HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Closed TopicStart new topic
> {Enc.} Arta Culinara Romaneasca, Tainele Retetelor Traditionale Romanesti
Mihai
mesaj 25 May 2004, 01:38 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate...
Imi propun in cadrul acestui topic sa va prezint veritabile 'diamante' culinare ale bucatariei romanesti. Cu ajutorul Ancutei, desigur. tongue.gif

Bors Romanesc

Ingrediente
» 500 g piept de vita » 1 os mare, cu maduva » 1-2 litri supa de carne » 2 cepe » 1 morcov » 1 felie de varza » 1 radacina patrunjel » 1 sfecla rosie » 1 pastarnac » 1 telina » 4-5 cartofi » 1 litru bors » sare, piper boabe » 1 cana smantana » foi verzi de leustean, marar, patrunjel, telina » 3 patlagele rosii (merge si bulionul, 2 lingrui)

Preparare

Carnea si osul spart se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza la timp, se lasa apoi sa fiarba pe coltul masinii de gatit 2 ore. Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliute, ceapa bob de orez, varza taitei. Patrunjelul, sfecla, pastarnacul, telina, rosiile se oparesc si se taie asa, mai marunt. Cartofii se taie cubulete. Borsul se fierbe separat, cu 1 ceapa. Dupa 3 ore de fier se scoate osul, se scutura, se curata-n ciorba si se da la caini ori la ordonante ( tongue.gif ). Se pune tot zarzavatul, fara cartofi. Dupa 20 de minute se pun si aceia, sa fiarba inca, destul. Se toaca foile, se bat cu smantana. La sfarsit se pune si borsul, se potriveste de sare si piper.
Se varsa in castron frumos, peste smantana si verdeata.


Pofta Buna!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 30 May 2004, 08:51 PM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Mancare de Mazare

Ingrediente
» 1 kg de mazare boabe » 2 legaturi de marar » 1 lingura zahar » 2 rosii » 2 cepe » 200 ml bulion rosii gros » ulei 100 ml » sare, piper, cum va e voia

Preparare

Se pune 1 litru apa la fiert. Ceapa se taie pestisori, se pune la clatit. Se toaca rosiile. Cand ceapa s-a muiat, se pun si rosiile la calit, cateva minute, sa-si lase zeama. Se adauga mazarea peste sos, 2-3 minute, sa se incinga. Se stinge cu apa clocotita, se lasa sa fiarba acoperita la foc mic. Se toaca mararul. Cand mazarea a fiert (cam o ora) se adauga bulionul, zaharul, sarea, piperul, sa fiarba 10 minute, sa se lege. Se presara si mararul, doar e frumoasa asa, rosie-verde. smile.gif

Taine

Marele secret e sa lasi apa sa scada cat de mult, fara sa arzi mancarea. Unii ingroasa sosul cu o lingura de faina. Altii pun smantana la sfarsit. E foarte gustoasa, cu friganele de paine alba (tavalite in sos de lapte indulcit, ou si faina) si prajite in unt. E de post, la nevoie, dar si tovaras credincios la fripturi si snitele.

Pofta Buna!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 4 Jun 2004, 09:15 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Ciorba de burta


Avem nevoie de:
4 l de apa.
1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca, un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, telina,ardei gras, otet, doua galbenusuri, smintina,sare si mujdei de usturoi.
Se spala foarte bine burta si piciorul. In comert exista burta gata curatata.
Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel,telina, ardeiul gras
si o ceapa intreaga, Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Burta fierbe mai greu asa ca trebuie sa aveti rabdare.
Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.
Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet si 4 linguri de smintina si se amesteca incet cu zeama din oala din care s-au scos legumele. Se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc.
Se pregateste mujdeiul si se pune in boluri separate la masa, alaturi de smintina, otet si ardei iute.
Pentru cei cu probleme la stomac, este preferabil ca mujdeiul sa fie pus in ciorba si si sa fie fiert inca vreun sfert de ora.
Pofta buna!

Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 4 Jun 2004, 09:17 PM


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 09:11 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman