Supe Si Ciorbe |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Supe Si Ciorbe |
24 Feb 2005, 01:03 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
SUPA CREMA DE CONOPIDA CU CURRY
O conopida mica (pana in 1 kg), floretele taiate in bucati o ceapa mijlocie, taiata marunt o lingurita de ulei (masline de preferat) 1/2 lingurita de zahar 2 lingurite praf de curry un cartof mare (100 gr) taiat cuburi (2 cm) 4 cani supa de pasare (sau apa+supa concentrata la cubulete) Se incinge uleiul pe foc mediu-mare si se soteaza ceapa 5 minute, pana devine translucida. Se adauga zaharul si curry, se amesteca 1 minut. Se adauga conopida si cartoful, se mai amesteca 1 minut. Se adauga supa de pasare si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mediu, se acopera si se fierbe 35 de minute. Se trece prin sita (sau blender, pentru cine poate). Se reincalzeste si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste cu o lingura de iaurt. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 02:07 AM
Mesaj
#2
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Ulei de masline sau margarina.
Se baga in oala + ceapa vreo 5 minute, se invarte fain. Se taie cartofii, cel mai bíne patratele. Acuma trebuie sa ne gandim ce vrem sa facem, ciorba sau supa. Pt. supa punem ori cartofii deja taiati, ori taitei. Pt. ciorba luam zeama de varza, carne de vita, patrunjel, telina, rosii, ardei. Se baga iaurt cand e gata + 3 oua (se arunca in oala 12 minute), paine, gata. Pofta buna Acest topic a fost editat de Mistinguett: 24 Feb 2005, 05:19 AM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
24 Feb 2005, 05:18 AM
Mesaj
#3
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Bors Romanesc
=Mihai= Ingrediente » 500 g piept de vita » 1 os mare, cu maduva » 1-2 litri supa de carne » 2 cepe » 1 morcov » 1 felie de varza » 1 radacina patrunjel » 1 sfecla rosie » 1 pastarnac » 1 telina » 4-5 cartofi » 1 litru bors » sare, piper boabe » 1 cana smantana » foi verzi de leustean, marar, patrunjel, telina » 3 patlagele rosii (merge si bulionul, 2 lingrui) Preparare Carnea si osul spart se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza la timp, se lasa apoi sa fiarba pe coltul masinii de gatit 2 ore. Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliute, ceapa bob de orez, varza taitei. Patrunjelul, sfecla, pastarnacul, telina, rosiile se oparesc si se taie asa, mai marunt. Cartofii se taie cubulete. Borsul se fierbe separat, cu 1 ceapa. Dupa 3 ore de fier se scoate osul, se scutura, se curata-n ciorba si se da la caini ori la ordonante ( ). Se pune tot zarzavatul, fara cartofi. Dupa 20 de minute se pun si aceia, sa fiarba inca, destul. Se toaca foile, se bat cu smantana. La sfarsit se pune si borsul, se potriveste de sare si piper. Se varsa in castron frumos, peste smantana si verdeata. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Promo Contextual |
24 Feb 2005, 05:18 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
24 Feb 2005, 05:20 AM
Mesaj
#4
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Ciorba de burta =Diana-Maria= Avem nevoie de: 4 l de apa. 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca, un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, telina,ardei gras, otet, doua galbenusuri, smintina,sare si mujdei de usturoi. Se spala foarte bine burta si piciorul. In comert exista burta gata curatata. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel,telina, ardeiul gras si o ceapa intreaga, Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Burta fierbe mai greu asa ca trebuie sa aveti rabdare. Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet si 4 linguri de smintina si se amesteca incet cu zeama din oala din care s-au scos legumele. Se mai lasa la fiert 2-3 minute. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se pregateste mujdeiul si se pune in boluri separate la masa, alaturi de smintina, otet si ardei iute. Pentru cei cu probleme la stomac, este preferabil ca mujdeiul sa fie pus in ciorba si si sa fie fiert inca vreun sfert de ora. Pofta buna! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 05:22 AM
Mesaj
#5
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Supa de branza (una din cele mai delicioase supe traditionale germane - in original Käsesuppe):
=Catalinus= Ingrediente (pentru 4-6 persoane): - 500 g carne tocata - 3-4 buc. praz - 450 g branza topita cu verdeata - 300 g branza topita cu smantana - o cutie (mica) de ciuperci - ulei, sare, piper Se prajeste carnea tocata in putin ulei. Se adauga prazul spalat si taiat rondele, prajindu-se in continuare impreuna. Cand sunt gata, se pune totul intr-o oala impreuna cu un intr-un litru de apa, in care se adauga branza topita taiata in bucati mici. Cand branza s-a topit, se adauga ciupercile si se lasa la foc mic inca 15-20 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste calda, cu paine prajita sau bagheta. Puteti incerca, este foarte usor de facut si va garantez ca este... delicioasa! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 05:24 AM
Mesaj
#6
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Supa de bostan e tot un fel de supa crema. =LigiaB= Prajesc o ceapa tocata si 5 catei de usturoi in putin ulei. Dupa ce devine sticloasa, pun 2 morcovi rondele (reteta originala nu spune de morcov, am pus ca asa am vrut eu : ))), si bostanul taiat cuburi 500g (il cumpar taiat gata in punga). Le calesc putin impreuna dupa care torn supa de pui fierbinte. Bostanul trebuie sa fie acoperit trei sferturi. Bagi o frunza de dafin. Fierbi totul pina sa se moaie. Eu o fac in oala sub presiune, in 5-7 minute e gata. O torn in blender (dupa ce am scos foaia de dafin) si iese ca o crema. Pun putina vegeta, piper. Este ff buna. Eu pun cascaval ras deasupra si o lingura de smintina. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 04:10 PM
Mesaj
#7
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Supa de pui si castraveti murati - reteta poloneza
Se prepara supa de pui. Se scoate puiul si se taie fasii. Separat se paseaza castravetii murati (in saramura!). Se adauga treptat in supa, dupa gust. Se fierbe supa cateva minute, apoi se opreste focul, se adauga smantana dulce sau iaurt. Se adauga carnea. Se pune putin zahar, sare, piper, eventual orez fiert. Este o bunatate, desi aspectul verzui poate parea respingator. -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
20 Mar 2005, 09:43 PM
Mesaj
#8
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Supa de linte
= Diana-Maria = Pentru 500 g linte: Clatim lintea si o lasam sa dea un clocot. O fierbem in alta apa, pe principiul 1 parte linte pentru 2,5 parti apa. Fierbem pentru 45 de minute in cratita sau 15 minute in oala sub presiune. Pe durata fierberii, adaugam 2 cepe taiate marunt, 1 catel de usturoi, 2 foi de dafin,ulei (de preferat de masline) si sare. Daca vrem adaugam si rosii proaspete sau suc si la servire se pune otet. Mie imi place sa pun si 2-3 boabe de enibahar. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 10:05 PM
Mesaj
#9
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Supa de dovlecei
= Nushi = 2 dovlecei mici-mijlocii o ceapa zdravana doua linguri de bulion bun, din ala adevarat ulei (de masline sau ce se gaseste) condimente la alegere o oala de 3 litri verdeata (patrunjel sau la alegere, dupa gust si posibilitati) Se curata dovleceii si ceapa, se spala, se taie dovleceii in cubulete iar ceapa se marunteste. Se caleste ceapa pe jumatate, se adauga cubuletele de dovlecel. Se calesc impreuna pana cand dovlecelul s-a patruns putin (si-a schimbat culoarea si consistenta). Se adauga bulionul, se mai caleste si dumnealui putintel (dar nu prea mult ca nu-i sanatos ), dupa care se umple oala cu apa. Se fierbe pana dovlecelul e numai bun de mancat. Se drege de sare, se adauga condimentele, se mai da un clocot si gata. La servire se adauga o lingura de smantana buna. Este delicoasa! Probabil ca bulionul se poate inlocui cu suc de rosii sau rosii iar supa la sfarsit se poate transforma in supa crema. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Nov 2005, 10:11 PM
Mesaj
#10
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Supa de rosii cu fidea
Ingrediente 1 kg. rosii (sau o cutie de bulion) 1 buc. ceapa 1 buc. ardei miere o legatura patrunjel o legatura marar fidea sare boabe de piper Mod de preparare Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute, amestecindu-se continuu, se adauga 2 l de apa si se mai lasa la fiert. Se adauga o mina de fidea,o lingurita de miere, boabe de piper si se potriveste de sare. Dupa ce se stinge focul, se adauga verdeata tocata marunt si se acopera. -------------------- |
|
|
28 Nov 2005, 06:41 PM
Mesaj
#11
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
O reteta la prepararea careia am asistat in weekend si pe care nu vreau sa o uit (chit ca nu e foarte complicata).
Ciorba/supa de salata Ingrediente:
Intre timp, se face o omleta din n-1 oua, eventual si cu ceva verdeturi. Omleta se lasa sa se raceasca apoi se marunteste. Se spala salata si se taie fasii. Oul ramas se bate cu smantana. Se adauga salata si se lasa sa fiarba putin cu restul. Se adauga apoi si omleta si oul batut cu smantana, si putin marar, si se mai lasa un pic pe foc. Se drege de acreala si alte mirodenii, dupa pofta fiecaruia. Sper ca n-am uitat nimic... Si inca ceva... mie mi se parea ca iese nesarata oricata sare as fi pus... aici cred ca este dupa pofta fiecaruia. Acest topic a fost editat de Olaf: 28 Nov 2005, 06:44 PM |
|
|
28 Nov 2005, 06:51 PM
Mesaj
#12
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.126 Inscris: 10 August 04 Din: nu spui; s-a schimbat Forumist Nr.: 4.232 |
Ce supa / ciorba se poate face din sfecla roshie ??? Plz., folks...Danke
-------------------- - "Help us, or else..!"
- "Or else what?" - "Exactly!" Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes) |
|
|
28 Nov 2005, 06:58 PM
Mesaj
#13
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Supa crema de fasole uscata
Ingrediente 2 buc. ceapa 1 buc. telina 1 buc. morcov 1 buc. pastirnac 2l apa sare 80 gr. unt verdeata 500 gr cartofi 300 gr. fasole uscata Mod de preparare Se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa cu alta tot rece atita cit sa acopere fasolea. Cind incepe sa clocoteasca, se schimba apa, cu una fierbinte. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si spalat si se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 ore. Dupa ce fasolea este bine fiarta, se strecoara, apoi se trece prin sita impreuna cu zarzavatul. Se incalzeste 3/4 din cantitatea de grasime in oala, se adauga pireul, se amesteca bine, apoi se subtiaza cu apa in care a fiert fasolea. Se potriveste de sare si piper dupa gust, iar pe deasupra se pune restul de grasime si verdeata tocata. -------------------- |
|
|
28 Nov 2005, 07:02 PM
Mesaj
#14
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Supa de sfecla rosie
Ingrediente 300 g sfecla rosie (mai mica si nelemnoasa) 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 l apa fiarta cu concentrat de pasare (Knorr) 2 foi de dafin sare piper macinat proaspat 2-3 linguri otet de mere 1 ceapa verde 1lamaie Mod de preparare Se curata sfecla de coaja ,se taie marunt. Se fierbe apa cu concentratul de pasare si cele doua foi de dafin. Se adauga legumele taiate si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, 20 de minute. Se scot foile de dafin si se paseaza supa cu legumele prin mixer sau sita. Se stropesc cu sucul stors de lamaie -------------------- |
|
|
28 Nov 2005, 07:21 PM
Mesaj
#15
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.126 Inscris: 10 August 04 Din: nu spui; s-a schimbat Forumist Nr.: 4.232 |
@ Vicos...Danke, tu draga...
-------------------- - "Help us, or else..!"
- "Or else what?" - "Exactly!" Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes) |
|
|
4 Dec 2005, 10:59 PM
Mesaj
#16
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Supa crema de ciuperci si morcovi
550 gr ciuperci, 150 gr morcovi, 1 radacina de telina, 1 ceapa, 200 gr margarina, 100 gr faina, 1-2 felii paine, frunze de telina, sare. Ciupercile se spala, se taie cubulete si se amesteca bine cu 100 grame de margarina topita. Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se caleste faina in margarina ramasa si se stinge cu putina supa. Se strecoara supa, apoi se amesteca bine cau zarzavatul dat prin masina de tocat si cu faina calita. Se adauga ciupercile, date prin masina impreuna cu miezul de paine, si se pune din nou vasul la foc potrivit, amestecand bine. Cand compozitia incepe sa se lege putin, se ia vasul de pe foc. Supa se serveste calda. -------------------- |
|
|
11 Dec 2005, 08:23 PM
Mesaj
#17
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Supa de ceapa
Ingrediente 6 ceape mare 100gr. ulei de masline unt 2 linguri miere cas ras supa de legume instant sare piper Mod de preparare Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, mierea si se amesteca pana s-au inmuita cepele. Supa de legume se infierbanta, se toarna peste cepe atat cat sa le acopere si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se lasa sa fiarba mai departe. Se incalzeste cuptorul la foc marisor (180 grade). -------------------- |
|
|
7 Jun 2006, 01:35 AM
Mesaj
#18
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Spuneti mi si mie va rog o reteta de supa crema de legume, sa iasa consistenta si de culoare galbuie (am mancat asa ceva la un restaurant si mi a placut foarte mult).
Preferabil ar fi ca legumele sa nu fie si prajite inainte (cum e cazul de multe ori la ceapa inainte sa fie pusa in supa). Multumesc! -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 20 April 2024 - 12:33 AM |