HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Salata De Vinete
Rikita
mesaj 7 Jul 2004, 08:56 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



niciodata nu reusesc sa o fac ca la romani... e destul de buna si cum o fac eu, dar nu are chiar acelasi gust ca salata de vinete care am mancat in romania...

si saptamana urmatoare avem o petrecere la sectia de romana la facultate si am promis sa aduc salata de vinete...

puteti sa-mi dati niste sfaturi ce as putea sa fac fals eu... sau ma dati reteta cum o faceti voi si eu vad ce nu fac bine?

sau e, cum a spus un prieten al meu, ca vinete in germania nu au acelasi gust ca in germania, si niciodata n-o sa reusesc sa fac adevarata salata de vinete?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 7 Jul 2004, 09:06 PM
Mesaj #2


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.792
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Rikita, incearca cu ulei de floarea-soarelui wink.gif

Am retete pt. tine, aici *click*


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 7 Jul 2004, 10:10 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Iti voi da reteta mea, sper sa iti placa...

Reteta mea de vinete
Se coc vinetele pe flacara sau gratar, dar flacara sa fie, le cojesti si le lasi cateva ore sa se scurga pe un plan incliinat (sucul acela al lor e maar si strica gustul si pe deasupra cade greu la ficat).
Apoi:
* cureti cateva cepe potrivite (sau una mare), o dai pe o razatoare nu foarte fina - potrivita, si apoi intr-un tifon bun storci bine ceapa de zeama.
* pui in vasul de mixer ceapa stoarsa cu putina sare(sare daca nu e destula mai adaugi si pe parcurs), apoi adaugi putin ulei de floarea soarelui de buna calitate si vegeta (nu prea multa vegeta ca strica gustul) si mixezi pana se face ca o pasta.
* adaugi acum doua galbenusuri de ou si amesteci cu mixerul pana se face mainoneza, adaugi ulei si faci mainoneza in continuare (sa fie cam/aproape aceiasi cantitate de mainoneza pe care o ai si de vinete, poate fi si cu o idee mai putina maioneza)
* vinetele le pui la robotul de bucatarie pentru a le marunti bine si apoi le adaugi la maioneza facuta dupa care amesteci iar cu mixerul sau cu robotul pana se omogenizeaza bine.

Sper sa-ti iasa bune, pofta buna!

PS: Tu nu esti romanca? de unde esti?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 7 Jul 2004, 10:10 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mistinguett
mesaj 8 Jul 2004, 04:18 AM
Mesaj #4


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Rikita, iti dau si reteta mea de salata de vinete - care o fac atat de des...

Eu coc vinetele direct pe flacara de aragaz data la maxim dar invelite in 2 folii de aluminiu. Le coc pentru 5 minute pe fiecare parte (pe 4 parti) dupa care desfac folia de aluminiu (taiata cu un cutit si atentie, sunt aburi fierbinti). Cu ajutorul unui vas mic cu apa foarte rece in care imi inmoi degetele de fiecare data, "jupoi" pielita si le transfer pe un fund de lemn pe care il las inclinat (pun un prosop de bucatarie sub unul din capete) pentru 30 de minute.
Vinetele nu se toaca cu cutitul sau nimic metalic (le innegreste), eu mi-am adus din tara un tocator de vinete (care arata ca un cutit din lemn) dar cu putin chin le poti toca cu o lingura sau paleta de lemn. Deasemeni nu recomand sa faci vinete cu mixerul, eu am incercat o data si au iesit foarte apoase.

Deci, se toaca vinetele si se pun intr-un castron. Se picura ulei (eu folosesc de masline, mi se pare mai gustos, dar poti folosi si vegetal) si se amesteca cu lingura de lemn. Pun cam o ceasca de cafea de ulei (deja nu mai masor) la aprox. 1.5 kg de vinete (greutatea lor crude). O alta indicatie ca vinetele au suficient ulei ar fi ca se deschid la culoare, devin cremoase si incep sa prinda o anumita stralucire (glistening in engleza). Dupa aceea pun ceapa - tocata f f marunt sau data prin razatoare si scursa, asa cum zice si Tri. Se pune sare dupa gust. Si gata.

Eu nu pun maio. Maioneza se pune de obicei ca sa le deschida la culoare (daca e prea multa strica gustul ala de afumatura) si eu nu am gasit necesar niciodata.
In orice caz sper ca orice reteta incerci sa-ti iasa si sa ne spui si noua.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 8 Jul 2004, 10:27 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



Desi nu-mi place deloc sa fac mancare (mai bine mor de foame...spre rusinea mea), salata de vinete o fac cu cea mai mare placere, si e printre putinele macaruri in a caror productie particip rolleyes.gif
Pe scurt o fac cam asa:
- autoritatea suprema coace vinetele, sau le aducem gata facute de acasa
- iau doua galbenuse de oua si incep sa fac maioneza. Ca sa nu se taie, la inceput pun o lingurita de mustar. Apoi invart la lingura aia de lemn si adaug ulei pana cand se face o pasta destul de groasa care nu curge.
- vinetele coapte le tai marunt marunt cu un cutit de lemn. Cu cat mai marunt cu atat mai bine.
- amestec tocatura de vinete cu maioneza
- pun sare dupa gust
- pun usturoi dupa gust - 2-3-4 bucati. Personal imi place sa se simta bine. E nasol daca trebe sa pupi pe careva dupa aia, dar daca-i dai si lui salata, problema o sa fie reciproca.
- o bag la frigider. Daca e calda nu prea are gust...
- o scot de la frigider si o mananc pe paine cu rosii si cu branza.

Inca ceva: totul se face fara mixer. Mixerul face spuma si scoate apa din salata, iar la final o sa fie un fel de crema de unt cu un gust mai putin placut.

....nu stiu cine naiba m-a pus sa va povestesc toate astea, dar acuma innebunesc de foameee cry.gif


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 8 Jul 2004, 01:58 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



multumesc!

o sa incerc toate retetele si dupa asta decid care versiune imi place cel mai mult...

TriRegnum - sunt din germania.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 8 Jul 2004, 02:11 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
....nu stiu cine naiba m-a pus sa va povestesc toate astea, dar acuma innebunesc de foameee

Si ca sa nu mori singura te anunt ca mi-ai facut pofta, trimit servitoarea sa-mi faca rost imediat de vinete...bine ca ai spus si cu ce le mananci ca sa-mi pot si imagina... tongue.gif

Misti, tu esti sefa...eu in cele ale bucatariei m-am initiat mai tarziu...

QUOTE
o sa incerc toate retetele si dupa asta decid care versiune imi place cel mai mult...

Guten Appetit!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fausta
mesaj 8 Jul 2004, 02:45 PM
Mesaj #8


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 688
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.544



chiar daca incerci toate retele mai adauga si putina zeama de lamaie... mai ales daca pui maioneza


--------------------
' Murim cāte putin īn fiecare zi, trebuie sa ne obisnuim cu asta. '

Emile Zola
Go to the top of the page
 
+Quote Post
47462
mesaj 10 Jul 2004, 10:58 PM
Mesaj #9


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 4 January 04
Din: Drobeta Turnu Severin
Forumist Nr.: 1.689



E foarte buna si cu ceapa taiata marunt!


--------------------
E trist sa ajungi sa regreti lucuri pe care ti-ai fi dorit sa le faci, dar ai fost prea comod sau nu ai avut curaj!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 11 Jul 2004, 07:40 AM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



Sa va spun cum le fac si eu.

Eu le fac numai pe gratar. Le cam intorc cu grija tot la 10 minute. Am grija sa nu se sparga coaja. Pe gratar cind le coci, coaja se intareste bine. Le iei jos si le pui pe ceva inclinat, eu tai putin virful vinetei sa se scurga zeama aia...Dupa ce s-au racit, crestez vinata si bag mina si scot miezul cu f mare usurinta, coaja fiind tare, you can scoop out the insides, parca am inteles ca stii engleza, nu? smile.gif Eu nu le jupoi ca nu trebuie, scot miezul rapid si il pun in strecuratoarea de plastic. Le acopar cu o farfurie de plastic si le bag la frigider peste noapte sau 24h.
Rikita se scurge peste jumatate de cana de zeama din ele yikes.gif (eu fac 6 vinete mari). Zeama aia cum spunea Tri, e rea ptr stomac, ficat si intestine, un sistem digestiv sensibil nu o suporta, + ca face gaze... laugh.gif

Cind le prepar, pun vinetele pe o planseta si le toc repede, in 3 minute sint tocate. Tai ceapa rosie dulce marunt (mie imi plac vinetele crunchy) si le pun in castron. Citeodata pun si ceapa verde. Apoi tai 1 ardei rosu marunt si il bag in vinete, nu numai ca le inmulteste dar ii da si culoare frumoasa prin contrast + ca e f sanatos, la urma eu pun sare si maioneza din borcan (Best foods), cred ca aveti si voi mayo comerciala, pui dupa ochi, poate 2 linguri, sau poti pune ulei de masline ca e mai sanatos. Eu nu pun vegeta ca are msg si ii schimba gustul. Amesteci totul si ai o salata superba. licklips.gif Nu e subtire, nu curge, e groasa. Se maninca cu rosii. smile.gif

De unde am invatat sa pun ardei...
In RO aveam o vecina care avea colita, grozav ii placeau vinetele dar nu suporta deloc ceapa, a fost f creativa cind a inlocuit-o cu ardei. smile.gif De la ea am furat idea, si iti spun sincer, cine maninca vinete cu ardei la mine, imi fura idea. tongue.gif Nu ma supar deloc.

Guess what?? Miine fac vinete, deja salivez.... drool.gif

Un ultim lucru...nu pot convinge deloc prietenii americani sa guste macar... imi spun ca: "It looks disguisting!" mad.gif Stii ce le spun: "Fain! More for me!" laugh.gif


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 11 Jul 2004, 09:16 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Sfat:
Pentru a evita neplacerile cu ficatul sau pancreasul, dupa ce vinetele sint coapte si curatate, dar intregi, aruncati-le pentru 3-4 minute intr-o cratita in care clocoteste apa cu putina sare. Apoi se scot si se scurg bine.
Gustul nu se schimba, salata ramine la fel de buna, insa nu se mai produce aciditate in stomac.
,,Smecheria'' o stiu de la o adevarat doamna, de alta data, care e o gospodina desavirsita!
Apa usor sarata in care au fost date in clocot vinetele se innegreste!


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 12 Jul 2004, 09:23 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



@Ligia
QUOTE
maioneza din borcan (Best foods), cred ca aveti si voi mayo comerciala, pui dupa ochi, poate 2 linguri, sau poti
pune ulei de masline ca e mai sanatos

Am incercat si cu maioneza comerciala, dar nu are gustul ala al maionezei facuta proaspat. Efectiv nu se compara...


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 12 Jul 2004, 01:00 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



am incercat ieri si a explodat o vinete.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 12 Jul 2004, 02:28 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
am incercat ieri si a explodat o vinete.


Nu te superi daca fac o mica corectie, desi nu sunt cel mai in masura(parca eu asa stiu):
vinete = plural
vānătă = singurlar

Sa ne spui cum ti se pare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dark Angel
mesaj 12 Jul 2004, 02:41 PM
Mesaj #15


Debates Partner
*****

Grup: Membri
Mesaje: 835
Inscris: 14 May 04
Forumist Nr.: 3.492



Tri Regnum...Rikita e nemtoaica...nu stie ea exact cum e cu pluralul... tongue.gif

btw: vreau si eu salata de vinete...please...


--------------------
Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 12 Jul 2004, 02:48 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov drool.gif


--------------------
Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 12 Jul 2004, 03:06 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
Tri Regnum...Rikita e nemtoaica...nu stie ea exact cum e cu pluralul...

Stiu si tocmai de aceea am vrut sa stie putin mai mult. wink.gif

QUOTE
Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov

Sincer si mie mi-e pofta, abea astept sa se coaca toate legumele si sa merg eu la piata, ador sa fac piata si sa nu ma cicale nimeni ca e prea scump, la ce iti trebuie etc smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 12 Jul 2004, 03:23 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE (Zorro @ 12 Jul 2004, 03:50 PM)
Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov drool.gif

Egoistule hh.gif ..parca am fii!! thumb_yello.gif

Si mie imi curg balele...alo ala care a deschis tema...nu ti-e mila ca am sa mor dezitratat?? rofl.gif rofl.gif

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 13 Jul 2004, 12:45 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



multumesc pt. corectare. ma bucur daca ma corectati, pt. ca e asa cum spune flower: nu intotdeauna stiu cum e cu plurarul (si uneiori nici cu genitivul etc.)

ah, dar a reusit bine salata care am facut! hm! (asta ca sa fac invidiosi cei carora (ii? le?) e foame


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 13 Jul 2004, 01:29 AM
Mesaj #20


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



"celor carora le e foame"

Si zi-ne cum ai facut pana la urma. Ma bucur ca ti-au iesit.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 15 Jul 2004, 05:27 PM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Tocmai am cumparat vreo 3 kilograme de vinete... La Craiova pretul variaza intre 18.000 si 30.000.
Frumoase, dolofane... O minunatie !
Si-o sa fac si o maioneza zdravana, de aceea care ramine ,,ţeapănă'' pe lingura, chit ca o sa mi-o ia bila razna... Abia astept ...
Ma duc sa le coc.
Asta e singura parte care nu imi place la salata de vinete... Coptul...


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 16 Jul 2004, 06:50 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



am incercat si reteta ta, si cea a lui triregnum... doar le am variat un pic pt. ca nu am avut mixer acasa si nici nu hartia asta de aluminium...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 16 Jul 2004, 06:58 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Eu nu folosesc hirtie de aluminiu... Le spal si le pun direct pe flacara de la aragaz.
E drept ca dupa copt, aragazut iti cam da de treaba...
Rikita, au iesit bune?

P.S. Misti, si eu am facut salata de vinete cu mixerul doar o singura data.
Si mie mii-au iesit cam apoase...
De atunci am revenit la metoda traditionala.
E cea mai sigura.
smile.gif


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 16 Jul 2004, 07:04 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



au iesit bine... trebuie sa spun ca mi-a placut mai mult cu maioneza, dar dupa asta cineva mi-a spus ca daca fac maioneza acasa din oua atunci e pericol de salmonele... cu maioneza cumparata tot se poate?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fausta
mesaj 16 Jul 2004, 07:31 PM
Mesaj #25


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 688
Inscris: 18 May 04
Forumist Nr.: 3.544



se poate si cu maioneza cumparata... gustul nu e acelasi, dar cine ti-z spus ca e pericol de salmonela? din cate stiu este mentionata data cand sunt ouate si nu cred ca le cumperi de oriunde...


--------------------
' Murim cāte putin īn fiecare zi, trebuie sa ne obisnuim cu asta. '

Emile Zola
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 17 Jul 2004, 12:26 AM
Mesaj #26


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Rikita, tocmai ca e mai bine fara mixer, dupa cum am spus e de preferat sa nu folosesti nimic metalic la prepararea vinetelor. Cat despre maioneza facuta acasa, nu mi-as face probleme daca o folosesti repede si/sau o tii la frigider. E ok si cu cea de la supermarket, desi cel putin ce gasesc eu aici e mult diferita la gust - plus ca daca iei in consideratie toate chimicalele puse in ea ca sa tina pe raft...

Diana-Maria, folia de aluminiu: desi nu face parte din reteta nationala, pe mine m-a invatat o prietena acum ani de zile si de atunci numai asa le coc. Nu aragaz murdar, nu am nevoie de plita. Nu altereaza gustul vinetelor ci doar face treaba mai rapida si mai curata, poate trebuia sa specific asta.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 17 Jul 2004, 11:17 AM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Misti, m-ai convins!
Data viitoare asa fac !
smile.gif
Multumesc pentru sfat!
mwah1.gif

Nu cred totusi ca maioneza din comert se potriveste pentru salata de vinete.
E mai acra si e plina de ,,E''-uri.

In ceea ce priveste salmonella... apare in carnea de pasare care nu e preparata cum trebuie , in oua, maioneze, creme, lapte sau de la fructe si legume care se maninca nespalate .
Salmonella apare in maioneza daca aceasta din urma nu e consumata in stare proaspata si e lasata la o temperatura ridicata.
Daca maioneza e facuta in casa, din oua proaspete, e tinuta de frigider si se maninca repede, nu e nici un pericol.

Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 17 Jul 2004, 11:27 AM


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YoyoMan
mesaj 18 Jul 2004, 10:58 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.930
Inscris: 3 November 03
Forumist Nr.: 1.126



M-am superdistrat cand am vazut topicul - am crezut ca e un topic despre cat de mult ne place noua salata de vinete! laugh.gif
Oricum e ok! Rikita - nu stiu daca s-a scris aici sau daca tu asa faci, dar eu dau un pont thumb_yello.gif
Chestia cea mai beton pe care o poti face la salata e in primul rand sa le toci cu mixerul si nu cu tocator sau cutit pe fund de lemn!
Apoi - incearca sa pui usturoi in salata si mai putina ceapa! Iese o chestie ca mori de placere si colegii tai o sa fie dati pe spate klaaar! Bafta!


--------------------
"Marile fericiri ie mute...."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Jul 2004, 01:44 AM
Mesaj #29


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



M-am apucat acum sa coc niste vinete si mi-am adus aminte ca nu am mentionat ceva de foarte mare importanta: vinetele se coc pe foc cat se poate de mare.
Si azi o sa pun si eu usturoi la ele - stiu ca tarile arabe fac asa la salata lor de vinete ("baba ganouj"), n-are ce sa fie rau.
Dar Yoyo, un mare NU pentru mixer. mwah1.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YoyoMan
mesaj 20 Jul 2004, 10:00 AM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.930
Inscris: 3 November 03
Forumist Nr.: 1.126



Pune usturoi - o sa iasa beton iti zic eu! wink.gif



De ce nu e ok cu mixerul Misti? ohmy.gif


--------------------
"Marile fericiri ie mute...."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 20 Jul 2004, 10:27 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Ca iese... apoasa, zemuita... na, cum sa ii mai spun !
Eu toc vinetele cu un cutit sau cu tocatorul special... Cum imi e mai la indemina.
Da, Misti, ai dreptate.Daca nu se coc la foc ultra-iute, se afuma si se amarasc.
Plus ca se innegresc. huh.gif

Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 20 Jul 2004, 10:29 AM


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YoyoMan
mesaj 20 Jul 2004, 10:47 AM
Mesaj #32


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.930
Inscris: 3 November 03
Forumist Nr.: 1.126



Pai le lasi sa se scurga zeama din ele si apoi le toci cu mixerul. Si asa ies zemoase?
Eu am vazut facute cu mixerul si erau bune... blink.gif


--------------------
"Marile fericiri ie mute...."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 20 Jul 2004, 10:55 AM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Chiar lasate in frigider la scurs peste noapte,tot apoase ies...
Eu asa am patit-o!


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rikita
mesaj 20 Jul 2004, 03:54 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.344
Inscris: 16 June 04
Din: berlin
Forumist Nr.: 3.860



asta cu salmonella ar putea sa fie o paranoia germana... aici multora i-e frice de asta, cunosc multi oameni ca niciodata nu mananc ceva cu oua ... cum sa spuna... roh...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AIWA
mesaj 21 Jul 2004, 09:46 AM
Mesaj #35


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 938
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 69



E asa imi trebuie daca imi bag nasul in aceasta arie...acum stomacul meu isi cere dreptul la salata de vinete!
Asta e partea naspa ca mai stau cam 2 ore la servici...partea buna e ca sigur mai am catea vinete facute si concelate asa ca....dau un telefon mamei sa se uite si daca si poate sa le si faca pina apar acasa!


--------------------
Bertrand Russel: Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac , viata o demonstreaza zilnic !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 October 2017 - 05:43 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic