HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Andrei Are Nevoie De Noi, Un copil, niste oameni, o viata
Cucu Mucu
mesaj 16 Oct 2009, 12:55 PM
Mesaj #1


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Acum e randul meu sa va cer ajutorul.

Mama copilului este o colega de liceu de-a mea, si, intamplator, cautand pe net urme ale colegilor mei, am dat de strigatul ei disperat. Sunt parinte, si imi pot doar inchipui prin ce trece, gandindu-ma ca noi nu putem dormi toata noaptea daca are bebelu putina febra. Dar ea... dar bebelusul ala, atatea zile prin spital si tratamente! Viata nu e dreapta, dar noi o putem face mai frumoasa! Va rog sa mai facem o minune!


Andrei are nevoie de tratament in strainatate


“Buna,

Sunt Andrei si m-am nascut pe 8 octombrie 2008. Inca de la nastere am avut numeroase probleme, fiind internat si operat la varsta de numai sase zile de enterocolita ulcero-necrotica, cu complicatii grave – peritonita cu septicemie.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu si al unor medici minunati de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucuresti, am trecut peste acest moment greu, dupa mai bine de doua luni de tratament in spital, in sectiile de terapie intensiva si pediatrie.

Astazi, implinesc zece luni, din care sase le-am petrecut internat in spital, avand diferite infectii severe: faringita acuta, stomatita micotica, anemie carentiala, otita medie, otomastoiditã (cu interventie chirurgicala), enterocolita, infectie cu bacilul piocianic, septicemii cu candida, acidoza.

Acum sunt din nou in spital, internat cu laringita si, din nou, infectie cu bacilul piocianic si acidoza metabolica.

In urma unor analize specifice efectuate la Institutul National “Victor Babes”, concluzia a fost ca sistemul meu imunitar a fost si este foarte afectat, orice afectiune, oricat de mica si de banala ar parea, manifestandu-se mult mai intens si mai grav.

Dupa alte analize, efectuate de aceasta data la Spitalul de Copii din Zurich, Elvetia, concluzia este una destul de dura: diagnosticul este neutropenie congenitala severa.

Din pacate, un diagnostic final – pentru tipul de sindrom – si un tratament adecvat (care in unele cazuri este zilnic si pe viata) nu pot fi stabilite decat tot in urma unor analize specifice efectuate in strainatate.

Un lucru este totusi cert, chiar daca este foarte dur: cu toata bunavointa, priceperea si profesionalismul lor, medicii din Romania nu ne pot ajuta, datorita lipsei de experienta, a aparaturii si a studiilor de cercetare pe aceste tipuri de tratamente.
Singura noastra sansa ramane astfel tratamentul in strainatate, unde din pacate C.N.A.S. nu ne-ar deconta (prin formularul E112) un tratament pentru o boala cronica.

Eu nu stiu ce inseamna toate aceste cuvinte, stiu doar ca ma chinuie si nu ma lasa sa ma bucur de viata.
Cei care doresc sa imi intinda o mana de ajutor o pot face in conturile umanitare de mai jos, deschise la Banca Comerciala Romana, Sucursala Rm. Sarat :

Cod IBAN : RO65 RNCB 0097 0039 9051 0001 – LEI

Cod IBAN : RO38 RNCB 0097 0039 9051 0002 – EURO

Cod BIC (sau SWIFT) : RNCBROBU sau : RNCBROBUXXX

Nume titular cont : Bilauschi Daniela Nicoleta

Pentru o vorba buna, va rog sa luati legatura cu parintii mei :

Daniela Bilauschi – 0745.06.33.42
e-mail : dana_bilauschi@yahoo.com
Lucian Bilauschi – 0745.00.24.30
e-mail: lucian_bilauschi@yahoo.com
Va multumesc din suflet!
Andrei”



--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 16 Oct 2009, 01:05 PM
Mesaj #2


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



50€ de la mine, ajung in 3-4 zile.


ce suma trebuie sa stranga si cu ce spital/institut colaboreaza?


poate cineva de pe han care se pricepe, sa-i faca un sait, blog ceva?

Acest topic a fost editat de Felina: 16 Oct 2009, 01:07 PM


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 16 Oct 2009, 03:17 PM
Mesaj #3





Guests






Eu as dori sa le stiu adresa ca sa le pot trimite ceva in plic - cum am facut si pana acum pentru ca transfer bancar e prea scump pt mine.

Pe langa ce suma trebuie stransa te rog mai zi-ne si pana cand. Ma intereseaza mai ales pana cand pentru ca eu momentan sunt in subzistenta si n-am nici macar din ce-mi plati chiria, dar in 2-3 saptamani banuiesc ca voi reusi sa ma rup de 20-30 lire macar. Si daca data limita se intinde pana peste 2-3 luni, atunci voi mai putea "scapa" cate ceva intre timp.

Si tine-ne la curent cu cat se strange/cat mai trebuie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Oct 2009, 03:17 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
dascalita
mesaj 16 Oct 2009, 08:15 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.371
Inscris: 2 May 05
Din: galati
Forumist Nr.: 6.233



Sper sa putem intinde o mana de ajutor acestor parinti disperati si acestui copil ce se lupta sa traiasca!
Voi contribui si eu la aceasta campanie, luni sper sa pot ajunge la banca.
Marius, da-ne detalii legate de termene, cand trebuie sa plece ?


Hangii, ati demonstrat de atatea ori ca suntem cu adevarat o comunitate speciala, s-o facem si de data asta! thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 17 Oct 2009, 12:20 PM
Mesaj #5


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Revin in viteza, inca nu am reusit sa iau legatura cu colega mea, am lansat mesajul sub impresia socului pe care l-am avut, problemele de genul asta te afecteaza mult mai tare cand cunosti cumva persoana.

O sa revin cu detalii imediat ce le am. Eu nu va pot promite o viata mai buna dincolo pt gestul vostru, nici macar un loc in fata la poarta raiului, pt ca nu stiu daca mai exista ceva dincolo de moarte. Dar ce va promit eu - va promit ca toata viata veti trai cu gandul ca, prin gestul vostru, i-ati salvat viata unui copilas. Puteti trai cu gandul asta? mwah1.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dascalita
mesaj 17 Oct 2009, 08:05 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.371
Inscris: 2 May 05
Din: galati
Forumist Nr.: 6.233



Sa speram ca ne vom urni cat nu va fi prea tarziu si micutul Andrei il va avea pe ingerasul lui aproape ! Am speranta ca vom raspunde rugamintii tale, Marius, cat mai multi.
Stiu ca aceasta comunitate de oameni adevarati nu va ramane insensibila, am simtit la campania pentru Florin cata omenie se ascunde in spatele unor ID-uri.Datorita voua Florin se misca acum, greu dar se deplaseaza cu cadrul.Atunci ati facut o minune, oameni buni.Hai sa mai punem umarul la inca una!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 20 Jan 2010, 11:59 AM
Mesaj #7


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Revin, ca am disparut ca magarul in ceata din cauza pentru ca deoarece avusei ceva probleme de rezolvat intre timp, si postez un mail primit ulterior de la mama copilului, dupa cum v-am spus, fosta colega de liceu cu mine:

"
Buna,[...]
Mesajul pe care il ai tu este mai vechi, de atunci s-au intamplat mai multe. Pe scurt.... Andrei a implinit pe 8 octombrie 1 an .... si vreo 8 luni jumate le-am stat prin spital. Ultima data cand am ajuns la spital am luat salvarea de la Buzau ca altfel nu mai ajungeam. Au fost probleme de la inceput dar astia de la Ramnic (aici am nascut) nu mi l-au dat sa plec cu el la Bucuresti (au zis ca isi revine), dar nici nu s-au sinchisit sa-i faca analize. Cand s-au gandit sa-i faca analize, Andrei era deja in septicemie si atunci s-au hotarat sa ne trimita la Bucuresti. Pe biletul de trimitere era trecut diagnostic: pneumonie de aspiratie (care poate fi tratata si intr-un dispensar comunal) si nu vroia sa ne primeasca nici un spital din Bucuresti. Am sunat si eu si Luci pe toata lumea si dupa vreo 3 ore de telefoane am reusit sa ajungem la o doctorita din "Grigore Alexandrescu" care a zis sa venim cu el la Bucuresti. Pe salvare intrase in coma si voma materii fecale. Am ajuns cu el in curtea spitalului si nu ne-au dat voie sa-l dam jos din salvare pana n-a coborat doctorita cu care vorbisem. Nu ne-au dat sanse ca o sa supravietuiasca, dar a trecut peste operatia de peritonita de la 6 zile. Au fost sanse de 5% sa supravietuiasca, dar ne-a ajutat Dumnezeu. Am fost externati; stateam 2-3 saptamani acasa, apoi facea otite, laringite, racea si iar plecam la capitala.... (eram deja de-ai casei). La 4 luni a fost operat si la ureche de otomastoidita si apoi nu stiu cate timpanotomii.... Am facut niste analize la "Victor Babes" si ni s-a spus ca are o problema pe sistemul imunitar. Am contactat clinici din toata lumea sa ne primeasca cu el sa-i facem analize complete si sa ne puna un diagnostic. Ne-au raspuns cei din Elvetia de la "Kinderspital Zurich" si am fost noi cu probe de sange acolo; s-a confirmat un diagnostic de neutropenie congenitala severa, dar erau vreo 19 tipuri de neutropenii si trebuia sa descoperim exact care tip este.
A urmat perioada concediilor - cand cei din Elvetia, cand cei din Romania........ pana pe 3 august cand iar am ajuns la spital, de data aceasta in starea cea mai grava. Pana atunci aveam timp sa ajungem la Bucuresti cu masina noastra, de data asta a trebuit sa plecam cu salvarea (salvarea fara medic, pentru ca medicul de pe salvare a spus ca daca ea pleaca la Bucuresti cu noi, o sa ramana intreg judetul fara medic pe salvare)......... avem un sistem......... L-au stabilizat la Bucuresti si dupa 12 zile a facut iar acidoza de a ajuns in terapie intensiva intr-o stare atat de grava ca iar nu ne dadeau sanse. Am avut noroc ca a fost de garda pe neonat doctorita care avusese grija de noi dupa operatia de peritonita, si a vorbit cu cealalta doctorita si m-au lasat sa intru la el. Era in coma ... cand i-am vorbit la ureche a deschis ochii si a intors capul spre mine. Zambeau si asistentele si doctoritele ca m-a recunoscut; a picat iar in coma si peste 30 de min si-a revenit; atunci ele au inceput sa rada si au spus "A SCAPAT SI DE DATA ASTA!"

Eram disperata nu stiam ce diagnostic are, cu el in spital si facea acidoze repetate. Noroc cu doctorita care a fost in noaptea aia de garda pe pediatrie, ca le-a sugerat celorlati doctori sa se gandeasca totusi la o boala pe metabolism si incepi iar sute de analize....... Profesorul ne-a spus : "Ghinionul vostru ca v-ati nascut in Romania ..." .... a inceput depistarea diagnosticului pe bajbaite in Romania, pentru ca intre timp trimisesem analize in Germania. Simptomele si manifestarile lui se potriveau pentru 2 boli. Profesorul din Elvetia nu ne mai putea ajuta pentru ca el era specialist pe boli de imunitate si trebuia sa prezinte cazul unui coleg specialist pe boli metabolice.

Ca sa plecam cu el ne spusese ca ne costa in jur de 30.000 euro si dupa parerea lor era mai ieftin pentru noi sa trimitem probe prin curier. Ne-am interesat si de celebrul formular E112, dar C.J.A.S. nu deconteaza in afara decat tratamente si investigatii care se fac in Romania (o logica zdrobitoare la poporul roman; le-am si spus: "Pai daca le pot face in Romania de ce-as mai pleca in afara? de fite?!"). Atunci am inceput sa trimitem mesjul pe net si am mers la firmele din Bucuresti unde am lucrat, ca sa strangem bani. Din Elvetia a venit diagnosticul de Glicogenoza tip Ib, o boala foarte rara care afecteaza intai ficatul si rinichii; nu are voie sa manance lactoza, fructoza, zaharoza si sucroza..... Stiam ca avem nevoie de un pediatru si un nutritionist care sa ne urmareasca si am cautat disperati un nutritionist. A acceptat sa ne urmareasca -pe boala asta- o doctorita de la I.O.M.C. la care suntem primii pacienti cu Glicogenoza, dar se tot duce in afara la simpozioane si a prezentat cazul nostru unui profesor din Austria, care o supervizeaza si pe ea. Acum au anuntat-o ca la sfarsitul lui noiembrie profesorul de acolo vrea sa-l vada pe Andrei, asa ca trebuie sa plecam in Austria. Deocamdata asteptam confirmarea de la spitalul din Salzburg asupra datei cand trebuie sa fim acolo si bineinteles asupra costului.

Pe scurt pana la varsta de 1 an era sa-l pierdem de 4 ori; a avut doua interventii chirurgicale (la 6 zile si la 4 luni), a facut septicemie de 3 ori si de 3 ori a facut acidoza severa, dar pana acum ne-a ajutat Dumnezeu sa trecem peste tot "(l-am botezat la 8 zile in terapie intensiva). "Ori ati fost voi prea ghinionisti sa aveti un copil cu probleme, ori e el pre norocos ca a scapat de atatea ori de la moarte..." - ne-a spus cineva....

Doctorita de la Grigore care ne stie de la inceput ne-a zis ca asa cu un caz ca al nostru simte si ea ca face medicina, pentru ca in Romania, medicina e la nivel de muci si diaree, deoarece ceilalti se pierd pe drum. Ne-a spus ca daca nu ne-am fi zbatut atat ea singura n-ar fi reusit (nici n-ar fi avut cum, pentru ca analizele specifice pentru boala asta nu se pot face in Romania si au costat....) In urma mesajului de pe internet au fost oameni care au fost impresionati de povestea noastra si au depus bani in cont (sa le dea Dumnezeu sanatate atat lor, cat si familiilor lor si in special copiilor). Le multumim tuturor, pentru ca daca n-ar fi fost ei n-am fi reusit sa facem analizele in Germania si Elvetia, sa ajungem in punctul in care am suntem acum.

Ne rugam ca Andrei sa nu mai faca crize de acidoza, sa reusim sa ajungem cu el in Austria, si noua sa ne dea Dumnezeu putere sa fim alaturi de el.

In spital am cunoscut si cazuri care n-au supravietuit....

Se pare ca pentru noi Dumnezeu a rezervat ceva... O doctorita mi-a spus ca ar fi bine sa gandesc asa: "Daca Dumnezeu crede ca lui ii va fii bine aici pe pamant o sa supravietuiasca, daca nu ......... va trebui sa va impacati cu situatia...."
Noi, ca parinti trebuie sa credem ca lui II VA FI BINE AICI PE PAMANT! Am facut un site pentru el, dar n-am mai avut timp sa-l actualizam, in cel mai scurt timp vom remedia si problema asta... ne cam face figuri PC-ul asta.... Inca o data iti multumesc, si orice ajutor din partea oricui e bine-venit! http://andreibilauschi.xhost.ro/



[...] Cam asta este pe scurt povestea noastra ... si totusi, parca nu pot fi exprimate in cuvinte toate trairile, toate momentele prin care am trecut .... de la agonie, la extaz ....... am imbatranit sufleteste un pic .... s-a schimbat total viziunea asupra vietii .... Salutari tuturor si multa sanatate!"



Cam asta ar fi povestea acestui mic pui de om, care refuza sa isi lase parintii cu sufletul pustiu si se agata de viata cu orice pret!


Sa va mai spun eu ceva, in completare, despre spitalul din Ramnicul Sarat : daca vreodata, cumva, va loveste pisica neagra prin zona si chemati "salvarea", rugati-va de ei sa va duca la alt spital, nu la cel din Ramnic. Daca nu vor, sariti din masina, mai aveti sanse sa scapati cu viata. Odata intrati pe poarta spitalului, sansele voastre tind vertiginos spre zero.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 20 Jan 2010, 01:07 PM
Mesaj #8


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Mersi pentru update Marius. Poate reusesc sa mai contribui cu ceva la salariu.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 12 Apr 2010, 12:57 PM
Mesaj #9


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



“Ghinionul de a te naste roman!” Vorbele unui OM mare, rostite in fata neputintei de a mai face ceva. Destinatar: Andrei, un inger de 1 an si 6 luni, victima unei combinatii de boli de multe ori devastatoare: una pe metabolism (glicogenoza) si alta pe imunitate (neutropenie). Pentru el, in Romania nu se mai poate face nimic, nici analize si, cu atat mai mult, nici tratament. Singurele lui sanse raman strainatatea si mila celor care il pot ajuta sa ajunga acolo.

Haideti sa il ajutam, donand fiecare impozitul de 2% la Crucea Rosie Buzau , care va redirectiona apoi acesti bani in conturile umanitare deschise pentru el.

Daca vreti sa aflati mai multe despre el, intrati pe site-ul:

http://andreibilauschi.xhost.ro/



Formularele completate le puteti expedia, pana cel tarziu luni 10.05.2010(ultima zi de depunere a formularelor la ANAF, de catre oamenii cu suflet mare de la Crucea Rosie Buzau este 14.05.2005), prin posta la adresa noastra:



Dest: Bilauschi Daniela

Str. Cpt. Zaganescu, Nr. 6

Cod 125300, Loc. Rm. Sarat

Jud. Buzau



Multumim din suflet tuturor!

MULTA SANATATE!



Andrei, Daniela si Lucian Bilauschi


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:16 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman