Retete Cu Peste Si Fructe De Mare |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Peste Si Fructe De Mare |
24 Feb 2005, 06:20 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Seafood pasta--celor ce le plac fructele de mare
=Roxana= ingrediente: paste ( angel hair pasta--adica foarte subtiri dar se pot folosi de care aveti.) sea food adica shrimps( creveti) carne de crab,scalops( nu stiu cum e in romaneste) in fine--pot fi amestecate sau doar un singur fel. Cantitatea cam jumate de kg pentru 4 persoane. un pahar de vin alb sau vermuth 2 rosii mari si coapte ulei de masline cam 2-3 linguri cascaval ras--cam o cana de cafea sare si piper masline taiate ( din cele verzi d e a borcan) usturoi 3-4 catei mari Se prajesc usor fructele de mare. Se adauga rosiile tocate marunt. Usturoiul pisat si vinul. Se fierb un pic impreuna toate intr-o tigaie cit mai mare. Separat se fierb pastele dar numai ce se inmoie . Se adauga pastele in tigaia cu restul ingredientelor , se amesteca si se lasa sa se fiarba impreuna vreo 5 minute sau pina pastele sint moi. Se adauga cascavalul ras si se potriveste de sare si piper. se pot servi cu salata verde alaturea - pofta buna! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 08:26 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Halászlé (supa de peste)
=TCA= 1 crap de 1,5 kg -2 kg (eu de obicei cumpar gata curatat si taiat felii) Peste marunt , sau bucátzi de peste diferit (somn, pastrav etc). 1 ceapa mare boia putin ardei iute, sare Se taie ceapa marunt, se pune cam 1 l apa si boiaua si se pune la fiert. Cînd începe sá fiarba se adauga pestele marunt (sau bucátziile de crap) si sare dupá gust. Cînd s-a fiert pestele (max. 30 min) se scoate pestele si se curata de oase cît se poate. Apoi se pune din carnea curatatá de oase cîte putzin într-o sitá si din zeama în care a fiert pestele se toarná cîte putzin peste ea si cu o lingurá de lemn se pasireazá prin sitá. (asta muncá de sclav ca si coptul de vinete). Cînd s-a terminat de pasirat carnea se pune înnapoi pe foc (zeama în care a fiert pestele va fi mai groasá) se mai adaugá apá, putzin ardei iute si cîteva felii de crap. Se fierbe cam 20 de min si gata. Pestele pané cred cá toatá lumea stie cum se face. Noi aici facem din peste de mare filé (nu are oase ) si mai adaugám pesmet , Deci lásatzi sá stea pestele felii cu sare, piper si putziná zeamá de lámîie vreo 2 ore. Apoi se face "bunda" fáiná, ouá si pesmet. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Feb 2005, 07:00 AM
Mesaj
#3
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Peste la cuptor
=Tear= Iata un peste delicios : Orice peste mare ( crap-chinezesc sau romanesc, ten, somn-prea gras totusi), pus intr-o tava destul de inalta, condimentat cu cimbru, oregano, ghimbir, piper boabe asortat, Knorr delikat-care contine sare si amestec Pusta-se gaseste la Carrefour, contine usturoi dezhidratat, ardei rosu s.a, stropit din belsug cu ulei de masline si ingropat in vin alb, dulce-acrisor, tinut la cuptor aproximativ 1-1 1/2 ora, avand grija sa nu se usuce -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Promo Contextual |
25 Feb 2005, 07:00 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
25 Feb 2005, 07:02 AM
Mesaj
#4
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Peste in folie
=TCA= Se ia un crap nu prea gras sau 2 pastravi. Se curatza (eu ii cumpar gata curatzatzi) si se taie pe burta. Se spala bine si in burta se introduc tot felul de legume (ardei, rosi, ceapa, frunze de patrunjel, tzelina ) Tot in interior si exterior se unge cu tot felul de condimente amestecate cu putin ulei de masline (sare, vegeta, piper, cimbru, usturoi pisat sau daca gasitzi condimente pt. peste). Se unge o folie cu unt sau margariná si se impacheteaza pestele (pestii) in folie si se pune in cuprorul incalzit la foc mijlociu 1/2 de ora si apoi la foc mic + 45 de minute. Eu de obicei servesc cu salata greceasca si cu cartofi facutzi la cuptor in folie. Pofta buna !!! PS. Am uitat sa va scriu, daca aveti ocazie sa incercati la gratar (ca si mititeii) acest peste, este minunat. Tot in folie facut, dar cind impachetati in folie pestele indoiti folia in sus sa nu-i curga zeama... -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Feb 2005, 07:05 AM
Mesaj
#5
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Supa de somon
=Marooned= SUPA DE SOMON somon, cam de la juma' de kil in sus, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, unt, smantana, marar verde. somon: puteti lua unul intreg ca e mai ieftin si aveti si partile mai grase. sau luati o bucata mai mare ca e mai usor de scos oasele din el. se mai vand ceva oase cu urme de carne pe ele, daca le gasiti bagati vreun kil si din astea. cartofi de care va place la stomacelu' vostru, sfaramiciosi sau din aia care raman intregi si dupa ce-i fierbi 3 ceasuri. ceapa, io pun cam 2 medii sau una mai mare. ardeiul e mai mult de culoare, morcovi tot dupa ochi si dupa cati aveti. pestele il curatati de piele si il taiati in cuburi. il puneti intr-o oala cu apa, sare, boabe de piper, ceva delikat si-l fierbeti. pestele fierbe repede si aveti grija sa nu-l fierbeti prea tare ca se face praf, la propriu. daca aveti si oase le fierbeti separat, in alta oala, dupa aceasi metoda. cand pestele e fiert, il strecurati. bucatile de carne le pastrati, oasele le zburati la punga cu bio waste. la momentu' asta ar trebui sa aveti: a) bucati de somon, fierte, de o minunata culoare roz. o supa de nu o asa de minunata culoare albicioasa. ceapa o curatati si o taiati cum stiti sau cum va place: patratzele, patratzele sau julien (asta asa ca sa ma dau mare ca stiu si cuvinte smechere). morcovii, dupa ce-i curatati, puteti sa-i dati prin razatoare, sau sa-i taiati rondele sau orice alte forme, artistice 'au ba. toate legumele astea le puteti praji un pic in ulei sau doar unele (ceapa+morcovii) sau deloc. daca prajiti morcovii supa o sa aiba o (minunata) culoare rozalie. stingeti totul cu supa rezultata dupa fierberea somonului, adaugati delikat, sare, piper. si cartofii taiati cubuletze, cubuletze sau rondele. in timp ce asteptati rabdatori sa fiarba supa, deschideti smantana, untul, spalati mararul verde. cand s-au fiert cartofii si celelalte, adaugati: bucatile de peste, smantana (daca o amestecati cu un pic de faina, supa o sa fie mai groasa), unt (daca nu va ingrijoreaza colesterolul nu va zgarciti cu el) si mararul verde proaspat taiat. mai potriviti de sare si piper. cam asta ar fi. paine alba, proaspata, ar fi buna, daca nu merge si ceva paine prajita, un pahar de vin alb. pofta mare! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Feb 2005, 07:11 AM
Mesaj
#6
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Retete cu creveti
=Diana-Maria= APERITIV CU VINETE,OREZ SI CREVETI Pentru 6 persoane 4 vinete 150gr orez ulei de masline e preferinta!) 1 ceapa 50gr vin alb 250gr creveti mici,curatati(aici circula in pungi,fieti si mici cit juma de deget) 400gr zeama de legume(KNORR) 3 linguri patrunjel sare,piper 2 cesti suc de rosii cu busuioc(sau fara!) Mod de preparare· 1)Curatati vinetele de coaja taiati-le felii in lung si dati-le cu sare. Lasati-le intr-o strecuratoare mare 30 min ca sa se duca gustul amarui,apoi le spalati si le stoarceti de apa.Le prajiti in ulei incins. 2)Caliti putin ceapa.Adaugati orezul si continuati calirea.Stingeti cu vinul alb si turnati zeama de legume.Lasati orezul sa fiarba pina se resoarbe toata zeama.Adaugati crevetii si patrunjelul,sarea si piperul si amestecati usor. 3)Puneti jumatate din feliile de vinete intr-o tava micuta,deasupra orezul obtinut si pe deasupra restul vinetelor. 4)Coaceti la cuptor 30min la 180gC 5)Serviti cald cu sos de rosii cu busuioc(preparat) File de salau cu ragout de creveti Ingrediente: File salau 0.900 kg · Unt 0.050 kg · Vin alb sec 0.100 kg · Creveti 0.150 kg Ciuperci 0.100 kg Ceapa 0.100 kg Frisca lichida 0.150 kg Zeama de lamaie 0.050 kg Sare 0.030 kg Piper alb 0.002 kg Faina 0.050 kg Busuioc 0.002 kg · Patrunjel verde 1 leg Mod de preparare· Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina · In untul incins se prajesc feliile de peste pe o parte dupa care se intorc pe cealalta parte dupa care se adauga patrunjelul verde taiat marunt,zeama de lamaie si vinul alb · Dupa ce am adaugat ingredientele de mai sus vom innabusi feliile de salau · Ceapa curatata se taie marunt(foarte fin),se caleste si se adauga si ciuperciletaiate marunt,crevetii si busuiocul.Adaugam sare si piper alb · Peste creveti se strecoara zeama de la fileul de salau si se da in fiert dupa care se va aduaga faina amestecata cu frisca lichida,se mai adauga putin vin si zeama de lamaie · Feliile de peste se vor servi cu acest ragout deasupra. PASTE CU CREVETI SI LEGUME Ingrediente: ¾ ceasca de unt, 2 catei de usturoi taiati marunt, 20 creveti congelati potriviti ca marime, 2 buchetele de broccoli, 4 ciuperci mari taiate felii, ½ lingurita de cimbru uscat, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita busuioc uscat, 1 dovlecel mic (zucchini) taiat felii subtiri, parmezan, un pachet de spaghete fierte si scurse Mod de preparare: Se topeste 1/3 din unt intr-o craticioara mica la foc potrivit, se adauga usturoiul si se lasa circa 1 minut. Se pun crevetii si se lasa pana devin roz, circa doua minute pe fiecare parte. Se scot si se pun deoparte. Restul de unt se adauga in craticioara si se topeste. Se adauga si broccoli, ciupercile, oregano, cimbrul si busuiocul si se lasa circa 2 minute la foc potrivit. Dupa aceea se pune si dovlecelul si se lasa amestecul pe foc pana cand legumele se fragezesc. Se lasa focul mic, se pun crevetii peste legume si se mai lasa putin sa se incalzeasca. Se aranjeaza crevetii si legumele peste spaghete si se garnisesc cu sosul de unt cu usturoi ramas in craticioara. Se presara parmezan si se servesc imediat. SUSHI SI OREZUL DE SUSHI Intai de toate, orezul trebuie sa fie din cel cu bob mai grasut. Orezul se fierbe folosind volume egale orez/apa, dupa cum urmeaza: 2 cesti (180 ml) orez... 2 cesti apa (ies cam 4 cesti de orez fiert) Se pune la rice-cooker ori se fierbe in oala, pe aragaz, dupa urmatorul algoritm: - se acopera oala cu un capac greu; se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba - se da la foc mare 1 minut - se da la foc mic 4-5 minute - se da la foc ff mic 10 minute - se ia de pe foc si se lasa la "odihna" inca 10 minute, fara a ridica capacul Se amesteca intr-un bol mic otet (de orez, de preferinta), zahar si sare, in urmatoarea proportie: 5 cesti orez fiert...3+1/2 linguri otet...1 lingura zahar...1+1/2 lingurite sare Se pune orezul fiert (fierbinte) intr-u caston, se adauga "sosul" de otet, zahar, sare si se amesteca cu o spatula de lemn, fara a strivi boabele (se fac miscari "de taiere"); daca e prea apos, i se face domnului orez vant cu evantaiul, pentru a se evapora excesul de lichid. Pana la folosire, orezul de sushi astfel preparat se lasa in castron, acoperit cu un prosop umed. INGREDIENTE PT. SUSHI- peste: somon crud (felioare); ton crud (asemenea); somon afumat - conserve de peste: ton, macrou - fructe de mare: arici de mare(crud, scos din carapace); icre de somon; picioare de crab (fiert; scos din carapace); creveti (cruzi sau fierti, scosi din carapace); caracatita (cruda sau fiarta, felioare); sepie (cruda, felioare) - carne : pui (preparat "teriyaki"), porc (ham) - legume: castraveti; avocado; porumb (boabe, din conserva) • facultativ: ceapa (felii subtiri), maioneza, lamaie (felii), nori (un fel de hartie din alge) • bligatoriu (desi pot lipsi la unele retete): sos de soia (shoyu); pasta de wasabi (horse radish paste, de culoare verde si cu gust asemanator hreanului); felioare de ghimbir (ginger) marinat (in otet si zahar, cred) -se insoteste de: ceai verde (matcha e cel mai bun, dar la urma oricare) sau bere! COMBINATII: 1. Somon afumat (orez de sushi, somon afumat, ceapa, maioneza; ingredientele "obligatorii" pot lipsi) - se tapeteaza un castron putin adanc cu felii de somon afumat - se pune in castronul tapetat orez de sushi; se preseaza - se rastoarna castronul pe un platou - se "orneaza" cu maioneza si se presara cu felii de ceapa, ori se pun doar felioare de lamaie - se taie ca un tort si se haleste cu mana sau cu betisoarele (exersati!) 2. Somon, ton, fructe de mare (peste crud, felii, ingredientele "obligatorii") - se iaU, cu mana uda, din castron, cantitati mici de orez si se formeaza gramajoare aidoma mititeilor romanesti - se ung "mititeii" cu un strop (cat un bob de mazare) de pasta de wasabi - se aseaza pe fiecare "mititel" o felie de peste ori un crevete ori o felie de caracatita etc - se aseaza "mititeii" frumos pe un platou - cand se mananca, fiecare inmoaie "mititelul" ales in sos de soia (care e picurat intr-o farfuriuta in fata fiecarui mesean); dupa fiecare imbucatura se ciuguleste o felioara de ghimbir marinat, care "spala" papilele in vederea degustarii imbucaturii urmatoare 3. Carne, legume (vezi mai sus). Pofta buna! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Feb 2005, 07:12 AM
Mesaj
#7
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Retete cu creveti
=Diana-Maria= Oua cu creveti-6oua -100creveti -2dl.maioneza -2 foi de salata -2rosii tari -1lingura suc de lamaie -1praf de ardei iute se pun ouale la fiert. intre timp se pun foile de salata si rosiile taiate in farfurii. cand ouale sunt reci, se taie in doua si se separa albusul de galbenus. galbenusurile se dau prin sita, se amesteca cu crevetii taiati, maioneza, sucul de lamaie si ardeiul iute.se umple albusurile cu aceasta compozitie, si se aseaza in farfuriile pregatite. SALSA de creveti: -300gr.creveti -1ceapa -100gr.mazare fiarta -1lingura de curry -100gr.smantana -unt(pt. prajit) -se taie marunt ceapa si se pune la prajit in unt.se adauga crevetii si se lasa sa se prajeasca un pic la foc tare. adaugati mazarea cu apa si delikat, si cu lg. de curry.Se amesteca totul bine si se adauga smantana, se ia de pe foc. Se serveste cu orez. SALATA CU CREVETI Tai salata verde (cu cat pui de mai multe feluri cu atat e mai bine),peste salata tai 1-2 rosii,peste rosii adaugi salsa rosa (se numeste si salsa cockteil),intre timp fierbi creveti,ii pui peste salsa ,presari totul cu porumb fiert,stropesti cu ulei de masline,sare si otet (de preferinta otet balsamic) amesteci totul si ...gata! CREVETI CU PASTE Intr-o tigaie pui ulei de masline ,2-3 catei de usturoi intregi, 400 g de rosii taiate cubulete ( sa nu pui bulion),le lasi sa se coaca 10 min. si adaugi creveti ,sare ,piper,patrunjel si foi de busuioc daca ai,le mai lasi pe foc pana sant copti creveti dupa care amesteci sosul cu 200 g de spagheti fierte . CREVETI IN FOI DE PLACINTA Ingrediente: -maioneza -pasta de tomate -zahar -mustar iute -vin sec -smantana -creveti -foi de placinta -unt -taitei proaspeti -uei -salata verde -sare si piper Sosul se face amestecand maioneza cu pasta de tomate,mierea,mustarul,vinul sec si smantana.se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se unge o foaie de placinta cu putin unt topit,se aseaza o a doua foaie deasupra si se taie in trei fasii.se aranjeaza cate 2 creveti pe fiecare fasie,astfel incat cozile sa iasa putin afara la fiecare capat,apoi se ruleaza.se leaga cate doi taitei(fideluta) in jurul ruloului.se procedeaza asa cu toti crevetii. Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile cu creveti timp de 2-3minute,pana cand devin aurii.se scot rulourile se scurg bine de ulei si se mentin la cald.se servesc cate 2 rulouri la portie aranjate pe foi de salata,cu sosul preparat. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Feb 2005, 07:14 AM
Mesaj
#8
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Creveti "scampi"
La 1/2 kg de creveti, topeste 2 linguri de unt si pune cam tot atat ulei de masline, sare si piper, usturoi dupa cat iti place, 1 lingura de zeama de lamaie si o mana de patrunjel tocat marunt. Amesteca bine, pune crevetii spalati si curatati si baga la cuptor mediu pana cand crevetii devin opaci si rozalii (10-15 min aprox). -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Feb 2005, 08:21 PM
Mesaj
#9
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.100 Inscris: 15 December 04 Din: Romania- Arad Forumist Nr.: 5.203 |
peste florentin....sper ca nu e o pb in postarea retetei
am mancat o data si e ..no comment e cam scumpa dar........e delicioasa. serios ; deci ......suna cam asa; nu l-am preparat eu 700 g peste; 100 g unt; 750 g spanac; 100 vin alb; 350 ml lapte; 2 oua; 75 g faina; 100 g cascaval; lamaie; sare; piper Pestele curatat se fierbe in apa cu sare circa 15 minute,apoi se lasa sa se raceasca in zeama lui.Intr-un vas se pun 2/3 din unt la infierbantat,se adauga 1/2 din cantitatea de faina si se caleste, se stinge apoi cu lapte firbinte, amestecandu-ze cu o lingura de lemn.Se fierbe circa 15 minute.Se introduce apoi in sos spanacul,fiert, racit si taiat,se condimenteaza cu sare, piper pisat si vin.Se amesteca bine si se maifierb circa 10 minute.Pestele se curata de oae si se taie in cuburi mici. Din restul de unt,faina,lapte si galbenusuri se prepara sosul pentru gratinat,astfel:intr-o cratita se topeste untul,se pune faina,care se caleste si apoi se stinge cu lapte fierbinte.Se fierbe circa 29 minute la foc incet, dupa care se strecoara. Se unge tava cu unt, se aseaza spanacul, peste spanac se pune pestele, se acopera cu sos si se presara cascavalul ras.Se da la cuptor pentru gratinare. -------------------- Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. [Samuel Beckett]
|
|
|
25 Feb 2005, 09:41 PM
Mesaj
#10
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Scampi
Se ia unt si se baga mirodenii inauntru, depinde de gust + curry. Se amesteca cu mana, e simtul mai bun. Scampi se taie in lung (in doua) si se scoate matul (ala negru), se incinge tigaia cu ulei de masline, se arunca scampi peste. Cand sunt rosii, sunt gata. Se scot din tigaie si se pune peste ei untul cu mirodenii. Se servesc cu salata, baguette + vin alb. Pofta buna! -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
25 Feb 2005, 09:49 PM
Mesaj
#11
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.096 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Pastrav
Se taie Julienne de ceapa, morcovi, praz , patrunjel si telina. Pastravul se taie la spate si se scoate sira spinarii, se scot maruntaiele, se sareaza pe dinauntru, se baga zeama de lamaie si se umple cu zarzavatul deja taiat. Se baga in foaie de aluminiu si la cuptor, vreo 220 grade juma' de ora, gata. Se serveste la fel cu paine alba + vin alb Pofta buna! -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
20 Mar 2005, 09:25 PM
Mesaj
#12
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
SALONIKIO HELI - TIPAR (ANGHILA) CA LA SALONIC
= Diana-Maria = Daca tot am inceput ``seria greceasca`` ,iata inca o reteta care ``rupe gura tirgului``. -1 kg tipar,curatat -250ml ulei de masline -4 cepe taiate pestisori fini de tot -3-4catei de usturoi pisat -2 cesti bulion -1/2 ceasca patrunjel taiat -1 lingurita rigani ( oregano, dar merge si cimbrul ) -1/8 lingurita scortisoara -sare si piper dupa gust -1/2 ceasca vin rosu sec Clatiti tiparul cu apa calda. Puneti intr-o cratita mai marisoara 1/2 din ulei.Asezati bucatile de tipar. Sos:incalziti restul de ulei in alta tigaie si prajiti la foc vioi ceapa si usturoiul pret de vreo 5 minute.Adaugati restul ingredientelor si puneti un capac.Lasati tigaia pe foc inca vreo 10-15 minute.Turnati sosul peste tipar si coaceti in cuptor la foc potrivit 45-60 minute. Serviti cu piine prajita, cartofi prajiti si salata de sezon. Pofta buna! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 09:28 PM
Mesaj
#13
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
PLAKI-PLACHIE GRECEASCA
= Diana-Maria = Aveti nevoie de 1 kg de peste curatat, feliat. Neaparat trebuie sa fie de mare, nu de apa dulce.Atentie mare la peste, cind se curata nu se tine in apa prea mult timp.In general se evisceraza `` pe uscat`` ,daca are solzi se indeparteaza si de-abia dupa aceste operatiuni se clateste in mare viteza cu apa rece.Daca e tinut in apa mai mult timp isi pierde gustul.Asta o zic pescarii si trebuie ca ei stiu mai bine! Va mai trebuie: -1/2 kg ceapa -1 paharel de vin alb demi-sec -1 paharel de apa -1 ceasca suc de rosii mai grosut sau vreo 400 g rosii proaspete feliate -1 ligura patrunjel tocat -1 lingura pesmet Puneti capa taiata pestisori fini in ulei, de preferabil de masline,si prajiti-o putin, pina devine aurie.Stingeti cu vinul alb, sarati si piperati si mai lasati-o sa fiarba.Adaugati feliile de peste.Cind credeti ca sint gata,adaugati sucul de rosii diluat cu apa sau puneti feliile de rosii proaspete. ATENTIE:daca ceapa nu pare sa fie facuta, nu puneti rosiile sau sucul de rosii, altfel pretentioasa leguma va deveni sticloasa si va trosni in dinti Presarati cu patrunjelul taiat si cu pesmet. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic-mic pentru o jumatate de ora. Se aseaza pestele pe un platou si se toarna sosul pe deasupra.Mai presarati putin patrunjel pentru aspect si...pofta buna! La acest fel de mincare se serveste vin alb demi-sec, racit bine. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 11:05 PM
Mesaj
#14
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Calamari prajiti
Se curata sepia (daca este proaspata): se taie capul si tentaculele. Capul se arunca. Tentaculele se taie bucati de aprox. 4 cm. Corpul sepiei se curata de pielita si se scoate osul gelatinos. Se taie in cercuri de aprox. 1 cm grosime. Daca este inghetata, e deja pregatita (sper ) Pentru 500 gr. sepie - se combina o cana cu lapte si un ou (si daca sunt cateva frunze de busuioc, si mai bine). Se bate cu o furculita ca oul sa fie bine incorporat. Se pune sepia in lapte si da la frigider 15 minute. Intre timp se amesteca 1 cana de faina cu o lingurita de paprika, sare si piper, intr-o farfurie adanca. Intr-o cratita suficient de adanca ca 3 degete de ulei sa fie cam o treime din inaltimea ei (un ceaun e ideal) se incalzeste uleiul foarte-foarte bine. Se da sepia prin faina si se prajeste 1-2 minute, pana este frumos aurita. Se scoate din ulei cu o spumiera si se pune pe servetele de hartie (ca sa absoarba excesul de grasime). Se sareaza aditional. Se serveste cu felii de lamaie si sos. Sos aioli pentru calamari: 1 cana de maioneza 1 ardei iute (fara seminte) taiat marunt 1 catel de usturoi zdrobit bine zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura de patrunjel sare Se combina foarte bine totul si se da la frigider. Ideal ca sosul sa fie facut inaintea sepiei, ca aromele sa se intrepatrunda. Sos de rosii pentru calamari: 3 linguri ulei - de preferat de masline 2 catei de usturoi, taiat marunt 4 frunze de busuioc, taiat marunt 3 rosii medii, curatate de coaja si seminte si taiate marunt (sau 300 gr. sos tomat) un praf de zahar sare si piper dupa gust Se incing 2 linguri de ulei intr-un vas pe foc mediu si se pune usturoiul si busuiocul, se amesteca pana se inmoaie (sa nu se arda usturoiul). Se adauga rosiile, sarea, piperul si zaharul. Se fierbe 10 minute, se adauga lingura de ulei ramasa. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Aug 2005, 09:05 PM
Mesaj
#15
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
SOMON TARTARE
150 gr somon proaspat si de buna calitate, tocat marunt cu cutitul 1 lingura de patrunjel tocat 3 cepe verzi taiate fin 1 lingura coriandru (praf) 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita sos de soia sucul de la o jumatate de lamaie verde sare si piper Se amesteca somonul cu toate ingredientele inafara lamaii verzi si se lasa 1/2 de ora sa se intrepatrunda aromele. Se adauga zeama de lamaie si se serveste. Ideal cu paine prajita taiata foarte subtire (toast points). -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Nov 2005, 09:48 PM
Mesaj
#16
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Peste torinez
4 fileuri de peste de 200 g cod, merluciu zeama de la o lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline. Pentru sos 150 g telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 500 g rosii decojite taiate bucatele 100 g masline verzi 2 foi de dafin 100 ml vin alb. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Pestele se sareaza pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald. Acest topic a fost editat de Vicos: 26 Nov 2005, 09:49 PM -------------------- |
|
|
11 Dec 2005, 09:57 PM
Mesaj
#17
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Pizza Flamanda
Ingrediente 3 cani faina un iaurt mare 5 oua 1/2 cub drojdie sare oregano cascaval ciuperci masline fructe de mare 1 ardei gras o rosie Mod de preparare Se amesteca doua oua cu 1/2 iaurt, cu drojdia, faina si sare dupa gust. Se face un aluat ceva mai consistent decit cel de clatite si se lasa sa se odihneasca. Se taie fructele de mare (fierte in prealabil), se rade cascavalul si impreuna cu maslinele se asaza peste aluat dupa ce acesta a fost asezat in tava. Se taie ardeiul si rosia si se asaza peste aluat, se presara oregano si se pune cealalta jumatate de iaurt peste intreaga compozitie. Se da la cuptor si dupa 10 minute se pun celelalte 3 oua batute. Dupa alte 10 minute pizza este gata. Se serveste de preferinta calda -------------------- |
|
|
19 Dec 2005, 06:35 PM
Mesaj
#18
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
File de peste cu sofran
Ingrediente 4 fileuri de peste 2 linguri de zahar 150 g ciuperci 1 mango frunze de salvie scortisoara macinata sofran sare, piper. Preparare: Se fierbe, la foc mic, zaharul cu o lingura de apa pana se caramelizeaza. Se adauga doua linguri de apa si se fierbe in continuare pana cand se formeaza un sos. Se adauga un mango taiat cubulete si ciupercile tocate marunt. Se lasa sa fiarba pana cand ciupercile sunt bine patrunse. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, sofran si putina scortisoara macinata. Pestele se prajeste sau se frige pe gratar. Se servesc fileurile de peste asezonate cu sosul preparat si se garnisesc cu frunze de salvie. Acest topic a fost editat de Plutarh: 19 Dec 2005, 06:35 PM -------------------- |
|
|
27 Aug 2006, 01:51 PM
Mesaj
#19
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Peste inabusit
Ingrediente 500 gr. peste proaspat 1 lingura faina si unt 500 gr. cartofi Mod de preparare Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, crapul, nisetrul, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rind, se toarna apa in asa fel ca bucatile sa fie acoperite cel mult pina la jumatate, se sareaza; cratita se acopera bine cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 15-20 minute. Pestele gatit inabusit este mai gustos decit cel fiert in apa multa. Gustul lui se poate imbunatati mult daca se adauga la fiert patrunjel si ceapa. Cind pestele este gata se asaza pe un platou incalzit, iar cu zeama ramasa se prepara un sos alb sau de rosii. Se serveste cu cartofi fierti -------------------- |
|
|
26 Oct 2006, 12:15 PM
Mesaj
#20
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
V-am "amenintat" ieri cu
SOMON IN SOS DE SCOTCH SI SMANTANA OBS.: ESTE DEMENTIAL !! Am mancat deja portia mea, ca nu ma puteam abtine. Avem nevoie de: - 4 file-uri somon - 1 lingurita mustar; - 1 lingura piper pisat; - sare; - putin unt; - 1 lingura Scotch (cum suna !! ); - 200 ml. smantana; - 4-5 capere. PREPARARE: 1. Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se presara putina sare. De asemenea, piperul se presara pe felii si se apasa usor cu lingura, sa se lipeasca: 2. Se topeste untul intr-o tigaie mare, se pun feliile de peste si se prajesc pe flacara mijlocie cate 3 minute pe fiecare parte: 3. Se adauga scotch-ul si se fierbe 1 minut. Apoi, se adauga caperele si smantana, amestecand apoi, sa nu se prinda: 4. Se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez: POFTA BUNAAAAAA !! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
26 Oct 2006, 12:37 PM
Mesaj
#21
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Declar public: TE URASC!!!!
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
26 Oct 2006, 12:56 PM
Mesaj
#22
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Eram curioasa daca gasesti usor postarea... se pare ca te-ai ghidat.. dupa miros.
Si eu ma urasc ! ) Adevarul e ca pentru mine, gatitul e o arta. Cand gatesc, nu imi mai e asa foame. Dar cand vad la altii... MOR. Repet: somonul asta e chiar demential. Nu m-am asteptat sa iasa asa de bun. Sper sa ii mai las si sotului meu putin... -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
26 Oct 2006, 01:07 PM
Mesaj
#23
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
normal ca am gasit-o... de aseara te tot pandesc!
abia astept sa incerc reteta, ca suna demential! -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
16 Nov 2006, 02:22 PM
Mesaj
#24
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
CHIFTELUTE DIN PESTE
Avem nevoie de: 2 cutii ton (in apa sau ulei) 5 linguri orez fiert foarte bine oregano sare, piper 1 ou Daca folositi ton in apa, trebuie sa il scurgeti bine de apa. Daca folositi ton in ulei, atunci adaugati pesmet in compozitie. Se amesteca ingredientele foarte bine, eventual cu mixerul ca sa iasa mai omogen. Se formeaza chiftelute (chiar mai mici, mai ales la ocazii speciale!) si se dau prin faina. Se prajesc: Cand sunt gata, se lasa putin pe un servet de hartie, sa se scurga uleiul. Se servesc cu salata verde, sau, de exemplu, cu sote de morcovi si feliute de lamaie. Sunt delicioase si ca aperitive la bufeturi reci. Pofta mare ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
10 Sep 2007, 12:28 AM
Mesaj
#25
|
|
Cronicar Grup: Admin Mesaje: 5.082 Inscris: 26 December 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.531 |
Salată cu ton
Ingrediente pentru 4 persoane: - 400 gr.ciuperci - 1 cutie ton 150-200gr în ulei - 1 lămâie - 1 legătură de ceapă verde - 1 legătură frunze pătrunjel - 2 linguri ulei de măsline - 4 cepe roşii mici - 1 lingură muştar iute - Sare, piper, zahăr pudră Mod de preparare: Ciupercile felii se stropesc cu 2 linguri suc de lămâie, se adaugă 100ml apă, sare şi se dinstuie 5 minute. Ceapa se taie rondele. Ceapa verde şi pătrunjelul se toacă. Tonul se rupe bucăţi. Ciupercile se strecoară şi se aşează în salatieră, tonul se pune deasupra, cele două feluri de ceapă şi pătrunjelul. Uleiul de la ton şi de măsline se amestecă la zeama în care au fiert ciupercile, muştarul, zahărul, se bat spumă, se adaugă suc de lămâie, condimente şi se toarnă peste salată. Se dă la rece. -------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 April 2024 - 12:20 AM |