HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Meniu De Craciun
nefertiti-old
mesaj 19 Dec 2005, 03:57 PM
Mesaj #1


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Ce gatiti de Craciun? hmm.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 19 Dec 2005, 04:04 PM
Mesaj #2


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie biggrin.gif biggrin.gif ) prajiti , cartofi la cuptor
o prajitura ceva



--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 Dec 2005, 04:34 PM
Mesaj #3


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Sarmale si io, carnati si d'astea la fel, o ciorba acraaa... da' o reteta de sos acrisor pt rata n-ai? unsure.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Dec 2005, 04:34 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Kyklos
mesaj 19 Dec 2005, 05:34 PM
Mesaj #4


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Meniuri pentru ovo-lacto-vegetarieni :

Sarmalute din orez , pasat , soia .
Oua umplute cu masline , maioneza , branza .
Cozonac cu mac
Cartofi cu legume mexicane .
Si ......salata de fructe ....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 19 Dec 2005, 07:28 PM
Mesaj #5


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 05:04 PM)
Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie biggrin.gif biggrin.gif ) prajiti , cartofi la cuptor
o prajitura ceva

ia zii ce prajitura faci?
baga si reteta de cartofi... tongue.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 19 Dec 2005, 09:32 PM
Mesaj #6


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



prajitura asta tongue.gif

Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  DSC04819.JPG ( 84.89K ) Numar descarcari: 65
 


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 Dec 2005, 09:36 PM
Mesaj #7


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



drool.gif vreau retetaaaa!


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 19 Dec 2005, 09:41 PM
Mesaj #8


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:36 PM)
drool.gif vreau retetaaaa!

eeeeeeeeeee, da cine nu o vrea laugh.gif

sa stii ca e muuuulta munca dar se merita rolleyes.gif
si o scriu doar daca aveti pe acolo mascarpone si un inel din ala inalt de pus pe langa blatul de tort ca sa poti inalta crema
altfel nu stau lipite piscoturile alea de unele singure
tortul sta peste noapte la frigidou cu inelu ala jur imprejur si asa pana a doua zi se lipesc piscoturile, care vin inecate in lapte cu rom ,bine de blat
capito ?
aveti asa ceva prin magazinou de cumparat ? inelu ?



--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 Dec 2005, 09:47 PM
Mesaj #9


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



avem di tati! ohyeah.gif baga reteta!!!!!!!!!!!!


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 19 Dec 2005, 09:48 PM
Mesaj #10


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



am uitat
rata e cu portocale, intra la capitolul acrisoara ? unsure.gif
ca altfel nu stiu nici un sos acrisor


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 19 Dec 2005, 09:52 PM
Mesaj #11


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:47 PM)
avem di tati! ohyeah.gif baga reteta!!!!!!!!!!!!

stai ca trebe sa traduc toata noaptea, ok ?
deci pana la Craciun oi fi si eu gata
rabdare si tutun, deci



--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 19 Dec 2005, 09:52 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Lasa, draga, rata aia in pace si zi reteta la minunea de mai sus! tongue.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 Dec 2005, 09:55 PM
Mesaj #13


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Iote pe Maraaaa! laugh.gif

Nu de rata cu portocale vorbesc, aia stiu.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 19 Dec 2005, 10:03 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



hmm.gif Oiski, ala nu e Tortul Tiramisu? Faza cu inelul n-o stiam. O cratita rasturnata merge? biggrin.gif
unsure.gif Desi piscoturile alea din poza nu arata ca ar fi fost trecute prin cafea. Poate e alt tort. Oricum, dau reteta, poate te ajuta la tradus.

Reteta:

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu
1 cutie mascarpone
1 cutie frisca Hulala
3 oua
150 gr zahar
esenta de rom
cacao
cafea fara zahar sau nes fara zahar
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine. ( Se poate folosi mixerul).
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus , amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului. Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi , terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.

Acest topic a fost editat de denise: 19 Dec 2005, 10:11 PM


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 19 Dec 2005, 10:23 PM
Mesaj #15


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Tort Malakoff

Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el.

Pentru blat
2 oua
75 gr zahar
1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta.
75 gr faina
1/2 pachetel de praf de copt

Crema si ornament

5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri tongue.gif )
130 gr zahar pudra
200 gr unt
400 gr mascarpone
6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari laugh.gif
50 gr de miere cu cirese
150 gr lapte
450 gr de piscoturi
300 ml frisca
cacao


preincalziti cuptorul la 180 °

o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt

scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei


Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. ohyeah.gif
In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor rolleyes.gif
Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit.


Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit.
Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult.

Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile laugh.gif deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix.
1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte)
apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema
se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort
se orneaza ca in fotografie

SUCCES !




--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 19 Dec 2005, 10:25 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



laugh.gif Da, e alta reteta, dar tortul arata cam la fel. Pentru cei care nu au inelul ala minune- serios, merge un vas si se lasa pentru a doua zi in frigider- cand se fac si ornamentatiile.


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 19 Dec 2005, 11:33 PM
Mesaj #17


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 10:23 PM)
Tort Malakoff

Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el.

Pentru blat
2 oua
75 gr zahar
1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta.
75 gr faina
1/2 pachetel de praf de copt

Crema si ornament

5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri tongue.gif )
130 gr zahar pudra
200 gr unt
400 gr mascarpone
6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari laugh.gif
50 gr de miere cu cirese
150 gr lapte
450 gr de piscoturi
300 ml frisca
cacao


preincalziti cuptorul la 180 °

o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt

scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei


Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. ohyeah.gif
In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor rolleyes.gif
Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit.


Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit.
Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult.

Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile laugh.gif deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix.
1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte)
apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema
se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort
se orneaza ca in fotografie

SUCCES !

Da' ce lunga e reteta asta... rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 20 Dec 2005, 03:42 PM
Mesaj #18


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Vad ca Michelu a ramas fara grai rofl.gif
Deci Michelule finantezi ceainaria aia sau ba ? laugh.gif


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 20 Dec 2005, 03:47 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



M-am oferit si eu sa administrez ceainaria, dar m-a repartizat la contabilitate, rautatea. Cica ea e manager! devil.gif

Oiskinella, e lunga rau reteta aia! Una mai usoara si la fel de buna n-ai? rolleyes.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 21 Dec 2005, 08:11 AM
Mesaj #20


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Muieti is posmagii ?.Exact asa faceti voi harhar.gif .Nu mai capatati nimica.
Poate doar o bucatica de carnatz rolleyes.gif biggrin.gif

Descarca fisierul/ele
Fisier atasat  DSC04877.JPG ( 64.51K ) Numar descarcari: 36
 


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 19 Dec 2010, 10:57 PM
Mesaj #21


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Mai aveţi sugestii de Crăciun? Mai uşoare, adică nu atâta porc...


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 Dec 2010, 11:49 PM
Mesaj #22


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.060
Inscris: 26 December 05
Din: Cimişoara
Forumist Nr.: 7.531



cârnaţi fript cu hrean drool.gif da, ştiu, e de porc... rolleyes.gif daaar... salată de vinete, salată de boeuf, ciuperci umplute, salată de ton şi murături combinate, cu de toate biggrin.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Vot deBlam, gazetă de opinie necerută, dar oportună!
Fractalia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 14 Jan 2011, 03:48 PM
Mesaj #23


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Pentru Craciunul viitor, sarmalele pot fi si din carne preponderent de vita cu putina costita afumata. Sunt o minune fierte in vin.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 14 December 2017 - 08:56 PM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic