HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

9 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Diverse, la cerere
Mistinguett
mesaj 25 Jul 2003, 08:29 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.

Si pentru Sorin,

Fasole cu afumatura

250 gr. fasole alba uscata
250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste)
100 gr. ceapa
50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa
o foaie de dafin
o crenguta de cimbru

Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert.
Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara.

Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra)


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marky
mesaj 25 Jul 2003, 09:11 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.146
Inscris: 13 May 03
Din: Bukale
Forumist Nr.: 287



As dori sa aflu reteta prin care se poate ajunge la inima ta blush.gif


--------------------
Life is a sexually transmitted disease.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 25 Jul 2003, 09:24 AM
Mesaj #3


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Vezi, ce nu zice un barbat pentru o fasole cu afumatura laugh.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 25 Jul 2003, 09:24 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
marky
mesaj 25 Jul 2003, 10:58 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.146
Inscris: 13 May 03
Din: Bukale
Forumist Nr.: 287



Fasole cu afumatura care se adauga la celelalte retete pe care le-ai scris pana acum (unele dintre ele mi-au fost f folositoare) tongue.gif
Daca stii si reteta pentru Pachetele de primavara (sunt spcialitate cinezeasca dar imi plac la nebunie) te declar femeia perfecta laugh.gif 30.gif


--------------------
Life is a sexually transmitted disease.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 25 Jul 2003, 11:16 AM
Mesaj #5


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Maine iti scriu reteta de pachetele de primavara, acum ma duc intr-un final la culcare. Vrei prajite sau ne?

Si imi pare bine ca n-am facut degeaba bataturi la degete scriind retete. biggrin.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 25 Jul 2003, 06:48 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Mii de multumiri Misti 40.gif 40.gif 40.gif

Dupa ce o fac, am sa fotografiez oala plina si am s-o pun pe Han sa pofteasca toti tongue.gif

Te pup Misti!

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 26 Jul 2003, 02:19 AM
Mesaj #7


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Sorin, cu multa placere. Si neaparat vreau poza, da wink.gif

Marky, azi pe "trezie" mi-am dat seama sa te fi intrebat (dat fiind ca nu stiu unde esti) daca ai acces la ingrediente mai exotice.

Eu iti scriu acum cum se face invelisul, si daca dificultatea lui nu te face sa te razgandesti, spune-mi unde esti (chiar pe pm) ca sa stiu ce umpluturi sa-ti dau.

Coca pentru pachetele de primavara

1 cana de faina
1/4 lingurita sare
1/2 ou foarte usor batut
2+2 linguri apa
(posibil sa mai trebuiasca apa sau faina)

Se amesteca sarea cu faina. Intr-un castronel mic se amesteca usor oul cu apa. Se face un caus in faina si se pune oul, se amesteca cu faina, se mai pune apa daca este necesar.
Se framanta coca pana cand este uniforma (cateva minute). Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet umed si se lasa la odihnit 1 ora.
Se taie in sferturi si fiecare sfert se intinde (suprafata data cu faina) foarte foarte subtire. Se presara cu faina daca e nevoie, ca sa nu se lipeasca. Odata intinsa coca, se taie in patrate de 10x10 cm. Se pun pe o farfurie, daca se pun unele peste altele se presara faina intre ele ca sa nu se lipeasca. Se repeta cu restul de coca.
Ce nu se foloseste imediat, se poate pastra la congelator (invelite dublu in folie de plastic).

Umpluturile sunt diverse. Ajuta-ma si spune-mi ce ti-ar place (si ce te-am intrebat mai devreme).


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 26 Jul 2003, 09:14 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



FRIGARUI!!

Doriti gust de rai....aici reteta de sislic ( frigarui ) a la Sorin.

Produse: copane de pui, grasime de oaie ( curata )condimente de carne de pui si asta tot.
Se ia copanul, se despica carnea de pe el ( rugati macelarul ) an asa fel ca sa ramana intr-o bucata.( PARTEA DE SUS).

Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2 cm'.

Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne.( in asa fel ca grasimea sa fie inconjurata de carne ).

Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm' grosime si 1 cm' latime,ce nu permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa.

Recomand sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm' de teapa. ( asa se rumenesc din toate partile ).

Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat (la max. caldura exat invers decat e recomandat cu fripturile ) si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte.

Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi.

Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita.

Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine.

Pofta buna si nu uitati semnatura mea.........


Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 26 Jul 2003, 09:34 PM
Mesaj #9


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Sorine, vreau si eu la jarul tau.. Noi aici la oras n-avem voie cu jar, si zau daca jarul asta nu face toti banii cand vine vorba de gratar.
Suna extraordinar frigaruile tale, dar daca fac asta pe gratarul meu de aragaz, vin pompierii. *smilie care plange amarnic*


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 26 Jul 2003, 09:56 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE (Mistinguett @ Jul 26 2003, 09:34 PM)
Sorine, vreau si eu la jarul tau..


Mistiiiii.. la mine e loc pt. toti si mai ales pt. tine si ' sefu ' smile.gif

O data a fost pe la noi singur, iar a doua oara daca vine singur 51.gif

Gratarul la mine merge de doua - trei ori pe saptamana tongue.gif asa ca no problem. Si mai ales ca o sa aveti un ghid pe gratis si din toata inima.

Stiu ca e usor de promis virtual, dar incearca-ma si ai sa vezi 40.gif

Iar recompensa o sa fie sa ma inveti sa fac mititei cum trebuie, ca iar au iesit pitici ( nu stiu unde gresesc )

Sorin.

ps. la Doamne se " arunca manusa " iar eu arunc invitatia !!

Acest topic a fost editat de SORIN: 26 Jul 2003, 09:57 PM


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 26 Jul 2003, 10:14 PM
Mesaj #11


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



As veni, Sorin, desi pana as ajunge la tine m-as opri in Romania, ca deh... e in drum. Dar nu se stie niciodata.

Cu micii, fa-i mai mari - cu curaj. Cat de pitici iti ies? Fa-i cam de marimea asta cruzi: laugh.gif

-------------------------------------------------------------------------
[ ]
[ ]
[ ]
-------------------------------------------------------------------------

La gratar or sa se stranga cam la jumatate, si eventual se mai si ingroasa un pic.

Acest topic a fost editat de Mistinguett: 26 Jul 2003, 10:16 PM


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 25 Aug 2003, 01:47 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654




Mistinguett , daca pui coca la frigider sa se odihneasca, se intinde mai usor... si merge si pentru coltunasi
smile.gif
Daca vrea cineva retete din bucataria greceasca, aici sint!


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 25 Aug 2003, 01:55 AM
Mesaj #13


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



...tot eu sint biggrin.gif
Stii reteta pt. sosul "tatziki"?Nu stiu cum se scrie corect mad.gif

Am uitat sa-ti multumesc pt. raspuns!!! Cred ca nu gresesc cind spun ca acest "sos" este grecesc?
Te pupic smile.gif

Acest topic a fost editat de Vegas2002: 25 Aug 2003, 01:57 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 25 Aug 2003, 11:45 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



...Nu gresesti,Vegas, nu gresesti...
"Tzatzki" e ...
Iei castreveti, nu-i cureti de coaja, doar ii speli, ii dai pe razatoarea fina, ii storci in pumn, cit poti de tare, ca altfel iese " chestia" apoasa, ii amesteci cu 3 parti smintina si o parte iaurt de bivolita sau de oaie( daca esti in tara gasesti sigur, e in comert la cutiute de carton), pisezi niste catei de usturoi cu un praf de sare sa-i inmoaie, ii adaugi si pe ei in compozitie, potrivesti de sare si piper alb, pui si o lingura de ulei de masline
( optional) si dai la frigider...E gata dupa ce sta vreo citeva ore bune si se potriveste de minune la fripturi si frigarui... E preferabil sa il faci inainte cu o zi de a-l consuma.
Na, ca m-a luat valul si nu am zis cantitatile. Castravetele ras sa fie cam tot atit cit cantitatea de smintina, poate doar o idee ma putin.Eu le fac din ochi....
Si inca ceva: zeama de la castraveti nu o arunca, e un tonic foarte bun pentru ten, curata si pentru cine are pistrui- ii estompeaza un pic.
Asta-i toata"filosofia"...

Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 25 Aug 2003, 11:50 AM


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vegas2002
mesaj 25 Aug 2003, 10:13 PM
Mesaj #15


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 776
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 241



Multumesc pt. reteta,am sa o incerc si am sa-ti spun cum mi-a iesit.
Si BUN VENIT la Han si din partea mea,chiar daca cu intirziere biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 25 Aug 2003, 10:21 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Vegas, o sa-ti iasa bine, sint sigura smile.gif
Daca mai vrei sa stii si altele, intreaba-ma smile.gif


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 29 Oct 2003, 07:41 AM
Mesaj #17


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Calamari prajiti

Se curata sepia (daca este proaspata): se taie capul si tentaculele. Capul se arunca. Tentaculele se taie bucati de aprox. 4 cm. Corpul sepiei se curata de pielita si se scoate osul gelatinos. Se taie in cercuri de aprox. 1 cm grosime.

Daca este inghetata, e deja pregatita (sper laugh.gif )

Pentru 500 gr. sepie - se combina o cana cu lapte si un ou (si daca sunt cateva frunze de busuioc, si mai bine). Se bate cu o furculita ca oul sa fie bine incorporat. Se pune sepia in lapte si da la frigider 15 minute.
Intre timp se amesteca 1 cana de faina cu o lingurita de paprika, sare si piper, intr-o farfurie adanca.
Intr-o cratita suficient de adanca ca 3 degete de ulei sa fie cam o treime din inaltimea ei (un ceaun e ideal) se incalzeste uleiul foarte-foarte bine.
Se da sepia prin faina si se prajeste 1-2 minute, pana este frumos aurita.
Se scoate din ulei cu o spumiera si se pune pe servetele de hartie (ca sa absoarba excesul de grasime). Se sareaza aditional. Se serveste cu felii de lamaie si sos.

Sos aioli pentru calamari:

1 cana de maioneza
1 ardei iute (fara seminte) taiat marunt
1 catel de usturoi zdrobit bine
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingura de patrunjel
sare

Se combina foarte bine totul si se da la frigider. Ideal ca sosul sa fie facut inaintea sepiei, ca aromele sa se intrepatrunda.

Sos de rosii pentru calamari:

3 linguri ulei - de preferat de masline
2 catei de usturoi, taiat marunt
4 frunze de busuioc, taiat marunt
3 rosii medii, curatate de coaja si seminte si taiate marunt (sau 300 gr. sos tomat)
un praf de zahar
sare si piper dupa gust

Se incing 2 linguri de ulei intr-un vas pe foc mediu si se pune usturoiul si busuiocul, se amesteca pana se inmoaie (sa nu se arda usturoiul). Se adauga rosiile, sarea, piperul si zaharul. Se fierbe 10 minute, se adauga lingura de ulei ramasa.





--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 24 Sep 2005, 03:01 PM
Mesaj #18


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.491
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Oameni buni... HELP! unsure.gif Catastrofele meteo din anul acesta ne-au lovit direct sau idirect pe toti.. Pe mine m-au lovit la capitolul camara. Cu toatra bunavointa, buni n-a reusit sa adune mai mult de 2 kg de rosii din gradina ceea ce a condus la decizia ca sucul de rosii va fi taiat de pe lista anul asta. Eh, asta nu ar fi o problema foarte grava (Pentru Bloody Mary se gaseste si "nectar") daca inceputul scolii nu ar ameninta sa ma prinda fara depozitul de zacusca pe balcon.

Daca stie cineva vreo reteta de zacusca fara bulion/suc de rosii sau cu ceva care il poate inlocui, as ramane forevar indatorata pls.gif (am inteles ca varianta pasta de rosii amestecata cu apa cade din start).

Ajutati asadar o studenta amarata! Bunatatea va va fi rasplatita! tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 24 Sep 2005, 03:20 PM
Mesaj #19


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



pai ma... zacusca fara bulion, e ca femeia fara p...palarie ! cumpara si tu niscai bulion din comertu socialist, si foloseste-l ... smile.gif ma rog, in disperare de cauza, pune pasta de ardei capia...
QUOTE
(am inteles ca varianta pasta de rosii amestecata cu apa cade din start).


amm... ce intelegi tu prin "pasta de rosii" ?? rofl.gif


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 24 Sep 2005, 03:38 PM
Mesaj #20


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.491
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



D-aia de amesteca astia din Resita cu apa si pun pe pizza in loc de ketchup dunno.gif

Auzi, da' daca storc rosiile dupa ce le oparesc, nu-i bun? Sau daca le pun pur si simplu asa, oparite, decojite si taiate cubulete? tongue.gif (evident ca nu eu o sa fac zacusca, dar imi da asa un sentiment gospodaresc sa vorbesc la persoana 1.. rolleyes.gif laugh.gif )

P.S: N-am mai vazut bulioane-n comert.. da' adevarul e ca nici nu am cautat tongue.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 24 Sep 2005, 04:16 PM
Mesaj #21


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



domle, pe mine m-a speriat cum mananca resitenii... deci .. nu tre sa-mi zici mie rofl.gif

misto sentiment, dom'soara bucatareasa laugh.gif dar nu, nu merge cu rosii stoarse.. ce dracu ma, nu sint cosuri rofl.gif nici cu alea fierte... sad.gif ; totusi cred ca poti pune rosii crude decojite, taiate cubulete smile.gif

domle, nu se poate sa nu se eziste bulion in comert ! p'aci am avut mari satisfactii cu bulionul Sultan.. dar oricum, tre sa fie ceva si pe acolo; tin minte ca asta-vara am facut niscai cumparaturi in Resita, si am gasit cam tot ce aveam nevoie.. smile.gif

Acest topic a fost editat de simonsays: 24 Sep 2005, 04:18 PM


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 24 Sep 2005, 04:20 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Adica tigari, bere, alune... rofl.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 24 Sep 2005, 04:44 PM
Mesaj #23


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.491
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Adica daca mancam pita cu unt si cu vegeta sau sarmale cu pireu, suntem ciudati?? ohmy.gif rofl.gif

Safule, da' nu ar trebui decojite rosiile alea totusi? Adica noh, daca le oparesti cateva secunde tot crude sunt, banuiesc... tongue.gif Oricum, pan' la urma cred ca o sa merg la vecina de vizavi sa cer un paharel de sultan "cu imprumut".. Dupa care la vecina de langa, la cea de sus, la aia de jos, si tot asa.. biggrin.gif Suna cunoscut? rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 24 Sep 2005, 04:52 PM
Mesaj #24


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



QUOTE (Serenity @ 24 Sep 2005, 06:44 PM)
Safule, da' nu ar trebui decojite rosiile alea totusi?

QUOTE
totusi cred ca poti pune rosii crude decojite, taiate cubulete


acu na, ce sa zic, femeile tot femei raman.. intai vorbesc, si dupe ..aaa.. analizeaza rofl.gif

puiule, mi-e teama ca o sa ceri mai mult de un "pahar" de bulion; asta in cazul in care vrei sa faci mai mult de un borcanel de zacusca... harhar.gif

nu, nu pentru alea sinteti ciudati, o sa-ti zic io .. nu poci aici, ca e prea jenant rofl.gif

acu, uis mi lac, ma duc sa incerc o reteta proprie de pulpe de pui la cuptor spoton.gif



--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Sep 2005, 05:04 PM
Mesaj #25


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Nu se gasesc rosii la cutie? Intreb si eu ca nu stiu ce mai e prin comert. Daca sunt stiu ca-s de import si te seaca la buzunar (italienii sunt de vina, dar brava lor ca stiu sa conserve rosiile).

Dupa parerea mea, daca ai rosii proaspete poti sa le oparesti un minutel cat sa poti sa le cojesti, le tai marunti si faci un sos de rosii pe care il "mariti" cu restul zacuscai. (Cateva linguri de apa si pe foc mic vreo 20-30 de minute pentru sos.) Si nu ar fi ciudat deloc, din contra.

p.s. nu s-o pune bulion cu apa pe pizza, dar e mai rezonabil decat ketchup. tongue.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 24 Sep 2005, 05:37 PM
Mesaj #26


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



tre sa fie si rosii decojite, la cutie; si sint si italienesti, si romanesti, cel putin in bucuresti smile.gif

ma, daca tot fierbe rosiile alea.. ar putea sa le caleasca putin, inainte... dupa, oricum fierb in zacusca; aia tre sa stea la fiert, pana "se leaga" .. smile.gif

sint curios ce o sa iasa din cuptoru meu, peste vreo ora rofl.gif


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Sep 2005, 05:46 PM
Mesaj #27


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



QUOTE
ma, daca tot fierbe rosiile alea.. ar putea sa le caleasca putin, inainte... dupa, oricum fierb in zacusca; aia tre sa stea la fiert, pana "se leaga" ..

Exact, nu e nimic altceva decat un sos de rosii pana la urma.

Dar zi cum ai facut pulpele alea, ce ne tii pe jar? rolleyes.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 24 Sep 2005, 05:57 PM
Mesaj #28


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.491
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Multam de sfaturi! mwah1.gif O sa caut si bulion la pravalie, si rosii la cutie (cu toate ca, daca tot e sezonul rosiilor, as folosi proaspete).. pentru zacusca, imi dau si viata! rofl.gif

Misti, om fi noi pe jar, dar iti dai seama prin ce chinuri trece saracu' in aromele care ies din cuptor si stiind ca trebuie sa mai astepte O ORA! yikes.gif

P.S: Safule, asteptam poze laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 24 Sep 2005, 06:10 PM
Mesaj #29


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



Serenitate, sa iti zic ca am facut saptamana trecuta niste zacusca cu ciuperci ? jamie.gif bine, nu iti zic rofl.gif

Misti, am uns tava cu ulei, am pus 2 cepe si 2 morcovi taiate/i rondele mari de vreun cm, un ardei gras felii mari, costita afumata, piper, sare, boia dulce, iar peste am pus copanele; deasupra am pus sare, amestecul meu de piper (negru, verde, coriandru si enibahar macinat biggrin.gif ) pentru aroma, si juma de ardei iute tocat; acu le tot scot si le stropesc cu zeama, in care am pus si putina apa, sa nu se prinda continutul ... cand o sa fie aproape gata, dau pe razatoare vreo 2 rosii, le amestec cu niscai mujdei de usturoi... si o sa incerc sa nu le stropesc cu bale rofl.gif

pana atunci ma delectez cu un alb dulce, Lacrima lui Ovidiu de 5 anisori, cu boabe de strugure in pahar (sa ii mai ia din dulceata..) sorry.gif cre ca o sa fiu muci cand scot tava, asa ca nu stiu daca mai apuc sa fac poze rofl.gif


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Sep 2005, 06:16 PM
Mesaj #30


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



De ce bre, nu mai tii la beutura? laugh.gif
Suna super fain ce-ai facut tu acolo. N-are ce sa iasa rau, decat daca le arzi. rofl.gif

Sere, si eu votez cu rosii proaspete. Stii cum se cojesc usor, da?


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 24 Sep 2005, 06:29 PM
Mesaj #31


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



umm... ba tin, dar la amestecu de tzuica cu vin.. pe stomacelul gol .. rofl.gif hac ! sorry.gif

pai cum sa se cojeasca.. era un topic de tips pe aici..: ori le "barbiereste" cu un cutit ascutit, si apoi le despieliteaza, ori le arunca in apa clocotita, un minutel. si avand in vedere ca ea doar o sa asiste operatiunea, cred ca "doamna doctor" care va opera zacusca.. se pricepe.. nu e nevoie de prea multe cunostinte laugh.gif spoton.gif


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 24 Sep 2005, 06:31 PM
Mesaj #32


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.491
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Hai mai ca stiam si eu.. harhar.gif Ba chiar am decojit vreo 3 rosii odata, nu mai stiu ce vroiam sa fac cu ele. Important e ca mi-a iesit "operatia" laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 24 Sep 2005, 06:34 PM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Felicitari !

(De fapt, voiam sa-mi admirati noul avatar. roflmao.gif)


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Sep 2005, 06:40 PM
Mesaj #34


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Beri, ai o obsesie sa dezgropi mortii, bag seama. laugh.gif

Cu pielitatul: se cresteaza rosia usor in x la partea opusa vrejului si abia apoi se pune in apa clocotita 1 min. Se cojeste mai usor. tongue.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 24 Sep 2005, 06:56 PM
Mesaj #35


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



tocmai am gasit o revista de-a sefei in birou si am dat de niste retete prin ea (prin revista). Va scriu una pe care eu as face-o daca as gati:
Prajitura cu mere si mac
preparare 50 min, circa 370 kcal/portie

Ingrediente pentru 20 de portii:
pt. aluat:
1 cub de drojdie
150 lapte caldut
400 g faina
100 g unt
100 g zahar
1 pic de sare
pt. acopereala cu mac:
250 ml lapte
30 g unt
50 g gris
250 g mac macinat
150 g zahar
2 linguri rom
pentru acopereala de brinza (dulce):
3 galbenuse de oo
120 g zahar
4linguri lapte
500 g brinza
30 g am uitat cum le zice, is niste struguri uscati...
In plus:
4 mere
50 g unt topit
2 linguri zahar pudra
1. Drojdia se moaie in lapte si se amesteca cu celelate ingrediente pt aluat. 45 de minute se lasa la crescut.
2. Laptele, untul si grisul se fierb si se lasa 5 minute sa se umfle. Se adauga macu, zaharu, romul (lichid nu minoritate). Galbenusele se amesteca cu unt, zahar, lapte, brinza si rosinele alea de care ziceam ca sint boabe de struguri uscate si am uitat cum le cheama.
3. Aluatul se pune intr-o tava unsa cu grasime, 15 minute selasa la crescut iara. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius. Merele se decojesc, se scot simburii, se taie felii. Peste aluat se pune amestecul de mac si brinza si etc si peste amestecul asta se aseaza feliile de mere. Se coace 45 de minute. Cind e gata se pensuleaza cu unt topit si se ninge cu zahar pudra.
Pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 22 October 2017 - 03:55 PM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic