HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Reteta Creveti?, cine are asa ceva?
Ionutz69
mesaj 18 Jul 2004, 12:56 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 21 December 03
Forumist Nr.: 1.581



Salutare!

Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste retete de preparare creveti.
M-au zapacit astia pe Discovery Channel si pe RTL2 cu niste retete dar cum nu am prea retinut, acum stau cu crevetii in congelator.

Va raman profund recunoscator si va invit la o portie...

Ionutz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 18 Jul 2004, 07:52 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



APERITIV CU VINETE,OREZ SI CREVETI
Pentru 6 persoane
4 vinete
150gr orez
ulei de masline e preferinta!)
1 ceapa
50gr vin alb
250gr creveti mici,curatati(aici circula in pungi,fieti si mici cit juma de deget)
400gr zeama de legume(KNORR)
3 linguri patrunjel
sare,piper
2 cesti suc de rosii cu busuioc(sau fara!)
Mod de preparare·
1)Curatati vinetele de coaja taiati-le felii in lung si dati-le cu sare.
Lasati-le intr-o strecuratoare mare 30 min ca sa se duca gustul amarui,apoi le spalati si le stoarceti de apa.Le prajiti in ulei incins.
2)Caliti putin ceapa.Adaugati orezul si continuati calirea.Stingeti cu vinul alb si turnati zeama de legume.Lasati orezul sa fiarba pina se resoarbe toata zeama.Adaugati crevetii si patrunjelul,sarea si piperul si amestecati usor.
3)Puneti jumatate din feliile de vinete intr-o tava micuta,deasupra orezul obtinut si pe deasupra restul vinetelor.
4)Coaceti la cuptor 30min la 180gC
5)Serviti cald cu sos de rosii cu busuioc(preparat)

File de salau cu ragout de creveti
Ingrediente:
File salau 0.900 kg
· Unt 0.050 kg
· Vin alb sec 0.100 kg
· Creveti 0.150 kg
Ciuperci 0.100 kg
Ceapa 0.100 kg
Frisca lichida 0.150 kg
Zeama de lamaie 0.050 kg
Sare 0.030 kg
Piper alb 0.002 kg
Faina 0.050 kg
Busuioc 0.002 kg
· Patrunjel verde 1 leg
Mod de preparare· Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina · In untul incins se prajesc feliile de peste pe o parte dupa care se intorc pe cealalta parte dupa care se adauga patrunjelul verde taiat marunt,zeama de lamaie si vinul alb · Dupa ce am adaugat ingredientele de mai sus vom innabusi feliile de salau · Ceapa curatata se taie marunt(foarte fin),se caleste si se adauga si ciuperciletaiate marunt,crevetii si busuiocul.Adaugam sare si piper alb · Peste creveti se strecoara zeama de la fileul de salau si se da in fiert dupa care se va aduaga faina amestecata cu frisca lichida,se mai adauga putin vin si zeama de lamaie · Feliile de peste se vor servi cu acest ragout deasupra.


PASTE CU CREVETI SI LEGUME
Ingrediente: ¾ ceasca de unt, 2 catei de usturoi taiati marunt, 20 creveti congelati potriviti ca marime, 2 buchetele de broccoli, 4 ciuperci mari taiate felii, ½ lingurita de cimbru uscat, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita busuioc uscat, 1 dovlecel mic (zucchini) taiat felii subtiri, parmezan, un pachet de spaghete fierte si scurse
Mod de preparare: Se topeste 1/3 din unt intr-o craticioara mica la foc potrivit, se adauga usturoiul si se lasa circa 1 minut. Se pun crevetii si se lasa pana devin roz, circa doua minute pe fiecare parte. Se scot si se pun deoparte. Restul de unt se adauga in craticioara si se topeste. Se adauga si broccoli, ciupercile, oregano, cimbrul si busuiocul si se lasa circa 2 minute la foc potrivit. Dupa aceea se pune si dovlecelul si se lasa amestecul pe foc pana cand legumele se fragezesc. Se lasa focul mic, se pun crevetii peste legume si se mai lasa putin sa se incalzeasca. Se aranjeaza crevetii si legumele peste spaghete si se garnisesc cu sosul de unt cu usturoi ramas in craticioara. Se presara parmezan si se servesc imediat.

SUSHI SI OREZUL DE SUSHI

Intai de toate, orezul trebuie sa fie din cel cu bob mai grasut.
Orezul se fierbe folosind volume egale orez/apa, dupa cum urmeaza:
2 cesti (180 ml) orez... 2 cesti apa (ies cam 4 cesti de orez fiert)
Se pune la rice-cooker ori se fierbe in oala, pe aragaz, dupa urmatorul algoritm:
- se acopera oala cu un capac greu; se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba
- se da la foc mare 1 minut
- se da la foc mic 4-5 minute
- se da la foc ff mic 10 minute
- se ia de pe foc si se lasa la "odihna" inca 10 minute, fara a ridica capacul
Se amesteca intr-un bol mic otet (de orez, de preferinta), zahar si sare, in urmatoarea proportie:
5 cesti orez fiert...3+1/2 linguri otet...1 lingura zahar...1+1/2 lingurite sare
Se pune orezul fiert (fierbinte) intr-u caston, se adauga "sosul" de otet, zahar, sare si se amesteca cu o spatula de lemn, fara a strivi boabele (se fac miscari "de taiere"); daca e prea apos, i se face domnului orez vant cu evantaiul, pentru a se evapora excesul de lichid. Pana la folosire, orezul de sushi astfel preparat se lasa in castron, acoperit cu un prosop umed.
INGREDIENTE PT. SUSHI- peste: somon crud (felioare); ton crud (asemenea); somon afumat
- conserve de peste: ton, macrou
- fructe de mare: arici de mare(crud, scos din carapace); icre de somon; picioare de crab (fiert; scos din carapace); creveti (cruzi sau fierti, scosi din carapace); caracatita (cruda sau fiarta, felioare); sepie (cruda, felioare)
- carne : pui (preparat "teriyaki"), porc (ham)
- legume: castraveti; avocado; porumb (boabe, din conserva)
• facultativ: ceapa (felii subtiri), maioneza, lamaie (felii), nori (un fel de hartie din alge)
• bligatoriu (desi pot lipsi la unele retete): sos de soia (shoyu); pasta de wasabi (horse radish paste, de culoare verde si cu gust asemanator hreanului); felioare de ghimbir (ginger) marinat (in otet si zahar, cred)
-se insoteste de: ceai verde (matcha e cel mai bun, dar la urma oricare) sau bere!
COMBINATII:
1. Somon afumat (orez de sushi, somon afumat, ceapa, maioneza; ingredientele "obligatorii" pot lipsi)
- se tapeteaza un castron putin adanc cu felii de somon afumat
- se pune in castronul tapetat orez de sushi; se preseaza
- se rastoarna castronul pe un platou
- se "orneaza" cu maioneza si se presara cu felii de ceapa, ori se pun doar felioare de lamaie
- se taie ca un tort si se haleste cu mana sau cu betisoarele (exersati!)

2. Somon, ton, fructe de mare (peste crud, felii, ingredientele "obligatorii")
- se iaU, cu mana uda, din castron, cantitati mici de orez si se formeaza gramajoare aidoma mititeilor romanesti
- se ung "mititeii" cu un strop (cat un bob de mazare) de pasta de wasabi
- se aseaza pe fiecare "mititel" o felie de peste ori un crevete ori o felie de caracatita etc
- se aseaza "mititeii" frumos pe un platou
- cand se mananca, fiecare inmoaie "mititelul" ales in sos de soia (care e picurat intr-o farfuriuta in fata fiecarui mesean); dupa fiecare imbucatura se ciuguleste o felioara de ghimbir marinat, care "spala" papilele in vederea degustarii imbucaturii urmatoare
3. Carne, legume (vezi mai sus).


Pofta buna!
wink.gif

Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 18 Jul 2004, 07:57 PM


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ionutz69
mesaj 18 Jul 2004, 08:48 PM
Mesaj #3


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 21 December 03
Forumist Nr.: 1.581



danke!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Jul 2004, 08:48 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Diana-Maria
mesaj 18 Jul 2004, 09:37 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



[B]Oua cu creveti-6oua
-100creveti
-2dl.maioneza
-2 foi de salata
-2rosii tari
-1lingura suc de lamaie
-1praf de ardei iute
se pun ouale la fiert. intre timp se pun foile de salata si rosiile taiate in farfurii. cand ouale sunt reci, se taie in doua si se separa albusul de galbenus. galbenusurile se dau prin sita, se amesteca cu crevetii taiati, maioneza, sucul de lamaie si ardeiul iute.se umple albusurile cu aceasta compozitie, si se aseaza in farfuriile pregatite.

SALSA de creveti:
-300gr.creveti
-1ceapa
-100gr.mazare fiarta
-1lingura de curry
-100gr.smantana
-unt(pt. prajit)
-se taie marunt ceapa si se pune la prajit in unt.se adauga crevetii si se lasa sa se prajeasca un pic la foc tare. adaugati mazarea cu apa si delikat, si cu lg. de curry.Se amesteca totul bine si se adauga smantana, se ia de pe foc. Se serveste cu orez.


SALATA CU CREVETI
Tai salata verde (cu cat pui de mai multe feluri cu atat e mai bine),peste salata tai 1-2 rosii,peste rosii adaugi salsa rosa (se numeste si salsa cockteil),intre timp fierbi creveti,ii pui peste salsa ,presari totul cu porumb fiert,stropesti cu ulei de masline,sare si otet (de preferinta otet balsamic) amesteci totul si ...gata!

CREVETI CU PASTE

Intr-o tigaie pui ulei de masline ,2-3 catei de usturoi intregi, 400 g de rosii taiate cubulete ( sa nu pui bulion),le lasi sa se coaca 10 min. si adaugi creveti ,sare ,piper,patrunjel si foi de busuioc daca ai,le mai lasi pe foc pana sant copti creveti dupa care amesteci sosul cu 200 g de spagheti fierte .


CREVETI IN FOI DE PLACINTA
Ingrediente:
-maioneza
-pasta de tomate
-zahar
-mustar iute
-vin sec
-smantana
-creveti
-foi de placinta
-unt
-taitei proaspeti
-uei
-salata verde
-sare si piper
Sosul se face amestecand maioneza cu pasta de tomate,mierea,mustarul,vinul sec si smantana.se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se unge o foaie de placinta cu putin unt topit,se aseaza o a doua foaie deasupra si se taie in trei fasii.se aranjeaza cate 2 creveti pe fiecare fasie,astfel incat cozile sa iasa putin afara la fiecare capat,apoi se ruleaza.se leaga cate doi taitei(fideluta) in jurul ruloului.se procedeaza asa cu toti crevetii.
Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile cu creveti timp de 2-3minute,pana cand devin aurii.se scot rulourile se scurg bine de ulei si se mentin la cald.se servesc cate 2 rulouri la portie aranjate pe foi de salata,cu sosul preparat.


...Sau poti, pur si simplu, sa ii prajesti si sa ii stropesti cu lamiie!
smile.gif


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Jul 2004, 01:59 AM
Mesaj #5


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Ionutz, iti dau si eu o reteta a mea aici, simpla si delicioasa. Ii zice "creveti scampi" dar am impresia ca numele este un pleonasm, deci poti sa le zici doar "scampi".

La 1/2 kg de creveti, topeste 2 linguri de unt si pune cam tot atat ulei de masline, sare si piper, usturoi dupa cat iti place, 1 lingura de zeama de lamaie si o mana de patrunjel tocat marunt. Amesteca bine, pune crevetii spalati si curatati* si baga la cuptor mediu pana cand crevetii devin opaci si rozalii.**

Altfel, eu de multe ori ii pun pe gratar insirati pe bete de kebab, doar dati cu un pic de ulei de masline, sare si piper si ii mananc asa, ori pusi in salate.

*Pentru cine nu stie, cind cumparati creveti - cei roz sunt deja gatiti la abur, cei gri sunt cruzi. Daca au coaja pe ei, se curata (se poate lasa codita pentru motive estetice) si se taie pe spate cu un cutit bine ascutit - asta va scoate la iveala "stomacul" lor, care uneori este un firicel transparent, alteori este plin si este negru. Daca nu-l vedeti, dati cu o scobitoare dintr-o parte intr-alta, si va iesi la iveala.

** este foarte important ca sa nu fie gatiti prea mult, caci isi schimba total textura - devin tari si oarecum fara gust. In cele mai multe cazuri, la foc iute (tigaie, gratar) 1-2 minute pe fiecare parte este suficient pentru crevetii negatiti (desi la cuptor poate dura 5-10 minute, depinde de cuptorul fiecaruia) - in orice caz, nu plecati de langa ei.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:59 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman