HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Lista Bancilor

Top 10 Banci: BCR - Banca Comerciala Romana | BRD - Groupe Societe Generale | Raiffeisen Bank | ING Bank | HVB Tiriac Bank | Bancpost | CEC - Casa de Economii si Consemnatiuni | Banca Transilvania | Alpha Bank | ABN Amro
Banci 11-36: Citibank | Banca Romaneasca | Eximbank | UniCredit | Volksbank | Banca Italo-Romena | Finansbank | Piraeus Bank | Romexterra | Banca Comerciala Carpatica | OTP Bank | SanPaolo IMI | Anglo-Romanian Bank | GarantiBank | ProCredit | Bank Leumi (Eurom Bank) | Egnatia Bank | Libra Bank | Mindbank | Romanian International Bank RIB | Emporiki Bank (Daewoo Bank) | Bloom Bank | Banca di Roma | Raiffeisen Banca Pentru Locuinte | Porsche Bank | HVB - Banca Pentru Locuinte

 
Reply to this topicStart new topic
> Stiri / Noutati Din Domeniul Bancar
Mihai
mesaj 16 Aug 2006, 05:29 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bancile au nevoie de mai multi lei si ridica dobanzile la depozite

QUOTE
Mai mute banci din sistem au recurs la majorari de dobanzi la depozitele in lei, pentru a obtine mai multe fonduri de la clienti, dupa ce majorarea rezervelor minime obligatorii le-a lasat fara lichiditati.

De la inceputul lunii, patru banci, de la jucatori de dimensiuni mici, cum sunt ProCredit Bank si Banca Carpatica, pana la nume importante pe piata de retail - BRD-SocGen si Banca Transilvania, s-au vazut nevoite sa-si stimuleze clientii sa economiseasca mai mult.

Ultima miscare a venit de la Banca Transilvania, care a anuntat, la inceputul saptamanii, lansarea unui nou produs de economisire - un depozit pe 210 zile, la care plateste o dobanda fixa de 8% pe an.

Chiar de la inceputul lunii, ProCredit, Banca Transilvania si BRD-SocGen au anuntat majorari de dobanzi. Cresterile cele mai importante le-a anuntat BRD, care a ajuns sa ofere dobanzi in partea de sus a pietei, acceptand chiar sa garanteze aceste niveluri pentru depozite pe termene de sase luni. Banca a majorat atunci si dobanzile variabile la depozite, in medie cu un punct procentual.

Carpatica a operat chiar doua majorari de dobanda de la inceputul lunii, ajungand acum sa plateasca dobanzi intre 7,65% si 8,1% pe an, in functie de scadenta.

BNR a decis, in iunie, sa majoreze rata de constituire a rezervelor minime obligatorii (RMO) la lei cu patru puncte procentuale, pana la 20%. Masura a fortat bancile sa imobilizeze mai multi bani la BNR, astfel ca excesul de lichiditate din piata monetara s-a evaporat brusc, iar dobanzile au crescut abrupt.

Cele mai afectate au fost bancile cu retele mici, spun analistii, care nu pot mobiliza sume semnificative de la clientela, fiind astfel nevoite sa se finanteze din piata, la costuri mai mari.

Initial, analistii au estimat ca majorarea RMO va determina bancile sa scada dobanzile la depozite, pentru a mentine preturile la credite, sub presiunea concurentei, asa cum au procedat pe parcursul anului trecut. Lipsa lichiditatilor, aparuta pe fondul expansiunii creditarii in lei, a fortat insa bancile sa stimuleze economisirea, chiar daca asta a insemnat sacrificarea marjelor.

Pe piata monetara, dobanzile au urcat bursc la sfarsitul lui iulie, odata cu inceperea perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii in cota de 20% la lei. Daca la jumatatea lui iulie dobanzile pe termen scurt oscilau in jurul nivelului dobanzii de politica monetara de 8,75%, primele zile din august au adus o crestere, spre niveluri de 10%-14% pe an, pentru depozitele pe o zi. Pana in prezent, dobanzile au ramas la niveluri ridicate, chiar in conditiile in care au ajuns la scadenta depozite de volume importante, atrase in trecut de BNR. Dealerii spun ca dobanzile vor scadea treptat, pe masura ce fondurile plasate la banca centrala vor reveni in piata, pentru a putea fi reorientate.



Sursa: ZF.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 17 Aug 2006, 12:33 PM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Biroul de Credit: Un barbat din Ilfov are o restanta de 180.000 de euro pentru un imprumut imobiliar

Cea mai mare restanta la un credit inregistrata in prezent in Romania este de 180.000 de euro si este aferenta unui credit imobiliar contractat in 2005 la o banca, a declarat miercuri directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure.

"Este vorba de un barbat din judetul Ilfov, dintr-o localitate nu prea mare. Primele restante au inceput sa apara in acest an", a afirmat Epure.

Potrivit directorului Biroului de Credit, cea mai mare restanta in lei se ridica la 480.000 lei. Creditul a fost contractat de un barbat din Bucuresti. De asemenea, cea mai mare restanta in dolari este de 200.000 dolari, fiind vorba tot de un barbat, din Constanta.


@ZF.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 17 Aug 2006, 01:26 PM
Mesaj #3


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



BNR a retras licenta de functionare a Nova Bank

QUOTE
Banca Nationala a retras licenta de functionare a Nova Bank (fosta Banca Unirea), dupa o perioada de un an si patru luni in care institutia de credit a activat in regim de decontare speciala, au declarat surse bancare.

Purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet, a declarat ca nu poate confirma, dar nici infirma aceasta informatie. "Astfel de decizii ale Consiliului de Administratie al BNR devin efective prin publicarea in Monitorul Oficial, si doar astfel sunt aduse la cunostinta opiniei publice", a explicat Stet.

BNR a instituit la Nova Bank, in martie 2005, regimul de decontare speciala, pe fondul unei lichiditati scazute cauzate de transferul unor bani in strainatate.


@ZF.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 17 Aug 2006, 01:26 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mihai
mesaj 22 Aug 2006, 06:05 PM
Mesaj #4


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Confirmare oficiala: Nova Bank e „pe butuci“

QUOTE
Banca Nationala a Romaniei a retras licenta de functionare a Nova Bank din trei motive: neindeplinirea cerintelor de prudentialitate, existenta unor politici riscante, precum si existenta unui singur manager de mai bine de opt luni, au declarat, pentru SFin, surse oficiale.
Daca BNR va respinge contestatia actionarilor, acestia s-ar putea vedea nevoiti sa vanda activele si sa lichideze banca sau sa vanda mai ieftin catre primul investitor capabil sa o recapitalizeze. Oficial, retragerea licentei nu a avut inca loc, intrucat hotararea BNR nu a fost publicata in Monitorul Oficial pana la data redactarii acestui articol.
Nova Bank mai are 1.000 de clienti si a functionat in regim de decontare speciala in ultimele 16 luni, adica i-au fost interzise operatiunile cu persoanele fizice si cele de creditare, banca fiind capabila sa atraga bani doar de la firme. Activele bancii sunt de circa 8,1 milioane euro (29 milioane RON). „BNR a retras licenta Nova Bank intrucat nu indeplineste anumiti indicatori de prudentialitate”, spun sursele citate.
Reglementarile BNR impun bancilor comerciale sa detina un capital de cel putin 37 milioane lei, echivalentul a mai bine de zece milioane euro, limita care se aplica si fondurilor proprii ale bancii.
Or, la sfârsitul lunii iulie, Nova Bank avea un capital social de 42,7 milioane RON, insa fondurile proprii erau de doar 23,09 milioane RON (6,5 milioane euro). „Nu putem spune cu exactitate daca banca se va prabusi sau nu, asa cum nu se poate spune despre un avion aflat in aer ca se va prabusi. Asteptam decizia actionarilor”, spun oficiali ai bancii centrale.

Solutii de iesire din criza
„Asteptam decizia Adunarii Generale a Actionarilor din 10 septembrie. Deocamdata nu stim ce se va intampla cu activele bancii, insa cred ca va avea loc o majorare de capital de 5 milioane de dolari (3,93 milioane euro), majorare aprobata inca din mai, si cred ca vom continua sa functionam”, sustine directorul general al bancii, Marcela Vasilescu. „Toate operatiunile de pana acum s-au facut in limita banilor disponibili pe care ii avem la BNR, prin urmare cei aproape 1.000 de clienti pot primi oricand banii inapoi”, adauga aceasta.
Situatia destul de dificila in care se afla banca a fost cauzata de insasi interdictia de a acorda credite, care i-ar fi permis sa faca profit. „La ora actuala sunt platiti insa toti clientii si furnizorii, nu exista restante, nici datorii”, explica Vasilescu. Totodata, fondul de investitii Mass Financial Corp. pare sa fi disparut fara urma. Mass Financial, care a anuntat in mai ca intentioneaza sa preia banca, chiar semnand un aranjament cu actionarii, conform caruia urma sa primeasca 84% din actiuni, nu a mai dat niciun semn de viata, desi avea ca termen 15 august pentru a decide daca va cumpara sau nu activele bancii. „Nu am primit niciun semn din partea Mass. Nu au trimis niciun document bancii, dupa cum ne asteptam”, sustine Vasilescu. In schimb, Mass pare sa fi confirmat bancii centrale intentiile de preluare a bancii romanesti.
Directorul general al bancii sustine insa ca Nova are mai multe solutii de iesire din criza, existand si alti investitori interesati sa puna piciorul pe piata romaneasca.

Active imobiliare
Mass a avut acces timp de o luna la datele financiare ale bancii, iar oficialii BNR sustin ca ar exista probleme de prudentialitate, fara a detalia insa. „Nu stim de ce se sustine ca ar exista probleme de solvabilitate - intru-cat solvabilitatea noastra este cea mai mare din intreg sistemul bancar - de peste 84%, in timp ce media ceruta de BNR e de 12%. In acelasi timp, activele noastre fixe acopera 96% din totalul activelor”, spune directorul Nova.
Banca are in prezent opt sucursale, in Bucuresti, Suceava, Iasi, Braila, Galati, Constanta si Targoviste, si 76 de angajati. „Principalele noastre active sunt imobiliare, situate in Bucuresti”, explica Vasilescu. Evolutia preturilor pietei permite Nova sa acopere, prin vanzarea acestor proprietati, orice cereri de rambursare si mai mult decat atat. De aceea, actionarii bancii discuta, în prezent, si posibilitatea vanzarii Nova anterior majorarii capitalului care i-ar re-permite sa functioneze.
Banca Nationala pare dispusa sa faca anumite concesii bancii, in conditiile in care majorarea capitalului social va avea loc in timp util. Nova Bank avea o pierdere de 2,93 milioane lei la sfârsitul lunii iulie, în vreme ce pierderea cumulata din alti ani atingea 21,23 milioane lei.

Istoric si pierderi
Nova Bank, fosta banca „Unirea”, s-a desprins de actionarul ei majoritar, cooperativa de credit Banca Populara Romana, dupa ce aceasta a intrat in faliment. In 2003 Nova a fost preluata de investitori rusi, prin intermediul companiei Alpur, cu sediul in Elvetia. „In prezent, exista trei firme si doua persoane fizice care detin 84% din actiunile Nova si sunt gata sa vanda concertat”, spune Marcela Vasilescu. In rest, capitalul minoritar e detinut de mai multe persoane fizice, precum si, in proportie de aproximativ 2%, de SIF Moldova.
Banca a inregistrat anul trecut pierderi de 13,8 milioane lei (echivalentul a 3,8 milioane euro), iar activele se ridicau la 29,1 milioane lei, cu 15,5 milioane lei in termeni nominali mai putin decat in decembrie 2004. In 2005, veniturile au fost de 22,7 milioane lei, mai putin cu 4,2 milioane lei fata de decembrie 2004.
La sfarsitul trimestrului II din acest an, banca avea active de 8,1 milioane euro, in scadere cu aproape 300.000 euro fata de primul trimestru si se clasa pe ultimul loc in clasamentul activelor nete. Conform afirmatiilor directorului general, Nova si-a achitat datoriile fata de bugetul consolidat, in valoare totala de peste 260.000 euro, la sfarsitul lunii iunie.

@Saptamana Financiara



Fitch da rating mai bun bancilor locale
QUOTE
Fitch Ratings a revizuit in sens pozitiv calificativele acordate bancilor Tiriac, BancPost, BRD-Groupe Societe Generale si UniCredit Romania, dupa imbunatatirea plafonului suveran al Romaniei, ca efect al unei schimbari de metodologie.

Fitch a trecut si rating-ul BCR sub perspectiva pozitiva, urmand ca acesta sa fie imbunatatit dupa ce banca va fi preluata de austriecii de la Erste. In prezent, BCR are rating-ul pe termen lung "BB plus", in timp ce Erste are calificativul "A".

Plafonul suveran al Romaniei a fost majorat la sfarsitul saptamanii trecute cu doua trepte, de la "BBB minus" la "BBB plus". Schimbarea metodologiei Fitch a dus la imbunatatirea calificativelor si pentru alte 39 de tari.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 23 Aug 2006, 01:04 PM
Mesaj #5


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



BNR se teme ca nu se va putea baza prea mult pe aprecierea leului in lupta cu inflatia

QUOTE
Leul ar urma sa inregistreze o "relativa accelerare" a procesului de apreciere in termeni reali de-abia spre jumatatea anului viitor, potrivit celui mai recent raport asupra inflatiei publicat de BNR.

Banca Nationala a identificat mai multe riscuri ca aprecierea leului sa continue sa fie prea lenta pentru a putea ajuta mai mult dezinflatia. Totusi, pe termen scurt, BNR ia in calcul posibilitatea ca perceptia investitorilor straini asupra riscului pe care il implica plasamentele pe piata locala sa se imbunatateasca in mod consistent ca urmare a adoptarii in septembrie a deciziei favorabile intrarii Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007.

Decizia respectiva ar urma sa atraga intrari substantiale de capital sub forma investitiilor directe si a imprumuturilor externe, pe langa fluxurile de tip speculativ.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 01:45 AM
Mesaj #6


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Grecii de la ATE Bank au preluat Mindbank si pregatesc schimbarea conducerii

QUOTE
Banca elena ATE Bank a anuntat preluarea pachetului de 57,125% din actiunile Mindbank pentru care a platit actionarilor aproximativ 36 mil. euro.

"Planul de afaceri este deja pregatit, finalizarea procesului urmand sa aiba loc odata cu numirea unui nou CEO (pentru Mindbank - n.r.), lucru care este de asteptat sa se produca in urmatoarele doua luni", afirma reprezentantii ATE Bank.

Surse apropiate procesului afirma ca grecii vor cauta, cel mai probabil, pentru pozitia de presedinte al Mindbank un manager cu experienta pe piata bancara romaneasca.

Planurile ATE Bank vizeaza schimbarea intregii conduceri la Mindbank si numirea unei alte echipe "executive", care va fi complet separata de membrii Consiliului de administratie al bancii.

ATE Bank (Banca Agricola a Greciei), a cincea institutie de credit elena dupa valoarea de piata, a semnat contractul de achizitie in urma cu doua luni pentru preluarea pachetului majoritar.

Casa de investitii Capital Partners, fondata de trei fosti bancheri, a intermediat tranzactia intre cele doua parti.

ATE Bank a mai avut in echipa sa si consultanti de la Deloitte, iar pe perioada activitatilor de due diligence (evaluare) si de la Ernst & Young, respectiv de la CB Richard Ellis (pe partea de evaluare imobiliara).

Operatiunea a primit avizul Bancii Centrale a Greciei si pe cea a Bancii Nationale a Romaniei. Achizitia Mindbank este prima facuta de banca elena in zona Balcanilor.

Planurile grecilor sunt de a capitaliza puternic banca si de a-i extinde operatiunile, una dintre tintele proiectate fiind triplarea cotei de piata actuale a Mindbank, circa 0,27%, in urmatorii trei ani.

ATE Bank a platit pentru fiecare actiune 0,93 lei (circa 25 eurocenti), de aproape patru ori peste valoarea nominala.

Al doilea actionar ca marime in Mindbank este UCECOM, care detine un pachet de 25%.

Teodor Dragan, noul presedinte al UCECOM, a fost recent intr-o vizita la Atena pentru a avea discutii cu ATE Bank referitoare la participatia in Mindbank. Grecii s-au oferit sa cumpere imediat la acelasi pret cu cel deja oferit pe un pachet UCECOM de 5% din Mindbank, la care sa se adauge un pachet suplimentar de 8% apartinand actionarilor individuali si cooperativelor, care l-au imputernicit pe presedintele UCECOM sa le vanda actiunile.

Oferta ATE Bank expira pe 30 august, dupa care banca elena intentioneaza sa opereze o majorare puternica a capitalului si sa treaca rapid la reorganizarea, implementarea unor noi sisteme in Mindbank si la expansiunea retelei.

Dupa intalnirea de la Atena, reprezentantii UCECOM au decis sa scoata la vanzare pachetul de 25% din Mindbank, asteptand oferte din partea celor interesati.

Pachetul de 25% valoreaza aproximativ 16 milioane de euro la pretul oferit de ATE Bank.

Grecii au in plan o prima majorare a capitalului Mindbank cu circa 20 mil. euro. De asemenea, planul de afaceri al ATE Bank este de a extinde reteaua in primul an dupa preluarea bancii cu 20 de unitati de la 12 cate sunt in prezent. Directia pe care grecii vor sa o imprime dezvoltarii Mindbank este de a intra puternic pe piata finantarilor pentru fermieri si din mediul rural.

Mindbank este printre primele banci cu capital privat infiintate in Romania dupa 1990.

Cu 12 sucursale, Mindbank a raportat un profit net sub 2 mil. euro la active bancare de 79,2 mil. euro la finele anului trecut.

ATE Bank, controlata in proportie de 77% de catre statul elen, a raportat pentru anul trecut un profit net de 145 mil. euro la active de peste 20 mld. euro.



@ZF.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 02:20 AM
Mesaj #7


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Banca Mondiala emite prima obligatiune supranationala pe piata romaneasca
QUOTE
Banca Mondiala va face pe piata locala o emisiune de obligatiuni denominate in valoare de 525 milioane lei ce va avea o maturitate de trei ani iar dobanda va fi de 6,5%, platita semestrial.

Perioda de subscriere a emisiunii va fi intre 30 august si 12 septembrie 2006 si va fi intermediata de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

„Aceasta emisiune reprezinta o oportunitate rara pentru investitorii locali de a investi intr-un plasament sigur pe termen lung, datorata in special dobanzilor oferite de obligatuni similare ca si maturitate de pe pietele din regiune si din perspectiva ratelor de dobanda pe termen scurt”, a declarat Martin Bakelaar, director piete financiare la ABN AMRO Bank Romania.

„Aceasta oferta publica de 525 milioane lei este cea mai mare de pe piata romaneasca pana la aceasta data. Emisiunea reprezinta un semnal pozitiv pe care Banca Mondiala il transmite mediului financiar romanesc in general si pietei de capital in mod special”, a spus Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Aceasta obligatiune reprezinta prima emisiune straina supranationala sau de rating AAA in Romania.

Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, AAA de la agentia Standard & Poors si Aaa de la Moody’s Investors Service.

Banca Mondiala este o organizatie internationala creata in 1945 avand la ora actuala 184 de tari membre, inclusiv Romania. Principalul ei obiectiv este reducerea saraciei prin promovarea unei dezvoltari economice sustenabile.



@Capital.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 26 Aug 2006, 05:05 PM
Mesaj #8


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Privatizările BCR şi CEC se poticnesc la fiecare pas

QUOTE
* Varujan Vosganian: "Suntem într-un paradox în privinţa finalizării privatizării BCR deoarece, pe de o parte, este cea mai de succes privatizare din România, iar pe de altă parte procesul legislativ ridică cele mai mari probleme"

Privatizările cu care Guvernul se laudă de mai bine de un an şi care sunt menţionate la fiecare statistică a Guvernului, a agenţiilor sau structurilor guvernamentale sunt în impas. Deşi "Erste Bank" a devenit acţionar majoritar al BCR prin preluarea unui pachet de 61,8% din acţiuni, privatizarea nu a fost încă finalizată deoarece tranzacţia trebuie să nu fie încurcată de ajutorul de stat.
Din lipsă de cvorum, comisiile de Buget, Finanţe, Bănci, de Privatizare şi cea Juridică nu au aprobat Ordonanţa de Guvern 33/2006 privind unele măsuri pentru finalizarea privatizării BCR.
Deşi Guvernul a introdus această ordonanţă pentru a contracara respingerea Legii de finalizare a privatizării care, de asemenea, nu a întrunit cvorumul în plenul Senatului, strategia a eşuat iarăşi.
Până acum data de finalizare a tranzacţiei de privatizare BCR a mai fost amânată cu trei luni (până pe 21 septembrie 2006). Dar, parlamentarii speră că săptămâna viitoare pot vota ordonanţa în Senat.
* Ajutorul de stat aprinde spiritele în cazul BCR
Ordonanţa prevede faptul că ajutorul de stat nu poate depăşi 50% din preţul contractului de privatizare (3,75 miliarde euro) şi nici data de 31 decembrie 2013. Ajutorul de stat constă în sumele pe care ar putea să le solicite cei care au avut scrisori de garanţie semnate de Bancorex (care a fuzionat cu BCR) şi returnarea acestora nu se poate face mai târziu de finele anului 2013.
Şerban Nicolae, senator PSD şi membru în Comisia Juridică, ne-a declarat că "statul acordă despăgubiri excesive şi nu urmăreşte la ce sumă se ridică acestea, deşi spune că sunt plafonate la 50%". Domnia sa afirmă că, "din păcate Sebastian Vlădescu spune că cei 50% nu se referă la banii pe care îi ia statul, ci pe care Erste Bank îi plăteşte statului şi investitorilor privaţi - BERD şi corporaţii financiare internaţionale", ceea ce înseamnă că "statul despăgubeşte şi pentru banii lui şi pentru banii altora". Senatorul PSD spune că "se vor relua discuţiile la acest proiect după vacanţa parlamentară", deşi Varujan Vosganian este convins că "miercurea viitoare se va decide prin vot în comisii, iar joi probabil vom putea vota Ordonanţa şi în Senat ", adăugând că "va exista o majoritate suficientă pentru ca proiectul să treacă". 
Varujan Vosganian, senator PNL şi preşedintele Comisiei Buget, Finanţe, Bănci ne-a spus că paradoxal avem cea mai de succes privatizare din România şi cele mai mari probleme ridicate de procesul legislativ şi că "de aici rezultă încărcătura politică a temei". Domnia sa este de părere că "opoziţia aduce atât argumente care sunt epuizate de la mijlocul anilor '90 prin care acuză Ťjaful naţionalť, dar şi teme precum obligaţiile BCR rezultate din absorbţia Bancorex care să fie suportate de statul român". Cu toate acestea, "privatizarea BCR nu ar trebui să nască dispute deoarece este o privatizare făcută în trepte şi începută de Guvernul Năstase", crede Varujan Vosganian.


Sursa: ziarul Bursa


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 26 Aug 2006, 05:38 PM
Mesaj #9


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Bancile din Romania se bat in profituri record


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 29 Aug 2006, 03:26 PM
Mesaj #10


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Ce aduce Basel II pentru clientii bancilor


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 30 Aug 2006, 04:17 PM
Mesaj #11


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Din octombrie, BNR alimenteaza bancile doar cu lei noi

QUOTE
Incepand din septembrie, Banca Nationala va mai utiliza in platile catre bancile comerciale numai bancnota de 1.000.000 de lei din vechea emisiune, si aceasta intr-un procent foarte mic, dupa ce in vara a continuat sa repuna in circulatie si bancnote vechi de 500.000 de lei. Potrivit unei circulare semnate de viceguvernatorul Eugen Dijmarescu, din luna octombrie BNR va alimenta bancile numai cu numerar in lei noi. In acelasi timp, BNR solicita bancilor comerciale sa grabeasca retragerea din circulatie a bancnotelor si monedelor metalice din vechea emisiune, cu patru luni inainte de incheierea procesului de denominare. Astfel, bancile vor lua masuri pentru ca depunerile de numerar la sucursalele BNR sa fie constituite indeosebi din lei vechi.

BNR sustine ca deja a pus in circulatie cantitati "insemnate" de lei noi, intr-o structura care poate asigura echilibrul intre cupiuri. Termenul legal de incheiere a procesului de denominare este 31 decembrie 2006. Dupa acea data, leii vechi vor putea fi preschimbati fara limita la sucursalele Bancii Nationale. BNR isi exprimase intentia de a selecta si cateva banci comerciale care sa presteze gratuit acest serviciu, insa deocamdata nu a anuntat procedura de selectie. De la inceputul lunii iulie, comerciantii nu mai sunt obligati sa afiseze preturile si in lei vechi, insa cea mai mare parte a publicului continua sa socoteasca in moneda veche.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 31 Aug 2006, 01:28 PM
Mesaj #12


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Dobanzi la depozite pe 12 luni si certificate de depozit pe 12 luni in lei, publicate pe Capital.ro

Tot Capital ne informeaza ca Banca Mondiala emite prima obligatiune supranationala pe piata romaneasca.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 1 Sep 2006, 02:34 PM
Mesaj #13


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Ziarul Financiar prezinta urmatoarele stiri:

Fitch imbunatateste cu o treapta ratingul Romaniei

Belgienii de la KBC inca se gandesc cum sa intre in Romania
Belgienii de la KBC raman atenti la posibile achizitii pe piata din Romania, aceasta fiind metoda preferata de intrare in sistemul bancar local, potrivit ultimelor strategii de extindere ale grupului.
Intrarea pe piata locala este vazuta acum ca un obiectiv pe termen lung, care ar presupune eforturi financiare si manageriale moderate. Astfel de strategii ar putea fi aplicate si in Polonia sau Bulgaria. Acesti pasi urmeaza a fi facuti in "functie de oportunitati", potrivit planului strategic al bancii. Extinderea prezentei in regiune va implica o posibila majorare de capital in intervalul 2006-2007.


Franele BNR intarzie sa tempereze creditul neguvernamental
Creditul neguvernamental a continuat sa accelereze in luna iulie, alimentat de expansiunea finantarilor in lei, in contextul in care masurile dure adoptate de BNR la sfarsitul lui iunie nu au inceput sa-si arate efectele mai tarziu.
Astfel, la sfarsitul lui iulie, creditul in lei marca o crestere cu peste 94%, in termeni reali. Finantarile in valuta au continuat sa incetineasca, cresterea calculata la soldul in euro fiind de 23%, fata de 25% in luna precedenta. La sfarsitul anului trecut creditul in valuta marca o expansiune anuala cu aproape 40%, exprimata in euro.
Cresterea din luna iulie a creditului neguvernamental a fost ceva mai mica, coborand pana la 3,7% in termeni reali, sub nivelul din mai si iunie.


Bancile au mutat peste granita credite de 3 mld. euro
Bancherii fenteaza restrictiile BNR si continua sa dea credite in valuta clientilor companii, mutand expunerile in bilanturile bancilor-mama.
Volumul creditelor "exportate" de banci locale in bilanturile bancilor-mama ori surori din grupurile din care fac parte se ridica la circa trei miliarde de euro, estimeaza Dan Pascariu, presedintele HVB-Tiriac.



Iar prin Mediafax aflam ca Lichiditatea scade din nou pe piata monetara.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 7 Sep 2006, 10:46 AM
Mesaj #14


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Stirile saptamanii:

Euro va incheia anul sub nivelul din ianuarie
Analistii considera probabila o depreciere a leului in ultima parte a anului, insa asteptarile lor privind nivelul cursului variaza semnificativ, de la 3,45 pana la 3,64 lei pentru un euro.


Stabilitate pe pietele financiare
Cursul leu/euro continua sa oscileze intr-o banda ingusta, consemnata inca de la sfarsitul lui iulie, iar dealerii spun ca nu se intrevad motive pentru o schimbare in viitorul apropiat.


Mai putine carduri in valuta
Numarul cardurilor in valuta a inregistrat un usor declin in iulie, pentru prima data in ultimii ani, coborand pana la 180.728 unitati, potrivit datelor BNR. In primele sase luni ale anului, numarul cardurilor active in valuta a urcat cu peste 16%. Oricum, numarul cardurilor in valuta este infim comparativ cu al celor denominate in lei. La sfarsitul lui iulie, BNR numara peste 8,16 milioane de carduri in lei. In aceste conditii, numarul total al cardurilor active din piata a urcat la 8,34 milioane, cu 97 de mii peste nivelul de la sfarsitul lui iunie. In primele sapte luni ale anului, numarul cardurilor a crescut cu 1,17 milioane, corespunzator unei cresteri lunare medii cu aproape 168 de mii de unitati.


Rezerva valutara a BNR ajunge la un nou maxim istoric
BNR a strans la rezerva valutara inca 246 mil. euro in august, consolidand astfel cresterea inceputa in iulie si reusind sa stearga scaderea din lunile de primavara.
In aceste conditii, rezerva valutara a BNR a urcat pana la un nou maxim istoric, de aproape 18,53 de miliarde de euro, peste maximul anterior de 18,29 de miliarde, inregistrat in aprilie.
Expansiunea de luna trecuta, dubla fata de cea din iulie, s-a realizat in conditiile in care la rezerva au intrat aproape 491 de milioane de euro, reprezentand venituri din administrarea rezervelor internationale, modificari ale rezervelor minime constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului.



Revigorarea pietei fondurilor mutuale
Odata cu liberalizarea contului de capital, este de asteptat ca optiunile strainilor pentru piata locala a instrumentelor monetare sa creasca, poate si in urma anuntului privind integrarea in Uniunea Europeana. Deocamdata, Ministerul Finantelor s-a ferit sa mai emita titluri si obligatiuni noi, pentru a evita speculatorii straini, iar investitorilor le-au ramas alte plasamente, precum cele in actiuni listate.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 11 Sep 2006, 10:28 AM
Mesaj #15


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: Lazea recomanda obligatiuni externe cu maturitate de zece ani
Economistul-sef al Bancii Natinale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, recomanda emiterea de obligatiuni externe cu maturitate la zece ani, intrucat Romania va consemna un deficit bugetar in ultimul trimestru al acestui an.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 12 Sep 2006, 07:45 AM
Mesaj #16


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Materiale din Saptamana Financiara:

Leul, convertibil „de jure“
QUOTE
România a trecut in anul 1998 la convertibilitatea totala de cont curent, în 1999 s-au liberalizat intrarile de capital pe termen mediu si lung, iar începând cu 1 ianuarie 2003 nu mai sunt supuse autorizarii BNR tranzactiile cu valori mobiliare straine ale rezidentilor romani.
QUOTE
In urma flexibilizarii cursului de schimb, proces anuntat in noiembrie 2004 de BNR, a urmat o apreciere excesiva a monedei nationale in 2005, fara a fi sustinuta insa si de productivitate. Leul s-a apreciat mai mult datorita intrarilor de capital, nemultumind unii exportatori si, in fine, gratificand importatorii. In 2006, intrarile de capital nu par sa se fi ridicat la nivelul celor de anul trecut si oricum nu se poate miza pe „sustenabilitatea“ lor pe termen mediu si lung pentru finantarea contului curent.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 18 Sep 2006, 04:46 PM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Tot auzim gogosi pe tema stabilizarii leului. De fapt inflatia reala a fost enorma in ultimul an. Raportati-va la puterea de cumparare a leului, nu la aprecierea inselatoare fata de euro si dolar.

Acest topic a fost editat de andra_v: 18 Sep 2006, 04:46 PM


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 18 Sep 2006, 09:04 PM
Mesaj #18


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE (andra_v @ 18 Sep 2006, 05:46 PM)
Tot auzim gogosi pe tema stabilizarii leului. De fapt inflatia reala a fost enorma in ultimul an. Raportati-va la puterea de cumparare a leului, nu la aprecierea inselatoare fata de euro si dolar.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 18 Sep 2006, 10:09 PM
Mesaj #19


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



KBC si Banca Intesa, marii absenti de pe piata locala
QUOTE
Dintre marile grupuri bancare din regiunea Europei Centrale si de Est, doar KBC si Banca Intesa nu desfasoara inca operatiuni si in Romania, acestia ramanand in postura de candidati probabili pentru viitoare achizitii pe piata locala. Potrivit unui studiu al Raiffeisen Bank, cei mai puternici competitori la nivel regional (dupa valoarea activelor detinute) sunt UniCredit, Erste Bank, Raiffeisen International, KBC, Societe Generale, Banca Intesa si OTP. Atat KBC, cat si Banca Intesa s-au inscris anul trecut in cursa pentru privatizarea BCR, incercand astfel sa-si asigure o intrare in forta pe piata locala. Niciunul dintre cele doua grupuri nu a fost insa selectat in faza finala.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 22 Sep 2006, 09:25 AM
Mesaj #20


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Stiri:

Bancile de nisa au inceput ofensiva de toamna
QUOTE
Acestea se orienteaza fie spre credite "aproape gratis", fie spre categorii specializate de clienti
Constiente ca nu pot miza decat fie pe produse extrem de specializate,fie pe segmente inguste de clienti, cele 22 de banci de nisa din Romania au demarat ofensiva de toamna, cautand noi oportunitati de dezvoltare. In general, ofertele lor penduleaza intre "creditul aproape gratis" si tentativa de a cuceri o categorie socio-profesionala. Chiar si jucatorii mari din piata sunt de acord ca, in competitia bancara, viitorul e legat de orientarea pe nise de produse. "Exista la ora actuala institutii bancare care se concentreaza pe "nise"cum ar fi, de exemplu, clientela in exclusivitate corporate sau clientii straini - italieni sau greci, de pilda.
Pe viitor, si in paralel cu evolutia pietei, alte nise de clienti sau de produse vor mai putea aparea: private banking, finantari imobiliare, finantarea colectivitatilor locale, a agriculturii etc.", e de parere Patrik Gelin, presedintele BRD- Groupe Societe Generale.
QUOTE
Analistii Raiffeisen Zentralbank din Austria apreciaza ca actiunile principalelor banci romanesti se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti si recomanda investitorilor pastrarea acestora ("hold"), conform unui raport privind sectorul bancar din Europa Centrala si de Est publicat astazi.
Actiunile bancilor romanesti pareau scumpe pentru analistii internationali in urma cu un an, insa de atunci reperele de pe piata s-au schimbat, dupa ce Erste Bank s-a angajat sa plateasca pentru BCR de sase ori valoarea contabila a acesteia. De altfel, BRD si Banca Transilvania se tranzactioneaza la de 5,2 ori si respectiv 5,7 ori valoarea contabila de la finalul anului 2005, conform analizei Raiffeisen.
BRD si Banca Transilvania, cele mai mari doua banci listate pe Bursa, au crescut din punctul de vedere al activelor si creditelor acordate peste media de piata, insa masurile BNR de incetinire a creditarii si cresterea concurentei de pe piata au adus la incetinirea cresterii profiturilor.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 26 Sep 2006, 04:45 PM
Mesaj #21


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Info: Fortis si Millennium vin la Bucuresti
QUOTE
Grupul belgian Fortis si banca portugheza Millennium BCP, doi fosti competitori pentru BCR, se pregatesc sa intre pe piata locala, portughezii fiind deja avansati cu procedurile legale si cu constituirea echipei, in timp ce Fortis se afla in faza de recrutari, afirma surse bancare.

O varianta posibila ar fi ca Fortis sa opereze chiar prin intermediul subsidiarei pe care urmeaza sa o deschida portughezii, avand in vedere parteneriatul existent intre cele doua grupuri financiare. Fortis detine direct un pachet de 4,99% din actiunile Millennium. De asemenea, un exemplu al parteneriatului existent este joint-venture-ul format anul trecut pe piata asigurarilor din Portugalia, in care Fortis detine 51% si care a crescut rapid datorita folosirii capacitatii de distributie a celei mai mari banci portugheze.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 24 Oct 2006, 03:27 PM
Mesaj #22


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Pentru cei interesati, doua link-uri thumb_yello.gif :

Banking news

Cafeneaua bancara


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 30 Oct 2006, 05:16 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Foarte important pt cei care au contractat credite in lei pe firma dupa 01.01.2006:

Compensatie de dobanda la Eximbank

P.S.
Nu inteleg de ce nu se face mai multa publicitate facilitatilor de care ar putea beneficia IMM-urile romanesti... In loc de asta, tot felul de stiri fara nici o importanta! mad.gif


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 2 Nov 2006, 10:44 AM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



E ok compensarea respectiva, pacat ca am imprumutat in Euro...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 2 Apr 2007, 07:59 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Moody's: Romania poate rezista unui soc economic

Cresterea economica accelerata nu prevesteste deocamdata o "aterizare dura"


Probabilitatea unui soc dupa perioada de crestere economica rapida, insotita de dezechilibre, este relativ redusa in Romania si alte tari europene emergente, iar finantele publice romanesti nu ar fi afectate semnificativ nici macar in cazul celui mai nefavorabil scenariu, spun analistii reputatei agentii de evaluare financiara Moody's.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 11 May 2007, 04:49 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



RON-ul a innebunit ! Putin ii pasa "suspendare" Ca de altfel si Bursei !

Leul - la noi maxime in fata euro si a dolarului


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 27 May 2007, 09:08 PM
Mesaj #27


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Dar valoarea reala?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 May 2007, 10:46 PM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Nu, andra, are doar valoare virtuala wink.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 16 Nov 2007, 08:16 PM
Mesaj #29


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800



QUOTE(Mihai @ 29 Aug 2006, 03:26 PM) *


Eu as spune ca bancile sunt cele mai afectate, nicidecum clientii.

Iar din randul bancilor, cele mai afectate vor fi cele mici intrucat vor fi nevoite sa suporte cheltuieli de 30 de milioane pentru niste credite care nu aduc profit nici 15 milioane in 5 ani - asta daca rambursarea creditului se parcurge normal.

Pe de alta parte sistemul bancar si economia va fi protejata de o gramada de riscuri financiare care ar fi greu de anticipat altfel.

In plus, industria de IT va prinde teren indiferent daca individual o banca decide sa apeleze la o firma specializata sau sa creasca personalul de IT pentru un nou subdepartament.

Asta daca nu cumva costurile sunt supra-estimate.


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 20 Nov 2007, 07:42 PM
Mesaj #30


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800



bancile sisteaza platile catre Iran


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 10:28 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman