nu vor domni duhurile noastre sau al Lui,ci noi in carne si oase,iar apoi cel rau va fi dezlegat din nou ca sa mai insele inca o data pamantul.Abia la cea din urma trambita vom fi schimbati cu totii si trupul de putrezire se va imbraca in neputrezire.Abia atunci cand va fi un cer nou si un pamant nou va incepe viata vesnica si vom intra si noi in ea.Totusi nu vom mai muri,nici cei care au fost rapiti nici cei ce au inviat la prima inviere.Asupra lor moartea nu va mai avea nici un efect.Dar iar va spun ca aceste discutii sunt sunt nepotrivite.Dumnezeu este cum este si nu are nevoie de interpretari ,ci doar de credinta si prin credinta suntem considerati cu totii neprihaniti.Aici este nevinovatia noastra.De aceea Dumnezeu ne vorbeste tuturor,pentru ca toti credem,constient sau nu ,dar credem.
va astept sa-mi spuneti cum va vorbeste totusi Dumnezeu.
sanja-adriana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 Oct 2005, 07:21 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466QUOTE (Bolt @ 28 Oct 2005, 11:04 PM)
Daca fugi de Biblie nu-i pacat ?  smile.gif

- nu, nu este un (mare) pacat. Pacat este sa o "citesti" si sa nu o intelegi/aplici in spiritul divin. Decit sa o intelegi si aplici gresit, mai bine "fugi" de ea. sorry.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 Oct 2005, 07:28 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466QUOTE (Sanja Cristea Tiberian @ 29 Oct 2005, 04:37 PM)
Acum daca ne ducem in Apcalipsa vom vedea ca Isus va veni pe nori insotit de ingerii Sai.Si va domni o mie de ani pe pamant si cel rau va fi legat.

- IMHO, Apocalipsa e ceva mai complicata si mai profunda de atit, de o intepretare mot a mot. smile.gif

- sa nu uitam de ex. si de cei "doi maslini". Pe Ei unde ii ascundeti, unde ii vedeti si unde ii "repartizati" ca actiune, ca "oameni", ca intermediarii lui Dumnezeu ? unsure.gif

QUOTE
va astept sa-mi spuneti cum va vorbeste totusi Dumnezeu.

EL "vorbeste" fiecaruia dupa cit poate sa "auda". wub.gif Mie imi "vorbeste" intr-un fel, la altii altfel.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

20 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 17 July 2019 - 10:24 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic