HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 05:26 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Miel cu paste la cuptor

500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic
(sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.)
6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt
2 linguri de ulei (de preferat de masline)
sare si piper
1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru)
2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati
1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm
parmezan ras

Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 07:01 AM
Mesaj #2


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Chili con carne
=Chatonel=

Se marunteste o ceapa si se pune la prajit, 2 ardei grasi si 2 ardei iuti la borcan. Apoi se pune carnea tocata de vaca cca 1kg si se prajeste putin. Apoi se pune fasolea rosie 2 cutii mari si se lasa sa dea un clocot.
Pofta buna


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 08:35 PM
Mesaj #3


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Friptura de miel la cuptor
= Oiski-Poiski =

Deci cu o zi inainte am una bucata pulpa de miel pe care o pun intr-un vas si o acoper cu vin rosu jumate, apa jumate, niste frunze de dafin , un morcove taiat bucati , o ceapa mare, vreo doi , trei catei de usturoi.
A doua zi se scoate carnea din marinata si se codimenteaza .Se pune intr-un vas ( eu am unul din acela de ceramica cu capac) vreo patru felii de costita afumata taiata subtiri si patru linguri de ceapa taiata in feliute.Peste se pune carnea , peste carne iar felii de costita si la fel ceapa.Se toarna peste 1/8 L vin rosu .Se inchide oala si se da la cuptor vreo trei ore.
Cand e gata se scoate carnea si din sosul ramas se face ... sosul.
Adica se strecoara sosul ramas si se adauga 1/4 L supa de carne , se fierbe putin si cu 4 linguri de amidon alimentar se ingroase.Se mai fierbe un pic si se adauga 8 linguri de frisca lichida (desigur neindulcita ) si 4 linguri de vin rosu.

Alegeti un vin rosu de calitate la pregatit din care puteti sa si beti in timpul mesei.

Pofta buna


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 20 Mar 2005, 08:35 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 08:51 PM
Mesaj #4


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Pastitsio - Macaroane cu carne si bechamel
= Diana-Maria =

Atunci cind va apuca cheful de bucatarit ceva special, va recomand un fel dupa care grecii se dau in vint, pe buna dreptate.E nitel mai complicat, dar merita efortul!!

-1 pachet (sau 1 1/2) de 500 gr macaroane fierte si puse la scurs
-800 g carne tocata vitel(sa nu va impinga pacatul sa puneti porc sau amestecatura ca se duce in pisici tot!)
-2-3 cepe de marime medie
-1 praf sortisoara
-sare, piper
-rigani<oregano> , in lipsa e bun si cimbrul-1/2 lingurita
-250 g brinza grasa,telemea sarata<de oaie>
-2 linguri bulion
-1 legatura patrunjel verde
-3,4 linguri de ulei(daca e de masline, cu atit mai bine)
Pentru bechamel:
-2-3 oua
-1/2 litru lapte
-1/2 pachet unt sau margarina
-faina cit sa iasa un cir ca pentru clatite,poate o idee mai grosut(cam ca o smintina proaspata)
-sare

Se taie ceapa maruntel, se da in unda prin ulei, dar nu se prajeste, se adauga carnea tocata si vreo 2 cescute de apa.Cind s-a fiert (cel mai bine va dati seama daca o gustati, in general e nevoie de vreo ora , poate chiar o ora jumate)adaugati mirodeniile, sarati, piperati,mai adaugati putina apa fierbinte daca vi se pare sosul uscat,mai dati un clocot-doua,puneti bulionul, mai lasati vreo 10 minute si dati cratita deoparte.Adaugati patrunjelul taiat nici prea mare, nici prea mic.
Acum e timpul sa ne apucam de bechamel! Nu e nici o filozofie, desi asa suna!
Purcedem cu ouale, le batem bine cu un praf de sare.Incalzim untul sau margarina(daca nu se gaseste nici unul din ingredientele mentionate, nu e nici o catastrofa, inlocum cu vreo 4-5 gituri tepene de ulei! Lasati grasimioara sa se racoreasca o picatura, adaugati laptele rece si trageti-i o bataie cu telul. Adaugati ouale, ca saracele se simt cam singure,un praf de sare si continuati sa ``maltratati`` cu telul.Faina se adauga in ploaie in asa fel incit sa nu ramina cocoloase...pina iese un cir ca pentru clatite, poate chiar putin mai grosut!
Bun, acum mai luati o gurita de cafea/bericica,trageti-va sufletul si linistiti-va:ce a fost greu, a trecut!
Gasiti o tava, mai inaltuta, (cel putin 6-7 cm) si mizgiltiti-o cu ulei, unt sau margarina, tapetati-o cu faina si apoi scuturati-o bine, sa nu ramina ``suplimente`` nedorite!
Ne intoarcem la macaroane, care intre timp s-au mai racorit,le impartim in doua...Bun asa!Jumatate din cantitate o punem in tava si le stropim cu vreun sfert din cantitatea de bechamel.Peste ele turnam sosul gros de carnita,il imprastiem cu o lingura ca sa fie uniform.E rindul brinzei, pe care o taiem in cubulete de vreo 2 cm pe latura(masuram cu ochiometrul ) si impartim cubuletele de-asupra carnitei...
Mai departe:luati o gurita de cafea / bericica rece!Obligatoriu, altfel nu iese pastitsio cum trebuie!
Luam a doua cantitate de macaroane, le punem si pe ele si turnam restul de bechamel.
In cuptorul incalzit bagam tava si o lasam acolo , la foc mic spre vioi...Pentru o ora, o ora si jumatate maxim puteti sa va faceti o masca hidratanta, ca sa fiti si mai frumoase! Barbatii sint invitati sa deschida televizorul si sa mai vada ce e pe EuroSport.
Dupa ce trece timpul cu pricina,ne uitam sa vedem ce face minunatia din cuptor:musai trebuie sa aiba o culoare aurie, ca parul Ilenei-Cosinzene si mirosul sa fi mutat nasul vecinilor si sa-i fi facut sa saliveze intens, mai rau decit patrupedul lui Pavlov!
Dragelor, scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca un pic, poate vreun sfert de ora, nu mai mult...Taiati-o in bucati generoase,fara mila! Si...Bucurati-va de viata !Meritati!
``Asezonati`` cu un paharel de vin rosu, nici prea rece, nici prea cald,dar neaparat demi-sec!
Daca a doua zi vi se pare ca ati pus pus vreun centimetru pe talie, nu disperat isi nu ma injurati! Nu e o tragedie, meritati si voi sa va faceti de cap o data pe luna !
Oricum, pastitio e bun si la temperatura camerei,sau, eventual, usor incalzit...

Acest topic a fost editat de Mistinguett: 22 Mar 2005, 09:04 PM


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 08:57 PM
Mesaj #5


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



BIFTEKIA SKARAS - Biftec grecesc la gratar
= Diana-Maria =

Avem nevoie de carne tocata de vitel, numai de vitel-muschi. Vreun kil , asa... Vreo doua cepe mijlocii, taiate mititel mititelut, 2-3 linguri de ulei, de preferat de masline,o legatura teapana de patrunjel, 1 cescuta de pesmet (grecoaicele il folosesc si pentru chiftele), vreo 2 linguri de rigani(oregano), vreun ousor, 1/4 ligurita scortisoara, sare, piper, unii pun si un cate-doi de usturoi zdrobit( eu prefer fara), e bun si maggi secretul gustului sau delikat- poate chiar mai bun...Se amesteca toate astea si se fac ori ca mititeii ori ca chiftelele, forma nu conteaza asa mult!
Reteta originala zice ca ar trebui fripte pe gratar.Dar se pot praji si in tigaie, desi gustul nu mai e acelasi...
Asta e reteta pe care o fac eu, o stiu de la o doamna in virsta, mama unei prietene.Mai exista si altele , dar, sa fiu sincera, asta mi s-a parut cea mai buna, desi ies cam tari...dar nu chiar bombe
Merge un pahar de vin rosu sau rose, dar ceva usor.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 09:00 PM
Mesaj #6


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



SOYTSOYKIA - Chiftele ca la Smyrna
= Diana-Maria =

super bun, super ingrasa!

Avem nevoie de:
-4 linguri de unt, topit
-1/2 kg rosii decojite
-1 ligura de zahar
-sare si piper proaspat macinat
-3 catei de usturoi pisat
-un praf de cuisoare
-1/4 cana vin alb
-1/2 kg carne tocata de vitel
- 2 felii de piine, fara coaja, muiate in lapte si stoarse bine d etot
-1 ligurita chimen
-1 ou batut usor
-2 linguri patrunjel verde, taiat

Puneti ulei intr-o cratita, amestecati sarea, piperul , zaharul, 1 catel de usturoi, vinul, cuisoarele si carnea intr-o cratita.Fierbeti la foc mic vreo 30 de minute dupa care lasati-o deoparte.
Intre timp, amestecati celelalte ingredienteintr-un castron mai marisor si amstecati bine.Compozitia nu trebuie sa fie prea densa, dar nici exagerat de moale.
Ciupiti din compozitie si dati forma mititeilor.
Prajiti-le in ulei pe toate partile, apoi bagati-le la cuptor la foc mic spre vioi, dar mai mult mic pentru vreo 20 de minute.De fapt, aceste pseudo-chiftelute se numesc soytsykakia.
Dati-le drumul in sos si fierbeti la foc mic 15-20 de minute.
Garniturile care merg la acest fel de mincare: legume fierte in abur sau salata asortata.
Asta-i tot!
...Si sa nu uit:merge vin rosu, usor, rece...daca-l faceti sprit, nu-l botezati prea tare!


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 09:03 PM
Mesaj #7


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



PAPOUTSAKIA - IMAN BALDI - Papucei din vinete
= Diana-Maria =

Se aleg vinete drepte, marisoare si se taie in doua pe lungime. Se arunca in apa cu sare care clocoteste si se lasa vreo 7-8 minute. Se scot si pun la scurs.
Avem nevoie de carne tocata, ideal ar fi de 1/3 oaie si 2/3 vitel, dar daca nu gasim oaie, merge si carne de purcel. Carnea tocata se pune intr-o tigaie incapatoare,4-5 linguri de ulei daca nu e carnea destul de grasa, cu 3 cepe medii taiate fin, piper, marar si patrunjel tocat ,cuisoare, 3-4 prafuri de scortisoara, piper negru proaspat macinat,sare, un praf de nucsoara,putina apa- cam o cescuta mai marisoara.
Se pune pe ragaz, la foc mijlociu spre vioi.
Se scoate pulpa vinetelor si se toaca, se adauga peste carnea din tigaie.
Din vinata trebuie sa ramina gaoacea, cu vreo 2 cm de miez pe ea.
Peste sosul de carnita se pune 1 lingura zdravana de pasta de rosii , dar numai cind e gata.
Se pun gaoacele de la vinete intr-o tava si se umplu cu sosul de carne, peste care se rade cascaval (optional).
Daca mai ramine sos de carne, acesta se aseaza in tava , pe linga <pantofiorii> de vinata si se completeaza cu apa si putin ulei, ca sa ajinga aproape de nivelul <pantofiorilor>, fara insa a-i inunda.
Se da la cuptor, la foc mediu spre vioi, vreo 30-40 dde minute maxim.
Pofta buna.
Asortati cu un vin nou, rose!


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 09:46 PM
Mesaj #8


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



EKSOHIKO - Placinta greceasca cu miel
= Diana-Maria =

1 kg carne miel
1 ceasca de ulei ( de preferat de masline)
4 cepe medii
3 morcovi medii
2 cartofi maricei
200 grame mazare verde tinara
1 lamiie
1 ligura cu virf ce unt proaspat
1 legaturica de patrunjel verde
Sare si piper
1 pachet de foietaj din comert ( 800grame)
2 oua

Se taie carne de miel in bucatele mici. Punem uleiul la incins intr-o cratita. Se da in unda carnea. Se adauga ceapa taiata fin de tot. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Dam focul la mic. Dupa vreo 20 de minute se stoarce sucul de la lamiie peste carne. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic.
Intr-o alta cratita se fierb legumele ( morcovul si cartofii se taie in cubulete) circa 15 minute. Se scurg de apa si se soteaza cu untul proaspat.
Se amesteca legumele cu carnea si cu patrunjelul tocat.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza alatul de foietaj, se intinde compozitia si se acopera cu o alta foaie . Se bat ouale bine si se pun peste a doua foaie pentru “fata”.
Se coace la foc mediu spre mic pentru o ora si jumatate in cuptorul preincalzit bine.
Cind este gata, se lasa sa se racoreasca , se taie bucati si se orneaza cu frunzulete de patrunjel.
La aceasta mincare merge in vin rosu, demi-sec.
Pofta buna!

Cind este gata, se lasa sa se racoreasca , se taie bucati si se orneaza cu frunzulete de patrunjel.


In linkurile de mai jos puteti sa vedeti cum arata aceasta mincare!

http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=post&id=136441

http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=post&id=136443

http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=post&id=136445


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 10:13 PM
Mesaj #9


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Friptura de iepure
= Diana-Maria =

Se ia spatele intreg al iepuroiului, se fac "buzunarase" in carne in care se baga catei intregi de usturoi si slaninuta,cam la 1 cm departare unul de celalalt.
Se pune carnea intr-o cratita (sau intr-o tava mai inaltuta) si se acopera cu vin rosu, sare si piper dupa gust, boabe de ienibahar si 2-3 foi de dafin si ceva ulei.
Se da la cuptor.
Dupa ce e gata (il verificati din cind in cind, durata de pregatire varoaza de virsta urechiatului) se serveste cu vin rosu sec.
Pofta buna.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 10:19 PM
Mesaj #10


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Pastrama de oaie
= Diana-Maria =

Carnea trebuie sa fie de oaie sau de capra. Numai sa nu fie batrina, ca atunci devine cauciuc.
Care parti din animalul cu pricina? Coastele si butul.
Pisezi usturoi , cu cimbru , cu ardei iute, cu sare grunjoasa si piper si faci "masaj" la carnita, bine de tot. Apoi o lasi in frigider , pe raftul de sus, cel putin o saptamina.Nu te speria, nu-si schimba proprietatile organoleptice, trebuie doar sa intre bine aromele in ea.
Nu te lua dupa cei care tin carnea de oaie in otet inainte de preparare, daca vrei o pastrama adevarata, de la mama ei din Dobrogea, fa cum ti-am zis eu.
Pune-o pe gratar, la tigaie nu e asa de buna, pe carbuni muta nasul vecinilor si-i dace sa saliveze mai ceva decit catelul lui Pavlov !
Si sa nu comiti pacatul sa consumi aceasta minunatie fara un pahar de vin rosu, sec, de preferat un cabernet.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 26 Nov 2005, 10:07 PM
Mesaj #11


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Tocana de mistret tanar

Ingrediente
1,5 kg carne mistret tanar
3 morcovi
2 cepe
2-3 catei de usturoi
1 pahar de vin
60 g unt
faina
sare, piper
Mod de preparare
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita. Se desface o lingura buna de faina in vin, se toarna peste carne, se amesteca si ses tinge cu 2 pahare mari de apa. Se adauga usturoiul sfaramat, sare, piper si se da la cuptor la foc potrivit, cam o ora. Se verifica daca bucatile de carne sunt bine fragezite.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 11 Dec 2005, 08:14 PM
Mesaj #12


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Iepure cu masline

Ingrediente
Un iepure.
4 linguri de ulei
250 g masline
un pahar cu vin
o lingura de bulion
sare
piper.
Doua cepe mari
Mod de preparare
Se curata iepurele si se sterge bine cu un prosop curat, de firele de par si de resturile de singe, dupa care se imparte in bucati. Se poate pregati imediat sau se marineaza carnea ( se pune carnea pentru 6-7 ore intr-un vas cu un amestec din vin, otet, apa, usturoi, foi de dafin, dupa care se scoate si se lasa la scurs).
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei si se lasa pe foc pina se rumeneste.
Dupa ce s-a prajit se adauga bucatile de carne care se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga apa fiarta, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cind carnea s-a inmuiat, vinul, bulionul si maslinele, desarate si fierte in prealabil.
Se pune sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.
Se mai lasa pe foc pina mai scade din lichid.
Se serveste rece.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 16 Dec 2005, 08:06 PM
Mesaj #13


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Pizza berlineza

Ingrediente
1 aluat fraged
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri parmezan
100 gr. carne de vita
100 gr. carne de miel
1 de ciuperci
1 ardei rosu
sare, piper
Mod de preparare
Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220*C. Carnea de vita , miel ciupercile si ardeii se astern peste pasta de rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute
Se serveste cu vin sec, rosu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 19 Dec 2005, 09:45 PM
Mesaj #14


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Iepure cu ciuperci

Ingrediente:
1 kg carne
200 g slanina afumata
25 buc .ceapa
o lingura unt
1 lingura faina
2 pahare vin rosu
3-4 catei de usturoi
sare, piper
patrunjel
cimbru
500 gr ciuperci


Mod de preparare
Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afumata si 25 de cepe. Cand s-au rumenit, se scot, iar in locul lor se pun bucatile de carne, scoase din marinata si bine scurse (marinata: apa amestecata cu vin, 2-3 linguri otet, 2-3 linguri ulei de masline, felii de ceapa, morcov, telina, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasa doua zile). Se rumenesc bine pe toate partile, apoi se adauga 1 lingura faina. Se lasa sa se rumeneasca putin si faina se stinge cu zeama strecurata a marinatei si doua pahare de vin rosu. Se adauga cativa catei de usturoi striviti, sare, piper, patrunjel, cimbru. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc domol, pana ce carnea este bine fiarta. Atunci se adauga costita si ceapa, precum si 500 gr ciuperci inabusite in unt. Se mai fierbe totul impreuna, iar in momentul cand se serveste, se adauga ficatul iepurelui, tocat si amestecat cu sangele, pastrat.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 19 Dec 2005, 09:49 PM
Mesaj #15


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi

Ingrediente:
8 medalioane de caprioara
sare, piper
1 ligura ulei de masline
1 ceapa rosie tocata
150 ml. supa de vita
150 ml. vin rosu
3 linguri jeleu de coacaze
100 gr. prune uscata si ceva mai carnoase
2 linguri de faina
2 linguri coniac
900 gr. cartofi
1 lingurita de pasta de usturoi
500 gr unt
4 linguri de patrujel verde tocat


Mod de preparare
Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile.
Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea impreuna cu ceapa se prajesc la foc puternic timp de 2 minute.
Se reduce focul, se adauga supa si vinul. Mai apoi se pun prunele si jeleul de coacaze si se amesteca pana cand jeleul s-a facut lichid. Se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute.
Intre timp se pregateste piureul. Se pun cartofii intr-o oala si se acopera cu apa, apoi se lasa sa fiarba. Se strecoara de apa. Se fac cartofii pure, se adauga pasta de usturoi, si untul Se amesteca totul bine si se condimenteaza.
Se scot medalioanele si se pun undeva la cald. Faina impreuna cu coniacul se amesteca si se pune peste sosul din tigaie. Se amesteca incontinuu in timp ce fierbe pana cand sosul s-a ingrosat. Daca e nevoie se mai condimenteaza. Carnea se serveste langa pure.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 19 Dec 2005, 09:52 PM
Mesaj #16


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Rata salbatica fripta

Ingrediente:
o rata; pentru marinata: un litru de vin amestecat cu 1/2 litru otet de vin, 2-3 foi dafin, 10 boabe piper, sare, 100 gr slanina,
100gr lingura unt, 1 pahar vin rosu

Mod de preparare
Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper; se fierbe si se toarna fierbinte peste rata asezata intr-o cratita smaltuita. Se lasa astfel peste noapte. A doua zi se scoate rata marinata, se impaneaza cu felioare de slanina, se unge cu unt si se frige la tava la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tava. Cand este gata, se taie, se asaza pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adauga un paharel de vin rosu sau dupa ce sa fiert inca putin, se pune in sosiera si se serveste o data cu friptura.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 8 Jan 2006, 07:55 PM
Mesaj #17


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Pizza Genoveza

Ingrediente
500 gr faina
400 gr iaurt
5 oua
1 cub drojdie
sare
100 gr oregano
1 kg cascaval
ciuperci
500 gr masline verzi fara sambure
500 gr carne de vita
500 gr carne de miel

Mod de preparare

Se amesteca doua oua cu 200 gr iaurt, cu drojdia, faina sare dupa gust si 500 gr cascaval ras . Se face un alutat care se lasa la dospit circa o ora . Se taie carnea de vita si miel, se rade cascavalul si impreuna cu maslinele se asaza peste aluat dupa ce acesta a fost asezat in tava , se presara oregano si se pune cealalta jumatate de iaurt peste intreaga compozitie. Se da la cuptor si dupa 10 minute se pun celelalte 3 oua batute. Dupa o jumatate de ceas pizza e gata .
Se serveste de preferinta calda


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 8 Jan 2006, 08:24 PM
Mesaj #18


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Pizza Florentina

Ingrediente

500 ml lapte
sare si piper
500 gr faina
3 cirnati de vita
300 gr carne de vita fiarta
1 kg cascaval ras
o cutie de ciuperci
o ceapa taiata rondele
400 gr masline verzi fara sambure
pasta de tomate o cutie
4 oua

Mod de preparare

Din lapte , sare , faina si 500gr cascaval se face un aluat . Din acest aluat se intinde o foaie groasa . Aluatul se asaza pe o tava unsa in prealabil cu ulei de masline. Se unge cu pasta de tomate foaia de aluat , se pun rondelele de ceapa, ciupercile, carnatii, carnea de vita , maslinele . Se rade cascaval pe toata suprafata si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 30 de minute. Se pun ouale batute ca pentru omleta 10 minute.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 April 2024 - 01:50 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman